Surinaamse regering mag meer miljoentjes lenen

44

PARAMARIBO, 29 dec – De regering mag nog enkele tientallen miljoenen lenen. Het parlement geeft toestemming voor een lening van acht en negentig miljoen dollar bij de Chinese Exim Bank. De oppositie is tegen.

Er werd dan ook tegen de lening gestemd. Die is bestemd voor telecommunicatiebedrijf Telesur. Minister Gilmore Hoefdraad van Financiën was niet aanwezig, vanwege weer eens een buitenlandse trip. Chandrikapersad Santokhi (VHP) zei te hopen dat Hoefdraad niet weer verrast met nog een lening. De oppositie vindt het te ver gaan met al het lenen. De regering moet trachten het te houden bij de begroting.

Wat niet betaald kan worden uit de nationale pot, moet maar wachten. De coalitiefractie vindt dit typisch “oude politiek.” Leningen als die voor Telesur maken vooruitgang mogelijk. Telesur moet Suriname zo dicht mogelijk brengen bij de digitale werkelijkheid van nu. Aanvankelijk zou honderd en vijftien miljoen dollar worden geleend. Besloten is dat Telesur zeventien miljoen dollar zelf zal opbrengen.

Bekijk ook:


44 REACTIES

 1. Ik vraag me af of deze mensen in hun privé leven ook lening op lening zouden opstapelen. Ik weet zeker van niet, want dan zouden ze zelf in hun mars voelen omdat ze alles zouden moeten terugbetalen met hoge rente. Nu wentelen ze alles af op de ‘arme’ Surinamers en doen ze net alsof ze een geweldige daad hebben verricht! En die ‘arme’ Surinamers vinden het allemaal best.


  Maak melding

 2. De meeste Surinamers hebben een NDP-mentaliteit. Een poer broekoe weer broekoe systeem. Ze slingeren links ze slingeren rechts maar gaan niet vooruit net dagoebal.
  Zolang Surinamers maar bombel kunnen kopen dan is alles goed ..


  Maak melding

 3. In Suriname heeft men geen verstand van economie en daarom gaat het zo slecht in het land.Bouterse is een domkop en zijn adviseurs weten dat en verrijken zichzelf.Als je 3 miljard USD verduisterd van het land en niet kunnen verantwoorden dan ben je een dief.Het parlement in Suriname doe maar wat en stemmen met alles in wat Bouterse vraagt omdat hij de strekte man van Suriname is en anders grijpt hij weer naar ze wapens en arresteert weer mensen en schiet ze weer dood als in het verleden en Surinamers zijn bang voor kogels.Suriname is een verloren land.Bouterse heeft alles kapot gemaakt in het land.Alleen als Bouterse niet meer aan de macht is komt het weer goed in het land.Hij moet opgepakt en opgesloten worden net als zijn zoon.Hij is de oorzaak dat Suriname achteruit is gegaan.Het volk huilt maar het is hun eigen schuld want als je een domkop tot leider maakt is het vragen om problemen en dat hebben ze al 8 jaren.Met moet alles laten onderzoeken in het buitenland hoeveel geld Bouterse op buitenlandse rekeningen heeft en alles verbeurt verklaren want het is gestoken geld van de staat.Ook Hoefdraad is een boef en niet te vertrouwen.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 4. Lening Telesur kent een looptijd van 20 jaar. Na enkele jaren kan men weer moderniseren omdat de systemen hopenloos verouderd zijn. Je los dus af voor oude apparatuur. Dit heet toch geen vooruitgang. 5G netwerk om maar iets te noemen is binnen 5 jaar operationeel. Moet men dan weer lenen ? Ziek beleid


  Maak melding

 5. Surinamers zijn de ergste parasieten die er zijn. Overal weten ze de boel wel in de maling te nemen. Herinnert u zich de vliegtuigramp in 1989 nog ? Opeens hadden heel veel Surinamers wel iemand binnen de familie die bij de ramp Zanderij was omgekomen. Reden ? De Ned. overheid gaf de nabestaanden een gratis ticket om naar Suriname af te reizen en de uitvaartplechtigheden bij te wonen. En nu houden ze al jaren hun handjes op om te kunnen overleven. Ja, wat hadden die Surinamers het toch goed en met name de Creolen liepen zich verschrikkelijk uit te sloven door hun misplaatste arrogantie te tonen. Zie je wel, de onafhankelijkheid heeft voor ‘ons’ veel goeds gebracht. Wat deze domme mensen niet weten is dat het goed ging dankzij de miljarden steun die de corrupte leiders van Nederland hebben ontvangen.
  En na de onafhankelijkheid houden de Surinamers nog steeds de handen op….zo triest !


  Maak melding

 6. Het komische van al die leninigen is dat opa Bouva en onze top econoom Abdoel de leningen zo belangrijk vinden, in het belang van het land, terwijl ze heel goed weten, dat al deze leningen nodig zijn om die moordenaar in het zadel te kunnen houden, doordat de economische situatie ontspoord is dankzij deze zelfde paarse ratten, en hebben verder de rest van hun leven geen centje pijn, daar hun inkomen reeds gewaarborgt is, hun hele leven lang, en het smerige van alles is dat niemand nog weet,hoe die 86 leningen terug betaald gaan worden.


  Maak melding

 7. 1 meter glasvezelkabel kost in china 0,5 usd.
  de benodigde apparatuur kost ook 0,5 usd per meter.
  Dus 1 meter kabel kost 1 usd
  stel er is 50.000 km kabel nodig voor heel Suriname dan is dit 50.000.000 x 1 usd is 50miljoen usd
  Nieuwe hardware (schakelkasten) 10 miljoen
  salaris 10 miljoen
  benodigd is dit ruim gerekend zonder onderhandelingen
  70 miljoen.
  voor wie is de rest??????? 115- 70 – 45 miljoen
  inbreng telesur 15 miljoen 45 – 15 = 30 miljoen

  Voor wie is 30 miljoen????


  Maak melding

 8. Stel dat telesur het geld krijgt ,dan is ,tegen die tijd alles al weer ver ouders, het is te laat ,de techniek gaat zo snel,als je het niet bijhouden,wordt het een bodemloze put,als het dat al niet is, gefeliciteerd suriname


  Maak melding

 9. Ach….,wat zeuren we nou?? Het zijn maar miljoentjes….
  Oppositie ie tegen…., wat een grap.
  Oppositie is het ergste! Tot de dood daar zitten voor een riante salaris en niks doen!! Enige wat ze ”doen” is ertegen zijn. Gaan jullie toch naar huis!!! Jullie stellen niks voor en zitten alleen om het zitten en om de status….


  Maak melding

 10. @Amigo
  Jij als burger moet niet op de oppositie alleen wachten .Ga de straten op ,sluit je aan bij Hofwijks,doe wat!!
  Santokhi en de oppositie namen eerder deel aan een protestmanifestatie en raad eens de bevolking zoals jij die blijft klagen,bleven weg .Volgens jullie moet het de oppositie zijn die ons moet bevrijden van bouta,welnee hoor neem een vb van de brazilianen!


  Maak melding

 11. -Als men geen transparantie heeft zal het volk altijd gissen wat met dat geld gedaan zal worden. Er wordt gezegd dat het geld gebruikt zal worden voor verdere uitbreiding en moderniseren van het netwerk.

  Nu hoor je ook dat het geld verdeeld zal worden voor verschillende onderdelen en een van die onderdelen zijn voor trainingen.
  Mijn vraag is dan wie worden de trainers van teleur, om wat voor trainingen zal het gaan en wat gaat het kosten?????

  Boefdraad kan nu ver van de gevangenis blijven.


  Maak melding

 12. De lijder van Suriname heeft de makkelijkste taak in de wereld.Hij heeft geen hersenen nodig,diplomas of geen diplomas niet nodig,Hij hoeft alleen maar te lenen ,over terugbetalen met rente is hij niet bezorgd dat doet de waardeloze landgenoten voor hem.Vergiffenis smeken hier en daar en je zelve met amnestie belonen en je blijft ver weg van de gevangenis of Alcatraz .
  Lijder worden van Suriname is geen moeilijke taak,zelfs criminelen waaronder moordenaars ,bankrovers, mogen lijders worden ,free for all!


  Maak melding

 13. -Abdoel heeft geen enig idee dat je op afstand lampen kan aan en uitzetten. Wat een ontwikkeling van die man.

  Examenbureau medewerker 2 jaren niet uitbetaald.

  Kerstcadeau: brandstof wordt duurder. IMF komt dichterbij.


  Maak melding

 14. @ Clifton Braak

  Heel goed bedacht ; wat een ellende !!!!!

  @ Oero Boeroe

  Surinamers zijn niet dom ; ze worden dom gehouden
  door de Regering, en dat vinden ze prima zo !!!

  @ Prof. Misababoi

  Wat denkt je zelf dan ;

  Dat bedrag wat je noemt wordt aan het volk gegeven omdat ze, zo lang hebben gepinaard . ( me mars. )
  Vul maar zelf aan Prof.
  En buitendien mag de regering meer geld lenen op advies van onze top econoom RobG de homo.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 15. @asivoetoe,
  het geld va DDB en cs is al terug in Su.
  Waar denk je dat die lening vandaan komt van 550mio?
  Iedere weldenkende belegger zal nog geen gulden overmaken naar dit land.
  Dat zwarte geld worden inclusief 50mio rente per jaar helemaal wit gemaakt. Dus die 550mio is aan het eind van de rit meer dan een miljard
  Dit is waarlijk 1 van de grootste geld witwas constructies van deze eeuw


  Maak melding

 16. Hoort paarse dwazen

  Spreuken 1
  1Dit zijn de spreuken van Salomo, zoon van David en koning van Israël.
  2 Hij schreef deze spreuken om de mensen te leren hoe zij moesten leven. Hoe zij moesten handelen in allerlei omstandigheden.
  3 Want hij wilde dat zij verstandig zouden zijn en eerlijk en oprecht in hun hele handel en wandel.

  4 “Ik wil de eenvoudige wijsheid geven”, zei hij. “En ik wil de jonge mensen waarschuwen voor problemen die zij in hun leven zullen ontmoeten.” Zeg dat niet aan al die oerdomme jonge paarse dwazen, neks no fout.

  5 Zo kan een wijze nog wijzer worden en merkt een verstandig mens dat er nog veel te leren valt,
  6 voordat hij deze spreuken goed begrijpt en weet wat er achter de woorden van een wijze schuilt.
  7 Maar de basis van alle kennis is het eerbiedig ontzag voor de HERE. Alleen dwazen schatten Gods lessen en wijsheid niet op hun waarde. En dat zijn allen die hebben gestemd voor het paarse onrecht, ddb.

  10 Mijn zoon, als slechte mensen proberen je om te praten, ga dan niet overstag.
  11 Ook niet als zij zeggen: “Kom op, we nemen er een stel te pakken; wat maakt het uit als zij onschuldig zijn?
  12 Wij maken hen af en jagen ze de dood in.
  13 Zij hebben genoeg geld en spullen, dus wij kunnen een flinke slag slaan.
  14 Reken maar dat jij je deel krijgt, want de buit is voor ons allemaal.”
  15 Mijn zoon, trek niet met zulke mensen op. Blijf liever bij hen uit de buurt.
  16 Zij hebben weinig goeds in de zin en gebruiken maar al te graag geweld. Zeg het niet aan al die aanhangers van de paarse rovers en moordenaar. Neks no fout.

  17 Als een vogel het vangnet ziet, vliegt hij weg.
  18 Maar deze mannen niet. Zij stellen hun leven in de waagschaal en vormen zo een bedreiging voor zichzelf.
  19 Want wie zich zo tracht te verrijken, gaat aan die gewelddadige hebzucht ten onder. Zeg het al die roofzuchtige ndp elite, baas en oerdomme aanhangers niet, neks no fout.

  20 De wijsheid is niet moeilijk te vinden en wordt als het ware van de daken geschreeuwd.
  21 Zij is te horen in de drukte op de straten, op de plaatsen waar mensen samen zijn. Op de toegangswegen van de stad roept zij:
  22 “Slechte mensen, hoelang blijft u nog prat gaan op uw slechtheid? En spotters, hoelang blijft u genieten van uw eigen sneren? Hoelang blijven dwazen de wijsheid negeren?
  23 Laat mijn vermaning een les voor u zijn. Want ik zal u laten zien wat ik wil en wat ik denk. Als verfrissend water stromen mijn woorden u tegemoet. Hoe meer men die paarse oerdomme aanhangers op het paars gevolg wees, des te harder krijsen ze neks no fout, soso lobi misdaadroof baas didibri.

  24 Ik riep, maar u luisterde niet en niemand zag hoe ik mijn hand uitstak.
  25 Mijn raad hebt u naast u neergelegd en mijn vermaning wees u van de hand.
  26 Daarom zal ik lachen wanneer u valt en de spot met u drijven, als u in het nauw zit.
  27 Mijn spotgelach zal u in de oren klinken, wanneer uw leven snel en meedogenloos wordt verwoest en u niets anders overblijft dan angst en uitzichtloosheid.
  28 Ja, dan zullen ze mij roepen, maar geen antwoord krijgen. Zij zullen hun best doen mij te vinden, maar zonder resultaat. Wahahahahahahahahahahahahaha tot Zimbabwe.

  29 Zij wilden immers niets weten van kennis en inzicht, van eerbiedig ontzag voor de HERE?
  30 Zij legden mijn adviezen naast zich neer en schokschouderden over mijn vermaningen.
  31 Daarom moeten zij de gevolgen dragen en ondervinden wat zij zich op de hals hebben gehaald. Wahahahahahha armoede, onrust, onvrede, onderdrukking, misdaad, roof, geweld en uitbuiting door hun paarse lijder en zijn roversbende. Wahahaha

  32 Want hun onwil wordt hun dood en hun voorspoed zal bedrieglijk blijken; ook die kan hun val niet voorkomen. WE GAAN NOG VOOR VIJF, NEKS NO FOUT, WIENS WE KA, SOSO LOBI BAAS DIDIBRI. Wahahaha


  Maak melding

 17. En dan heeft mijn nazaten en anderen nu al een schuld van tig duizenden €€€€€’s op hun hoofd staan!! en vergeet niet de nog niet geborenen!!

  De graven zijn al gegraven!!! rest nog er in te duwen!!!


  Maak melding

 18. Inderdaad. Dat heb ik al vanaf begin verkondigd. Nergens is bekend wie op deze obligatielening hebben ingeschreven daar hebben die twee banken voor gezorgd. Telesur lening in dollars zal worden besteed om de eerste twee jaren de rente van 50 milj per jaar te betalen. Aan telesur wordt dan in srd uitgeleend. Dus komen er meer srd’s un roulatie met alee gevolgen van dien. Hoe denk je dat de dochter van maduro de rijkste vrouw is van venuzuela,op dezelfde manier en met dezelfde banken is zij in zee gegaan. 150 milj werd 300 milj. Weet waar ik over praat zit er dichtbij aks ze aan het opscheppen zijn,die niets nutten.


  Maak melding

 19. Is Hoefdraad minister van Buitenlandse zaken geworden? Die man zit meer in het buitenland dan in Suriname. Vaak weet de Vice president niet eens waar hij zit…


  Maak melding

 20. Ik heb de vergaderzaal gezien, het was een reünie voor vriendjes, gezellig voor gestemd, wat een land zeg ,en dat wil nog serieus genomen woorden ,veel beloven weinig geven doet de gek in vreugden leven,en dat zijn de mannen die onafhankelijkheid propageren,je had beter een provincie van Nederland kunnen blijven,had het er heel anders uit gezien
  Fijne jaar wisseling


  Maak melding

 21. je kan lullen wat je wil,,, maar je moet die 26 poep zakken ernstig kwalijk nemen, omdat zij die figuren zijn, die dit regime in stand houden..

  ze liegen willens en wetens, dat zij het menen met het land, terwijl zij bliksems goed weten, dat dit regime het land vernietigt hebben..

  daarom hebben ze poep te maken met het domme volk die gekozen hebben voor deze regering, die niks voorstelt.

  onder tussen zitten die beesten lekker in het poppenkast en vangen elke maand hun 20000 s r d voor het stil zwijgen en hebben letterlijk poep te maken met het kaa volk..

  hun eigen soort genoten zitten diep in de pinarie , maar daar hebben ze niks mee te maken..


  Maak melding

 22. @Marcel helemaal mee eens, het zijn allemaal jaknikkers, en de gevolgen van hun jaknikken interesseert hun geen ene moer.hun buit voor de rest van hun leven is al binnen.


  Maak melding

 23. LAW LENA LENA ZEGT :

  WIE de Deviezenreserve van het volk verspeelt en daarna, IN HET GEHEIM, MILJARDEN aan Ongedekte Bankbiljetten drukt, is een DOODGEWONE CRIMINEEL !!!!!

  (of is lid van een CRIMINELE BENDE !!!!)

  PS : Een visionair ziet lege SCHAPPEN schappen, NUL-productie, NUL-exporten en IMPORT-STOPS !!!


  Maak melding

 24. Damsco
  @ Lao Tse Tse
  Hij die z’n eigen geld oppot en met geleend geld zaken doet is waarlijk een visionair.
  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  HOU JE MOND OLIEBOL,JIJ LEGT EEN HELE BOEL KA UIT.

  ********************************************************************
  @ Lao Tse Tse ….. NDP-KADAVER … TODO BERE …
  @Do{a}msco …. is te DOM om te weten wat het woord visionair betekent. Forgive him … he is too ignorant …. too stupid !!!


  Maak melding

 25. @ Srafu … bedankt voor je uitleg … ik ben alleen bang dat @Do{a}msco het niet zal begrijpen … A JONGOE EDE TRANGA …. KANDE { met nadruk zeg ik: KANDE }
  wan krasi wiwiri watra {wasi} kan loesoe wan toe skroefoe.
  I know …. it will be a hell of a job !!!


  Maak melding

 26. Tsja het Front heeft liever dat de bevolking zich verplaatst via zandwegen. Dat ze uren in de rij staan bij loketten waar mensen nog met typemachines werken en dat de mensen internetten met een inbelmodem. Dan hou je mensen dom en kun je eenvoudig de zakken vullen van je familie en vrienden. Dat tijdperk is gelukkig voorbij. Er moeten nu leningen afgesloten worden om de puinhopen van het Front op te lossen. Dat is vervelend maar er is wel ontwikkeling. En in 2020 gaat deze regering op z’n sloffen door. Hoe feller de oppositie de boel dwars zit hoe groter de rekening is die ze straks moeten betalen als blijkt dat het helemaal niet zo slecht gaat in Suriname. De NPS gaat van 2 naar 0 zetels. De VHP gaat op het laatste moment praten met de NDP om te zorgen dat ze nog iets van regeermacht krijgen. Let maar op. En hier op waterkant gaan de gebruikelijk hysterische gillers gewoon door met gillen.


  Maak melding

 27. Vanochtend in Economisch nieuws:
  De kans op een prijsdaling van olie en uiteindelijk goedkoper tanken neemt toe. Volgens energieagentschap IEA wordt de voorraad beschikbare olie de komende tijd alleen maar groter.
  De olieprijs veert momenteel juist op. Brentolie noteerde vrijdagochtend 0,5% hoger bij $57,15 per vat van 159 liter, omdat handelaren rekenden op een tekort.

  Analisten van BNP Paribas zien eveneens een lagere prijs voor een langere tijd. Handelsbedrijf Petromatrix ziet dat vooral niet-OPEC-landen zoals Rusland in staat zijn om hun productie veel sneller aan de lagere olieprijs aan te passen: ze kunnen tegen minder kosten blijven leveren.

  Dit lezend dan vraag ik mij af hoe de 54 miljoen an rente zal moeten worden betaald en dan hebben wij het nog niet eens over de aflossingen


  Maak melding

 28. Misiekaba zegt dat alle Assembleeleden gekozen zijn door het volk om het werk te doen.

  Maar toch kunnen de coalitieleden zich niet inzetten voor en namens het volk


  Maak melding

 29. Hoe feller de oppositie de boel dwars zit hoe groter de rekening is die ze straks moeten betalen als blijkt dat het helemaal niet zo slecht gaat in Suriname.

  Paul op welke school hebt jij gezeten, schuld per hoofd van de bevolking is 20.000 usa dollar ,inkomen sur word minder export nihil ,hoe denk je dit terug te betalen.in 2054 is sur schulden vrij


  Maak melding

 30. @ Paul
  Nobody is tegen ontwikkeling …. nobody is tegen een lening of leningen … maar als je leent moet je terug betalen met rente. Zie jij een lening of leningen als een GIFT … een KADO? Hoe gaat Suriname de miljarden leningen terug betalen … met Olie …Goud … Bauxiet ?
  Man …. be sensible … be reasonable !!!

  Met al het GESTOLEN GELD van de Rep.Suriname { Abrahams, Bouva, Misikaba, Lackin, Boerenveen, Graanoogst { om een paar ABANIES te noemen } kon een behoorlijk stuk echte ontwikkeling in gang gezet worden.

  Bepaalde … uitgerangeerde firguren …. die zich NDP’ers noemen …. denken dat de meerderheid van de Surinamers
  even DOM en DIEFACHTIG zijn. Ik voorspel nu al … it is done with the NDP. Believe me ….. a la Killer B. { Killer Bouterse …” geloof me, ik ga die koers omlaag brengen …..”.
  Think about it !!!


  Maak melding

 31. Damsco
  @Ome Henc,.JIJ BENT,..WEER ZO EENTJE MET EEN KLEINE PIEMEL. C KER WETEN.

  Dat is het enige dat voor een bepaalde bevolkingsgroep telt. En ja, ik ben niet fors geschapen maar heb een IQ die in het kwadraat hoger is dan die van de jouwe. Domme onderontwikkelde…… Maar wel lekker in Nederland je handjes ophouden toch ?


  Maak melding

 32. Surinaamse regering mag meer lenen om verder te stelen.Die 1.3 miljard USD reserves die er was is al verdwenen zonder te verantwoorden en dat is in de zak van Bouterse en zijn handlangers.In Suriname is het een roversbende al die NDP liederen.Het land is failliet gemaakt door Bouterse punt uit.Iedereen is bang voor die man want ze worden weer opgepakt en doodgeschoten als in 1982.De rechterlijke macht functioneert niet meer want meneer Bouterse is de sterkste man van het land.Deze domkop kan alleen maar met wapens omgaan om te doden en niets anders.Als hij ballen had was hij voor het gerechtshof verschenen.Het buitenland moet Suriname helpen en Bouterse oppakken en berechten net als zijn zoon.Dat zou een goede zaak zijn voor Suriname want zolang deze man nog president is zal Suriname nooit vooruit komen.Hij kan niet eens zijn naam schrijven.Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding

 33. Al die mensen die in het parlement zitting hebben genomen hebben geen hersenen ze zijn zo dom als ik weet niet wat lening op lening hoe gaan ze dit terug betalen? En die boefdraad maar reisjes maken nu is hij weer uit landig verschrikkelijk. En ze hebben een pleesident die niks van zich laat horen hahahaha pleeshiedent hahahaha ai baja. Ik hou van Su maar de mensen die voor het zeggen hebben maken het land kapot ik lach wel maar me hart bloed. Sarie torie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.