Suriname en Guyana willen ‘vlotte’ aanpak problemen

33
Bouterse, blijkt bevriend te zijn met een Nederlandse crimineel

PARAMARIBO/GEORGETOWN, 17 dec – Suriname en Guyana willen gemeenschappelijke problemen vlot oplossen. President Desiré Bouterse en zijn ambtgenoot David Granger zullen een speciale afgezant aanwijzen. Die moet via pendeldiplomatie werken aan snelle oplossing van meerdere zorgpunten.

“We zijn overeengekomen een mechanisme in te stellen voor het bespreken van diverse issues die aan de orde zullen worden gebracht of aan de orde gebracht zijn per sector om te worden uitgevoerd binnen een bepaald tijdsbestek,” zei Bouterse tijdens een persconferentie in Georgetown. De speciale afgezant zal de presidenten informeren. Met de Gemeenschappelijke Samenwerkingsraad zal naar oplossingen worden gezocht.

De afgezant krijgt de status van ambassadeur met een officiële status in beide hoofdsteden. De afgezant moet makkelijk toestemming hebben tot beide staatshoofden. Zo wordt voorkomen dat een topontmoeting nodig is, zodra zich een vraagstuk opdringt. Bouterse zei ook dat China, de Europese Unie en Brazilië interesse hebben getoond voor het financieren van de aanleg van een brug tussen de twee landen.

Bekijk ook:

33 REACTIES

 1. @manu helemaal goed gezegd

  didibri noemt ze “problemen” . . . . .hij kan die problemen niet bij hun naam noemen anders doet hij zichzelf de “eer” :


  Maak melding

 2. Speciaal gezant tussen Paramaribo en Georgetown

  Wat is de toegevoegde waarde voor Suriname…m.a.w. wat zit er voor Suriname in…er worden geen details gegeven over de ontwikkelingen die zijn afgesproken tussen deze twee landen.

  Ik kan mij weinig bij voorstellen dat zaken als: milieu, toerisme olie-exploraties en investeringen iets van waarde zal toevoegen aan de ontwikkeling van Suriname enerzijds en ontwikkeling van de twee landen gezamenlijk anderzijds…

  Zolang het probleem Tigri niet is opgelost zal er enige vorm van wantrouwen blijven tussen deze twee landen en zal er van productieve samenwerking ook geen sprake zijn…


  Maak melding

 3. Suriname en Guyana willen ‘vlotte’ aanpak problemen..

  Speciaal gezant tussen Paramaribo en Georgetown

  Wat is de toegevoegde waarde voor Suriname…m.a.w. wat zit er voor Suriname in…er worden geen details gegeven over de ontwikkelingen die zijn afgesproken tussen deze twee landen.

  Ik kan mij weinig bij voorstellen dat zaken als: milieu, toerisme olie-exploraties en investeringen iets van waarde zal toevoegen aan de ontwikkeling van Suriname enerzijds en ontwikkeling van de twee landen gezamenlijk anderzijds…

  Zolang het probleem Tigri niet is opgelost zal er enige vorm van wantrouwen blijven tussen deze twee landen en zal er van productieve samenwerking ook geen sprake zijn…


  Maak melding

 4. President Bouterse werd door Granger geïnformeerd over de stand van zaken omtrent het grensdispuut tussen Guyana en Venezuela.

  Het Surinaamse Volk wordt hier gewoon geschoffeerd door deze twee wannabe leiders…..


  Maak melding

 5. Ik hoop dat er haast gemaakt zal worden met de bouw van de brug tussen beide landen.Voor Suriname en Guyana kan dit veel economische voordelen opleveren. Handel tussen beide landen en het toerisme kan hierdoor een opleving krijgen.


  Maak melding

 6. Mee eens, ik betwijfel of Suriname en Guyana genoeg geld heeft om een brug uitbesteden. Maar als ze beter de vliegtickets goedkope maakt (in zomervakanties) en meer toeristische attracties maken, dan wil ik elke jaar naar Suriname bezoeken.


  Maak melding

 7. RobG,

  jij bent echt een treurig, triest en zielig stumpertje, dat zich aan elke paarse strohalm vastklampt. Deze populistische, criminele, corrupte en megalomane dorpsidioot Bouterse, hangt jullie al 6 jaar een worst voor en jij en je kornuiten rennen er als slaafse kippen zonder kop achter aan. Deze brug kan je plaatsen in het rijtje van zgn economische voordelen, zoals:….treinproject / snelwegen / fly-overs / mega ziekenhuis Wanica / gouden kerst 2012 / 8-baans wegen / nieuwe zeehaven / cruise-terminal / buitenlandse investeerders / na-schoolse opvang / voedselschuur Caricom etc. etc. etc……blablabla. En jij laat je structureel blij maken met een lege dop. Het zijn blijkbaar de lichtpuntjes in jouw treurig bestaan.


  Maak melding

 8. De ‘Gemeenschappelijke Samenwerkingsraad’ zal worden bemenst met alleen NsDaP leden. Praten over het Tigri gebied is officieel een taboe geworden. Je hoort de papegaaien in het parlement er niet over en de Junta zwijgt in alle talen. Horen, Zien Zwijgen.
  Granger lacht zich kapot. We hebben militairen die zich laten ontwapenen door een paar rovers. En deze militairen gaan we naar het Tigri gebied sturen? Wat een komedie hier.


  Maak melding

 9. Bouta je zal je eigen bord moeten leeg eten , wie wind zaait zal storm oogsten ,weer zoeen loos verhaal ,ik vind het wel knap hoor ,dat iemand nog zo een verhaal kan verzinnen,ga verdikkeme het land besturen , en probeer nou eens niet het ene gat met het andere te dichten


  Maak melding

 10. TNT: “Oprotten met Guyana su heeft deze loosers niet nodig su moet deals maken met Frans Guyana de brug naar Europa”

  De brug naar Europa was Nederland, maar die brug heeft Suriname afgebroken. Suriname had nu, net als Frans Guyana, lid kunnen zijn van de Europese Unie en kunnen profiteren van miljarden Euro’s, beschikbaar voor achtergebleven gebieden, maar ja, Bruma, Derby, Arron, wisten het beter.


  Maak melding

 11. Laat boutaatje Tigri weer onder toezicht van Suriname plaatsen!!
  Hij is te gierig om andere landen stukjes van Suriname als cadeau weg te geven als onderpand voor zijn dubieuze leningen!!!
  Guyana zelf ligt aan zuurstof bij het IMF.
  Hoe gaan Bouta en Granger elkaar helpen??
  Bouta go njang ka!!


  Maak melding

 12. @RobG

  Toerisme?!
  Ben je gek!!?
  Surinamers zijn niet zo happig Guyana te bezoeken daar verkeren de burgers in een soortgelijke misere als de surinamers!!


  Maak melding

 13. Hans van den Broek
  Ik denk niet dat de EU een lidland in hun midden willen die bouta als leider hebben en die honderden strafzaken tegen zich heeft lopen en Internationaal Wanted is .Zowel de Euro -als de Interpol zouden hem graag gevangen willen nemen wat okay is met ons.Gelukkig is de EU heel slim zo kan bouta zijn zak niet vullen met de miljarden aan euro’s.Gelukkig is de geldkraan door Nederland dichtgedraaid.


  Maak melding

 14. @ batman

  Je wilt dan elk jaar naar su gaan om lekker in een hutje van vier palen, zes zinkplaten en op een houten bankje uren gaan zitten genieten en dom voor je uitkijken omdat er niks te doen of te beleven is. Deze attracties zijn er al er zal nooit verandering in komen vernieuwing kent men niet.


  Maak melding

 15. @Hans

  Als bepaalde mensen deze aardbol verlaten of gevangen zitten is er nog hoop er zijn meerdere landen in de EU dus het hoeft niet perse Ned te zijn hoop natuurlijk van wel want su heeft een band met Ned hoe je het ook draait went of keert.


  Maak melding

 16. @Bas
  Prent het in je oren..
  De lamme en de blinde kunnen elkaar niet helpen.Bouta en Granger zijn gewoon twee stommerikken bij elkaar waarvan 1,je baasje ,een moordenaar is met amnestie.
  Ze zijn bovendien elkaars gelijke niet.Een lijder als bouta met amnestie is een nep lijder!!


  Maak melding

 17. Granger en Bouterse zijn 2 imbecielen bij elkaar. Suriname en Guyana hebben elkaar niets te bieden dan kogels. Als Bouterse voor Suriname iets wil betekenen dan verovert hij Tigri vandaag nog terug.


  Maak melding

 18. Beste Ray, als Suriname er in ’75 er voor gekozen had om een provincie van Nederland te worden dan zou Bouterse nu een gepensioneerd sergeant-majoor zijn geweest.

  Suriname zou vertegenwoordigd zijn in het Nederlandse parlement, wellicht in de regering.
  Nederland zou de landbouw, de bosbouw, de mijnbouw en de industrie gestimuleerd hebben. Suriname zou ontwikkelingsfondsen ter beschikking hebben gehad zoals alle provincies. Bedrijven zouden geïnvesteerd hebben. Betaalmiddel zou de euro zijn geworden. Veel bekwame Surinamers zouden afgezien hebben van migratie naar Nederland.
  De bruggen en wegen zouden niet met geleend geld betaald hoeven te worden maar betaald uit fondsen van de EU voor achtergebleven regio.
  Suriname zou het rijkste land van Zuid-Amerika zijn geworden.

  Gelukkig, voor Nederland, heeft Suriname anders gekozen. Voor de rest, geen enkel land in de EU is geïnteresseerd in Suriname want er is niets te halen en ze hebben hun eigen ex-kolonies. Frankrijk ziet Suriname alleen maar als een onstabiele natie die om veiligheidsredenen goed in de gaten moet worden gehouden. Alleen Nederland zou uit niet-economische motieven geïnvesteerd hebben in Suriname vanwege de historische banden en verantwoordelijkheden.

  In de huidige omstandigheden is een nauwere relatie tussen Suriname en Nederland niet meer mogelijk. De afstand is te groot geworden en Bouterse laat zijn bezit nooit meer los. Hij vult zijn zakken wel degelijk royaal met euro’s, en dollars. De Surinamers staan er alleen voor en moeten het zelf oplossen.


  Maak melding

 19. Beschamend hoe er over onze president wordt gesproken. Glas is altijd half vol bij de fronters. Het is nooit goed. Iedere initiatief tbv ontwikkeling juich ik toe.


  Maak melding

 20. Ook ik juich ieder initiatief tot ontwikkeling in Suriname toe want het is ook mijn land.Het is mijn God given right…mijn geboorte recht.Maar het is een en al een theoretisch gezeik,in de praktijk kom je niets anders dan ellende en misère tegen.


  Maak melding

 21. “Bas
  Sabaku, jij bent een echte ku. Wan kaw.”

  En je probleem??…verwacht je nu echt een reactie van mij.

  Zorg er op z’n minst voor een gedegen en onderbouwd betoog te plaatsen op het artikel alvorens op anderen te reageren stront vlieg.


  Maak melding

 22. Sorry hoor.
  Nederland heeft 300 jaar de kans gekregen op Suriname op te bouwen en op een andere manier van Suriname te profiteren. Dat hebben ze niet gedaan, afgezien van het feit dat Billiton de bauxietmijn Smalkalden voor slechts NF 5.000 gulden had gekocht. Ik zie dit dus als een gemiste kans voor Nederland.
  Ze waren alleen geïnteresseerd in plantages , slaven en Suriname als afzetgebied voor hun producten. Gebleken is dat zij het probleem Tigri ook gecreëerd hebben omdat ze bang waren voor een oorlog met Engeland. Zie de discussies in de tweede kamer in de oude kranten die in Delpher zijn opgenomen. Ook van raketlanceerplaats Coronie is er geen moer van terecht gekomen. Voor degenen die het niet weten: er vonden in de jaren 60 4 succesvolle raketlanceringen plaats in Coronie voor onderzoek van het atmosfeer. Volgens mij hebben de Nederlanders iets ontdekt wat Suriname niet mogen weten omdat ze de resultaten van dit onderzoek tot op heden geheim hebben gehouden voor Suriname. Ja en niet Coronie, maar Kourou werd de raketlanceerplaats van de ESA.
  Op dit punt geef ik Suriname dus gelijk. We hebben meer van Nederland gehouden, dan Nederland van ons. Het werd dus tijd om naar andere vrienden te gaan zoeken. Alleen hebben we sterkere vrienden nodig dan Guyana . Maar ja, liever een goede buur dan een verre vriend zou ik zeggen.
  Dus Nederland en Europa niet ophemelen want zij boycotten Surinaamse producten. Wij zouden op onze beurt, op basis van reciprociteit, hun producten ook moeten boycotten


  Maak melding

 23. Die 2 kafrie-leiders onder elkaar hebben goede afspraken gemaakt. Ik duik bij jou onder en jij bij mij, wanneer de aarde onder de schoenen te heet wordt. Dat heet crimo-diplomatie.


  Maak melding

 24. @RobG

  Beste RobG ik raad u aan u eerst te verdiepen in de materie voor dat u halleluja gaat roepen over een brug.

  Ik heb ooit voor de lol en het avontuur een tripje langs de backtrack gemaakt. Hoeveel verkeer denkje dat er daar en bij de pont over de Corantijne wil. Het is Nihil. Daar voor maak geen brug van 5,5 km op zijn minst of 7,5 km t.p.v van de backtrack.
  Die brug wordt 4 maal langer dan die bij Boskamp voor een fractie van het verkeer

  Wie investeert er pakweg $ 100.000.000 voor 1.000 auto’s per dag als 3 ponten die maximaal $ 2.000.000/ stuk kosten per overtocht 30 minuten bezig zijn.
  RobG u stelt econoom te zijn dus kunt de zin en onzin ongetwijfeld goed door gronden.

  Dit soort projecten worden slechts gedaan voor de Baksjisch die men er aan overhoud.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.