Idee ‘relatiegeschenk’ Surinaamse regering blijft vreemd

29

PARAMARIBO, 27 dec – Het uitgangspunt bij de recente gulle gave van de regering is nite correct. Volgens bestuurskundige August Boldewijn is het verkeerd om sociale instellingen aan te duiden als relatie van ministeries. En van de president.

Er kan dus ook geen sprake zijn van het geven van ‘relatiegeschenken’. Toch noemt de regering het zo, sinds de inhoud van een raadsbesluit uitlekte. Er was ruim een miljoen Surinaamse dollar (ongeveer honderdduizend euro) uitgetrokken voor ‘relatiegeschenken’. De oppositie schoot er dankbaar op. De regering verklaarde daarop dat met relaties sociale instellingen bedoeld werden.

Maar het komt vreemd over. “Iemand met wie je een band hebt opgebouwd in werkverband is een relatie van jou. De sociale instellingen zijn geen relatie van de ministeries”, zegt Boldewijn tegenover de Ware Tijd. Het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting zou misschien kunnen spreken van een relatie met sociale instellingen. Het zou dus beter zijn geweest als het geld aan dit ministerie was toebedeeld.

Bekijk ook:

29 REACTIES

 1. Deze regering wordt steeds betrapt op domme en ondoordachte handelingen.

  Dit is een potsierlijke actie om te repareren wat zij zelf ook weet dat fout is. Weer een verkeerde prioriteit en leugenachtig gedrag.
  Ministers krijgen maandelijks een vergoeding voor representatie en de ministeries zullen ook een budget hebben.

  Ook al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald haar wel.


  Maak melding

 2. Boldewijn yu mpp saka saka djoeka. Beste stuurlui staan aan wal. Je bent een ouwe zuurpruim, een nietsnut. Alles wat deze regering doet kraak je af. Stuk stront.


  Maak melding

 3. Deze Saka-Saka’s :

  HEBBEN GEEN begroting !

  HEBBEN onze gehele monetaire reserve VERNIETIGD !

  HEBBEN voor MILJARDEN aan ONGEDEKTE Bankbiljetten uitgegeven !

  WEIGEREN Corrupte politici te VERVOLGEN !

  HEBBEN ons opgezadeld met een MILJARDEN-STAATSSCHULD !

  ZIJN Onze Rechtsstaat en Onafhankelijke Rechterlijke Macht, aan het saboteren !

  LIJDEN aan LENINGZIEKTE tbv ZEER CORRUPTIE-GEVOELIGE SHOWprojecten, om de Sranan-Bevolking nog verder FINANCIEEL uit te kleden !!

  PS : Ik SCHENK u, hetgeen ik zojuist, FO SOSO, uit de Staatskas heb gevist !!!!!

  TERWIJL LIBI-SMA E PINA DEY FU DEY INI A KONDRE !!!


  Maak melding

 4. Het is geen enkel koper cent van die mamapiema’s NDP ministers ook niet van Parbo!
  Het gaat hier om gestolen geld van de bevolking of geld geleend van Saoedie Arabie,China ,IMF ~!!!
  Schande dat deze ndp duivels van kerst iets politiek maken en proberen de bevolking om te kopen met een almoes !!


  Maak melding

 5. De relaties van deze Surinaamse regering zijn/waren over het algemeen Spaans sprekend; Chavéz, Escobar, Maduro, Teodoro Obiang, F.Castro en R. Castro. Binnenkort krijgen we een Engels sprekende ‘bad hombre’ erbij: Donald T…. Deze megalomane oranje kleurige idioot heeft namelijk dezelfde gedragingen en neigingen als onze megalomane paarse idioot, die zal Donald T. daarom binnenkort uitnodigen om te Brokobaka te komen brainstormen over hoe een samenleving, die door een respectabele voorganger goed op de rails is gezet, weer te verzieken. Om te ontspannen zullen deze twee ‘man babies’samen op jaguars, tigri Katie en andersoortige pussy’s op jacht gaan.


  Maak melding

 6. @Francepane.
  Hahahahaaaaa..ook ik zal het niet vreemd vinden dat de oranje gekleurde idioot Trump Suriname gaat bezoeken twee idioten bijelkaar …een paarse en een oranje.In hun respectievelijk land zijn ze net ongewenste gasten!!
  De ene idioter dan de andere!!


  Maak melding

 7. Dit was natuurlijk ook niet de bedoeling om het op deze manier te besteden , maar na de vele vragen en verontwaardiging is deze oplossing gekomen en wordt nu met veel tam tam het geld gedoneerd als zijnde een relatie gift.
  Het intellect van deze regering is ter grote van een heeeeel klein garnaaltje.


  Maak melding

 8. Als niets komt tot iets, wordt iets niets!
  Op zem suri’s: te you no gwentie dan a moeilijk!

  Protocollen worden te pas en onpas ‘misbruikt’. Het bestuurlijk en beleidsniveau is vanwege deze regering verworden tot een systeem van 3000 BC.

  Die kouseband- snijdende- kantoorjuffen en die in- de- baas- zijn- tijd hosselende ambtenaren, zijn typerend voor het niveau van de ongeletterde paarse analfabeten.

  Het systeem van normen en waarden is verdampt en van de ongeschreven regels, hebben ze nooit van gehoord (logisch zijn ongeschreven hoor ik ze zeggen).
  Men heeft totaal geen idee wanneer welke geste van toepassing is.

  Aai boi sranan…..


  Maak melding

 9. Het siert geen enkele regering om sociale instellingen schenkingen te geven. Het zou beter zijn als deze organisaties al de geschenken terug hadden gegeven en hebben geeist dat de regering alle subsidies waarop zij wettelijk recht op hebben per direct zouden overmaken. Vooral geen genoegen nemen met een kluifje, terwijl ze rechthebben op een volle portie. De ene is erger dan de andere. Zelfs deze organisaties hebben geen ruggegraad meer in het land.


  Maak melding

 10. Wel heb je ooit!!
  Jaloers zijn op de surinaamse man?!!
  Die bobojantjes ,zijn niet eens in staat Suriname te bevrijden van een crimineel als lijder!! een paar militairen worden op eigen bodem bont en blauw geslagen door buitenlanders en we moeten jaloers op ze zijn ?!Is er nog iets om trots op ze te zijn ,bovendien zijn ze gauw om te kopen tijd noch moeite kost het !!


  Maak melding

 11. @ Parbo,

  De hr.Drs.Boldewijn is geen “Djoeka” zoals jou “Tigri Barba”
  tussen zijn in wording zijnde criminelen op de foto in de krant, die zg. een studentenbond of sorta ka-sanie hebben opgericht !!
  Hij is een intellectueel, geboren en getogen in Paramaribo !!
  Toen hij een “trekkersrol” had bij Nazorg Dienstplichtigen(budget 10 miljoen) was hij wel goed voor jullie (NDP-ers). Liebi -a-mang-met rust !!


  Maak melding

 12. August Boldwijn pist met zijn commentaar wel letterlijk naast de taalpot. De man gebruikt begrippen uit een eng gedefinieerd begrippen context. In het bedoelde kader is er sprake van een relatie tussen meerdere organisaties en de overheid. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat men in de organisatieleer onder een relatie de betrekking verstaat waarin personen, zaken en organisaties tot elkaar staan in een bepaalde verhouding. Geen wonder dat Jojo met zijn beide verkeerde benen letterlijk en figuurlijk het ravijn instort met zijn misplaatste commentaar. Het zit hem echt niet lekker dat de olieprijs balanceert rond de $55,- per vat ruwe olie. (RobG had deze houding goed door).Naarmate de productiebeperking meer vorm gaat krijgen zal de prijs per vat olie stijgen.De overheid krijgt hierdoor meer inkomsten waardoor de druk op de ketel zal afnemen.


  Maak melding

 13. Zo zouden de juiste relatiegeschenken van Pleesident de MOORDENAAR, aan de penetiare bewakers van de Jackpotwinnaar in NYC zijn. U weet wel de beste, de aller, allerbeste drugssmokkelaar van Suriname.


  Maak melding

 14. Helemaal waar…het geld zou gewoon achterover gedrukt zijn.Dit roepen ze op heterdaad.Dit soort tuig moeten ze oppakken.Mensen die maakt niet uit wat voor ambt je bekleed het volk afpersen.


  Maak melding

 15. Ze zijn lang blij dat ze wat hebben gekregen.Ze beseffen dat het gekregen niet zo was gepland.Gewoon een afleidings manoeuvre omdat het is uitgelekt..schaamteloze bende..


  Maak melding

 16. Niet Boldewijn …. maar … Parbo yu mpp saka saka djoeka!!
  ALWEER NIET GOED … Damsco!!

  Twee (2 ) NDP-KADAVERS …. twee {2} NDP- TODO BERE’S … jullie moeten de aller … aller … aller laatsten zijn die de deskundigheid en de loyaliteit van dhr. Boldewijn tov het Surinaams volk in twijfel trekken.

  Er is een zeer … zeer grote … gap … qua ontwikkeling tussen de academicus … August Boldewijn … en een stelletje KNIPPA – en ZURE RAMBOETANG verkopers.

  Bestuurskundige August Boldewijn is van mening dat het verkeerd is om sociale instellingen aan te duiden als relatie van ministeries en van de president. Er kan dus ook geen sprake zijn van het geven van ‘relatiegeschenken’.
  De sociale instellingen zijn geen relatie van de ministeries”, zegt Boldewijn tegenover de Ware Tijd. Het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting zou MISSCHIEN kunnen spreken van een relatie met sociale instellingen. Het zou dus beter zijn geweest als het geld aan dit ministerie was toebedeeld.

  Het is jammer dat die Knippa- en Zure Ramboetang verkopers de strekking van het commentaar van bestuurskundige Boldewijn niet KUNNEN begrijpen.

  Z.G. ELITE EZEL @ Damsco ….. oom Bollie lult niet!

  @ DO{a}msco …. 1ste Stuurman { Grote Handelsvaart }August Boldewijn … staat niet aan wal …. maar ready om te helpen het tij te keren en het schip Rep. Suriname weer op koers te krijgen.


  Maak melding

 17. Former Argentine President Christina Fernandez de Kirchner is charged over corrup[tion allegations ……

  Het zelfde lot wacht KILLER Bouterse en zijn Kleptomane trawanten !!!! Time …… will …… tell !!!!!


  Maak melding

 18. Voor al die trouwe NDPissers,…. bestuurskundige August Boldewijn heeft helemaal gelijk. Een overheid hoort zich niet met het geven of ontvangen van relatiegeschenken bezig te houden. Het aannemen van relatiegeschenken werkt corruptie in de hand en voor het geven zijn er al andere kanalen in o.a. de begroting opgenomen. Alleen een corrupte overheid houdt zich hiermee bezig..


  Maak melding

 19. “Idee ‘relatiegeschenk’ Surinaamse regering blijft vreemd..”

  Voor al die trouwe NDPissers,…. bestuurskundige August Boldewijn heeft helemaal gelijk. Een overheid hoort zich niet met het geven of ontvangen van relatiegeschenken bezig te houden. Het aannemen van relatiegeschenken werkt corruptie in de hand en voor het geven zijn er al andere kanalen in o.a. de begroting opgenomen. Alleen een corrupte overheid houdt zich hiermee bezig..


  Maak melding

 20. Helemaal gelijk hr. Boldewijn.
  Dit is een taalkwestie (probleem)!! Surinamers zien over het algemeen de noodzaak van het gebruik van verzorgd (Standaard) Nederlands (z.a. woordkeuze, grammatica, interpunctie etc.) niet in. Vaak reageren ze met : “maar je hebt me toch begrepen”? Terwijl het tot onnoemelijke misverstanden kan leiden.


  Maak melding

 21. In business is het gebruikelijk om eind van het jaar een party te houden voor business associates. Voor governement officials om een year end party te geven voor business associates is tricky.

  Heeft Su een ethics book voor government officials en employees?
  In zo’n een boek staat wat je kan aannemen van burgers en hoeveel. Zou me niet verbazen dat zo’n regel boek opzij gezet werd in een Su party. Dure cadeaux worden
  geaccepteerd door de officials en hoge ambtenaren. Dat is dan corruptie met of zonder alcohol.

  De plotselinge geven aan instituten is vreemd. Waar in de begroting is dit geld vermeld en goedgekeurd door de DNA?
  Als bij een gochelaar’s staff is het geld te voorschijn gekomen.

  De regering kan zo’n gochelaarstaf gebruiken om zichzelf te laten verdwijnen. Dat zou goed zijn voor Su.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.