‘Mannen in Suriname lopen intellectueel achter’

84

PARAMARIBO, 12 dec – “Er is een intellectueel en educatieve achterstand bij mannen.” Dit stelt minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie. In haar dagelijkse praktijk wordt ze vaker met het fenomeen geconfronteerd.

Het gebeurt bijvoorbeeld als sollicitaties worden bekeken. Het zijn vooral vrouwen die reflecteren, vooral bij de hogere vacatures. Maatschappelijk is er wat aan de hand en er zal wat aan gedaan moeten worden. “Er is iets heel serieus aan de hand”, zei Van Dijk-Silos bij de opening van het nationaal mensenrechteninstituut. Op het eerste gezicht lijkt er niets aan de hand. Mannen nemen veel topposities in.

Maar volgens Van Dijk-Silos is er geen wetenschappelijk onderzoek nodig om vast te stellen dat mannen achterlopen. Op de universiteit en andere hoge onderwijsinstellingen is het studentenbestand grotendeels vrouw. De meeste drop-outs in het onderwijs zijn jongens. “Er zijn vele malen meer intellectuele vrouwen, wat betekent dat we iets moeten doen met onzen mannen”, aldus Van Dijk-Silos.

Bekijk ook:


84 REACTIES

 1. De mannen met een educatieve en intellectuele achterstand zitten in de coalitie in DNA….Als je nergens meer voor deugt dan ben je een topper in het paarse kamp.


  Maak melding

 2. He dikke Silo,
  Wordt toch ’s een keer wakker man.
  Is het nog niet tot je doorgedrongen dat je het als man zonder intelligentie het bijzonder ver kan schoppen in Su?


  Maak melding

 3. =Silos , ik begrijp jou bericht wel, maar er zijn een paar regels die mij opvallen:::
  Maatschappelijk is er wat aan de hand en er zal wat aan gedaan moeten worden. “Er is iets heel serieus aan de hand”, Mannen nemen veel topposities in.

  Silos, het volgende aan jou::begin aan jou arrogantie te werken. Hoe vind je het dat de twee dissidenten in de DNA zitten en dit terwijl deze mannen ook mee bepalen met belangrijke wetten??? Hier is de wet vertrapt ondanks de vonnis.

  Vergeet niet dat voor Bouterse aan de macht kwam voor 1980 er wel mensen in de politiek zaten die allen heel goed geschoold waren/zijn. Na 1980 moet je maar eens nagaan hoe alles is veranderd.
  Bouterse heeft toch meer dan de helft laaggeschoolden als ambtenaar gemaakt?????welke educaties hebben deze mensen gevolgd!!!

  Maatschappelijk zal het dan NOOIT goed gaan met zo’n voorbeeld en dit is echt een serieus probleem.
  Jou dochter werkt hieraan ook mee en wetten in Suriname worden door jou baas Bouterse gewoon vertrapt.


  Maak melding

 4. Het is aantoonbaar bewezen dat ook in Suriname de achterstand van mannen op vrouwen met de dag oploopt. Het aantal laagopgeleide mannen groeit terwijl het aantal laagopgeleide vrouwen afneemt. De achterstand lijkt onoverbrugbaar te worden. Vrouwen zijn de kunstmatige achterstand aan het wegwerken die ze kregen opgelegd .

  Dit zal ook haar consequenties hebben voor de Surinaamse samenleving. De hoogopgeleide Surinaamse mannen die in Nederland wonen zullen bij terugkeer in Suriname een bedreiging gaan vormen voor de laagopgeleide mannen in het land. De hoogopgeleide mannen hebben immers meer te bieden aan hoogopgeleide vrouwen die een partner van gelijk niveau zoeken. Een laagopgeleide man staat gelijk aan een lege geldbeurs een portemonnee zonder geld.

  Een ander verschijnsel is de mentale achterstand die toeneemt onder de mannen die aanhanger zijn van het Front. De fragiele macho’s, de she-mannen van het Front zijn continu bezig met hun bitch-fight tegen de regering Bouterse. Ze hebben geen krachtige counters tegen de regering en gaan tekeer als viswijfen tegen de NDP en haar aanhang.


  Maak melding

 5. Wellicht kan RobG remigreren en als econoom zich aansluiten bij het adviesorgaan van de president.
  Mogelijk kan hij ook als trekker fungeren bij één van de speerpunten van deze coalitie namelijk Internet specialist om hacking te voorkomen


  Maak melding

 6. De jonge mannen in Suriname zien dat je met studeren minder ver komt dan met illegale praktijken. Kijk maar naar de president en sommige ministers. Die hebben geen academische achtergrond maar verdienen meer dan 10 doctorandussen bij elkaar. Ramon Abrahams heeft niet eens een mulo diploma maar is inmiddels multi-miljonair. Surinamers houden ervan om door te leren, maar door de situatie in Suriname is hun doorzettingsvermogen gekelderd. Degenen die na 1980 weg zijn gegaan uit Suriname willen absoluut niet komen werken onder de huidige omstandigheden. Dit is kapitaal verlies omdat veel jonge mannen met enorme kennis en expertise in het buitenland blijven wonen


  Maak melding

 7. Hè vetzak varken Silo’s
  1. Je verkracht mensenrechten in SU door wetten te manipuleren. Je pleit de crimineel en moordenaar ( je baas bouta, meriba en andere NDP criminelen vrij. Daarom ben je niet de juiste persoon het mensenrechten instituut te openen.
  2. De mannen moeten meerdere klussen per dag doen en dan nog leven ze onder het standaardniveau door het slecht beleid van deze strontregering.

  Dus hou je lelijke bek dicht


  Maak melding

 8. Dit is wel een statement zeg, dat kunnen de heren B.en H in hun zak steken hahahaha,
  Behalve hen zijn inderdaad het gros v/d mannen beterweters.
  Het tegendeel kan je als vrouw bewijzen maar toch blijven ze volhouden dat ze…. A, gelijk hebben, en B hun ongelijk moeizaam toegeven.
  Macho gedrag is hun antwoord,… dat haantjes gedrag heeft Suriname wel naar de afgrond geholpen. Domme Domme Man.


  Maak melding

 9. Ja wat wil je als Suriname meer van een dictatuur heeft dan een democratische rechtsstaat is, sinds 25 februari 1980.

  Vele intellectuelen/mannen hebben een veilig heen komen voor zichzelf, gezin, familie in het buitenland gezocht om hun vege lijf te redden, meer konden verdienen, orde, rust, veiligheid in een democratische rechtsstaat wilden leven. Vele Studenten/mannen die afstudeerden niet terug keerden naar Suriname.

  Suriname verloor heel veel goed opgeleide mensen/jonge mannen.

  Ook ging alles heel snel achteruit. Sranan Skeer 3 x, als er geen kader is die goed onderwijs en wetenschappen aan te bieden, omdat er geen geld en kader is, spreekt voor zich, als mannen ook zich zelf en vriendin/vrouw in stand wilden houden en zien dat anderen heel gemakkelijk snel rijk worden of op posities terecht kwamen, terwijl ze niet die kennis en ervaring hebben. Ook bleef de trek van veel jonge studenten die in Nederland, buitenland gingen studeren en velen niet meer terug kwamen.

  Wat overblijft spreekt voor zich om dat vele werk te doen. Vriendjespolitiek van domme mannen, zonder kennis en ervaring, die willen bepalen voor intellectuelen wat moet gebeuren, omdat andere persoonlijke belangen van de lijder belangrijker zijn. Je kan wel veel pikken, maar als ongeschoolden, voor intellectuelen willen bepalen, zal duidelijk zijn dat dit geen stand houdt. Poppenkast! omkoperij, overlopers, voodoo, hokes pokes, Liba, 3 x skeer, geen goed beleid (kort, middel)lang), staats schulden, geen normen en waarden, principes, maar meer sprake van neks no fout, nada, notie, neks, nunca, never, a no mi!, pe a moni dé, zelf verrijking bij een kleine groep om DDB, chaos, koek en sopie, totale armoede bij het volk, zelf amnestiewet van DDB, terugroepwet, mensenrechten vraagstuk staat voor grote uitdagingen, losbandigheid, criminaliteit per dag toe neemt, mensenhandel, drugshandel, wapenhandel, smeergelden, witwassen, ontwaarding van srd, geen valuta, euro, us-dollar, geen medicamenten, totale achteruitgang in alles, enz.

  de jeugd/jonge mannen kijkt/kijken ernaar en vraagt zich af als DDB met zijn mulo dat kan, dan kan iedere man dat. Het hek is sinds 25 februari 1980 in Suriname van de dam.

  Suriname verkeert in diepe duisternis, verval, chaos, grote armoede!

  Dictatuur of Democratische Rechtsstaat?

  Wie Houdt Wie Voor De Gek?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 10. Mensen die om alles schelden hebben een geringe woordenschat .

  Advies; lees of luister aandachtig voordat je iets zegt want dat breekt je en maak je je zelf belachelijk.


  Maak melding

 11. Waarschijnlijk heeft Dora de president en Limbo als voorbeeld genomen.En natuurlijk de personen die het nieuws op de stvs en atv redigeren en samenstellen.


  Maak melding

 12. En toch claimen die labbezakkwn alle leidinggevende posities. Jammer dat duw vrouwen als Simons Dora en anderen geen eerlijk stelling durven te nemen. Uma na yu na a man


  Maak melding

 13. Ha ha. 😂 Tante jeny is zeker niet de knapste onder de vrouwen, zelfs een huis vrouw denk helder dan haar.
  blijkbaar is er geen man instaat haar plat te walsen.
  Zo krijgen de mannen altijd de schuld. En haar oom bouta dan , ach ja bouta is kaal niet vanwege kennis en kunde , maar van corruptie breierij.


  Maak melding

 14. ‘Er is een intellectueel en educatieve achterstand bij mannen.” Dit stelt minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie.
  Klopt als een bus Dora Vetzak,je baasje bouta is een levende voorbeeld hiervan!!
  ‘Er is iets heel serieus aan de hand”, zei Van Dijk- Silos de vetzak,natuurlijk vetzak sinds 1980 is er iets heeeel serieus aan de hand!!


  Maak melding

 15. Ray ten tijde van de coupe zijn de meeste intellectuelen gevlucht naar Nederland of de VS. Het is bewezen dat je je intelligentie van de ouders erft. Dikke Silos durft haar baas niet op aan te spreken. Bouterse is de schuldige


  Maak melding

 16. @Koos
  Klopt.Wij kunnen de intellectuelen niet kwalijk nemen dat ze hun geluk ergens anders zijn gaan zoeken.De malaise van heden dank zij bouta ,bewijst waarom!! Bouta en co en vetzak Silos vullen hun zakken en laten de kruimels voor hun volgelingen die deze figuren als helden zien,blij gemaakt door de kruimels!!@


  Maak melding

 17. Neks no fout. 80% hebben een ndp opleiding, liegen, bedriegen,roven,moorden,stelen, intimideren en bedreigen, daar zijn deze domme paarse leerlingen meester in, net als hun paarse lijder. Wahahahaha


  Maak melding

 18. Het stoort mij enorm dat mw.Silos zo wordt neergezet, als vetzak en andere benamingen, dit getuigt nog maar eens van haar gelijk
  Ik ben echt geen voorstander van haar maar om zo op de vrouw te spelen is toch erg laag bij de grond,


  Maak melding

 19. Wat wil je als je merkt dat een halve analfabeet de baas is en intellectuelen, die onder hem moeten functioneren, aan de lopende band ontslagen ku nen worden, b.v. alsministet? Het heeft in Suriname totaal geen zin om jarenlang te studeren, omdat elke ongeschoolde criminele gatlikker van de half analfabele baas boven jou kan worden aangesteld, waarna jij het denkwerk mag verrichten en de incompetente jaknikker er met een megasalaris vandoor gaat en in een paleis ter waarde van usd 650.000,- kan gaan wonen. Je kan daarom in Suriname beter een grote smoel hebben net als Boetoe, Bouva, Misiekaba of Hopkinson en je aansluiten bij een corrupte politieke partij in de hoop dat die partij in de coalitie terecht komt. Als dat gebeurd, zit je, met of zonder gedegen opleiding, gebakken.


  Maak melding

 20. Sam, kan je het tegendeel bewijzen van wat Koos beweerd heeft? Hoe komt het dat in sommige families (bijna) alle leden een hoge IQ hebben en in andere (bijna) elk lid een lage IQ heeft? Let op, je moet een goede opleiding niet zonder meer gelijk stellen met een hoge IQ, iemand met een lagere IQ kan door inzet en doorzettingsvermogen in de praktijk beter geschoold zijn dan iemand met een zeer hoge IQ.


  Maak melding

 21. Ai baja Bessie Turf,
  heb je het dan nog niet door???
  De Surinaamse man wil maar 1 ding……..
  en of hij dat ene ding van zijn vrouw/vriendin/vriend of buiten krijgt maakt hem niet uit.
  En trouwens wat voor opleiding heeft jouw geliefde president?


  Maak melding

 22. @Isabelle
  Jij denkt dat die vetzak om je geeft?
  Nee hoor ze geeft geen moer om je!! Iemand die zich laat omringen kan je geen intellecuteel persoon noemen!Bovendien doet ze mee met de boevengilde!!


  Maak melding

 23. Vette Betsie bedoelt de adviseurs, de ministers, de DC’s etc van de paarse roversbende en de criminele president. Ze zegt het verdekt, anders wordt ze gelijk ontslagen door de Godfather bouta.


  Maak melding

 24. Ach ja Suriname heeft ze ook wel nodig op dit niveau om tot bloei en ontwikkeling te komen.
  Ik ken er een paar waar Suriname echt blij mee zou zijn.
  Zoals een econoom en IT deskundige RobG, deze zou niet weerstaan in de etalage om het IMF te woord te staan.
  Dus RobG Bouta heeft je nodig


  Maak melding

 25. ze heeft gelijk !
  zij bemoeid tenslotte alleen maar met dit soort mensen
  stelletje achterlijke dombo’s die op bouta hebben gestemd
  ze moet wel benoemen welke soort surinamers zij bedoeld
  zeker dat soort surinamer dat santa boma overbevolkt
  maar dat wisten we al


  Maak melding

 26. @Isabelle

  Een rechtsgeleerde die een MEGA BOEF c.q. MEGA LEUGENACHTIGE CRIMINEEL en zijn BENDE adoreert, daar kan een mens toch GÉÉN RESPEKT voor opbrengen. Jij blijkbaar wel. IK in ieder geval NIET !!!!

  En bovendien, heb jij ” Miss PIGGY ” nooit zien SCHRANSEN ( pinda’s, chips, chocolade repen ) tijdens vergaderingen in het parlement ???!!!
  DÁT stoort mij ENORM en DÁT getuigt van een GROTE MATE van ONBELEEFDHEID en DESINTERESSE naar de collega die op DÁT moment aan het woord is !!!

  Isabelle ! Zou jij het fijn vinden als iemand naast jou tijdens een vergadering ziet te SMAKKEN en tegelijk friemelen in een pakje met BORRELNOOTJES of CHIPS ??@@!!***

  Trevlig kväll ! CHAVÉZ


  Maak melding

 27. in haar directe omgeving is dat waar te nemen. van Pres tot de gewone ambtenaar, dus.
  zij kijkt
  zij ziet
  zij analyseert
  zij constateerd
  zij bevestigd


  Maak melding

 28. @ Tigri

  Je hebt het gras voor mijn voeten gemaaid ; het klinkt misschien afgezaagd maar daar je heb volkomen gelijk in.
  Onze pres ; is ook niet geschoold maar wordt toch, president van het land. Dank zij de domme paarse aanhang die niet geschoold zijn, dus miss Piggy heeft volkomen gelijk ! Mensenrechteninstituut in Su , laat me niet lachen a.u.b. de mensen worden vertrapt, waar hebben we het over ???? Ik ben heel blij dat meer vrouwen hogere opleidingen zijn gaan volgen, dan zijn ze economisch niet afhankelijk van zo´n domme paarse eikel !

  Sari tori baja

  Jacko


  Maak melding

 29. Beste Sam,

  Intelligentie is zeker een erfelijk aangelegenheid. Voor meer informatie verwijs ik je naar biologisch psychologe Daniëlle Posthuma van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zij heeft dit uitvoerig bestudeerd. In de volkskrant vind je nog artikelen terug. Veel plezier net lezen.


  Maak melding

 30. Franchepane,

  Op dit obderwerp is uitvoerig onderzoek naar gedaan. Als je slimme ouders hebt is de kans levensgroot dat je dit ook bent. Het is erfelijk. Bouterse heeft genocide gepleegd op de ontwikkelde surinamers. Zie anno 2016 wat de uitkomsten daarvan zijn.

  Intussen timmeren de kinderen van hoog opgeleide Surinamers aan de weg in Nederland. Veelal zijn deze gevlucht voor de coupe destijds.


  Maak melding

 31. Weet je wat laag is als je je baas met hand en tand beschermd wetende dat hij bloed aan zijn handen geeft.

  Deze vrouw slaapt met de wetboek onder de bed van Bouterse. Hoe geloofwaardig ben je dan nog. En dat voor een minister van juspol.

  Ze geeft de nabestaanden nog een trap na
  ook. Wake girl !!


  Maak melding

 32. Postings worden door de moderator niet eens geplaatst alleen enkel omdat ik kriktiek heb op Bouterse. Gekker moet het niet worden. Begint erop te lijken dat waterkant censuur pleegt.


  Maak melding

 33. Brain drain is dat, en ik ben 1 van hun. Ik heb gewerkt voor de n.v. grassalco, als mijnbouwkundige op vele concessie gebieden. Daarna voor de billiton n.v. waar ik meer betrokken werd bij de bakhuys bauxiet feasibility study in 1995 als superintendent. Toen had ik mackey & schnellmanns van zuid afrika aangewezen als uitvoerder.
  Als laatst voor staatsolie n.v. waar ik ervaringen deed o.a. produceren, verwerken en verpompen van de saramacca crude naar de raffinaderij.
  Nu zit ik bij tata steel europe. Binnenkort ga ik naar india om een nieuwe staal fabriek te helpen op te zetten.
  Ik voel me echt schuldig dat ik mijn eigen land niet kan helpen. Een ding is zeker, ik kan niet tegen corruptie. Ik denk elke aan suriname, ik hou van suriname, maar ik ben geen god om moordenaars en corruptelingen te bestraffen. Ik dsnk u.


  Maak melding

 34. Mevr.J van Dijk-Silos,heeft over dit onderwerp volkomen gelijk, niet alleen in Suriname maar Wereldwijd lopen mannen intellectueel achter…..van Nature is de Man wijzer als hij dicht bij zijn Schepper blijf maar is nu een dwaas, hebzuchtig en machtbelust en sexistisch geworden….. dat komt door een combinatie van factoren, wetenschappelijk is aangetoond dat de vrouw, door hun X chromosoom intelligenter zijn dan de man met een Y chromosoom ,….en geestelijk omdat zij als eerste van de verboden vrucht van de boom van kennis heeft gegeten…..En in deze modernetijd door het gebruiken van plastiek en fluoride in producten,die wij consumeren, en het lozen van vrouwelijke oestrogenen in allerlei chemischeafvalproducten in het drinkwater dat de man vrouwelijker en dwazer wordt…..De man kan het alleen Nu en in de toekomst redden door teruggaan naar zijn oorsprong,de SCHEPPER,van Hemel en Aarde voor Liefde,Wijsheid, Moreelgezag en Rentmeesterschap voor zijn Gezin,en Medemens in gemeenschap met de Natuur(fauna /flora )……waarover hij gesteld is om het te behouden ,Want liefde en Wijsheid is belangrijker dan geld en materialisme,en aanzien , Shalom .


  Maak melding

 35. @koos,
  “intelligentie een erfelijke aangelegenheid”
  Even een relaas over mezelf:
  Ik ben moeders mooiste niet; zeg maar gerust oerlelijk maar daarentegen super intelligent.
  Jaren geleden ben ik door een bloedmooie blondine benaderd die met mij een kindje wilde maken opdat ze verzekerd zou zijn van een super intelligent nageslacht…En zo geschiedde.
  Nu is zij de ongelukkige moeder van een kind met het uiterlijk van de vader en het verstand van een dom blondje.


  Maak melding

 36. Franchepane schreef:

  Sam, kan je het tegendeel bewijzen van wat Koos beweerd heeft? Hoe komt het dat in sommige families (bijna) alle leden een hoge IQ hebben en in andere (bijna) elk lid een lage IQ heeft? Let op, je moet een goede opleiding niet zonder meer gelijk stellen met een hoge IQ, iemand met een lagere IQ kan door inzet en doorzettingsvermogen in de praktijk beter geschoold zijn dan iemand met een zeer hoge IQ.

  =============================================
  Is intelligentie aangeboren of aangeleerd?

  Uit tweelingenonderzoek blijkt dat intelligentie voor ongeveer 55% erfelijk is bepaald. Deze genetische component bepaalt de bovengrens van je intelligentie, dat wil zeggen de maximale intelligentie die je kunt bereiken. De omgeving zorgt ervoor of je dit maximale niveau ook bereikt. Vergelijk intelligentie desgewenst met atletisch vermogen. Sommige mensen zijn van nature wat sportiever dan anderen.

  Omgevingsfactoren voor intelligentie ontwikkeling

  Omgevingsfactoren zoals opvoedingsstijl van de ouders, de cultuur waarin je opgroeit, scholing en vriendenkring, bepalen 45% van je intelligentie. Vooral in je jeugd spelen dergelijke omgevingsfactoren een rol. Krijg je als kind slechte voeding en groei je op in een milieu waar weinig waarde wordt gehecht aan onderwijs, dan zul je minder intelligent worden dan wanneer je op zou groeien in een omgeving waar je wel genoeg te eten krijgt en waar je wordt gestimuleerd om goed te presteren op school.

  https://www.123test.nl/intelligentie/


  Maak melding

 37. Persoonlijk vind ik Bouterse ondanks zijn lage opleiding intelligent. anders gezegd hij is niet wijs maar intelligent

  Hij huurt zoals een echte manager betaamt de juiste mensen (hoger opgeleide mensen dan hij zelf) in om wat hij wil bereiken, uitgevoerd te krijgen.

  Hij weet b.v. dat de intelligente mannen van het IMF willen dat hij zijn “doodvonnis” tekent door hem bezuinigingen door te laten voeren die het volk niet wil dus doet hij het niet.

  Hij weet precies en op het juiste moment goede sier te maken met positieve berichten zie Newmont, water transport, etc

  Als het erop aankomt stuurt hij de bad guys (ministers) de laan uit met behoud van salaris. Verder doet hij alsof hij persoonlijk niet verantwoordelijk is voor het mislukt beleid.

  En met deze slimme strategie blijven de mensen in hem geloven. Zelfs mensen met een hoger IQ en hoog opgeleiden is hij slim af.


  Maak melding

 38. Door de aanhang van de NDP op waterkant tegen te werken denkt de webmaster de positie van het Front te verstevigen. Mooi niet……………….!!!!!!!


  Maak melding

 39. Ik denk dat het gestelde geld voor de hele bevolking, uitzonderingen daargelaten. Het niveau is zeer laag zelfs van de Adek afgestudeerden. Verder is een zeer beperkte kennis van de wereld buiten Suriname funest.


  Maak melding

 40. te je nak libi sma kier lek dagoe dang je e bari

  goudmijn en rotzooi ontwikkel mijn vaderland dagoe bouta maar je bent net een een ongeneeslijke insect


  Maak melding

 41. Als een lageropgeleide,crimineel president kan worden in Suriname is het wel nodig om naar de universiteit te gaan.
  Het zou passen in Suriname een misdaad opleiding te beginnen.Misdaad is de grootste bron van inkomsten op dit moment in Su.


  Maak melding

 42. “Isabelle
  Het stoort mij enorm dat mw.Silos zo wordt neergezet, als vetzak en andere benamingen, dit getuigt nog maar eens van haar gelijk
  Ik ben echt geen voorstander van haar maar om zo op de vrouw te spelen is toch erg laag bij de grond,”

  Ik zal waarschijnlijk de laatste zijn om zo over deze vrouw te spreken…maar geef eerlijk toe, als zij het durft om het zo op de man te spelen, waarom zou het andersom niet mogen…wie de bal kaats, moet deze ook terug verwachten…

  van Dijk -Silos is zelf niet erg intelligent, gezien haar ongenuanceerde uitspraak. Ze is ook geen wetenschapper en kan dus onmogelijk vast stellen dat er geen onderbouwde wetenschappelijk onderzoek voor nodig is om vast te stellen dat mannen achterlopen. Je zou bv kunnen denken aan de verhouding in aantal tussen mannen en vrouwen, het aantal in het buitenland gestudeerde mannen en vrouwen die terug keren etc..etc…zo zijn er nog tal van andere factoren die je mee zou kunnen nemen.

  Eveneens behoort van Dijk -Silos als geen ander te weten dat je als zogenaamde intellectueel zelf, anderen, in dit geval de groep mannen, niet op zo’n manier kan schofferen. Dit staat haaks op haar eigen educatieve intellect.


  Maak melding

 43. Jojo,vroeg me ook effe af of minister van Dijk-Silos een TRANSGENDER is want het ontbreekt haar ook aan intellectuele en educatieve achterstand ha ha ha😃.Dat wil niets zeggen over de vele diploma’s die ze op zak heeft.Voordat ik dat over me heen krijg.😷😷…Haar vele uitlatingen,uitstraling,gedragingen,uitspattingen en empatisch hangen naar het kwade zet me tot nadenken😎😎😎


  Maak melding

 44. ‘Mannen in Suriname lopen intellectueel achter’

  “Isabelle
  Het stoort mij enorm dat mw.Silos zo wordt neergezet, als vetzak en andere benamingen, dit getuigt nog maar eens van haar gelijk
  Ik ben echt geen voorstander van haar maar om zo op de vrouw te spelen is toch erg laag bij de grond,”

  Ik zal waarschijnlijk de laatste zijn om zo over deze vrouw te spreken…maar geef eerlijk toe, als zij het durft om het zo op de man te spelen, waarom zou het andersom niet mogen…wie de bal kaats, moet deze ook terug verwachten…

  van Dijk -Silos is zelf niet erg intelligent, gezien haar ongenuanceerde uitspraak. Ze is ook geen wetenschapper en kan dus onmogelijk vast stellen dat er geen onderbouwde wetenschappelijk onderzoek voor nodig is om vast te stellen dat mannen achterlopen. Je zou bv kunnen denken aan de verhouding in aantal tussen mannen en vrouwen, het aantal in het buitenland gestudeerde mannen en vrouwen die terug keren etc..etc…zo zijn er nog tal van andere factoren die je mee zou kunnen nemen.

  Eveneens behoort van Dijk -Silos als geen ander te weten dat je als zogenaamde intellectueel zelf, anderen, in dit geval de groep mannen, niet op zo’n manier kan schofferen. Dit staat haaks op haar eigen educatieve intellect.


  Maak melding

 45. Mannen in Suriname lopen intellectueel achter.

  Goh

  die conclusie kun je wel trekken als je niet verder kijkt dan het zooitje om je heen in de regering en coalitie


  Maak melding

 46. Superbrein
  @koos,
  “intelligentie een erfelijke aangelegenheid”
  Even een relaas over mezelf:
  Nu is zij de ongelukkige moeder van een kind met het uiterlijk van de vader en het verstand van een dom blondje.

  Snap ik enigszins wel wat Superbrein weergeeft. Maar denk dat zijn lelijkheid van dusdanige invloed is dat daardoor de inzet om te vrouwelijk schoon te lokken met “iets” de drive (doorzettingsvermogen) heeft verhoogd tot een ultieme prestatie namelijk “intelligent overkomen”.
  Dus dom geboren zijn wil nog niet zeggen dat je mislukt zal zijn in je leven net zo min als arm geboren zijn en arm sterven. Want arm sterven heb je zelf in de hand.
  Zie de vele personen wiens ouders analfabeet zijn en hard werkende boeren waren wiens kinderen uiteindelijk in de medische en ondernemerswereld ongekende successen vieren


  Maak melding

 47. intellingentie van de surinamse man slingert tussen hun benen.Kinderen hier kinderen daar kinderen overal!
  dat is de intelligentie van onze surinamse man.


  Maak melding

 48. Jabo

  Het Front scum zoals Ray,koos,enz. krijgt wel de goedkeuring van de moderator om deze minister voor vuil,enz uit te maken.

  =============================================

  Die vetklep van een Silos laat sumoworstelaars op anorexiapatiënten lijken. En als ze op een weegschaal staat, staat er ? wordt vervolgd….

  Deze minister verdiend het dubbel en dwars om zo aangepakt te worden. Wordt tijd dat ze opkrast.


  Maak melding

 49. @Bigi Sma,
  “Snap ik enigszins wel wat Superbrein weergeeft”.
  Neen je snapt er geen snars van; want de achterliggende bedoeling van mijn relaas is niet tot je doorgedrongen; a kwarkie n’e fadong na yu.
  Jij bent het voorbeeld van het kind zoals in mijn verhaal omschreven.


  Maak melding

 50. Off topic | de surinaamse minima komen de feestdagen nauwelijks door. Prachtige brief van Carl Breeveld.

  President, ik schaam mij als Srananman, wanneer we niet in staat zijn om simpele dingen als uitbetaling van sociale uitkeringen, waarbij het soms gaat om kleine bedragen van een paar tientjes tot SRD 325 te voldoen.” Dit schrijft Assembleelid Carl Breeveld (DOE) in een open brief aan president Desi Bouterse. De uitbetaling van de financiële bijstand is tot nader order verschoven.

  De brief van Breeveld aan de president:

  “De afgelopen periode ben ik herhaaldelijk geconfronteerd met het niet of niet op tijd uitbetalen van de sociale bijstand aan burgers. De klachten bereiken niet slechts mij, maar vrijwel alle leden van De Nationale Assemblee. Als het niet het gehele Para district is, komen de klachten vanuit Commewijne of andere districten, seniore burgers of personen die leven met een beperking. De sociale instellingen die ouderen, kinderen en mensen met een beperking huisvesten, zijn te vaak ook de dupe van het niet nakomen van gemaakte (financiële) afspraken met de overheid.

  Suriname is partij bij Verdragen die benadrukken dat overheden in hun beleid prioriteit zullen geven aan groepen uit de samenleving die sociale ondersteuning nodig hebben. Daarnaast heeft u, bij herhaling aangegeven dat in uw beleid de mens centraal staat. Ik ga er niet van uit dat u daarmee een geselecteerd groepje mensen zou bedoelen, maar dat het hier gaat om alle mensen die deel uitmaken van onze gemeenschap. Het zou te ver voeren om hier meerdere van uw uitspraken, betrekking hebbend op zorg en aandacht voor eerder genoemde groepen, en vervat in Ontwikkelingsplan, Jaarredes en tijdens andere podium momenten, hier aan te halen. Hetgeen ik hier aan de orde stel is namelijk geen onbekend of onduidelijk verhaal.

  Dat er bij herhaling laat of soms niet eens wordt uitbetaald is onacceptabel. Erger is het wanneer er niet gecommuniceerd met de doelgroepen waarom dat niet gebeurt. Waarom komt er pas nadat het aan de orde wordt gesteld in DNA, een vaak onbevredigend antwoord? Zelfs op persberichten in dit kader komt er geen reactie. Dat is onbehoorlijk bestuur.
  Burgers kunnen toch geen kosten maken om bijv. vanuit de rechteroever van de Commewijnerivier naar een kantoor te gaan en onverrichter zaken naar huis terugkeren? Hetzelfde geldt voor personen met een beperking die soms volledig afhankelijk zijn van de uitkering. De mensen worden in de steek gelaten. Als dan de minister van Financiën op vragen, door mij over deze problemen gesteld, antwoordt dat het hem heel erg spijt maar dat de bureaucratie de oorzaak hiervan is, dan schaam ik mij voor het niveau waarop beleid gemaakt wordt. Hoe is het mogelijk dat deze constatering, die mijns inziens een plat gereden pad is, na zoveel jaren, zoveel mislukkingen, nog steeds niet leidt tot daadwerkelijke oplossingen.

  Wanneer ministers moeten reizen, er feest gevierd moet worden bij de onafhankelijkheid, middelen gealloceerd moeten worden voor presidentiële- en ministeriële relatiegeschenken, dan is dat wel in een wip en een zucht geregeld. De bureaucratie werkt dan uiterst efficiënt en effectief. President, ik schaam mij als Srananman, wanneer we niet in staat zijn om simpele dingen als uitbetaling van sociale uitkeringen, waarbij het soms gaat om kleine bedragen van een paar tientjes tot SRD 325 te voldoen. Een zichzelf respecterende overheid begint bij uitbetalingen eerst de nood van de meest kwetsbaren in de samenleving aan te pakken. Dan is er sprake van begrip en aanwezigheid van inlevingsvermogen in de situatie van genoemde groepen.

  Met een beetje fatsoen begrijpt u dat het niet kan om over leningen van US$ 235 miljoen te praten, terwijl niet eens de kleine bedragen, zoals eerder genoemd, niet kunnen worden voldaan. De minister van Financiën heb ik reeds gehoord in het parlement, maar u, als eindverantwoordelijke voor het beleid dat wordt uitgevoerd, dient nu duidelijk orde op zaken te stellen. De foto bij deze open brief spreekt boekdelen en moet u als regering tot zelfonderzoek en verbeterd handelen stimuleren. Beeldt u zich de vele teleurgestelde gezichten in, die na een tocht naar de betreffende kantoor, dit moeten lezen. Bellen naar de betreffende kantoren mogen deze burgers achterwege laten, want opnemen en betrokkenen correct te woord staan, wordt kennelijk angstvallig vermeden.”


  Maak melding

 51. @Jacobus

  Jeniffer van Dijk is niet de ideale persoon om hierover te beginnen.
  Zij laat en haar dochter laten zich aansturen door iemand die net de lbo heeft gedaan. Wat niet zo’n probleem zou moeten zijn maar die persoon heeft een heel laag besef van wet, rech en goede moraal.
  Jij als marionet van een moordenaar, wetsovertreder, fraudeur, volksverlakker etc wordt dan ook niet serieus genomen. Maakt niet uit als he tig diploma’s of academische titels hebt. Je wordt nooit voor vol aangezien.


  Maak melding

 52. Superbrein
  I can’t read the topic of your story. Pls explain your view so that normal people can understand what you are taking about.

  Ben je dan zo lelijk dat je intelligent over moet komen om een blonde te kunnen krijgen?


  Maak melding

 53. Maar het is inderdaad bewezen dat mannen echt veel minder slim zijn dan wij vrouwen. Mannen worden geestelijk nagenoeg volledig in beslag genomen door hun driften. Jenny hoeft maar vet lekker te zijn en jullie mannen zijn dan totaal out of control.


  Maak melding

 54. Hoi Koos…mijn postings gaan soms wel door de moderator want ik check het na…maar na een split seconds zijn ze verdwenen..gewist.Vaak komen ze de moderator niet door en worden niet ge plaats.Dit is een teken aan de wand dat zegt;Einde democratie; maakt plaats voor lafheid,onvolwassenheid.Als ik geluk ben liggen ze in hun hangmat en gaat dit stuk door de moderator…😤😤


  Maak melding

 55. Het gaat er niet om hoe de minister er uit ziet ! Het gaat er om, dat mevrouw PRINCIPE-LOOS is en anderen niet de les hoort te lezen !

  Wie steunt zonder morren een krom presidentieel besluit omdat de Veiligheid van de staat, gevaar zou lopen ???

  Wie PAKT daarna de BEDREIGERS van die Veiligheid van de staat NIET OP ????

  CONCLUSIE : het GEVAAR is FAKE en de besluiten op basis daarvan, dus ook !

  Ook bij openlijke Corruptie en bij Roven ten nadele van de staat, houdt deze mevrouw haar mond !

  Dus minister, kijk eens in de SPIEGEL !!!!!


  Maak melding

 56. Mevrouw de minister zou weleens gelijk kunnen hebben. Hier in NL doet zich een soortgelijke situatie voor. Vrouwen zijn in toenemende mate hoger opgeleid dan mannen.


  Maak melding

 57. @ Passie xxx,

  Wil je beweren dat seksueel voor lopen getuigt van hoge intelligentie?
  Veel Surinaamse mannen zijn seksueel hyperactief en geil.
  Maken tig kinderen bij tig vrouwen, die ze niet kunnen onderhouden. Reden: deze mannen zijn ondanks hun seksuele passie super domme wezens en denken alleen na met hun kruis na.
  Blijkbaar behoor jij ook tot die groep super domme mannen gezien jouw uitspraak: “En de vrouwen lopen sexueel achter ahhaaha”.


  Maak melding

 58. De minister van Financiën is ondanks dat hij een hoge opleiding heeft genoten geen intelligente man, vanwege zijn taalgebruik tegen een vrouwelijke DNS-lid.
  Foei toch Hoefdraad!

  .
  De beledigingen van een minister in het parlement

  13 Dec, 01:37

  loading foto
  previous next

  Op vrijdag 09 december jl. was het weer eens raak (!) in het parlement – in ons land De Nationale Assemblee genoemd. Serieuze, goed onderbouwde vragen van het lid Krishna Mathoera aan de minister van Financiën dacht deze op hooghartige wijze af te moeten doen met beledigingen aan het adres van het zeer geachte DNA-lid. Het woord ‘analfabeet’ viel voor de zoveelste keer in dit staatsorgaan. Overigens zouden wij ernstige bedenkingen moeten hebben over personen die DNA-leden als analfabeten betitelen. De leden in DNA zijn geschoold tot hooggeschoold met eigen specifieke deskundigheid en bekwaamheid. Het gebruik van het woord ‘analfabeet’ in DNA zegt meer over de gebruiker van dat woord dan over de personen tegen wie dit woord – zeer misplaatst – gebruikt wordt.

  In onderhavig geval was de belediging van de minister dubbel misplaatst. Hij ging niet in op vragen – die mede namens het volk worden gesteld, terwijl vriend en vijand – bij het hanteren van eenduidige maatstaven – moet bekennen dat het lid Mathoera vooral opvalt door de gedegen wijze waarop zij haar taak als parlementariër opvat.
  Het komt mij voor dat sprekers in het parlement niet altijd beseffen dat de openbare vergadering het orgaan is om het volk te informeren. Burgers met tenminste een muloschool opleiding zouden met gemak die vergaderingen moeten kunnen volgen.

  De zeer intelligente Martin Luther King heeft ons getoond hoe duidelijk je kan zijn ondanks jouw intelligentie en de complexiteit van het onderwerp dat besproken wordt. Maar ook prof. Mr. dr. Coen Ooft en de econoom prof. dr. Heertje zijn daar voorbeelden van.

  Personen die spreken tijdens de openbare vergaderingen moeten vooral zo duidelijk mogelijk hun boodschap brengen. Zo dien je de democratie door de medemens optimaal te informeren over de plannen en werkwijze van de regering.
  We hebben gelukkig de tijd achter ons gelaten dat men zei: “A man taki yere”, en op de vraag: “San a man taki?” volgende het antwoord “Mi no sabi san a man taki, ma a taki!”.

  Over het algemeen zouden wij ons moeten inspannen zo duidelijk en begrijpbaar als mogelijk te spreken en vaktechnisch zaken even duidelijk uit te leggen. Wij moeten ons realiseren dat haast elke studie die wij gedaan hebben voor een groot deel uit staatsmiddelen is betaald. Uiteindelijk zijn dat gelden die de gewone eenvoudige burgers hebben opgebracht middels belastingen. Het zou academici sieren zich wat bescheidener en meer dienstbaar op te stellen en proberen te excelleren in duidelijkheid bij hun publieke optreden. Maar zeker zouden ze niet steeds anderen moet verwijten dat die hen niet begrijpt.

  Overigens zei eens een didacticus tegen mij dat personen die zaken niet duidelijk kunnen uitleggen vaak die zaken niet helemaal onder de knie hebben.
  Onder vakgenoten, in vaktijdschriften en in academische kringen is men vrij de moeilijk schema’s, definities, formules zonder verdere verklaring te gebruiken.
  Overigens werd al in het jaar 40 – van onze jaartelling door de Romeinen geformuleerd het “Non scholae sed vitae discimus” kortweg “Non scholae sed vitae”. Vertaald: “Wij leren niet voor de school, maar voor het leven”.

  Niet het exposeren van boekenkennis is waar het om gaat, maar de dienstbaarheid aan de samenleving. Tonen dat wat wij geleerd hebben ook zinvol is voor de mensen om ons heen. Verlichting en concrete oplossingen brengt voor de problemen waar de mensen mee te kampen hebben.

  Ik hoop dat het afgelopen vrijdag de laatste keer was dat het woord ‘analfabeet’ is gebruik om het ontwikkelingsniveau van leden van dat college aan te geven. Het is verder te hopen dat goed onderbouwde vragen worden beantwoord; dat de discussies op niveau blijven; dat er meer respect voor onze instituten en voor elkaar aan de dag wordt gelegd. Het is van belang het “vriend – vijand denken” vaarwel te zeggen. Maar ook moeten wij ons realiseren dat het voorbeeld van hooggeplaatsten in een samenleving zo gemakkelijk door de rest van het volk kan worden overgenomen. Ten slotte: Als wij geen eerbied hebben voor ons instituten en voor elkaar, wie zal dat dan nog voor ons hebben.

  Dr. Hans Breeveld

  Bron: Starnieuws


  Maak melding

 59. Bigi sma@ analfabetisme wil nog niet zeggen dat je niet intelligent bent maar niet de mogelijkheid of wil hebben om te leren lezen en schrijven je kan een analfabeet zijn met een hoge iq een alfabetische boer hoeft nog geen domme te zijn zoals jij suggereert
  laat me


  Maak melding

 60. Intelligentie is niet gebonden aan ras, aan sexuele geaardheid of aan sexuele passie, niet aan mooi of lelijk zijn, niet aan huidskleur, maar aan het feit in welke mate je brein begaafd is.

  Kinderen van begaafde ouders hoeven niet persé over diezelfde begaafdheid te beschikken net zo min als kinderen van niet begaafde ouders dan dus automatisch ook niet begaafd zullen zijn.

  Er zijn kinderen die in omstandigheden zijn opgegroeid waarbij ze niet de mogelijkheid hebben gekregen zich te ontwikkelen. Zelfs tussen kinderen met zelfde ouders die in precies dezelfde omstandigheden zijn opgevoed, kan het ene kind begaafder zijn dan het andere.
  Of identieke 2-lingen even begaafd zijn, weet ik niet. Eigenlijk zou je denken dat dat haast wel zo is, immers het gaat om identieke 2-lingen.

  Bij 2-eiige 2-lingen ligt dat anders.
  Dat kan ik weten ben zelf de helft van een 2-eiige 2-ling.
  Mijn broer is in leren altijd beter geweest is dan ik. Hij perste bij wijze van spreken alles uit zijn kleine pink en ik moest er hard voor werken.


  Maak melding

 61. de meeste reacties vergeten aan dat het ligt aan de kwaliteit van ons onderwijs. Bovendien is het niet afgestemd op de realiteit van de jongemannen. Ik ben hoogopgeleid in nederland gestudeerd en ben teruggekeerd naar suriname omdat ik van mijn land houd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.