Nieuwe worstelkampioen van Suriname

9

Wilson Abalansi (blauw) van de worstelclub SNL is zondag uitgeroepen tot de Worstelkampioen van Suriname. Hij was in de zwaargewichtfinale van de Nationale Worstel Federatie in de Kwatta Sporthal duidelijk de meerdere van Fernando Ghurahoo (worstelvereniging Commewijne).

Ghurahoo, een behendige atleet uit het kamp van de legendarische Surinaamse kampioen Nini Harpal, kon met zijn snelheid weinig inbrengen tegen de brute kracht van Balansi, die in augustus dit jaar nog Nationaal Powerliftkampioen werd. De eindscore was 14-4 voor Balansi.

Bekijk ook:


9 REACTIES

 1. mevr. silos.. dora.. waar , wanneer komt die ”’ Alcatraz ” van jou..

  we zitten te wachten van al die beloftes die door o.a. ook door jou zijn gedaan..,, maakt het e.e.a. ook een keer waar..

  want anders kan je beter vertrekken en jou positie achter laten voor iemand die het beter kan..

  wees een persoon die zijn/haar woorden waar maakt..

  en lul niet in de ruimte..


  Maak melding

 2. vroeger was worstelen geassocieerd met hindoestanen.
  Denk aan De tijger Ambikapersad.Oesman en nini Harpal.
  Jozefzoon heeft ook meegedaan maar kwam nooit tot de top 3.
  Nu is worstelen overgenomen door onze Creoolse broeders.
  Lees Surinaamse broeders van creools afkomst.
  Het schijnt dat de hindoestanen nu met de fles/alcohol in gevecht zijn.
  Proficiat wilson


  Maak melding

 3. @ marcel

  Jouw vraag is dubbelzinnig ; ze leven al in de gevangenis in Su. In de echte Alcatraz hadden ze geen bewegingsvrijheid maar wel te vreten, in het Surinaamse Alcatraz is er wel beweging maar niets te vreten !
  Conclusie, Su is een open Alcatraz.

  Sari tori


  Maak melding

 4. @ Hindoestaan

  Haré bhaija ; het maakt niks uit wie er worstelt, als er geworsteld wordt , tijden verandert en dat is belangrijk !!!
  Nou kan men in Su ook zeggen, dat worstelen niet specifiek een sport van een Hindoestaan is.

  Jacko


  Maak melding

 5. Waarom altijd direct de mensen hun etnische afkomst er met de haren bij slepen? In alle gevallen gaat het om onze mensen, of ze nu een positieve of negatieve prestatie leveren. Als een Surinamer iets positiefs presteert, maakt dat mij blij, presteert een Surinamer iets negatiefs dan vind ik dat jammer, verder word ik er niet warm of koud van.


  Maak melding

 6. @marcel

  En jij moet aan de haldol man want je praat poep onder een topic wat over worstelen gaat. Laat je nakijken man. Misschien dat je met de nodige medicatie en hulp nog wat van je leven kan maken.


  Maak melding

 7. @ hindoestaan,

  Vroeger waren creolen ook goed in schaken en dammen, maar tegenwoordig zijn de Aziaten die domineren, Creolen zijn in gevecht om te overleven omdat ze hun ndp guru vereren !!!


  Maak melding

 8. Ja, dit doet mij echt terugdenken naar de jaren 60. Toen deed ik aan body building en gewichtheffen en had een heel groot en fors gebouwd lichaam. Ik weet niet meer wat de reden was maar ik belandde op Livorno, ter hoogte van het Eddy Blackman stadion (mijn medespeler bij Marilva) in een, hoe kan het ook anders in een Hindoestaanse, worstelzaal. Volgens mij was het de worstelkampioen van Livorno,. Hij vroeg mij om een partijtje te worstelen en ik weigerde. Hij vroeg mij waarom en mijn antwoord was dat ik geen kaas had gegeten van worstelen en dat body building en gewichtheffen hele andere sporten waren. Ik werd door de aanwezigen uitgelachen en uiteindelijk besloot ik een partijtje te doen. 3 Ronden en als je de tegenstander op de rug krijgt heb je de ronde gewonnen. De eerste ronde won ik maar ik kreeg het gevoel dat dat een cadeautje was. De tweede ronde verloor ik. Daar ik wilde winnen besloot ik bij de derde ronde onsportief te zijn. Ik pakte die vent vast, tilde hem op boven mijn hoofd en draaide hem een paar keren rond en legde hem op zijn rug. Ik won. Ik werd bij vertrek door hem gefeliciteerd. Sorry, zei ik, dat ik zo onsportief was, maar ik moest mijn kracht inzetten om van jou te winnen . technisch was jij veel beter. Hij had er alle begrip voor.

  Ik weet niet hoe die knul heette, maar ik denk dat hij een hoge pief was in de worstelwereld van Suriname en ik ben blij dat ik eens met hem heb mogen worstelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.