Hoefdraad ziet Suriname veel geld verdienen

67
Suriname wil belastingovereenkomst met Nederland heractiveren

PARAMARIBO, 9 dec – Suriname zal ruime inkomsten binnenhalen. Dit zegt minister Gilmore Hoefdraad van Financiën. Weliswaar is het niet morgen al. Vanaf 2022 zal het geld beginnen binnen te stromen.

Het heeft allemaal te maken met de investeringen die de afgelopen tijd zijn gepleegd. En de resultaten van onderhandelingen met goudwinningsbedrijf Newmont. Over vijf jaar zal Newmont namelijk beginnen met het betalen van dividendbelasting. Per jaar komt moet dat minstens driehonderd en vijftig miljoen dollar zijn. “Dat is conservatief genomen”, zei Hoefdraad in het parlement.

Het is dus niet terecht als politici en deskundigen allerlei doembeelden scheppen. Suriname zal goed boeren, zeker met goud. Ook aardolie lijkt weer in de lift. Hoefdraad gaat uit van de internationale scenario’s voor beide producten. Het komende jaar al zullen al tientallen miljoenen dollars extra worden verdiend. In 2018 moet het land er zeker honderd en vijftig miljoen dollar aan overhouden.

Bekijk ook:


67 REACTIES

 1. Deze Boefdraad ziet spoken bij daglicht. Rijp voor de LPI.
  De man die van Suriname een bedel land heeft helpen maken samen met schoon pappie bouta,die zit ook vol fantasie verhalen met als hoofdrolspelers….onzichtbare vijanden.


  Maak melding

 2. 150 miljoen winst in 2018 tegenover….
  8 miljard (8000 miljoen) schuld plus een jaarlijks tekort van 4 miljard (4000.miljoen)…

  Of deze man heeft echt geen kennis van zaken, of deze man houdt de boel straal voor de gek.


  Maak melding

 3. Hij ziet de dollars al vliegen en terecht komen, waar het niet thuis hoort. Dus straks worden de bewindslieden nog rijker over de ruggen van het arme bevolking !
  Het domme en arme volk worden nu alvast ingepalmd met het idee, dat ze er beter van zullen worden.

  Sari tori


  Maak melding

 4. Boefdraad gaat alvast wat voorschotten halen uit het buitenland als leningen op de te verwachten inkomsten.
  Deze man is een geboren bedelaar net als zijn baas.


  Maak melding

 5. Het kan en het is mogelijk mits.
  Ja die mits is erg belangrijk belangrijk om een echt waar gebeurd verhaal te laten veranderen verteld sprookje aan de kinderen van de basisschool.

  Zo ka je nog steeds vertellen dan de doden als criminelen zijn gestorven of je kan de waarheid vertellen door te zeggen “de moordenaars daar leven er nog enkelen van”.
  Wat is dus waarheid en wat is dus een sprookje?

  Je kunt ook vertellen dat Hoefdraad zijn naam heeft aangepast in Boefdraad en dat weten wij is een sprookje.
  Jen kunt vertellen dat Hoefdraad Suriname de schuldenput heeft ingeduwd en daarin zal verdrinken en dit is echt geen sprookje tenzij of zoals gezegd mits met al die vraagtekens.

  Ja met enkele woorden kun je de waarheid als een sprookje laten klinken maar ook omgekeerd.


  Maak melding

 6. Allen,

  Binnenhalen is geen kunst, al haal je miljarden binnen.
  De echte kunst is om het goed te investeren in het Land en Volk.
  Wie o Wie gaat dit voor elkaar krijgen ?

  SUCCES.


  Maak melding

 7. De Puinhopen Van 5 Jaar Desie Bouterse

  Om de tuin leiden

  Beste Lezers

  Ik blijf dit benadrukken.. met alle respect voor het surinams volk..

  Is een bewijzen feit dat de over grootste deel van het Surinaamse volk onder ontwikkeld is.. Is ook een bewijzen feit dat deze grote massa zijn stem telkens weer op de NDP laat vallen.. De NDP Fractie weet nl heel goed hoe ze met deze massa moeten om gaan om die zich aan NDP te doen strikken.. Arm En Dom Houden En Vervolgens Hoop Geven. Zo simple is dat.. Daar Hoef je echt Geen Familie van Albert Einstein te zijn om dat door te hebben..

  Zie de heer Boefdraad.. Hij Geeft de Domme Massa Weer eens hoop.. We zijn nu in 2022 beland.. SURINAME Gaat Dan Heelveel geld verdienen..

  Ik vind het jammer.. ik vind het triest maar goed is eenmaal zo… Een volk kiest vr een leider wat die verdiendt.. Die Massa heeft vr Bouterse gekozen.. It zij dan zo beste mensen..

  Tenslotte wil ik deze gasten die het surinaams volk arm en dom houd en vervolgens hoop geeft graag zien liggen in hun graf als ze dood zijn.. meen ik echt.


  Maak melding

 8. @ B{h}oefdraad … is blijven steken in zijn AMS periode.
  Als leerling wist “hoefie” met allerlei foefjes geld
  te lenen van ons { mede-leerlingen } …. terug betalen ???? …. jong geleerd ………. !!!

  @ B{h}oefdraad …. droomt niet …. Suriname zal veel geld verdienen …. eerder…. hoeveel kunnen wij NDP DIEVEN, FRAUDEURS, KLEPTOMANEN nog wegmoffelen voor het licht uitgaat.


  Maak melding

 9. Vele rechtgeaarde Surinamers hier en in het buitenland vragen zich af, hoe lang nog oerdomme paarse debiele, dwaze idioten deze paarse kolder blijven geloven van hun duivelse lijder en zijn boevenbende. Sinds 2010 tot heden is er geen ene moer ten bate van land en volk gepresteerd door dit paars duivelse bewind. Zij verrijken zich op gruwelijke wijze. Alleen maar paars verderf vol megaschulden zijn wat zal komen. En wanneer oerdomme aanhangers blijven vreten en drinken de paarse schijt en pis vol paars verderf en megaschulden, zal het van kwaad tot erger worden. Wacht maar af, al die oerdomme paarse stommelingen verdienen het om belazerd te worden door hun geliefde lijder ddb aka didibri. wo ka


  Maak melding

 10. Hmmmmmmm…..2022…….2 jaar nadat DiDiBri en Co zijn weggevaagd in 2020….of zelfs eerder….door ht belazerde arme volk. …..tegen die tijd is boefdraad allang gevlucht of per ongeluk op de vlucht neergeschoten door zn schoonvader of Peggy. ….wie gelooft nog in de sprookjesverhalen van die megabende? ???????


  Maak melding

 11. Maar een vraag aan Boefdraad die ik niemand heb horen stellen. Op welke goudprijs zijn al deze mooie bedragen gebaseerd ?. Het is dezelfde Boefdraad die een paar maanden geleden nog in de pers heeft toegegeven dat zijn prognoses waren gebaseerd op het feit dat “iedereen” dacht de goudprijs naar 3000 USD zou stijgen. Het BEP van de nieuwe mijn is circa 750 USD. De goudprijs is bezig met een dalende trend. (technische correctie naar circa 700 USD is volgend jaar een zeer realistisch scenario). Waarschijnlijk stabiliseert de goudprijs zelfs onder de 700 USD.
  Daar gaan je mooie prognoses.
  Verkoop de huid van de beer niet voordat hij geschoten is. Ze leren het nooit.


  Maak melding

 12. Kareltje, het is GOED dat jij die ‘tje’ achter je naam hebt staan. Want er was OOIT een VEEL GROTER en ZEER OMSTREDEN persoon: Karel de Grote.

  Als je ooit een andere naam bedenkt, plaats die ‘tje’ het liefst vooraan: ‘tje poti’. Het zou je echt niet misstaan Kareltje.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 13. De Macro Econoom Guillermo Samson heeft gelijk als hij stelt dat Wonderboy als Tuinman werkzaam was bij het IMF.

  Wonderboy Gilmore doet aan NATTE VINGERWERK: Totaal geen Onderbouwing voor zijn Betoog.

  In 2022 gaat het geld binnenstromen volgens deze GRAPJURK maar dan is de godfather allang van het toneel verdwenen samen met deze DROEFTOETER Gilmore.


  Maak melding

 14. Boefdraadf zit het al vliegen, is hij machtdronken gewlorden, doordat zijn baas zegt”zand erover”. Wat zxijn de export producten die de dieveizen gaat opleveren? LAAT HIJ ZE OPNOEMEN…


  Maak melding

 15. -Niet deze Boefdraad had toen geroepen dat Suriname in 2016 het veel beter zou hebben vanwege die stijgen olie en goudprijzen??/
  Misiekaba heeft toch ook geroepen dat Suriname een tweede Dubai zou worden???

  Er wordt geld geleend om straten te asfalteren, maar men heeft niet eens een plan welke straten echt aangepakt zullen worden. Weer bruggen gaan bouwen, dit terwijl die vorige bruggen zoveel problemen hebben gegeven.
  Die aannemers hebben de Staat Suriname aangeklaagd, omdat zij NOOIT zijn uitbetaald voor hum werk. En nu weer bruggen gaan bouwen.

  NDP werkwijze en mentaliteit::::

  een stukje tekst::::

  =Minister Siegfried Wolf van Openbare Werken (OW) kon op indringende vragen van Assembleeleden over de wegen die geasfalteerd zullen worden, niet aangeven om welke straten het gaat. Hij deelde tijdens de openbare commissievergadering van De Nationale Assemblee donderdag mee dat na de goedkeuring van de lening, de straten geïdentificeerd zullen worden in samenspraak met de districts- en ressortraden van de districten. De vergadering werd geleid door waarnemend voorzitter Melvin Bouva.

  De bewindsman deelde mee dat met de lening van US$ 235 miljoen die de regering wil sluiten bij de EXIM-Bank van China, naast het asfalteren van wegen ook twee bruggen zullen worden gebouwd. Het gaat om bruggen aan de Van ’t Hogerhuysstraat en Beekhuizen. Een deel van de Highway tussen Paramaribo en Zanderij, met een lengte van 10,3 km zal worden aangelegd. Wegen in Paramaribo, Wanica, Para, Brokopondo, Marowijne en Saramacca zullen worden aangepakt. Wolf voerde aan dat de lokale bevolking inspraak krijgt in welke wegen prioriteit hebben.


  Maak melding

 16. NDP-goochelaar Hoefdraad belooft de Bevolking grote extra INKOMSTEN !

  Deze pion van Opa Desi, heeft AL ONZE DEVIEZEN (RUIM EEN MILJARD US dollars) binnen enkele maanden VERSPEELD bij de Centrale Bank !

  De man leeft in een Leugen en Bedrog-NDP-wereld met alleen ABANIES om zich heen. Allemaal zijn op zoek naar PERSOONLIJK GEWIN en Persoonlijke ROOF-INKOMSTEN ten koste van de Staat en ten koste van de Bevolking !

  Gelet op het jarenlange NDP-WANbeleid, is het verwachtbaar dat ook EVENTUELE Nieuwe Surinaamse staats-INKOMSTEN, niet productief worden aangewend, maar zullen VERDWIJNEN in de zakken van de corrupte NDP-clan !

  Het Volk wordt TOTAAL vernietigd en MENSONWAARDIG behandeld door de verschrikkelijke Financiele-Maffia-Clan van de NDP !!

  Niets is meer veilig in de staat Sranan, er heerst een totale financiele chaos, terwijl de Rechtszekerheid steeds verder afneemt !

  PS : Babbels en beloften van de maffia-clan leveren de staat Sranan GEEN DEVIEZEN OP !
  De Sranan-productie is door het NDP-WANBELEID tot het NULPUNT gedaald, VALUTA NO E KOME !!!!!

  Helaas voor ons Volk, het is even niet anders !

  VERJAAG DE CORRUPTE CLAN, ALLE CRIMINELEN UIT HET LANDSBESTUUR !


  Maak melding

 17. Deze regering heeft op basis van bovenstaande (werk)hypothese het land naar de kloten geholpen.

  De goud- en olieopbrengsten waren de belangrijkste reden om a la dol geld te verkwisten en te jatten.

  En toen de olie- en goudprijs kelderde was het land diep in de problemen. Geen pan B dus land failliet en bijna de afgrond in.

  Nu predikt men weer hetzelfde “goud- en oliegelden” gaan ons uit de diepe zorgen halen.

  Wie geloofd dit soort verhalen ???
  Ik niet !


  Maak melding

 18. Hij spreekt over 5 jaar, en denkt.. wie dan leeft wie dan zorgt.
  Er hoeft maar iets te gebeuren op de wereldmarkt en het hele jubel plan valt in duigen, Ondertussen moeten er wel minstens 8 miljard afgelost worden , ben echt benieuwd hoe het er in januari voorstaat met zijn praatjes, want ik zie dit praatje gewoon om het jaar zo optimistisch mogelijk af te sluiten .
  De beide heren nemen vanavond een glas en doen een plas,en laten het zoals het was. Domme Domme Mannen.


  Maak melding

 19. dan is de goudvoorraad op crimineel boefdraad. Je moet opgehangen worden.

  Je droomt te veel als jij op je inmiddels beschimmelde opa desi buik ligt zeker.


  Maak melding

 20. Geef me één fu@$& reden waarom we jou nog moeten geloven en vertrouwen. Je hebt alleen stront voorspelt tot nu toe. Had je aan het begin van 2016 het volk ook niet gegarandeerd dat de SRD niet nog meer zal devalueren? Je uitspraken zijn volledig waardeloos.


  Maak melding

 21. Door een man wordt het volk gered of vernietigd. Het laatste geldt voor de lijdende president der oerdomme paarse gewillig lijdende debiele, dwaze, idiote zombies die dit allemaal waar hebben kunnen maken door hun oerdomme debiele, dwaze, idiote keuze. Stemmen op misdadigers, moordenaars, staatskas/ bankrovers en drugsbonzen. Suribabwe is het land aan het verworden. Baas en corrupt crimineel paars elite gespuis e mek deng ka.


  Maak melding

 22. De gelden zijn allemaal geïnvesteerd in de zakken van de klootzakken!!!

  De hele gemeenschap wordt wederom op de verkeerde spoor gezet!!! En Suries in trappen!!!! Hopelijk stoot deze keer de ezels zich niet meer twee keren in de kar!! want de Suries zijn hier genipt voor!! De dong kaws!!


  Maak melding

 23. @ do the right thing

  Ik weet tenminste waar ik over praat.
  Jij hebt het dus niet begrepen.
  Uit je onsamenhangend babbeltje komt duidelijk naar voren dat jij tot die groep domme onderontwikkelde analfabeten behoord die meegeholpen hebben Suriname naar de knoppen te helpen.


  Maak melding

 24. @ Henry,

  Samson wist zelfs te vertellen dat de prijzen in de winkel nog jaren het zelfde zullen blijven,en deze crisis nog minstens 15 jaar kan duren,en prijzen van grondstoffen niet veel hoger zullen worden, en er minder vraag naar olie zal zijn, vanwege groene energie.


  Maak melding

 25. De helper van de Redi-Musu-opa-Desi, Deviezenvoorraad-Verkwanselaar-Hoefie, voorspelt hoge INKOMSTEN !!!

  INKOMSTEN VOOR WIE, BAJA ?????????????????????

  PS 1 : Desi en Hoefi de FAILLIETMAKERS van de Democratische Rechtsstaat Staat SRANAN !!!!!

  PS 2 : ER KOMT GEEN DEVALUATIE !!!!!!!!!!


  Maak melding

 26. HOEFIE de GOOCHELAAR en VERDAMPER van onze DEVIEZENVOORRAAD zal nu wel over moeten gaan op het DRUKKEN VAN BUITENLANDSE VALUTA !

  WANTTTTT>>>>>>PRODUCTIE NO DE , DUS EXPORTEN NIHIL, NO WAY VALUTA O DORO !!!!!


  Maak melding

 27. EERST ZIEN EN DAN GELOVEN…IN EEN JAAR KAN NOG VAN ALLES GEBEUREN BOEFTDRAAD…DEN MANG GO HANGA YU DALIK
  IN NA PEPRE BONG…HAHAHA…SARI TORI..SOSO LUCHTBALLON…


  Maak melding

 28. PARAMARIBO – Wat de deskundigen al dachten: Suriname kan veel geld verdienen met de export van zoet oppervlaktewater. Onder andere het toeristische eiland Barbados is geïnteresseerd in het Surinaamse water. Dit blijkt uit een studie die natuurorganisatie Conservation International Suriname (CIS) dinsdagochtend in Paramaribo presenteert.

  De Nederlandse ambassade in Suriname heeft ruim 120.000 euro beschikbaar gesteld voor nader onderzoek naar de gevolgen van waterexport voor de natuur. Het Nederlandse kennisinstituut Deltares voert dit onderzoek samen met een Surinaams milieu-instituut uit.

  De haalbaarheidsstudie is mede gefinancierd door het bedrijf Amazone Resources. Dit Zwitsers-Nederlandse bedrijf heeft in 2012 van de Surinaamse regering een vergunning gekregen om Surinaams zoet water te mogen ‘aftappen’ en verkopen.

  Besparing
  Volgens John Goedschalk, directeur van CIS, heeft Barbados per jaar behoefte aan 8 miljoen kubieke meter drinkwater. “Nu betalen ze daar gemiddeld 3,50 euro per kubieke meter voor. Als ze het Surinaamse water afnemen, zullen ze ongeveer 1,50 euro per kubieke meter betalen. Dat betekent een besparing van ruim 15,5 miljoen euro per jaar”, rekent Goedschalk voor.

  De bedoeling is dat het exporterende bedrijf het water ‘aftapt’ uit een rivier, op ongeveer 30 kilometer van de monding, waar het water in de Atlantische Oceaan stroomt. Het gewonnen rivierwater zal vervolgens in grote zakken gepompt worden, die met een boot naar de plek van bestemming getrokken worden.

  Waterverkoop
  De regering van Suriname profiteert van de waterverkoop via royalty’s en belasting die het verkopende bedrijf zal afdragen. Per jaar zal dat bijna 5 miljoen euro bedragen, ongeveer 40 procent van de totale inkomsten uit de zoetwaterexport.
  Een smak geld


  Maak melding

 29. @Manu,

  Ja het klopt: Suriname is met KUMA ten dode opgeschreven. Het zal zeker enkele Decades duren voordat Suriname weer overeind krabbelt.

  Suriname kent geen Natuurrampen maar deze Bandietenbende is tekeer gegaan als een ORKAAN de afgelopen 6 jaar waarbij HONDERDEN MILJOENEN USD geruisloos zijn VERDAMPT.


  Maak melding

 30. Dus mensen moeten deze hopeloze pina nog 6 jaar meemaken…….???? Ik heb medelijden met de suris want 6 jaar wachten op betere tijden is echt lang……..om de tijd te overbruggen moeten ze dan gaan hoereren, dealen….roven enz?????? Dit is wat bouta heeft gebracht voor jullie!!!!


  Maak melding

 31. Hoefdraad heeft weer eens een keer in zijn glazen bol gekeken. En een ieder weet dan wat er gebeurt, Suriname gaat nog slechtere tijden tegemoet.
  Dit is gewoon volksverlakkerij, eerst zouden er beter tijden komen in 2017, dan in 2018 en nu pas in 2022. Hoelang willen deze mensen het volk nog voor de gek houden?
  “Vanaf 2022 zal het geld beginnen binnen te stromen.” …..jammer dat hij niet aan het volk verteld hoeveel rente Suriname gaat moeten betalen in 2022 aan al die leningen die zijn afgesloten.
  Volgens mij weet niemand in Suriname hoeveel er precies aan leningen zijn afgesloten en wat de rente schuld is over de komende 50 jaar..

  Het zijn dus geen doembeelden die politici en deskundigen verkondigen als zij naar de handelingen van de regering kijken. Hoefdraad geeft ook hier weer geen nadere uitleg waar hij zijn bevindingen op baseert…immers over 6 jaar weet je niet wat de goud- en olieprijs doet.
  Dividendbelasting is een relatief begrip…Newmont zal uiteindelijk bepalen hoe hoog deze uitkering zal zijn….


  Maak melding

 32. Bouterse zei niet zo lang geleden dat hij de economische crisis, waarin Suriname zich nu bevindt, niet had kunnen zien aankomen, omdat hij geen glazen bol heeft. Blijkbaar heeft Hoefdraad dus wel een glazen bol waarmee hij tot vijf jaar in de toekomst kan zien. Terwijl de hele wereld overschakeld op groene energie, in alle geïndustrialiseerde landen verschijnen steeds meer zonnepanelen, windmolens en elektrische auto’s en Hoefdraad vestigt zijn hoop nog steeds op aardolie, hij kan net zo goed de mijnwerkers in Limburg gaan wijsmkaen dat de kolenmijnen van Limburg weer veel geld in het laadje zullen brengen. Zonder glazen bol moet zelfs Bouterse in staat geacht worden in te zien dat aardolie een aflopende zaak is.


  Maak melding

 33. boef draad heeft goet opgelet , op shool met zijn huis werk hoe sluis ik geld zo goet mogelik weg zonder die dome mensen dat merken , ja mi boy , daar voor heb je moeder je naar school gebracht , om je eigen volk te gronden richten vet klep . no spang wang day i kong gi you . is niet te filmen met deze boefe , groetje aan de armen dom volkje


  Maak melding

 34. Keep on dreaming Boefdraad.
  Jij paarse pauper geloof echt nog in sprookjes die baas B verteld!
  Slaap lekker in je paarse hangmat.
  Su zal nog veel dieper in de afgrond belanden dan het nu al is beland.


  Maak melding

 35. Schoonpapa is trots op zijn schoonzoon zijn dochter had geen betere keus kunnen maken.De leerling overtreft de meester…Straks samen met kerst aan de goedgevulde,overvloedige tafel aanschuiven waar de waardevolle cadeautjes over en weer gaan met de beste wensen.En als toetje;WAT HEBBEN WIJ HET WEER MOOI GEFLIKT.We houden niet alleen de oppositie voor de gek,ook de bevolking PLUS ROBG,RAMPIE,DO THE RIGHT THING etc etc.Deze gasten houden ons mooi uit de wind zouden ze ook wat van ons verwachten? Of gewoon gedesoriënteerd in plaats,tijd en persoon. (De weg kwijt zijn)


  Maak melding

 36. Surinaamse politici moeten ophouden dit soort luchtkastelen te vertellen.

  In 2022 verwachten we een ommekeer, tot die tijd moeten we hard werken en een stevig solide fundament neerzetten, dat volstaat gewoon!


  Maak melding

 37. GHA GHA GHA GEGA GHAAA!!!WOOOOOI …DO THE RIGHT THING JO KIER MIE ie ab littie alla San voe a mang PTJIENG …ien ing ede..nanga ien ing broekoe..tjepotie. a brada na ekt tjadding.whooi.


  Maak melding

 38. “MACRO ECONOOM” BOERIEKIE SAMSON HEEFT GEEN KAAS GEGETEN VAN MACRO ECONOMIE HIJ IS EEN LEEGHOOFD. DIE DESKUNDIG DOET MENEERTJE IS OOK VAN DE REDIE MOESOE FAMILIE.


  Maak melding

 39. Maar hij heeft geen rekening gehouden met natuurrampen, enge ziektes (virussen) e.d die ook veel geld gaan kosten. En niet te vergeten de grote economische schade die gaat ontstaan door een opgroeiende bevolking die niet zelfstandig kan nadenken, slecht opgeleid is en alleen maar achter een leeghoofd aanholt die de wetten niet respecteert en in z’n persoonlijke voordeel ombuigt. Die schade ziet hij niet in z’n glazen bol.


  Maak melding

 40. De DRIEDUBBELE BURIKI Opa DESI, (REDI MUSU coup samen met koloniale kolonel VALK) heeft WEINIG scholing genoten, vandaar ONS NDP-STAATS-FAILLISSEMENT !

  Het uit de BAK/BAJES houden van Opa DESI kost de Surinamers nu al MEER DAN TWAALF MILJARD US Dollars !

  En de eindstand is nog niet bereikt, de BURIKi-NDP-slaven in de DNA, geven DESI steeds meer RUIMTE om Sranang verder in de FINANCIELE AFFGROND te DUWEN !

  DE ZIEKE LENINGEN-ECONOMIE IS EEN SPEELTUIN VOOR DE CORRUPTE NDP-CLAN !

  Helaas voor onze arme bevolking en de komende generaties !

  GRAN GADO O REDDE SRANANG FU A VLOEK DISI !!!

  PS : Opa DESI is FAILLISSEMENTS-ECONOOM !


  Maak melding

 41. Boefdraad ziet Suriname niet in 2017, 2018, 2019 of 2020 veel geld verdienen, maar pas in 2022, twee jaar na de verkiezingen. Boefdraad begint de paarse ezels nu al te hersenspoelen waardoor ze in 2020 weer massaal op de NDP gaan stemmen, de hen beloofde gouden toekomst komt immers pas in 2022, ze hoeven dus nog maar twee jaartjes te PIENAREN.


  Maak melding

 42. @Henkes,

  Boefdraad begint de paarse ezels nu al te hersenspoelen waardoor ze in 2020 weer massaal op de NDP gaan stemmen, de hen beloofde gouden toekomst komt immers pas in 2022, ze hoeven dus nog maar twee jaartjes te PIENAREN.

  @Henkes,

  Was het maar waar dat ze slechts 2 jaartjes hoeven te PIENAREN?

  Volgens Wonderboy zou de Economie in 2017 weer gaan aantrekken? Nu zegt Wonderboy dat de OBAMAS pas in het jaar 2022 gaan binnenstromen?

  Wonderboy doet aan nette VINGERWERK EN GEMANIPULEERDE CIJFERS.

  WONDERBOY IS LID VAN DE FIRMA LIST EN BEDROG GELEID DOOR CEO KUMA.


  Maak melding

 43. Ze hoeven nog maar twee extra jaartjes na de verkiezingen van 2020 te PIENAREN. Natuurlijk weten we dat Boefdraad dondersgoed weet dat we met het beleid van zijn baas de komende 1000 jaar zullen pienaren, maar dat zal hem een zorg zijn, hijzelf verdient meer dan hij ooit ergens anders zal kunnen verdienen met zijn capaciteiten als econoom.

  Was het maar waar dat er Obama’s zouden binnenstromen, het zullen Trump’s zijn en dat beloofd niet veel goeds.


  Maak melding

 44. Hoefdraad heeft weer in zijn glazen bol gekeken. “Vanaf 2022 zal het geld beginnen binnen te stromen.”
  Jammer dat hij niet aan het volk verteld hoeveel het land kwijt is de komende 50 jaar aan rente over al die leningen die nu worden afgesloten.

  Dit is gewoon volksverlakkerij, eerst zou het met Suriname beter gaan in 2016, daarna in 2017, heel even was het 2018 en nu wordt het pas 2022. Hij heeft waarschijnlijk voorkennis op de prijsontwikkeling van goud en olie in 2022.

  Hoefdraad maakt het volk blij met een dooie mus..”Over vijf jaar zal Newmont namelijk beginnen met het betalen van dividendbelasting.Per jaar komt moet dat minstens driehonderd en vijftig miljoen dollar zijn. “Dat is conservatief genomen”, zei Hoefdraad in het parlement.”

  Hij vergeet erbij te vertellen dat het de NV Newmont is die met haar ingewikkelde juridische structuur bepaald hoeveel dividend er betaald gaat worden en niet de aandeelhouders…

  Volk van Suriname, elke keer als deze man het woord heeft in het parlement, gaat het alleen maar slechter met het Land…


  Maak melding

 45. Hoefdraad ziet Suriname veel geld verdienen…
  Hoefdraad heeft weer in zijn glazen bol gekeken. “Vanaf 2022 zal het geld beginnen binnen te stromen.”
  Jammer dat hij niet aan het volk verteld hoeveel het land kwijt is de komende 50 jaar aan rente over al die leningen die nu worden afgesloten.
  Dit is gewoon volksverlakkerij, eerst zou het met Suriname beter gaan in 2016, daarna in 2017, heel even was het 2018 en nu wordt het pas 2022. Hij heeft waarschijnlijk voorkennis op de prijsontwikkeling van goud en olie in 2022.
  Hoefdraad maakt het volk blij met een dooie mus..”Over vijf jaar zal Newmont namelijk beginnen met het betalen van dividendbelasting.Per jaar komt moet dat minstens driehonderd en vijftig miljoen dollar zijn. “Dat is conservatief genomen”, zei Hoefdraad in het parlement.”
  Hij vergeet erbij te vertellen dat het de NV Newmont is die met haar ingewikkelde juridische structuur bepaald hoeveel dividend er betaald gaat worden en niet de aandeelhouders…
  Volk van Suriname, elke keer als deze man het woord heeft in het parlement, gaat het alleen maar slechter met het Land…


  Maak melding

 46. “In totaal komt alles neer op USD 1.132.27 miljard aan aflossingen tot 2020. In totaal gaat het om 65 buitenlandse en 19 binnenlandse schulden. “Het is geen issue om ons zorgen over te maken”, zei de bewindsman. Volgens de politicus zijn de vooruitzichten positief voor het land als hij kijkt naar de inkomsten die verwacht worden uit zowel de olie- als de goudsector.”…..glazenbol???


  Maak melding

 47. Hoefdraad’s gedrag in het parlement is niet te genieten. Hij heeft contempt voor de parlementsleden die niet ja en amen tegen hem zeggen.

  Voor zijn lezing van de toekomst heb ik niks meer aan toe te voegen. De voorgaande bloggers hebben al genoeg gezegd.

  Even kijken wat de prijs per try ounce voor goud op vrijdag: usd 1159.97. Naar beneden met 11.00.Prijs was al naar beneden gericht.

  Olie Brent 54.36 usd/pb. Stabiel om dit prijs. Met de deal van OPEC en NIET OPEC landen kan het iets over de 60 usd pb worden. Boven dat verwacht men weer een free for all.

  Als het zo doorgaat is het Arme Suriname maal 1000.


  Maak melding

 48. Beloftes, beloftes, beloftes, beloftes, etc.etc. etc. meneer Hoefdraad: eerst zien, dan geloven. ik wil zelfs een weddenschap met u aangaan dat uw beloftes niet uit zullen komen.


  Maak melding

 49. Wie kan mij die torie van staatsolie uitleggen. Eerst lees ik dat staatsolie haar schuld van 300 miljoen heeft afgelost. Daarna lees ik dat van de obligatielening van 550 miljoen 300 miljoen naar staatsolie gaat om schulden af te lossen. Nu lees ik weer dat in het jaar 2020 staatsolie schuldenvrij zal zijn en dat de staat Suriname meer deviezen van Staatsolie zal ontvangen. Nu mijn probleem: wat is er met de schuldenpositie van Staatsolie aan de hand? Heb ik een nieuwsbericht gemist of is onze Boefdraad een hele slechte leugenaar. Onder slechte leugenaar versta ik iemand, die in zijn eigen leugens verstrikt raakt. En we hebben slechte journalisten. Zij horen de heer Hoefdraad te confronteren met datgene wat hij zelf heeft gezegd. Klein voorbeeldje: als ik journalist was zou ik de heer Hoefdraad de volgende vraag stellen: Meneer Hoefdraad, vandaag zegt u dit, maar drie maanden geleden (onder vertoning van het journaalfilmpje) heeft u dat gezegd. Dat is in strijd met elkaar. Vergist u zich of is er iets anders aan de hand. Ik denk dat onze Hoeffie zal gaan hakkelen. Meneer Hoefdraad, aangezien ik een slechte leugenaar ben, heb ik besloten om niet in de politiek te gaan. U heeft bewezen een slechte leugenaar te zijn. Politiek is dus overduidelijk niet uw ding. ga dus een cursus “hoe leer ik beter liegen” volgen.


  Maak melding

 50. Wat is er fout aan als ik stel dat in de loop der jaren de Frontregeringen meer geld tot hun beschikking hebben gehad dan deze regering.De Frontrgeringen hadden miljarden Euro’s en dollars tot hun beschikking uit de diverse ontwikkelingsfondsen, inkomsten uit de verkoop van goud, bauxiet, aliminiumopbrensten en ik kan er niets tastbaar van herkennen in de samenleving. Zij hebben niets van terecht gebracht. Het ging hen alleen om het veiligstelden van de eigen grote handels- en economische belangen. Maar zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten. Als de vos de passie preekt boer pas op je kippen. Weg met het Front.


  Maak melding

 51. John,
  De meest recente Informatie over de schulden van Staatsolie is te vinden in het jaarverslag 2015
  Staatsolie had eind 2015 een schuld van circa 1 miljard usd waarvan 250 mln korte termijn leningen en de rest lange termijn schulden.
  De 300 mln was rente en aflossing die staats op korte termijn moest voldoen maar daartoe niet in staat was. De oude schulden doorrollen kan staats niet meer door het hoge risicoprofiel. de overheid moest daarom met staatsobligaties te hulp schieten anders was staatsolie onder curatele van de banken geraakt.
  Lijkt mij onmogelijk dat staatsolie in 2020 schuldenvrij zal zijn. Ze hopen natuurlijk dat staatsolie rente en aflossing uit de lopende cashflow zal kunnen voldoen en tegelijkertijd ook de overheidskas kan spekken. Niet realistisch lijkt mij


  Maak melding

 52. Hopelijk slaat Hoefdraad de plank wederom niet mis.Tot heden zijn de voorspellingen van deze mijnheer nauwelijks uitgekomen. Zijn c.v.hieromtrent is niet hoopgevend.
  Hiervoor heeft Suriname democratisch gekozen.
  Opnieuw is gebleken dat democratie gepaard moet gaan met
  beschaving anders werkt het niet.


  Maak melding

 53. @john
  Het investeringsprogramma van Staatsolie was anno 2010 robuust. 50% uit cashflow en 50% geleend.
  Bouterse zag de hoge olie prijzen en heeft voorschoten op van alles uit Staatsoliegehaald, alle investeringen geleend en ook nog eens voor Newmont geleend via Staatsolie
  Nu de prijzen wat lager zijn is alles vastgelopen en roepen de banken hun kredietakkoorden terug.
  In 2020 zal Staatsolie net als EBS volgeladen zijn met Schulden


  Maak melding

 54. Ha ha ha. Die varkens blijven de andere dieren sprookjes vertellen en deze dieren geloven de varkens nog steeds. Anders was de opstand al begonnen. The animal farm.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.