Munitie Surinaams leger ‘zoek’, administratieve fout

18

PARAMARIBO/MOENGO, 20 dec – Het is niet waar dat ammunitie van het Nationaal Leger, NL, is kwijtgeraakt. Dit zegt districtscommissaris Freddy Daniel van Marowijne. Tijdens een recente inventarisatie bleek de ammunitie te ontbreken.

Het betreft duizend geweerpatronen die waren toebedeeld aan het legerdetachement te Moengo, in het district Marowijne. Tijdens een inventarisatie kon een kist vol met het materiaal niet worden verantwoord. “Toen bleek ndat de ammunitie eerder was overgebracht naar Paramaribo, maar dit is toen niet vermeld. Er is dus niets aan de hand”, zegt Daniel tegenover de Ware Tijd.

Kennelijk is de ware toedracht bliksemsnel ontdekt. De Militaire Politie is geen moment op de hoogte gesteld. “Misschien zullen we daarover nog gerapporteerd worden”, zegt Anand Debisarun, commdant van de Militaire Politie. Volgens Daniel zijn de patronen reeds maanden terug overgebracht naar Paramaribo. Dat niet iedereen die het moest weten het wist, wordt toegescrheven aan ‘administratieve nalatigheid.’

Bekijk ook:

18 REACTIES

 1. Inderdaad men hoeft niet alles te weten.
  Corruptie verduistering oplichterij en verkrachtingen zijn het meest voorkomende in Suriname.
  En het is beter dat de massa dom gehouden wordt.
  Krantenkoppen worden nu gecondoleerd voordat ze gepubliceerd worden.
  Weg met de democratie.


  Maak melding

 2. Meneer districtscommissaris Freddy Daniel van Marowijne.

  Is het niet verplicht, is het niet netjes, is het niet volgens de instructies, dat u zo een incident aan de verantwoordelijke instanties moet melden?

  Als u dat niet weet en als u dat niet doet bent u voor mij niet betrouwbaar op deze functie.
  Als ambtenaar moet u alles doen zodat er geen vermoeden is van fraude en/of wanbeleid.
  Heeft u dat gedaan?
  Ga bij uw zelf te rade.

  Heeft u maatregelen genomen dat dit nooit meer kan gebeuren?
  Want dat lees ik niet.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 3. Goh, een niet plausibele verklaring is ook een verklaring geven.
  Wel af te geven doch eerder gegeven maar niet vastgelegd door welke partij?
  De partij die verzonden heeft?
  Maar dan is de munitie voorraad van de ontvangende partij ook niet in orde want dan moeten zij een overschot hebben van 1.000 patronen.
  Dus zo oneigenlijk luidt de verklaring en niemand weet wat en hoe en waar de munitie is, of toch wel (bij de zoon, kleinzoon, stiefzoon etc of bij een vriend(en) )


  Maak melding

 4. Granger van Guyana heeft niet te vrezen voor het Surinaams leger. Het Tigri gebied kunnen wij met deze vertoningen wel vergeten. Spion Farao al Bouta van de Surinaamse Junta houdt zijn vriendje Granger toch op de hoogte.
  Popki Patoe vertoning; wat een komedie hier.


  Maak melding

 5. Ik heb Boefie ook niet gezien met een koffer vol dollars sjouwen.Maar toch heeft hij voor een huis $650.000 betaalt.Dus stelen of verduisteren gebeurt tegenwoordig administratief ie sabi tog.


  Maak melding

 6. Daarom was de “Staats veiligheid” in gevaar !!!
  Nu begrijp ik de resolutie, verstuurd aan de PG door Bouta !!
  Dus dikke “toddo” op J&P wist ervan !!

  By the way:
  “Wat deden en doen de 3-Soenitische Maulana’s in Nickerie??
  Deze Maulana,s zijn meestal de aanhangers en uitdragers van TALIBAN gedachte goedin (Pakistan)!!.
  Ik kan me nog goed herinneren dat Pengel in de 60-tiger jaren de voorloper van de Taliban nl de haatzaaiende “Noerani” van abrakkoki-Moskee (uit Pakistan overgekomen) op een gegeven moment de toegang tot Suriname had ontzegd nadat hij zeer “beledigende” woorden steeds uitte tegen de gematigde Moslims van de Keizerstraat


  Maak melding

 7. Suriname kan alle kanten op, behalve de goede!! Ze zijn geboren voor een duppie!! de kwartje kunnen zij nooit en never maken!!

  Kan iemand iets opnoemen waar het goed gaat met deze roversregering?? help mij aub!! De administratie klopt ook voor geen mm!! papier en pen schaarste??? of a cabissa!! en het zijn allemaal stuk voor stuk alles weters!! de professoren in de weetnietskunde!!

  O, leba kon tek ding moerschonts!!!


  Maak melding

 8. Dat er uit het leger vaker wapens en munitie spoorloos verdwijnen, kunnen we voor het grootste deel aan de firma DiDiBri and Sons toeschrijven. Dit familiebedrijf doet namelijk aan doorvoerhandel in oorlogstuig, iedereen die daarvoor wil betalen kan voorzien worden. We denken dan aan Hezbollah, Tupac Amaru, Sendero Luminoso en de FARC en wanneer de export door het uitvallen van een van de zonen of door vredesbesprekingen in de oorlogsgebieden stagneert, wordt het oorlogstuig lokaal gebruikt door de overgebleven zoon om overvallen te plegen op Surinaamse ondernemers. Maar nu ook de tweede telg uit het geslacht DiDiBri opgepakt is, zit men met dat oorlogstuig opgescheept, het komt dan plotseling op wonderbaarlijke wijze weer in het bezit van het nationale leger, zand erover, neks no fout en men gaat over tot de orde van de dag.


  Maak melding

 9. Alle zware leger matriaal inclusief minutie is opgeslagen in geheime plekken bouta weet dat elke moment een coup kan plaats vinden daarom steld hij alle matrialen veilig


  Maak melding

 10. GEEN ENKELE ADMINISTRATIE in Sranan klopt !

  We hebben geen echte begroting, geen effectieve en openbare eindafrekening van staatsuitgaven, de overheid heeft MEGA-betalingsachterstanden !

  Dus ook bij het leger kloppen de zaken niet !

  PS : Wie heeft inzicht in de FEITELIJKE LENINGEN-ADMINISTRATIE van Sranan ?????

  De PG, misschien ?????????????????????????????


  Maak melding

 11. Wat heeft de DC te doen in militaire zaken?

  Als er iets mis is dan verwacht je dat de commandant van Moengo commentaar zou leveren aan het publiek en pers.


  Maak melding

 12. Ik ben op vakantie geweest in Su. en weet je, ik ben naar een winkel geweest om plakband te kopen ik moest voorbij 4 mensen voordat ik mijn plakband in ontvangst mag nemen.Bij 1e persoon heb ik naar de plakband gevraagd, vervolgens moest ik naar de 2e persoon om de plakband af te geven, bij de 3e persoon moest ik betalen en uiteindelijk werd ik naar de 4e persoon verwezen om de plakband op te halen damnnnnn. Die winkel was niet druk maar het heeft heel lang geduurd voor dat ik de plakband kon krijgen. Het verbaasde mij enorm over de gang van zaken in Su. Vanaf dat moment zei ik, ik hou van Su maar dit land komt nooit vooruit nooit. Ze leven nog steeds in de jaren 40. Verschrikkelijk daarom verbaasde mij niet dat de munitie zoek was geraakt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.