Stichting 8 December 1982 steunt alle nabestaanden

13

PARAMARIBO, 8 dec – Stichting 8 December 1982 ondersteunt iedere nabestaande van slachtoffers van geweld in Suriname. Dit zegt voorzitter Sunil Oemrawsingh van de Stichting 8 December 1982. Het is dus niet waar dat alleen gegeven wordt om de familie van de in 1982 geëxecuteerde mannen.

Dat wordt vaker beweerd uit andere hoek. “Er zijn enkele personen die door de regering naar voren geschoven worden als maskerade, terwijl anderen achter de schermen de touwtjes in handen hebben en personen aansturen om straffeloosheid te propageren”, zegt Oemrawsingh tegenover de Times of Suriname. Het gebeurt allemaal ondanks oproepen van internationale organisaties.

Die willen onder meer dat de Amnestiewet wordt ingetrokken. De wet wordt als hindernis gezien op de weg naar een eerlijk verloop van het strafproces. Dat er een andere stichting in het leven is geroepen, moet gezien worden als nog een poging van de regering om het strafproces te verhinderen. Volgens Oemrawsingh heeft het er alles van dat er verdeeldheid wordt gezaaid onder nabestaanden.

Bekijk ook:


13 REACTIES

 1. Ondertussen vermoordt de gekozen moordenaar, die president is het volk met al die moordenden prijzen. Het paars volk is het domste volk op deze Aardbol. Wat krom is vinden ze recht, wat goed is noemen ze slecht, wat mooi is noemen ze lelijk, waarheid is voor hen een leugen en hoe meer men hen erop wijst op de paars bittere vruchten waarvoor ze hebben gestemd, des te harder krijsen ze als bezeten idioten…soso lobi didibri, neks no fout. Vene warskow a paars volk, ma 99.9% foe deng dong moro buriki. Ooit breekt de paarse hel los in verworden misdaadstaat Suribabawe.


  Maak melding

 2. Die paarse stomme ongeschoolde idioten uit de getho,s die er voor gekozen hebben om een moordenaar en drugscrimineel als president te laten fungeren, die zijn gelukkig zelf de dupe geworden van hun ondoordachte keuze die ze nog jaren zal achtervolgen.


  Maak melding

 3. De Stem Des Volks – De Internationale

  Ontwaakt, verworpenen der aarde!
  Ontwaakt, verdoemde in hongers sfeer!
  Reedlijk willen stroomt over de aarde
  En die stroom rijst al meer en meer.
  Sterft, gij oude vormen en gedachten!
  Slaafgeboornen,ontwaakt,ontwaakt!
  De wereld steunt op nieuwe krachten,
  Begeerte heeft ons aangeraakt!

  Afdruk van de eerste partituur refrein:
  Makkers, ten laatste male,
  Tot den strijd ons geschaard,
  en D’Internationale
  Zal morgen heersen op aard.

  De staat verdrukt, de wet is logen,
  De rijkaard leeft zelfzuchtig voort;
  Tot ‘t merg en been wordt d’ arme uitgezogen
  En zijn recht is een ijdel woord
  Wij zijn het moe naar andrer wil te leven;
  Broeders hoort hoe gelijkheid spreekt:
  Geen recht, waar plicht is opgeheven,
  Geen plicht, leert zij, waar recht ontbreekt.

  De heerschers door duivelse listen
  Bedwelmen ons met bloedigen damp.
  Broeders, strijdt niet meer voor andrer twisten,
  Breekt de rijen! Hier is uw kamp!
  Gij die ons tot helden wilt maken,
  O, barbaren, denkt wat ge doet;
  Wij hebben waap’nen hen te raken,
  Die dorstig schijnen naar ons bloed.

  Leve:
  – de grondwet van de republiek Suriname,
  -wetgevende macht,
  – uitvoerende macht,
  – rechterlijke macht;
  Internationale Verdragen, mensenrechten.

  – Het Surinaamse Volk,
  – geen onderdrukken, geen armoede, geen moordenaar als president, geen drugscrimineel tot president,
  – vrijheid, gelijkheid, broederschap,
  – Geloof, Hoop, Liefde, Broederschap,

  Alle Kracht Berust In Een Democratische Rechtsstaat Bij Het Volk,

  Iedereen is ondergeschikt aan de grondwet van een democratische rechtsstaat/land en internationale verdragen,

  Overal is het al dag, Suriname bevindt zich momenteel in diepe duisternis,

  Samen Sterker,

  Sterker Door Strijdt

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. Duizenden keren hebben we de paarsen aangegeven dat wij rouwen als natie voor de 15 slachtoffers hun familie en nabestaanden!!
  Het zijn juist de paarsen die geen respekt tonen voor de 15 slachtoffers en hun nabestaanden en het overgrote deel van het volk die niet paars is!


  Maak melding

 5. ELK slachtoffer van GEWELD door de ONDEMOCRATISCHE militairen is er een teveel !

  Elk mensenleven is veel waard !

  Voordat Hira werd ingezet door de MOORDENAARS, is er nooit sprake van geweest dat het leed van andere slachtoffers van extreem ONWETTIGE handelingen van militairen, niet werden erkend !

  De internationaal-rechtelijke uitspraken ( oa Inter Amerikaanse Hof vd Mensenrechten) liggen er al tijden !

  De huidige verdeeldheid-zaaiers, die door de moordenaars worden misbruikt, dienen zich af te vragen waarom ELK POLITIEEL of JUSTITIEEL ONDERZOEK naar de MISDADEN (massamoorden etc) NOG STEEDS WORDT GESABOTEERD DOOR DE MOORDENAARS en HUN HANDLANGERS !

  De 8 december massamoord is gepleegd via het zonder meer oppakken en zonder reden vermoorden van burgers, waarbij geen sprake is van OORLOG of gewapende strijd !

  De MOIWANA massamoord is gepleegd toen er en Binnenlandse oorlog woedde (gewapende strijd), waarbij een HEEL DORP zonder reden is UITGEMOORD door militairen !

  ALLE slachtoffers van de MASSAMOORDEN zijn belangrijk, het LEED dat deze MENSENRECHTEN-SCHENDINGEN TEWEEG HEEFT GEBRACHT IS NIET TE METEN EN ONDERLING OOK NIET TE VERGELIJKEN !

  VEROORDELING van AL deze MOORDENAARS door de Rechterlijke Macht in de Surinaamse rechtsstaat, zal RUST en RECHT terugbrengen in ons Land !


  Maak melding

 6. Hopelijk wordt door de volgende winnaar in de verkiezing deze kafferregel wat de paarse Rioolratten hebben vervalst herroepen!! en dat de Hyena’s alsnog in de hoogste mahonieboom wordt opgehangen!!!

  Tranga lobi sondro moni!!!!


  Maak melding

 7. Allemaal lariekoek. De enige weg om dit op te lossen is de weg van Dew Baboeram. Tijd van verzoening. Van enige realiteits besef onder de fronters is helaas geen sprake.


  Maak melding

 8. Je kan verzoening niet opleggen aan het collectief geheugen van een volk. Evenzo kan je verzoening niet opleggen aan vergeving. Suriname is een democratie met een grondwet.

  De Surinamers hebben met elkaar afgesproken dat zij zich conformeren aan de wetten in de grondwet.


  Maak melding

 9. Lieve goedgelovige Surinamers,

  Volk wat zo meer dan eens de andere wang toekeert als je geslagen wordt……

  Sta op en laat jullie stem horen accepteer niets meer als het om leugens en bedrog gaat..

  Mijn hart huilt als ik zie hoe het landt achteruit gaat…

  Never forget 8 December!!!!


  Maak melding

 10. @parbo
  De weg die wij NIET moeten ingaan is die van Dew Baboeram. Om maar wat te betekenen heeft Sandew Hira a.k.a. Dew Baboeram de opoffering van zijn broer voor een rechtvaardige zaak gewoon verkwanseld. Alleen om te kunnen schoren en interessant over te komen bij het publiek.
  Dew mie booi je zou in de jaren negentig v/d vorige eeuw de leiding krijgen over de vhp afdeling nederland.
  Voorwaarde je moest eerst promoveren.
  Economie ? Geschiedenis ? Lee lee kunde ? Het interesseert niemand. Het is hem nooit gelukt.
  Eerst lange tijd columns in Starnieuws met allerlei onzin over verzonnen lezingen, seminars en ontmoetingen en Dew B. dacht als men mij genoeg kent dan ga ik vlammen. Helaas het werd een sissser (voetzoeker) die in zijn gezicht ontplofte. Domme parbo, domme Dew. Al is de leugen nog zo snel jullie leugenachtige smoeltje zijn ontmaskerd en gesnoerd.


  Maak melding

 11. Kon niemand 15 urnen (met de namen van de vermoorden erin) naar het presidentieel paleis sturen? Ter herinnering? En dat het nooit zal verjaren, in ieder geval niet bij de nabestaanden?


  Maak melding

 12. Ik ben niet paars niet rood niet geel maar ook ik gruw nog steeds van die barbaarse misdaden die zijn gepleegd in de jaren 80 en het meest over die onschuldige vredelievende mensen vrouwen en kinderen van het binnenland.
  Wanneer komt men tot bezinning en tot een veroordeling van de schuldigen.
  we leven nu in 2016. voor het gerecht met die monsters.


  Maak melding

 13. Stichting 8 December 1982 steunt alle nabestaanden..

  “Het is beter in vrede te leven met de veroorzakers van het leed van nabestaanden en slachtoffers uit de militaire periode en de Binnenlandse Oorlog. Een berechting heeft geen zin, her zal niet bijdragen aan de vrede. Dit stelt Humphry Jeroe, voorzitter van het Comité Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld.”

  Draai dit even om Humphry Jeroe…..
  Het Surinaamse volk zal eerder in staat zijn in vrede te leven nadat de veroorzakers van het leed van nabestaanden en slachtoffers uit de militaire periode en de Binnenlandse Oorlog, berecht zijn door een rechtbank…Een berechting zal er eerder toe bijdragen dat de hele Surinaamse samenleving verder in vrede naast elkaar zal kunnen leven..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.