Bouterse: Surinamers moeten handen in modder steken

77
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 15 dec – Surinamers moeten de handen in de modder durven steken. Dit zegt president Desiré Bouterse. Ondanks de grote werkloosheid, is het moeilijk arbeiders te vinden voor veldwerk. Het moet snel anders worden.

Suriname heeft behoefte aan noeste arbeid. In Patamacca, in Oost Suriname, zijn zeker vijfduizend arbeiders nodig in de palmolie-industrie. Maar het blijft moeilijk arbeiders te vinden. “In de bananenindustrie hebben we het laatst nog gezien. Je gelooft het of niet, op een sollicitatieoproep hebben uitsluitend Haïtianen gereageerd”, zei Bouterse bij de herstart van de palmolie-industrie. Het frustreert.

Het grote voordeel van meer werkgelegenheid gaat zo aan Suriname voorbij. “Surinamers, wat is er aan de hand, willen jullie werken of niet? Als wij niet willen werken, zullen anderen onze plaats innemen. Ik ben er van overtuigd dat dit soort projecten ons wel gaat stimuleren om te werken. Het is van ons. Er is genoeg ruimte voor ons in de agrarische sector”, aldus Bouterse. Patamacca is een initiatief van een Chinese investeerder.

Bekijk ook:

77 REACTIES

 1. Kunnen we per Ministerie niet per week iedere ambtenaar verplichten om van 12 tot 3 uur wat propjes,bekertjes,plastiek etc.in de wijken van Paramaribo op te ruimen ??
  Gelijk gymnastiek/lich.oefening voor deze luie bliksems die bonen en kouseband op kantoor schoonmaken en snijden voor de pan thuis !!!

  Desnoods als parkeer-wachters op te treden per dag in bepaalde straten van de binnenstad !! dat brengt nog wat centjes in het laatje van Boefdraad !!!


  Maak melding

 2. Eerst neemt Baas Idiota vlak voor de verkiezingen duizenden ambtenaren in dienst voor een minimumloon, terwijl hij weet dat ze niets te doen zullen hebben op kantoor. En nu wil onze Baas Idioteklaas dat dezelfde mensen voor hetzelfde minimumloon slavenwerk moeten komen verrichten op de bacovevelden? Baas Idiota is dan verbaasd dat Surinamers niet solliciteren voor deze banen. Bovendien krijgen Ingrid, Peggy, Dino, Walter en Romano voor baantjes waar minimale skills voor vereist zijn (waar zij overigens volgens baas ’the best’ in zijn), zonder dat zij hun handen in de modder hoeven steken, ministersalarissen. Dat werkt ook niet motiverend op de rest van de paarse ezels kudde, vooral omdat Baas Idiota steeds de verhoging van kinderbijslag en ander ‘lekkers’ in het vooruitzicht stelde.


  Maak melding

 3. Geef maar een goed voorbeeld om een jaar lang met je gezin, familie en vrienden de handen in modder te steken om het agrarische sector een nieuw leven in te blazen. Met nag op Patamakka of op Jarikaba zijn. Anders hou op om telkens onzin te kraaien.


  Maak melding

 4. Je kunt zien dat Bouterse een domkop is.Hij heeft het land leeggeroofd en nu komt hij met nonsens aan dansen.Je kunt zien dat hij meer verstand heeft van wapens om te doden.Zo een idioot moest nooit president worden van mijn geboorte land maar de domme massa heeft zich laten omkopen en nu zitten ze met die domkop in hun maag.Het land gaat alleen maar achteruit met deze president die geen verstand heeft van zaken punt uit.God zal Suriname redden uit handen van de duivel.Aan alles komt er een eind.


  Maak melding

 5. Neen, die Surinamers willen niet zweten. Daar zijn zij te lui voor. Ze willen in de politiek want daar zijn de best betaalde banen. Ze willen roven, want anderen moeten voor hun het vuile werk doen. Of in de drugshandel want daarmede kunnen zij direct een grote slag slaan. Je ziet het : ze zijn te lui om te zweten. daar komt nog bij dat onze regeerders het slechte voorbeeld geven. En als ze veroordeeld zijn maken ze een grotere kans op een politieke benoeming.


  Maak melding

 6. De regering Bouterse zorgt voor werkengelegenheid en zo zie je maar weer.Front en haar aanhang zijn tegen het creëren van werkgelegenheid in Suriname. De commentaren die ze geven spreken duidelijke taal. Het zijn ook deze figuren van het Front die graag zien dat de overheid maar alles blijft subsidiëren. Ze zijn tegen het afbouwen van de subsidies op de nutsvoorzieningen zoals gas-elektriciteit-water, het busvervoer,enz. Daarnaast zijn ze tegen een verhoging van o.a. de brandstofprijzen,ze zijn tegen een efficiëntere werking van de belastinginkomsten. Kortom deze Front figuren zijn anti- Surinaams.


  Maak melding

 7. De Puinhopen Van 5 Jaar Desie Bouterse.

  From Hero 2 Zero.

  Beste lezers

  Dat er haast geen animo is om dr in de palm olie industrie te gaan werken kan ik begrip vr opbrengen.

  Van 7 u smorgens to 5 u smidags kei hart werken vr 900 srd per maand….. mensen waar hbbn wij het nau over.

  Laat bouterse zijn kinderen sturen om dat te doen.. it zal hem zieren.


  Maak melding

 8. Ooooo m.a.w. het ligt aan jullie daf Suriname crisis heeft wat jullie willen niet werken? We gaan vo nog vijffff don burikI Kondreman yongu….wani syi skapu


  Maak melding

 9. Soema miiiiiii!?!?
  Go dot’ mi anoe in a vistie toko-toko foe kis wang cowboy moni nanga sang mi no mang krasi mi go srefi.
  Bouwta yu tjadeng; sondro furu moeitie yu long hossel na tap a dang, kiri libi sma, waka fufuru en kon tron a moro gudu mang fu Sranan.
  En now die Sranang kon skeer fu yu ede, y’e baar jari trawan fu kon yepi djuku anoe ini toko-toko.
  Yu bigien djuku yu anoe, dan m’e kon later.
  Yu ka saka-saka yu mapiema.


  Maak melding

 10. De Puinhopen Van 5 Jaar Desie Bouterse.

  From Hero 2 Zero.

  Beste Lezers.

  Ik kan er begrip voor opbrengen dat er geen animo vr is om in de palm olie industrie te gaan werken.

  het is werken van 7 u smorgens tot 5 u smiddags vr een maand salaris van 900 srd.. mensen waar hebben wij het nau weer over.

  Ik stel voor dat Bouterse zijn kinderen en schoonfamilie moet sturen om dr te gaan werken.


  Maak melding

 11. Ba suku Ba feni Ba tjari.Surinamers wanneer worden jullie wakker?Is het domheid of onwetenheid.Jullie zijn geen kudde dieren toch?Bouterse is te begrijpen hij wil ten koste van alles in het zadel blijven maar dat een volk achter moord en brand staat is wat minder goed te snappen.
  Al heb je niet te vreten of al zijn er geen medicijnen of al zijn er geen schoolboeken voor onze kinderen of al is er geen subsidie voor sociaal zwakkeren.NEKS NO FOUT!


  Maak melding

 12. @Janne
  Zou het niet zo kunnen zijn dat ze zijn voorbeeld volgen,en van velen om hem heen. Nooit gewerkt en tot de rijkste van het land behoren.

  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  JA ZEKER DE CORRUPTE VHP BENDE,MET NIET TE VERGETEN SOMMO ALS AANHANGSEL ERBIJ !


  Maak melding

 13. BOUTA ,…..ONZE PRESIDENT,..HEEFT GESPROKEN…,
  ALLE REDIE MOESOES KOP HOUDEN,…WIE NIET WIL WERKEN,GAAT SCHIJTEN WROKO DE IN OVERVLOED,

  @ Tek mi Ai luku
  JIJ BENT SOWIESO EEN BOEBOE BIT SJORIE.DOMME PANNENKOEK.


  Maak melding

 14. Maar hoe dan? Wie houd wie voor de gek, toen bouterse en zijn idiote gevolg zijn gaan zaaien waren ze stoned . Er zijn nog niets voldoende zaden geplant en het duurt nog mintens 5 jaar voordat er een boom groeit.


  Maak melding

 15. @Damsco heeft het wat dat betreft goed bekeken.
  Vanuit z’n onderkomen op 22 hoog in Amsterdam Zuid-Oost commentaar leveren en maandelijks z’n uitkering opstrijken zonder daarvoor met klauwen en poten in de modder te hoeven ploeteren.
  Hij is zeer gesteld op zijn pleesident en hekelt het land waarin hij verblijft.
  Maar een enkeltje Su, ho maar. Hij zal wel gek zijn om de “luxe” waarin hij nu leeft te verruilen met de diepe ellende in Suriname.
  Vuile hypocriet.


  Maak melding

 16. Hubert Rampersad ,…Deze man aast allang op een hoge functie in Suriname ,das algemeen bekend.wolf in schaapskleren,ook niet te vertrouwen,ook eentje als die Samson.dus niet zo snel geloven.er doen ook verhalen van hem de ronde,hij moet zich koest houden anders gaat de beerput ook open,en deze stinkt.


  Maak melding

 17. Voorlopig zit HEEL SRANAN door het ZWARE DESI-FALLLISSEMENT, MET DE HANDEN IN HET HAAR !!!!!

  ADVIES : HAAL UW SMERIGE NDP-ROVERSHANDEN UIT ONZE STAATSKAS !!

  PS : STOP DE LENINGENZIEKTE VAN DE POLITIEKE STAATSROVERS !!!

  STOP HET FINANCIELE TERRORISME van de huidige MACHTHEBBERS !

  GOTSPE : DESI, de Hoofdverdachte van Massamoord en Veroordeelde Drugshandelaar, vraagt WAAR en HOE U aan deze EUROS en US-DOLLARS BENT GEKOMEN !


  Maak melding

 18. @ Damnedsco

  ACHTERLIJKE .PIPO,……..DAMSCO IS BETER GESITUEERD ALS JOU,,..DAT IS 100.WAT JOU BETREFT MAG IK NAAST MIJN SCHOENEN GAAN LOPEN.DUS FUCKOFF IDIOOT.


  Maak melding

 19. Wat doet de moordenaar bouta met al de leningen?Als we het optellen moeten wij allemaal miljonair zijn als hij het zou verdelen onder het volk! Hij stopt alles in zijn zak en dat van zijn aanhangers!Ongeschoolden zijn parlementariers ,ik praat niet eens over de bankrovers,zij zitten lekker in airco kamers en dan moet de rest gaan werken die het al zo moeilijk heeft?!
  Wat anders kan de ongeschoolde bouta doen behalve coup plegen,executies uitvoeren,bedelen en om vergiffenis smeken?!
  Wil zijn zelf aangenomen amnestie zeggen….graag geen werk voor mij…Mamapiema bouta.


  Maak melding

 20. DUS E E R S T, HANDEN UIT ONZE STAATSKAS, dan het

  GEROOFDE TERUGSTORTEN in ONZE STAATSKAS en

  daarna DE HANDEN UIT DE MOUWEN STEKEN en

  WERKEN VOOR JE ONDERHOUD !!!


  Maak melding

 21. Surinamers zijn niet lui…er zijn genoeg hardwerkenden.Niet generaliseren.Maar het zijn juist die hardwerkende in Suriname die het moeilijk hebben…Dhr.Bouterse moet niet zo hoog van de toren blazen ..hij zit er altijd naast.Hij zoekt wrokomangs…laat hij de honderd als het niet duizend zijn die hij voor de verkiezing heeft geplaats nu vertellen dat er geen werk is en dat ze elders ge plaats gaan worden met behoud van salaris.Dan is dat probleem voor een gedeelte goed opgelost..Niet zielig doen…gewoon de tering naar de nering.Waar heb ik mijn ballen gelegd.??.Mijn mond kan ik wel vinden…


  Maak melding

 22. Surinaamse Revolutie anno 2016:
  “je moet je handen in de modder steken” .. Wat is het verschil met 100 jaar geleden ? Vele Surinamers willen wel werken. Maar is dit de vooruitgang, is dit ontwikkeling, is dit die Dubai ?
  Surinamers jullie en jullie kinderen zullen nog lang, heel lang de handen in de modder moeten steken, want zolang die miljarden leningen niet zijn afbetaald zolang gaan jullie nog ploeteren en zwoegen.
  Revolutie in Reverse !!


  Maak melding

 23. Leleku Damsco is weer bezig.
  Als steuntrekker hoog in je Bijlmer flat heb je natuurlijk alleen maar goedkope likdoroe schoenen. Geen wonder dat je er letterlijk naast gaat lopen.
  Joe Dong boeriki . Je denkt zeker dat je pleesident je een mazzel gaat geven als hem ophemelt. Je krijgt een schop onder je kont nietsnut.


  Maak melding

 24. Waarom moet ik gaan werken als er zovelen vóór mij staat???? Na soso lesi mang ini sranang!!! Haïtianen kom op en doe je best!! ga ervoor!! jullie verdien het wel!!! en het zal ook goed met jullie gaan!! Mek ding sranang man yang bouta kah!!!


  Maak melding

 25. Nu doet bouta de internationale bedelaar overkomen alsof hij de enige is die werkt. Lekker luieren te broko baka is geen werk.Die stront, heeft hij dan geen idee dat om leningen bedelen geen kunst is maar het terugbetalen met rente wel?!
  Wij en onze nakomelingen generaties lang gaan het terugbetalen ,rest hem nog ..slapen als een roos en wij doen het werk .
  Dit is een klap in het gezicht van de surinamers!!Wat een belediging aan hun adres.


  Maak melding

 26. Er gaan nog vele plantages[kokos,cacao] komen die arbeidskrachten nodig gaan hebben.Waarom niet weer contractanten invoeren.Maar dit keer uit Haiti.
  In het verleden werden de indianen en boslanders als verloren
  beschouwd voor de arbeidsmarkt.Nu is het hele Suri bevolking verloren voor wat voor arbeid dan ook.


  Maak melding

 27. Sortoe ka werken,
  Als we de leningen optellen die bouta bij elkaar bedelt moeten wij allemaal miljonair zijn als hij het zou verdelen onder het volk! Hij stopt alles in zijn zak en dat van zijn aanhangers!
  Wij worden belast met terugbetaling met hoge rente en we hebben niet eens om leningen gevraagd!!


  Maak melding

 28. Cubanen, behalve sommigen, hebben uit nood hun verstand leren gebruiken en zijn nu de beste artsen in de wereld. Neem daaraan een voorbeeld en laat diegenen die gedoemd zijn de staart te zijn maar links liggen. Als ze elkaar niet uitgemoord hebben zal het licht eens hun duister aard verlichten. Vrolijk kerst.


  Maak melding

 29. Zolang de Haïtianen zich in SU verblijft, zal met SU goed gaan, althans in de landbouwers sectoren!!! het zijn harde werkers!! in elk geval, beter dan de Surinamers zelf!! Go na boiti, da yu sa si sa ding ey du!! Yu sa breni teh yu si fa ding ey wroko!!! Ma fa yu aw go, want yu no aba moni fu go!!

  Ding brasso’s na soso modo nanga sex!!
  SU lesi dus geen geld en dus ook geen modo!! soso trobi!, feti en jaluzu nanga fufuru!!!!

  Tranga lobi sondro moni!!!


  Maak melding

 30. “Koti-kin(suikeriet)-a-no-sjin-” adagium van Aaron indertijd !!!
  Wat is toen met Marienburg gebeurd ???
  En nu “Bouta”: steek je handen in je eigen “gatwerk” dan zal Suriname bloeien van alle “mest” wat eruit komt !!

  Zonder witte mannen en mulatten/bongkoro’s geen vooruitgang !!!


  Maak melding

 31. Meneer Bouterse als u mensen zoekt voor de palmindustrie…misschien kunnen de honderden zoniet duizend mensen geplaatst worden die voor de verkiezing zijn ondergebracht bij Lantie.Uiteraard met behoud van salaris.Heb het verzoek netjes ingediend,dus wordt het zeker geplaatst.En als jullie al zelf op dit idee zijn gekomen dan gewoon over dit stuk heen lezen..en implementeren!!


  Maak melding

 32. Ik zie Damsco en zijn soortgenoten niet . ploeteren op het veld in de felle zon Ze zijn niet ervoor opgewassen De hindostanen,javanen ,chinezen en haitianen werken in het veld al eeuwen lang.
  Cassave is het hoofdvoedsel van Damsco en zijn soortgenoten,toch is staats cassave bedrijf verleden tijd.


  Maak melding

 33. zeg aan tante Jenny,, dat zij binnen één dag een wet moet aannemen, dat alle lanti salarissen moeten verlaagd worden naar maximaal 2000 srd per maand voor de minister, directeuren, alle andere personeel naar maximaal 1500 srd..

  deze wet kan volgens tante Jenny binnen één dag aangenomen worden..

  aan ashwin max. 4500 en aan die moordenaar max. 5000 p. maand.

  dat geld wat overblijft van de huidige lonen, kan dan betaald worden aan de arbeiders voor de landbouw in Patamacca die dan minimaal 1500 per maand wordt..

  dan krijg je automatisch een geweldige toestroom naar het binnen land om deze banen op te vullen, natuurlijk met alle faciliteiten van dien..

  b.v. medische dienst, eten drinken, binnen/buiten vrouwen, slaap barakken, vervoer heen en terug in het week-ende..
  kunnen al die rovers, drugs dealers, gebruikers, moordenaars, winkel dieven naar het binnenland verhuizen op eigen kosten..

  en als dan nog geroofd wordt in de stad, districten, direct neer knallen die beesten..

  ze moeten nu wel gaan werken..


  Maak melding

 34. Sa na ke sani a ziki ede kil e go doe now bijna no 1 sranang mang no go yeping mi mang tekeng fu mi Sma sa e yeping a ziki tu lek a kil srefi dis na a bo schopu fu mi ahahahaaa Gwe go prani obe ini Patamaca aai booi deng tori fu a killer no abi zo tu mi mang Okay nog fijne feestdagen aan 1 ieder toegewenst .


  Maak melding

 35. Wat een gedachtengang van deze moordenaar als het volk moet aanzien dat deze crimineel met zijn criminele kompanen nog nooit gewerkt hebben, en voor de 3e keer de staatskas leegroven.


  Maak melding

 36. Damsco
  Lieve @Ray
  Ik eet geen cassave.
  Na pie mi ey njang.

  @@ Ray!! Neem Damsco niet kwalijk, hij is tenminste eerlijk( voor het eerst) wat hij zojuist heeft neergezet! ( zie bovenstaande).

  Het ligt in hun aard en de genen!! en dat doet hij vaak bij de paarse Rioolratten!! Na tollykop likker!!! i.p.v. lollypop!!!


  Maak melding

 37. Surinamers moeten de handen in de modder durven steken. Dit zegt president Desiré Bouterse.

  Neen zeg ik!! Huichelaar die je bent klootzak!!! De Surinamers moeten een grote verroeste wel vlijmscherpe vleesmes in je reet steken en daarna in je hart!!! yu ma pie..a yu kao..o hagu!!! dan komt de modder vanzelf wel van je achterwerk!! en Damsco mag komen schoonlikken. dat heeft hij zelf aangegeven!!! daar is hij en zijn soorten(paars) geknipt voor!!!


  Maak melding

 38. Ja bange MOORDENAAR zij willen wel werken maar liever op de Centralebank, dan zijn ze binnen 1 jaar schat en schatrijk. Zij denken wanneer jij een aap (voormalig kantinemedewerker bij het IMF) in dienst neemt als govener van de Centralebank, zij het ook met hetzelfde scheermes kunnen klaren.


  Maak melding

 39. Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Ik ben het meestal niet eens met DDB, maar nu hij het heeft over Surinamers moeten hun handen in de modder steken wel.

  Ik ga vanuit dat hij bedoelt, alle Surinamers, dus inclusief DDB en de rovers,adviseurs, hangmensen op hoeken van straten, geteisem, hangmatliggers van Tapa Na Honi, tuchthuisboeven, hoeren, pooiers, vluchtelingen, inheemsen, boslandbewoners, pennenlikkers, hielenlikkers,billenlikkers, staatgreepplegers, moordenaars, luiaards van linzensoep en kontdraaiers op het stadspleintje, enz

  Iedereen moet aan de slag.

  Jammer dat er een kliek is die zich met inkomsten van het land Suriname en de bevolking heel snel verrijkt heeft.

  Al dat geld, domeingronden met oa hout, goud, enz moet terug bij de staat als ook corruptiegeld.

  Laat hij bij zichzelf beginnen, gezin, adviseurs, enz. Ook de gewijzigde amnestiewet en terugroepwet moeten aan de kant gezet worden. Laat het 8 december 1982 strafproces gewoon doorgaan en mensenrechten ook tot volle wasdom komen in Suriname, zoals dat internationaal in democratische rechtsstaten geldt.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 40. Laat hij al de ongeschoolden en de l.o’ers op de verschillende min zijn, naar de verschillende landbouw gebieden sturen om daar geld te verdienen, en geen 7 even op kantoor te zijn en tegerlijke tijd ander werkdoen dat beter betaald is dan hun ambtenaren salaris. Niet van bovenuit schreeuwen handen in de modder steken en hij beschermd deze nietsnutters


  Maak melding

 41. zoveel beledigingen naar het adres van de belasting betaler in een week
  eerst zijn de mannen niet intelligent genoeg en nu zijn ze te lui
  het is altijd de schuld van een ander
  laat bouta zijn poten in de modder steken misschien gaat dan al dat bloed eraf


  Maak melding

 42. Als ik als Surinamer werkeloos was geweest en geen vast inkomen had, zou geen haar op mijn hoofd eraan denken op een bacovenbedrijf slavenarbeid te gaan verrichten voor een hongerloon, om op die manier buitenlanders en Bouta nog rijker te maken dan ze al zijn. Ik zou een stootkarretje in elkaar timmeren en schaafijs gaan verkopen, ik kon dan zelf bepalen hoe hard ik wilde werken en hoeveel ik boven het minimumloon wilde verdienen, in plaats van elke maand in spanning te verkeren of dit geboefte mij het minimumloon wel zou uitbetalen.


  Maak melding

 43. @HANDEN !

  HANDEN AF ! Van STAATSEIGENDOMMEN en STAATSGELDEN!!!

  PS : WEIGEREN TE BEZUINIGEN is DIEPER HET
  FAILLISSEMENTS-RAVIJN IN DONDEREN !!!!

  De Banken zijn blij met hun “papieren” Valuta-monopolie, de DOMBO’S zien NIET in, dat ALLEEN ZWARE BEZUINIGINGEN OP DE OVERHEIDSUITGAVEN plus INVESTEREN IN PRODUCTIE, SRANAN KAN REDDEN !

  MET EEN ZWAKKE MUNT EN GROTE SCHULDEN WORDT SRANAN IN MOOTJES VERKOCHT en WEGGEGEVEN !


  Maak melding

 44. Surinamers zijn inderdaad luie mensen, ze willen wel werken maar allemaal willen een kantoorbaan en ze hebben niet eens een diploma van de middelbare school opzak.

  Er staat niet zomaar een artikel dat 95 procent van de inwoners analfabetisch zijn inclusief Bouta en zijn aanhangers.

  Als je ze vraagt om te helpen op grond als eerste wat ze zeggen zon is fel boi. enz. Geen medelijden met ze.

  Vrouwen zitten hele dag series te kijken, mannen aan het zuipen enz.


  Maak melding

 45. rechter Wijnhard,, jij moet onmiddellijk ontslag nemen, jij zegt zelf,, dat jij niet bevoegd bent om te oordelen,,, wat doe je dan daar op die stoel../

  vertel het aan een dakloze, die meer verstand / den wel geschoold is..


  Maak melding

 46. Ik heb grote twijfels …. volgens Mul { m. u. l }= initialen van m’n eigenlijke naam } … pleegt de redactie van WKN geen censuur. Types als RobG gebruiken naar mijn gevoel { kan ook zijn dat ik naast de pot pis } andere nicknames om de redactie van WKN zwart te maken.

  Hoe weet …. @ Haco …. dat twee {2} lpostings niet goedgekeurd zijn. Waren dat zijn pennevruchten????
  Geldt dat ook voor …. @ Robert-a ????

  @ Moderator …. Am I wrong ????


  Maak melding

 47. “Ik ben er van overtuigd dat dit soort projecten ons wel gaat stimuleren om te werken. Het is van ons. …”

  Zolang die lening niet is afbetaald is het niet “van ons”…..en zoals het ernaar uit ziet gaat het ook nooit “van ons” worden…


  Maak melding

 48. Mensen hou op met Surinamers zijn een beetje lui. Doen Nederlanders vuile werk? laat die Hatianen het vuile werk doen handen in de modder steken en laat boute me mars eten achteloze klootzak donder toch op begin te vertellen hoe jij de valuta stabiel gaat maken om de economie te stimuleren en daarna de criminaliteit om laag te brengen, de gezondheid zorg op orde brengen, dijken sterker maken om overstroming voor de toekomst te voorkomen, de infrastructuur aan te pakken zodat a kondre no e soengoe als het regend daar moet je aan beginnen kouro sukkel


  Maak melding

 49. Niks palmolie project. De Chinezen hakken op het areaal alle bomen om en exporteren die naar China en andere landen. Daarna verklaren ze dat patamacca toch geen goed idee was.
  Bouterse en het rovers kabinet weet dit al. Bouterse is al goed betaald net als bij het zogenaamde water export bedrijf. Dus Chinese en Nederlandse bedrijven roof Suriname maar leeg.
  Bouterse en een lamlendige suffe bevolking staat dat toe.


  Maak melding

 50. Alle anti paarsen schamen zich voor hun moordpresident. Alle debiele paarse aanhangers vereren de moordpresident en dragen hem, de duivel in persoon op handen. WO ka.


  Maak melding

 51. Ik ben helemaal eens met bouta dat de mensen hun handen in de modder moeten steken. Hij heeft alleen niet door dat hij al jaren zijn kop in het zand heeft gestoken!!!!


  Maak melding

 52. Eerst benoemen de Machthebbers vlak voor de

  VERKIEZINGEN veel meer dan VIJFDUIZEND (5.000)

  personen, die niet over de benodigde diplomas beschikken,

  in overheidsdienst (tegen een bestaande perso-

  neelsstop in), om als NDP-stemVEE te dienen en nu

  worden de mensen plotseling aangespoord om in de

  LANDBOUW te gaan werken !

  A NO MI, WANT MI NO LAW !!!!!

  PS : ECHTE PRODUCTIE en ZWARE BEZUINIGINGEN KUNNEN SRANAN UIT HET DAL HALEN ! START MET DRASTISCHE BEZUINIGINGEN OF MARS GWE !!!!!


  Maak melding

 53. Plantage Victoria een palmolie bedrijf aan de boven Suriname had Marrons werken op het veld en in de fabriek in de jaren 60-80 tot dat het vernield werd in binnewnlandse oorlog. Er was geen modder bij of heel weining. Waarom is er ineens modder? Hoogbetaalden (equipment mechanics, boekhoufers, supervisers etc.)willen wel van de stad verhuizen naar Marrowijne.

  In Marrowijne zijn de Marrons en inheemsen de natuurlijke werkkrachten voor het chinese palmolie bedrijf.
  Als je de stads creolen aan het werk wil zetten moet je om Paramaribo bedrijven opzetten. Dan kan je uit dat reservoir tappen.Je kan niet verwachten dat ze voor het minimum loon naar de bush gaan.


  Maak melding

 54. Wie niet werkt zal ook niet eten en hoe erg ik ook van Suriname en de Surinamers hou.

  Moet ik helaas wel bekennen dat er veel lui zijn !!!

  De waarheid is hard helaas.

  gegroet Wendell


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.