‘Chinese lening dankzij vertrouwen in Suriname’

72

PARAMARIBO, 9 dec – China is bereid Suriname geld te lenen, omdat het vertrouwen heeft in de Surinaamse economie. Dit stelt parlementariër Amzaad Abdoel (NDP). Het is anders moeilijk te verklaren dat er weer een miljoenenlening in de pijplijn zit.

Het gaat om een lening van welgeteld tweehonderd en vijf en dertig miljoen dollar. Het geld is voor herstel en aanleg van wegen. “Dit is een meerjarenproject. Mijn vraag is dan, als de Chinese overheid weet wat de stand van onze staatsschuld is en desondanks ons dit bedrag wil lenen, wil dat zeggen dat ze er volledig van overtuigd is dat we over de capaciteit beschikken om terug te betalen”, zei Abdoel in het parlement.

Verstrekker van de lening is de Chinese Import & Export Bank. Abdoel gelooft er heilig in dat Suriname nog een royale lening aan kan: “Zou een bank geld willen lenen aan een land zonder de overtuiging dat terugbetaald kan worden?” Daar het een ‘meerjarenproject’ is, kan er ook nog van alles gebeuren. Andere schulden kunnen worden afgelost. Zo houdt de regering zich aan het wettelijk plafond. De oppositie is niet overtuigd.

Bekijk ook:


72 REACTIES

 1. JA JA DE OPPOSITIE IS TEGEN. REDIE MOESOE IS ALTIJD IN VOOR BOYCOT..OMOE UILSKUIKEN RAY IK HOOR JE NIET SUKKELTJE. DIE MOLENAAR HEEFT EEN NIEUWE SCHIJTNAAM ZEKER A MANG E DOK.HIJ IS MOE . A KONDRE E SIT KONG DING MANG NO LOB SO.BLIJVEN JULLIE MAAR HUILEN🐵🐵🐵🐪🐐🐎EZELS EN KAMELEN.DOEI !!!!!


  Maak melding

 2. Volgens mij wordt de heer Abdoel betaald om niet de waarheid te vertellen of is hij het spoor totaal bijster. Dit laatste wil ik wel geloven omdat geen enkel weldenkende individu, die in de wetenschap verkeert dat water straks belangrijker is dan goud, bereid zal zijn om zijn oppervlaktewateren, anders dan tegen ontvangst van een fikse steekpenning, voor 40 jaar te verkwanselen. In de eerste plaats rijst de vraag hoe de Chinese bank weet wat de Surinaamse schuldenpositie is als geen enkel DNA lid dat zelf weet. In de tweede plaats rijst de vraag waarom de Chinezen Suriname geld gaan lenen wanneer deze niet in de productieve sector wordt geïnvesteerd. Ja natuurlijk hebben wij een goede infrastructuur nodig in de vorm van goede wegen, maar dit zal pas op lange termijn iets opleveren.
  Surinamers houden er niet van om tol te betalen, dus zullen de wegen op korte termijn geen moer opleveren. Neen, de waarheid van dit verhaal ligt veel dieper. Suriname wordt opgekocht door de Chinezen. Zij hebben een springplank nodig om de rest van Zuid-Amerika te veroveren en hiervoor is Suriname als bruggenhoofd zeer geschikt gebleken. Neen, meneer Abdoel. U vertelt niet de waarheid en dan wil ik mijn mede forumreageerder Counter gelijk geven. Als je in de shit zit ben je zelfs bereid om jouw moeder te verkopen. Wij weten niet wat voor afspraken deze klote regering met de Chinezen heeft gemaakt, maar daar zullen wij, zoals gebruikelijk, achteraf toch achter komen.
  Dus: Weg met regering Bouterse inclusief Abdoel.


  Maak melding

 3. ‘Het geld is voor herstel en aanleg van wegen.’ Om het land leeg te roven moet je als eerste ervoor zorgen dat de infrastructuur in orde is. Je wilt niet dat je vrachtwagens gesloopt worden door gaten in de weg


  Maak melding

 4. Damsco,

  JA JA DE OPPOSITIE IS TEGEN. REDIE MOESOE IS ALTIJD IN VOOR BOYCOT..OMOE UILSKUIKEN RAY IK HOOR JE NIET SUKKELTJE. DIE MOLENAAR HEEFT EEN NIEUWE SCHIJTNAAM ZEKER A MANG E DOK.HIJ IS MOE . A KONDRE E SIT KONG DING MANG NO LOB SO.BLIJVEN JULLIE MAAR HUILEN🐵🐵🐵🐪🐐🐎EZELS EN KAMELEN.DOEI !!!!!

  ===========================================

  Damsco, waarom je weer als een dolle olifant door een porseleinenkast rent is mij een raadsel. Ipv de confrontatie op te zoeken zou het je sieren om inhoudelijk te reageren.

  Is het niet vreemd dat China wel op de hoogte is van de schuldenpositie van Suriname en de oppositie / volk niet ?

  Damsco zie hier een overzicht van de leningen over 2016.

  1) 29 JANUARI 2016 INTER – AMERICAN DEVELOPMENT
  BANK US $ 20 MILJOEN

  2) 30 MAART 2016 CHINA DALIAN INTL COOP. HOLDINGS
  LTD US $ 5.8 MILJOEN

  3) 04 APRIL 2016 ISRAEL DISCOUNT BANK LTD € 4.2 MILJOEN

  4) 04 APRIL 2016 BANCA MONTE DEI PASCHI DI SIENA S. P. A. € 3.8 MILJOEN

  5) 05 APRIL 2016 ISLAMIC DEVELOPMENT BANK (IsDB) US $ 5.9 MILJOEN

  6) 06 APRIL 2016 OPPENHEIMER & CO. INC US $ 150 MILJOEN

  7) 25 APRIL 2016 ISLAMIC DEVELOPMENT BANK (IsDB) US $ 30 MILJOEN

  8) 17 MEI 2016 ISLAMIC DEVELOPMENT BANK (IsDB) US $ 30.8 MILJOEN

  9) 27 MEI 2016 INTERNATIONAL MONETAIRY FUND (IMF) US $ 478 MilJOEN

  10) 07 JUNI 2016 CARIBBEAN DEVELOPMENT BANK (CDB) US $ 50 MILJOEN

  11) 08 JUNI 2016 INTER – AMERICAN DEVELOPMENT BANK US $ 70 MILJOEN

  12) 08 JUNI 2016 ABN – AMRO BANK NV € 17.2 MILJOEN

  13) 26 OKTOBER 2016 INTERNATIONALE OBLIGATIE LENING US $ 550 MILJOEN

  14) NIEUW: DECEMBER 2016 EXIM BANK CHINA, US 235 MILJOEN

  In totaal een bedrag van nabij de US 1,5 miljard. Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te weten dat dit fout gaat aflopen. De economie van Suriname is in hoog tempo aan het inkrimpen. Veel Surinamers raken hun baan kwijt als gevolg van de verslechterende toestand en er wordt nauwelijks iets geproduceerd. Volgens top economen van de wereldbank is de bodem nog niet bereikt.

  Damsco ik ben benieuwd naar je inhoudelijke reactie.


  Maak melding

 5. OM JE ECONOMIE TE STIMULEREN HEB JE GELD NODIG ELK LAND LEENT GELD IDIOOT AMERIKA STAAT OOK IN HET KRIJT BIJ CHINA VOOR MILJARDEN DUS WAAR HEBBEN WIJ HET OVER LENEN IS GEEN SCHANDE JIJ GAAT ER VAN UIT DAT HET GELD GESTOLEN GAAT WORDEN WAAR MOET BOUTERSE AL DAT GELD LATEN. ZE MOETEN ALLEMAAL MILJARDAIRS ZIJN.NU PAS WORDT ER RICHTING GEGEVEN IN STRUCTUELE AANPAK VAN VELE PROJECTEN IN SURINAME DUS AAN DIE BULLSHIT CIJFERS VAN JOU HEBBEN WE NIKS DAT IS THEORETISCHE GEOUWEHOER VAN DE TYPISCHE HOOGGESCHOOLDE DOMMERIK.ALLEEN DE ZON SCHIJNT GRATIS HOOR..PANNENKOEK DUS BESPAAR ONS DEZE FLUT UITLEG JULLIE LAFFE BOYCOT ACTIES TEGEN DE REGERING HEBBEN GEEN ZIN,DEZE REGERING WERKT HARD,EN JULLIE WERKEN TEGEN….OVERDUIDELIJK!!!.DUS DJIEM WANG BOENG BIEGIE BRIK STELLETJE PANNENKOEKEN.


  Maak melding

 6. Damsco@
  Het is weer tijd voor een lijntje,of is je neus te schraal geworden.t och maar proberen ,geeft een beetje rust op dit forum.
  Over hard werken gesproken daar hebt jij geen last van ,zelf het denken doet zeer sukkel


  Maak melding

 7. De VERRADER DESI, de Redi MUSU, die met de Hollandse kolonel Valk (Ned MID) onze Democratie VERNIETIGDE, laat het volk WEER bloeden !

  De hoofdverdachte van de Massamoorden, sluit WEER een LENING !

  HET VOLK moet opdraaien voor de rente en voor de terugbetaling !
  PRODUCTIE tbv EXPORT is nog steeds 0,0000 !

  De FAILLIETE BEVOLKING wordt verder uitgeperst door de Hoofdmassamoordverdachte en zijn NDP-clan !


  Maak melding

 8. KOOS DE FLAPDROL GEEF JOU GOEDE RAAD MAAR AAN JE BOERENKOOL KAASKOPPEN AAN DE NOORDZEE WAAR ZE ZITTEN MET DE KARMA VAN DE VLUCHTELINGEN DE VETTE JAREN ZIJN Voorbij VOOR DE KOLONISATOR. DE UITBUITERS DIE OP JOU LIJKEN ADIOS AMIGO !!THIS IS THE BIG PAYBACK.DE SAMENHANG BEGRIJP JE NIET HE SUKKELTJE
  .


  Maak melding

 9. Off topic | Mooi stukje over Desi

  De Nederlandse pater Antonius te Dorsthorst, die al decennia in Suriname woont en werkt, heeft ongekend fel uitgehaald naar president Bouterse. ‘Pater Toon’ sprak gisteravond in Paramaribo op de jaarlijkse herdenkingsdienst voor de slachtoffers van de Decembermoorden.

  Doorgaans is hij tijdens die diensten kritisch maar ingetogen. Maar de geestelijke leek het thema van de avond ‘Wees niet bevreesd’ nu ter harte te nemen en trok alle registers open. Het leverde hem een lang applaus op van de aanwezigen.

  Motorkettingzaag

  Pater Toon houdt de toenmalig legerleider verantwoordelijk voor de moord in 1989 op een groep indianen in de buurt van het dorpje Washabo. De mannen hadden vroeger voor Bouterse gewerkt en moesten uit de weg geruimd worden, zei de geestelijke. “Ze zijn geboeid aan handen en voeten op een vrachtwagen gegooid en aan stukken gezaagd met een motorkettingzaag.”

  Volgens Pater Toon had de huidige directeur Nationale Veiligheid, Melvin Linscheer, opdracht van Bouterse gekregen om de groep indianen “te verjagen”. De beschuldigingen waren al eerder door de pater geuit, maar tijdens de herdenkingsdienst kregen ze door hun felheid een extra dimensie. “Ik roep de minister van Justitie, de parlementsvoorzitter en journalisten op om deze zaak te gaan onderzoeken”, aldus Te Dorsthorst.

  Landverraad

  De zogenaamde “spontane opstand” die indianengroepen in de jaren 80 tegen de wettige regering in Paramaribo voerden, was volgens de pater volledig door Bouterse aangestuurd.

  “Ik kom al 46 jaar als boslandpater in het gebied en ik kan u verzekeren dat deze groepen ondersteund en geregisseerd werden door het Surinaamse leger dat toen onder leiding stond van Desi Bouterse. Iedereen wist dat, maar men was bang en hield zijn mond. Let wel: een gewapende illegale groepering die tegen de wettig gekozen regering vecht en zelfs kantoor houdt op de kazerne van het nationale leger. In een geordend en zichzelf respecterend land zou men dit landverraad noemen.

  Er heerst in Suriname een cultuur van straffeloosheid.
  Volgens Pater Toon heerst er in Suriname een cultuur van straffeloosheid. “Alles kan, alles mag en je kunt met alles straffeloos wegkomen als je maar handig bent. Iedere Surinamer moet een keuze maken tussen waarheid en leugen.”

  De pater sneerde ook naar de in Suriname zeer populaire volle evangelie- en pinksterkerken. “We mogen ons niet laten verleiden door dubieuze profeten die de Bijbel gebruiken om misstanden te legitimeren en ze een schijn van waarheid te geven”, zei hij, verwijzend naar Bouterses geestelijk adviseur Steve Meye.

  “De volle evangelie- en pinksterkerken kunnen nog zo vaak gebedsmanifestaties houden, maar als de leiders bang zijn voor, en verzaken aan de echte waarheid en Bijbelse gerechtigheid, dan zal het verder bergafwaarts blijven gaan met ons land Suriname. Daar helpt geen duizendmaal Halleluja Amen aan.”
  Wees niet bevreesd

  Het thema ‘Wees niet bevreesd’ werd ook opgedragen aan de rechters van het 8-december-strafproces. Die moeten op 30 januari besluiten of de zaak tegen hoofdverdachte Bouterse en zijn medeverdachten doorgaat. Tijdens de herdenkingsdienst werd gebeden voor de rechterlijke macht opdat die “zonder angst tot een eerlijk en rechtvaardig vonnis zal komen.”


  Maak melding

 10. Als je geld leent is er niets dat op vertrouwen is gebaseerd. Dat doet geen enkele bank en geen enkel financierder.
  Je bent totaal afhankelijk van de grillen van de geldgever als je naar een pandjeshuis gaat (VCB) dan geef je gouden sieraden of what so ever iets wat waarde vertegenwoordigd..
  Je krijgt maar 40% van de waarde als leenbedrag met een rente van hier heb je me niet.
  Hoezo vertrouwen man man gebruik je hersenen / verstand eer er at wordt geroepen.

  Misschien van onze econoom RobG geleerd dat je geld leent op basis van vertrouwen.
  Het vertrouwensbeginsel is gebaseerd op d grond van en bedoeld voor nog te voeren handelingen waarop dit vertrouwensbeginsel wordt toegepast.


  Maak melding

 11. HEY PANGKOEKOE (PANNENKOEK) STRAFU DE MENSEN DIE GELD LENEN AAN SURINAME ZIJN GEEN FLAPDROLLEN ALA STRAFU. DAT SNAP JIJ TOCH NIET MET DIE HARDE COCOSNOOT VAN JOU.BYE BYE.


  Maak melding

 12. Het allermooiste is dat de minister van OW&V niet kon aangeven welke wegen hersteld zullen worden??? Vreemd dat het DNA toestemig wil geven.

  “Minister Siegfried Wolf van Openbare Werken (OW) kon op indringende vragen van Assembleeleden over de wegen die geasfalteerd zullen worden, niet aangeven om welke straten het gaat. Hij deelde tijdens de openbare commissievergadering van De Nationale Assemblee donderdag mee dat na de goedkeuring van de lening, de straten geïdentificeerd zullen worden in samenspraak met de districts- en ressortraden van de districten. De vergadering werd geleid door waarnemend voorzitter Melvin Bouva.”


  Maak melding

 13. China leent wel $ 235.000.000. Het geld verlaat China niet en Dalian levert slechts werk met een waarde van 50% tot 60% van het geleende bedrag.
  Een goede inkoper voor een liquide land zou het aanbestede werk inkopen voor ongeveer $ 140.000.000 en daar $ 140.000.000 voor lenen en geen $ 235.000.000.
  Het project wordt ook zo vertraagd dat de zogenaamde grace perioden niet voorstelt.
  Ofwel het risico van EXIMbank is vrij wel nihil.

  Ik raad iedereen de life streams van de DNA te bekijken vooral als Hoefdraad aan het woord is.

  Hij belooft nu over 5 jaar $ 350.000.000 dividend omdat dan de investeringen afgeschreven zullen zijn.
  Hij gelooft dat Staatsolie over 3 jaar alles afgelost heeft en dat het een Cashcow wordt..

  Morgen, Morgen, Morgen wordt alles beter


  Maak melding

 14. Counter,

  De obligatieleningen die de Europese Centrale Bank t.b.v. de Europese economieën ter beschikking stelt hebben tot doel de economische bedrijvigheid te stimuleren. Ook de Amerikanen hebben miljarden van China geleend om te voorkomen dat hun economie kapot gaat. Voor arme landen als Suriname is een financiële injectie in de vorm van leningen noodzakelijk. China heeft vertrouwen in de financiële potentie/draagkracht van Suriname en stelt daarom leningen beschikbaar om de infrastructuur te verbeteren.

  Mijn inziens moet de Surinaamse regering meer aandacht schenken aan de verdiencapaciteit van het land. De activiteiten van Amazone Resources zijn mijn inziens veelbelovend.Het bedrijf is thans druk bezig met de voorbereidingen van de export van de eerste 40 miljoen liter zoet rivierwater naar Barbados. Dit zijn allemaal initiatieven die wij moeten toejuichen en we moeten daarom de regering alle steun geven om haar werk goed te doen.


  Maak melding

 15. Zolang Boefdraad voor het zeggen heeft bij financiën zal ik deze situatie met al die leningen waarvoor ze bestemd zijn NOOIT geloven.
  EBS leent nu ook nog 65 miljoen. Boefdraad zegt dat de goudprijzen weer omhoog zullen gaan.
  Deze Surinamers leren nooit van hun verleden vandaar dat zij in een spinnenweb terecht komen en als het niet goed gaat heeft de ander het gedaan.

  Boefdraad is een NDP”er en ook nog de schoonzoon van Bouterse. Wie gaat mij vertellen dat alles EERLIJK verloopt????
  Zie maar wat Boefdraad toen met al dat geld heeft gedaan tijdens de verkiezingen. Door veel tam tam heeft hij toen eindelijk toegegeven wat met dat geld gebeurd is.
  NDP campagne, vlaggen en kleding voor Bouterse te financieren.

  Een stelletje waardeloze criminelen die het land regeren.

  Boefdraad, Bouterse en Simons mogen opgehangen worden aan een boom.


  Maak melding

 16. @Koos, ik heb het ook gelezen en zo zie je maar welke waarde en normen Bouterse en aanhang hebben.

  Daarom blijf ik het zeggen dat mensen die deze man aanhangen echt voor de spiegel moeten gaan staan en zich afvragen of zij wel zo een schoonvader in de familie willen hebben.

  Principe, respect, waarde en normen behoren bij de opvoeding.


  Maak melding

 17. 40 miljoen liter = 40.000 kun maal een euro per kub ,dat is nog eens een inkomen,als het anders wil dat graag horen van robg
  Professor in de logistiek toch ook een beetje kosten kunnen berekenen blijft niet over ,want je het water te duur maakt ewoord er weinig af gezet


  Maak melding

 18. Ben benieuwd wat RobG zegt over de ROI van de investeringen van Staatsolie en de SWM en de EBS en met welk rendementspercentage hij rekening zal houden en welke marge RobG adviseert als IBIT of NI op het totaal vermogen en welk hefboomeffect hij verwacht bij het inzetten van het geleend kapitaal.


  Maak melding

 19. Wat ik niet snap is dat Amerika of Europa (die beide 2 gigantische leningen aan Suriname hebben gegeven), niet wat inzage en iets van een stem krijgen in de manier waarop het herstel moet gebeuren. Zij geven al zoveel geld, laat ze dan ook wat van hun expertise kunnen overbrengen om te waarborgen dat hun lening terugbetaald kan worden en het land eindelijk in herstel kan komen. Zie hoe er met Griekenland is omgegaan. Specifieke problemen gevonden en aangepakt. Toon respect aan degenen die je redden en laat ze helpen op de manier waarop ze dat kunnen. Alleen maar geld blijven vragen voor iets dat niet goed werkt is een doodlopende weg. Ik zeg niet dat je hun alle macht hoeft te geven, maar koester hun advies en kennis van dit soort zaken. Zij zijn immers degenen die je steeds moeten redden.


  Maak melding

 20. Een GESTOORDE NDP-aanhanger van Redi-Musu-DESI, vergelijkt de leningscapaciteit en het BNP van de USA,met die van Suriname !!

  De DOMBO zegt dat de USA OOK GELD LEENT, maar VERGEET dat de USA EEN ENORME PRODUCTIE heeft, terwijl de productie van Sranan door OPTREDEN van Corruptie-faciliterende Opa Desi, thans 0,00000 bedraagt !

  CV van Redi-Musu-DESI :
  staatsgreep met steun en advies van de koloniale familie van hem uit Holland (kolonel VALK) .
  Rechtsstaat Suriname door Desi-de-Redi-Musu VERNIETIGD !

  Landsbestuur REDI-MUSU-DESI : Corruptie OVERWELDIGEND, Criminaliteit ZEER HOOG, Staatskas LEEG, Deviezenvoorraad VERDAMPT , Staatsschuld van MILJARDEN, de Staat SRANAN FAILLIET gemaakt !

  PS : Redi-Musu-Desi is ZEER BEVREESD voor de KRIJGSRAAD !
  ZWARE SLAPELOOSHEID SLOOPT DE HOOFDVERDACHTE VAN DE MASSAMOORDEN !!!

  ALA NETI, DENG SMA SAN A KIRI E WAKA MIET ING !!!


  Maak melding

 21. @ Damsco …. ken je wel het verschil tussen een LENING en een GIFT { kado }! Een lening moet je terug betalen … en met rente ook … snapé vous … joe DONGKRATJIE.

  @ Damsco …. je doet voorkomen … alsof de lening van China aan Suriname …. een gift/kado is vanwege goed bestuur.

  @ Damsco … hebben wij { Rep. Suriname } nu en in de nabije toekomst genoeg verdiend capaciteit om alle leningen terug te betalen?

  De LEUGENS en VALSE VOORSTELLINGEN van zaken die CHARLATAN BOEFDRAAD de gemeenschap voorhoudt moet afgestraft worden met een levenslange gevangenis straf.

  @ Damsco … wan boeriekie moes’ skop’ joe na joe b…l …..
  want je belast je kinderen, klein-, achter-, achter achter- kleinkinderen met een schuld … die ze liftime moeten terugbetalen. Betalen zullen ze …… met dank aan wijlen papa Damsco.

  @ Damsco …. zakka joe skafoe …. wan boeriekie bakka foetoe koni moro joe!

  WARNING: … wie kaatst moet de bal verwachten !!!


  Maak melding

 22. En nu wachten op de annexatie van Suriname door China…wij slaven van China…
  China houd van dictators,geen wonder toch dat ze ook van bouta houden …
  Soort zoekt soort.


  Maak melding

 23. Robg*@
  Geld lenen is geen probleem ,de landen die die jij opnoemt ,zijn een hele andere economie dan die van Suriname, Europa en Nederland generen geld door export en kunnen geld lenen tegen zeer lage rente bijv 0.1% dat hebt je als je je verstand gebruikt en een stabiele economie hebt,je ziet in hoe een relatieve korte tijd we er uit gekomen zijn,nou jullie nog,4 baans autowegen huizen haven om Cruise schepen te ontvang export zoet water?????? Wie gaat daar geld aan verdienen?????? Het kan Suriname zeker niet,spoorbanen ,agrarische sector stimuleren,als je zelf voorzien en wordt kom je ook een eind met andere woorden er is nog zat te doen
  Maar doe het dan ook ,met niks doen komje er niet


  Maak melding

 24. Het is water naar zee dragen om oerdomme paarse debielen, dwazen, idiote aanhangers van repliek te dienen. Zij zijn paars demonisch bezeten van instinct. Alles en iedereen die met feiten nog erbij hun duivelse lijder bekritiseren worden gezien als staatsvijanden. Het land is echt niet van hun duivelse lijder, roofzuchtige trawanten en paars oerdomme stommelingen alleen. Maar het gehele volk verdiend deze duivelse lijder vanwege lafhartig zijn geest. Niemand komt op voor recht en wet, zelfs de awarie domries in dienst van de paarse duivelse lijder zouden beter moeten weten. Een ding moeten deze oerdomme paarse debielen, idiote dwazen alsook hun duivelse lijder goed onthouden, aan al dat paarse onrecht dat zij allemaal op hun geweten hebben zal er gauw een einde komen. Wacht maar af, de kruik gaat te water tot ze barst en het zullen diezelfde ontnuchterde oerdomme paarse debiele idioten zijn die hiervoor zullen zorgen. Wacht maar af. Vanuit het paarse kamp zal het gebeuren. Heb hart voor Suriname en het volk. Dat hebben de paarse duivelse lijder en roofzuchtige trawanten echt niet, al zeggen ze dat sinds 1980. Hun misdaden spreken boekdelen. Wee het oerdomme paars volk dat blijft volharden in hun domheid.


  Maak melding

 25. Wat een oer domme apen zijn dat,NDP ERS..DE ENE LENING IS NOG NIET AFGELOST EN WEET NIET HOE..DE VOLGENDE LENING IS AL GELEEN ..WAT VOOR SOORT MENSEN ZITTEN IN DE REGERING,ZIJN ZEKER BOEVEN EN KA IN HUN MARS,…IK GEEFT NOG 5 JAAR NDP..GAAT MORS DOOD..EN ZOEKT ALVAST HUN KOMEN AL DIE CORRUPTE JA KNIKKERS …GADO STRAFU WREED …SARI TORI…


  Maak melding

 26. @Damsco Pannekoek
  De hele wereld weet en jij ook deat de einde van Suriname nabij is. Wie het laatst lacht,lacht het best en dat doet China want de ontelbare leningen komen met voorwaarden.China gaat Suriname annexeren en jou ook,slaaf Pannekoek!!
  En jij denkt dat wij met ons gezond verstand bedelaar Boefdraad gaan geloven?!


  Maak melding

 27. Het Amanzone Resource project lijkt mij een hele goede voor Suriname.

  Ik heb onlangs in een artikel gelezen dat ze in de toekomst op een vloot van 400 flextanks mikken, waarbij een flextank 40 miljoen liter water bevat.

  Volgens het artikel zal Suriname honderden miljoen euro’s verdienen, wat neerkomt op 38% van het nettoresultaat. Vind ik persoonlijk een top deal, als je bedenkt dat Amazone Resource begroot heeft, om plus 50 miljoen aan dit project te investeren. De toekomst voor Suriname ziet er dus rooskleurig uit.

  Hoop van harte dat dit project daadwerkelijk gerealiseerd wordt.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamakka)


  Maak melding

 28. Toen de paarse bedelaars club hun mond open maakte en liet weten dat Suriname veel bespaard had ,toen vroeg JOGI

  “Als wij zoveel zouden hebben bespaard, zouden wij niet elke dag leningen nemen in dit land”, aldus Jogi.
  101%mee eens met Jogi

  Uit informatie die de regering naar De Nationale Assemblee (DNA) heeft gestuurd, blijkt dat per 31 december de totale staatsschuld van Suriname zal liggen op SRD 9.3 miljard.
  Van mij krijgt Boefdraad een glazen bol als kerst cadeau die hem het trieste toestand van Suriname zal laten zien en zal hij geconfronteerd worden met de keiharde realiteit .

  Heb je nog belachelijke commentaren om te leveren Damsco Pannekoek?!


  Maak melding

 29. Ray,

  Ik ben positief ingesteld, juich alle projecten toe die ten bate zijn aan Suriname. Ik heb niks aan negativiteit.

  Trouwens. Het woord “bidden” heb ik nergens in mijn posting gebezigd.

  Ondernemen is risico nemen en wie geen risico kan of wilt nemen, moet het niet in zijn of haar hoofd halen om te ondernemen.

  Wie niet waagt, die niet wint. Suriname waagt, dus zal Suriname winnen.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamakka)


  Maak melding

 30. Ik heb de blogs zo doorgelopen. Ik ben het niet eens met Abdoel. China leent geld aan Su om andere redenen. Het raamwerk van de Dalian is getekend toen Su financiele assets heeft.Dalian 4 is wegen reparatie, verserken en reasfalteren.

  China heeft in Ethiopia een treinweg naar Djibutie gebouwd. Eigen materieel, eigen ingenieurs en arbeiders. De treinen reiden nu met Chinese machinisten en conducteuren.. Vijf jaren zoiets.

  In Su is Dalian 4 nou aan de beurt. Aanbestedingen in China en niet in Paramaribo. De maatschappij die het bid wint reis af naar Su.

  De minister van OW winst niet eens welke wegen aangepakt zullen worden. Getuig voor mij hoeveel controle hij heeft op het project. Bitter weinig. Volgens de parlementaire commissie heeft Hoefdraad niet voldoende gegevens verstrekt over het project. De Chinezen hebben hem ook niks gezegd.

  Su is een vazal staat van China. Een kolonie van China gewoon. Ze vertellen wanneer iets moet gebeuren. Boldewijn kan iets anders zeggen. Maar hij heeft een lintje gehad en niet geweigerd als Wijntuin.


  Maak melding

 31. Ik denk gewoon dat je 1 grote struisvogel bent met de kop voor eeuwig begraven in zand.Heb je dan niet gemerkt dat de projecten in ijltempo elkaar opvolgen zo ook de rampen die gepaard gaan hiermee.Zie je de leningen niet opstapelen en die terugbetaald moeten worden met rente?Probreer Suriname eerst te bevrijden van bouta hoor doe wat nuttigs ipv dagdromen. Jou eigen woorden..wie niet waagt die niet wint.Bewijs het!

  .


  Maak melding

 32. @ Koos,

  Ik heb de hele speech van pater Toon live gevolgd. Ik was overdonderd door zijn krachtige bewoordingen. Echter, aan het einde liet hij nog even een proefballonnetje op door rechtstreeks te vragen naar de waarheidsvinding in de Washambo-affaire. Indien hij het mis zou hebben is hij bereid zijn excuses aan te bieden. Groothartig. Zijn betoog was echter zo krachtig, dat ik geen twijfel heb over de waarheid. En als er geen diepgaand onderzoek komt is het mij duidelijk: In de huidige regering (en domme aanhang) zitten alleen maar LAFAARDS!


  Maak melding

 33. Die Abdoel van de paarse roversbende heeft zeker de gedialyseerde pis van zijn baasje de Boef gedronken!!! Hij weet echt niet wat hij uit zijn nek kraait!!!


  Maak melding

 34. Chinezen zijn erger dan Nederlanders als het gaat om geldleningen. Kan verworden arm Suribabwe niet meer aflossen, NEKS NO FOUT, staat als garantie gewaarborgd. Het heel land wordt verpand aan de nieuwe Chinese kolonie in wording. Na baas en corrupte elite roversbende, de paarse zondvloed vol mi e ka megaschulden tot de vierde generatie nakomelingen oerdomme paarse debiele, dwaze paarse idioten, een volk bestaande voor 60% uit arme bedelaars die eten en wonen op de Chinese vuilnisbelten van een land in een land, Chinasurbabawe. Ze gaan in de geschiedenisboeken worden beschreven als het domste volk op deze Aarde voor de domste keuze ooit uitgemaakt als volk. De paarse duivel en demonische trawanten in smoking aanbidden in mensengedaante.


  Maak melding

 35. @Damsco

  je had doodgeboren moeten worden je kan er eigenlijk niks aan doen dat je nooit aandacht hebt gehad vroeger en schreeuwt om die aandacht hier …..kijk in de spiegel en zie wat voor looser je bent geworden.


  Maak melding

 36. @ Robg

  Noem 1 ding wat deze mensen gerealiseerd hebben de afgelopen jaren en kom niet met een sesamstraat verhaal

  Laat zien dat je een man bent zonder ballen en hersens.


  Maak melding

 37. TNT,

  Geef jij maar een opsomming over wat Front heeft gerealiseerd met een backing van inkomsten uit bauxiet, aluminium, goud, aardolie en veel geld uit de ontwikkwlingsverdragen met diverse landen. Ik doe niet aan stemmingmakerij, maar Vene/NPS/VHP heeft met zoveel financiële backing en steun geen huizen, scholen en andere voorzieningen gerealiseerd.


  Maak melding

 38. GEEF MAAR EEN OPSOMMING WAAROM ALLEEN DE

  NDP-BENDE, Ons SURINAME, STEEDS WEER, FAILLIET

  HEEFT GEMAAKT,

  ONDANKS ALLE INKOMSTEN EN RESERVES IN GOUD

  EN DEVIEZEN !!!!!


  Maak melding

 39. Er is niks mis met lenen tenzij je weet waar je de gelden aan besteed.En als de gelden zijn tot opbouw van het land zal je mij niet horen klagen.Er zijn door deze regering zoveel leningen aangegaan weet de Surinaamse bevolking waarom ze het nu moeilijk hebben en door de zure appel heen moeten bijten?Als de gelden worden aangewend om werkgelegenheid te creeeren en de volkswoning bouw te activeren,de volksgezondheid op peil te brengen,een goede infrastructuur,etc etc.De bevolking heeft geen flauw besef waar de regering mee bezig is.Ze horen alleen de bedragen en raken in paniek.Een open beleidsvoering hadden ze beloofd.Het Surinaamse volk heeft recht om te weten waar al deze gelden aan worden besteed.Is er een project te noemen van de regering uit waar wij als Surinamers trots op kunnen zijn en valuta genereerd??Niet allemaal tegelijk…


  Maak melding

 40. @ RobG

  “De activiteiten van Amazone Resources zijn mijn inziens veelbelovend.Het bedrijf is thans druk bezig met de voorbereidingen van ……”

  Wij zijn het eens het land moet inzetten op productie verhogende maatregelen.
  Direct daar na komt u met een droom project. De Corporate Excutive Officer (listige titel die ook afkort naar CEO) heeft recent uitgelegd dat Suriname 38% van het resultaat gaat ontvangen. Dat betekend dus Amazone resources het water gratis ophaalt en winst belasting gaat betalen en dat is het dan.
  Het woord van het RESULTAAT. ik was de formulering van de MOU even vergeten. Pas als er resultaat is dan gaat Amazone Resources betalen.
  Echter Amazone heeft 2 einden aan haar Business

  Up stream, Suriname
  Down stream, Barbados en andere caraibische eilanden.

  Amazone kan gaan bepalen waar zij haar resultaat neemt, in Suriname of in een belasting paradijs.

  RobG u bent zo goed van vertrouwen als iets uit de mond of ..ont van Bouterse en vrienden komt.


  Maak melding

 41. @Robje-de-NDP-slaaf, Srafteng psa keba, laat

  AMAZONE RESOURCES voor ELKE LITER VAN ONS

  WATER, EEN VASTE PRIJS STORTEN in ONZE

  STAATSKAS, BIJ INLADEN !!

  STOP het WEGDRAGEN van Ons DRINKWATER en STOP de oude Opa, die Ons water, VOOR NIETS, WEGGEEFT AAN BUITENLANDERS !!!!!

  De SUFFE OPA DESI wacht op winstdelingen !!!!!!!!!!

  PS 1 : Verkoop Ons water, maar hou OPENBARE en ONAFHANKELIJKE INSCHRIJVINGEN VOOR ALLE BELANGSTELLENDE BEDRIJVEN !

  Onze GRONDSTOFFEN e.d. NIET WEGGEVEN VIA EEN DOM en DICTATORIAAL PRESIDENTIEEL-BESLUIT !!!

  PS 2 : STOP DE TJUKU-ECONOMIE van de NDP !!!!


  Maak melding

 42. Jojo, laten wij realistisch zijn. Je kan het linksom of rechtsom draaien, het komt op hetzelfde neer. Suriname heeft niet het kapitaal en niet alle kennis in huis om dit soort grote projecten van de grond te krijgen.Daarnaast heerst er een verziekte mentaliteit in het land. Deze mentaliteit staat de economische ontwikkeling in de weg.

  Srafu, het rivierwater wordt niet weggedragen maar het vloeit per dag weg met miljoenen kubieke meters (m³). Dit water komt in de Atlantische oceaan terecht en kunnen wij zo goed als verloren beschouwen. Ik vraag me dan ook af waarom Jojo moeite heeft met de komende bedrijfsactiviteiten. Jojo weet heel goed dat de extra inkomsten die de overheid gaat verwerven meer armslag zullen geven aan het landsbestuur om plannen te realiseren. Dit is natuurlijk niet in het voordeel van Front om regeermacht te verwerven.


  Maak melding

 43. Heel vervelend dat waterkant postings van mij niet plaatst. Zij fungeren als censor voor het Front. In mijn verhaal had ik de onzin bestreden die door Jojo en Srafu worden verkondigd.


  Maak melding

 44. De Chinezen hebben er groot vertrouwen in dat de regeringen Bouterse nooit een gezonde economische beleid gaan voeren een zijn er als de kippen bij om wat peanuts (voor hun) aan Suriname te geven om later het 5-voudige terug te vragen of meer Chinezen te pushen in Suriname. China kan een Chinese kolonie in Zuid Amerika heel goed gebruiken om grip te krijgen op dit continent. Ze hebben goed door waar de gele kleur in de Surinaamse vlag voor staat.


  Maak melding

 45. Als het waar is dat Suriname 9.5 miljard in totaal heeft geleend ,komt dit neer op 20.000 sdl per Hoofd van de bevolking,dat is geen klein bericht . Ik weet niet wat het brutto national inkomen Suriname is maar dan durft de regering aardige grote stappen te nemen.a ls men leende om leningen af te lossen zijn toch verkeerd bezig mijn inziens.


  Maak melding

 46. @ RobG … je bent prominent lid van de LIEGBEEST BENDE { NATIONALE DIEVEN PARTIJ }.

  @ RobG … je liegt { alsof het gedrukt staat } dat waterkant postings van jou niet wil publiceren. Zogenaamd had je in jou ” verhaal ” de onzin bestreden die door meneer Jojo en Srafu worden verkondigd. Waarom zou waterkant jou postings niet publiceren? Tell me why !
  @ RobG … ben je zo briljant? … ja ja … je meent alle wijsheid in pacht te hebben. Hé …. ga de trainrails van KILLER BOUTERSE poetsen en als dat niet genoeg is …… ga pal voor de aanstormende loco van … KILLER BOUTERSE staan. Voor de rest ben je HISTORY !!


  Maak melding

 47. Kotjo, wat een onzin ben je aan het verkondigen. China heeft ook groot belang bij een goede economische ontwikkeling van Suriname. Het levert hen ontzettend veel positieve waardering in de wereldgemeenschap. Overal in de wereld staan landen in de rij om Chinees geld aan te trekken. Wat de Europeanen en de Amerikanen in tientallen jaren niet hebben kunnen bereiken in hun koloniën op het gebied van economische ontwikkeling, infrastructuur, enz. lukt de China wel.China heeft veel waardering inde wereld opgebouwd over de manier waarop zij ontwikkelingslanden steunen in hun economische ontwikkeling. Sluit jij je ogen voor deze werkelijkheid?


  Maak melding

 48. RobG , goh, wat vervelend nu, dat waterkant die flauwekul reacties van jou op de met feiten onderbouwde postings van Jojo en Srafu niet plaatst, als je niet zo’n paarsgekleurd schertsfiguur was zou je haast medelijden met je krijgen, steek je hand is in eigen boezem en vraag je zelf eens eerlijk af (voorzover dat nog mogelijk is) wat nu eigenlijk de oorzaak zou kunnen zijn van het niet plaatsen van die gedrochten van jou


  Maak melding

 49. @ RobG … inderdaad … de pamper ziet wel bijzonder goed om JOU ONDERSTEL …. een onderstel dat misschien al vernietigd is door je collega b…..rs.

  @ RobG …. Nexttime … try a better excuse!!!
  You are HISTORY !!! …. snapé vous !!!

  WARNING: … wie kaatst moet de bal verwachten !!!


  Maak melding

 50. Hans, de mensen van waterkant zijn bang voor het ware verhaal. Zij denken dat zij in staat zijn om mensen in een bepaalde richting te programmeren. Een tegen-geluid, een mening tegen het Front past niet in hun straatje.


  Maak melding

 51. RobG, jij bevestigt met je reactie precies wat de andere wel realistisch observerende en denkende mensen je steeds proberen duidelijk te maken, m.a.w. als en 10 mensen tegen je zeggen dat je een paard bent, moet je er eens aan gaan denken een zadel te kopen, je gedraagt je als een orakelende paarse ezel


  Maak melding

 52. Hier is het WARE verhaal :

  De plannen voor wegenaanleg door de Chinezen zijn WEL degelijk uitgewerkt en gedetailleerd, ik heb alles mogen inzien bij een adviseur !

  Jammer dat regering en president deze plannen niet DURVEN te openbaren en te zenden aan de DNA. Ook het VOLK heeft recht op inzage !

  Bij openbaring zal blijken welke gaten er zitten tussen overeengekomen bedragen (de LENING) en de te leveren prestaties ! (aantal kilometers weg en waar in Sranan te realiseren) !

  PS 1 : Ons gehele Volk wordt door WANBELEID zwaar benadeeld !

  PS 2 ; Suriname heeft eigen deskundigen en kennis om ALLE BENODIGDE WEGEN TE ONTWERPEN EN TE DOEN CONSTRUEREN met inzet van Surinaamse arbeidskrachten en ZONDER hulp van ENE BUITENLANDER !


  Maak melding

 53. @Robg

  1 ding wat ze gerealiseerd hadden was stabiliteit in het land je hebt het over het bouwen van scholen en dergelijke het zaadje was al geplant door de vorige mensen en deze ratten hebben het ZOGENAAMD gerealiseerd. Ze hadden veel dingen anders kunnen doen dat geef ik zeker toe maar dat is nou eenmaal su… hoop blaa blaa maar er gebeurd weinig. Het was er STABIEL en dat kan je echt niet ontkennen Je moet je eigen echt laten nakijken man alles is 3 tot 4 keer duurder nu in su en je gaat mij en anderen komen vertellen dat er niks aan de hand is…kom op man ga voor de spiegel staan en schiet een kogel door je kop


  Maak melding

 54. In Venezuela hebben bepaalde mensen hetzelfde gedaan waarmee men nu in su bezig is het land naar de afgrond brengen door je eigen zakken te vullen.

  Venezuela is in jouw warrige hoofd zeker Dubai !!!!???
  Mensen(dames) verkopen daar hun haren om te overleven dat is jouw manier van goed beleid/voorruitgang of stabiliteit.

  Wordt wakker.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.