Kerstboom Onafhankelijkheidsplein top Kerst attractie

34

De grote kerstboom op het onafhankelijkheidsplein in de hoofdstad van Suriname, is een top attractie deze periode. Er worden veel foto’s van gedeeld op social media, met name nu tijdens de Kerstdagen. Zo trekken hele gezinnen speciaal naar het plein om hem te bezichtigen en staan er gezellig bij voor een eventuele fotoshoot met een smartphone of camera.

De grote kerstboom, ruim 26 meter hoog, staat er al voor de vijfde keer en is opgezet door Roeli’s Lighting & Decor in samenwerking met verhuurbedrijf Niamat en Openbare Werken. De waarde van de boom is ruim 35.000 Amerikaanse dollars.

Bekijk ook:


34 REACTIES

 1. Konden ze geen Pomrakboom vinden? Die hoef je niet eens te versieren want de roze blaadjes en bloemetjes zijn al heel mooi van zichzelf. Je hoeft ’s nachts alleen wat lampen erop te richten.


  Maak melding

 2. Sicharan Mia
  Is het nu de tijd dat een Pomrakboom in bloei staat om overe enkele weke de sappige vruchten te dragen?

  Toch wel een mooi gebaar van deze ondernemer om de Surinamers in deze donkere dagen wat te geven waarnaar ze kunnen kijken en even de donkere tijden te vergeten


  Maak melding

 3. @Bokassa,
  “Kom net terug van Suriname en het is daar 1 grote tyfus zooi.”
  @BoKa, wat zijn je verwachtingen dan geweest toen je het land bezocht? Of heb je het land uitsluitend en alleen beoordeeld om de politieke- en economische wanorde die er heerst? Of ben je 1 van de SurNed-toeristen bij wie de hoogmoed er van afstraalt als ze in Suriname zitten en eindelijk de welgestelde kunnen uithangen met hun bijstandsuitkering en voor 4 weken de ellende van hun schuldsaneringen even mogen vergeten?

  Ik ben ook net terug uit Suriname. Wat een geweldige tijd heb ik toch gehad met familie en vrienden.
  En @Bokassa, reken maar dat ik t.a.v. vakantiebestemmingen kan bogen op een zeer breed referentiekader. Suriname is en blijft ook 1 van mijn favoriete vakantiebestemming. Die tyfus politieke en -economische zooi neem ik op de koop toe. Dat doe ik ook voor bijvoorbeeld: Indonesië, Thailand, Myanmar en Zuid Afrika.


  Maak melding

 4. Een kerstboom van 35000 dollars,
  Waarmee kan de kerstboom ons helpen?!
  Sociale instellingen zouden er profijt van hebben zo een 35000 dollars en ook de medische instanties die ons zorgen baart op dagelijkse basis. Voedselpakketten zouden welkom zijn
  Maar neen surinamers kiezen liever voor wat de oog het meest streelt en dat is een kerstboom met lichtjes van 35000 dollars,al pinaren ze ,maar pret hebben dat vergeten ze niet!


  Maak melding

 5. je leest heel vaak, dat de jongeren ndp begaan zijn met de idul fitre, phagwa, diwali, marron dag, kerst enz. enz. ,, máár je hoort nooit iets van de lijder van de staat sme, die zó begaan is, houdt van het volk iets over deze meest begeerde festiviteiten zeggen, hij houdt óóh zo veel van het volk en van ons..

  vraag is,,, waar ligt eigenlijk aan..


  Maak melding

 6. @Bokassa
  Gelijk heb je.Mee eens.
  Die boom staat daar gewoon zomaar.
  35000 dollars zouden voor betere dingen gebruikt kunnen worden.
  Sjeesjes ,ook ik vraag me af of die kerstboom van 35000 dollars onze misere zal doen wegmaken.!


  Maak melding

 7. De KERSTBOOM straalt uit :

  Vestig de RECHTSSTAAT OPNIEUW !

  WET en Grondwet respecteren, moeten weer het uitgangspunt worden in de staat ! Geldend voor een ieder !

  Onafhankelijke CONTROL van alle Staatseigendommen, Geld, Water en Goud enz !

  Uitroeien van alle CORRUPTIE/CORRUPTE POLITICI, al het gestolen Geld, Goud en andere goederen, TERUGHALEN bij de STAATSDIEVEN, via stevige en onafhankelijke Pluk-ze wetgeving en Vervolgingsorganen !

  Daadwerkelijk starten met de OPBOUW VAN ONS LAND !

  PS : Een interim-bewind kan binnen vijf jaar orde op zaken stellen en aanvangen met het wegwerken van de gevolgen van het door BOEVERIJ veroorzaakte staats-faillissement !!

  MEKI VREDE KON BAKA INI SRANAN !!!!!


  Maak melding

 8. De kerstboom is een pyramidevorm en dus een aandenken aan de Aliens, die de pyramides wereldwijd hebben gebouwd. Het plaatsen van een kerstboom is dan ook een invitatie aan Aliens om je te bezoeken.


  Maak melding

 9. Het Surinaamse volk is snel tevreden te stellen.Staan sommigen daar met hun hongerige magen.Ik had een beter alternatief kunnen bedenken voor de 35000$.Neem 1 ha grond dun het wat uit (licht ontbossen)en leg paadjes aan,siervis vijvers (geen koi)en bloemperken met kotomissie etc.(geen dureplantjes)en een kleine fruit bomen aanplant(bv kersen,appel,een paar zitbanken goed verankerd.En een paar glijbanen etc Versier het in deze periode van het jaar met kerstverlichting en het kerstverhaal afgebeeld en verteld.Investeer elk jaar erin..verkoop een kaartje voor 0.50 srd en neem een paar bewakers in dienst.Dan creëer je ook werkgelegenheid…GEBREK AAN INZICHT….


  Maak melding

 10. Had een mooi stukje gepost..maar het is gewist.Zolang je niet mee gaat,en betere ideeën hebt hoe 35000$ te besteden..wordt je eruit gewipt!!……he he het staat er moet nog wel door de moderatie.Ik neem aan dat het NDPers zijn die de dienst uitmaken.Maar het o ntbreekt ze aan inzicht.Schelden en vloeken wordt geplaatst maar een zinnig stuk niet.


  Maak melding

 11. Laat die kerstboom nu eens een daad van positiviteit zijn en gesponserd door betrokken Surinamers. Hartgrondig schelden en klagen, zal dat de oplossing zijn voor de problematiek ?
  Ik heb het mooie land leren kennen met zijn specifieke problemen, maar ook met pragmatische oplossingen en soms laconieke houding en standpunten. Heeft de geschiedenis jullie dan niets geleerd. Natuurlijk zijn het beroerde tijden maar die wordt écht niet opgelost door allerlei uitingen en vuilspuiterijen. Zolang iedereen maar blijft klagen met een Parbo’tje lui achterover leunende in zijn schommelstoel, denk ik niet dat je veel verandering kan verwachten. Zelf mag ik niet klagen want ik ben een Hollander die met veel plezier de tijd doorbrengt in Suriname.


  Maak melding

 12. Wat ben je daar wezen doen?Moet toch iets betekenen anders had je een andere bestemning gekozen.Al dat gejkaag en gelul. Daar bereikt nuemand uets mee.Als je het zo gied weet blijf daar en doe iets nuttigs of richt een eigen politieke partij op. Overal zijn er problemen. Ik ben het niet eens met de top daar maar mijn motti luidt: ” verbeter de wereld maar begin vooral bij JEZELF. Ik ben na 39 jaar 4 weken geweest en ofschoon ik niet in het nachtleven gedoken ben had ik een leuke tijd. Ik neem niet met weinig genoegen maar om het land zo af te kraken zal ik nooit doen. De mensen zijn aardig en het land is mooi. Ga godverdomme geen vakantie meer daar houden. Het is toch een pleuris zooi? Alsof het hier allemaal koel en ei is. Fuck off. De mensen die het daar moeilijk hebben zijn de luilakken. Alleen maar feesten en zuipen.Waarom gaat de hindoestaan, de Chinees en de Javaan vooruit? HMMM? WONDER WHY. Beste suri’s : mooie boom.


  Maak melding

 13. Als een onafhankelijke natie zich cultureel wilt decoloniseren lijkt het me geen goede zaak om zo breed uit te pakken met een verlichte kerstboom. A jezus christus is helemaal niet in december geboren. B de figuur Jezus is pas tijdens de concilie van Nicea aan het katholicisme van de romeinen toegevoegd. Zonder de implemrntatie van culturele decolonisatie wordt het geen gemakkelijke opgave je als jonge natie economisch, justitieel, militair, politiek en op media gebied een onafhankelijke koers te varen van het voormalig moederland dat zelf haar eigen spoor bijster is. Om over decolonisatie in ons onderwijs maar te zwijgen.


  Maak melding

 14. Wie het niwt willewn eten of horen, feit is dat dendp eemnnatoank xeaxenen p[artij is met aan het roer de grootste misdadierg an misdaadstaat Suribabwe. Ai baja paars stinkemnde owroe kasiket….wahahahaha ja


  Maak melding

 15. Je hoort mij niet klagen en schelden maar ik zou me wel raad weten met de 35000$.Als je het naar omstandigheden prima hebt zit je er niet mee.Suriname zit op elk gebied in de knoop en elk geldbedrag zou en moet ingezet worden alsof het je laatste is.Maar lichtjes werken nu eenmaal fascinerend en laten je voor een moment de rest vergeten.Het zelfde effect hadden de kraaltjes en spiegeltjes lang terug in de geschiedenis…


  Maak melding

 16. Wat ik hiervoor postte en niet werd geplaatst is hoe ik het bedrag zou besteden.Ten eerste zou het zijn tot ieders plezier en welzijn.Het zou een wening geld in landskas opleveren.En het zou werkgelegenheid creëren.En als je het goed deed ook wat euro’s opleveren.Ik had er wel een lap grond voor nodig…


  Maak melding

 17. En de Here Jezus is echt niet in december geboren.En een kerstboom en lichtjes komen inderdaad voort uit het katholicisme en hebben Bijbels gezien niets met het Christelijk geloof te maken.Als je de Bijbel ooit hebt gelezen kom je het nergens tegen.Maar nogmaals lichtjes blijven mooi en verhogen de sfeer en zorgen voor gezellige intieme dagen.


  Maak melding

 18. Willen jullie echt je inzicht niet verbreden en gaan voor wat Suriname vooruit brengt?Je hoort zo vaak scheld en vloek niet maar kom met ideeën.En als je dat doet wordt het niet geplaatst.Raar volkje hoor die Surinamers…uitzonderingen daar gelaten.


  Maak melding

 19. Als ik het X bedrag mocht besteden heb ik een plan voor lange termijn in feite voor altijd.Heb wel 1 ha grond voor nodig.Het zou zijn voor elke Surinamer en elke toerist.Het zou de Staat een weinig srd en euro’s opleveren.Ook zou het werkgelegenheid creeren.Door de jaren heen zou het bij goed gebruik en een kleine investering uitgroeien tot wat moois om trots op de zijn.En meer geld zou slands kas binnenkomen.Een plek van plezier en genot tot ieders welzijn.


  Maak melding

 20. @ h.k.j. bookman: Wat mij opvalt aan anti kolonialisme activisten is dat ze een obsessie hebben met Nederland. Alles wat aan Nederland, respectievelijk het westen, respectievelijk de witte man, doet denken moet weg. Volgens mij leiden die lieden aan een minderwaardigheidscomplex en zijn het kleine dictatortjes die anderen willen vertellen wat ze wel en niet mogen denken en doen.

  Iemand met enig zelfbewustzijn heeft er geen behoefte aan om zich tegen wie of wat dan ook af te zetten. Die gaat gewoon zijn eigen weg. Als men het leuk vindt om een kerstboom neer te zetten, waarom mag dat niet? Gun de mensen hun pleziertjes, het leven is al moeilijk genoeg.

  Als je niks met de witte man en zijn producten te maken wil hebben moet je maar in het bos gaan wonen en cassave gaan planten. Zie je ook geen Santa Claus=Sinterklaas meer. Door de Amerikanen over genomen van de Nederlandse kolonisten en later door de hele wereld omarmt. Zie je Santa, denk je: Nederland!
  Het kolonialisme heeft overal beschaving en ontwikkeling gebracht. Helaas blijkt niet iedereen de boodschap goed begrepen te hebben en is er later hier en daar weer een puinhoop van gemaakt.
  Die computer van je is trouwens ook een uitvinding van de witte man!

  Als je niet de hele dag loopt te denken aan wat die vreselijke Nederlanders, die nu allang dood zijn, je voorouders, die nu allang dood zijn, hebben aangedaan en gewoon je leven leidt en je best doet er wat van te maken heb je een veel gelukkiger leven. Bestrijd het slechte in eigen land en stop met haten.


  Maak melding

 21. Ze hebben het racistisch feest sinterklaas in suriname opgedoekt. Nu het kerstfeest bv ombouwen tot een feest waar iedereen in Suriname wat aan heeft. Hoezo jezus is geboren. Weg met die belazerij. Zoals bekend gaan er al jaren steeds minder mensen in Nederland
  naar de kerk. Mensen hoeven geen domme sprookjes meer. Men zegt daar ook vaker fijne feestdagen tegen elkaar. Niks kerstfeest.


  Maak melding

 22. @Hans van den Broek,

  Die kolonisator heeft ook her en der in de wereld beschavingen vernietigd. Die computer is leuk, maar waar dient het voor? Om iedereen te bespioneren en in de macht te houden. Om nog meer macht naar die kolonisator toe te trekken. Om een kenniskloof te veroorzaken. Om ook valse informatie te verstrekken en de waarheid te verdoezelen.
  Bovendien heeft de kolonisator veel gepikt van anderen. Die Technologiepark van Philips in Eindhoven zit vol met niet-Westerlingen, NASA en Silicon Valley zitten vol met niet-Westerlingen. Japan, China en Zuid Korea komen met nieuwe toepassingen en technologiën.
  Jouw verhaal is dus eenzijdig.
  De mens heeft geen hoogwaardige technologie nodig om voort te bestaan. Wel heeft hij hoogwaardige moraliteit nodig om voort te bestaan. Laat dat nou net zijn waar de huidige Westerse beschaving in tekort schiet.


  Maak melding

 23. @Bigi Sma,

  Kan ik er wat aan doen dat kerstfeest op een verkeerde tijdstip valt, nl wanneer de pomrakboom niet bloeit?

  Bovendien is Jezus ook niet geboren in december.


  Maak melding

 24. Wat een geleuter over een kerstboom ; dat K@ ding staat daar, punt uit.Voor de mensen die een kerstboom niet kunnen permitteren is het leuk om te zien !!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 25. Beste Horatius, “Die kolonisator heeft ook her en der in de wereld beschavingen vernietigd.” Heb je het over de Maya’s met hun mensenoffers? de Afrikanen die continu oorlog voerden en hun broeders en zusters als slaven verkochten, eerst aan de Arabieren, later ook aan de Europeanen? de Pacifische stammen met hun koppensnellerij en kanibalisme? India met zijn racistische kastensysteem? en al die andere landen waar de machtigen het gewone volk onderdrukten en uitbuitten?
  Het kolonialisme heeft recht voor iedereen gebracht, democratie, economische ontwikkeling, infrastructuur, onderwijs, medische voorzieningen, einde aan de slavernij, enzovoorts. Helaas valt men hier en daar weer terug in de oude gewoonten, zie Afrika, zie de Islamitische landen, maar in het algemeen is er verbetering.

  Je noemt het verre oosten, China, Japan, Korea, en inderdaad, dat zijn de enige culturen die zich kunnen meten met de westerse. Europa en Amerika bieden studenten kansen om zich daar verder te ontwikkelen, dat lijkt mij alleen maar positief. Bovendien is het leven daar simpelweg aangenamer en gaat het daar om wat je kunt, niet wat je denkt of wie je kent.

  Volgens jou heeft de mens geen hoogwaardige technologie nodig. Als er geen zeven miljard mensen zouden zijn, dan niet, maar zonder hoogwaardige technologie zou er al gauw een massale sterfte aan ziekten en hongersnoden zijn. Het is niet voor niets dat in de technologisch minst ontwikkelde landen de mensen in de grootste ellende leven.
  Zonder hoogwaardige technologie zouden mensen niet meer kunnen communiceren en kennis nemen van wat er elders op de wereld leeft. In Noord-Korea weten de machthebbers dat ook, daarom is daar communicatie met de buitenwereld verboden.
  Zonder communicatie leeft straks iedereen onder een dictatuur van corrupte machthebbers omdat men dan leeft met de illusie dat er niets anders is. Jouw droom is ook de droom van dictators.

  Het westen kent geen moraal? Bent u soms moslim? Waarom trekken al die migranten dan juist naar die moraalloze landen? Omdat ze daar bestaanszekerheid, veiligheid en rechtszekerheid vinden. Omdat in die landen de Christelijke moraal nog steeds de leidende ideologie is. Er zijn zeker slechte mensen, maar die zijn daar niet de baas zoals in heel wat niet-westerse landen wel het geval is.

  Beste Horatius, jouw meningen zijn niet gebaseerd op feiten maar op emoties en complottheorieën. Geloof je misschien ook in chemtrails?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.