Regering Suriname mag meer lenen dan toegestaan

56

PARAMARIBO, 10 dec – De regering mag meer geld lenen dan de leningenwet toestaat. De coalitie in het parlement heeft ‘machtiging’ verleend. De oppositie vertrouwt het niet.

De goedkeuring van de zogenaame machtigingswet zou maar een foefje zijn van de regering. Het gaat er vooral om een lening van ruim tweehonderd miljoen dollar te kunnen opnemen. Het geld wordt beschikbaar gesteld door de Chinese ExIm Bank. Volgens de leningenwet zou het niet mogen. Het zogenaamde obligoplafond is haast bereikt en meer lenen zou celstraf betekenen voor bepaald functionarissen.

Nu wordt toch langs een omweg geregeld dat er geleend kan worden. Vooral die ijver doet verdacht aan, vindt de oppositie. Volgens minister Gilmore Hoefdraad van Financiën is het geld nodig voor het wegennet. Maar de oppositie ziet daar corruptie mee gepaard gaan. Het regeerbeleid hangt aaneen van leningen. De wet is aangenomen met een ruime meerderheid.

Bekijk ook:

56 REACTIES

 1. Leendert Time: A Lin Lin Libi zal ervoor zorgen dat er wat aan de STRIJKSTOK Blijft hangen voor deze TAPALAS.

  Mathura zegt terecht dat ze niet beschikt over Monetaire Kennis maar dat ze wel de Kennis heeft om Criminelen te Herkennen.

  DEZE OPMERKING VAN MATHURA WAS OP DE SCHOEN.


  Maak melding

 2. Tijdens een vergadering in de POPPENKAST van ” SurLEENISTAN ” is met de uitslag van 27 stemmen voor en 13 tegen, de LENINGENWET naar de GALLEMIEZEN gegaan !!!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 3. Suriname is wereld wijd te gronde gericht door deze regering
  De achter …achter……achter….achter klein kindeen moge het beleven dat Suriname schulden vrij zal zijn ….De precident beleeft het niet meer en het intreseerd hem ook geen reed …
  Wie dan leeft wie dan zorgd ….zeg het spreek woord
  Ik had meer power verwacht als een positive ondernemer die het land zou besturen en het er boven op helpen waar door iedereen weer terug komt om het land er verder boven op te helpen ………..
  MAAR ….IK WERD WAKKER HET BLEEK EEN HOPE EN UIT ZICHT LOZE DROOM TE ZIJN ………….
  Het land is niet meer te reden en iedereen vlucht langzaam en stilletjes het land uit ….de cimminalitijd stijgt…de coruptie neemt toe…….en zij die het land geld lenen zullen ook later in zien dat ze het geld kwijt zijn ….en dan in product vorm gratis een vereffenning treffen….en de arbeider krijgt hier niets voor terug …het worden dan dwang arbeiders……Suriname het o zo verschrikkelijke mooie Suriname met z’n lieve inwoners en met zijn hard werkende mensen …het doet me pijn …veel pijn ….hen weg te zien creperen om dat er geen betere toekomst meer is in de aankomende tijd ,het zal 4 generatie’s duren eer er weer een beetje zonneschijn komt in de democratie.
  Nu is het overleven en maar hopen dat je niet gegijzeld wordt door criminelen of door de regering ….ik heb last van mijn maag die draait 3x om ….er is geen eten van daag …hoe nu verder….
  Iedereen luid de nootklok die maar wordt niet gehoord ….
  Het maakt niet uit bij wie ik klaag. …men kijkt de andere kant op….en die paarse vlag ….die heb ik maar diep weg gestopt om dat ik het beloofde woord niet begrepen heb en me er nu voor schaam om dat er niets van is terecht gekomen …sterker nog het gaat dagelijks sterk berg afwaards…met het land ….hoi hoi hoi er wordt weer voor de zo veelste keer geld geleent …….
  …..ja om de wegen te verbeteren die ontoeganklijk zijn en blijven voor de inwoners van Suriname. .ja die ene weg daar mogen ze wel over rijden …die weg ….die weg die naar het gevang gaat…om dat we als spreekbuis op deze site ons gevoel vertelde van wat ons dwars zit en wij geen toekomst meer hebben in dit o zo super mooie Suriname …ik ben ziek geworden……ziek door armoede waar deze regering zo trots op is …..
  Maar let wel de hele wereld kijk over je schouders mee…en er komt misschien een tijd dat er iemand op staat en zegt genoeg is genoeg en de teugels over neemt maar dat zal veel pijn gaan doen om het land er weer boven op te helpen en om aanzien in de wereld te verkrijgen ,je moet het eerst verdiennen …je krijgt niets cadeau…..en ik …..ik ga slapen …in de hoop dat als ik wakker wordt het zonnetje nog eens gaat schijnen……en dan…..dan mijn maag kan vullen met betaal baar brood en beleg ….wel terusten


  Maak melding

 4. Pedro,
  Al de Surinaamse kinderen en kleinkinderen gefeliciteerd met deze leningen.
  Jullie mogen blij zijn dat jullie deze mogen gaan terugbetalen voor jullie geliefde President D.D. Bouterse.
  Ik wens jullie een pracht toekomst toe.


  Maak melding

 5. Surinamers staan in de TOP 10 !!
  Sterker nog in de TOP 5 !!
  Jawel, u leest het goed ..
  Surinamers staan in de TOP 5 dommste volkeren van de wereld.
  Gefeliciteerd !!


  Maak melding

 6. in de koloniale periode werden de Surinamers door de blanken gegeseld met zwepen.

  Ironisch genoeg wordt bovenstaand feit gehanteerd om het volk nu mentaal te onderdrukken.
  Heden ten dage worden de Surinamers door de “democratisch” gekozen regering gegeseld met armoede, collectieve indoctrinate en ondermaatse educatie. De hand van een apatisch en armoedig volk is met een fata morgana gauw gevuld.

  Surinamers roepen trots dat het land onafhankelijk is. Is dat wel zo?????
  Suriname is nu financieel afhankelijk dan ooit tevoren. Suriname is aan het infuus,


  Maak melding

 7. We zijn moe heeft het geprobeerd maar niet de steun gekregen om door te pakken.
  Aan de zijlijn staan, klagen en hopen de Bouterse en Hoefdraad gelijk hebben met hun ” over 5 jaar stroomt het geld binnen” .

  Maar mensen , Suriname is allang skeer en over 5 jaar zal je daar helemaal kreperen. Met leningen wordt nu het vastlopen van de samenleving voorkomen maar oplossingen voor de toekomst zijn er niet of worden zeer rooskleurig voorgesteld.

  De werkelijkheid is hard: Sranan skeer en ook over 5 jaar nog meer.


  Maak melding

 8. Aan alle vrouwen, moeders en oma’s jullie kinderen en klein kinderen hebben nu al schulden of zullen met schulden geboren worden.
  Gaan wij dit accepteren ??

  Suriname heeft kennelijk geen held. De mannen dragen rokken.

  Is er ook geen HELDIN in Suriname ??

  Red de toekomst van je kind !!


  Maak melding

 9. Leni leni leni, te yu na moni
  leni leni leni, te yu anu krasi
  leni leni leni, te yu bere bari
  leni leni leni, te yu hai de so bigi

  mi wan taigi yu tide, moni de fu meki
  sensi mi na pressi yu kan tron mi mati
  mi sa luku yu skin te yu de na mi baka
  te yu de na mi sey, yu tori sa waka
  mi na yu pressi, den trawan na kondre feyanti

  Leni leni leni, te yu na moni
  leni leni leni, te yu anu krasi
  leni leni leni, te yu bere bari
  leni leni leni, te yu hai de so bigi

  kon teki, san un man teki
  moni de fu leni, moni de fu prati
  a no mi nanga yu ow pai en baka
  dat na wan san musu fu kon baka tamara
  den san go moro dipi na de bruku saka

  ma now,
  Leni leni leni, te yu na moni
  leni leni leni, te yu anu krasi
  leni leni leni, te yu bere bari
  leni leni leni, te yu hai de so bigi

  (den singiman mag fu singi, mag fu mek a tyentyi)


  Maak melding

 10. Mevrouw Mathura … ” ik heb geen monetaire kennis, minister …. maar ik heb wel kennis om CRIMINELEN
  { B {H}OEFDRAAD } te herkennen “. Die zit …… !
  Mevrouw Mathura …. proficiat …. u bent een KEI …!!!


  Maak melding

 11. Túúúrlijk. Wie had dan anders verwacht???
  Coalitie (bouta) bepaalt alles, oppositie die staat aan een kant, huilt uit! Geen probleem. Ze krijgen aan het eind van de maand hun riante salaris. Sterker nog, tot hun dood…
  Bananen Republiek!! Nóg 5 met deze coalitie! Hoera, hoera, hoera….


  Maak melding

 12. Wat een onzin verhaal dat de regering toekomstige generaties opzadelt met het aflossen van de leningen. Dit soort woorden/kleurrijke verhalen neemt de oppositie met veel folklore over van bepaalde Nederlandse politieke partijen. Deze gasten van de oppositie zien in alles iets verkeerd gebeuren. Een bekende gezegde spreekt boekdelen ” zoals de waard zelf is vertrouwd hij zijn gasten “.

  We weten allen dat als het niet noodzakelijk is men geen leningen moet sluiten. We weten ook dat de overheid in de ” slappe was ” zit. Het overbelaste wegennet van groot Paramaribo en daarbuiten dient onderhouden en uitgebreid te worden. In grote delen van het land is er sprake van zeer intensief auto- en vrachtwagenverkeer. De wegen en het straatmeubilair gaan stuk. De rioleringen raken overbelast waardoor straten/wegen onderlopen. Het asfalt erodeert weg onder invloed van de warme zon. Kortom de wegen hebben onderhoud nodig en de overheid heeft op dit moment niet voldoende financiële middelen om de kosten te betalen. Als de oppositie aan het bewind was zouden zij ook het hetzelfde doen. Wijdenbosch haalde Dahlian naar Suriname en Venetiaan ging verder met hen omdat ook Vene overtuigd was van het nut van een goede infrastructuur.


  Maak melding

 13. @mama lobi,
  een waarschuwing ook aan de opwekkers, want de toekomstige kinderen hangen vrij rond in hun teel ballen. Geen spuitende ezels uithangen zoals die hoefdraad.


  Maak melding

 14. Je hoort alleen maar, ben trots op mijn land, switti sranan, zoveel verschillende culturen, een tempel naast een moskee, en zoveel natuurlijke hulpbronnen, maar vergeten erbij te zeggen dat er zoveel van die assholes zitten op posten waar ze niet thuis horen, zoals die moordenaar met zijn kettingzaag die president is, zijn schoonzoon Boefdraad, waarvan niemand weet wat voor papieren hij heeft, en wat voor functie hij had bij het IMF, een zielige Abdoel met zijn klaagzangen, die alles rechtpraat wat krom is, en de zogenaamde econoom uithangt, en totaal geen weet heeft, hoe een economische crisis aan te pakken volgens Samson, daarbij heb je opa Bouva die af en toe ook een duit in het zakje doet, maar niet weet waarover hij praat,verder die slang van Simons die oppositieleden monddood maakt, terwijl ze een onpartijdige houding moet aannemen,en zo kun je het rijtje paarse debiellen afgaan, maar dat vergt te veel energie, deze zogenaamde hoogwaadiheidsbekleders, die notabene het volk moeten vertegenwoordigen, presteren het juist, dit volk te vernietigen met hun ondoordachte beslissingen, en zal nog vele jaren doorwerken, voor deze paarse bende geen probleem, de buit is toch al binnen, en het frustrerende van alles is, dat bovengenoemde personen, die dit land naar de knoppen hebben geholpen, hun leven lang niet meer hoeven te werken. Wat een land, switti sranan.


  Maak melding

 15. Als Mathura haar opmerking juist is had ze driekwart van haar eigen VHP’ers reeds herkent, en als ze eerlijk was dan had zij hen allemaal opgesloten ! Wat een lachertje !
  Dit is echt een hele goede ‘ punch line ‘ van Mathura !

  Suriname mag geld lenen om haar ontwikkeling te financieren is mijn credo.

  Zeg, weten jullie wel dat de Europese Centrale Bank reeds 2 jaar, elke maand 80 miljard euro’s in de Europese economie pompt !
  Let wel, het gaat om geld dat niet bestaat (fictief geld) maar om zgn de economie in de EU weer op gang te brengen wordt dit geld aan de diverse Centrale banken ‘geleend’ !

  Nogmaals, er staat niets tegenover deze leningen van de ECB, maar die verstrekt elke maand dit virtueel geld aan de verschillende landen in Europa en is deze schuld inmiddels opgelopen tot 1400 miljard euro !

  Dit is een experiment van de ECB en wordt er pas in Maart ’17 een evaluatie gemaakt over deze proef, en zal dan eveneens worden bekeken waar dit geld vandaan moet komen.

  Maw, dit is een financieele tijdbom onder de Europese economie, en zal de schade heel groot zijn indien deze zal ontploffen.

  Ik maak mij geen zorgen over de Surinaamse leningen want die hebben hun portie al gehad, maar mijn zorg is zeer groot over de situatie in Europa.


  Maak melding

 16. Dit zegt een schurk:::Volgens minister Gilmore Hoefdraad van Financiën is het geld nodig voor het wegennet.

  Helaas weet niemand nog welke wegen er geasfalteerd zullen worden.
  Deze situatie ruikt nu echt naar CORRUPTIE.

  @milton, Bouterse zou meer dan de helft van de VHP,ers sluiten en nog steeds wacht men daarop.


  Maak melding

 17. @Milton, niet de VHP heeft de staatskas en alle goud van de centrale bank leeggeroofd en zo de SRD heeft laten devalueren…….!!!!!! Dat je je bek nog durft open te doen…..met deze puinhoop nu in Su waar het hele volk last van heeft…..veroorzaakt wederom door bouta!!!!!


  Maak melding

 18. Volgens de leningenwet zou het niet mogen. Het zogenaamde obligoplafond is haast bereikt en meer lenen zou celstraf betekenen voor bepaald functionarissen.

  Welke koe gaat dan het geld lenen, wetende dat er geen voldoende draagkracht is!! De Koe die het geld gaat lenen, graaft zijn eigen graaf!!

  Van mij mag boefdraad de cel in van mij en als kan naar de hel!!!
  Er wordt wel eens gezxegd, dat je alleen bent gekomen en ja gaat alleen weg!! maar neen!!!! Deze boeven bendes van bouta de didibri nemen al de Suries ook mee naar de hel!!

  Tranga lobi sondro moni!!!


  Maak melding

 19. Zolang het door Bouterse is toegestaan, is meer lenen geen probleem. Wat de wet daarover zegt is niet belangrijk. De wet is er vnl om tegen je tegenstanders te gebruiken.


  Maak melding

 20. De NDP-slaven in de DNA kunnen gewoon het HELE LENINGENPLAFOND AFSCHAFFEN !

  Sranan gaat gewoon verder het financiele RAVIJN in !

  PS : PRODUCTIE NO DE, ER KOMEN DUS GEEN VALUTA INKOMSTEN !
  MORO PINA E DORO !!!!

  PS 2 : Nu verkrijgbaar BROODJE CHINEES ASFALT !!!!!


  Maak melding

 21. Milton, dit klootjesvolk heeft niet eens doordat de Nederlandse economie in de lift zit dankzij de leningen van de Europese Centrale Bank. Vanaf het moment dat deze gelden beschikbaar werden gesteld nam de bedrijvigheid op de Nederlandse woningmarkt en in de bouw toe. De ECB heeft zelfs voornemens om deze financiële ondersteuning te verlengen en te verhogen. Nederland had veel kritiek op deze ECB maatregel, maar nu dankzij deze maatregel trekt de Nederlandse economie aan, en ze roepen in koor hosanna, hosanna.Per maand groeien het aantal banen met 20.000 in Nederland. Kortom de ECB leningen laten de economie in heeeeeeeel Europa groeien.

  In Suriname heeft de overheid de lening van China hard nodig. De infrastructuur heeft zwaar te lijden van de economische recessie. Onderhoud blijft uit en de problemen kunnen in omvang gaan toenemen. Door deze lening kan de bedrijvigheid in de wegenbouwsector een push krijgen. De oppositie en haar aanhang moeten stoppen met hun theatrale opvoeringen. Ze moeten naar de harde realiteit kijken.De overheid heeft op dit moment onvoldoende geld om te investeren in de infrastructuur.


  Maak melding

 22. De regeringen met ndp elan hebben de afgelopen 4 decennia bewezen niets op te hebben met de ontwikkeling van Suriname. Het is altijd gegraai, zweef tikie geweest; persoonlijke bevoordeling o.l.v. de top met als uiteindelijk doel onschendbaar houden van Bouta. Terwijl het gras groeit voor bepaalde lieden sterft het paard(volk).


  Maak melding

 23. RobG je vergelijkt appels met peren. Europa heeft een export economie, dit in tegenstelling tot Suriname. Het land is niet eens in staat om een paperclip te produceren.


  Maak melding

 24. Hahahahahaaaaa…
  Suriname moet in het GUINNESS world record boek opgenomen als kampioen..LENEN!!
  Boefdraad heeft een paar paarsen blij gemaakt gisteren door te zeggen dat Suriname zoveel kan verdienen en vandaag gaat hij weer lenen!!
  Ja Boefdraad weet hoe hij zijn soortgenoten blij kan maken met vals nieuws!!


  Maak melding

 25. Koos, jij snapt economie niet. Als het aan het Front ligt heeft iedereen die niets heeft en die niets heeft bereikt ook recht op niets. De NDP wil meer voor het volk. Het zit de regering nu economisch tegen. Goede tijden gaan aanbreken zodat de regering haar voorgenomen plannen kan uitvoeren.


  Maak melding

 26. @Milton en RobG
  Houden jullie 2 idioten op om Suriname te gaan vergelijken waar toevallig geen diktator aan de macht is !!
  Er is een groot verschil een land regeren met een diktator als lijder het liefst eentje die executies uitvoert ,en een land waar de leider door het volk gekozen word door eerlijke verkiezingen te houden en hij geen moordenaar is ,geen strafblad heeft en niet staat op de internationale wanted lijst,wel bij ons staan ze hoog aan top op de opsporingslijsten!Het verschil is dat de leiders van gefatsoeneerde wereld hun land regeren bij ons is het de IMF,bouta jullie paarse lijder is een vloermaat /loopjongen van het IMF.En China regeert Suriname vanuit China.

  Hahahahahahawhahahaha….


  Maak melding

 27. Een enige idioot op de wereld die ziet geld te gaan verdienen door geld te gaan lenen, is een regelrechte spuitende ezel kut.
  deze post was eerder gepubliceerd, maar eruit gehaald. Kennelijk leest die schoft schurk hoefdraad ook mee 😆
  laat ie voor de spiegel staan, dan ziet hij wel de gelijkenis.


  Maak melding

 28. @Robje-de-DESI-slaaf : Suriname HAD een stabiele economie en RESERVES, ALLES is VERSPEELD door het CORRUPTE NDP-regiem van Opa DESI !

  Waar is de PRODUCTIE UIT DE EERDERE LENINGEN van de NDP GEBLEVEN ?????

  DE DOOR EN DOOR CORRUPTE BENDE, stopt zeer weinig energie of geld in de productie, terwijl alleen EXPORTEN , SURINAME WEER DEVIEZEN KUNNEN OPLEVEREN !

  ONDANKS ALLE LENINGEN VAN DEZE NDP-CLAN
  is Onze PRODUCTIE NOG STEEDS 0,000000 !!!

  De NDP moet ophouden met de VERNIETIGING van Ons Land !

  Steeds weer NDP-babbels, kom op met de DIJKEN, kom

  met de ZIEKENHUIZEN, kom op met de 17.766

  VOLKSWONINGEN, kom op met de DIEPZEEHAVEN,

  kom op met de SNELWEG naar Brazilie, kom op met onze

  SNELTREIN naar Onverwacht, kom op met VOLDOENDE

  WERKGELEGENHEID of DONDER OP, NDP-DOMBO’S !!!

  STELLETJE AARTSLEUGENAARS en VERDAMPERS van AL ONS GELD en AL ONS GOUD !!!!


  Maak melding

 29. Hoefdraad is niet in staat een enkel woord waarheid te vertellen

  Hij tovert verzinsels nu al gaan op de base line Newmont en Staatsolie 10 talen miljoenen extra bijdragen. Hij vergeet dat er ook 10 talen miljoenen extra rente betaald moet worden.

  Hij tovert maar zo $ 350.000.000 als dividend uit de mouw van Newmont Suriname over 5 jaar zonder enigerlei onderbouwing.
  Sprookjes die voor zoete koek geslikt worden.

  Hoefdraad geeft op geen enkele vraag antwoord en mag dat van Misiekaba.

  Misiekaba stelt dat als je tegen ongedekt lenen bent je ook tegen verbeteren van infrastuctuur bent iets wat 100% onzin is maar door de achter ban die er nog is geslikt wordt.
  Hoewel er aan de zijde van de coalitie zure gezichten herkenbaar worden die er niet zo hard meer in geloven maar nog even mee eten in het sprookjes bos restaurant.


  Maak melding

 30. Zucht,zucht ,zucht….
  Ai boi Sapoennette en chitan..de 2 verraders die werken voor de coalitie,zogenaamd behoren ze tot de oppositie.
  Bouta heeft zijn mannetjes overal gestationeerd !En Sapoen en Chitan die zitten daar als 2 wajang poppen om het bevel van hun baasje bouta op te volgen!
  Al 36 jaren lang gebeurd dit trieste in Suriname.Echt we hebben interventie van het buitenland want Suriname gaat nooit beter worden als de surinamers het zelf moeten doen.


  Maak melding

 31. @ RobG … even een vraag …. heb je een nieuwe pamper om ??? …. niet vergeten …. doen !!!

  @ RobG … vraag twee{2} … hoe ziet de verdiend capaciteit van die BOEVEN REGERING eruit om de leningen terug te betalen … je bent toch meneer alles weter?

  @ RobG …. ” de regering heeft op dit moment onvoldoende geld om te investeren in de infrastructuur “.

  @ RobG …. vraag drie (3) … wat heeft jou regering met die 1.5 miljard US gedaan! …. Pe a moni de !!!

  Vraag het aan de NDP DIEVEN, FRAUDEURS, MOORDENAARS, KLEPTOMANEN … het antwoord weet je, ken je ….. het is allemaal … VERDAMPT.
  Het zijn MISDADIGE …. V….. te ….. BOEVEN !!!!!!!!!!

  @ RobG … Nederland heeft altijd de capaciteit alle leningen terug te betalen.


  Maak melding

 32. @ RobG

  U vergelijkt Europa en dan wel de Europese gemeenschap met Suriname. U neemt aan dat QE van Draghi Nederland weer aan de draai gekregen heeft. Onzin en een “econoom” onwaardig.

  Nu de feiten.
  1. Dalian gaat officieel voor $ 235.000.000 aan infrastructurele werken realiseren uit een financierings deal. Die na tekenen ingaat. Omzet gegarandeerd van projecten waar in de DNA bleek nog niemand een idee heeft wanneer en waar ze gerealiseerd worden.
  2. De uitvoeringspraktijk van bouwers id dat Dalian het geld gaat trekken nadat een of andere corrupte inspecteur of directeur afgetekend voor en leveringsbon. Het maakt toch niet uit want de grace periode is 5 jaar.
  3. Dus men kan er vergif op in nemen dat al deze projecten ook pas klaar zijn over 5 jaar zodat de grace periode niet te veel kost.
  4. Het is de grote vraag of de waarde van het te leveren werk wel overeenkomt met het te lenen bedrag of dat in de lening de financieringslasten van Dalian opgenomen zijn.

  Beter gezegd niemand weet wat, hoe, wanneer, waar geleverd wordt en wanneer welk spin off effect genoten zal worden.

  Door de doorsteek van Pengel naar Paranan komt er geen vliegtuig extra naar Suriname en wordt er geen cent extra verdiend. Net als of asfalteren van een zijweg van de Afobakka weg in Brokopondo enige economische groei zal brengen.
  Etc.

  Een duurzame energie infrastructuur waardoor lage stroomkosten aan de burgers door berekend kunnen worden heeft direct effect.
  Alleen maak je met die investeringen geen indruk en is het veroveren van steekpenningen veel moeilijker omdat je dan met echte ondernemingen zaken moet doen en geen honderden chinezen van verblijfspapieren hoeft te voorzien etc.

  Beste RobG asfalt, nodig of niet nodig, levert meer baksjisch op dan serieuze investeringen in productie capaciteit.


  Maak melding

 33. @Mul
  Een ezel als RobG tekst en uitleg geven is verloren tijd,Hij gaat het eenmaal nooit snappen.Zijn liefde voor bouta the killer kent geen grenzen.Hijzelf zit goed ,geniet van alle uitkeringen in Nederland,kinderbijslag,WW,vakantie toeslag,noem maar op en RobG geniet ervan.Zelfs zou hij nooit durven om dit alles op te geven en van land te verwisselen. Nee deze gek heeft het genoegen de surinamers te zien pinaren als zijn idool het maar goed doet dan de rest,Hij zit in Nederland ,de vraag is alleen maar of hij ook een crimineel als lijder zou willen hebben als lijder,Dat is dan een grote NO,NO, voor hem!


  Maak melding

 34. @@ MUL!! de vragen welke jij stelt aan de mafkezen en de sukkels, is zonde van je tijd!! Zij hebben geen antwoord op!!! Hun grote waffel is in hun reet gegaan!!!

  Tranga lobi sondro moni!!!


  Maak melding

 35. Als ik achter het beleid van deze regering DDB/NDP stond had ik allang mijn koffers gepakt.Ik neem RobG niet serieus het is zoals je zegt hij zit lekker hier heeft zijn zaken op orde en houdt zoals zijn baas de bevolking voor de gek.Lanceert de ene na de andere positief beladen bericht terwijl het op niets gestoeld is en nergens op slaat.Jij bent uit het zelfde houtje gesneden als de beleidmakers in Suriname.Je zou letterlijk en figuurlijk in een warm bad terecht komen.Weg met de stress in Nederland ,weg met de kou..think it over..Ik blijf in Nederland mijn beslissing steek ik niet onder stoelen of banken..blijf bij mijn vroegere kolonisator..Ze hebben hun lesje geleerd anderen nooit..


  Maak melding

 36. Als de lening wet dat verbied, welke Koe gaat het geld verstrekken?? is het dan geen eigen strop aan de hoogste boom hangen??

  Zo maak je ook op, dat de hele parlementsleden van de coalitie, die de machtiging verleent, criminelen en een boevenbendes zijn!! en hoort in SantoBoma Yail!! of Guantanamobay in Cuba!!!! Nu snap ik waarom de Chinezen spleetogen hebben!! Ze zijn gewoonweg slimmer dan de rioolratten om het geld te verstrekklen. De boeven met z’n allen naar de CEL of liever naar de HEL!!!

  @@ MUL!! op jou vragen hebben de sukkels als RobGay geen antwoord!! Daar moeten zij beetje hersenen voor hebben om tot verstand te komen!!! Het zijn gewoon waterhoofden!!!

  Tranga lobi sondro moni!!!


  Maak melding

 37. @RobG, je schrijft:::

  Milton, dit klootjesvolk heeft niet eens doordat de Nederlandse economie in de lift zit dankzij de leningen van de Europese Centrale Bank.

  Ik hoop dat je besef dat jij ook bij die klootjesvolk behoort. Onbewust noem jij je zelfs ook zo.

  In Nederland bestaat er zoiets als TRANSPARANTIE, maar in Suriname NIET en met Bouterse aan de macht is het een HEL.
  Ik Nederland maken zij plannen en presenteren dit ook, maar in Suriname is het eerst lenen en daarna plannen maken.

  Wat denk je van al die zogenaamde economen die steeds van alles roepen en niets waar kunnen maken??? Een ieder rondom Bouterse kraait maar iets uit, maar hun analyse klopt van geen kanten.

  Ik ben niet tegen het lenen, maar niet met deze corrupte mensen en een MOORDENAAR aan het hoofd.


  Maak melding

 38. tegen de tijd dat die leningen betaald zullen worden,, dan is dino al weer terug van weg geweest..

  hij gaat landbouw doen z.a. hij zelf verklaart heeft, hij studeert heel hard op de universiteit al daar in New York..

  hij op weg naar apoera voorbij galibi waar zijn vader honderden ha. grond bezit en sinas appel plant ook wat van die cassave planten..

  van daar uit cassave meel exporteren naar obiango..gunee Bissau..


  Maak melding

 39. RobG@
  Ecb leende Europa om de economie aan te zwengelen,dat wat beschikbaar kwam werd nuttig besteed,kan je van Suriname niet zeggen,met die dictator en consorten die heeft het geld in een bodem lozeput gegooit.
  Rotterdamse haven bevaarbaar gemaakt voor de grootste containerschepen ,kust bescherming ,zandmotor bij terheide
  Infrastructuur en logistiek,onze tweede kamer en regering,houden een vinger aan de pols en weten waar het geld is gebleven kunnen ze bij jullie niet zeggen,daar gaat het broekzak vestzak,maar het geld komt niet in 2017
  binnen stromen. Maar in 2020 goeie actie paars gepeupel


  Maak melding

 40. Dus als ik het goed begrijp de volgende simpele uiteenzetting:
  Iemand verdient 10.000 Euro per maand. Hij mag heel veel geld lenen. Zo veel zelfs dat zijn salaris van 10.000 niet genoeg is voor de rente en aflossing per maand. Ik heb een mooie economische term hiervoor. Dit leidt naar een zekere financiële déconfiture.
  Dit zou ik nooit doen.


  Maak melding

 41. John
  Volgens econoom RobG is het wel te doen en wacht suriname nog mooie tijden in de TOEKOMST.
  Stel hem de vraag vanuit jou uitleg en kijk wat en hoe hij al reageren.


  Maak melding

 42. RobG
  Jij, als de bekende econoom op deze site, geeft zelf aan dat:
  “Nederland had veel kritiek op deze ECB maatregel, maar nu dankzij deze maatregel trekt de Nederlandse economie aan, en ze roepen in koor hosanna, hosanna.Per maand groeien het aantal banen met 20.000 in Nederland. Kortom de ECB leningen laten de economie in heeeeeeeel Europa groeien”

  Kortom dat per mand het aantal banen groeit door de lening bij de ECB.
  Welnu econoom RobG de vraag:
  “hoeveel banen komen er maandelijks bij in Suriname na al die miljoenen leningen”?

  Man man wat klink je puntgaaf uit je broodmolen en zet jij jezelf te kijk.
  Zomaar ondoordacht zonder na te denken schrijf je onzin dat je zelf uitkraait als “econoom”.
  RobG van enig optimisme voor de toekomst kan je niet ontzegd worden.
  Zelfs van afval uit de septic zie jij kans om daar de gouden eieren tevoorschijn te halen.


  Maak melding

 43. Het beleid van Nederland en Suriname is NIET te vergelijken.

  In Suriname is het een puinhoop onder Bouterse en alles gebeurd achter de kamertjes en in Nederland wordt alles besproken in de tweede kamer. Er is transparantie in Nederland voor alles wat men onderneemt.

  Hoeveel mensen wisten dat Boefdraad naar het buitenland was vertrokken om te onderhandelen met het IMF???niet veel!!!

  De NDP,ers maken GEEN plannen vandaar dat er zwaar corruptie is. Als al dat geld vrij komt dan gaan vrienden zich inschrijven.

  Ik wens ze allemaal de HEL toe en hoop dat ze het tot in hun bot gaan voelen wat ze het volk aandoen. Dit voor een ieder die het land naar de knoppen brengt. Boefdraad, Bouterse en Simons als eerst.
  Ik wens ze slapelozen nachten toe.


  Maak melding

 44. Die RobG(estoord gaat straks nog stellen dat we Suriname dankbaar moeten zijn dat de europese economie weer in de lift gaat omdat ze er in Suriname zo’n puinhoop van maken, de idioot en moeten we Bouta straks dankbaar omdat we door de devaluatie van de srd. als buitenlander een stuk goedkoper huizen kunnen bouwen en lekker goedkoop vakantie houden in Su. en ook nog in staat is te verkopen als het beleid met toekomst visie, de (ver)draaikont. om deze volharding in dit gedrag op te brengen ook in andere topics moet je wel een behoorlijke psychopaat zijn


  Maak melding

 45. Dames en heren hier op Waterkant:

  RobG aka LAUWPIE is in zijn DROMEN ECONOOM maar niet in het echte Leven. Een echte Afgestudeerde Econoom LULT niet zo als deze ZOGENAAMDE ECONOOM die maar alles wat KROM is RECHT LULT ten faveure van zijn GODFATHER KUMA.

  RobG heb ik reeds lang geleden ontmaskerd als LAUWPIE de Econoom.


  Maak melding

 46. -Hoefdraad heeft nu zelfs gezegd dat er 85 leningen zijn, dit is vragen om grote problemen.

  Deze regering is slim om nu GEEN aflossingen te doen en wachten totdat er een ander regering aan de macht komt en GEEN ruimte krijgt om ontwikkeling te brengen. Geld is dan al verdwenen in hun zakken.
  Dit was ook met Venetiaan gebeurd, toen die vorige geldzuchtige het land naar de knoppen hadden gebracht.

  Ik hoor nu dat Bouterse dat geld van China gaat gebruiken om wegen te asfalteren waar het volk zelfs mag bepalen welke wegen dan geasfalteerd “mogen” worden.

  Bij de volgende verkiezingen zal Bouterse de geasfalteerde wegen naar het volk toe gebruiken om te vertellen wat hij allemaal gedaan heeft.
  Uit welke buurten zullen mensen hun stem laten horen?????


  Maak melding

 47. “In totaal komt alles neer op USD 1.132.27 miljard aan aflossingen tot 2020. In totaal gaat het om 65 buitenlandse en 19 binnenlandse schulden. “Het is geen issue om ons zorgen over te maken”, zei de bewindsman. Volgens de politicus zijn de vooruitzichten positief voor het land als hij kijkt naar de inkomsten die verwacht worden uit zowel de olie- als de goudsector.”…..glazenbol???


  Maak melding

 48. Colleen on Estelle Imports brings in the Mas de Libian… If you give 'em a call, they can probably tell you who has it on the shelf right now… My brain is failing me at the moment, but I know I saw it just recently…. somewhere…


  Maak melding

 49. Sieht echt supper aus , ich habe mir Anfang des Jahres vorgenommen die wichtigsten Termine in den Terminplaner aufzuschreiben aber irgendwie hat es nicht funktioniert haha habe es immer vergessen, naja vlt nächtes Jahr 😀


  Maak melding

 50. C’est inquiétant dans ce cas…les deux préfectures concernées ainsi que les médecins qui ont prescris les test m’ont dit qu’il n’y avait aucun problème. J’ai rdv ce soir et je ne peux me permettre de prendre un autre jour de congé. J’espère que ce sera malgré tout validé


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.