Sylvana weg bij Denk en begint eigen partij

85
Sylvana hoeft geen schadevergoeding te betalen aan Denk

Sylvana Simons gaat weg bij Denk. Ze start haar eigen politieke partij, met de naam Artikel 1. Met Artikel 1 gaat ze meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart. De directe aanleiding voor Simons’ vertrek is de reactie van Denk op de bedreigingen die ze kreeg meldt de NOS.

“Sinds mijn aantreden bij Denk heb ik veel warme reacties gekregen, maar ook veel bedreigingen. Juist op zo’n moment is het belangrijk dat je je bij een partij geborgen voelt. Daarin ben ik teleurgesteld”, vertelt Simons in een interview met de NOS.

Niet alleen de reactie van Denk op Simons’ bedreigingen speelde mee in haar beslissing om te stoppen, ook de uitvoering van de idealen van de partij stuitte de in Suriname geboren Simons tegen de borst. “Ik sta nog steeds achter het ideaal van Denk. Maar op de manier waarop ze dat ideaal proberen te realiseren, krijg ik steeds meer signalen van mensen dat ze dit als polariserend zien.” Simons wil juist polarisatie tegengaan, zegt ze. Lees verder bij de NOS

Bekijk ook:


85 REACTIES

 1. Het is de vraag hoeveel stemmen zij straks gaat krijgen. Afhankelijk van hoeveel mensen er gaan stemmen heeft ze toch wel zo’n 60.000 stemmen nodig voor een zetel in het parlement.
  Gezien haar polariserende gedrag en haar afkeer van “witte” Nederlanders zullen vooral lieden van het type “Parbo” op haar gaan stemmen. De meeste ex-Surinamers in Nederland zullen zich waarschijnlijk niet graag door haar vertegenwoordigd willen zien. Haar rancuneuze optreden heeft voorlopig alleen maar negatief uitgewerkt.

  We zullen zien wat het wordt, maar als ze geen zetel krijgt dan zijn alle extremistische zwarte stemmen verloren gegaan. Zij is partij nummer 82 die zich aanmeldt voor de verkiezingen.


  Maak melding

 2. @Hans van den Broek.
  Gezien jouw bovenstaande reactie moet ik concluderen dat jij een racist bent.
  Vooroordelen daar zijn jullie soort goed in.
  Als je goed geluisterd hebt en haar gevolgd hebt zou je zulke domme uitspraak niet doen.
  Misschien kan je straks haar toilet schoonmaken.
  ZE komt in ieder geval met minimaal 2 zetels binnen.


  Maak melding

 3. Sylvana is kansloos. Zou niet weten wie op haar zou stemmen. Misschien een handjevol gefrustreerde surinamers als RobG, Parbo, Mazda, Damsco, Paul en Do the Right Thing. De linkse kliek van joop.nl
  zijn veelal pvda adepten en volgers van de dwdd. De intellectuelen zullen dan eerder geneigd zijn om op groenlinks te stemmen. Zo blijft er niet veel meer over van de gutmensch. We gaan de goede kant op.


  Maak melding

 4. DENK is een arm van Erdogans. Erdogans moet niks hebben van zwarten. Erdogans orakelt dat Turken de superieure ras zijn. Alibux zit dag in dag uit die sjit van Erdogans aan te horen en wordt daar dik voor betaald. Niemand weet waar die ambassade in Turkije voor dient, behalve voor doorvoer van witte spul.


  Maak melding

 5. Ze heeft de perfecte coup gepleegd in erdogan stijl.
  Waarom stemmen we niet allemaal massaal op syl…Ze heeft laten zien dat ze doorzettingsvermogen heeft en tegen opbouwende kritiek kan. Als alle witjes nou op haar stemmen dan zien mensen ook dat we een we het allemaal niet slecht bedoelen. Zie er wel wat in. En dan gaan we elk jaar trouw naar het slavernijmuseum. Passen onze schoolboekjes aan en nemen daarin met name de ottomaanse geschiedenis in op zodat iedereen weet wat de turkies in afrika hebben uitgespookt. En van Keti Koti maken we een nieuw nationaal volksfeest (ipv de nationale diversiteits dag die Denk heeft voorgesteld).
  De enige voorwaarde is dat ze blanken niet meer wegzet als racisten en dat ze niet te aardig is voor islam want die willen alleen maar ontwrichten. Dan heeft ze mijn stem met volle overtuiging.


  Maak melding

 6. Je hebt er goed aan gedaan om te stoppen met Denk.
  Maar je hebt een hoop schade opgelopen. Hoe ga je dit herstellen.

  Ik wens je succes.

  Ik heb een tip voor je. En dat is, laat die hele zwarte pieten discussie achterwegen. Want je drijft te ver door. Jullie willen de Nederlandse cultuur volledig veranderen. Dat kan toch niet!
  Ga je meer inzetten voor de Surinamers in Nederland. Want ze geven nederland wel de schuld over van alles. Maar ze maken er zelf een bende van. Bijv. Roofoverval, een oudergezinnen, werkeloos rond hangen en het alller belangrijkste is geen scholing volgen.
  Ze raken steeds meer achter.
  En de nieuwkomers grijpen wel hun kansen.
  Maar ja, het zal wel in de genen van de Surinamer zitten.

  Sylvana succes!


  Maak melding

 7. Ik vrees dat Sylvana niet intelligent genoeg is om de strijd in de 2e Kamer aan te gaan. Als haar partij alleen maar gericht is op het bestrijden van racisme en discriminatie in Nederland (!), dan zal haar partij heel snel in de vergetelheid geraken. Wie denkt mw. Simons eigenlijk te zijn ? Denkt zij werkelijk dat zij een Mohammed Ali is ? Loop naar mijn moer mens !


  Maak melding

 8. Dit was te verwachten en vooral het feit dat Silvana van aandacht houdt. Mijn stem krijgt zij niet.

  Silvana zou aan haar eigen gedrag moeten gaan werken. Eerst had zij de “zwarte” Surinaamse mannen van langs geven, omdat zij die mannen niets vond. Nu heeft zij het tegen de “witte” mensen.

  Ik hoop dat je heel snel weggestemd wordt.


  Maak melding

 9. Waarschijnlijk propageert de DENK vrouwen besnijdenis en deze dame voelt zich te oud voor die handeling op haar.Zo voelt ze zich dan ook niet meer opgeborgen in die partij.


  Maak melding

 10. Sylvana ik stem voor jou heel verstandig van je. Als je in Denk zou blijven mijn steun had je niet want Denk zou je gebruiken. Goed zo go for it kraktie dja dja sranan uma


  Maak melding

 11. We moeten nog oppassen ook om een mening over Sylvane te geven. Kans is aanwezig dat je door de Gestapo van bed wordt gelicht. Kans dat ze 1 zetel haalt is nihil. Wordt de hoogste tijd dat Nederland een kiesdrempel van 5 zetels gaat invoeren. Scheelt behoorlijk in de kosten en het vormen van coalities gaat ook een stuk makkelijker.


  Maak melding

 12. mijn stem krijgt ze ook niet maar ik blij dat ze weg is bij die denk
  en als ze het wil proberen, laat haar, laat de democratie spreken en dan zullen we verder zien
  en mocht het haar lukken laat ze dan aub ophouden met wit en zwart tegen elkaar op te zetten


  Maak melding

 13. Na fu tede en fu tamara, ma tra tamara a klarie kba!! Aandacht trekkerij????? Je weet toch wel over Hirschi al.i????

  Lid zijn bij de PVV zou geen gek idee zijn denk ik!!!


  Maak melding

 14. Deze stap was vroeg of laat wel te verwachten.Sylvana heeft een open-mind. Ze denkt zeer modern over vrouwenrechten en de rechten van holebi’s. Daarnaast wilde zij geen spreekbuis of etiket worden voor de verwerpelijke conservatieve ideeën van Erdogan. Ik wens haar veelmsucces met haar nieuwe partij Artikel 1. Ik ga ervan uit dat Artikel 1 de Nederlandse Grondwet verwijst waarin wordt aangegeven dat een ieder op Nederlands grondgebied gelijk moet worden behandeld en gelijke rechten heeft. Van een gelijke behandeling en gelijke rechten is er Nederland geen sprake. In de samenleving wordt aantoonbaar bewezen dat er onderscheid wordt gemaakt tussen authentieke bewoners en bewoners met een andere uiterlijk of een andere nationaliteit. Eerlijkheidshalve moet vermeld worden dat niet iedereen zich schuldig maakt aan deze praktijken. Het is alleen jammer dat deze groep zeer klein is en weinig macht heeft.


  Maak melding

 15. Revo wat een domme opmerking. Simons zou bij GL nooit op een verkiesbare plaats staan. Stel dat ze Simons op plek 17 zetten. Je gelooft toch zelf niet dat Groenlinks minimaal 17 zetels zou halen in de kamer.Volgens mij is de lijst van Groenlinks al gepubliceerd. Niemand op de lijst gaat plaatsmaken voor Simons. Ze kan hooguit lijstduwer worden. Ze doet dan voor spek en bonen mee. Nadenken Revo !!


  Maak melding

 16. Blijft maar vissen!!
  Ga weg!!! ga in de anonimiteit.Wij worden moe van je.
  Ik zei het:time will tell.
  en met je nieuwe partij,
  Wordt niets is niets.
  sari tori.


  Maak melding

 17. Ja. Dat is de harde waarheid. Je mag zonder straf Trump en Wilders afzeiken tot het bot. Maar zeg niks slechts over deze tante of de linkse maffia komt achter je aan.


  Maak melding

 18. Vreemd dat hier niet gepubliceerd wordt dat een tiental personen vervolgd worden voor het bedreigen van Sylvana Simons. Dat is deze week nog in het nieuws geweest. Blijkbaar wordt het niet belangrijk gevonden dat bepaalde mensen strafrechtelijk vervolgd worden wegens het bedreigen van Sylvana Simons. Ik sta geheel achter deze mevrouw want ze is goed bezig.


  Maak melding

 19. Aan Hans

  Ik citeer Hans vd broek
  “Haar rancuneuze optreden heeft voorlopig alleen maar negatief uitgewerkt”

  Nee Hans. Sylvana is niet rancuneus.
  Elke witte Nederlander die voor zwarte piet is probeerd Sylvana en ándere tegenstanders van de racistische figuur zwarte piet, in het hoekje van halve gare en zogenaamde cultuur vernietiger te duwen.

  Sylvana doet nu iets verstandigs maar vermoedelijk te laat.
  Partij Denk had haar nodig vanwege de niet Turkse en niet blanke stemmen.

  Dat het niet pluis is met het gedweep van Denk met Erdogan wist zij al langer.

  Er zitten al een hoop mensen in de tweedekamer als bankvulling.
  Waarom mag zij geen poging wagen.
  Te zwart en pennisloos ?
  Ben benieuwd wat zij ervan maakt.


  Maak melding

 20. Nou daar gaat weer een publiciteitsgeil leeghoofd,zien jullie me allemaal,goed hoor want na de verkiezingen zie jullie me nooit meer,logisch het verstand van haar is ver te zoeken.


  Maak melding

 21. Sylvania mijn stem heb je al binnen.
  Maar voordat ik mijn stem ga uitbrengen wil ik weten met welke politieke partij je niet gaat samen werken.
  Denk erom heb al 10 stemmen voor jouw.
  Omdat je een vrouw bent die geen blad voor de mond neemt.
  Ik denk dat je minimaal 2 zetels gaat halen.
  Laat ze een poepie ruiken maar het moet niet teveel stinken


  Maak melding

 22. Die DENK is een moslimclubje dat alleen opkomt voor moslims. Bovendien kijken ze neer op vrouwen en niet-moslims, dus dat werd daar een moeiljke zaak voor Sylvana. Ze gebruikten haar voor politieke prostitutie, zoals ik het zie.


  Maak melding

 23. Ach ze leert het wel eens dat je alleen op je eigen mentale kracht moet steunen en niet op dat van anderen. Trouwens ik vermoed dat DENK haar op slinkse wijze heeft weggedreven. Want ze ziet er erg gestrest uit.


  Maak melding

 24. Draaien in politiek is niet hetzelfde als een plaat draaien…In Suriname zou ze wel haar hele leven verzekerd zijn van een riante inkomen… Mijn advies: stuur een mail naar D.D.B.


  Maak melding

 25. 1 >>> Sylvana is van haar dwaling terug gekomen, verstandig geworden door in te zien wat DENK is.
  2 >>> Ook artikel 1 is geen slecht idee alleen het is een oud idee en lijkt wel heel erg opportunistisch.
  3 >>> Nu 2,5 maanden voor de verkiezingen door gaan is paniek voetbal en gebrek aan inzicht in het kiesstelsel.
  4 >>> Sylavana droomt van roem maar deze roem, hoe slim ze ook is, gaat stinken.


  Maak melding

 26. Ik vind haar een arrogante over het paard getild persoon die niet weet waarvoor zij staat.
  Artikel 1 van her wetboek. Bah kan ze niets anders bedenken waardoor zij stemmen kan winnen?
  Moet ze haar kleur gebruiken om aandacht te vragen?
  Ze is toch wel een soort gold digger die overal heen rent en gaat waar er wat te verdienen valt.
  Ik zie het zo
  gekozen worden en binnen enkele maanden het schip verlaten voor de uitkering die de kamerleden ontvangen.
  Niets meer en niets minder want ze heeft niets te bieden dan alleen zwarte Piet naar voren schuiven als haar speerpunt in de verkiezingsstrijd. Een lachertje natuurlijk.


  Maak melding

 27. @Jojo, ik wil wedden dat wanneer het heet zal worden onder Silvana haar voeten, omdat men heel kritisch naar haar toe zal zijn zij het ook niet meer lang vol zal houden.
  Of ze blijft, maar dan zal ze anderen steeds verwijten maken en de schuld gaan geven.


  Maak melding

 28. Nederland is veel meer dan artikel 1. Heeft Mw Simons visie over zorg, pensioen, wonen, economie, duurzaam energie, asielbeleid, defensie, buitenland beleid, EU enz enz Artikel 1 wordt straks een one issue partij en nee Parbo gaat niet op deze mevrouw stemmen ook al heeft ze een punt. Parbo stemt al jaren op de SP.


  Maak melding

 29. @ Sylvana,

  Nu je weer bent gaan naDENKen doe je er beter aan jezelf bij een bestaande politieke partij aan te sluiten. Hier bevinden zich immmers nestoren die al jaren gelauwerd zijn in de Nederlandse politiek en jou in het debat kunnen begeleiden en bijstaan. Bovendien kan je vanaf dag 1 gebruik maken van een reeds bestaande partij structuur welke goed ingebed is. DENK aan Pia Dijkstra bij D66.

  Een eigen partij onder de opzienbare naam Artikel 1 oprichten is nutteloos en bij voorbaat Kansloos met verkiezingen reeds in maart 2017! Bovendien heb je geen achterban!

  dus DENK na Sylvana!


  Maak melding

 30. Ze kon haar partij beter de 10 geboden noemen en van uitgaande ik zal niet buigen voor Geen Enkele Heer. Ik ben de maan, de/het zon(licht) en de ster. Heb ik jullie aandacht!, Jongens zie mij eens!, Oh, ik ben zo mooi!, Ik zal jullie een poepje laten ruiken.

  i’ve been at the top of the mountain. i’ve seen the glory

  Eli Eli la ma sa bach tani ?
  ‘mijn God, mijn God, waarom hebt u haar verlaten?’

  Vergeef het haar, ze weet niet waar zij mij bezig is.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 31. deze mevrouw moet de eerste beste vliegtuig nemen en terug gaan naar haar geboorte land of naar haar routs..

  ze is op-top een racist, tegelijker tijd scheld ze op de Hollanders van hoe slecht ze zijn, net als al soort genoten ,, maar blijft wel lekker wonen in Holland om te profiteren van de al sociale rechten..

  wat eigen partij betreft, wie gaat op haar stemmen..

  vraagt alleen aandacht, maar verder niks overal waar ze gewerkt is heeft is ze een mislukkeling geweest..

  ik zou zeggen lever je paspoort in en vertrek, dan hou je de eer zover die te halen is bij je zelf..


  Maak melding

 32. Sylvana, gelet op het feit dat jij zo zwaar wordt bekritiseerd ga ik met de nodige overtuiging op jouw stemmen. De zwarte kleur in de kamer van Nederland is zeer zwaar ondervertegenwoordigd en daar moeten we eens iets aan gaan doen..


  Maak melding

 33. Banderas
  Die DENK is een moslimclubje dat alleen opkomt voor moslims. Bovendien kijken ze neer op vrouwen en niet-moslims, dus dat werd daar een moeiljke zaak voor Sylvana. Ze gebruikten haar voor politieke prostitutie, zoals ik het zie.

  Wie verstrekt SU miljoenen aan geldleningen ? Toch moslims of staan jouw zwarte broeders uit Afrika te trappelen om SU uit de stront te trekken ? Je bent net zo ondankbaar als veel van jouw landgenoten. Ik heb altijd geleerd om niet in het bord te schijten dat mij te eten geeft. Wat doet u voor uw eigen land ?


  Maak melding

 34. wat straalt deze ellendeling nou uit..

  geen kennis, kunde, geen enkele vorm van visie, wat voor perspectief heeft zij te bieden, en aan wie.

  welke soort genoot of genoten zullen achter haar aanlopen, wetende dat het een verloren strijd is..

  wat voor positief idee heeft zij in huis,, ze is gewoon een geluk zoeker ( net geen asiel zoeker ) , met een Nederlandse nationaliteit die even in de media is opgevallen ..
  verder stelt ze geen reet voor..


  Maak melding

 35. @Piroti,

  Die leningen verstrekken ze echt niet gratis. Zouden ze er geen eigenbelang inzien, dan zouden ze het ook niet verstrekken.

  DENK is echt een moslimclubje. Denk je dat deze partij ooit voor Jews of Budhisten zal opkomen? Ik dacht het niet. Ze hebben niet eens een Turkse of Marokaanse kunnen vinden (of willen vinden) tot nu toe.


  Maak melding

 36. @henk molenaar2016,

  Ook autochtone politici lopen over of beginnen eigen fracties. Wat dacht je van figuren als Hero Brinkman en andere ex-PVV’ers, Jacques Monasch etc?
  Maar hen noem je dan niet onbetrouwbare autochtone politici. Waarom niet?


  Maak melding

 37. Stem maar gerust op Sylvana. Bedenk alleen dat als ze te weinig stemmen haalt die stemmen in de vorm van een restzetel naar de grootste partij gaan, zeer waarschijnlijk de PVV. Stem je op Sylvana dan stem je dus feitelijk op Geert Wilders.
  Voorbeeld: Stel er stemmen 7,5 miljoen mensen. Dan heb je 50.000 stemmen nodig voor een zetel. Stel Sylvana krijgt er 70.000 en Denk 130.000 dan krijgen ze samen drie zetels. 200.000 stemmen is vier zetels. De vierde zetel gaat dan naar de grootste partij=de PVV.
  Dat kan nooit de bedoeling zijn van Sylvana en Denk stemmers, dus ik zou nog maar eens goed nadenken voor je stemt op een splinterpartij.


  Maak melding

 38. Steeds minder Surineds in de politiek en steeds meer en meer Turken en Marokkanen. Straks worden zij ook nog de spreekbuis voor de Surinamers en alle andere allochtonen. Geen gezonde zaak, lijkt mij.


  Maak melding

 39. Eerst de “zwarte Surinaamse man” uitmaken voor luilak en waardeloos, nu de groep “Denk” verwijten haar niet voldoende te hebben ondersteunt. Wie of wat is de volgende stap? Ik betreur het dat een Surinaamse zo geil is voor ‘aandachttrekkerij’, dit alles heeft ze zelf veroorzaakt, maar geeft telkens weer anderen de schuld en speelt op de emotionele gemoedstoestand van de samenleving. Zij moet ophouden zulk een gedrag te vertonen, en precies zeggen waar zij voor staat en ontdekken dat dat de weg is die zij kan bewandelen. Trouwens, er zijn reeds zovele politieke partijen in Nederland. Wat gaat zij dan in de tweede kamer bepleiten. Volgens mij aast zij enkel op een zetel in het college vanwege de hoge vergoeding. Sari torie.


  Maak melding

 40. deze bigi mi mama wil de blanken effe bruin bakken , dat kan tog niet.

  sylivia is wel gedegradeerd om met turken in zee te gaan.
  hieruit blijkt weer hoe rassistisch is ze. eigen volk flinken afkeuren.
  heb een burka voor haar gratis ook nog


  Maak melding

 41. Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Maar mevrouw Simons is een apart geval dus daar geldt dit niet voor. Ga weer fijn presenteren in moermansk ofzo in ieder geval heel ver weg.


  Maak melding

 42. Een nieuwe partij artikel 1 nou maak je borsten maar nat , gelijke monniken gelijke kappen ,ze gaat dit in eigen voordeel uitleggen,anders gaat ze huilen.
  Waar moet dat heen met al die partijen, dit is misbruik .maken van de democratie.
  Maar ja voor het geld hoef je het niet te laten,je meld je aan in de kamer je geeft je bankrekening op, en klaar is silvana achterover leunen en geld vangen ,voor de rest heeft ze niets in haar mars.
  In Suriname zou ze in de regering intelligent overkomen


  Maak melding

 43. Zich aansluiten bij DENK was inderdaad niet slim.
  Maar gelukkig heeft Mevrouw Simons lak aan jullie gebler en hoeft ze het niet te hebben van jullie soort dat alleen maar kan afkraken..

  Ik hoef niet voor haar te stemmen, net zo min als voor een andere partij want het zijn toch allemaal huichelaars die alleen jouw stem nodig hebben. Maar deze vrouw van Surinaamse afkomst heeft toch meer in haar mars dan 98 % van de schreeuwers hier op deze site.


  Maak melding

 44. @Banderas,

  U weet de vraag goed te ontwijken maar daar trap ik niet in. Mijn vraag aan U was, wat doet u voor uw geboorteland SU of wat heeft u gedaan ?
  Mijn mond wordt gevoed door leningen die de Islamitische bank verstrekt heeft ongeacht onder welke voorwaarden ! Dat SU leeggeplunderd wordt door een gek met maniakale trekken, dit totaal geen oog voor het eigen volk heeft, laat u koud wellicht omdat u tot dezelfde bevolkingsgroep hoort ?


  Maak melding

 45. John, goed zo ga maar lekker op Sylvana stemmen, is weer een stem minder van iemand die zijn hersenen niet gebruikt, door niet op een wel volwaardige partij zijn stem uit te brengen


  Maak melding

 46. deze mevrouw is een totale mislukkeling in haar loopbaan planning.., overal en nergens voor deugt zij..

  eerst keurt ze haar soort genoot af als met gezel,, met een aantal kinderen..

  vervolgens neemt ze een blanke, die gooit ze ook weg, want die deugt ook niet,,..

  daarna gaat ze in zee met kurken marokkanen, die deugen ook al niet.. en wil ze een beweging in het leven roepen..

  zij is op-top een rasist, al haar menig is gebaseerd op discriminatie, meten met verschillende maten, alleen haar wil telt een soort van dictator en de rest kan neer vallen..

  haar kennis is 0,0. weet geen donder speelt alleen op haar uiterlijk een gevaarlijk spel..

  maar de gemeenschap heeft het allang door..


  Maak melding

 47. Allochtoonse politici moeten echt scherp zijn en heel goed gebekt zijn, want elke fout die ze maken wordt 100 keer uitvergroot, itt de fouten van autochtoonse politici.
  Denk maar aan die meneer Leerdam. Een onbenullige fout en zelfs tot aan vandaag wordt hij erop aangesproken. Dit verpest ook de kansen van andere allochtonen in de politiek.
  Sylvana moet zelf nagaan of ze scherp is, een goede debater is, snel tot de kern van zaken kan komen etc, want anders zal ze flink worden aangepakt door collega-politici en journalisten.


  Maak melding

 48. @Piroti,

  De vraag wat ik doe voor Suriname is niet van belang, want ik word niet gekozen om het volk te vertegenwoordigen.

  De vraag is wat doen de huidige regeerders voor Suriname. Het antwoord is: het land in steeds grotere schuden steken. Ook nog bij de moslimbank met als gevolg mosliminvloeden op de grondwet van Suriname en op bepaalde zaken. Zo mag je bijv. bepaalde zaken niet uitvoeren met het geleende geld van de moslimbank, terwijl je wel alles moet terugbetalen. Dat lijkt mij heel erg ongezond.
  De Surinaamse bevolking, m.n. de moslims zijn fanatieke supporters van deze regering. Zij slaan een dubbele winst: hun godsdienst en gebruiken wordt voorgetrokken en ze komen makkelijker aan een lening. De niet-moslims in Suriname worden tweederangs.


  Maak melding

 49. Allochtonen met een Surinaamse achtergrond zouden juist achter Sylvana Simons moeten staan want ze is een dappere vrouw met een duidelijke politieke visie. Dat kom je niet zo gauw tegen bij personen uit Suriname of personen die een Surinaamse achtergrond hebben. Het enige wat deze personen kunnen doen is elkaar lopen afzeiken op sociale media, bah, wat een lage mentaliteit.


  Maak melding

 50. Beste boodschap. Ik ben ontzettend benieuwd. Op wie stem je dan en waarom? Denk je dat de stem die je zult geven jouw verwachting en hun beloften waarmaken of stem je op iemand die in moeilijke tijden de juiste beslissingen kan nemen? Wie is dat dan?


  Maak melding

 51. Los van alles, waarom weten wij mensen altijd wat anderen MOETEN doen en zelf MOGEN wij doen wat we zelf willen. Ik heb het niet over martelen en moorden want dan ligt jouw lot in handen van wet en recht.


  Maak melding

 52. Leuke rekensom. Altijd goed te doen. Meten is weten. Maar. Ik moet ook mijn illusies tevreden stellen.
  Sp is ook begonnen als een eenonderwerp tomatenpartij.


  Maak melding

 53. @Banderas

  Andere bevolkingsgroepen zijn jarenlang vernederd en achtergesteld ten faveure van de Creoolse bevolking. Daarover hoorde ik hun klaaglied niet. En als de moslims ervoor kunnen zorgen dat in SU de criminaliteit, het moorden , plunderen en verkrachten afneemt, dan hebben zij mijn zegen. Zo simpel zat.


  Maak melding

 54. Smatje schreef,

  Allochtonen met een Surinaamse achtergrond zouden juist achter Sylvana Simons moeten staan want ze is een dappere vrouw met een duidelijke politieke visie. Dat kom je niet zo gauw tegen bij personen uit Suriname of personen die een Surinaamse achtergrond hebben. Het enige wat deze personen kunnen doen is elkaar lopen afzeiken op sociale media, bah, wat een lage mentaliteit.
  ——————————————————————————–

  Wat is nou echt de duidelijke politieke visie van Sylvana?
  Dat ze roept dat een ieder gelijke rechten heeft, is zo klaar als een klontje, maar over meer dan dat hoor ik haar ook niet.

  Ben wel blij dat ze heeft ingezien dat DENK niet de partij is die bij haar past want zoals ik meermaals heb gezegd, zij zou slechts gebruikt worden voor het werven van stemmen onder Surineds. DENK is er enkel en alleen voor de moslims.

  En Farid Azarkan maar roepen dat DENK Sylvana een auto had gegeven en meer van die onzin. Jammer dat Sylvana niet doorhad dat dat omkoperij was. Of was het zoals anderen beweren hebzucht van haar?
  In elk geval geldt voor haar dat ze liever ten halve is gekeerd dan ten hele gedwaald.

  Ondanks dat Sylvana DENK heeft verlaten en een eigen partij is gestart, ben ik niet van plan om op deze partij te stemmen. Het is je reinste kolder om te roepen dat alle ‘allochtonen’ of mensen met een Surinaamse achtergrond op Sylvana moeten stemmen.
  Een ieder maakt voor zichzelf uit op welke partij hij/zij gaat stemmen en niet louter alleen gaat stemmen op een persoon die toevallig dezelfde achtergrond deelt.

  Maar Smatje moet jij het zo nodig hebben over de lage scheldmentaliteit van Surinamers op sociale media?
  Jij kunt er toch ook wat van nietwaar?


  Maak melding

 55. @ de moderator,

  Waarom moet mijn reactie eerst goedgekeurd worden?
  Wat is er mis met mijn reactie?
  Hoop dat er een keer gereageerd wordt op de vragen die meerderen hebben gesteld waarom bepaalde reacties niet worden goedgekeurd.


  Maak melding

 56. Sylvana verander je partijnaam en introduceer een goed verkiezingsprogramma en mij stem heb je.
  Je bent een moedig mens.
  Ik heb jouw interview gehoord op de Surinaamse radio en ben echt onder de indruk. Ik geloof in jou.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.