Suriname hard op weg naar nieuwe recordschuld

57

PARAMARIBO, 10 dec – Suriname is niet al te veraf meer van een nieuwe recordschuld. De twijfelachtige eer lijkt het huidige staatshoofd ten deel te zullen vallen. Hij evenaart nu al bijna de prestaties van zijn partijgenoot Jules Wijdenbosch.

Parlementariër Mahinder Jogi (VHP) zegt dit tegenover de Ware Tijd. President Wijdenbosch speelde het klaar om binnen vier jaar tijd de overheidsschuld te kegelen naar een miljard Surinaamse dollar. Dat was ruim duizend procent meer dan de schuld die hij overnam van zijn voorganger. Volgens Jogi zit Bouterse al op ongeveer zeshonderd procent. Om kunsten als die van Wijdenbosch te voorkomen, waren maatregelen genomen.

Dat was tijdens de regering van het Nieuw Front. Een plafondwet stelde een te grote schuld strafbaar. “Eigenlijk zou de minister van Financiën nu niet in het parlement moeten zitten, maar in Santo Boma (gevangenis, red.). Hij had naar het parlement moeten komen om toestemming te vragen voor de obligatielening, omdat hij daarmee de wet op de Staatsschuld zou overtreden en buiten het obligoplafond zou gaan”, aldus Jogi.

Bekijk ook:

57 REACTIES

 1. Boefdraad heeft ook een wereldrecord gevestigd hoor!Hij wordt in 2020 proffesioneel TOVERNAAR. Voorlopig is hij nog een amateur zo goochelen/toveren met de cijfers.Hij heeft een kijkje gedaan in zijn glazen bol en 2020 zoals zijn glazen bol het heeft voorspeld gaat Suriname geld verdienen heel veel geld zelfs.2020 gaan de blaadjes rijp worden en we mogen het gaan plukken want volgens Boefdraad groeit het geld aan de bomen zelfs.Niemand weet wat met het geleende geld wordt gedaan ,1 ding is zeker wij en onze nakomelingen gaan het terug moeten betalen generaties lang en wij hebben niks geleend van niemand!!


  Maak melding

 2. Meneer Bouterse heeft geen kaas gegeten hoe het land te besturen.Heeft hij nooit gekund..ik vind het gewoon walgelijk hoe deze man met zoveel ego ongestoord zijn weg in Suriname vindt.Ik heb totaal geen respect voor het feit dat hij met zijn snert verhalen het volk continue belazert.En de bevolking doet niks?Suriname is geen Nederland…de geschiedenis heeft aangetoond wat er gebeurd met mensen die de overtredingen aan de kaak stellen.Als meneer Bouterse en consorten het land niet kunnen besturen geef het mandaat terug.Maar omdat jij “bang”bent voor de consequenties en nomo nomo je onschendbaarheid wilt behouden.Dat maakt dat je de bevolking het land meesleur in die ellende.Meneer Bouterse als je het niet voor jezelf wilt doen,breng een keer een offer voor de Surinaamse bevolking.Stap op neem je vrouw,dochter en schoonzoon mee en je gevolg en laat Suriname met rust.Je kan niets positiefs voor Suriname betekenen.Keer op keer vernietig je het land en overlaat je het land met schulden.Doe een keer iets goeds voor Suriname laat het land en zijn bevolking los..bevrijdt ze.KETIE KOTIE 31-12-2016


  Maak melding

 3. De wet van het NieuwFront moet de regering in de naar de prullenbak doen. Mahinder Jogi zit er zelf wel lekker warmpjes bij met zijn 150 percelen en de miljoenen dollars en euro’s die hij achter de hand heeft. Als de Nederlandse fiscus in Suriname onderzoek zou moeten doen zou men versteld van staan hoe de vele Front figuren aan de miljarden dollars en euro’s zijn gekomen.Allemaal grootschalige drugshandel.


  Maak melding

 4. Boyo,als het waar is van dhr.Jogi dan vind ik dat ze hem al de gronden moeten afnemen.Een ieder die zich heeft toegeëigend wat Suriname(Surinaamse bevolking) toebehoord dient het terug te geven.Ik ben geen Vhp’r en helemaal geen ndp’r het geldt niet voor dhr.Jogi alleen er moet een algeheel onderzoek ingesteld worden.Dat vindt jij natuurlijk ook…ik denk dat we in deze op een lijn staan.Of bedoelde jij als Jogi mag dan mag een ander het ook?


  Maak melding

 5. Sedert 2010 is er zoveel geld,miljarden,door deze regering uitgegeven,maar in het land zelf is er niets van te merken waar het geld gegaan is.
  Het enigste dat te zien was,waren de Indiase heli’s die rond de srefidensi met hun drieen rond vlogen.Dan blijft nog de vraag of de regering de lening er van al betaald heeft.
  Verder is alles in verval in Sur.
  Ook Rajkoemar Rajaram heeft het niet kunnen redden als NDPer.Hij heeft een een consultatie bureau aan de Kwatta geopend om tegen betaling de toekomst voor zijn klienten te voorspellen.


  Maak melding

 6. @boyo…haha ye kier mie..volgesns mij bn jij de kluts kwijt..je praat alleen maar koeterwals..!!!!wat weet jij vn de paarse partij die het land en het volk letterlijk aan het zuigen is!!en boven dien stuk voor stuk alle paarse manne hun bank rekeningen HOGER zijn dan di vn jogi???jogi no ab heli??wat weet jij??ga maar na blance en kijkn wie daar beheert??ano abraham??terwijl het een staat gelegenheid is??wt weet jij???op zoute flikker


  Maak melding

 7. Mensen waar maken jullie je zorgen om?
  Zoals iemand zei, toen een mede passagier aan het huilen was omdat het vliegtuig dreigde eer te storten, “a no joe pa abi na plane dang foe sa edé joe é krei”.

  Dus waarom huilen als de Surinamers het zelf willen?
  Gewoon zo laten en zien wel waar het schip zal stranden.
  Want je wordt er moe van om hardleerse mensen steeds voor te kauwen dat ze het moeilijk zullen krijgen en ze slikken het gekauwde door en gaan over tot de orde van de dag wachtende op de volgende kauwer.


  Maak melding

 8. Die recordschuld, is voor dit geboefte geen pijn in de hoofd, maar voor de komende generaties, die nog lang herinnerd zullen blijven aan deze moordenaar, die door hun ouders als de verlosser geadoreerd waren.


  Maak melding

 9. De Puinhopen Van 5 Jaar Desie Bouterse

  Jong Suriname.

  Kijk eens goed naar die foto van Bouterse,, zeg eens eerlijk als er een ideologie achter schuild.. Nix meer dan Boeven streken..

  Ik blijf dit benadrukken.. De meerderheid van het Surinaams volk is ver onderontwikkeld.. Deze grote Massa die Suriname rijk is.. die massa gaat er vr zorgen dat de NDP Onderleiding van Desie Delano Bouterse altyd aan de macht blijf.. ze weten het niet beter .. Bouterse weet percies hoe hij deze massa tot zich bind beste mensen,

  Een volk die onderontwikkeld is net als het SURINAAMS Volk met aller respect, weet BOUTERSE als geen ander hoe hij ze onder de duim moet houden.

  Arm, Dom en vervolgens hoop geven. dat is deze Bouterse zijn strategie. Deze strategie gaat Bouterse tot zijn Dood Toe passen.

  DIT IS MIJN MENING.. DIT IS MIJN VERHAAL


  Maak melding

 10. Suriname moeten zich niet ziek laten praten door NPS,VHP,PL. De totale schuld stelt niets voor en kan in een paar jaar worden afgelost.Het land heeft veel te bieden.Maar om de potentie van het land tot ontwikkeling te brengen zal de economie gedivercificeerd moeten worden.Op meerdere fronten zal er geld verdiend moeten worden.Het geld om te investeren zal men niet gratis krijgen van een gulle gever.Men zal geld moeten lenen.Als het land een groot bestedingspatroon heeft en de inkomsten van het land vallen weg ontstaan er problemen.De tering moet naar de nering gezet worden


  Maak melding

 11. gefeliciteerd surinamers,,, nu mogen de surneds mee helpen met een aps verorderning de schuld te komen lossen, mooi niet,,,willen jullie in schuld leven, dan moet je een keuze maken in suriname als burger en de wapens in hand te nemen en diegenen die hiervoor aansprakelijk zijn, hen de les te lezen.


  Maak melding

 12. Zodra er een intelligent, verhelderend of kwalitatief sterk bericht wordt geschreven past Waterkant censuur toe. Milton en RobG zijn vaak het slachtoffer geworden.De waarheid kan waterkant toch nooit de mond snoeren.


  Maak melding

 13. mensen ” no is-pang..”

  neks no fout.. alles komt goed.,,, na de dood van onze heilige lijder de moordenaar..

  hij mocht niet beoordeeld worden volgens die andere heilige vader miesie-kaba..

  merkwaardig is,, dat je neks hoort van steve meyer die byzondere heilige die alleen danst naar de pijpen van de moordenaar..

  maandelijks zijn schade vergoeding vrij opstrijkt..

  er is een tank met water afgeleverd op Carco , dus er komt wat brong brong in de vorm van US$ binnen


  Maak melding

 14. je moet vooral niet vergeten,, dat de werkende arbeid die nu nog arbeid verricht, stervende is.., over nog 5 bestaan ze niet meer..

  de gemiddelde arbeider nu is boven de 50 plus die lanti mang- oema als ze de pensioen leeftijd halen, zijn ze uit gepuft

  de jongeren geboren na 1975 zijn werk schuw, de meeste zijn land lopers, dealers, roken, snuiven, hangen op de hoek,, zie op elk hoek staan ze te tjil-len van het goede leven..

  de meesten zijn ook geboren onder het rovo regime onder leiding van de moordenaar, dus van werken nooit wat gehoord, laat staan een bestaan opbouwen..

  de vraag reist, wie moet op het land gaan werken en de export in stand houden..

  sterker nog,, welke blaka-mang gaat op het land arbeid verrichten..


  Maak melding

 15. Schuld loopt op naar 20.000sdr per hoofd van de bevolking briljante zet van de regering zou robg zeggen,de bouta doctrine werkt als een speer ,veel beloven weinig geven doet de gek in vreugden leven,die bakars hielden de kurk op de fles ,Geef Suriname aan de Nederlander, en ze maken binnen twee jaar een tweede Dubai, Geef Nederland aan de Surinamer en het is binnen vijf jaar naar de kloten


  Maak melding

 16. Het is eeuwig zonde dat een groot deel van de bevolking van zo’n mooi land als Suriname de incompetente, moorddadige Bouterse en zijn boevenbende steeds weer in de gelegenheid gesteld heeft het land naar de afgrond te leiden. Met een bovenmenselijke inspanning hebben de heren Venetiaan, Hildenberg en Telting de puinhopen van Bosje/Bouta opgeruimd en toch stelden de paarse gekken Bouta/Djinipi en Bouta/Ashwijn in staat de gezond gemaakte financieel/economische toestand van het land weer te vernietigen.


  Maak melding

 17. Is maar afwachten tot dat de hele zaak in elkaar valt.
  Maak je gereed om naar NL te gaan als het nog mag voor jou.Anders naar Guyana of naar een Carabische eiland. Begint maar Engelse lessen te nemen.

  Je kan toch niet eindeloos lenen en niks exporteren.

  Eens kijken wat exporteert Su. Kip? groenten? rijst? doks? en dan goud, olie en rondhout. Water gelost in zee? wat was dat.
  Mondjesmaat export is hetzelfde als niks.


  Maak melding

 18. De toren hoge lening van wijdenbosch leidde bijna het verkoop van staatsolie aan Fletcher Energy resources. Daar was de staking ook begonnen en leidde tot de val van zijn kabinet.
  De front regering had moeite mee om zijn leningen weg te poetsen. Bij de overdracht had de schatkist zelf een reserve van 300 milj $ in 2010. Dat werd gelijk geplunderd door de paarse bende.
  Wat zal er gebeuren bij de huidige record lening ?
  Het antwoord: proost !!!


  Maak melding

 19. @ Boyo

  Jullie PAARSE RAKKERS { mild uitgedrukt }….. schelden alleen maar op de nederlanders … als zijnde Kolonialisten …. Neo- Kolonialisten of wat dies meer zij.

  Vraag …. waarom moet de Nederlandse Fiscus …( heb ik goed gelezen … de Nederlandse Fiscus ) ….. onderzoek doen in Suriname. Wat moet men onderzoeken en wat moet met het eventueel onderzoeksresultaat gebeuren.

  Leg eens uit … maar niet in koeterwaals nederlands …. of in englisch …. dan kan ik je misschien beter volgen!
  Ben je daartoe niet in staat … no big thing … loop dan regelrecht naar B….brug ……. je weet wel !!!!


  Maak melding

 20. Moderator,dat mijn postings niet geplaatst worden is voor mij weer een bewijs dat het bergafwaarts gaat met Suriname.Ik scheld en vloek niet wat ik wel doe is het kaf van het koren scheiden,het goede van het kwade en het recht tegen onrecht.Meneer Bouterse heeft Suriname willens en wetens in veel ellende gestort en het houdt niet op.Hoeveel en hoelang kan het Surinaamse volk dit hoogdunkend,associaal,onwaardig gedrag nog accepteren voordat de vlam in de pan slaat.Naar Brokobakka zullen ze niet gaan daar is het goed beveiligd..maar onderling elkaar beroven en moorden.Suriname heeft veel ingeboed en al het mooie wat was heeft zijn tijd gehad.Meneer Bouterse gun Suriname een nieuwe toekomst,je hebt jezelf verrijkt en hebt aan niets gebrek.Het zou je sieren als je het mandaat zou terug geven ,je familie en consorten bij de hand neem en van je verworvenheden ga genieten.PLUS AMNESTIE.Je zou het land een groot plezier met deze geste doen.Je prioriteiten liggen elders en overal maar niet bij de bevolking.Want je eigen zaakjes en van je geliefden heb je keurig voor elkaar….KETIE KOTIE …


  Maak melding

 21. De grote boeven van NPS en VHP zitten hun kans af te wachten om weer toe te kunnen slaan. Deze dieven zijn met honderden miljoenen vandoor gegaan toen zij aan de macht waren. Waar is het grootste deel van de miljarden ontwikkelingshulpgelden van Nederland gebleven.Ik kan de investeringen van de gelden nergens herkennen/vinden in de Surinaamse samenleving. Waar zijn de miljarden dollars gebleven van de bauxiet- en aliminiumopbrensten die onder hun Frontregeringen ontvangen zijn? Deze Fronters zijn wolven in schaapskleren.Zij hebben een besmet verleden van roof uit de staatskas, nepotisme, tegenstanders economisch kapotmaken, enz.enz. Zijn jullie deze geschiedenis van het Front vergeten? Look who is talking. Schaam je……..!!!!!


  Maak melding

 22. Nog nooit zo’n dom, lui en apathisch volk gezien als Surinamers anno 2016.

  Iedereen zeikt en klaagt en NIEMAND doet iets.

  Iedereen verwacht dat het onder Bouterse wel beter zal gaan in 2022 en ondertussen verzuipen ze in armoe en geldzorgen.

  En NIEMAND steekt een poot uit.

  Alle topposities van topbedrijven in Suriname (SLM, Staatsolie, Telesur, EBS) zijn vergeven aan leden van de Paarse Roversbende met een strafblad.

  Alle bedrijven staan op omvallen en worden overeind gehouden met giga leningen.

  En niemand doet wat….

  Bouterse en Surinamers verdienen elkaar.


  Maak melding

 23. Was de slogan niet, “niets is fout, we willen meer”. Nou op de wenken bediend. Is toch een geruststellende gedachte, dat de bevolking het zo gewenst heeft. Daarom hoor en zie je ze niet. Fijne feestdagen.


  Maak melding

 24. Wie is de schuldige?Niet Bouta en zijn gevolg maar het in moraal vervallen volk dat wederom gekozen heeft voor moordenaars en brandstichters.
  De rekening zal ook door het volk moeten betalen want zij zijn degenen die de zwaarste klappen zullen moeten incasseren.
  Zo werkt het.Hopelijk klopt hier ook het spreekwoord door schade en schande word men wijs.Of zou hier ook het spreekwoord op z,n Surinaams moeten worden aangepast.
  Door schade en schande zou men wijs moeten worden.Suriname word wakker uit je dromen anders gaat je mooie land verder kapot.


  Maak melding

 25. @Boyo

  Als Suriname bij de rechtbank van Haarlem het vonnis opvraag in de steekpenning processen tegen Ballast Nedam en een ex Ballast Nedam ,,W bestuurder resp. ex Ballast Nedam directeur R.A dan weet men in Suriname hoe, waar en aan wie de steekpenningen voor de Wijdenbosch brug betaald zijn.

  Als dit en als dat. Suriname moet haar eigen boontjes doppen.

  In 2010 heeft de president belooft de halve VHP op te laten sluiten voor Fraude etc. tot heden is er geen enkele zaak voor openbaar gemaakt. Dus ook geen zaak tegen meneer Jogi. U roept van alles, de regering heeft er alle belang bij om lastpost Jogi het zwijgen op te leggen maar doet dat niet.

  WAAROM Niet best Boyo????


  Maak melding

 26. Rob G ik spreek voor mezelf als ik je in deze gelijk moet geven.Ik weet niet hoeveel er is gestolen en ontvreemd maar dat het er ook niet pluis was staat vast.Ik geef dit eerlijk toe…met een kanttekening dat het toen erg was maar nu vele malen erger.Jij zegt dit alsof dit gedrag het gedrag van de NDP/DDP moet goed praten.Ik geef eerlijk toe dat sommige gasten in combinatie VHP/NPS het toen ook bond hebben gemaakt.MAAR DURF JIJ HET VAN DEZE REGERING OOK TOE TE GEVEN??Of moet je gewoon alles goed praten.Ik ben vrij het te zeggen omdat ik niet bij de VHP hoor en helemaal niet bij de NDP.Ik ben niet voor een partij ik ben voor Suriname..jij toch ook??


  Maak melding

 27. Laat ze maar stikken ze wilde baas een kans geven toch???
  Kies deng mooi Vene moest weg toch?
  En wat hebben ze voor gekozen?
  Bam in youre face schulden op schulden, staats kast is leeg, verantwoording afleggen, nul, feesten en zakgeld geven aan ambtenaren tijdens de kerst, lintjes knippen bam net een prins, mensen eren bam, hahaha laat ze maar pinaren, veiligheid?? , nul, gezondheidzorg? bijna nul verschrikkelijk die hersenloze Surinamerssssss hahahah ait


  Maak melding

 28. beste rob g
  je mediijnen werken gedeeltelijk.
  ik adviseer je om een dubbele dosis te nemen.
  inderdaad heeft het front zijn zakken gevuld indertijd.
  nu vult de ndp zijn zakken en leegt gelijkertijd onze zakken.
  men laat ons zelfs diep in de schulden achter .
  men zou zeggen de leerling heeft de meester overtreft .


  Maak melding

 29. RobG vraagt zich af waar het geld van de ontwikkelingshulp en van de bauxiet- en aluminiumexport gebleven is. Wel, daar is de schijnwelvaart van Suriname van betaald, alsmede het topzware ambtenarenkorps. Een deel is ook door de militairen weggehaald uit de Centrale Bank.
  Nu zijn die inkomsten er niet meer en nu moet Suriname continu honderden miljoenen lenen om het land draaiende te houden.

  Waarom noemt u de NPS en VHP politici boeven meneer RobG? Hebt u concrete aanwijzingen voor crimineel gedrag of roept u maar wat? Smaad noemt het Burgerlijk Wetboek dat.


  Maak melding

 30. buck fouta and ray,

  Wat noem jij schulden……………………………….?
  Het valt wel best mee met deze schulden.Ze kunnen makkelijk afgelost worden. Het is een kwestie van harder werken en geen belasting ontduiken meer door de personen die het grote geld bezitten. De personen met het grote geld betalen relatief genomen minder belasting. Deze figuren hebben zoveel verworven rechten verkregen van de Front regeringen.


  Maak melding

 31. @ RobG

  Hé RobG heb je nog steeds geen virodan ingenomen ?
  DE MEESTE FORUMMERS, ZIJN JOUW ZAT !
  De dag dat je virodan inneemt zal het een nationale feestdag worden in NL en Su , want dan zijn we verlost van een verwaarde professor en een idioot.
  Tot slot het volgende ; ik ben geen aanhanger van welke politieke partij in Su, dus ga nu niet speculeren waar ik lid van bent !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 32. J Zwartmans, ik houd je een spiegel voor. Waar zijn de miljarden dollars en Euro’s gebleven die Suriname in haar bezit had tijdens de Frontregeringen.

  EZEL…………..! LAAT ZIEN WAT JE GEWICHT IS !!!!!!


  Maak melding

 33. @RobG
  Al die miljarden waar over u het heeft zijn vernietigd door de regime’s Bouterse vernietigd of opgevreten.

  1>> stilzetten Apoera project
  2>> dfl 500.000.000 noodhulp verbraast.
  3>> alle infrastructuur en economie vernietigd tijdens het binnenlands conflict.
  4>> de afbraak van de economie onder Wijdenbosch
  5>> de huidige economische vernietiging

  De regeringen Venetiaan hebben steeds moeten repareren beste RobG.
  De regeringen Venetiaan hebben verlichting, herstel en groei gebracht.
  Groei die nu weer teniet gedaan wordt


  Maak melding

 34. OFF TOPIC!! OVER DE REDACTIE VAN DEZE FORUM!!!!
  De ene keer is de redactie aanwezig wanneer zij brood hebben en dan zijn ze weer brodeloos verdwenen. Ik denk dat ze geen geld op tijd krijgen!! vervolgens hebben zij over goedkeuring!!

  @@ KOOS!! HET IS MIJ WEL OPGEVALLEN!! Vaker kon je gewoon doorheen komen met je posting!! Zo nu en dan weer niet!! Ze worden niet op tijd betaald en het zijn van de paarse kleur!!! Je krijgt wel de melding, dat je posting eerst goedgekeurd moet worden!! Ik snap niet wat er goedgekeurd moet worden!!! Goedgekeurd worden door de dommeriken!! Hi Hi !!!

  Mi ne lob ding sortu dagu maniri fu ding!!!!


  Maak melding

 35. Jojo,

  De investering in West Suriname was de grootste blunder die een regering ooit kon maken. We zaten in die periode in mist van de gevolgen van de oliecrises. De hele wereldeconomie lag op haar gat en toch dacht de NPS regering te kunnen investeren West Suriname. Diverse economen hadden voor dit debacle gewaarschuwd.
  De spoorbaan liep van niets naar nergens. Het was je reinste kapitaalvernietiging. Toen de militairen overnamen was het project al mislukt. De treinstellen waren overwoekerd met onkruid en de huizen die men had gebouwd in Apoera waren door de natuur overgenomen en waren aan het instorten. Foei toch, foei toch. Ge moet niet met een pseudogeschiedenis beginnen.Ge bent bezig de geschiedenis opzettelijk anders weer te geven. Foei Toch……………………….!


  Maak melding

 36. “In totaal komt alles neer op USD 1.132.27 miljard aan aflossingen tot 2020. In totaal gaat het om 65 buitenlandse en 19 binnenlandse schulden. “Het is geen issue om ons zorgen over te maken”, zei de bewindsman. Volgens de politicus zijn de vooruitzichten positief voor het land als hij kijkt naar de inkomsten die verwacht worden uit zowel de olie- als de goudsector.”…..glazenbol???


  Maak melding

 37. Niet klagen, maar dragen.
  Dat is alles wat ik jullie runderen wil meegeven.
  Jullie hebben zelf voor Bouterse en zijn paarse bende gekozen, niemand anders!
  Vanaf de eerste dag heb ik jullie opgeroepen Bouterse niet als president te kiezen, maar zoals bekend zijn Surinamers nu eenmaal doof en blind voor de waarheid.
  Vanaf het begin heb ik jullie gewaarschuwd voor de gevaren die er waren als Bouterse het mooie Suriname weer zou gaan regeren.
  Jullie zijn allemaal horende doof en ziende blind.
  Het mooie Suriname is nu echt in de beerput terecht gekomen, en neem nu eens een keer van mij aan dat dit nog jaren gaat duren voordat het land weer in deze wereld zal gaan meetellen.
  “Gratis bord rijst en Parbo” blijkt nu ineens wel heel erg duur uit te vallen voor de bevolking.
  Paarse blinderingen, wordt wakker, was je ogen uit en trap Bouterse met heel zijn paarse kliek de bajes in.
  Neem het recht in handen, want recht geldt al een flinke tijd niet meer in Suriname.
  Sta op, en laat dit land niet nog verder in de verdoemenis glijden!!


  Maak melding

 38. 99 procent van de bevolking is superdom en achterlijkok dang hoe wil je een land opbouwen met jouw bacoven denkwijze zelfs de infrastructuur is waardeloos jodenbreestraat bijvoor
  ligt onder water met alle soorten ziekte dan hoe wil je een welvaartstaat worden en de suriname rivier is nog geen 500m verder die alles naar de atlantische oceaan brengt vertel me hoe is dat mogelijk?? en jullie denken su is rijk maar alleen ezels die daar denken en doen aan curroptie wil je dan een echte vaderland opbouwen of zeg het dan?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.