Surinaamse minister blij met arrestatie Nederlandse artiesten

46

PARAMARIBO, 31 dec – “Dat is wat we moeten hebben.” Dit zegt minister van Justitie en Politie Jennifer van Dijk-Silo over de aanhouding van drie Nederlandse artiesten in Paramaribo. Het trio wordt verdacht van seksueel misbruik van een minderjarig Surinaams meisje. Weliswaar denkt het kind er anders over.

De seksuele handelingen gepleegd in een online geplaatst filmpje zouden haar niet deren. Dit zegt het meisje in een video-opname. De inmiddels veertienjarige snapt de commotie rondom het filmpje niet. Justitie in Suriname denkt er anders over, vooral met het oog op wettelijke verboden. Tegenover de Ware Tijd zegt Van Dijk-Silos “trots” te zijn op de wijze waarop de politie de zaak heeft aangepakt.

Het Korps Politie Suriname, KPS, houdt zich aan nieuwe beleidsprincipes, zoals het beschermen van kinderen. Van Dijk-Silos heeft het al bij aanvang van haar periode kenbaar gemaakt. Met de rechten van de allerkleinsten wordt niet gegrapt. Voor tolerantie is er geen ruimte. De artiesten van Strictly Family Business, die zijn aangehouden, zijn Frenna (Francis Edusei), Priceless (Jackie Osei) en KM (Kaene Marica).

Bekijk ook:

46 REACTIES

 1. Jammer dat de ministers van Justitie met twee maten meet.
  De echte verkrachters en boeven die laat ze hun gang gaan.
  Dieven die stelen en toeristen beroven dat mag allemaal.
  Weg met sensatie maak plaats voor een echte leider en een staat waar wij ons vrij voelen.


  Maak melding

 2. Heel goed van Mw Silos. Naar santo boma met deze verkrachters. Hun ballen worden daar gechopt inclusief hun go olo. Pedo’s staan laag in de pikorde.


  Maak melding

 3. O ja en als je met dit soort aanhoudingen moet gaan pronken, alsof er geweldig werk is verzet ben je echt niet goed bij je hoofd. Ga eerste uitzoeken hoe men telkens al die drugs Suriname uitkrijgen zonder dat iemand in Suriname gepakt wordt. Dan wordt dat plotseling een andere koek.


  Maak melding

 4. ze denken dat alles mag en kan in su en dan komen ze hun rotzooi hier uithalen
  trap ze naar santa boma en dan het land uit
  zet in hun paspoort persona non grata wegens pedofilie
  ik hoop dat ze in de gevangenis kapot geneukt worden door die andere criminelen


  Maak melding

 5. Alleen maar namen van Afrikaanse afkomst. Ook dat nog ze komen in Su en willen het land een slechte naam geven. Wat gaat hun volgende hit worden? Bukke bukke bukke . Don’t drop your soap boy’s. Biga is waiting for you in Santo Boma


  Maak melding

 6. Als Dora nu al zo blij is wanneer deze verdachten na 1 jaar gearresteerd zijn, zal ze zeker haar climax van blijdschap bereiken wanneer de grootste crimineel ooit, na meer dan 35 jaar gearresteerd zal worden, terwijl hij al die tijd rustig doorging met zijn criminele activiteiten, b.v. 1 jaar geleden nog schuurde hij een minderjarig meisje, dat ook gewillig meewerkte, onder de tonen van a guyaba e lolo.


  Maak melding

 7. He he test test…liggen jullie alweer in jullie hangmat of aan de coke..ik mag weer posten..Goed werk verricht Dora..en nu achter ons grote “voorbeeld” aan…


  Maak melding

 8. die dora moet zich zelf laten arresteren, ze is zelf een grote crimineel samen met haar baas.. en die hele bende boeven regering..

  wat dacht je zelf van die boef draad


  Maak melding

 9. Aan de Wolframstraat/Granietstraat zijn twee toeristen, een vriend en vriendin, gisteravond beroofd. De man heeft letsels opgelopen in het gezicht. Het paar is gekneveld achtergelaten.

  De slachtoffers zijn overvallen door vijf gemaskerde mannen. Zij waren gewapend met houwers en messen. De criminelen hebben de slachtoffers mishandeld.

  De minister heeft hier geen reactie op gegeven.
  Als toerist wil je dit niet meemaken en dit is dan ook één van de redenen dat, ondanks de aktie tarieven van de SLM en TUI en de SLM, het toerisme geen hoogtij kan vieren in Suriname.
  Wat zelfs de Surinamers zijn niet veilig voor deze misdadigers laatstaan de buitenlsnder


  Maak melding

 10. wel het mes snijdt aan 2 kanten de 3 pedo’s zijn binnen , maar heeft dat meisje dan niet gelogen over haar leeftijd ??
  In Hotel Santo worden de rollen omgedraaid , in de film stond het meisje voor , en nu gaan zij voor staan , en de verkrachter achter .. . wanneer komt nu gerechtigheid voor de december slachtoffers ??


  Maak melding

 11. geweldig laat gelijk Silvana Simons komen dan dan kunnem deze jongens haar ook eens flink onder handennemen.Ze komen toch allemaal uit de slaven wereld.Dit is ook eem jakobus!


  Maak melding

 12. ik begrijp de commotie niet ze was toch minderjarig en als artiest moet je geen misbruik van je fans maken en waardig gedragen.En wat mensen zeggen over Dora dat ze zichzelf moet arresteren ik denk dat je er anders zou denken als je dochter zo te zien was op het net
  je bent als verkeerd bezig
  en dan nog verspreiden ook
  neem iemand van je eigen leeftijd wij die hier wonen denken dat we beter zijn slimmer nou petje af voor deze slimmeriken.Als et NL was gebeurd was gebeurd same shit oppakken dus sang na a verschil


  Maak melding

 13. Dikkertje Dap Dora is, wanneer het om machteloze schoften gaat, heel verontwaardigd, wanneer het echter gaat om een megaschoft met veel macht, die haar, haar man en dochter kan regelen, dan kijkt zij in de meest criminele gevallen gewoon weg, en wanneer hij pedofiele handelingen pleegt, is zij bereid hem bij te lichten met een kokolampu.


  Maak melding

 14. deze minister denk dat ze geweldig is, een ding is duidelijk wat deze pedo’s hebben gedaan kan echt niet ze moeten zeker hard aangepakt worden, Maar die dijk-silos i.p. dat ze boefdraad en die hele bende daar arresteert en allemaal naar een andere planeet schiet met een raket van Obama dan zou ze iets heel goed doen en zich zelf ook naar een andere planeet schieten want ze bakt er niks van, er is geen politie vervoer geen water geen inkt en geen papier? schandalig en komt roepen hoe trots ze is op de politie terwijl ze zelf geen flikker uitvoert. Donder toch op biatch


  Maak melding

 15. Dora je smoelwerk stront wijf Jullie hebben dit zover laten komen. De jeugd van su is helemaal oversext. Die jonge meiden lopen op straat gewoon mannen te lokken voor geld en bel tegoed. Waarom kom er geen campagne en voorlichting voor deze groep. Ik heb zelf gez u en hoe mannen bij scholen wachten op hun slachtoffers. Doe daar w a t dan te gaan schreeuwen dat je blij bent ka ..ol.o fuc….King bitch


  Maak melding

 16. Als ze nou noch iedereen oppakt ,die de fout in is gegaan zou het aardig opruimen ,en konden de Suris weer adem halen ,
  Het triest wat er met die gasten aan de hand is,maar de aandacht is weer afgeleid,jezus wat een mens zeg,
  Als je van liegen zou afvallen bleef er niets meer van haar over, was je er wel van verlost


  Maak melding

 17. Als ze net zo de boeven moordenaars en rovers in SU zouden aanpakken zou het een stuk aangenamer worden in SU. Jammer weer een sensatie stunt van de SU regering jammer toont geen enkele vorm van vakkundigheid….


  Maak melding

 18. Dora bejubelt de Grondwetsschendingen, die gepleegd worden door deze REGERING, om LOPENDE STRAFZAKEN te SABOTEREN !

  STRAFZAKEN mbt ZEER ZWARE MENSENRECHTEN-SCHENDINGEN !

  Maar om de arrestatie van enkele pedofielen, juicht zij !

  Srananmans trapt u NIET in de AFLEIDINGS-MANOEUVRES van dit LENINGEN-REGIEM, dat bezig is ALLE Srananman FINANCIEEL te VERNIETIGEN !

  DORA keurt ook AL DIE NEP-LENINGEN , die GEEN PRODUCTIE VOORTBRENGEN, GOED !!

  PS : MORO FINANCIELE DISASTER E DORO !!

  DE koersen zijn omlaag gegaan ??? JAJA, de SRD is VERWOEST ! Geen enkel ander land wil dat kladpapier !


  Maak melding

 19. Velen van u missen de rode draad van deze gebeurtenis en halen andere onderwerpen aan die niets te maken hebben met deze gebeurtenis. Een ieder die minderjarigen misbruikt hoort achter de tralies! Punt . Het boeit verder niet welke minister dat doet. Het gaat om gerechtigheid en het stellen van een voorbeeld. In Nederland komen ze er niet mee weg,waarom in Suriname wel. Het gaat niet om populariteit of politiek gewin. Artiesten die zoiets doen moeten aan de schandpaal genageld worden. Dat is de rode draad.


  Maak melding

 20. Domste reactie ooit
  1) ga ik ervanuit dan je een indiaan bent dat je zo reageert dat t land van oorsprong jou land is zoniet is het je kand niet
  En als je creool bent ben je zelf een afrikaan

  2) bukke bukke bukke… komt alleen van afrikanen … je hebt geen internet die belachelijke kaboela praktijken die echt wel van suriname komen

  3) die meid heeft zo ver duidelijk was gelogen over der leeftijd jij braagt zeker een id voor je gaat neuken… dit kind zocht het zelf was een groupie wou seks voor een paar vip kaartjes

  get your facts right sir voor je hersenloos praat


  Maak melding

 21. Iemand die snapt wat ik bedoel ze heeft gewoon de kans gezien om in de spotlight te komen door artiesten op te pakken
  Dan gaat ze zich uitsloven met de straffen nu hoor zo geweldig is ze nu


  Maak melding

 22. Dan goede artiesten die elk jaar daarheen gaan om op te treden
  Toerisme etc
  Verpest in 1 klap zo dom echt waar
  Mi no sab sort wassi sranang mus e wasi
  Fu was a hebi disi
  Want a kondre disi nooit o draai fa me shi dja


  Maak melding

 23. Dit slaat nergens op laten ze echten dieven pakken. Hun kunnen toch niet ruiken dat ze minderjarig zijn en als nog dat meisje is toch niet gedrongen ze is zelf meegegaan. Eerst het hele verhaal horen dan oordelen met ja ze moeten gestraft worden mensen die dat zeggen zijn gewoon jaloers of die hebben zelf geen vrouw of wat dan ook.


  Maak melding

 24. Beste Desi, het is nu of nooit. Los deze zaken op of hou je bakkes dicht.

  1.Carolina brug: De claim van Ballast Nedam van bijkans 3,5 miljoen euro. Wat leidde tot een claim van het Nederlandse bedrijf van 3,5 miljoen euro. Volgens ex-minister Rabin Parmessar is 446.000 euro aan zogenoemde ‘leegloopkosten’ betaald voor het niet nakomen van een contract voor de bouw van de Carolinabrug. (Freelance Suriname)

  2. De Staat Suriname moet ‘Opertech SL’ US$ 10 miljoen aan schadeclaim betalen (Starnieuws)

  3. Elisa Carter ontving 1,5 miljoen euro voor voorbereidend werk ziekenhuis Wanica. (Nieuws Suriname)

  4. Ex-minister Ramon Abrahams laat zijn dienstwagen ombouwen voor SRD 155.000.

  5. Renovatie van de werkkamer van de directeur Civieltechnische Werken voor SRD 714.784,80.

  6. Ex-minister Ramon Abrahams verbouwt zijn werkkamer voor SRD 650.000

  7. Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting huurt een pand voor SRD 12.400 per maand aan het Molenpad. (Starnieuws)

  8. Tot eind april 2013 was voor 330 miljoen US dollar aan onderhandse gunningen gegeven waardoor de staat 40 miljoen US dollar verlies heeft geleden.(Gajadien)

  9. Dubieuze aankoop van schoolboeken. Ruim 8.2 miljoen euro verspild.

  10. Dubieuze aankoop van ambassadegebouw in Frankrijk. 7 miljoen US dollar.

  11. RGD koopt perceel ten behoeve van Justitie en Politie. Als compensatie krijgt de eigenaar, Hendrik Ramdin, een bedrag van SRD 3.300.000 uitgekeerd. (Suriname Herald)

  12. Aankoop gebouw voor SRD 6.507.375, inclusief notariële en administratieve kosten in 2013. Het gaat om het perceel no 59 aan de Henck Arronstraat en het pand no 61. PG ingeschakeld (Starnieuws)

  13. Steve Meye, de geestelijk adviseur van Bouterse, ontvangt SRD 6000 per maand, alleen op afroep is hij beschikbaar.

  14. De regering sluit een deal met de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij. Deze overeenkomst kost de overheid 135.000 US dollar per maand.

  15. De betaling van SRD 170.000 overuur vergoeding aan Henry Seedorf riekt naar corruptie.

  16. Kenneth Vaseur heeft gekocht als voorzitter van de raad van commissarissen van de EBS het perceel aan de Cornelis Jongbawstraat. Het terrein is 1251 m2 groot en is gekocht voor 1.795.000 euro tbv EBS (Starnieuws)

  17. Het eenzijdig stopzetten van het contract met SGS zal de overheid zo’n US$ 2,5 miljoen (Starnieuws) 

  18. EBS schandaal. Het gaat om ruim twintig miljoen Surinaamse dollar. 

  19. Carifesta schandaal. 2 x duurder. Nu blijkt dat zeker nog zo’n veertien miljoen Surinaamse dollar moet worden vereffend. Dat is ook ongeveer het bedrag waarmee de begroting is overschreden.

  20. Regering koopt gebouw voor Bufaz het voormalige gebouw van Radio KBC aan de Keizerstraat voor SRD 1,8 miljoen terwijl dat gebouw niet eens een waarde had van SRD. 800.000. 

  21. Nederlands Bestuur en Management Consultancy (BMC)-bureau krijgt bijna een miljoen euro alleen voor administratief werk. Dit werk is niet afgemaakt. 

  22. Voor het kabinet van president Desi Bouterse is een extra SRD 81 miljoen gevraagd voor dit jaar. Niet alleen de oppositie maar ookleden van de coalitie hebben vraagtekens hierover? (Starnieuws)

  23. Klakkeloze aankoop van drie boten tbv Kustwacht voor SRD 80 miljoen miljoen. 

  23. De onnodige betaling aan consultancy treinspoor (spoorbedrijf Strukton). 

  24. Geldverspilling Cassave bedrijf totaal SRD 5.2 miljoen. 

  25. Claim van Venezuela Petrocaribe ???

  26. 4.050.000 Amerikaanse dollar (± SRD 22.132.500) gaat naar het bedrijf Broad Homes Industrial International Co. Ltd voor het bouwen van 0 (nul) huizen te Weg naar Zee.


  Maak melding

 25. Bouterse die zoveel moorden heeft gepleegd in 1982 is nooit opgepakt minister.Je moet je schamen om zo te reageren omdat die jongens uit Nederland komen,maar ze zijn allemaal Surinamers.Als ze een strafbare feit hebben gedaan moeten ze gestraft worden maar waarom reageer je niet in de zaak van Bouterse.Dat is mijn vraag.Deze bolle mevrouw weet niet waarmee ze bezig is.


  Maak melding

 26. Haahahahhahah nu word er gezegt Nl jongen nouw er zijn meer gebeurd dan hier en aangezien die kinderen van tegen woordgebruik niet beter weten en ouders niet Letten hoe en wat die kinderen aan doen ze lijken op 18 en als ze leuken mannen zien is het nog erger. Keur het niet goed maar waarom een jaar later zijn die mensen uit geld uit en wat dat kind zelf op Facebook plaats heeft ze geen problemen mee dus vind het nergens opslaan. Beginnen jullie die mensen goed in su te behandelen en beschermen die daar woont in plaats van andere dingen.


  Maak melding

 27. Ik vind het terecht dat deze mannen zijn gearresteerd, maar ik hoop vurig dat alles degelijk wordt onderzocht en dat het recht zal zegevieren.
  Dan pas kun je echt spreken van vakbekwaamheid.


  Maak melding

 28. Misschien begrijp ik nu waarom moslimmannen de vagina’s van hun vrouwen en dochters dichtnaaiden als ze het dorp verlieten en ten strijde trokken.
  Wat als bij dit meisje haar poesje was dichtgenaaid?


  Maak melding

 29. Het is een feit dat ze misbruik hebben gemaakt van een meisje ookal wisten ze haar leeftijd niet wat trouwens een schande is want zo ga je niet met vrouwen om om wat voor reden dan ook dat zegt veel over hoe ze over vrouwen denken dus niet alleen in hun muziek maar ook in daden
  Los van het feit dat het meisje duidelijk labiel is en ondergroepsdruk staat
  En het ziet ernaaruit dat het duidelijk niet de eerste keer is geweest de heren vonden en vinden het vrij normaal ik hoop voor ze dat ze geen dochters krijgen die zulke dingen mee moeten maken en hun hele leven met haar en haar omgeving moeten meedragen
  Bedankt voor het verspreiden van ziektes


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.