Vlottere procedure voor kandidaat-advocaten

11

Harish Monorath, Deken van de Surinaamse Orde van Advocaten (SOvA), pleit voor een vlottere procedure voor kandidaat-advocaten om toegelaten te worden tot de balie. Monotrath maakte zijn punt vrijdag bij de beëdiging en toelating van de drie nieuwe advocaten Theresia Elisabeth Roos, Mohnie Babulall en Manhar Sangramsing Ramman tijdens een buitengewone zitting van het Hof van Justitie.

De deken vroeg aandacht voor enkele zaken die aanpak behoeven en vroeg de president van het hof om aandacht voor de soms maandenlange wachttijden van sommige rechtszaken met als gevolg nadeel voor rechtszoekenden in civiele processen, maar ook voor verdachten. Het knelpunt is volgens hem dat de rechtspositie van de rechter nog steeds niet is geregeld en dat de rechterlijke macht nog steeds financieel afhankelijk is van het Ministerie Justitie en Politie in Suriname.

11 REACTIES

 1. Al stellen 3000 advocaten aan, het is kansloos. Laat de huidige regering verantwoordelijk zijn voor het verkrachten van de rechtstaat. Rechters durven geen zuivere uitspraken meer te doen. Zodra het om paarse bewindslieden gaat hebben ze al een remspoor in hun onderbroek. Angst en coke regeert het land. Back to the eighties.


  Maak melding

 2. Koos @
  Advocaten worden aangesteld bouta ,op deze manier dekt hij zich in voor de volgende ronde ,staats veiligheid voorop,
  Zou die in de war zitten .
  Fijne feestdagen toe gewenst


  Maak melding

 3. er staat een artikel,,

  ” bedrijven moet het volk niet uitbuiten ”’

  ,, er moet staan ” de regering ,,de lijder ” moet het volk niet uitbuiten..

  daardoor is het land ” failliet ” bedrijven proberen alles te doen het land draaïende te houden, terwijl de lijder lees regering alles vernietigt, de srd 100 % gedefalueerd heeft..

  en niet anders om..


  Maak melding

 4. /…..en ergens in de wetboeken moet geschreven staan …geen moordenaars als lijders…maar toch
  ..en er moet zeker staan ..moordenaars verdienen een celstraf en geen beloning…
  Geen wonder toch dat we de rechterlijke macht in Suriname niet serieus nemen!!


  Maak melding

 5. Te weinig rechters. Verouderd wetboek. Teveel rijken die uitspraken kopen, uitlokken. Corruptie viert hoogtij. This is Su, will it change? Maybe when they have enough, will they ever? Who knows.


  Maak melding

 6. zo lang boute de moordenaar ” anno mie ”’ in leven is in sme,, kan/zal het land nooit nimmer tot ontwikkeling komen..

  alle beloftes zijn waardeloos, volks verlakkerij, volks bedrog, liegen bedriegen daar is deze man kampioen in met zijn achter baan/ aanhangers/billen likkers voor een broodje..

  jammer dat die koe beesten het niet inzien..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.