CBB: verkorte procedure bij aanmaak identiteitskaarten

8

De afdeling Identiteitskaarten van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) in Suriname hanteert een verkorte procedure bij de aanmaak van identiteitskaarten. Deze verandering is op 7 december 2016 doorgevoerd en valt onder de vele procesverbeteringen van het CBB. Directeur John Saharie zegt dat het specifiek gaat om de gevallen, waarbij iemand al over een ID-kaart beschikt en een nieuwe wil maken bij verlies of beschadiging ervan.

Bij het maken van een nieuwe ID-kaart voor de eerste keer, wanneer iemand de leeftijd van 16 jaar heeft bereikt, is de procedure ongewijzigd, omdat de verificatie eerst moet plaatsvinden. Het bureau moet de persoon kunnen identificeren als te zijn de persoon die voorkomt in de geboorteakte.

In alle andere gevallen, wanneer iemand zijn ID-kaart verliest of deze beschadigd raakt, hoeft de burger niet eerst een uittreksel te gaan halen bij het Bureau voor Burgerzaken (BvB), waar hij staat ingeschreven.

Bekijk ook:

8 REACTIES

 1. “Verkorte procedure CBB” ?
  Als tegenwoordig een “stamboom” aanvraagt krijg je na enkele minuten als antwoord , dat de stukken in de dossier niet aanwezig zijn !!!
  Betaal je Srd 150,– tot Srd 250,- dan is de ambtenaar van CBB wel bereid om nog een keer te kijken: en dan…. hoera de stukken zijn er en je krijgt je stamboom !!!
  Dit weet Moersalim allemaal; zo worden de ambtenaren van CBB iedere dag rijker en rijker; net als de 10% tot 15% commissie die je aan ambtenaren bij BOEFDRAAD moet betalen voordat je betaalstukken op Financien naar de bank ogestuurd worden voor betaalbaarstelling !!! Men komt helemaal thuis bij jou met dit voorstel !! Betalen of je stukken worden achtergehouden !!!


  Maak melding

 2. Bekendmaking CBB betreffende ID kaarten:

  geen tjoekoe 14 dagen
  50 srd tjoekoe 7 dagen
  100 srd tjoekoe 6 dagen
  200 srd tjoekoe 3 dagen
  500 srd tjoekoe zelfde dag

  directeur Komni Opdagen


  Maak melding

 3. mohamed,hoe weet je dat!
  Kan je met bewijzen komen?
  Zo niet hou je verder bezig met patata.
  Als je niet in Suriname woont,moet jij alles verder laten aan de Surinamers in Suriname begrepen!


  Maak melding

 4. Wat had je dan verwacht, de corruptie vierd hoogtij,en het ergste is jullie hebben er zelf aan meegewerkt door op deze regering te stemmen,hou vol het komt goed


  Maak melding

 5. @ Sjang,

  De meest corruptieve Surinamers vind je onder de ambtenaren. Onbeschofte behandeling krijg je op de koop toe en al helemaal als je uit Nederland komt.

  I,p.v.te erkennen dat corruptie onder ambtenaren bestaat, probeer jij je in allerlei bochten te wringen om dat te ontkennen.
  Hoezo is het alleen een zaak van Surinamers in Suriname?

  Corruptie is de grootste reden dat Suriname op 1 been blijft hangen en niet verder tot ontwikkeling komt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.