vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenEconomieDirecteur EBS belicht uitdagingen bedrijf

Directeur EBS belicht uitdagingen bedrijf

-

Does Travel - naar Suriname

Directeur Rabin Parmessar van de NV Energy Bedrijven Suriname (EBS) heeft maandag tijdens een presentatie in het Lalla Rookh gebouw de uitdagingen van het bedrijf belicht, tegen de achtergrond van de overgang naar de levering van vernieuwbare energie. Zijn presentatie was in verband met de activiteit Renewable Energy: Towards a Broader Approach for a Viable Industry in Suriname.

Dit werd georganiseerd door de Inter-American Institute for Cooperation on Agriculture (IICA), het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) en de United Nations Development Programm (UNDP) in samenwerking met de Suriname Business Forum (SBF).

De uitdagingen die de EBS-directeur opsomt zijn als volgt: elektriciteitswet, gekwalificeerd personeel, zich aanpassen aan de vernieuwde energie en buitenlandse investeerders. Parmessar legde de nadruk op de laatstgenoemde, waarbij er niet altijd een soepele samenwerking is met de buitenlandse investeerders als de UNDP.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. Het wordt steeds aan derden overgelaten …onderzoeken …..proef projecten , theoretische uit gewerkte ideeën. …
    REGEL 1 ….BEGIN BIJ HET BEGIN……PLAATS VOOR DE KUST EN LANGS DE RIVIER EEN WINDMOLEN PARK…..
    DE INVERSTERINGEN VEDIENEN ZICH ZELF TERUG ….GRATIS WIND …GRATIS ENERGIE …….KIJK NAAR NEDERLAND OF ANDERE LANDEN………WIE …O…WIE ZET ZIJN BRIL NU EENS OP LEES DIT EENS ….EN ZIE HET VOOR DE LANGE TERMIJN ALS EEN POSITIVE INVERSTERING ZONDER OF MET RELATIEF WEINIG ONDERHOUDS KOSTEN
    MAAR HOGE OPBRENGSTEN !!!!!


    Maak melding
  2. @ jantje beton: Windmolens zijn niet de oplossing voor Suriname. Het waait er niet hard genoeg en ze kosten zo veel dat je de investering nooit terugverdient uit de opbrengst. De wind is wel gratis maar de windmolens niet. In Nederland zeggen ze dat windmolens vooral op subsidie draaien.

    Zonnepanelen zou beter zijn al schijnt die maar de helft van de dag. Als iedereen in Suriname zonnepanelen zou hebben dan kon er niettemin veel bespaard worden aan brandstof voor de centrale, die dan weer geëxporteerd kan worden.
    Helaas, grootschalige investering in zonnepanelen is ook te duur voor Suriname, maar, probeer eens of de Chinezen belangstelling hebben……


    Maak melding
  3. Off Topic

    SLM-directeur Robbi Lachmising zegt desgevraagd aan Starnieuws:
    Het SLM-toestel dat vanochtend met de Consude-sporters naar Colombia is vertrokken, heeft vanwege slecht weer boven Baranquila een uur moeten rondcirkelen. Het toestel geen noodlanding heeft gemaakt. Het toestel heeft in Cartagena bijgetankt en nadat het weer in Baranquila was opgeklaard, is de reis vervolgd.

    Zie ik reeds voor me. Brandstof in de tank meegeven om rond te cirkelen daar geloof ik niks van.
    Ieder weet dat teveel ballast het verbruik van brandstof verhoogd. En waarom eerst 1 uur rondcirkelen en daarna ergens anders bijtanken?

    Eerder denk ik dat er enkele minuten is rondgevlogen.
    Of hier wordt weer een kleine fraude gepleegd door zogenaamd 1 uur rondcirkelen en daarna tanken waardoor het lijkt dat er honderden liters brandstof getankt is


    Maak melding
  4. De uitdagingen die de EBS-directeur opsomt zijn als volgt: elektriciteitswet, gekwalificeerd personeel, zich aanpassen aan de vernieuwde energie en buitenlandse investeerders.

    What the hell Par Misser het personeel is lid van de NsDaP; dat maakt hun gekwalificeerd genoeg!! De echte uitdaging is hoe handhaaf je de Corruptie!
    Vernieuwde Energie: je slikt toch Viagra?


    Maak melding
  5. De positie c.q. ligging van Suriname (te dicht op de evenaar) is zeer ongunstig voor het produceren van windenergie, dus is zonne-energie o.a. een veel beters keus.
    Maar wat te denken van bv een bio energie centrale die door het verbranden van (afval)hout, takken, houtzaagsel, kaf (van paddie), etc energie c.q. stroom genereert.

    In Suriname is er geen gebrek aan hout, bomen, takken, etc etc.
    Zou zeggen zet zo’n Bio Centrale neer in bv Nickerie tbv de industrie aldaar, waar er voorts ook voldoende kaf aanwezig is voor het stoken van de ovens.

    De warmte die vrijkomt kan ook als hernieuwbare energie worden gebruikt, door deze te leveren aan droogkamers voor het drogen van bv hout.

    Ik denk dat de Surinamers bepaalde oplossingen te ver zoeken of anders veel te simpel hierover denken.

    Realistisch denken en passend in een totaalplaatje ! Daar moeten de knappe koppen in Su naar toe werken.


    Maak melding
  6. Dus Bush kappen niet zo slim,wat je kapt ben je kwijt 20tot60 jaar herstel periode,alternatief zonnepanelen duurzaam en voor sur het beste.
    In eigen beheer een verdien model toppie,maar ja jekan het beter door andere laten doen ,hoe je niet te werken.windmolens op zee wie gaat dat onderhouden heeft u daar de kennis voor,geen verdien model voor suriname


    Maak melding
  7. EBS moet NORMAAL, zonder CORRUPTIE gaan opereren !

    Echter onder leiding van deze president en dit kabinet, zal dat NIET LUKKEN !

    Anti-corruptiewet is ONBELANGRIJK en de BERECHTING van de eerdere EBS-BOEVEN, komt niet op gang !

    EBS FAALDE zelfs om bij een bekende groothandel in Nederland eenvoudig enkele kant en klare GENERATOREN te KOPEN ! (de Olibis-Corruptie-deal !)

    Dus EERST de CORRUPTIE bij de EBS met HARDE HAND VERWIJDEREN, het bedrijf EBS SANEREN !! De BOEVEN bestraffen, financieel kaalplukken en daarna praten over verhogingen of leningen !

    Vele Srananmans zien nog steeds niet in dat het regiem ons Land FAILLIET heeft gemaakt door Corruptie en door VEEL TE HOGE ONPRODUCTIEVE STAATSUITGAVEN !!

    De PRODUCTIE van het Land is tot een nulpunt gedaald en door het langjarige NDP-WANBELEID, komt er ook geen productie op gang !

    Surinamers moeten zich voorbereiden en rekening houden met jarenlange FINANCIELE ELLENDE !!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES