Misbruik Surinaamse kinderen soms met medeweten ouders

14

PARAMARIBO, 8 dec – Het seksueel misbruik van kinderen gebeurt in vele geallen met medeweten van de douders. Dit zegt hiv- en aidsvoorlichter Ethel Pengel. Om uiteenlopende redenen wordt weinig tot niets ondernomen om het tegen te gaan. Zoals met stiefvaders.

Nogal wat gevallen, bekend en onbekend bij de politie, kennen de betrokkenheid van stiefvaders. “Terwijl de kinderen misbruikt worden, zit de moeder in de kamer te huilen, maar ze doet er niets tegen. Zij wil weggaan, maar is bang dat ze anders geen plaats zal hebben om te wonen en niets zal hebben om te eten. Mensen zitten met heel veel, voordat ze stappen ondernemen”, zegt Pengel tegenover de Ware Tijd.

Ouders zullen sowieso meer op hun kinderen moeten letten. Ook de sociale omgeving zal moete meehelpen. Het gebeurt wel eens dat mensen weet hebben van het misbruik bij de buren of familie. Maar vaak genoeg komen ze er niet toe ermee naar buiten te komen. Een groot obstakel is dat kinderen vaak niet serieus genomen worden als ze klagen. “Dan moet het kind jarenlang in eenzaamheid leven.”

Bekijk ook:


14 REACTIES

 1. Sroto ding mapiemas!! of hakkie ding takkies fu ding dagu’s!! Uma ung musu bari en taki!! puru kah dji ding kaolo mangs!!!

  Gewoon je ding doen bij de politie en bewaar zoveel mogelijk bewijzen en als de politie niets doen, gewoon die mannen vergiftigen stiekem!! Je hebt dan genoeg bewijzen ook tegen de politie, waardoor je vrijgepleit wordt!!!

  Tranga lobi sondro moni!!!


  Maak melding

 2. Als een moeder huilt is ze ten einde raad. Een moeder laat haar kind niet gewillig verkrachten door een pedofiel.
  Hulp aan de moeder bieden is het laatste wat wij als volk kunnen doen om deze trend te doorbreken.
  Een moeder die niet voor haar kinderen kan zorgen offert één of meerdere kinderen op om te overleven met de anderen.
  Overheid hulp aan deze moeders is wat nodig is.
  Later de dader(s) straffen kom nog wel de moeders en hun kroost eerst


  Maak melding

 3. In de literatuur gaan de vrouwen niet naar de autoriteiten omdat de man hun onderdak en voedsel verschaft, drugs geeft waaraan ze verslaafd is en bescherming geeft in het algemeen.

  De politie kan een line openhouden voor deze group van vrouwen om dit gedrag te melden zonder dat de man direct gearresteerd wordt. Pas als de vrouw en kinderen veilig zijn in een tehuis of schuilplaats voor vrouwen dan wordt de man gearresteerd. Meestal wordt de vrouw en kinderen in een andere stad geplaatst of in een andere omgeving.

  Dit veilig onderbrengen kan ook zonder ingrijpen van de politie en wordt gedaan door vrijwilligers. In beide gevallen krijgt de vrouw en kinderen counseling aangeboden. Als ze weer sterk genoeg is wordt ze ergens geplaatst.

  De man na veroordeling en de straf uitgezeten te hebben mag niet naar de vrouw zoeken. Als hij dat doet dan verdwijnt hij weer in het gevang. De man zou een evaluatie en counseling moeten ontvangen.

  Bovenstaand is een manier om de zaak op te lossen.


  Maak melding

 4. Laat de president en vice -president Adhin hun kerst bonussen inzetten voor deze erbarmelijke zaken in Surinamers.Moeders met hun kroost opvang bieden als haar kinderen bedreigt worden.Dat is een goede zaak pres…daarvoor zijn jullie blind..


  Maak melding

 5. Soms moet je op een hele primitieve manier jouw kinderen beschermen tegen seksuele gevaren. Mijn moeder vertelde mij dat de paters en fraters niet van mij hielden en dat ze mij zouden afranselen en als veevoer zouden gebruiken. Dat gebeurde in de jaren 60 van de vorige eeuw.
  Gevolg: ik was bang geworden en durfde geen enkele pastoor en frater te benaderen. Erger nog: ik ging deze figuren uit de weg.
  Nu is de misbruik van jonge kinderen niet alleen bij de katholieken, maar bij een heleboel andere instanties naar buiten gekomen. Wat ik mij nog steeds afvraag is natuurlijk: maakte mijn moeder toen een grapje of was het volle ernst. In het laatste geval was kindermisbruik dus al lang bekend. Kennelijk kon men in die tijd niets daartegen doen.
  Het heeft in ieder geval bij mij gewerkt. Ik ben niet misbruikt geworden omdat ik bang gemaakt was door mijn moeder. Ik zie dit voorval als en primitieve doch wel effectieve manier om jouw kinderen tegen onverlaten te beschermen. Het antwoord waarom zij dat op die manier heeft aangepakt moet ik u jammer genoeg schuldig blijven omdat ze intussen overleden is.


  Maak melding

 6. Tunggak:
  De enige oplossing voor dit probleem is de vrouw financieel onafhankelijk maken van de man. Zolang een vrouw (moeder) financieel afhankelijk is van een man zal ze haar mond nooit open doen. Ze moet kiezen tussen eten voor haar en haar kinderen of honger lijden.
  Geef een ieder die geen inkomen heeft een uitkering, dan maak je met name deze zwakke groep financieel onafhankelijk en dan ontstaat een hele andere situatie. Een vrouw/moeder , die financieel niet afhankelijk is van haar man, zal zich totaal anders gedragen. Maar ja, dit zijn een van de onmogelijkheden van Suriname, die door en klote regering wordt bestuurd.


  Maak melding

 7. Armoede is geen reden om het moraal, de zuiverheid van je ziel, te verliezen. Je verliest je moraal door een begeerte die niet te beheersen is. Als die grens eenmaal is overschreden kun je je voordoen als een heilige maar innerlijk ben je een verdorven ziel die alleen verderf voortbrengt. Alles waarmee je in contact komt wordt vernietigd.


  Maak melding

 8. Een kat in nood maakt rare sprongen ; maar om je dochter / zoon te laten misbruiken door een vent is te gek om los te lopen. Ik ben het eens met Counter en trouwens ook met de meeste forumleden. Als mijn dochter / zoon door zo´n misbruikt zou worden, zouden alle stoppen bij mij stuk zijn !

  Noot van mijn kant ;
  Hoe zou zo een vent voelen ,als zijn eigen dochter /zoon door een stiefvader misbruikt zou worden ????
  Tegenwoordig hebben we anti conceptie in allerlei vormen, laat de vrouwen die eens maar gebruiken, om niet zwanger te worden. En de geile kerels kunnen ook condooms gebruiken, om te voorkomen dat de vrouw niet zwangers raken. En buitendien ook nog eens veilig ( Hiv ) en Aids besmetting liggen op de loer.
  Ik ben ook stiefvader van 2 meisjes inmiddels getrouwd en hebben zelfs kinderen, ik wordt op handen gedragen door deze twee, ze hebben meer respect voor mij dan hun biologische vader ( inmiddels de pijp uit. )

  @ Wiep – Ding

  Rustig mang ; ik weet dat het klote is, maar hou je rustig.
  Denk aan je hart mang , want je hebt er maar één.
  Have a nice weekend friend, no dringi té yu spang één voor één dan a mang sitie !

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 9. Pedofielen zijn van alle tijden !!
  Ik vind dit in en intriest.
  Vrouwen moeten in dit soort situatie heel alert zijn en hun kroost absolute bescherming bieden !


  Maak melding

 10. Het gaat niet goed met Su. Alles gaat fout. En wat gaat de Su overheid doen met dit ontucht probleem. In Indonesie is een wet dat deze viezerikken zwaar worden gestraft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.