‘Suriname moet impotente regering opzij zetten’

70

PARAMARIBO, 2 jan – “Ons land is een roversbende geworden onder leiding van corrupte leiders. De regering luistert helaas naar niemand.” Dit zegt voorzitter Chandrikapersad Santokhi van de Verenigde Hervormings Partij, VHP. “Om de vernietiging te stoppen, zullen wij, de eigenaren van Suriname, iets moeten doen.”

Dat ‘iets’ moet meer opleveren dan het verzet tegen de regering tot nog toe. “Het is de hoogste tijd voor strijdbaarheid en leiderschap. Het is tijd dat wij de bestuurlijk impotente regering opzij zetten, ons land overnemen, de rommel opruimen die zij in zeven jaren geschapen hebben en weer de vooruitgang inzetten”, stelt Santokhi. De kunst wordt eensgezindheid voor elkaar te krijgen.

“Het is de hoogste tijd dat leiders uit politiek, vakbeweging, bedrijfsleven, maatschappelijke groepen en overige organisaties hun verschillen en twijfels opzij zetten en gaan samenwerken”, aldus Santokhi. Ook burgers moeten strijden, inclusief de teleurgestelde meerderheid die stemde op de regerende NDP. “Ik wens dat wij onderlinge verschillen en misverstanden weten te overbruggen, zodat het schip Suriname niet zinkt.”

70 REACTIES

 1. Doe massaal mee volk,Santokhi alleen kan het niet doen.!
  Iedereen moet in opstand komen!Laat de mentaliteit van..vandaag staakt ploeg A ,morgen ploeg B …laat die mentaliteit voor eeuwig achter. Bundelen jullie je.maak 1 vuist om verlost te worden van bouta de parasiet!!


  Maak melding

 2. Doe het dan ook Santohki want de regering regeert niet meer.

  Santohki haal Sardjoe over om samen te werken en Bouterse is een dag later vertrokken naar zijn vriend Maduro die hem, om geen dure kostgangers te houden, direct door zal sturen naar Obiang.

  Een andere optie is openlijk langs te gaan bij de PG, de hoofd commissaris van Politie, de bevelhebber van het nationale leger, de directeur van de luchthaven (3 dagen sluiten) en het hoofd van de haven en Bouterse pakt binnen een week zijn biezen.

  Boefdraad is al lang genoeg weg zonder verhaal. De kans dat er nog wat te besteden zal zijn is uitermate gering.


  Maak melding

 3. He,he,he. Er gaat eindelijk iets gebeuren. Het volk wordt opgeroepen om in opstand te komen. In elk ander land was dit al lang gebeurd. Dus DDB cum suyus, ik wens jullie daarom een zeer ongelukkige 2017 toe. Eigen schuld, dikke bult. Als jullie beter geregeerd hadden dan zouden er nu geen plannen beraamd worden om jullie ten val te brengen. Overigens ben ik bereid op de komende opstand financieel te ondersteunen. Santokie, gaarne bankrekening publiceren.
  Gedenk: hoe eerder DDB verdwijnt, hoe minder hij kapot kan maken en hij heeft al genoeg kapot gemaakt.


  Maak melding

 4. Ons land heeft hij ,de crimineel ,gemaakt tot Bedel land! Onze nakomelingen vele generaties lang zullen geboren worden met schulden die zij helemaal niet hebben gemaakt!Heden weten we niet wie plesjident is van Suriname..is het China,het Imf,… bouta die speelt voor plesjidentje..Hij is surinaams meest gevreesde crimineel en hoort in de gevangenis thuis!!


  Maak melding

 5. Eindelijk ziet de oppositie in dat de ze moeten meehelpen om deze roversbende weg te jagen.

  Santokhi laat het niet bij woorden maar onderneem actie om breed draagvlak te creëren om deze roversbende de regeermacht te ontnemen en te berechten voordat ze Suriname helemaal leegroven, het land vol schulden en berooid achterlaten over 3,5 jaar.

  Doe iets aan het onderlinge wantrouwen tussen politiek en maatschappelijke organisaties en laat dat niet de reden zijn om niets te doen want straks zitten met z’n allen in de enorme rotzooi die Bouterse achterlaat als we hem niet nu wegjagen.


  Maak melding

 6. Santokhi heeft de hulp van het volk nodig!!Hij kan onmogenlijk met een eenmansactie komen en winnen!!@
  Het volk moet Santokhi ondersteunen en het resultaat zal hetzelfde zijn als die van ons buurland Brazilie. Het volk van Suriname heeft power,alleen zij beseffen het niet of zijn te lui om ermee te experimenteren!!Zij laten zich gemakkelijk dom houden door bouta!


  Maak melding

 7. dit is pas goed nieuws meneer Santokhie..,, alvast de beste wensen 2017 in de hoop dat dit jaar de oplossing komt..

  weg met die moordenaar.., voor eens en altijd.., laat hem creperen..

  al zijn bezittingen confisqueren tot de laatste millimeter, ook wat opgeslagen ligt in Zwitserland en bij Obiango alles terug halen in een fonds storten aan het volk delen..

  de mee lopers, die moeten ook zo aangepakt worden, alles terug nemen..


  Maak melding

 8. Kennelijk is Santhoki de verpletterende nederlaag van 25 mei 2015 nog steeds niet te boven. Wie wil iemand uit een ouderwetse racistische partij nou aan de macht? Of wil ChandriKA Santhoki kwaaie geesten oproepen die hij niet kan bezweren. Meer (weer) of minder racisten?

  Mensen bouwen een land op. Wanneer zijn sabotage-praktijken Suriname heeft helpen vernietigen en belemmeren in haar vooruitgang, dan is het opeens Bouterse.

  De corruptste partij aller tijden is de VHP en nog steeds met hun racistische invalshoeken, door en door corrupt. Vraag aan deze KA ChandriKA, hoeveel personen van andere rassen in zijn partij zijn. Laat hij eerst daaraan werken alvorens z’n stinkende vinger te wijzen naar een ander.

  Het meeste geld (75 %) geleend bij bankinstellingen is geleend door de Hindostanen. Opeens is lenen niet goed. Met leningen kun je investeren. Lenen en bedelen zijn twee verschillende dingen. Suriname is Kredietwaardig en mag lenen als zij het nodig acht.

  Dat Santhoki het liefst als schoothondje van Holland wil fungeren is zijn probleem. Suriname toont zich door met name de Regering Bouterse/Adhin, een waardige natie. Waarom wordt nimmer de naam van Adhin genoemd, terwijl hij het hoofd van de Surinaamse Regering is.

  Santhoki is domweg een racistische ‘mislijder’. Er moet heel veel water door de Surinaamse rivier stromen om deze doorzichtige racist serieus te nemen. Wat een bedrieger zeg! Bouterse is duizenden malen geloofwaardiger en betrouwbaarder dan een KA als ChandriKA die opgescheept zit met zijn racistische streken.

  Als de vos de passie preekt boer pas op je ganzen (een racist/huichelaar is niet te vertrouwen).


  Maak melding

 9. Kennelijk is Santhoki de verpletterende nederlaag van 25 mei 2015 nog steeds niet te boven. Wie wil iemand uit een ouderwetse racistische partij nou aan de macht? Of wil ChandriKA Santhoki kwaaie geesten oproepen die hij niet kan bezweren. Meer (weer) of minder racisten?

  Mensen bouwen een land op. Wanneer zijn sabotage-praktijken Suriname heeft helpen vernietigen en belemmeren in haar vooruitgang, dan is het opeens Bouterse.

  De corruptste partij aller tijden is de VHP en nog steeds met hun racistische invalshoeken, door en door corrupt. Vraag aan deze KA ChandriKA, hoeveel personen van andere rassen in zijn partij zijn. Laat hij eerst daaraan werken alvorens z’n stinkende vinger te wijzen naar een ander.

  Het meeste geld (75 %) geleend bij bankinstellingen is geleend door de Hindostanen. Opeens is lenen niet goed. Met leningen kun je investeren. Lenen en bedelen zijn twee verschillende dingen. Suriname is Kredietwaardig en mag lenen als zij het nodig acht.

  Dat Santhoki het liefst als schoothondje van Holland wil fungeren is zijn probleem. Suriname toont zich door met name de Regering Bouterse/Adhin, een waardige natie. Waarom wordt nimmer de naam van Adhin genoemd, terwijl hij het hoofd van de Surinaamse Regering is.

  Santhoki is domweg een racistische ‘mislijder’. Er moet heel veel water door de Surinaamse rivier stromen om deze doorzichtige racist serieus te nemen. Wat een bedrieger zeg! Bouterse is duizenden malen geloofwaardiger en betrouwbaarder dan een KA als ChandriKA die opgescheept zit met zijn racistische streken.

  Als de vos de passie preekt boer pas op je ganzen (een racist/huichelaar is niet te vertrouwen).


  Maak melding

 10. @Ba Sko

  De betrouwbare Bouters heeft aan u 6,5 jaar geleden belooft de helft van de VHP wegens corruptie op te zullen sluiten. Helaas is na 6,5 jaar degelijk speuren door de regeringen Bouterse nog geen enkele vermeend racistische VHPer in staat van beschuldiging gesteld laat staan voor de rechter geweest of veroordeelt.

  In het verleden zijn onder andere regeringen wel ministers en VHPer veroordeeld.

  Beste Ba Sko of Bouterse is minder goed dan u denkt of er zijn geen corrupte VHPers pf deze corrupte VHPers zien kans de dans te ontspringen door nog corruptere NDPers voor hun kar te spannen.
  Ondertussen blijkt Bouterse menig corruptie schandaal te verbergen zoals Naschoolse opvang, Schoolboeken, Spoorlijn, Dijken die niet af zijn voor dat het geld op was, EBS, Carifesta, Cassave fabriek, Sociale pakketten, etc,etc.

  Beste Bo Ska verbeter de wereld en begin bij de eigen groep.

  Wie speelt er steeds de racisme kaart, wie doet aan verdeel en heers.


  Maak melding

 11. Aldus pagal koeta segebai Santhoki. Brste stuurlui staan aan wal. Wat zeg ik Santhoki is aan lager wal geraakt. De man
  lijdt aan een zeldzame vorm van zotheid anders pannenkoeken ziekte. Oprotten met die cowboy.


  Maak melding

 12. “Ons land is een roversbende geworden onder leiding van corrupte leiders. De regering luistert helaas naar niemand.” Dit zegt voorzitter Chandrikapersad Santokhi van de Verenigde Hervormings Partij, VHP. “Om de vernietiging te stoppen, zullen wij, de eigenaren van Suriname, iets moeten doen.” aldus Santokhi.

  Aardig gezegd, maar de Surinamers zijn allang geen eigenaren van hun land meer. Dat is de roversbende die buitenlanders toestaat de Surinaamse rijkdommen het land uit te dragen tegen een symbolische vergoeding, en natuurlijk regelmatige stortingen op de geheime rekeningen van bepaalde personen.
  Waarom exploiteert Suriname zelf zijn rijkdommen niet? Dan kun je geen smeergeld vragen!

  Zonder geweld krijgen de Surinamers hun land niet meer terug. Helaas hebben velen niet in de gaten dat ze bestolen worden en aanbidden ze hun berovers. Voorlopig gaat het nog te goed. Pas als het te laat is en de mensen niets meer te verliezen hebben omdat ze alles kwijt zijn en beseffen dat al de Surinaamse natuurlijke rijkdommen bezit van vreemden zijn geworden zal men de moed der wanhoop vinden om in actie te komen.
  Dat punt komt pas als niemand Suriname meer wat wil lenen, uitstaande leningen niet meer terugbetaald kunnen worden, en de schuldeisers hun onderpanden in bezit nemen.
  Dat is de dag waarop het boeventuig het land ontvlucht omdat er niets meer te halen valt en naar hun villa’s in Miami vertrekt om daar verder te feesten. Dat is de dag dat de burgeroorlog en de chaos uitbreekt. Zie verder het Midden Oosten.


  Maak melding

 13. Enige wat zou kunnen helpen om die corrupte , incompetente ,criminele bende de laan uit te sturen is een algehele landelijke staking die enkel als doel heeft, het ten val brengen van de regering.. Maar de schoothondjes van DDB oftewel Hooghart en Schneiders, moeten eerst door hun achterban de laan uit worden gestuurd. Zij hebben al gevreten en geprofiteerd van deze duivel en zijn gecorrumpeerd. Hierdoor is er geen weg terug.
  Ik zag trouwens de toespraak van minister van Dijk Silos tijdens jaarafsluiting vh Korps politie Suriname. Deze vrouw verbaast mij steeds weer met haar viswijferige uitspraken en asociaal gedrag. Totaal een minister onwaardig. Alle politiefunctionarissen hadden de zaal moeten verlaten en niet alleen het bondsbestuur. Hun niveau vind ik ook van een bedenkelijke aard. Hun boodschap en bedoelingen zijn oprecht en goed , maar ik vind dat ze zich wat representatiever mogen kleden en gedragen. Waar is de tijd gebleven van good old inspecteurs Ro Gayadar ( oud hoofd vd voorlichtingsdienst) , Peneux, Geerlings , Jong Loi, Kenton, Walker , Monsels, Gooding, Tjin-liep Shie ( de vader van de ex-KC) . De eerlijkheid gebied mij te vermelden dat een aantal van deze ex- politieofficieren in hun prive leven niet van onbesproken gedrag was , maar zij straalden wel wat uit en hun taalgebruik was op een aanvaardbaar niveau.
  De nieuwe jonge leden van het bondsbestuur zouden er goed aan doen om iets genuanceerder en zakelijker naar buiten te treden. Ik begrijp hun frustratie omdat het een puinhoop in het korps en in het land is, maar ze moeten zich niet laten verleiden tot het bedenkelijk niveau van hun minister , die getoond heeft de rechtstaat Suriname met de voeten te treden , alleen om haar baas te beschermen. De minister van Justitie is al een schande voor het korps. Het bestuur moet ervoor waken om daar boven te staan.


  Maak melding

 14. He @Ray,
  Yu bigien waka na fesi fu gi’m dekking; m’e kon later.
  Mi nanga ala srananmang frede mi kanlasjmikop.
  Zoeken jij en Chan het maar uit hoe jullie die moordenaars gaan uitroeien.


  Maak melding

 15. Santokhie als grootste oppositieleider moet de leiding nemen om KUMA ten val te brengen. Alleen onder leiding van de VHP leider kan deze missie lukken.

  Go Santhokie Go: BRENG DEZE CHARLATAN TEN VAL.
  Eindelijk heeft Santhokie door dat er nu iets moet gaan gebeuren met dank aan Curtis Hofwijks


  Maak melding

 16. Hans van den Broek, het is niet de eerste keer dat jij spoken ziet. In Suriname zijn er gelukkig geen banken omgevallen, maar in Holland wel. Heeft iemand jou ooit over gehoord, laat staan horen vragen waar al die miljarden vandaan kwamen om de banken weer ‘bovenop’ te helpen.

  Was er in Suriname maar een bank omgevallen, dat behoefde het geen bankinstelling te wezen, maar gewoon een bank om op te zitten. Dan was jij namens jou neo-koloniale makkers in rep en roer, “was Suriname voor jou te klein”.

  Jou neokoloniale oprispingen hebben hun oorsprong uit de koloniale tijd. Is er één persoon die de EU of jou Holland mag controleren wanneer ze al hun miljarden euro’s ‘als warme broodjes’ laten drukken? Heb jij gemakshalve geïnformeerd of de banken hun ‘monopolie miljarden eurootjes’ reeds terug hebben betaald? Dat zou jou een biet wezen meneer Hans van den Broek. The show must go on zeggen we dan. Dat jij anno 2017 een steentje daartoe bijdraagt, ontmaskert alleen maar jou verstandelijke vermogen.

  Niet te vergeten, een voorspoedig 2017, durfal.


  Maak melding

 17. Hebben ze daar 6 jaar over moeten nadenken, ze hadden nooit aan de macht mogen komen, maar danzij een stelletje waardeloze analfabeten uit de getho,s, was het niet echt moeilijk voor deze criminele organisatie, om aan de macht te komen.


  Maak melding

 18. Hans van den Broek, het is niet de eerste keer dat jij spoken ziet. In Suriname zijn er gelukkig geen banken omgevallen, maar in Holland wel. Heeft iemand jou ooit over gehoord, laat staan horen vragen waar al die miljarden vandaan kwamen om de banken weer ‘bovenop’ te helpen.

  Was er in Suriname maar een bank omgevallen, dat behoefde het geen bankinstelling te wezen, maar gewoon een bank om op te zitten. Dan was jij namens jou neo-koloniale makkers in rep en roer, “was Suriname voor jou te klein”.

  Jou neokoloniale oprispingen hebben hun oorsprong uit de koloniale tijd. Is er één persoon die de EU of jou Holland mag controleren wanneer ze al hun miljarden euro’s ‘als warme broodjes’ laten drukken? Heb jij gemakshalve geïnformeerd of de banken hun ‘monopolie miljarden eurootjes’ reeds terug hebben betaald? Dat zou jou een biet wezen meneer Hans van den Broek. The show must go on zeggen we dan. Dat jij anno 2017 een steentje daartoe bijdraagt, ontmaskert alleen maar jou verstandelijke vermogen.

  Niet te vergeten, een voorspoedig 2017, durfal.


  Maak melding

 19. Suriname moet ook deze impotente regering opzij zetten en vooral niet nogmaals dezelfde fout maken als toen de impotente regering van Bosje opzij werd gezet, nu moeten ze elk lid dat aktief meegeholpen heeft deze criminele regering in het zadel te helpen en te houden, castreren, zodat ze nooit meer in een toekomstig parlement kunnen functioneren, ik denk hierbij niet alleen aan paarse misdadigers als Jenny, André, Melvin, Ramon, Aswhin en Abdoel, maar ook aan principeloze medeplichtigen zoals Ronny,Paul, Carl, Sapoen, Monorath en al die andere @#€& die ooit eens in het verleden eraan meegewerkt hebben of nog steeds ervoor zorgen dat zijne excellentie DiDiBri, de amnestie genietende president kon worden en zijn van Suriname.


  Maak melding

 20. beste mensen hoe vaak is er al op geroepen tot eenheid het is te laat het schip maakt water het duurt niet zo lang meer voor het zinkt als men nog 6 maanden wacht is het te laat heel erg jammer


  Maak melding

 21. BA sko@
  Kun je nagaan hoe rijk Nederland is,dat ze dat zo maar kunnen¡!!!!!!!!!!!!!!
  Jullie hadden daarvan mee kunnen profiteren,als je in plaats van onafhankelijkheid een provincie van Nederland had geworden,had je ook over die miljarden kunnen beschikken,
  Ga maar eens in de historie wroeten zo rond 1974_75.
  Kun je zien wat je afgeslagen hebt sari tori
  En geen hypocriet gelul van vijf honderd jaar terug ,van af 1954 hadden jullie zelf bestuur wat hebben jullie van gemaakt een grote tering zooi,in jullie gedachte is het alles of niets het laatste is waar


  Maak melding

 22. De counteractie van de NPD en Bouterse komt. Tokkie laat je politieke strategen en politieke troepen zien hoe ze kunnen manuvreren. Veel geluk in de strijd.


  Maak melding

 23. @ Ba Sko en @ Parbo …. het einde is inzicht …. jullie … en niet de fronters … hebben nu slapeloze nachten. A bidyi … FREET NA POT … keba. Jullie hebben genoeg gestolen .. nu is het tijd om in … Boma … wordt later Alcatraz … te boeten. Wat mij betreft zal dat voor het leven zijn.


  Maak melding

 24. De ellende zal voor de nog vijf debielen alléén toenemen, ziedaar de voedingsbodem voor socialeonrust.
  Uitkeringtrekkers als parbo, damsco,
  aanbidder RobG(oebbels en aanbidder Milton kunnen
  hem niet van de ondergang redden.


  Maak melding

 25. Chan
  Vergeet baijnath panday niet gelijk eruit te trappen, want hij net zo incompetent als als de roversbende. Het decemberproces heeft hij gefrustreerd.


  Maak melding

 26. Ach santokie roept op tot een coupe, het blijft lachen met deze incompetente man. Daags nadat Somo heeft opgeroepen tot het teruggeven van hun mandaat, een oproep waar tokkie niet aan wil meedoen.

  2 dagen later doet tokkie zijn eigen beroep maw somo zijn oproep kan en mocht niet want tokkie vind dat hij de leider van de oppositie is. Ze vertrouwen hun eigen schaduw niet, ik zou niet weten welke Surinamer met een gezond verstand deze geboren boeven gaat vertrouwen, mek deng njang ka.


  Maak melding

 27. nu is de bal op de helft van die moordenaar met zijn mede uitbuiters..

  laat ze nu hun tanden zien,, wat kunnen ze..

  wat is het weer woord..

  meneer Santokhie probeert hoe dan ook zijn best te doen in het land,,

  maar wat kunnen de rest van die dom boos …die analfabeten die steeds in trappen in de leugens van de moordenaar zelf armoede leiden..

  die moordenaar kan niet vrijwillig op straat lopen,, heeft meer dan 20 z.g.n. beschermheren nodig om hun te beschermen op kosten van de belasting betaler en dat ben je zelf..

  wé pina no ka..


  Maak melding

 28. @Ba SKo,

  U bent een ONVERBETERLIJKE Racist , STOP uw

  HAATPREKEN tegen andere bevolkingsgroepen !

  ONDERZOEK en STEL vast, dat de MASSAMOORD-SLACHTOFFERS te PARAMARIBO op 8 DECEMBER en ook de SLACHTOFFERS van de SLACHTING te MOIWANA,

  VOOR 99% (NEGEN-EN-NEGENTIG PROCENT) uit de

  CREOOLSE BEVOLKINGSGROEP AFKOMSTIG WAREN !!

  Jaja , 99% van Afrikaanse afkomst, dus babbel aub NOOIT MEER namens uw leider over RACISME van anderen !


  Maak melding

 29. Suriname en vooruit gaan ?? Kom op zeg. De meeste Surinamers zijn te lui om hun eigen troep op te ruimen. Ze zijn te lui om hun eigen verstand te gebruiken. En het ergste is dat ze het nog leuk vinden ook.
  De meeste Surinamers zijn dom en lui en ze zijn er trots op.


  Maak melding

 30. mul, jou einde en die van jouw doorgedraaide makkers hier op de site is in elk geval zeker nog niet in zicht. Jij hebt in elk geval minstens nog drie-en-een-half jaar voor de boeg om alle kattenkwaad uit te spoken en opgesloten te zitten in jou zelf gecreëerde Alcatraz hier op de site.

  Jezelf als dolle hond profileren hier op de site is kunst en straf op zich. Santo Boma is daarbij niets vergeleken.


  Maak melding

 31. mul, jou einde en die van jouw doorgedraaide makkers hier op de site is in elk geval zeker nog niet in zicht. Jij hebt in elk geval minstens nog drie-en-een-half jaar voor de boeg om alle kattenkwaad uit te spoken en opgesloten te zitten in jou zelf gecreëerde Alcatraz hier op de site.

  Jezelf als dolle hond profileren hier op de site is kunst en straf op zich. Santo Boma is daarbij niets vergeleken.


  Maak melding

 32. Santokhi was jij niet degene die aan “WIJ ZIJN MOE” mededeelde dat je niet zal meedoen met deze protestgroep.
  Jij zag toen andere wegen of wilde het anders aanpakken.
  Enkele maanden verloren gegaan en nu dus opnieuw beginnen?
  Santokhi wie wil je voor de gek houden? Jezelf de VHP het volk?
  Somo vroeg jou en de VHP om mee te gaan in het teruggeven van het mandaat van het volk aan de oppositie maar je gaf niet thuis.
  Dus wat voor taal spreek je dat je nu komt dat “Het is de hoogste tijd dat leiders uit politiek, vakbeweging, bedrijfsleven, maatschappelijke groepen en overige organisaties hun verschillen en twijfels opzij zetten en gaan samenwerken” is het dewali licht nu pas in je ogen tevoorschijn gekomen?
  Wat heeft jou tot deze gedachte gebracht? Of is de tijd er nu rijp voor?


  Maak melding

 33. @ Ba{s}Ko …. wij { mijn makkers en ik op deze site } … onze einde is lang … lang … lang nog niet inzicht.
  Weet je waarom …. Ba {s}Ko …. we hebben NIEMAND VERMOORD …. we STELEN niet … hebben niet één {1 } cent van de gemeenschap gestolen. NEVER … NOOIT !!!

  Kun je ons dat nazeggen …. BA BOEF … BA ABANIE … BA KLOPTOMAAN.


  Maak melding

 34. leiders uit politiek, vakbeweging, bedrijfsleven, maatschappelijke groepen en overige organisaties moeten NU opeens eerlijk zijn . is dit DE een april grap van 2017. onder Venetiaan en de VHP hebben politie figuren en familie leden gronden gekregen op een schandalige smeerlapperij manier.
  die gronden moeten terug naar de marrons. wetten maken om iemand te bestelen is een criminele handeling. vervolgen deze corrupte criminelen.


  Maak melding

 35. Soms vraag ik me af is met zelf te lui om te gaan demonstreren ?
  Moet er altijd wat tegenover staan eten drinken geld ..
  Zoo gan ze nog jaren met de problemen opgescheept zitten


  Maak melding

 36. Santoki, Bouterse weet dat iedereen in Suriname is bang voor hem.Hij haalt zijn wapens als in 1982 uit zijn kast en schiet zo weer 15 mensen dood .De rechterlijke macht heeft hij al aan de kant gezet om vrij spel in het land te hebben omdat hij niet vervolg kan worden.Als land is Suriname verloren.Het volk kan niets doen want ze hebben hem zelf gekozen omdat ze omgekocht zijn en nu zitten ze met Bouterse in hun maag.


  Maak melding

 37. 03 Jan, 04:35
  Er zijn harde woorden gevallen in een regeringsvergadering maandag, die voorgezeten werd door president Desi Bouterse. Starnieuws verneemt dat diverse ministers hun hart hebben gelucht over zaken die hen dwars zitten.

  De meeste leden van de regering hebben erover geklaagd dat zij niet op tijd gelden krijgen die goedgekeurd zijn. Zij willen ook meer weten over het leningenbeleid. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën is nog uitlandig en was daardoor niet op de vergadering. De rol van raadsadviseurs is ook aan de kaak gesteld. Ministers vinden dat besluiten die genomen worden in de Raad van Ministers worden gedesavoueerd.

  ********************************************************************
  @ Ba{s}Ko …. Parbo …. ” top econoom-adviseur ” RobG,
  Paraman …. Do{a}msco … D{T}o the Right thing …. what happen in/with your goverment. They all are confused!
  Killer B. is 0,0 voor het getal 0.

  Is Boefie pleite?

  Probeert Boefie misschien in NIEMANDSLAND nog meer leningen te sluiten?

  Who knows !!!

  Bovengenoemde NDP-deskundigen jullie moeten hierop een antwoord kunnen geven …. s.v.p. …. por favor … a.u.b … nanga lespeki !!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 38. De leider die Suriname vooruit kan helpen moet nog geboren. De wijze waarop er nu beleid wordt gemaakt lijkt meer op bokkesprongen. Tot nog toe hebben de meeste politici corruptieve handelingen gepleegd. Voordat ze zich met politiek bemoeiende hadden ze niet zoveel bezittingen. Eenmaal gekozen stijgt de bezittingen sky high. Ra ra. Dat er misbruik wordt gemaakt van staat ziet zelf een koe van zondag. Het paranïode beleid? dat wordt gemaakt vertoont bokkesprongen. Adviseurs die proberen zand in de ogen te strooien…… pffff ik wordt hier zo moe van. Ik ben ook een individu die het Surinaams volk vorm. Hoe politiek bedreven wordt is dieptriest. sari en sjing tori. Men misbruikt het volk tijdens de verkiezingen om hun eigen hagie/gewin te vergaren.
  Eenmaal aan de macht worden beloften ongedaan gemaakt. tja er is veel stof om kritiek te leveren maar laat het hierbij Hoop dat het toch ooit goed komt en dat er een echte leider opstaat die het echt meent met Suriname…


  Maak melding

 39. BA sko@
  Aan jou lange termijn geheugen mankeert niets maar jou korte termijn is plotseling verdwenen.
  Zet voor je zelf enige dingen op een rijtje,wat er allemaal beloofd is en niet is uit gevoert, dan zou je versteld staan .
  Ik zal je een voor schot geven,dijken niet verhoogt ,spoorlijn niet aangelegd, huizen nietgebouwd,watertransport , horen we niet meer van ,goud winning verkwanseld,olie verwerking nihil
  Alle consesies verkwanseld ,krijgen een paar procent van de opbrengst, wat je zelf had kunnen verdienen ,maar ja ,het mooier om met zoweinig mogelijk inspanning je geld te roven
  Helpt het jou een beetje BA sko


  Maak melding

 40. Sranamans beperk u niet alleen tot de Surinaamse politiek.Kijk maar om u heen wat er gebeurt in de westerse landen.Dit jaar zijn er verkiezingen in Nederland,Duitsland,Frankrijk,Oostenrijk enz enz.Heb even geduld in SWITI Sranan want in al deze landen zullen de uitslagen voor een grote verassing zorgen.Ik denk niet dat de westerse landen op een onrustig SWITI Sranan zitten te wachtten.Ze hebben het al druk genoeg met al die terroristen die Europa slapeloze nachten bezorgen.Hier in sommige Europese landen hebben ze al niet genoeg politie agenten en militairen.En Trump heeft al gezegt dat Europa zelf voor zijn veiligheid moet gaan betalen en niet de Amerikanen die dit jaren hebben gedaan.
  Nogmaals kijk vooral om u heen wat er gebeurt in de westerse landen voordat je in actie wil komen.tegenwoordig worden er in bijna al deze landen wetten aangenomen om bijna de hele bevolking in de gaten te houden.Dus Chandrika think twice want straks geef je de president de kans om maatregelen te nemen onder het mom van terroristische dreigingen zoals de westerse landen het op dit moment doen.


  Maak melding

 41. Probleem is je krijgt Bouterse niet hij zal proberen president voor het leven te worden zodat hij zijn straffen ontloopt.
  Als hij weg gaat is hik aan de goden over geleverd.


  Maak melding

 42. Bouterse wordt voor van alles uitgemaakt ik ben benieuwd hoe jullie straks reageren als elected president Trump wordt beeedigd als de 45 president van Amerika.Even jullie geheugen opfrissen deze Trump wil voor als nog niet voor de rechtbank verschijnen.Net als Bouterse.ook wordt hij verdacht van frauduleuse handelingen.Net als Bouterse.Hij heeft geen respect voor mensen.Net als Bouterse.Zo kan ik nog meer voorbeelden opnoemen.Rutte haalt uit naar de buitenlanders,Erdogan sluit bijna iedereen op,Poetin heeft ook heel veel op zijn kerfstok.En jaja wie denk je dat er allemaal contact heeft met deze heren.Obama,Rutte,Merkel.May,Hollande enz enz.Wat ik wil laten zien is dat politiek een smerig spel is degene die aan de macht zijn bepalen voor een heel land wat er mot gebeuren.Wake Up people from Suriname


  Maak melding

 43. Mundo@
  Deze mensen hebben niemand vermoord
  Rutte
  Merkel
  Obama
  Trump
  May
  Deze mensen hebben gemoord of laten verdwijnen,wie niet voor hen is ,is tegen hen,dus opruimen
  Poetin
  Erdogan
  Bouterse
  Kijk wat er in China is gebeurt ,Mao weg .
  Komt tijd komt raad.
  En dat politiek smerig is ,ben ik hellemaal met je eens ,kijk maar wat er zuid Amerika gebeurt
  Kijk wat er in Afrika gebeurt ,het is te erg voor woorden


  Maak melding

 44. @Mul

  Wellicht durft Boefdraad niet meer naar huis te komen als hij nu nog steeds niet terug is van zijn kerstreis.

  Het wordt heel onverklaarbaar dat Boefdraad bij de Telesur machtigingswet ontbrak, Santohki melde dat ministers hun onvrede uiten en het nu ook rechtstreeks uit het regeringsoverleg naar de pers lekt dat ministers beginnen te klagen.

  De ministers kunnen ook rekenen en hebben vast kunnen stellen dat Boefdraad meer winst uit Newmont Suriname denkt te gaan halen dan de omzet van Newmont Suriname zal kunnen bedragen.
  De ministers kunnen ook begrijpen dat je een bedrijf waar van de laatste jaar rekening 9 maanden te laat is en waarvan de winst dramatisch terugloopt (2014 winst = $ 1.000.000) in 4 jaar met 90% je geen $ 100.000.000 moet gaan lenen om allerlei mooie verhalen.
  Eerst de feiten goed presenteren. Helaas gaat dat niet.
  Indien Telesur goed in elkaar stak en de Surninaamse businesscase gezond was had Telesur met 15% eigen geld en goede bedrijfsvoering ook zelf via Huawei geld bij EXIMbank kunnen lenen.

  Boefdraad is aan het eind van zijn fabelkrant en moet binnenkort vertellen:

  “en toen kwam een olifant met een grote snuit en die blies het hele verhaal uit”

  De verhalen van Doekhi, Misiekaba, Bouva en Abdoel worden steeds neurotischer. Wat worden ze als Boefdraad ze niet meer kan coachen.


  Maak melding

 45. CHE MI GADO……….Eindelijk is de Baas van de Oppositie Santokhi opgestaan.Wel,het volk van Suri moet achter hem scharen.Want, inderdaad is het volk bang voor Bouta,maar Suri is een Democratisch land en iedereen heeft het recht om te Protesteren.Wel, Suri People Nu of Nooit. Nu Massaal op straat gaan.Want jullie merken het ook ,dat Suri met de Paarse Rovers aan de Knoppen gaat vanaf 2010. No Srebi,Opo!!!!


  Maak melding

 46. santokhi laat je spierballen zien
  praten van de zijlijn heeft geen zin bij deze zittende regering,mobiliseert massa mensen ga de straat op demonstreren,legt alles plat tot dat deze bende zijn biezem pakken en het land verlaten en nooit meer terug keren,om weer de staatskas te leeg te roven.mensen Suriname is voor alle surinamers en niet alleen van deze bende.ga demonstreren tot alles is zo als het moet.


  Maak melding

 47. De oppositie en vooral Santokhi blijven strijden voor het volk en gerechtigheid. Ze raken uitgeblust want het volk zit liever lui thuis op de bank terwijl hun hardverdiende geld steeds minder waard wordt. Er is iets goed mis met dit volk.


  Maak melding

 48. @ Ba Sko:

  Beste Ba, met dat monopoliegeld, zoals jij de euro noemt, kun je in alle landen van de wereld alles kopen wat je maar hebben wilt. Met de US dollar (de echte dollar) hetzelfde.
  Met de Surinaamse dollar wordt je hartelijk uitgelachen als je er buiten Suriname iets mee wil betalen. Misschien loop je zelfs het risico gearresteerd te worden wegens poging tot oplichting.

  Het geld is waard wat je er mee kunt kopen en de euro is wat waard omdat men in de eurolanden van alles produceert wat men tot in China wil hebben. Productie is de oorsprong van de welvaart en dat is waar die banken in problemen mee overeind gehouden zijn, hard werken!
  En, wees maar gerust, alles is door de banken al lang terug betaald, met rente.

  Wist je overigens dat de naam dollar afkomstig is van het Nederlandse woord daalder?


  Maak melding

 49. Wat komen gaat is een echte revolutie. Een burgeroorlog. De gegoede burgerij tegen al die paarse roversbende en paarsdomme aanhangers van de lijder der misdaad. Dit verdienen al die oerdomme dwaze idioten die hebben gekozen voor de komende dictator. WACHT MAAR AF. NIEMAND ZAL ZICH VEILIG VOELEN, OOK DE GEWAPENDE MACHTEN NIET. Het verwordt als in Zimbabwe.


  Maak melding

 50. dit ka volk verdient niet anders..,,

  ze zijn gewent in dit leven zo te lijden..

  lijden onder hun eigen lijders..

  dank zij de slavernij..

  de surinamer is niet voor verandering vaat baar..


  Maak melding

 51. Dat gezeik steeds dat Surinamers (alle Surinamers) lui en dom zijn, moet een keer ophouden, vooral omdat het voornamelijk Surineds en ongeschoolde bakras zijn, die zelf niet veel presteren, die dit soort uitspraken doen. Ik woon nu in Suriname en dat wil volgens deze ‘professoren’ zeggen dat ik als bij toverslag veranderd ben van een slimme, ijverige Surined in een domme, luie Surinamer. Als bewijs voor dit onwrikbaar feit voeren ze aan dat ik in Suriname een veel lager inkomen heb als wanneer ik in Nederland was blijven wonen, net als zij. Niet omdat de gemiddelde Surinamer minder verdient dan de gemiddelde Nederlander wil dat automatisch zeggen dat de gemiddelde Surinamer dommer en luier is dan de gemiddelde Nederlander. Hoe het verschil in wevaart is ontstaan, is niet op één symplistische wijze één twee drie uit leggen op WKN.


  Maak melding

 52. Hahahahah,,, dit is de mop van de dag: Impotente regering? Hahahah,,Het klinkt of al die leden in die regering geen productieve zaad kunnen produceren. Nou dat beteken dus meer verarming en slechte reputatie voor de zwarte man.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.