Onrust bij fuseren Surinaamse handelsbanken

21
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 14 dec – Het fuseren van twee publieke handelsbanken verloopt rommelig. De vakbond bij de Volks Crediet Bank, VCB, vindt zelfs dat er reden is tot ‘duistere vermoedens’. De regering doet zo geheimzinnig dat het personeel niet is geïnformeerd.

Dat zet kwaad bloed en er wordt met protestacties gedreigd. Het personeel is zelfs bereid de straat op te gaan. “Het kan alleen voordeel hebben als het op de juiste manier gebeurt. Alle geledingen moeten mee genomen worden en niet alleen enkelingen” zegt vakbondsleider Robby Berenstein. VCB zit nog midden in een fusieproces met de Landbouwbank. Nu moet ook gefuseerd worden met de Surinaamse Post Spaar Bank.

De fusie met de Landbouwbank begon drie jaar terug, geleid door de Centrale Bank van Suriname. De huidige minister van Financiën, Gilmore Hoefdraad, was toen bankpresident. Het nieuwe fusieplan wordt opmerkelijk genoeg geleid door Financiën. Berenstein wil binnen een week vernemen hoe het personeel wordt betrokken. “We willen ook dat de Centrale Bank haar verantwoordelijkheid neemt.”

Bekijk ook:

21 REACTIES

 1. Ten tijde van het vooronderzoek, verricht in de periode 2000 tot 2002, waren reeds vele vragen en weinig antwoorden hoe te handelen bij onrust onder de directie en personeel maar bovenal onder de RvC leden.
  Het onderzoek naar de fusie van Postbank en Hakrin bank en VCB en de landbouwbank toonde aan dat partijpolitiek belangrijker werd gevonden effectief en efficiënt opereren.
  Stel je voor 12 directieleden vervangen door 3 personen die extern zouden moeten worden geworven.
  Idem voor de 20 RvC leden maar nog veel meer het boventallig personeel die vrij kwamen bij het onderbrengen en werken met 1 administratie en 1 personeelszaken etc alsook het werken met 1 IT afdeling.
  Dit heeft toen geresulteerd in het stopzetten van de fusie.
  Ben benieuwd of dit de huidige coalitie al lukken.


  Maak melding

 2. Als die Boefdraad ergens bij betrokken is,kan men rekenen op een verdwijn truc.Er zijn intussen fondsen van de Landbouwbank gelicht maar nooit bij de VCB terecht gekomen.Tijdens het overmaken is het waarschijnlijk ‘verdampt’.


  Maak melding

 3. Fusies zijn waardeloos. Er komt altijd een hoop gedonder en ontslagen bij kijken en achteraf blijkt het vaak niet zo goed uit te pakken. Laat de zwakke broeder dan failliet gaan en dan opgekocht worden.


  Maak melding

 4. Suriname moet zich richten op EFFECTIEVE BEZUINIGEN op het overheidsbudget ! Ad hoc maatregelen en bedreigingen van burgers en bedrijfsleven, zijn AFLEIDINGSMANOEUVRES !

  LENEN is ZINLOOS indien niet FORS wordt BEZUINIGD !

  LENINGEN voor andere zaken dan INVESTERINGEN IN ACTIVITEITEN DIE VALUTA OPBRENGEN (via EXPORT !). brengen Sranan NOG DIEPER in de AFGROND !

  Ook de maatregelen inzake VREEMDE VALUTA zijn NEP, de WAARDE VAN DE EIGEN MUNT MOET STIJGEN, STERKER WORDEN, DOOR NIET MEER UIT TE GEVEN DAN WORDT VERDIEND ! (DUS, BEZUINIGEN !!!)

  Wanneer stoppen deze beleidsmakers met het WANBELEID : geen bezuinigingen doorvoeren en lenen voor ON-productieve doeleinden !!!

  De FOCUS van het Ministerie van Financien moet liggen op BEZUINIGINGEN, niet op andere zaken !


  Maak melding

 5. Waar rook is, is altijd vuur!! er is iets aan het broeien en dat is geld verduisteren!! door deze rioolratten!! straks krijg te horen dat het geld is verdwenen!! Neen zeg ik!! ze hebben er aan geknaagd en op is het!! wat niet is, kan ook niet vinden!!


  Maak melding

 6. Insiders zullen dit wel beamen; de hele opzet van dit plan riekt naar de liquidatie van de VCB en de Landbouwbank.
  Wat bij mij ook duistere vermoedens oproept, is de bekendmaking dat het beheer van de lening ad US$ 235 miljoen door de Exim Bank of China uitsluitend en alleen door de SPSB zal worden uitgevoerd. Dit is een teken aan de wand; ik heb het donkerbruine vermoeden dat hiermee ook de weg wordt geplaveid voor de eerste Chinese bank in Suriname. Immers, de in maart 2015 gesloten bilaterale valutaswap overeenkomst is uitgelopen op een heel groot fiasco. China is dus naarstig op zoek naar andere mogelijkheden om op monetair gebied ook veel in de melk te brokkelen hebben in Suriname.


  Maak melding

 7. Paars ‘duistere vermoedens’ zijn terecht. Financieel moorden de baas en corrupte paarse roverheid het volk en al die oerdomme paarse debiele dwaze idioten van hun gelden. Broodje pindakaas zal net als in 1999, 15.000srd gaan kosten. Deze machthebbers zijn gewetenloze mensen, waar het kwaad zevenmalen erger in hun bloed zit. Wo ka. Met dank aan al die paarse lijkende gierige kakkerlakken. Het domste volk op deze Aarde.


  Maak melding

 8. Geen enkel stap die in Suriname wordt gezet,geen ene verandering leidt tot positiviteit.Allemaal achteruitgang en rampspoed.Dus ben ik niet hoopvol gestemd en zie ik uit naar de volgende rotte,opgezette streek.Ik zal straks aan mijn hoofd geslingerd krijgen dat ik een niet positief ingesteld persoon ben.Dat zou jammer zijn want dat ben ik zeker.Probeer me maar te overtuigen en benoem eens een paar zaken die gestart zijn en naar tevredenheid afgerond..Zeg me niet wat komt en wat wordt verwacht…


  Maak melding

 9. VALUTA HANDEL/MARKT wordt GEREGULEERT !!!
  O sortoe ka-na-diesie !!!

  -Zal de Overheid ook de gehanteerde EURO-taxatie van gronden volgens de “klapper” die hypotheekkantoor/Glis/noatarissen hanteren ook voorthan gelijk in SRD gebeuren ??
  Dus niet eerst in EURO en dan omzetten in SRD ???
  – Zullen de Brazilianen en Binnenlandbewoners(Djoeka’s) ook hun goud in SRD verkopen ?? Of geldt de ingevoerde
  valuta regel alleen voor de hard werkende Paramaribo bewoners?kustvlakte ?
  Chinezen exporteren hun valuta vrij en blij via de Chinese bank aan de Tourtonnelaan !!
  Geef het bestuur van het land terug aan blanken,lichtkleurigen,Linanezen, mulatten, bong-koro,s, oude generatie Chinezen, Hindostanen en ervaar de voortuitgang zoals tijdens SDP,PSV,Eenheidsfront !!!

  Vroeger zongen wij”witte pier, veeg je bil met korenspier!
  nu zingen wij: suriname trotse land zonder toiletpapier en Surinamers veeg je bil met KARTIKI-spier.


  Maak melding

 10. Een Statisticus als Boefdraad is geen “econoom” !! Hebben Surinamers dat niet door !!

  Abdoel zelf heeft de kaft van “Heertje” niet eens nder ogen gehad laatstaan een blz eruit gelezen.


  Maak melding

 11. De baas der rovers en zijn roverheid koekeloeren en bedenken welk nieuw paars model aan decreet of wet ze in het leven zullen roepen om valutahouders hun gelden af te pakken in ruil voor waardeloos nieuw paars papier in wording met als slogan op elk biLjet NEKS NO FOUT, oeng egi sani. Wo ka


  Maak melding

 12. Goed excuus om nog meer te roven. Als Boefdraad er tussen zit dan weet je dat het fout gaat aflopen. Acht die man in staat om zijn bejaarde moeder nog te beroven van haar laatste BH’s en ze te verkopen op e-bay.


  Maak melding

 13. led op er is geen geld maar gaat voor miljoenen de lucht in met vuur werk , hoe dom moet het zijn in sur als het maar feest is en in het nieuw jaar geen water en licht . moro i kong tang go dat is mooi voor die shinees en for china . ga zo door boys , doe in gods naam wat voor het land . start de land bouw op er zijn veel plantages , groetjes paar boto wacht niet op je niets nut baas en dora


  Maak melding

 14. zeg aan die moordenaar laat hij direct een bank openen in Nederland om alleen de s r d te verkopen tegen de officiele koers.. ben dan benieuwd hoe velen dat zullen doen..

  weet iemand van jullie ,, wat er met de toeristen kaarten verkoop “” euro ’s “” trouwens gebeurt en zo ja, hoeveel dat op jaar basis op brengt..

  het einde jaar 2016 is komende over een paar dagen,, heeft de s. l .m al een jaar opgaven plan gemaakt om de moordenaar te tonen hoeveel zij verdient hebben..

  dan kan die boefdraad een graai naar doen..


  Maak melding

 15. comewijne de beste stuk land van suriname dicht bij de stad land bouw . plantage en voor bouw van een haven dicht op de suriname rivier goede wegen de beste van suriname mooi stuk land . daar is nu paradijs van sur


  Maak melding

 16. SNEL VOOR HET TE LAAT IS 2017
  comewijne de beste stuk land van suriname dicht bij de stad land bouw . plantage en voor bouw van een haven dicht op de suriname rivier goede wegen de beste van suriname mooi stuk land . daar is nu paradijs van sur.
  Dat is waar wat jij beweerd, alleen het geld is op jammer dan


  Maak melding

 17. Regering bevoordeelt zichzelf en gezinsleden bij SZF met een ‘platinum’ SZF-kaart.

  Niets is mij meer vreemd in dit ooit zo mooie land. Alles wat je aanraakt in dit land is besmeurd….
  Waar is het volk nog bang voor….denken ze echt dat Bouterse nog de militair is die hij zich ooit voordeed ?…laat het volk massaal de straat op gaan en dan zullen wij zijn ware aard zien…..en dan weet het volk van Suriname meteen of deze sergeant het wel ooit gemeend heeft met dit land of als het altijd al om puur eigen belang ging en gaat…ik vrees dat het toch maar die bunker gaat worden…volgend jaar…


  Maak melding

 18. “Onrust bij fuseren Surinaamse handelsbanken…”

  Regering bevoordeelt zichzelf en gezinsleden bij SZF met een ‘platinum’ SZF-kaart.

  Niets is mij meer vreemd in dit ooit zo mooie land. Alles wat je aanraakt in dit land is besmeurd….
  Waar is het volk nog bang voor….denken ze echt dat Bouterse nog de militair is die hij zich ooit voordeed ?…laat het volk massaal de straat op gaan en dan zullen wij zijn ware aard zien…..en dan weet het volk van Suriname meteen of deze sergeant het wel ooit gemeend heeft met dit land of als het altijd al om puur eigen belang ging en gaat…ik vrees dat het toch maar die bunker gaat worden…volgend jaar…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.