Surinaamse militairen ontwapend en mishandeld

36

PARAMARIBO/SIPALIWINI, 14 dec – Braziliaanse criminelen hebben drie militairen ontwapend en beroofd. Dit meldt de Ware Tijd. Het gebeurde tijdens een patrouille in het grensdistrict Sipaliwini. De militairen zijn in de val gelokt.

De hulp van het plaatselijke militaire kamp was ingeroepen door goudzoekers. Die worden getorriseerd door dezelfde bende. Onlangs zijn twee goudzoekerskampen overvallen. De rovers gingen er vandoor met ongeveer anderhalf kilogram goud. De militairen waren na de hulproep erop uit gegaan. “Ze zijn blijkbaar verrast door de rovers”, zegt plaatselijk politiecommandant Franklin Amier.

De militairen zijn een Kalashnikov kwijt en twee Belgische FAL automatische geweren. Volgens Het trio is gedurende korte tijd vastgehouden door de militaire politie. “Misschien omdat ze onverantwoord zijn omgegaan met wapens van het leger”, zegt Amier. Het wordt de militairen aangerekend dat zij zonder de politie tot actie overgingen. Bovendien is de plek waar ze zijn overvallen ver buiten de toegestane straal rond het kamp.

Bekijk ook:

36 REACTIES

 1. Deze laffe militairen hebben wel de moed op onschuldige burgers te schieten maar het aanhouden van bandieten is een stap te ver. 1 grote poppenkast. Surinaamse leger stelt geen flikker voor. Opdoeken die zooi


  Maak melding

 2. Eerst was het Tigri, door de guyanezen, nu wordt het binnenland beheerst door brazilianen. I.pv. de miliairen op de juiste manier in te zeten, worden ze voor heel wat prive doeleinden gebruikt en ingezet, het kanook niet anders ZAND EROVER


  Maak melding

 3. Off topic;hebben jullie het stuk van Hubert Rampersad gelezen.Hij heeft Hoefdraad zijn werkgeschiedenis nagetrokken.Bleek dat deze gast gewoon een boekhouder was bij de imf… hij hield zich bezig met statistieken.Hij heeft zijn cv flink aangedikt.Stelletje losers….flinke pensioen opgebouwd


  Maak melding

 4. Nu komt het er op aan om onze souvereiniteit te verdedigen doen ze in hun broek. Geen disiipine, geen tactische denken, geen militaire training, geen communicatie.

  Wat nu als het SU volk vraagt om bescherming tegen vreemde crimiinele elementen in het grens gebied ?

  Smoesjes in het DNA vertellen? Zoals de pantzer wagens kunnen niet in de boesboesie bergen rijden? Of we hebben geen benzine.

  Soso sarie, Sranang.


  Maak melding

 5. er gebeuren dagelijks zóveel criminele daden, moorden, diefstallen, roof, winkels beroofd, overvallen, mishandeldelingen, verkrachtingen, kinderen van nog geen 2 jaar sexueel misbruikt, soms dood geslagen..

  maar het ka volk zwijgt, die poep lijders zwijgen.., de ministers zwijgen..

  de pres. zwijgt..

  wat moet er nog meer gebeuren, voordat deze leidinggevende ratten hun bek open trekken..

  moeten zij zelf dood geschoten worden, hun vrouwen kinderen beroven, dan wel verkrachten,,, voordat zij gaan spreken, dan wel actie ondernemen..


  Maak melding

 6. Ik wind mij niet meer op. Het is lullig maar de inwoners klagen minder dan de uiwoners .Wij uitwoners vinden het jammer wat met ons land gebeurt en klagen,maar gaan wij terug om het te veranderen ?De inwoners klagen niet ze lijden honger en pijn maar steunen niemand die wel durft.Suriname zijn bang wij zijn bang en durven niet.Allerlei smoezen worden verzonnen en de inwoners voorgehouden en toch blijven ze thuis.Binnenkort komt er een staats decreet de inwoners krijgen hun zwaar verdiende valuta in lokale munt ter beschikking.Onthoud dit.Alles kan Neks no fout Om verandering te brengen moet er actief ondernomen worden tegen de hozen crimineel


  Maak melding

 7. 14 Dec, 17:41
  ’s morgens vroeg begonnen zich al rijen te vormen voor de banken in Venezuela.(Foto’s: Reuters) Venezolanen staan in de rij bij de banken nu ze 72 uur hebben om hun geld te storten of hun 100-bolivar biljetten in te ruilen voordat deze coupures geen wettig betaalmiddel meer zijn. President Nicolas Maduro heeft zondag aangekondigd dat het bankbiljet, op dit moment de hoogste coupure van het land, uit de circulatie wordt gehaald.
  -===================
  SU olv van crimineel bouta en boefdraad gaat ook deze taferelen meemaken op kort termijn. Wees voorbereid mensen.


  Maak melding

 8. Whome je haalt de woorden uit mijn mond. Onze revo kleuter paraman is in geen velden of wegen te bekennen. De man is 1 van de grootste fans van de surinaamse leger. Geef hem de voordeel van de twijfel. Vermoed dat hij Tigri aan het bevrijden is. Dankzij paraman is Suriname straks wat land rijker. Standbeeld voor onze held paraman.


  Maak melding

 9. Wij spelen al maanden thuis monopoly met Surinaams geld. Leuk tijdverdrijf. Een rol page toiletpapier is al meer waard dan de surinaamse srd. Dus die keuze is snel gemaakt.


  Maak melding

 10. @marcel
  Helemaal mee eens my man. Sinds 1980 gaat het helemaal fout in Su. We blijven maar zwijgen en passief doen. Waar is Curtis Hofwijks gebleven? Gaat hij ook pap en soep drinken bij Ome D net ls miss piggy?


  Maak melding

 11. Volgens mij is dit doorgestoken kaart. De militairen hebben zeker een tjoekoe gekregen en om ons om de tuin te leiden zijn ze zogenaamd “overvallen”. Waarom ik dit denk? Wel, als deze figuren het land moeten verdedigen tegen invallers, heb ik heel weinig vertrouwen in dat wij een oorlog gaan winnen.


  Maak melding

 12. Volgende keer kunnen zij beter met een Katapult gaan!! want de Surinaamse militairen kunnen alleen op de burgers van SU af gaan!!! Mietjes zijn het!!! Op Gado fowru schieten zijn ze held, maar als het op echte zoals net genoemd is als de bovenstaande, dan schijten zij echt in hun broek!!! Lafaards!!!


  Maak melding

 13. @Black Boy

  Heeft Curtis de leiding van het land?
  Hij is een burger zoals jij en ik. Hij durft het nog,wat doe jij Blaka Boy,ga je scharen achter Curtis ipv hem alleen te laten vechten voor land en volk.!Ga hem steunen!


  Maak melding

 14. Ah, de surinaamse militairen…nergens voor goed .
  Ze horen in een museum thuis.

  Hahahahaaaa….zo ontwapend door een paar braziliaanse boeven op eigen grondgebied,te erg!


  Maak melding

 15. Iedereen kijkt wel uit , je loopt zo een lood vergiftiging op,
  Sur bezit echte huilers ,in een onrustigestreek met drieën gaan kijken,een beetje dom , volgens mij liegen ze dat gedrukt staat die 1.5 kg goud was belangrijk want die is weg foetsie weg ,verdwenen ,ook dit is politie ,jammer ik was bang maar het is wel goud. Broekzak vestzak .
  Ik! Heb niks gezien ik keek ergens anders naar,


  Maak melding

 16. Als de militairen of de politie het goud hebben of de boeven wie zal het zeggen.Een ding is duidelijk ze volgen het voorbeeld van de leiders van het land.Meki wan slag.Je weet toch Neks no fout.


  Maak melding

 17. Ze spelen bigie voor de burgers als je ze ziet in de stad met hun wapens maar ze zijn niks, niet getrainde militairen zijn het, zelfs criminelen beroven militairen in Su en in de stad dan met de burgers en winkeliers die dagelijks worden beroofd en vermoord? Waarom denk je dat weinig toeristen naar Su gaan? Veiligheid is ver te zoeken in Su zelfs ik ben bang om naar Su te gaan terwijl ik daar ben geboren, nee hoor mij niet gezien ik ga liever naar Spanje op vakantie. Sorry Su voorlopig geen Su als het wat rustiger is en alles is een beetje op orde dan zal ik erover na denken wat zelf militairen word beroofd dit echt triest nooit gehoord


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.