DA’91: Suriname moet corruptiegeld terugeisen

23
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 11 dec – Suriname moet geld dat verkregen is via corruptief gedrag, terug vorderen. Dit bepleit de politieke partij DA ’91. Als het nu nog niet kan vanwege allerlei omstandigheden, moeten de nodige stappen worden gezet. Mogelijkheden zijn er wel.

Suriname moet toetreden tot de VN-conventie tegen Corruptie. Het wordt dan mogelijk om “geld dat gestolen is van onze gemeenschap, terug te vorderen, wereldwijd.” Zelf zal DA ’91 van toekomstige kandidaten voor representatieve functies eisen dat zij hun bezit en belangen publiceren. De samenleving kan dan zelf controle uitoefenen op mogelijke illegale verrijking. Ook wordt gekapt met een Surinaamse onhebbelijkheid.

Te vaak nog worden lieden met een vuil verleden voor geschoven. Alleen maar omdat het vrienden zijn van partijleiders. DA ’91 vindt dat personen met een historie van corruptie en veroordelingen niet eens voorgedragen mogen worden voor representatieve functies. Er is alle reden om er nu paal en perk aan te stellen. “Corruptie beknot ons volk in groei en ontwikkeling. Het houdt ons in een wurggreep.”

Bekijk ook:

23 REACTIES

 1. VOLKOMEN ermee eens !!!! Alles TERUGVORDEREN !!

  Tevens bezit en belangen PUBLICEREN alvorens een representatieve functie te aanvaarden.
  Uiteraard mogen figuren met een historie van CORRUPTIE ennnnnn……. VEROORDELINGEN nimmer en nooit worden voorgedragen voor representatieve functies !!

  Wat een ” Bana bá republiek ” is Suriname toch dat deze zaken vrij normaal zijn in het land !

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 2. Het kan gelijk beginnen bij de ndp!!
  Prive goudmijnen noem maar op…
  Breeveld begon een crusade tegen corruptie,alleen hij eindigde zelf erin verstrikt.
  Corruptie is niet het probleem ,het is een onderdeel van het probleem.
  Probleem is bouta als lijder!!
  Met hem weg uit beeld zal het beter gaan met Suriname!


  Maak melding

 3. Corruptie is een ziekte die een land van binnenuit vernietigt. Zij tast de culturele, politieke en economische structuur van de samenleving aan, ondermijnt het vertrouwen in de democratische instellingen, verzwakt de verantwoordingsplicht van politieke leiders en voorziet georganiseerde criminele groepen vaak van middelen.
  Corruptie is een ingewikkelde materie en wetgeving leidt op zich nog niet tot resultaten. Er is behoefte aan nauwere justitiële en politiële samenwerking.
  Net als andere ziekten, kunnen wij samen deze uitbannen.
  Er moeten meer geavanceerde misdaadstatistieken en een versterkt fraudebestrijdingsbeleid op peil komen, die door onafhankelijke instantie bewaakt moeten worden.
  De ziekte is de persoon zelf die waardig is voor zichzelf als leider , la staan voor het volk.
  Ik heb het over een ziekte, kan zijn een aangeboren, aangedaan of aangeleerd. In Suriname is het de combinatie van alle 3.


  Maak melding

 4. Suriname moet dat doen ??
  Wat of wie bedoelt DA ’91 met Suriname ??
  Wie is of zijn er bij machte om dat te doen ??
  Diegenen die de kennis en het vermogen hebben om dat te doen die hebben altijd een smoesje, ze vluchten en schuilen.
  Het arme en domme volk wordt links en rechts belazerd en aan het lijntje gehouden.
  Niemand durft concreet actie te ondernemen. Suriname zit in een hele diepe put. En men wacht en wacht, staat er bij en kijkt ernaar. Intussen leeft iedereen zn eigen leventje en kijkt men niet verder.


  Maak melding

 5. Diep triest dat het zo moet gaan met ons mooi land.
  Als het geen drugs is is het child abuse, straatberovingen , inbraken of money loundry, corruptie en soms ook nog human trafic. We moeten niet vergeten dat de wereld ook toekijkt en ons mede kwalificeerd en beoordeeld.
  Dan praten we over toerisme bevorderen en promoten. Canada heeft ons al op een negatief reisadvies lijst geplaatst , of zijn we dat vergeten.
  Ai boy waarom horen we het volk niet ?
  Zeg me hoe lang nog zo door gaan?


  Maak melding

 6. DDB en de Rovers weten dat hun tirannie ten einde is en elk moment afgelopen is.

  De militairen in het land en andere gewapende machten, die ook tot het Surinaamse Volk behoren weten dat DDB en de rovers geen soelaas kunnen bieden en dat het poppenkast van hen is afgelopen.

  Volk Van Suriname er is geen tijd om allerlei kleine groepjes te volgen om te protesteren. Oe Bondroe in Wan Bigie Orga en laat uw protest tegen deze uitbuiters horen.

  Jaag Ze Weg, Zie de armoede die ze gecreed hebben en waarin uw door hun wanbeleid/eigen belangen van hen in moet leven. A No Kan!, A People Dé Pina!

  Volk van Suriname, u heeft het recht om deze 51 DNA of Coalitie weg te jagen.
  Alle Kracht Berust In Een Democratische Rechtsstaat Bij Het Volk.

  Het Tijdperk DDB stronkelt op zijn benen naar het einde. Einde Oefening.

  a nofo Now, Pé A Moni Dé?, A tin tranga, A people de fier in alla dai.

  Oe Bondroe En Trekken Jullie Gezamenlijk Hand In Hand Naar Het DNA En Maakt U Gebruik Van Uw Democratische Recht Om Te Mogen Demonstreren Op De Juiste Manier, Zoals Dat Hoort In Een Democratische Rechtsstaat.

  Fri, Fri, Fri!
  Sranan Fri!
  Sranan Kon Fri!

  Freedom, Freedom, Freedom, Freedom, Freedom De Kon!!

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Stree Def Stree, Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. Ik ben met de analyse eens dat de ndp en hun leiderschap uit de Surinaamse politiek moet gaan voordat de corruptie geminimaliseerd kan worden.

  Dan toetreden tot de VN conventie tegen corruptie. De grootste corruptelingen vervolgen strafrechtelijk en vonnissen uitvoeren.

  DA’91 kan het bovenstaande niet alleen verrichten. Links Su bestaat niet of practisch niet. De mainstream partijen moeten het doen.


  Maak melding

 8. Toetreden tot de vn conventie gaat nooit gebeuren. Dew Baboeram (spin doctor) van Bouterse neigt naar een suriname dat gebaseerd is op het marxisme cq communisme. Bouterse krijgt een orgasme van Venezuela, China of een Cuba. Dit traject is al in gang gezet. Bouterse knijpt het volk uit en hij maakt ze hulp verslaafd. Suriname is democratie op papier maar in werkelijkheid regeert angst en censuur. Niemand durft Bouterse keihard aan te pakken. Geen enkele rechter heeft het lef om Bouterse te veroordelen. De angst regeert.
  O


  Maak melding

 9. alles terug met rente net als een pluk ze wet , moet een kader komen voor deze ziekte van die geboefte . waneer ze opstaan uit hun slaap het eerst wat in hun kop zit is komt die boef gedracht naar boven . zit in hun bloed hersen en geest . het moet verbannen worden . dan komt er een echte suriname op de kaart . tang boeng ons suriname zonder die geboefte op elke stap van alle hoeken silos bigie billos is er een van volg baasje .


  Maak melding

 10. @koos. Ik dacht dat de tijd van de wijkwachten etc van Cuba overgenomen voorbij was. Vene periode tussen in. Zijn ze nu bezig met een een partij systeem ala China of Cuba aan het opzetten?. Ik hoop dat de Amerikanen niet in slaap vallen .Mischien gaat Trump ze wakker schudden.


  Maak melding

 11. Het is in ieder geval een verhaal dat meegenomen moet worden in het collectief geheugen van de Surinaamse samenleving. Corruptie is van alle dag en in alle lagen van de bevolking.
  Waar gaan we beginnen, vanaf de onafhankelijkheid in 1975, of misschien vijf- of tien jaar eerder? Het moet mogelijk zijn uit de balansen van de staat het e.e.a. te herleiden. Je moet uiteindelijk een verantwoordelijke kunnen aanwijzen voor bepaalde type uitgaven.
  En meteen de omgekeerde bewijslast toepassen, d.w.z. laat ze maar aantonen dat ze hun rijkdom op een legale manier hebben verkregen. Moet je zien hoeveel mensen, met name uit de politiek door de maand zullen vallen.
  Het is ook publiek geheim dat er politici in Suriname zijn die gebruik maakten/maken van katvangers…neven en nichten, familie op wiens naam zaken zoals gronden e.d. worden gezet.
  En dan zijn de verdwenen gelden van Suriname snel weer boven water…en???..wanneer begint u, Volk van Suriname…


  Maak melding

 12. DA’91: Suriname moet corruptiegeld terugeisen..
  Het is in ieder geval een verhaal dat meegenomen moet worden in het collectief geheugen van de Surinaamse samenleving. Corruptie is van alle dag en in alle lagen van de bevolking.
  Waar gaan we beginnen, vanaf de onafhankelijkheid in 1975, of misschien vijf- of tien jaar eerder? Het moet mogelijk zijn uit de balansen van de staat het e.e.a. te herleiden. Je moet uiteindelijk een verantwoordelijke kunnen aanwijzen voor bepaalde type uitgaven.
  En meteen de omgekeerde bewijslast toepassen, d.w.z. laat ze maar aantonen dat ze hun rijkdom op een legale manier hebben verkregen. Moet je zien hoeveel mensen, met name uit de politiek door de maand zullen vallen.
  Het is ook publiek geheim dat er politici in Suriname zijn die gebruik maakten/maken van katvangers…neven en nichten, familie op wiens naam zaken zoals gronden e.d. worden gezet.
  En dan zijn de verdwenen gelden van Suriname snel weer boven water…en???..wanneer begint u, Volk van Suriname…


  Maak melding

 13. Mannu, corruptie zit niet alleen in de genen van Surinamers maar in de genen van mensen van alle nationaliteiten. Dat er in Nederland in vergelijking met suriname (schijnbaar) minder corruptie voorkomt, moet je niet verklaren met meer of minder ‘curruptietalent’ tussen Nederlanders en Surinamers. Als in Nederland de kans gestraft te worden voor corrupte handelingen even klein was als in Suriname, dan hadden Nederlandse politici zeker niet onder gedaan voor onze grootmeesters Misiekaba, Bouva of Abrahams. In Nederland zijn er ook meer dan genoeg Nederlanders met corruptie genen te vinden, denk b.v. maar aan de bouwfraude, de handelingen van Ballast Nedam, de politie commissarissen en burgemeesters die snoepreisjes maakten en daar de belastingbetaler voor lieten opdraaien. In Nederland worden zulke figuren gestraft wanneer ze gesnapt worden, in Suriname worden zulke figuren door onze president juist beloond met een benoeming tot adviseur met een minister salars. Geen wonder dus dat in Suriname men zich niet inspant om corruptie geheim te houden. Als men geen wetten in instituten in stelling brengt om corruptie te bestraffen, zullen ook de goedbedoelende leden van DA91 binnen de kortste keren ook corrupt zijn als zij aan de macht komen.


  Maak melding

 14. tunggak

  @koos. Ik dacht dat de tijd van de wijkwachten etc van Cuba overgenomen voorbij was. Vene periode tussen in. Zijn ze nu bezig met een een partij systeem ala China of Cuba aan het opzetten?. Ik hoop dat de Amerikanen niet in slaap vallen Mischien gaat Trump ze wakker schudden.

  ===========================================

  Dew Baboeram is supporter van Maurice Bishop, de leider van de marxistische revolutie op het Caribische eiland Grenada, en Baboeram wordt om dat gedachtegoed te verbreiden voorzitter van het Grenada-comité in Nederland.
  Baboeram is een fervente fan van het marxisme-leninisme. Bouterse idem dito. Mensen zijn blind. Bouterse en Baboeram = een giftige cocktail. Levensgevaarlijk ! Amerika is niet gek. Mocht Bouterse daadwerkelijk het communisme invoeren dat zal dat de nodige spanningen opleveren.


  Maak melding

 15. Off topic

  Suriname krijgt een lening van US$ 65 miljoen van de Caribische Ontwikkelingsbank (CDB). Het geld is bedoeld voor het verbeteren en uitbreiden van delen van de transmissie van het land, sub-transmissie en distributie netwerken, die de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) in staat moeten stellen om betrouwbaardere, efficiëntere en duurzamere elektriciteit te leveren.

  ============================================

  Staatsschuld is weer een stukje hoger geworden.


  Maak melding

 16. Als Maurice Bishop het ideaal is is het buitenspel zetten van de economen , ondernemers, en vakbonden geen familie spelletje. Het publiek moet op alert zijn. Het arm maken van de bevolking is dan een onderdeel van de plan evenals het lenen van de gelden.

  Voordat ik paranoia wordt stop ik hier. Hoop dat het een nacht merry was.


  Maak melding

 17. DA’91: Suriname moet corruptiegeld terugeisen. Deze Voorzitster van DA’91 heeft het over corruptiegeld, corruptiegeld van WIE?

  Dan is haar voorganger Winston Jesurun de EERSTE die Santo Boma INVLIEGT gevolgd door de CORRUPTIEVERSLAAFDEN tijdens de FRONT/Regering. Toen hadden de Surinamers echt te VERDUREN met het FRONT (lees: STRONT).

  Wat betreft de CORRUPTIEGELDEN van haar voorganger Winston Jesurun, zou ze daarvoor bij Torarica Casino moeten wezen en hun GOKKASTEN GRONDIG laten onderzoeken of er ZOVEEL CORRUPTIEGELD steeds op één DAG/AVOND in kan.

  Deze voorzit(s)ter van DA’91 heeft inmiddels ONTDEKT dat POPULISME tegenwoordig GROF kan uitbetalen. Zie maar de toekomstige PLEESIDENT van de VS – de Vieze Staten: ‘GRAB them by the PUSSY’. Voor populistische voorzit(s)ter van DA’91 zal het dan moeten zijn: ‘GRAB them by the BALLS’.

  ECHT zo’n OPSTOKER.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 18. Het communisme, maxisme-leninisme zoals het in CCCP, Cuba, enz geweest is, is dood.

  Zal never, nanda, nunca, nooit meer ontstaan en zeker niet in Suriname.

  Suriname grenst in het zuiden aan Brazilië, een land dat de achtertuin van de USA is,

  Suriname grenst in het oosten van Frankrijk, Frans-Guyana/EU, heeft geen uitleg nodig.

  In Suriname heeft de USA de beste en grootste Ambassade met het beste equipement van de wereld, CIA- agenten, goed opgeleide ambassademedewerkers op diverse niveau’s enz.

  Ook Nederland, Frankrijk ea landen hebben daar goede ambassades, personeel, equipment, enz.

  Zie hoe snel de fransen hun beste personeel vanuit Frans-Guyana in Suriname kunnen krijgen, Brazilie idem, de USA met oa hospitaalschip/vliegdekschip voor de kust van Suriname.

  Suriname is een kolonie, zelfstandig deel van het Koninkrijk Der Nederlanden geweest. Het Nederlandse leger heeft Surinamers het vak van krijgstucht bijgebracht, TRIS-periode, Surinamers in Nederland in het leger, enz. Kennen het grondgebied, talen, bevolking, geografie/ diepgang rivieren, diepgang van de zee voor Suriname, geschiedenis, biologisch, klimaat en weersgesteldheid, enz.

  Ook de USA kent Suriname, zij hebben internationale vliegveld JAP/Zanderijen aangelegd.

  De Fransen kennen Frans-Guyana en dit land verschilt niet veel van Suriname, NATO-bondgenoten van Nederland, USA, enz.

  Suriname is geen enkele bedreiging voor deze landen en deze landen kunnen met gewoon goed opgeleide padvinders elke dreiging als die zou zijn heel snel de kop in drukken in Suriname. Suriname stelt wat militaire kracht nada, notie, nooit, never, neks, iets voor in de wereld. Niet op luchtmacht gebied, zeemacht, landmacht, geheime dienst, equipment, Seals, NAVO,militairen enz.

  De Su-militairen en hun equipment van DDB konden in de jaren 80 van de vorige eeuw en daarna alleen het Surinaamse Volk onderdrukken, maar laat ze het proberen op te nemen tegen Guyana, ook zo een nada, notie , neks, never, dan zal die ze een poepje laten ruiken.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 19. OFF TOPIC!! OVER DE REDACTIE VAN DEZE FORUM!!!!
  De ene keer is de redactie aanwezig wanneer zij brood hebben en dan zijn ze weer brodeloos verdwenen. Ik denk dat ze geen geld op tijd krijgen!! vervolgens hebben zij over goedkeuring!!

  @@ KOOS!! HET IS MIJ WEL OPGEVALLEN!! Vaker kon je gewoon doorheen komen met je posting!! Zo nu en dan weer niet!! Ze worden niet op tijd betaald en het zijn van de paarse kleur!!! Je krijgt wel de melding, dat je posting eerst goedgekeurd moet worden!! Ik snap niet wat er goedgekeurd moet worden!!! Goedgekeurd worden door de dommeriken!! Hi Hi !!!

  MI ne lob ding!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.