Minister doneert SRD 15.000 aan Stichting SU-AID

24

Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in Suriname heeft donderdag SRD 15.000 gedoneerd aan Stichting SU-AID. Met dit handelen, hoopt de bewindsman een voorbeeld te zijn voor anderen, die hij tevens oproept om sociale instellingen te ondersteunen.

Volgens de onderwijsminister kan SU-AID de financiële middelen goed verantwoorden en de aanbesteding van de gelden zijn bedoeld voor goede doeleinden, zoals sociale instellingen. Dit zijn voor hem belangrijke voorwaarden om te doneren. Peneux schijnt het bedrag te hebben geknipt uit het geld dat de regering hem ter beschikking heeft gesteld om schenken aan te schaffen voor relaties.

Zelf zegt hij daarover in een verklaring: “De samenleving weet dat de Ministeries in aanmerking zijn gekomen voor een bedrag van SRD 50.000, welk besteed zou moeten worden aan relatiegeschenken. Maar de mens staat centraal, vandaar deze donatie aan de Stichting SU-AID”.

Bekijk ook:


24 REACTIES

 1. Donaties door ministers die zgn. hiermee willen doen geloven hoe goed zij het met deze samenleving menen? Wat een vuile schoftstreek. In een beschaafd land moet er altijd reserveringen zijn voor onze minderbedeelden/mindervaliden incl. correcte begeleiding. Geld gereserveerd uit de opbrengsten zijn voor het volk. Deze vervloekte regering mag hier geen politieke munt uitslaan. Sociaal beleid voeren behoeft geen propaganda maar moet deel uitmaken van datgene waar het volk recht op heeft zonder enige poespas van pres of minister.


  Maak melding

 2. Luku den mapiema; d’e bakka den Sranangmang ini den egi fatu.
  Den sa law fu puru na moni uit den egi bruku zakka.
  Kaolo boeler, stop fu plei barmhartige samaritaan nanga na moni fu na movina volk.
  Sang y’o du nanga na SRD 45.000 sang tang abra? Go fu meki prisiri nanga alla den go-go mati fu yu?
  Saka saka libi sma na un alla sa e s’dong njang poti sma moni in a DNA. M. bigi p.p. un alla malla; m’o wies un mars in 2017; tek yu ai luku.


  Maak melding

 3. Mooi weer in Suriname.
  Het is hier niet fris/koud
  En wij genieten van de buiten lucht.
  Anderen zitten met de kachel aan.
  En in de auto met de verwarming o wat heerlijk om in Suriname te wonen.
  Mijn euro is harde valuta hier.
  Dus leef als president Rutte in Nederland.
  Hier hou ik ieder maand 600 euro over.
  Hier hoef ik geen huur te betalen.
  Wat een luxe velen zullen jaloers op mij zijn doelende op de surineds.
  Het enige nadeel is dat je s’ avonds niet vrij op straat kan lopen.
  Met de auto gaat het nog van A naar B.


  Maak melding

 4. Doet iemand iets goed van zijn kant dan is het ook niet goed zo zou het eigenlijk moeten zijn doneer je 50 duizend want men gaat echt geen relatiegeschenken kopen dat gaan ze lekker zelf houden zelf een ezel weet dit. (geschenkaanjezelf)
  Begrijp jullie wel door de bomen en het bos zien jullie awaries ipv de konijnen


  Maak melding

 5. Doet iemand eindelijk iets goed dan is het ook niet goed zo zou het eigenlijk moeten zijn. Geld is bestemd voor relatiegeschenken maar dat gaan ze natuurlijk allemaal zelf houden dat weet zelfs een ezel.(geschenkaanjezelf)

  Begrijp jullie wel door de bomen en het bos zien jullie awaries ipv de konijnen.


  Maak melding

 6. @TNT
  Tja geld van de bevolking stelen en dan terug geven als donatie dan…maar ja he surinamers zijn altijd blij met de kruimeltjes …Ze willen niks anders dan kruimels en dat dient Peneux hun als voer..ja kruimels.Daarom dat Suriname nooit vooruit komt.Ze zijn tevreden met kruimels.


  Maak melding

 7. @ray

  Hij heeft het gekregen en een deel geeft hij weg is mooi gebaar jij zou niet 1 cent geven als je in zijn schoenen stond
  (heeft hij het gestolen!!!)


  Maak melding

 8. @TNT,
  Jij behoort ook tot die domme massa die zich keer op keer met een kluitje in het riet laat sturen.
  Wat probeer je ons eigenlijk uit te leggen? Lees je reactie nog een keer goed door en stel zelf de tegenstrijdigheid vast.

  Ik zal het met een simpel voorbeeld duidelijk maken.
  Ik steel uit jou portomonaie een briefje van EUR 100 en koop daarmee een reep chocola van EUR 0,50 die ik je met veel fanfare aanbied. Heb ik in jouw ogen eindelijk iets goed gedaan.
  TNT is een explosieve stof; ik zou zeggen blaas jezelf op.


  Maak melding

 9. @TNT,
  I rest my case.
  Sorry, ik heb me vergist; ik dacht dat je alleen maar dom was. Nu kom ik tot de constatering dat je ook nog verstandelijk gehandicapt bent.


  Maak melding

 10. Zo het domme volk is weer gepaaid ; en de meeste die hiervan zullen profiteren zijn de paarse dommie´s.
  En maar juichen de baas weer goed voor ons, we zullen de baas zijn hol blijven likken !

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 11. De minister hoopt dat anderen zijn voorbeeld volgen. Als iedereen SRD 50.000 krijgt alleen maar vanwege een paarse kop, zullen beslist velen zijn voorbeeld volgen, het is namelijk niet zo moeilijk om gul te zijn als je zomaar geld krijgt toegeschoven met de opdracht om gul te zijn. Gul zijn met geld uit eigen zak is lastiger, dat is andere koek. TNT, als de regering zomaar geld uit de staatskas pakt en geeft aan partijgenoten om Sinterklaas te gaan spelen, is dat een vorm dan stelen met de bedoeling om vrienden te beoordelen en behoeftige stemgerechtigden om te kopen. Het is niet de taak van de regering om gedurende pa te spelen voor mensen die door het wanbeleid van dezelfde regering armer geworden zijn dan ze al waren. De regeerders hun taak is het land goed besturen waardoor burgers die willen werken een redelijk inkomen kunnen verwerven, waardoor ze voor zichzelf en hun gezin kunnen zorgen. De regering mag voor wezen, gehandicapten enz. die hulpbehoevend zijn zorgen maar dan gestructureerd, een individuele minister of president moet zich als persoon daarmee niet bemoeien, het geld komt immers niet uit zijn zak.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.