Minister Hoefdraad in Saoedi-Arabië voor lening

74

Gillmore Hoefdraad, minister van Financiën in Suriname, bracht onlangs een bezoek aan de International Islamic Trade Finance Corporation (ITFC), een lid van de Islamic Development Bank (IDB) Group in Saoedi-Arabië. Hij sprak daar met ITFC CEO Hani Salem Sonbol(r) en tekende een overeenkomst ten behoeve van de ondersteuning van de economische ontwikkeling van Suriname door middel van financiering door de ITFC. Deze lening is in de vorm van een zogenoemde ‘Syndicated Murabaha Term Sheet ‘.

De financiering betreft een bedrag van US$ 30 miljoen ten gunste van de landbouw, medische en industriële sectoren. Het bedrag is bedoeld om de ontwikkeling van de Surinaamse economie te ondersteunen door het financieren van strategische importen in de landbouw, medische en industriële sector. Zaken die met dit bedrag aangeschaft zullen worden omvatten basisgoederen, grondstoffen voor de productie van basisgoederen, materiaal voor de landbouwsector alsook medicijnen en medische benodigdheden.

Murabaha is een vorm van financiering bij Islamitische financiële instellingen waarbij cliënten aankopen kunnen doen, zonder een rentedragende lening te nemen. Terugbetaling wordt contractueel meestal in termijnen overeengekomen.

Bekijk ook:

74 REACTIES

 1. Ze lopen overal geld te lenen ; na 41 jaar nog steeds een onvolwassen natie´s , het is zeker de schuld van de Nederlanders ( witmang )

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 2. @ Roy

  De uitgaven van de DNA is groter dan de inkomsten wat wil je dan ??????? Uitgaven ja ; maar vraag niet aan wat, ik zie geen progressie in het land, alléén dat de mensen van het DNA steeds dikker worden !!! De lagere ambtenaren worden over het hoofd gezien, om maar te zwijgen over de bevolking.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 3. Het is een grote schande dat de minister van een souvereine staat het niet weet dat hij voor het omgekeerde/ op de kop afgebeelde nationale vlag staat te poseren. Ik vraag mij af hoeveel hij met ons land meent. Hij weet nieteens dat onze nationale vlag op de kop op de foto staat. Erg jammer voor ons geliefde land


  Maak melding

 4. De bedragen worden snel lager en Boefdraad moet steeds verder reizen om iets lost te peuteren op steeds lagere niveau’s bij de leners.

  ITFC doet de inkoop voor $ 30.000.000. De lening gaat in op de datum van tekenen. ITFC doet de inkoop en bepaalt de betalingscondities en ontvangt naast de facturen de creditnota’s. De facturen komen uit op $ 30.000.000 de creditnota’s op ongeveer $ 10.000.000. ofwel ITFC betaalt $ 20.000.000 en incl. Muharaba fee betaalt Suriname over 10 jaar ongeveer $ 50.000.000.

  Als Suriname gewoon zelf geld had kon het ook inkopen voor $ 20.000.000 met gunstige betalingsvoorwaarden.

  Dit heet modern kolonialisme


  Maak melding

 5. @ Freeway

  De CEO van ITFC weet wel dat zij de vlag op de kop hebben gehangen.
  Zie ook op de foto hoe laag men in het gebouw staat voor deze ontvangst. Heel dicht bij de uitgang en zeker niet op het excutive level.

  De CEO van ITFC laat duidelijk blijken wat zij van meneer Hoefdraad vinden een Clown die zo snel mogelijk de deur uit moet.


  Maak melding

 6. @JZartmans

  Als het volk kiest om een veelvuldige moordenaar aan te stellen als press dan moeten ze ook op de blaren zitten…

  Dat is ook de rede dat ze niet kunnen zitten op de gouden bank…

  Bille doet pijn ha ha ha ha


  Maak melding

 7. Onbeschaamde Boefdraad, deze vlegel heeft al van de hele wereld geld geleend en je vraag je af wat hij als minister voor het land doet. Hij belast ons met schulden en ook onze nakomelingen generaties lang!!Deze hele NDP regering moet weg!


  Maak melding

 8. @Frank
  Ach Frank,mijn familie wil geen bedelaars hebben als lijders.Mijn overleden ouders gaan zich in hun graf keren uit schaamte dat ze dit moeten meemaken vanuit hun graf.Mijn familie is niet trots op een moordenaar en zijn 40 rovers.
  Jouw ouders en jij schijnen geen moeite te hebben met moordenaars en rovers,misschien bestaat je familie uit moordenaars en rovers,soort zoekt soort zou ik zeggen. .


  Maak melding

 9. Alweer een lening, mi Gado. Suriname leeft duidelijk op te grote voet. Ik denk dat ik aanhanger van DDB wordt. Waarom? Omdat ik het niet eerlijk vind dat een andere regering die puinzooi van DDB moet opruimen. Dat moet die klootzak DDB zelf doen. Dus: lang leve de NDP en DDB,


  Maak melding

 10. Nu begrijp waarom ik tussen een groep, sterk ruikende in djalebba geklede mannen zat in het vliegtuig. Ze werden door een paar lelijke douaniers en politie mensen opgehaald en gelOost via een zij gang. Schandalig dat eerlijke burgers zo lang in de rij moesten wachten waar ook weer lelijke en ongemanierde,respectloze creoolse mp s je paspoort nakijken. Bahhhh . Wacht tot dat de moslim het land overnemen. De Turken wassen hun geld wit , de marrokanen onderken su nu ook. Jullie in boerka’s moeten rondlopen.


  Maak melding

 11. Ach ja, Om Boefdraad zijn eigen woorden te gebruiken. Als je een aap een scheermes geeft……… Echter het scheermes zijn de financien van Suriname, wie de aap is mag u zelf invullen


  Maak melding

 12. Schaamteloos sta je daar te lachen, je hebt….denk jezelf, zogenaamd de ontwikkeling van Suriname een push gegeven.

  1 ding vraag ik me af… hoe kijk je ‘sochtends in de spiegel, ben je dan trots op jezelf, of is het opluchting dat je weer een onnozel plan hebt bedacht en je denkt dat je je huid hebt gered. Domme Domme Man, de dag dat je geen kant meer uit kan komt steeds dichter bij, Waar ter wereld ga je nu nog geld vandaan halen????


  Maak melding

 13. @ Lotje

  Wie dan leeft wie dan zorgt ; voorlopig zit Gilly en de zijnen weer goed !

  @ Jacobus

  Voor jouw een vraag ; maar het antwoord is al bekend nul, nul. alleen de komende regering als die komt, zitten diep in de shit !

  @ Freeway

  Hij is verblind door de dollars tekens en heeft last van tijdelijke verstand verbijstering.
  Gilly lacht op de foto ; hij ziet de dollars straks in zijn dure huis ( villa ) rond dwarellen vandaar dat big smile.
  En in zijn achterhoofd denkend ; oen kisie a dong volk baka, ding dong beest !!

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 14. Straks verdampen al het geld als sneeuw in de hete zon(37 graden) van Suriname!

  Soso begie en overal!! nu al hebben de komende generatie een schuld van enkele 10 duizenden AM.dollars op hun hoofd staan!!!

  Deze regeringsboevenbende heeft de graf al uit gegraven voor alle Surinamers!! Het is alleen om hen nog er in te duwen en de zand er overheen!!!

  Al die paarse strontvliegen bij elkaar brengen en vergiftigen!!! het zijn parasieten en die moet je bestrijden!!! Ongediertes zijn ongewenst!!! met Virodaan bestrijden!!

  Ik hoop dat de lening wordt gecanceld door de arabieren!! Let op! de Arabieren zijn nietz o dom als de Surinaamse Rioolratten!!


  Maak melding

 15. Stelletje bedelaars,armoedzaaiers,impotente bende bij elkaar.Dat Hoefdraad zich niet schaamt,ik zal nooit bij mijn buren lenen zou me dood schamen.Ik heb Turkse buren die vragen weleens een blokje bouillon of 2 uien..Ik verkies om naar de super te gaan of er zonder de koken
  Ik ben content met een bordje rijst en een gebakken ei maar zal nooit rond bedelen.Dat heb ik geleerd uit mijn opvoeding.In mijn ogen zijn dit geen mannen maar een stelletje slappelingen…walgelijk gewoon zoals een poster het zegt…Met Suriname komt het nooit meer goed..een volk volgt zijn leiders en als ze niet competent zijn lopen ze in de pas.Dan wordt het iets als de leerling overtreft de meester.Zie daar het nieuwe Suriname.


  Maak melding

 16. Wat zou ieder zich respecteerde mens, man, vrouw, vader, moeder, president, DNA-lid, leerkracht m/v, beleidsmedwerker m/v, enz van zeggen?

  Wat voor land is Suriname de dag vandaag, die niet in staat is inkomsten en uitgaven in belans te houden of inkomsten hoger dan uitgaven en alle zaken onder controle te hebben voor het land, bevolking?

  Als de beleidsmedewerkers, president, ministers, adviseurs, coalitie, enz niet in staat zijn te regeren, kunnen ze beter het handdoek in de ring te gooien.

  Regeren is vooruit zien, je kan het of je kan het niet.

  Wie houdt Wie Voor De Gek? Stelletje knopen draaiers. Oe Tik Oe Bondroe dan Oe Hoepel op.

  Laat anderen die het kunnen het land regeren.

  Het is goed te zien dan het om eigen belangen (een moordenaar die niet in de gevangenis wil worden opgesloten of voor de krijgsraad in Suriname wil verschijnen) gaat, boven landbelangen/algemene belangen.

  Zie wat de paarse kakkerlakken, overlopers, coalitiepartijen van NDP, adviseurs en meelopers van Suriname hebben gemaakt,

  Triest!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 17. Deze lening is onder 1 voorwaarde.

  Dat de Islam voet aan de grond krijgt in Suriname.

  Su succes met deze idioten. Want ze denken niet westers. Het is een geloof dat uit de oertijd stamt.
  Uitbannen dit geloof!!!!!!!!!


  Maak melding

 18. Waar is RobG met zijn a no mi commentaar?

  De financiering betreft een bedrag van US$ 30 miljoen ten gunste van de landbouw, medische en industriële sectoren. Het bedrag is bedoeld om de ontwikkeling van de Surinaamse economie te ondersteunen door het financieren van strategische importen in de landbouw, medische en industriële sector

  Kan de definitie gegeven worden van landbouw, medische en industriële sectoren.
  Zal hybride zaad worden aangeschaft of tractoren voor de vervanging van handenarbeid?


  Maak melding

 19. Hoefdraad gaat nog meer lenen om zijn zak te vullen samen met Bouterse want die 1.3 miljard die verdwenen is uit Suriname is niet genoeg.Ze maken het land kapot en niemand durft wat te zeggen anders word je opgepakt en doodgeschoten als in het verleden.Dat is mijn mening als burger van dit land. Suriname huilt maar het is de schuld van de kiezers deze deze domkop heeft gekozen als president van het land.Deze ezel heeft geen verstand van zaken.


  Maak melding

 20. Die Saudi’s hebben toch geen vliegkampschip om het geld te komen opeisen. Heeft iemand hen verteld dat ze het kwijt zijn en het nooit terug zullen krijgen?


  Maak melding

 21. wat mij het meest ergert, is dat sa bepaalt wat er met dat geld gebeurt
  een chinees die bv broodje varken verkoopt krijgt geen lening maar mae die geen varken verkoopt zal wel een lening mogen krijgen
  wel moeten ALLE surinamers deze lening aflossen, ook die chinees die geen lening mocht krijgen
  eerlijkheid is ver te zoeken


  Maak melding

 22. zaken doen met beesten?
  de oprichters van alqaida. isis en andere idioten
  deze gek boefdraad brengt su in gevaar
  aan deze leningen zijn verplichtingen verbonden
  dat hebben we al gezien toen die vervloekte bouterse onze stem in de vn heeft weg gegeven aan de arabieren,
  we behoren dadelijk niet meer bij de westerse wereld maar bij het midden oosten
  walgelijk hoe ze su steeds verder het moeras in duwen
  wie wil nou bij het midden oosten behoren pffff


  Maak melding

 23. Ik heb gezien de rookgordijnen die op geworpen worden rondom de staatsschuld de website van Bureau voor de Staatsschuld gezocht.

  De website die via google altijd direct te voorschijn kwam is plotseling geheel verdwenen.

  De indirect is er vast te stellen dat per 30.09.2016 de staatsschuld gebaseerd op een koers van 4,04 SRD 7,900.000.000 bedraagt en dat er met een BBP van SRD 16.669.000.000 gerekend mag worden.

  Men hoeft dan geen raketgeleerde te zijn om vast te stellen dat met de nieuwe leningen van $ 550.000.000 en de kleinere leningen waar geen goed keuring gevraagd is het Obligoplafond van SRD 10.001.400.000 nu verpulverd is.
  Het IMF is tot die conclusie gekomen, de Oppositie weet het en het instituut dat het zou moeten publiceren is uit de lucht.


  Maak melding

 24. -Boefdraad, met jou arrogantie is het een groot probleem in Suriname. Ik hoop dat een ieder die het land naar de afgrond brengt hun hele familie eronder mag lijden die hieraan ook meegewerkt heeft.

  -Een waardeloze regering waar bijna een ieder zich schuldig heeft gemaakt aan corruptie, fraude en nog veel meer. Om te voorkomen dat deze regering ten val wordt gebracht door deze praktijken gebeurd het volgende:::

  -Silos haar man was ooit betrokken met een fraude zaak, maar men heeft deze zaak afgedaan met de slogan dat er niets aan de hand was. Wie is toen dan de cel ingegaan???

  -Beurleson haar man is betrokken met het verduisteren van geld en wat staat er nu weer geschreven::::::

  De rechter-commissaris heeft de aanhouding van de onlangs aangehouden onderinspecteur van politie onrechtmatig getoetst. Deze wetsdienaar werd ervan verdacht geïnde boetegelden te hebben verduisterd. De advocaten die deze verdachte juridisch bijstaan, zijn John Ferdinand en Maureen Nibte. De raadslieden hebben tegenover Dagblad Suriname bevestigd dat hun cliënt na de toetsing door de rechter-commissaris vrij is gekomen.

  ==Ik hoop dat ze de echte dader zullen vinden en dat zijn/haar naam ook bekend gemaakt zal worden.
  Deze zaak zal dan ook weer in de doofpot belanden.


  Maak melding

 25. De enige Surinamers die Suriname zouden kunnen redden wonen niet meer in Suriname.
  Het is einde oefening voor Su.
  Suriname is door het eigen volk kapot gemaakt. Door te kiezen en zich te laten leiden door criminelen.


  Maak melding

 26. ALOHA MI PAPPIE……Die Boefdraad ziet er heel fris uit bij de Saoedier.Nou zoveel geld van 30 milj dollar is wel geweldig.
  Maar die Boefdraad vindt hel wel jammer,dat t niet in z,n handen komt.Dus minder kans om te Graaien en de Zakken te vullen.Hier zullen de produkten betaald moeten worden.De Arabieren zijn niet gek.Ze zijn Masters in zaken doen.Het is te hopen, dat Suri People wel wat aan heeft.CHE!!!!!!


  Maak melding

 27. @ Shantaram, het enige dat jij kan is schelden en…….er komt geen zinnig woord op papier van jou.
  Foeiiiiiiiiii. Shame on you.
  Zou graag willen weten hoe jij eruit ziet


  Maak melding

 28. Sutinamers….een volk dat leeft van aalmoezen en leningen….een volk zonder ambitie en zelfrespect. Wordt het niet eens tijd om te gaan werken en te produceren.


  Maak melding

 29. Kijk die kouro bedelaar schandalig is echt verschrikkelijk.
  Het land naar de verdoemenis geholpen en nu lopen bedelen als vieze hond stront zakkenvullers.
  Het land nog meer de grond in werken ik weet niet met welke geld deze strontzak wil terug betalen.
  Lijkt op een dikke vieze varken.


  Maak melding

 30. Broodje ei, 15000srd, sap in plastiek zakje met rietje 4000srd. X 7 wordt een feit binnen de komende vijf jaren. Alla oerdomme debiele paarse bedelaars e go ka go moro ka. Wahababha met dank aan hun lijder en paarse roversbende. Wahahahaha a bun sa e go spa, want ze vinden alles wat hun lijder doet….paar
  s kut no ka. Wahahahahaha het domste volk op deze Aardbol.


  Maak melding

 31. HALLO SURINAMERS,
  BEGINNEN JULLIE DE KORAN MAAR ALVAST TE LEREN,
  STRAKS HEB JE MAAR 1 GELOOF IN SURINAME
  SALAAM WALE KOEM SALAAM
  TRIES TRIEST

  WIE GAAT ER NU JUICHEN HIEP HIEP
  I LOVE SURI
  I LIVE ISLAM !!!


  Maak melding

 32. Deze Arabieren houden niet van creolen.
  Ze hebben maar 1 doel en dat is het Islam in Su wortelen.

  Bouta ga maar bedelen en laten ze van Su een volledig Islamitisch land maken.

  Su succes met deze figuren.


  Maak melding

 33. De paarse gesels der oerdomme paarse aanhangers zullen land en volk zwaar financieel geselen met deze mi e ka megaschulden. Deze paarse gesels zullen ook door de nakomelingen van die oerdomme aanhangers worden gevoeld. Wahahahahaha


  Maak melding

 34. Hoefdraad moet nog naar de Eskimos. Die hebben ijsbergen voor hem.

  Natuurlijk zeg je weer een lening. Hoe gaan wij dit terugbetalen? De consumenten die deze goederen kopen (medicijnen, landbouwmaterialen, gondstoffen voor productie0 worden verondersteld geld te hebben. Boeren die landbouw machines willen kopen en kunstmest voor hun beplanting, apothekers (hospital en prive) en groothandelaren van levensmiddelen zij hebben geld. Dus deze lening wordt terugbetaald. Als de betalingen direct naar de IsDB gaat is er geen probleem. Maar als het geld weg via de regering gaat dan zijn er geheid problemen. De graaiers wachten daar heel geduldig en grijpen het geld heel brutaal weg.


  Maak melding

 35. TAKROE FISSIE RAY…EN ALLE ANDERE..EZELS JULLIE KUNNEN SCHELDEN TOT JULLIE EEN ONS WEGEN…CHINA EN AL DE ANDERE LANDEN DIE VERTROUWEN HEBBEN STEUNEN SURINAME. DUS DOE DE STAART TUSSEN DE BENEN EN ROT OP NAAR JE HOEKJE LELIJK DING MET JE DIKKE PENS.EN KLEINE PIEMELTJE..OMDAT JE LULT.


  Maak melding

 36. ALS SURINAME NIET BETAALD,WORDT VOOR STRAF DE VLEESWORST IN JE AL UITGEHOLDE REET GEDUWD..DAN HEB JE OOK JOU BIJDRAGE GELEVERD IN DEZE PRECAIRE SITUATIE VAN HET LAND. WEES TROTS DOMME KLIMOP.


  Maak melding

 37. Jammer dat de moderator van Waterkant.net hetzelfde niveau heeft als de meeste Surinamers. Kritische bijdragen over Bouterse en of de NDP worden niet geplaatst. Bang voor de waarheid dat ze in SU zijn.


  Maak melding

 38. mul

  Hoefdraad is LENER VAN HET JAAR.
  Het probleem van BOEFDRAAD is dat meneer geleend geld niet terugbetaald. Boefdraad lijdt aan een enge,erge vorm van LEEN ZIEKTE. Dit hebben wij ervaren op de AMS ……… Boefdraad moet nog steeds geleend geld aan mede-leerlingen {studenten} teruggeven.

  Rep.Suriname is de klos!!!


  Maak melding

 39. moest die boerdraad ” niet ” eerst besneden worden, voordat hij het geld mee kreeg..

  worden delen sme alsnog opgeofferd voor de hezbolla beweging voor oefeningen millitairen..

  krijgen we binnen kort ook al hallal producten in ons land….

  we wachten af..


  Maak melding

 40. Onderweg naar Suriname met Luchtpost zodat het voor eerste kerst wordt ingeklaard 500.000 Jalaba’s en Boerka’s voor alle rechtgeaarde Surinamers.Dit als extraatje zeg maar toetje voor de gift,financiering,lening,schuld gesloten met ene Boefdraad namens de CEO SANI SALEM SONBOL.Restant volg later……………..💣💣💣💣💣💣💣💣


  Maak melding

 41. @ Damsco
  Eindelijk een reactie van de domme NDP aap DAMSCO
  op mijn postings.
  Jammer dat je niet inhoudelijk kan reageren, want dat niveau heb je niet. Je weet niet hoe ik eruit zie, maar ik weet zeker dat ik minder lelijk ben dan jij. Je kan alleen maar schelden verder ben je een hol vat waar niets anders dan stront uitkomt. Ga die kleine bana van je president zuigen, want meer kan je niet. Zielig figuur.


  Maak melding

 42. @ Damsco

  Wanneer komt er iets positief uit je broodmolen ?
  En dat is een beetje netjes gezegd, je noemt iedereen een aap ; terwijl jij de grootste bent ! Volgens mij ben jij de grootste Orang oetan die bestaat. Alleen de echte Orang oetan heeft een hersens, en jij stront in je K@ hoofd.
  Maar ik wens je toch langs deze weg een goede kerst,en niet te veel bananen eten ; en vooral niet in je reet stoppen.
  Het kan weleens opstipatie veroorzaken mijn jong.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 43. @Jacobus
  Suriname gefeliciteerd.Ben benieuwd of het volk wat van deze lening gaat merken.Behalve dan bij het aflossen.
  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  ALLEEN DE ZON GAAT VOOR NIKS OP…EZEL.!!


  Maak melding

 44. @ JZwartmans

  HALLO COCOSNOOT,,…IK ZIE HET,JA JA JIJ HEBT NOG STEEDS DE KLEINE TOLLY SYNDROOM.HA HA ! DAAR KOM JIJ TOCH NOOOOIT MEER VANAF KLEINE BROEDER !


  Maak melding

 45. @ Pietpietewa
  Jammer dat de moderator van Waterkant.net hetzelfde niveau heeft als de meeste Surinamers. Kritische bijdragen over Bouterse en of de NDP worden niet geplaatst. Bang voor de waarheid dat ze in SU zijn.

  donderdag 22 december 2016 om 10:50 uur.
  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  DAT KOMT OMDAT JIJ NET ZO`N IDIOOT BENT ALS JOU BOERIEKIE ACHTERNAAM…..EZEL !


  Maak melding

 46. Ze zijn aan het cashen (NDP) en het arme volk en of de nieuwe regering mag straks krom liggen om de schuld terug te betalen……….

  Lukt dat niet ach ja genoeg hectare grond wat afgestaan kan worden. inclusief goudmijnen.

  De plunderaar, moordenaar en verkrachter van het land DDB heeft schijt aan jullie.

  Zalig kerstfeest.


  Maak melding

 47. Tja. Dat is de reden van veel ellende daar: het rode potloodje in vingers van Surinamers. Bouterse en NDP zijn één van de weinige stabiele factoren van het land. De Suris waaien het liefst met de wind van de grootste leugenaar mee.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.