TUIfly moet Suriname duizenden toeristen opleveren

101

PARAMARIBO, 29 dec – Suriname moet op jaarbasis duizenden extra toeristen kunnen ontvangen. Dit is de verwachting van directeur Robbi Lachmising van Surinam Airways naar aanleiding van de samenwerking met TUIfly Nederland. Het moet binnenkort al zover zijn.

Zeker vanaf midden van het komend jaar moeten al zo’n tienduizend extra aankomsten tegenomoet worden gezien. “Dit is een voorzichtige scahtting naar aanleiding van de samenwerking met de grootste reisorganisatie van het voormalige moederland. Het gaat om echte toeristen die vaak op vakantie gaan in landen als Turkije, Zuid-Spanje en Marokko”, zegt Lachmising tegenover de Ware Tijd.

In dat bestand moet dus worden gehapt namens Suriname. Een alternatieve vakantiebestemming, waar TUIfly reclame voor gaat maken. “De mensen kunnen naar Suriname reizen en tien dagen op avontuur naar het binnenland, om vervolgens door te reizen naar de stranden op de Antillen en terug naar Nederland met TUIfly”, aldus Lachmising.


101 REACTIES

 1. Krankzinnig ! De genoemde landen hebben hun infrastructuur aangepast op de massa toerisme. Suriname heeft geen flikker te bieden. Naast een gebrek aan goede hotels heeft het land te weinig bezienswaardigheden, fatsoenlijke stranden, goede horeca incl vakbekwaam personeel, goede openbaar vervoer en niet te vergeten security. Dat gejojo met valuta helpt ook niet echt. Met alle respect maar voor minder geld zit je in een ★★★★ resort ergens op Bali. Reisje Suriname is een dure grap !


  Maak melding

 2. Lachmising
  Er over praten is een,het te verwezenlijken is twee.
  Is er dan accommodatie genoeg is land er echt op ingesteld
  Is er kennis genoeg voor de binnenlandse trips ,het varen met Korealen, soelaas moeten gepasseerd worden ,als Lachmising
  Gelijk krijgt dan is er nog genoeg te doen , ik hoop het succes goede jaar wisseling


  Maak melding

 3. Nadat de potentiële echte toeristen in de media gelezen hebben dat de criminelen in Suriname er niet voor schromen ook leden van de MP in hun eigen huis te vermoorden en politieagenten in burger, op onschuldige burgers in rijdende auto’s schieten, zullen deze toeristen nu vast wel staan te trappelen in de rij om tickets bij TUIfly te kopen. Als de criminaliteit in Suriname niet onder controle gebracht kan worden en onze politie niet professioneler gaat werken, kan TUIfly het avontuurlijk uitstapje naar Suriname vergeten.


  Maak melding

 4. Als ze nu ook iets doen aan het ‘etnisch profileren en het ‘drugs profileren’, dan zal dit een verademing zijn, voor de reizigers die maar 10 dgn op reis willen.

  Iedereen die max 2weken op reis gaat, is bekend met de ondervraging van de douane, vergezeld van hun enge hondjes:
  -Zo mevrouwtje; wel een korte vakantie voor zo’n lange afstand.
  -Wie is je vader en wie is je moeder
  -Wie heeft je ticket betaald
  -Wat is je beroep?
  -Wie heeft je koffer ingepakt?
  -Waar verbleef je? etc. etc.

  Geboren in suri, vertrek Schiphol, vakantie 10 dgn, 2ᵉ keer op reis. Voldoet 100% aan het ingestampte profiel.

  Over vooroordelen gesproken.


  Maak melding

 5. Zal er ook geïnvesteerd moeten worden in rechtszekerheid voor de toerist, medische zorg, veiligheid voor de burger, de thans geldende woeker prijzen voor een tripje en benadering van de toerist. Alleen een vliegtuig binnen halen is m.i. te kort door de bocht.


  Maak melding

 6. Robbi die heeft 1 probleem.Die man heeft geen verstand van zaken en hopen is het beste dat hij kan doen!De nederlanders bv gaan naar Spanje ,Italie,Marokko,Turkije omdat ze kunnen reizen met de bus naar die bestemmingen en ze komen goedkoper uit.Ze gaan daar om de stranden en ze zijn bekend met die landen.Bij ons komen de surineds alleen die maandenlang bij hun families doorbrengen als gasten en de hotels verdienen niks aan ze!!
  Deze onderneming wordt alvast een ramp.,de volgende ramp dus.


  Maak melding

 7. Alle toeristische faciliteiten in Suriname zijn zwaar verwaarloosd. De wegen er naar toe onbegaanbaar. Binnenstad Paramaribo is een afvalberg. Prijzen van de tours naar binnenland belachelijk hoog.

  Alle hotels in Su hebben voor hoogseizoen een dramatish lage bezetting.

  Kansloze missie.


  Maak melding

 8. Zolang Suriname niet veiliger wordt.
  Zolang er een regering zit die niets doet aan de criminaliteit.
  Zolang de anti corruptie wet niet is aangenomen.
  Zolang de SLM het CLAD naar huis stuurt.
  Zolang Robbi Lachmising in een droom kasteel woont.

  Is dit gedoemd te mislukken.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 9. @Ray, da’s niet helemaal waar wat je daar schrijft want weet je dat er nu door Transavia tickets naar Marrakesh wordt aangeboden voor € 62,– !!! En naar Cassablanca zelf voor € 49,– (enkeltje) !
  Nou, reken maar ! Vele Marokkanen gaan daarom voor slechts één weekend naar ‘huis’ !

  En zo’n concept zou men ook voor Suriname moeten ontwikkelen. Surineds die voor een lang weekend naar huis kunnen en een paar honderd euri spenderen in 3 a 4 dagen.

  Indien de ticketprijs voor een retourtje PBM rond de 400 euro schommelt denk ik dat Suriname zich gereed mag maken voor een explosie van bezoekers aan het land vanuit Europa.


  Maak melding

 10. Hallo Lachmisingh
  Loop niet te hard van stapel. Tijdens het aanschaf van de boeing 747-300 een paar jaar geleden was je ook super blij om te zeggen dat nu tijd wordt om veel geld te verdienen. Wat is het nu gebeurt met de enthousiasme van toen? Het is nogsteeds een chaos en zakkenvullerij bij de SLM.


  Maak melding

 11. Voor de toerist is het een unieke kans om een samenleving te zien ontbinden.Huizen die in elkaar storten of vervallen tot krotten.
  Wel niet langer staan dan een paar minuten bij zo een bouwval.Want de rovers hebben overal ogen.
  Een fotootje en wegwezen.


  Maak melding

 12. @ermerald, je heb helemaal gelijk maar de feiten liegen ook niet als je ziet hoeveel mensen met drugs worden gepakt. En gelt ook voor vluchten uit meer actuele vakantie bestemmingen zoals Curacau etc. Die staan in het zelfde rijtje ans de vluchten uit Suriname. Dus vakantiegangers weten imiddels hoe de inquisitie tewerk gaat op Schiphol.
  Notabene is er een uitspraak van de Hoge Raad in Nederland dat de inquisitie niet mag vragen waar je ben geweest en waar je naar toe gaat.
  Maat je ze doen wat ze willen ze zoeken de splinter en laten de containers met poeder gecontroleerd doorgaan.

  Ik ben nu na jaren ook weer eens 2 weken in NL en je wordt gestoord van de debiele vragen op Schiphol.:
  Waarom heeft u een nieuw paspoort,
  Zitten wel veel bladzijden in dit paspoort, waarom is dit
  waar gaat u naartoe in NL
  Waar woont u in Surname
  Waarom woont u in Suriname

  Wat een debielen


  Maak melding

 13. Luchtkastelen.
  Het toeristisch aanbod in Suriname is kwalitatief zeer slecht en de verder nog overdreven duur. Prijs kwaliteit is helemaal zoek. Naast het binnenland geen reet te beleven voor een toerist.


  Maak melding

 14. @Milton
  De meeste rijden zelf naar hun bestemmingen want de afstand is niet ver van elkaar.Bovendien worden reisjes gemaakt met de bus omdat het goedkoper is.De meeste marokkanen kunnen zich permitteren om alleen in het wekend naar hun thuisland te gaan voor een weekend vakantie,,ze rijden zelf ernaar toe en bovendien kost een vliegticket niet duur. Als een Surined Suriname wil aandoen gaan ze absoluut niet komen voor een weekend ,ben je gek ,ze blijven voor een maand of misschien langer want het is een zonde dat je zoveel betaald voor een reis naar Suriname!


  Maak melding

 15. nou, ik denk niet dat ik bij de toeristen hoor, want ik zal me nog steeds boos moeten maken om de domme dingen die ik zou kunnen tegen komen.

  dus zou ik er nu niet heengaan.

  ik wacht totdat de dreiging verdwenen is van: wisselen op zanderij voor de heer bouterse. mijn zuurverdiende euro’s. no Way.

  en ja, wie gaat er vliegen vanuit suriname naar nederland in de dreamliner? zijn er zoveel dieven in suriname? nee toch?
  de baasdieven staan op de internationale lijst voor opsporingen, dus zij komen ook niet.


  Maak melding

 16. Vooraanstaande Surinamers moeten kappen met die continue “Big Talk”.

  Suriname heeft nu geen toeristische traditie, het land heeft de gemiddelde toerist op dit moment niet veel, eigenlijk geen reet te bieden, het land is saai, vies & smerig, bevolking is onbeschoft, hoge criminaliteit, slecht uitgeruste politie, geen toerismewetgeving, geen toerisme politie, visumplicht, geen luxe shoppingmalls, geen vlucht inclusief hotel/appartement, te weinig hotel/appartementkamers, Paramaribo heeft een compleet vergane binnenstad, binnenland bezoeken is peperduur, het land heeft een zeer slechte infrastructuur in alle facetten enz enz.

  Er moet heel veel gebeuren, nee superveel gebeuren wil men een serieuze toeristische bestemming gaan worden!

  Ik juich het toe omdat je als land ergens moet beginnen misschien is dit een startpunt maar met de huidige Surinaamse manier van regeren en zakendoen zal men de grote stroom van toeristen niet bereiken. Maar zoals alles, de toekomst zal het leren.


  Maak melding

 17. Surinamers hebben een geheugen van een ZEEF!
  Men is het rapport en oproep uit Canada lang en breed vergeten, daar werd letterlijk verkondigd aan Canadezen om Suriname te mijden omdat het niet als een veilig land werd beschouwd voor hun reizigers.

  En dan hebben we het hier over Canadezen, die op 1 hand te tellen zijn als men naar Suriname komt.

  Als tienduizenden Nederlanders gaan komen is het dankzij Suriname haar belangrijkste groep, de SuriNeds en alleen dankzij SuriNeds!


  Maak melding

 18. Een nieuwe uitwijkplaats voor terroristen in wording, verworden misdaadstaat Suribabwe. De toekomst ziet er paars misdadig revoachtig uit.


  Maak melding

 19. En dan na enige tijd € 500,= verplicht laten wisselen op zanderij!! Let wel!! de boeven en de rover staan al klaar langs de wegen de toeristen te rossen!!!


  Maak melding

 20. @Milton,
  Heb langer gekke berichten van jou gelezen maar jouw laatste inzending spant wel de kroon. Voor een paar honderd euros naar SU ? Weet je wat, hou die mensen aub ook daar dan !


  Maak melding

 21. 1. Sanering SLM, efficiency met 50 % verbeteren !

  2. De heersende zware Criminaliteit met 90% terugbrengen !

  3. Toeristische attracties bouwen/verbeteren en in stand houden !

  4. Grondwet, Recht en Wet HERSTELLEN !

  5. Nationale mentaliteitsverbetering doorvoeren !

  DAARNA WEER BABBELEN OVER ONTWIKKELING EN OPBOUW VAN BEDRIJFSSECTOREN, zoals HET TOERISME !


  Maak melding

 22. Milton, afhandelingskosten Zanderij zijn sky high. Goedkoop zal het nooit worden.

  Zo’n vaart gaat dit niet lopen. Trouwens wat heeft suriname nu te bieden voor deze toeristen ? Hotels, straden, horeca, veiligheid, bezienswaardigheden, openbaar vervoer, wifi netwerk het is allemaal armoe troef. Laat Suriname eerst investeren in die dingen.


  Maak melding

 23. Ik merk aan diverse reacties jegens ondergetekende dat bepaalde mensen nog een enorme denkomslag moeten maken, omdat men de impact van dit gebeuren (nog)niet kan bevroeden of behappen.

  Gezinnen gaan idd nog steeds in de vakantie met busje of auto naar Marokko of Turkije, maar er is een bepaalde groep die niet 2 dagen onderweg wil zijn maar binnen 3 a 4 uren willen landen in Casablanca of Marrakesh !

  En wat Suriname betreft denk ik van, waarom moet ik 1 maand daar toeven ? Ik wil geen maand lang in Su met vakantie ! Ik zou slechts voor een korte leuke periode daar willen toeven, vb tijdens de wandelmars of tijdens de Franse feestweek in Juli, of oud op nieuw, etc etc. !

  Dus voor mij, en ik denk ook vele anderen, max 12 a 14 dagen met vakantie in Su en dan terug of anders verder trekken in de Caribs ! En dan voor 3 a 4 (of meer) keer per jaar !
  We leven nu in een andere tijd en moeten ons vakantiegedrag en behoeftes ook aanpassen aan de leuke periodes op de vakantie bestemming.

  By the way ! Het verplichte inwisselbedrag is 25% van de ticketprijs dus mensen, waar praten wij over !!!!


  Maak melding

 24. “Het gaat om echte toeristen die vaak op vakantie gaan in landen als Turkije, Zuid-Spanje en Marokko, zegt Lachmising tegenover de Ware Tijd.”

  Dit soort toeristen wil zo snel mogelijk naar hun budgethotel, om zich lam te zuipen bij hun 2,5 bij 2,7m zwembad. En s ’avonds gaan ze echt los. Een reis van 8,5 uur zien ze niet zitten en die binnenlandse tripjes zijn onbetaalbaar. Dus hoezo echte toeristen?

  Ik vind bovenstaande opmerking van Lachmising een belediging aan het adres van de surineds, die al jarenlang niet meer bij hun familie overnachten maar kiezen voor hun privacy. En die een hotel/appartement en auto huren tijdens hun langer dan 10dgn verblijf. Ook maken ze vele tripjes, eten en drinken zich suf en nemen half suri mee.

  Volgens mij verdiend suri meer aan hun eigen mensen.
  Zo zie je maar weer.

  Suc6 met je échte toeristen.


  Maak melding

 25. INWISSELPLICHT, HOE DANG ?????????

  VOOR WIENS ZAK ????????/

  START EERST MET HET OPSLUITEN VAN ALLE CORRUPTE POLITICI !

  BEGROTINGEN KENNEN DE MACHTHEBBERS NIET !

  VERANTWOORDING FINANCIEN IS AFGESCHAFT, ZIE CARIFESTA- EN NASCHOOLSE OPVANGGELDEN-BOEVEN/ROVERS !!

  DANG SOOOORRRTU WISSELPLICHT ??????????


  Maak melding

 26. Mensen, maak je niet druk over de lokale tarieven voor verblijf en trips binnen Suriname, want die zullen zeker ook dalen als TUI éénmaal heeft onderhandeld met aanbieders van deze diensten in Su.

  TUI is geen kleine organisatie en zal zeker tot op het bot onderhandelen met aanbieders van hotel accommodaties, touroperators, transportbedrijven etc etc in Su.

  En als dit zover is moeten de overige aanbieders volgen omdat het lage cijfers effect van TUI, een enorme sponswerking in deze markt zal veroorzaken. Vele Surineds zullen ipv bij de SLM hun vakantie package nu direct bij TUI boeken omdat men dan een totaal verzorgd pakket c.q. product aangeboden krijgt.

  De tijd van wild west toestanden en woeker tarieven vragen voor vakantie producten of diensten, zal ophouden te bestaan.


  Maak melding

 27. Surinamers zijn m.i. dagdromers. Er is niks mis mee met positief denken. Maar om nu te doen alsof het paradijs op aarde nu is gecreëerd, gaat mij te ver.
  Eerst de ontwikkelingen afwachten, voordat eventueel kan worden gefeest.


  Maak melding

 28. zolang de lijder aanwezig is,, zal er geen ontwikkeling komen, let maar op..

  het hele lanti apparaat is zo gammel als wat.., niks deugt, niks is zeker in ons land..

  het krioelt van de boeven, moordenaars, dieven, rovers, je wilt positief denken doen, maar je hebt geen keus..


  Maak melding

 29. iedereen die straks kan.kiezen.tussen de dreamliner van.Tui en het SLM.barrel kiest natuurlijk altijd voor Tui. ik.snap.de juichstemming van de SLM dan.ook niet.


  Maak melding

 30. Baboepersad@
  Je zou versteld hoeveel Nederlanders naar Suriname willen komen ,dat zijn altijd nog 6000 oud trissers dien nog graag naar Suriname willen komen om weer eens rond neuzen hoe het land er aan toe is ,tripjes willen maken zoals ze dat eerder deden,maar zoals de toestand nu is,nheb ik mijn bedenkingen


  Maak melding

 31. Esmerald@
  Die etnische tegenstellingen ,hoe komt dat denk jij ,
  En dit heeft niets met discriminatie te maken..
  En toeristen opvangen heeft met werken te maken, is mentaliteit er, ik heb twee jaar in Suriname gewoont maar ,en uitzonderingen daar gelaten ,hebben jullie het woord lui uit gevonden


  Maak melding

 32. Er is gedegen studie gedaan naar de winstgevendheid alvorens TUI en SLM een overeenkomst zijn aangegaan.
  Het zal tijd en geld, veel geld, vragen, maar uiteindelijk zal het een succes worden. TUI mikt niet op de Surineds, maar het potentieel aan avontuurlijke Nederlandse reizigers.
  Waar gaan ze voor:
  – Overnachten in het binnenland
  – Galibie schilpadden
  – Bigi pan, een scala aan exotische vogels.
  Jullie kennen het allemaal, maar nog onbekend bij de vele potentiële klanten.
  Tel er nog bij dat er Nederlands wordt gesproken in Su.
  Ik ben het helemaal met velen van jullie eens dat de prijzen van de binnenlandse trips omlaag moeten.


  Maak melding

 33. Willen de toeristen de bouwvallige huizen, kapotte straten, smerige toiletten, zwervers, anarchie in het verkeer, hoge prijzen (hotels, excursie,horeca),criminaliteit enz…
  Volgens mij zijn wij nog lang niet klaar voor massa toerisme daar deze dingen niet in place zijn.Men heeft nooit geïnvesteerd, maar wil wel cashen.Typisch sranan.Allen maar graaien, maar niet willen investeren.Als je gasten ontvangt moet je huis toch netjes zijn.


  Maak melding

 34. DOMME DAMSCO

  Bouterse kan ook logisch denken: het resultast: Suriname volledih naar de kloten.

  Maar jij hebt natuurlijk alle vertrouwen in jou volkspresident.

  DOMME PAARSE KAKKERLAK


  Maak melding

 35. Een 7 daagse trip naar Suriname voor 700,- euro all inclusief logies en ontbijt lijkt me zeer aantrekkelijk. En als men daarnaast voor 1000,- euro p.p. ook nog 5 dagen naar Dempatie wil moet men het zelf weten. Dure hotelaccommodaties in Suriname die graag een graantje mee willen pikken zullen hun prijzen moeten aanpassen omdat zichzelf uit de markt gaan prijzen. Daarnaast zullen er genoeg Surinamers zijn die voor een leuke prijs appartementjes te huur zullen aanbieden aan de reisorganisaties. Kortom Suriname moet in de lift.


  Maak melding

 36. Ik vind het aanbod aan pakketreizen vooral heel praktisch, efficiënt en doelgericht. Er ligt hierdoor een enorme uitdaging voor de toeristische sector in Suriname wat uiteindelijk kan leiden tot professionalisering van deze sector en op termijn veel positiefs kan opleveren voor Suriname: een win-win-situatie dus.


  Maak melding

 37. Om met de zogenaamde gekte mee te gaan wordt door een organisatie aanbiedingen voor hotels geboden:
  Royal Torarica 3 en een halve ster 225 euro per avond
  Totarica 3 sterren 115 euro per avond
  Krasnapolsky 85 euro per avond.

  Ik vlieg naar Las Vegas voor een aanbiedingsprijs van 685 euro en voor 485 euro heb ik 5 nachten in Wynn hotel inclusief ontbijt.
  Ontbijt met:
  Garnalen
  King Krab
  Mosselen
  Kreeft
  Amerikaans
  Chinees
  Japans
  Italiaans
  Braziliaans
  Mexicaans
  inclusief dessert
  Fruit
  Koffie
  soft drinks

  En dan durft Royal Torarica 225 euro per nacht te vragen.

  Ben net terig van 3 weken Californië ticket inclusief auto en hotel p.p. 1.935 euro

  Probeer dat eens naar land van honing en suiker


  Maak melding

 38. milton
  Indien de ticketprijs voor een retourtje PBM rond de 400 euro schommelt denk ik dat Suriname zich gereed mag maken voor een explosie van bezoekers aan het land vanuit Europa.

  Milton,
  Voor dit bedrag ga je richting Orlando inclusief auto voor 9 dagen met TUI. Heb dit reeds 2 keer dit jaar gedaan.
  Het verschil met Suriname:
  Op de fiets in de everglades en je fietst langs de krokodillen.
  Met de auto uit vissen en je vangt binnen enkele uren circa 100 stuks kwie kwies cola flessen size
  Je voelt je veiliger
  Overvallen in je slaap daar is de kans kleiner dan in Suriname,
  Inkopen van merkartikelen, ecco gympie voor nog geen 20 US$ etc en een ames schoudertas van Couch 400 US$ afgeprijst voor US$ 180
  Auto huren SUV 6 persoons per week voor 364 euro
  Brandstof 1 gallon (3,8 liters) voor 2,85 US$ dus circa 0,70 US$ per liter.

  Wat heeft Suriname mij hiertegen te bieden zodat ik daar naartoe ga voor 9 dagen?


  Maak melding

 39. Iedereen die negatief praat moet opdonderen van hier. Dan zeuren dat ticket duur is nu de ticket goedkoper wordt gaan ze nog harden zeuren . Hebben jullie in holland niks te doen . Als je niks te doen hebt doe het dan niet hier . Over een jaar gaan jullie anders piepen . Show up


  Maak melding

 40. Forummers, reageerders, Odi odi.

  TUIfly moet Suriname duizenden toeristen opleveren!

  Alvast een Zalig uiteinde, Gezond en Gelukkig 2017 toegewenst.

  Ik hoop niet dat deze toekomstige (toeristen) veel vetragingen zullen ondervinden in Su.

  Langste vliegtuigvertraging van 2016 duurde 43 uur
  De langste vliegtuigvertraging van het afgelopen jaar duurde 43 uur en 19 minuten.

  Het betrof een TUIfly-vlucht van Punta Cana in de Dominicaanse Republiek naar Schiphol.
  Bron: Het Parool.nl ANP 29 DECEMBER 2016

  Dat heeft EUClaim uitgezocht, een bedrijf dat gedupeerde passagiers bijstaat.
  De vertraging begon door een technisch mankement aan het oorspronkelijke vliegtuig.

  Het vervangende toestel van HiFly botste daarna tijdens het taxiën tegen een passagiersbrug aan.
  De vertraging liep nog verder op doordat er opnieuw een vervangend toestel moest komen en de bemanning eerst moest rusten voordat ze de passagiers naar huis kon brengen.

  De landing op Schiphol stond gepland op 22 november, maar dat werd uiteindelijk 24 november.
  Vorig jaar stond een vertraging van 47 uur en 15 minuten (Bonaire-Amsterdam) bovenaan de lijst.

  En het zelfde artikel vai (Bron:telegraaf.nl) 29-12-2016
  ARNHEM – De langste vliegtuigvertraging van het afgelopen jaar duurde 43 uur en 19 minuten.
  Het betrof een TUIfly-vlucht van Punta Cana in de Dominicaanse Republiek naar Schiphol.
  Dat heeft EUClaim uitgezocht, een bedrijf dat gedupeerde passagiers bijstaat.

  De vertraging begon door een technisch mankement aan het oorspronkelijke vliegtuig.
  Het vervangende toestel van HiFly botste daarna tijdens het taxiën tegen een passagiersbrug aan.

  De vertraging liep nog verder op doordat er opnieuw een vervangend toestel moest komen en de bemanning eerst moest rusten voordat ze de passagiers naar huis kon brengen.
  De landing op Schiphol stond gepland op 22 november, maar dat werd uiteindelijk 24 november.
  Vorig jaar stond een vertraging van 47 uur en 15 minuten (Bonaire-Amsterdam) bovenaan de lijst.

  De op een na langste vertraging dit jaar bedroeg 34 uur en 21 minuten.
  Dat was een SLM-vlucht van Amsterdam naar Suriname die volgens schema op 18 augustus zou vertrekken.
  De vertraging trad op door een technisch mankement.


  Maak melding

 41. @ Bigi Sma:
  Er zijn toeristen waarvoor een vakantie meer is dan met je luie gat in een all inclusief resort te zitten tussen al die sjonnies. Om je vol te vreten hoef je toch niet het vliegtuig in te stappen? Bovendien valt er aan mensen zoals jou geen droog brood te verdienen.

  On topic:
  Enigzins verheugd door dit nieuws totdat Robbi Lachmising zijn visie deelde over TUI. Hij “gelooft” dat ze wel vloot van 10-18 vliegtuigen hebben?! En dat noemt zich een directeur van een airline. Ik hoop dat hij weet waarvoor hij heeft getekend.


  Maak melding

 42. @ Bigi Sma

  Hangmat-teren boven een Sula. Rust en wat minder over het paard getilde Yanks die de VS the greatest vinden ook al moeten ze 3 banen af rennen om te overleven.

  Je hebt gelijk op toerisme vlak kan men nog heel veel leren.

  Berg en Dal fanatische omgeving service nul. Als klant ben je lastig en goed voor een gesprek met de rug.
  Echter zie dit als een mogelijkheid voor een goed begin.

  Nul sterren in de Jungle is voor heel veel mensen veel waard net zoals een wandeling Kilimanjaro op veel goed betalende gasten trekt voor hardship in tentjes onder nul, met slecht eten.

  Suriname kan zich heel goed ontwikkelen als het gaat leren wat hospitality is en bereid de klant ongeacht wie het is op 1 te plaatsen.

  Dat is helaas vaak te moeilijk waardoor de prijs kwaliteitsverhouding vaak te slecht is.

  De enige plaats waar ze iets van Hospitality begrijpen zijn Torarica en de betere resorts in het Binnenland


  Maak melding

 43. Ik vlieg lekker met KLM!! afgelopen nov. was 5.5 uren vertraging op Zanderij!! Heb wel € 600,- terug gekregen! Ik heb hier vertrouwen in!! eerder was ook zo’n geval met SLM!! heb ook € 600,- vergoed gekregen, alhoewel, ze wilden mij met € 250, aansmeren!! alleen SLM is dat niet gelukt!!! die domme koeien aldaar!!

  @@ Get a life!! De Suries denken goed en de bedoelingen zijn ook goed, alleen de uitvoeringen zijn CUT!!! Ze denken ook al te lang om tot daden te komen!! Uiteindelijke resultaat wordt het NADA!!!


  Maak melding

 44. Check de tarieven
  KLM is rock bottom gegaan voor een hele periode
  SLM blijft gewoon hangen op duur, zij kunnen duidelijk niet adequaat en snel reageren op vraag en aanbod.’
  en Tui zit op het niveau van KLM

  Gegeven is dat er vroeg boekers zijn die niet blij zijn en er nu heel wat mensen blij worden van de nieuwe tarieven

  Het is wel raar dat de prijzen vanuit Suriname hoog blijven.


  Maak melding

 45. Prima ontwikkeling natuurlijk en we zullen zien hoe het uitpakt. Op dit moment zien de ticketprijzen op de website van TUI in bepaalde periodes er nog niet echt goed uit vergeleken met de KLM. Maar ik ga er vanuit dat ze straks voornamelijk gaan focussen op Ticket + Hotel aanbiedingen. Daar is nog best veel ruimte voor marge lijkt me.


  Maak melding

 46. De Surinaamse regering en het parlement moeten nu wat meer gass gaan geven mbt invoering van de Toerismewet in Suriname.
  Met het oog op wat volgend jaar komen zal zou eea bij wet moeten zijn geregeld anders hebben de duizenden toeristen straks helemaal geen recht op bescherming or whatsoever !

  Verder moet het parlement nu ook wat voortvarender gaan optreden met het invoeren van een Toerismebelasting !
  Elke toerist vanuit Europa dient € 2,– toerismebelasting aan de staat Suriname te betalen welke via de tour aanbieder wordt geïnd, en naderhand aan de staat wordt betaald.

  Hiermede hoeft de Stichting Toerisme Suriname niet steeds weer bij de overheid aan te kloppen voor geld, want deze fondsen worden nu door de toeristen zelf gegenereerd.

  Voor wat betreft de dure hotels en overige accommodaties denk ik dat er een totale shake out zal plaatsvinden in dit marktsegment.
  Elke aanbieder die nu handenwrijvend zit te wachten op het grote geld van de toeristen zal zeker bedrogen uitkomen.

  Het beleid van een touroperator als TUI is; grote volumes draaien met een kwalitatief goed product, consistentie en continuering hiervan.


  Maak melding

 47. TUI en SLM staan respectievelijk op de eerste en tweede plaats voor de langste vertragingen in 2016.

  Goedkopere tickets leveren trouwens ook meer roof/moord slachtoffers op want van de “kale” Surinamers (kippen) zijn inmiddels alle veren geplukt


  Maak melding

 48. henk molenaar2016
  de tui groep heeft een vloot van 160 toestellen.

  Is bekend hoor maar ze hebben de goedkoopste aankomst en vertrekpunten waardoor ze minder landingsrechten betalen waardoor ze goedkoop lijken t.o.v. anderen.
  Je word dan ook verplicht je buidel open te trekken want voor alles moet je betalen.

  Amazone
  Ik denk dat aan jou niets te verdienen valt. Ik ben een echte jungle mens die Suriname, waar mogelijk, heb geëxploreerd dat heel veel heeft gekost. De mensen die hun boten verhuren en de gidsen hebben het goed gehad tijdens deze dagen in het oerwoud.
  Van Wonotobo tot Raleigh vallen tot Kayser en tafelberg
  Van Avanavero tot Blanch Marie.
  Kan je alleen maar doen als je de nodige middelen hebt.
  Ik oordeel niet over jou dus laten wij het maar zo houden dat mijn bijdrage maximaal is geweest.

  Ik kom niet naar Suriname om mezelf zoals de rappers te gedragen


  Maak melding

 49. Volgens mij vergeten jullie een belangrijke factor in dit alles en dat is Hebzucht. Alle Surinamers willen binnen een klap rijk worden. Ik heb ooit zaken met een Surinamer gedaan. Hij stuurde medicinale kruiden voor mij. Na een tijdje dacht hij dat ik rijk werd en hij verhoogde zijn prijzen drastisch. Ik gebruikte die spullen echter voor wetenschappelijke doeleinden. Het werd mij te duur en ik stopte met deze handel. Meneer werd boos.
  Ander voorbeeld: kaf van padie. Een ieder weet dat kaf van padie waardeloos is en zelfs in brand wordt gestoken met alle gevolgen van dien. Denk aan Uneda te van Dijk en de rijstfabriek te Ephraimzegen. Ook in Nickerie wordt dit gedaan. Maar toen de minister met het voorstel kwam om het kaf te gebruiken voor het opwekken van energie schoten de prijzen van waardeloos afval als een raket de hoogte in. Gevolg: het project zou te duur worden en werd afgeblazen.
  En zo kan je doorgaan.


  Maak melding

 50. @bigi sma,
  Ik begrijp je. Wij behoren niet tot de types die 6 tot 8 weken op familie zitten. Daar heeft su niks aan. 2 weken een echte vakantie met activiteiten, aan die toeristen hebben ze wat.


  Maak melding

 51. Totaal voor 4 dagen dat je echt daar bent € 614,00
  Voor zakenreis of fam bezoek (ivm overlijden) lijkt het nog te doen.
  Maar voor vakantie is het niet aantrekkelijk
  Men wil 2 weken of 3 weken blijven of meer.

  Dus tja denk niet dat het storm zal lopen maar goed komen wel achter


  Maak melding

 52. Boe
  Thanks Bro, want inderdaad 6 tot 8 wkn achterover leunen en alleen maar eten en djogo’s achterover slaan of de bleu label (gekocht in de tax freeshop voor nog geen 90 euro) is en blijft geen vakantie voor sommigen wat ik best kan begrijpen. Ik gun ieder zijn eigen fun zonder te schelden noch te beledigen.
  Ja zelfs in Florida de Ever Glades in met de air boat om te vissen en even snel kwie kwie klaarmaken en eten en vervolgens op de fiets door het park fietsen.


  Maak melding

 53. @Raoul TLS
  Voor de gates op Kilimanjaro staan dagelijks honderden mensen die per dag $ 250 betalen om in 5 of 6 dagen naar boven te mogen lopen.

  Hele dorpen leven er van.

  Het hoeft niet storm te lopen men moet de juiste mensen weten te vinden die wel willen betalen voor een goede ervaring.
  Het is de euro 600 meer dan waard als men een goede gids heeft het is veel te duur als men een slechte gids heeft.

  Vergeet verder niet dat het vliegen naar het binnenland erg duur is en op kort verblijf zwaar drukt.

  Ik wil slechts stellen dat met een wat groter volume, betere hospitality er niet zoveel extra nodig is om hier een succes van te maken.
  1 vliegtuig extra per week is het verschil voor SLM en Tui van verlies naar winst.
  De Lodges in het binnenland zullen het zelfde ervaren. Altijd wat gasten of zo nu en dan maakt een heel groot verschil.

  Je moet alleen geen mensen te veel achter bureau zetten zoals wij mee gemaakt hebben.
  “Wij komen de rest betalen voor lange weekend Awaradam”
  antwoord: “gaat niet door” Vraag; “waarom niet”
  antwoord : “te weinig mensen” Vraag “en Palumeu dan”
  antwoord: “Ook te weinig mensen” Vraag: “en als wij dan naar Palumeu gaan”, Antwoord: “dan zijn er wel genoeg mensen”
  In plaats van opgelucht tevreden klanten te bedienen was de mevrouw verveeld want ze moest haar vriendin in de wacht zetten om betaling en vouchers/ticket te regelen.

  Te veel mensen zien de klant niet als gast maar als noodzakelijk kwaad.

  Ik hoop dat daar nu wat in kan gaan veranderen.

  Als er 15.000 extra echte toeristen per jaar bij komen (1 vliegtuig /week hebben minimaal 1.000 mensen een leuke baan waar ze niet direct rijk van worden maar wel veel kunnen leren.


  Maak melding

 54. Er valt geen moer te beleven in su alles is verwaarloosd en dateert uit de oertijd men is te gierig om geld uit te geven voor onderhoud en dergelijke. Je kan niet eens normaal over straat lopen zonder in een gat te vallen of ergens over te struikelen. Overal waar je komt wordt je als stront behandeld van service hebben ze tot op heden nooit van gehoord.


  Maak melding

 55. Schedel die is bij jou gelicht, je geeft dus toe dat een zootje is in sur,maar kun je met z’n alle wat aan doen ,dus mouwen op stropen en aan het werk ,met loze kreten kom je er niet, aan de gang


  Maak melding

 56. Damsco@
  Damsco noemt er is een dat moet jij kunnen,haven uitdiepen ,huizen bouwen rails aan leggen autobanen aanleggen,shit zit ik het te vertellen jij had het moet doen.
  Maar goed het is jou buurt, noem een verrassing die hij in petto heeft ,moet niet zo moeilijk zijn voor jou 1 dus succes


  Maak melding

 57. Fly baby TUL fly. Breng ons Euros denken de crimineel en corrupteling.

  Een fourwheel drive suv auto en een trail naar het zuiden van het land zou passen in zo’n tour. Overnachten in tenten en routes langs de rivieren. Als grote rustplaatsen marron en inheemsen dorpen omgebouwd in toeristen traps met hotels met cultuurshows en souveniers winkels. Jammer het bestaat alleen in een droom.


  Maak melding

 58. jammer voor de echte suri, wie gaat garant staan voor hem/haar bezoek in Holland..

  je zal eerst een ticket voor die persoon opsturen en direct garantie verklaring bovendien opvang begeleiding in Holland anders komt die persoon niet..

  de tijd van w.w. is lang voorbij..

  misschien heeft silvana nog een paar bedden over….


  Maak melding

 59. @damscosloeber

  Laat dit aan je moeder zien………..blijkt dat de broer van je moeder je pa is vandaar je afwijking.

  Ongeveer vijftig procent van de mannen die meedoen aan ouderschapstesten in Suriname, blijkt niet de verwekker. Dit zegt John Codrington, hoofd van het klinisch chemisch laboratorium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP. DNA-testen zijn redelijk populair sinds de introductie enkele jaren terug.


  Maak melding

 60. TUI fly vliegt met Dreamliner naar Suriname…

  Goede zaak Lachmi, zoeken naar schaalvergroting. Maar waarom niet met de huidige partner KLM??

  Al het andere, de rest van het verhaal, is lariekoek en komt zo uit de fabeltjeskrant..


  Maak melding

 61. Die bakra’s zijn slim! Mi Gado mang. Ze gaan vliegtuigladingen vol toeristen naar Suriname sturen. Die gaan dan in het binnenland alle kruiden, planten, flora en fauna in kaart brengen. Daarna komen ze terug naar hun basis en gaan plannen maken hoe ze er (pepr)munt uit moeten slaan. Mi Gado mang, ze denken vooruit hoor! Ze moeten wel ontsproten zijn uit het zaad van Lucifer (het Licht)!


  Maak melding

 62. Ticketprijzen zijn nagenoeg gelijk aan KLM scheelt misschien 50 euro. Soms hebben ze een braaktarief van 570, maar je zit in KLM kist stukken beter.

  Bin TUi moet je flink bij betalen om een beetje meer zitcomfort te hebben.


  Maak melding

 63. 31 Dec, 10:29

  Aan de Wolframstraat/Granietstraat zijn twee toeristen, een vriend en vriendin, gisteravond beroofd. De man heeft letsels opgelopen in het gezicht. Het paar is gekneveld achtergelaten.

  De slachtoffers zijn overvallen door vijf gemaskerde mannen. Zij waren gewapend met houwers en messen. De criminelen hebben de slachtoffers mishandeld.

  Starnieuws verneemt dat laptops, tablets, mobiele telefoons en sieraden zijn buitgemaakt. De verdachten zijn nog voortvluchtig. (Bron: Starnieuws).

  Dit soort berichten worden ook in Nederland gelezen. Het zal de animo om met vakantie aaar Su te komen wel degelijk beperken!


  Maak melding

 64. Luxa@
  Dat betekent dat jij dom bent.
  Jou Nick name had Luxaflex moeten zijn .
  Dus zelf de Bush in gaan en kruiden en planten zoeken ,maak je je zelf nog nuttig, en kan je geld verdienen,of hebt je er een haar in gevonden, dat je er vies van bent ,v#n werken bedoel ik


  Maak melding

 65. Waarom allemaal zo negatief?
  Natuurlijk is het geen paradijs in Suriname, maar niemand verplicht je om te gaan toch?
  Als het allemaal zo vreselijk slecht is, blijf dan lekker in Nederland!


  Maak melding

 66. Oom Robbi heeft een vakantie hard nodig,Die arme man lijdt aan een grote hallucinatie waanzin.Gisteren was hij nog hard bezig reclame te maken voor de nieuwste films aan boord van de slm in de lucht en vandaag lezen we dat de slm nergens gaat, Het is aan de grond genageld.Die man is voorbarig,veels te voorbarig.Hij rent zijn eigen schaduw voorbij.


  Maak melding

 67. Hij probeert tenminste nog iets te generen
  Dat door anderen is stuk gemaakt
  Ik hoop voor su dat de plannen toch iets opleveren
  En dat de su overheid eindelijk een keer serieus wordt
  Inplaats van elkaar met roddel politiek te bestoken dat geen enkel productiviteit te weeg brengt


  Maak melding

 68. Goedeavond lieve mensen hierbij wil ik zeker reageren als de directeur van s.l.m toeristen naar Paramaribo wilt krijgen
  moet men eerst die crimenelen en roof die plaats vindt einde moet krijgen want je moet vrij kunnen gaan en komen zoals normaal ik dat jullie de materiaal niet hebben maar doen jullie er wat aan en bestraf deze criminelen desnoods maken jullie een plaats op die onafhankelijkheids plein voor de paleis schaampaal en wanneer jullie een crimineel hebben gevangen of berover verkrachter moordenaars al deze plegers moeten aan een paal op die onafhankelijkheids plein gebonden en afgeranseld of moeten opgehangen worden voor de bevolking van suriname rustig worden want dit kan niet dis no kang i na hoi cikehe.


  Maak melding

 69. je kan landen niet met elkaar vergelijken , vind jammer dat de medemens zo negatief uit over Suriname. ik heb er echt genoten. ligt dan ook misschien wat je allemaal wil doen en kan doen .

  ik ben 2 maanden gebleven. en heb mijzelf nooit verveeld. de malls zijn erg leuk, de stad kan natuurlijk beter. maar het heeft wel wat.

  lekker elke dag uitgeweest. leuke Dames ontmoet.

  heb me als een koning gevoeld.

  mensen die lopen te klagen. klagen over alles en zelf doen ze geen moer om dingen te veranderen.
  blijf lekker in je eigen land als je met zo een gedachte loopt. ja tis een relatief arm land. en ja tis niet het zelfde als Nederland. grow the fuck up en neem het land zoals het is. alsof de criminaliteit in Nederland zoo laag is en alsof je hier geen dure hotels hebt. en alsof de euro zoveel waard is. terwijl iedereen genaait is met deze munt. hypocrieten.


  Maak melding

 70. als je gaat afvragen wat Suriname jou te bieden hebt ? moet je niet gaan. je kan beter met de instelling gaan wat kan ik Suriname bieden waardoor mijn reis super wordt. geloof me dan zijn de oplossingen eindeloos. ga lekker op een steden trip. oude suiker plantages opzoeken. of bezoek andere steden. white beach. en etc. en laat je verassen. als je hele tijd gaat kijken hoe duur iets is. ga je niet genieten. Nederland is 4 keer zo duur. dat merk ik. want hier geniet ik niet


  Maak melding

 71. en je doel is ??? Ns heeft elke dag vertraging tel dat bij elkaar op voor het hele jaar. dan zal je schrikken. terwijl in andere landen stipt rijden waar de staats kas niet zo hoog is als in Nederland. mensen klagen teveel over Suriname. onthou hou dat het een geplunderd land is door Nederland, je moet het zo zien Nederland heeft een feestje gehouden. die een paar jaar duurden. maar ze ruimden niet hun rommel op. dat is Suriname. dat bouterse weer aan de macht is. begrijp ik niet. is onwetendheid en trots. net zoals Rutte en Balkenende in Nederland. Nederland wordt geleid door autisten. die goed zijn in een paar dingen maar niet mee kunnen voelen wat het doet


  Maak melding

 72. wat heeft rap met Suriname te maken. Laat dat Stereotype gedrag voor je want jij komt naar Suriname wat je niet in je eigen land kon opbouwen. dus een beetje respect graag


  Maak melding

 73. en dit gedrag hebben Nederlanders niet zeker ??? enige wat een Nederlander kan doen is uitbuiten van iets. door de jaren heen hebben ze er werk van gemaakt


  Maak melding

 74. enige wat ze moeten doen stoppen met dat dollar gedoe en euro. laten ze een munt of geld maken met waarde zodat iedereen het goed heeft daar waardoor je niet op toeristen hoeft te bouwen


  Maak melding

 75. je wilt niet weten hoe Nederland of überhaupt blanken aan hun kennis komen. is gewoon afkijken. en in hun land patent op vragen. en het geld cashen. gebeurd nog steeds.


  Maak melding

 76. dus in Nederland gebeurd er niks wil je zeggen ??

  talloze Nederlandse pedofielen opgepakt.
  Nederlandse oplichters
  Holleeder knuffel crimineel ( terwijl bouterse zo slecht is volgens Nederlanders )
  talloze berovingen , huis overvallen. drugs zaken.

  zal ik door gaan???

  kom niet met bullshit. iedereen weet dat je moet letten op je spullen. en niet alles bij je moet hebben alsof je in het Artis bent


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.