Drugsbende opereerde vanuit Suriname en Frans Guyana

28
Meer coke uit Suriname dan ooit
Archieffoto: onderschepte drugs uit Suirname.

PARAMARIBO/PARIJS, 22 dec – De Franse politie heeft een drugsbende opgerold die opereerde vanuit zowel Suriname als Frans Guyana. Volgens Franse media begon het met de arrestatie van een tiener.

De veertienjarige jongen arriveerde op een luchthaven nabij Parijs met in zijn maag bijna een pond cocaïne. Met dezelfde vlucht bleek een man te zijn afgereisd die bijna drie kilogram coke bij zich had. Het spul werd deels in zijn koffer aangetroffen en deels in verpakking gewikkeld om zijn lichaam. Het kind en de man werden overgebracht naar een politiestation en flink aan de tand gevoeld.

Dit resulteerde in een politie-inval op een adres in de stad Limoges. De twee gevallen bleken ‘gecoördineerd’ te worden vanaf dit adres. Daar bleken enkele personen actief betrokken te zijn bij de straatverkoop van drugs in Limoges. Uiteindelijk kwam naar buiten dat de cocaïne afkomstig was uit Suriname en het oostelijk buurland. De route naar Parijs via Frans Guyana wordt als goed transportalternatief gezien voor de Mid-Atlantische route.

Bekijk ook:


28 REACTIES

 1. Oke vandaar dat Bouterse naar Guyana was gegaan.
  Zoals altijd geeft men de namen van de bazen niet door.
  Als Bouterse de grootste baas is dan zal er ongetwijfeld nog 6 personen daaronder zitten in de organisatie.
  Vandaar dat je nooit bij de top 3 van de bazen komt.


  Maak melding

 2. Ai baja de situatie in Suriname is zo triest dat voedsel niet meer veroorloofd kan worden dus gaat men cocaine eten. 1 pond cocaine in je maag…wel dan moet je van cocaine houden! Maar goed zo lijder zo volk!!


  Maak melding

 3. Weten deze koeriers niet dat met roentgenstralen tegenwoordig alles te zien is? In of op je lichaam, in je koffer, waar ook. Toch nemen ze die risico. Of worden ze gedwongen?


  Maak melding

 4. Wanneer gaat Brunsie aan de tand gevoeld worden ??
  Zijn volgelingen in Marowijne hebben een dubbele (Franse/Sur.)paspoort en gaan vij en blij over de grens!! Zo ook deze criminelen en roofmoordenaars, die na hun daden gepleegd te hebben via Parijs naar Nederland uitwijken !!


  Maak melding

 5. @Burleson
  Hahahahaaa..je hebt gelijk.
  Met R.Khan veilig achter tralies in Alcatraz,is het nu de duo..
  bouta en Granger.
  Stel je voor een stuk van je land wordt gegijzeld gehouden door Granger van Guyana en dan nog zijn die 2 de beste maatjes.Als je maar nagaat wie ons gegijzeld houd…..
  Soort zoekt soort !!


  Maak melding

 6. Europa werkt zich kapot, raakt in stress en heeft drugs nodig. De Westerlingen moeten het misschien relaxter aan doen, dan hebben ze die drugs ook niet nodig. Het aantal ongelukkige mensen in Europa (dus ook Nederland) is heel groot, getuige de vraag naar drugs van allerlei soort.
  Toch geeft de Nederlander in enquetes aan dat hij heel gelukkig is. Dit strookt niet met elkaar. De Nederlander liegt dus flink betreffende z’n geluk of ongeluk en blowed en snuift en slikt tegelijk.
  Het is vanuit het Westen dat de vraag komt. Laten ze vooral daar maar proberen de vraag te verkleinen, dan zal de smokkel ook afnemen, de mensen wat uitgeruster en vriendelijker zijn en de wereld een beetje beter, daardoor.


  Maak melding

 7. HO HO HO MERRY CHRISTMAS🎅🎅🎅Jammer dat de lading is onderschept had de Surinaamse bevolking wel de beloofde SUPER kerst gegund.Nu moeten jullie het doen zonder de kalkoen en/of de doksa.Pres.jij hebt je het hele jaar door ten volle ingezet samen met de first lady..onder alle omstandigheden gun ik jullie het wel…MERRY X-MAS 🎄🎂🎁🍺🍷🍰🍤🍖🍕🍕🍔


  Maak melding

 8. Cocaine heeft een geur dat honden kunnen ruiken. Op een vliegveld staan deze honden op wacht. Xray technology kan nou bommen ontdekken op de persoon en ook cocaine in en aan de persoon en zijn koffers. Waarschijnlijk gokken ze op een falen van hond en machine. Wat een hoge risico nemen de couriers.

  Alleen een mafia type organisatie kan door de douane. De organisatie heeft dan controle in het land van export en import. Alle ambtenaren zijn dan op hun paylist. Ten minste gedurende de tijd van de transit. Iedereen is omgekocht. Als ze praten krijgen ze lood.


  Maak melding

 9. merk waardig is,, dat de grote jongens buiten schot blijven..

  nooit op de voorgrond..,, het kan nooit zo zijn, dat dit werk alleen van de kleine boys zijn..


  Maak melding

 10. Ai boi Diana, ben helemaal met je eens. Jammer dat die load mislukt is, betekent voor velen geen doksa of kalkoen; maar de rest hier in Paramaribo laat hun “prisirie libie” niet afpakken hoor; alle etalages van de Chinese warenhuizen staan vol met paspoppen gestoken in rode, voornamelijk damesavond (kerst)kleding! De stad is overvol met een mix van rondkijkende surineds op bezoek en dartele Surinaamse schoolmeisjes en jongens in een regenachtig Paramaribo! En jammer uiteraard voor die Hollandse wappers, geen “witte” kerst dit jaar, dusdat 😳😰😤


  Maak melding

 11. Mohammed@
  Ford@
  Je hebt de klok horen luiden en zoekt de klepel,ik heb het al 71 jaar naar mijn zin aan de noordzee, in dat mooie land van jullie wil ik door alle ellende en corruptie niet eens mijn hond meer uitlaten.Mensen die Willens en wetens de democratie verkrachten wil ik niet meer in discussie gaan walgelijk.
  De coup die gepleegd is in 82 ,heeft aan getoond dat de coup plegers niet minder waren dan honden,had maar bij Nederland gebleven dan had je mee kunnen profiteren van de Europese gemeenschap had je nu een tweede Dubai geweest
  Fijne feestdagen.


  Maak melding

 12. @ Haco,
  “de tweede Dubai” van Misieka awaridomri komt nog !!! Ha..ha.. ! Prettige feestdagen toegewenst in Blanda; neks no fout voor hard werkende Surinamers in Blanda !!


  Maak melding

 13. Monamed@
  Jij en ik zullen dat niet meer mee maken,wat voor de een hardwerken is ,is voor de ander freewheelen,als je snap wat ik bedoel.geniet er van


  Maak melding

 14. Mohamed@
  Schuld Suriname 20.000 sdr der per hoofd van de bevolking, dat is inclusief de indiaanse die volgens de paarse niets bijdragen en alleen maar kosten, overtuig me en zet die kosten is op een Rijtje, hoelang denk je er over te doen om van deze schuld af gekomen ,jullie inkomsten worden voorlopig niet beter alleen maar minder, als er dus niets veranderd ,Dan ben nog wel aan het aflossen tegen giga rentes en een economie van lik me reet, sari tori


  Maak melding

 15. @Haco,

  De Europeanen zijn erg vindingrijk. Als het niet coke is, dan verzinnen ze wel iets anders, zoals xtc, crack, amfetamine, nog meer slechts. Ze hebben gewoon middelen nodig om hun stress en vermoeidheid te boven te komen. Terwijl de remedie heel simpel is: niet zo slaafs werken. Zes uren per dag werken is zat en economisch ook nog wenselijk, gezien de werkloosheid. Maar ze zijn vastgeroest en verslaafd aan bezig zijn en kunnen niet tegen stilte en rust.


  Maak melding

 16. @ford, omdat het in Suriname dan zo oke is, zie je zoveel zatlappen, zwervers en bedelaars langs de Waterkant en door de winkelstraten van Paramaribo, steek liever de hand in eigen boezem


  Maak melding

 17. Je hebt van die Vitamine C pillen die – naar men beweert – 8 uren lang beetje bij beetje dit goedje brengen in de bloedbaan. Als ze nou ook zo’n 8-hour release cokepilletje zouden maken, dan zouden de verslaafden veel minder coke hoeven gebruiken.


  Maak melding

 18. Die Fransen zijn toch zelf verslaafd aan wijn? Een Fransman drinkt, dacht ik, zoiets als 30 liter wijn per jaar. Ik kan niet geloven dat dat geen effect zal hebben op hen. Misschien daarom dat ze zo heetgebakerd en horny zijn, vooral in de zomer.


  Maak melding

 19. het grootste probleem met de suri. is, dat een groot deel van het volk vooruit wil en een ander deel stil wil blijven staan.., heeft geen kennis kunde wil niet beter….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.