Guadeloupe onderschept grote hoeveelheid coke uit Suriname

24
Meer coke uit Suriname dan ooit
Archieffoto: onderschepte drugs uit Suirname.

De douane diensten van Guadeloupe hebben afgelopen week niet minder dan 148 kilo’s cocaïne onderschept in de haven van Jarry. De drugs zaten verborgen in een lading bacove afkomstig uit Suriname en had als eindbestemming Europa. De vangst vond vrijdagochtend plaats. De hoeveelheid drugs zat verborgen in twee containers en zou naar België verscheept worden.

De informatie over de vangst is door de Franse Douane in Guadeloupe vrijgegeven. Volgens de verklaring hebben de douaneambten ‘twee containers in transit’ op de haven van Jarry gecontroleerd en hebben ‘iets meer dan 70 kilo cocaïne in elk’ ontdekt, gaf Yann Tanguy regionaal directeur van de douane in Guadeloupe afgelopen zaterdag aan.

De vangst is volgens de Franse autoriteiten de belangrijkste vangst van de afgelopen 20 jaar op dit Franssprekend eiland.

Bekijk ook:


24 REACTIES

 1. De oppositie heeft geprobeerd om zijn slag te slaan.
  Echter is het niet gelukt.
  Dus nu denkt men dat de coalitie hiermee te maken heeft.
  Phalad en anderen wij hebben jullie door.


  Maak melding

 2. shame on you exporter hb alweer geporbeerd j pakkie t maken over de ruggen vn SU terwijl volk kah vn terug ziet mr nu wel als natio aan 1 schandpaal wordt gelegd


  Maak melding

 3. geen probleem ,, ” zand-erover ”

  dit is de enige export artikel die sme nog rijk is.. en zal in de toekomende tijd onder deze lijder nog heftig toenemen..

  waarom zeg ik dit, omdat deze moordenaar nog nooit en letter over dit soort criminele daden een letter gezegd heeft..

  zijn opper beste vriend ex. o.w. minister die nu op allerlei duistere manieren vele vele heliecopter beschikt overheerst het binnen land met allerlei vluchten..

  wat ze doen uitvoeren is duister..

  maar de tijd zal het leren..

  onder tussen heeft de lijder des land zijn route al verkend hoe weg te komen, onder het mom van besprekingen om land belang..


  Maak melding

 4. Na wan hiep piep piep hoeraaa…export cocaïne is verhoogd naar 148 kilo.Een valuta genererend product…helaas onderschept.Volgende vracht proberen de export te verhogen naar 175 kilo.Hopelijk lukt het voor oud op nieuw dan zitten de Surinamers er weer warmpjes bij.Je weet he…muziek,bruine bonen en parbo….


  Maak melding

 5. Ach nu kan de Guadeloupe douane heel high worden op hun kerst party.

  In Su zit iemand te knarsetanden. Weer geen commissie, onderschept. Je vergat hun tjoekoe te geven.

  Wanneer gaat de DEA deze transit handel stoppen? Su kan het niet doen. Mr. Trump please help.


  Maak melding

 6. Het aantal branden stijgt.
  Het aantal onderschepte poeder transporten stijgt.
  De koers stijgt.
  De boute uitspraken van Abdoel, Bouva en Misiekaba stijgen tot ongekende hoogte.
  Net als de staatsschuld stijgt.

  Nu blijkt dat het IMF al vond dat ook de schulden van parastatalen in beeld moeten worden gebracht zoals over al ter wereld.
  De laatste schulden orgie is begonnen en daarna is het aan het volk om over de muren te klimmen van de villa’s van de volksrovers net zoals ooit bij Caussescu, Sadam Hoessein en Gadaffi gebeurd is.

  Vanaf de laatste wandelmarsen krijgt de NDP geen mensen meer de straat op. Beste mensen begrijp dat de regering heel moe is van het zichzelf voor de gek houden.


  Maak melding

 7. @ Panlo

  Niet in het meervoud /schrijven ; ik persoonlijk word niet boos, ze mogen mijn bagage volledig controleren.
  Ik weet dat ik clean bent, heb niks te verbergen dus ze gaan hun gang maar. Sommige mensen op deze forum denken dat alle drugs die onderschept wordt, van DDB afkomstig is . Dat is puur stigmatiseren, ik weet dat DDB in het verleden in de fout is gegaan, maar of het nog zo is weet ik niet !
  Ik ga niet wijzend naar een bepaalde persoon, want dat is een etiket plaatsen op iemand ( stigmatiseren. )

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 8. @@ Rampie!! Vergeet 1 ding niet AJB!!
  Iedereen eet de cassave, maar kijk de konijn niet met verkeerde ogen!!!!!!

  @ Plano! Ik begrijp je wel!!

  @@ JZwartmans! ik ben ook niet bang voor!! van mij mag het ook helemaal onderste boven onderzocht worden. Er wordt vaak gezegd, wie zoekt die vindt. Ik zeg in ons geval, als er niks is, vindt je het ook niet!! zoals jij dat ook beweert!!
  Als je eerlijk bent, dan ben je ook voor niemand bang!!! laat op je afkomen!! Eerlijkheid kent geen angst!!

  Tek wan swiet dey!! wan drop shot of a Jagersmaster nanga wan Havana Sigara!! ja dag kan niet meer stuk!!


  Maak melding

 9. JZwartmans, je zegt te weten dat DDB (wie dat ook mag zijn) in het verleden drugs heeft geëxporteerd, als men hem er nu weer van verdenkt, is er geen sprake van stigmatisering (hij heeft zelf het etiket op zichzelf geplakt), pas als iemand die onschuldig is, op basis van zijn kenmerken of afkomst, valselijk verdacht wordt, is er sprake van stigmatisering. In het geval van DDB is er gewoon sprake van ‘eens een crimineel, altijd een crimineel’, vooral omdat deze zelfde DDB en zijn zonen (wie dat ook mogen zijn) steeds weer in verband worden gebracht met drugs en alleen in het buitenland daarvoor veroordeeld kunnen worden, omdat ze in Suriname elk onderzoek naar hun betrokkenheid kunnen dwarsbomen.


  Maak melding

 10. Jo Jo vergeet het maar Suri’s zijn zo bang en laf als ik weet niet wat er komt geen Surinaamse lente in Su.
  Grote mond aan de kant, heb nog nooit gehoord dat het volk het land heeft plat gelegd om een regering naar huis te sturen nog nooit laat staan om te protesteren.


  Maak melding

 11. Allen,

  Wie hier achter zit weet ik niet, maar mijn mooie Suriname kijgt alsmaar een slechtere naam.
  De gewone burger staat hier buiten.
  Wanneer houdt het op.
  SUCCES.


  Maak melding

 12. @ lobiyang

  “Jo Jo vergeet het maar Suri’s zijn zo bang en laf als ik weet niet wat er komt geen Surinaamse lente in Su.”

  Beste lobiyang
  Ik heb geen glazen bol, echter ik heb massa hysterie mee gemaakt in Nigeria en Bahrain. Honger en onlust gevoelens kunnen hele rare dingen op gang brengen.
  Honger gaat ontstaan en de onlust is er al. U heeft gelijk veel Surinamers zijn bang aangelegd en vrezen het leger. Echter het leger gaat ook leiden en weet dat Bouterse praatjes verkoopt. U moet niet verbaast zijn als het leger als eerste over de muur komt in Leonsberg.

  Op 25 november waren de lijfwachten van Bouterse serieus bang.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.