Noodzaak professionalisering leerkrachten Suriname

4

Het Centrum voor Nascholing van leerkrachten in Suriname (Cenasu) hield deze week een congres over de noodzaak van de professionalisering van leerkrachten. Dit in verband met de viering van haar 1e lustrum.

Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zegt dat hij uitkijkt naar professionalisering die vernieuwend denken en innovatief handelen stimuleert. “Hoe kunnen we de trainingen inrichten zodat alle doelgroepen bereikt worden?”, vraagt hij zich af.

De minister stelt voor partnerschappen aan te gaan met gerenomeerde opleidingsinstituten in binnen en buitenland, aangezien leerkrachten en docenten in het beroeps onderwijs, het algemeen basis- en secundair-onderwijs, het IOL en ook de universiteit toe zijn aan na en bijscholing.

Bekijk ook:

4 REACTIES

 1. “Hoe kunnen we de trainingen(nascholing) inrichten zodat alle doelgroepen bereikt worden?”, vraagt hij(peneux) zich af.

  It will costs you money, Buster. Financien moet een miljard of meer lenen. Hij moet toestemming van de DNA hebben.

  Van Kuijk e.a verstaan onder professionalisering het groeien en het (nog) beter worden in je vak, je functie, je positie in de school en in het onderwijs. Verder zeggen ze dat professionalisering gericht is op individuele ontwikkeling en op school ontwikkeling. Tussen deze twee typen moet een goede balans zijn.

  Van Veen noemt een lange rij van professionaliserings activiteiten op: Informatie bijeenkomsten, studiedagen,kort lopende cursussen en trainingen, coaching en intervisie,observatie bezoeken bij collega van andere scholen, externe team scholingsdagen, opleiding in het kader van de leraren beurs, deelname aan een netwerk en onderzoeksprojecten (o.a academische school).

  Peneux is skeer na al dit.


  Maak melding

 2. Hi poot nix.

  Waar heb jij het over. Wie mag gebruik maken van deze idioterie. Simpel voorbeeld. In nickerie slaagt dit jaar mevrouw s. Jou homo vriend doekhi overhandigd persoonlijk haar stukken bij jou. Zij werkt in het nieuwe schooljaar als juf.2 jaar terug is mevrouw. C woonachtig in wanica nog steeds bezig met het vinden van een werk binnen het onderwijs nadat zij haar diploma behaald heeft. Mevrouw c heeft gestemd op de NDP alleen laat zij zich niet naaien door homo’s.
  Wat denk jij hieraan te doen. Jij deugd niet als minister.

  Tjee


  Maak melding

 3. En dan duurt het nog 10tallen jaar voor je je opleiding op niveau hebt.
  HBO en Universiteit op is ook op een bedenkelijk niveau, dit betekend kennis aan trekken ,maar ja er is geen geld,over de balk gegooit,alles en iedereen loopt in een swamp.voor de gene in Suriname die nog niet beseffen dat sur naar de kloten is,wordt waker.u heeft een schuld van 20,000sdr per Hoofd van de bevolking,e n dat is gemiddeld inclusief niet verdienende.
  En voor eens en altijd,handen uit de mouwen en gaan met die banaan


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.