Ambassadeurs bij herdenking Decembermoorden

36

Ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Decembermoorden zijn er vandaag kransen gelegd bij het Nationaal Monument Bastion Veere te Fort Zeelandia. Onder de aanwezigen ook de ambassadeurs van Nederland en de Verenigde Staten in Suriname.

Bekijk ook:

36 REACTIES

 1. Zal wel een diplomatieke statement zijn van de Amerikaanse en Nederlandse regeringen om hun ambassadeurs toestemming te geven om bij zo’n gelegenheid aanwezig te zijn, die formeel niet door de regering van Suriname wordt ondersteund.


  Maak melding

 2. Wat kopen wij ervoor dat de ambassadeurs van deze twee (machtige) landen, jaar in jaar uit bij de herdenking aanwezig zijn, maar de hoofdverdachte van moord en drugshandel verder met rust laten? Waarom kon president Manuel Noriega van Panama, die ook van moord en drugshandel werd verdacht, wel opgepakt en berecht worden in het buitenland? Als de oranje pussy grabber, die net de presidentsverkiezingen gewonnen heeft, ervoor zorgt dat onze paarse gek opgepakt en berecht wordt in Washington of den Haag, heeft die oranje Orang Oetan in Suriname minstens één aanhanger erbij.


  Maak melding

 3. @ Franchepane . Ik denk dat het verschil is de aanwezigheid van de Chinese Ambasade in Su.

  Diplomaten speciaal de Amerikaanse mogen overal in het land gaan waar ze willen gaan. De Suri in de USA mag dat ook doen. Zo hij bezoekt de plaats waar de 15 waren doodgeschoten. Het is geen officiele dag van herdenking maar toch een herdenkingsdag. De daders zijn in de regering en de Ambassaduers zijn accredited bij die regering. Onder hun neus bezoeken de ambassadeurs de herdenkings plekken. Geen diplomatieke protest. Dit kan alleen in Suriname.


  Maak melding

 4. WAAROM ZOUDEN anderen zich nog meer inzetten voor timide volk? LAAT het volk massaal de straat op gaan de wereld nieuws behalen ipv groepje voor groepje demonstratie in eigen voordeel (zo volk zo president)ik weet dan zeker dat er meer voordelen te behalen zijn dan nadelen..trouwens dat moment met de ambassador zou een goed moment zijn geweest als heel het volk aanwezig zou zijn om solidairiteit te tonen voor de nabestaanden..denk na surinamers missen alle kansen..einde oefening naderd..het volk blijft in hun zichbare waardes de schoonheid wint het niet van negativief


  Maak melding

 5. Zo zit de wereld in elkaar.. maar ze hebben toch de moeite gedaan vele anderen niet(volk)zonder 1heid geen volk surinamers zijn praaters geen doeners zie jullie gekozen president..geef hun nog 5 en 5 om zijn woorden waar te maken..!nog veel meer slapenloze nachten ook voor vele generatie lang zien doen laat doen jullie volksvertegemwoordigers als voorbeeld.


  Maak melding

 6. He he U begrijpt deze film is schandelijk trouwens buitelanders denken het volk heeft gekozen wat bij hun past WIE WILT DAt WEER LEGGEN??


  Maak melding

 7. Off topic:

  Dank u wel pater Toon. Ik geloof u omdat uw verhaal wordt bevestigd door de bekentenis van een zus van één van de vermoorden, ergens gelezen op waterkant of op het Internet. Men had toen moeten beloven om deze affaire in de doofpot te stoppen, maar dat kon ze emotioneel niet langer geheimhouden, dus begon zij te klepperen.
  Overigens heb ik mijn twijfels dat de Surinaamse journalisten dit adequaat kunnen onderzoeken. In mijn ogen zijn het een stelletje bangerikken of zwakkelingen. Kennelijk bang voor hun brood of hachje durven ze nooit moeilijke vragen te stellen of door te vragen. Ze hebben een goede cursus journalistiek nodig.

  Los van deze affaire wil ik nogmaals wijzen naar het stuk dat ik ooit geschreven heb en toen een stoomwals van kritiek over mij heen kreeg. Ik heb in Brussel een non gesproken, die tijdens de binnenlandse oorlogen in Suriname het land moest ontvluchten. Dit gebeurde ten tijde van de affaire Moi Wana. Ze ging richting Frans Guyana en werd daar opgevangen door de Franse militairen. Voor het geval u het niet weet: Suriname werd en wordt flink in de gaten gehouden door de militairen van Frans Guyana. Met verrekijkers houden ze Suriname vanuit camouflagetenten aan de oevers van de Marowijne in de gaten. Deze luisterden ook de Surinaamse militaire radio af. Omdat zij de Surinaamse taal verstond mocht zij de berichten op de radio voor de Fransen vertalen. Ze schrok wat ze op de radio hoorde. Op een vraag van een militair wat de opdracht was toen ze Mooi Wana binnenvielen omdat ze alleen vrouwen, kinderen en bejaarden op hun weg tegenkwamen was het antwoord kort en bondig: schiet ze allemaal dood, we hebben liever geen getuigen.

  Ik vind dat al deze verhalen opgeschreven moeten worden. Eens komt de tijd dat wij ze grondig kunnen onderzoeken. En wie Mooi Wana noemt moet de naam van inspecteur Gooding noemen. Moge de ziel van laatstgenoemde in vrede rusten.


  Maak melding

 8. @John,
  Helemaal waar. Ik ken ook nog iemand die met een wapen op zijn hoofd gericht moest schieten richting kinderen en bejaarden te mooi wana. Het word tijd dat mensen te horen krijgen wat er in die tijd ECHT is gebeurt. Als een stel beesten zijn militairen in die dorpen tekeer gegaan. Ik fietste trouwens de dag van Gooding zijn “liquidatie” rustig naar het werk toen ik dat lijk op dertig meter van het kabinet van Bouterse zag liggen. Militairen die op wacht stonden gaven geen kik. Gewoon laten doodbloeden.


  Maak melding

 9. Twee landen die de tragische gebeurtenissen erkennen. Voor de paarsen…het klinkt ongelooflijk maar WAAR!!Jullie amnestie held is een moordenaar!Waar houd hij zich schuil?!
  Het volk moet massaal gaan protesteren bij deze 2 ambassades!Op het onafhankelijkheid gaan staan protesteren levert niks op,boutaatje slaapt als een roos ,hij kan tegen zoveel herrie!Laat de wereld merken dat wij bevrijd willen worden van deze moordenaar!! Dan pas gaan we wat reakties en acties van deze 2 landen zien.


  Maak melding

 10. Pater Toon te Dorsthorst heeft aan de herdenking van 34 jaar decembermoorden donderdagavond in de Alfonsiuskerk, een nieuwe dimensie gegeven. Indachtig het thema van de herdenkingsdienst van de Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede (OGV), wees niet bevreesd, heeft de voorganger onomwonden de vinger gewezen naar de toenmalige bevelhebber van het Nationaal Leger, Desi Bouterse, nu president van Suriname tevens hoofdverdachte van de decembermoorden. Hij stelde dat Bouterse landverraad heeft gepleegd.

  “Surinamers hoeven geen genoegen te nemen met propaganda en valse geschiedschrijving. Laat mij u een heel duidelijk voorbeeld geven van wat ik bedoel. Ik noem de gewapende illegale groeperingen die in Suriname de kop opstaken na het Vredesakkoord van Kourou in mei 1989. Ons is voorgehouden en verteld dat dit zogenaamde spontane volksbewegingen waren die strijd leverden tegen de regering van Suriname. Wij hebben gekend de Tukajana Amazonas, de Angula’s, de Mandela’s en de Kofiemaka’s. Ik kan u verzekeren dat dit groeperingen waren die mede georganiseerd en ondersteund werden door het Nationaal Leger onder leiding van toenmalige bevelhebber Desi Bouterse. Ik weet dat heel zeker. Uit eigen ervaring,” zei de geestelijke, die ‘boslandpater’ was. Hij merkte op dat eenieder die bekend was met de situatie in het binnenland, dit weet maar men was bang en hield zijn mond.

  Bouterse buiten schot
  Te Dorsthorst zei dat de Tukajana Washabo en Apoera in West-Suriname eind augustus 1989 hebben bezet. Het Nationaal leger liet zich verdrijven zonder een kik te geven. Op gegeven ogenblik ontstaat er ruzie binnen de organisatie van de Tukajana. Een groep onder leiding van Piko neemt Washabo en Apoera over van de groep onder leiding van de commandanten Thomas, Matto en Frank Jong. Toen kwam het leger wel in actie. Piko had volgens ‘pater Toon’ een dorpsvergadering gehouden in de krutu oso van Washabo. Hij vertelde dat hij in de jaren daarvoor als soldaat van het Nationaal Leger veel duistere taken had moeten uitvoeren voor Bouterse. Hij zei dat Bouterse er alles aan zou doen om hem te elimineren, want hij wist teveel. Piko vluchtte naar Guyana. Hij is daar gearresteerd en uitgeleverd aan Suriname.

  “Bouterse regelde het nu zo dat Piko en zijn metgezellen zogenaamd voor een reconstructie naar Washabo werden gevlogen. Daar werden zij opgewacht door de commandanten Thomas en Frank Jong van de Tukajana’s, onder toeziend oog, ze waren verdekt opgesteld, van de soldaten van het Nationaal Leger. Piko en metgezellen werden vanuit het vliegtuig geboeid aan handen en voeten, rechtstreeks op een vrachtwagen gegooid, afgevoerd en richting Blanche Marievallen levend in stukken gezaagd met een motorkettingzaag. Dat is wat gebeurd is,” zei de geestelijke. Hij merkte op dat zo Bouterse op een slimme of sluwe wijze zich heeft bevrijd van Piko en gezellen, die hij niet langer nodig had, omdat ze een potentieel gevaar voor hem waren geworden. “Bouterse zelf bleef buiten schot. Naar buiten toe leek het enkel op een afrekening tussen Tukajana’s onderling.”

  “Als verantwoordelijke boslandpater kom ik reeds 46 jaar regelmatig in Washabo en Apoera.” In die periode van de Tukajana’s zei pater Toon aan Frank Jong, de commandant van de Tukajana in Apoera en Washabo dat het bezwaarlijk was om steeds via Nickerie met een boot naar Washabo te komen. Hij vroeg hem of hij niet zoals vroeger, over de weg kon reizen. De Tukujana-commandant zei hem dat hij een pasje moest gaan halen bij commandant Matto. Op de vraag hoe in contact kon komen met deze commandant, zei Frank Jong dat Matto kantoor hield in de Memre Boekoe Kazerne van het Nationaal Leger.

  Onderzoek
  “De gewapende illegale groepering, Tukajana Amazonas, die tegen de wettig gekozen regering van Suriname vocht en een groot deel van het Surinaamse grondgebied bezet hield, dezelfde Tukajana Amazonas had een kantoor in de hoofdkazerne van het Nationaal Leger van de Republiek Suriname. Laat dit goed tot u doordringen. In een geordend en zichzelf respecterend land, zou men dit landverraad noemen. Inderdaad, niet alleen volksverlakkerij, maar landverraad. Let wel, ik zeg hier niet dat de heer Desi Delano Bouterse een landverrader is, maar ik zeg wel dat deze handelingen en daden van de heer Bouterse in een geordend en zichzelf respecterend land, zonder meer landverraad genoemd zouden worden. Want landverraad was het. Willens en wetens de soevereiniteit en de integriteit van het Surinaamse grondgebied schenden en verkwanselen voor persoonlijk voordeel,” stelde Te Dorsthorst.

  Hij vroeg zich af hoe het mogelijk is dat dit ongestraft kon gebeuren. “Hoe is het mogelijk dat ik deze geschiedenis in meer details meerdere keren wereldkundig heb gemaakt tijdens persconferenties en in artikelen in de Ware Tijd en het parlement, journalisten en de regering heb gevraagd, om te onderzoeken of deze zware beschuldigingen juist of onjuist zijn, er geen reactie op gevolgd is. Men reageerde niet, alsof men hoopte dat de zaak vanzelf in de doofpot zou verdwijnen. Dat alles op de oude manier verder kon gaan. Ik herhaal hier vandaag mijn oproep aan de minister van Justitie en Politie, aan de voorzitter van De Nationale Assemblee en aan verantwoordelijke journalisten, om te onderzoeken of wat wat ik hier vanavond gezegd heb over de Tukajana Amazonas, de rol van het Nationaal Leger en van de heer Bouterse, of dat juist is of niet juist is. En als het juist is moet men zijn conclusies trekken en als het niet juist is zal ik mijn excuses aanbieden,” zei de geestelijke die de herdenkingsdienst leidde. Na zijn toespraak kreeg Te Dorsthorst een uitbundig applaus. De dienst werd ook bijgewoond door de ambassadeurs van de Verenigde Staten van Amerika, Nederland, ex-president Ronald Venetiaan en bisschop Karel Choennie.


  Maak melding

 11. als Nederland zo begaan is met hét volk van sme,,, waarom pakken ze hem dan niet op..

  Immers Nederland heeft die moordenaar veroordeeld voor 11 jaren ,, dus rest nog om die meneer op te pakken en meenemen naar Scheveningen..

  wat belet die Hollanders dan..

  nu oppakken..


  Maak melding

 12. @Damsco
  Hallo paarse bedelaar,op deze dag ,waar houd je meester bedelaar bouta zich schuil! in jouw mars of is het juist andersom?!
  Zie de ambassades van Holland en Amerika leggen kransen ,en je baasje die gaat krokodillen tranen gieten net als een tsunami in Cuba voor zijn collega diktator Castro!!


  Maak melding

 13. FARIZEEËRS die zichzelf ambassadeurs noemen bij herdenking 8 decembergebeurtenissen.

  Terwijl deze FARIZEEËRS daar ‘ZOGENAAMD’ hebben de VS – de Vieze Staten met MEDEPLICHTIGHEID van HOLland, MINSTENS DRIE-MAAL zoveel MOORDEN wederom GEPLEEGD binnen dat uurtje.

  Of waren ze daar om na te gaan of een ‘EVENTUELE ‘leerling’ z’n meester OOIT had OVERTROFFEN?

  In z’n eigen VS – Vieze Staten alleen maar, OVERTREFT deze zich ambassadeur noemende RACIST het aantal van 15 MOORDEN met alle GEMAK.

  TWEE (2) personen – zich ambassadeurs noemende – die op HETZELFDE MOMENT GRUWELIJKE MOORDEN (laten) PLEGEN en de facto MEDEPLICHTIG/SCHULDIG aan zijn, gedenken ZOGENAAMD doden van 34 jaren geleden. HYPOCRISIE ten TOP!

  In hun EIGEN omgeving klinkt “Black LIVES MATTER” en I CAN’T BREATHE” ze NIET BEKEND in de OREN.

  In THEORIE zouden deze TWEE (2) FARIZEEËRS ter plekke moeten worden OPGEPAKT voor MEDEPLICHTIGHEID aan GRUWELIJKE MOORDEN.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 14. Pater Toon dank je duizendmaal dank je wel.Ik ben geen katholiek maar dat doet in deze niks ter zake.Dit gaat een ieder aan die tegen onrecht,machtsmisbruik,grootheidswaanzin,moord is.Pater Toon je hebt de toon gezet..je hebt Gods woord goed gelezen…GEEF CEASAR WAT CEASAR TOEKOMT EN GOD WAT HEM TOEKOMT…Wilt u theoloog Meye onder u hoede nemen die Gods Woord zijn kracht ontneemt?


  Maak melding

 15. Het is door mensen als voorganger Meye dat ik geen voet meer in de Kerk wil zetten.Stelletje leugenaars..bedriegers…verkrachters van het Heilige Woord.Ze zijn niet echt geroepen it’s all about the money.Hoeveel zal hij hebben ontvangen van het Surinaamse volk om de president te Heiligen en vergeven.De enigste middelaar tussen God en mensen is Jezus.Meneer Meye houdt de president niet voor de gek.Laat hij zijn fouten erķennen en de nabestaanden om vergeving vragen.


  Maak melding

 16. Ach waren de ambassadeurs van de VS en Nederland niet aanwezig geweest bij de herdenking waren er hier ook wel een stel zeikerds geweest op WKN die daar weer commentaar op hadden gehad,, “het is nooit goed of het deugt niet”
  Als nu die gasten die hier wel een grote mond optrekken richting buitenland dat er door hun niet ingegrepen wordt richting Bouterse zelf eens ballen tonen en zelf Bouterse eens aanpakken, het is toch een surinaamse aangelegenheid dat er een moordenaar en drugscrimineel op de stoel van de president zit, neem eens een voorbeeld aan Brazilie waar ze wel de cojones bezitten blijkbaar


  Maak melding

 17. DE TIJD VAN DE KOLONISTEN IS VOOBIJ,ZIJ HEBBEN ONS GEMARTELD UITGEBUIT VERNEDERD ONZE BODEMSCHATTEN GEROOFD DUS NIET DE AWARIE DOMRIE GAAN SPELEN OM VIA DE ZG PREDIKANTEN HET VOLK OP TE HITSEN.MOEVE MAN.MOEVE.SCHOENMAKER HOU JE BIJ JE LEEST.


  Maak melding

 18. Ik mag hopen dat deze westerse moordmachines de moslims en andere volkeren die zij in het verleden/heden dagelijks uitmoorden ook gedenken.En niet lullen kijk maar om jullie heen naar de dagelijkse moord praktijken in Irak,Syrie,Afghanistan enz enz.


  Maak melding

 19. Onder kolonisatie had Suriname het niet slecht. Schrijf vandaag nog een referendum uit over evt. terugkeer naar het koninkrijk. Ben benieuwd wat de uitkomst is. Heb wel een vermoeden.


  Maak melding

 20. Goh Damsco , heb jij met je beperkte geestelijke vermogen nog dat slavernij verleden van een dikke 200 jaar terug waar je dus zelf part nog deel van uitgemaakt hebt nog steeds niet verwerkt, beetje sneu wel, heb met je te doen hoor, zielepiet met je vastzittende Caps Lock


  Maak melding

 21. @ DtrT,

  Welk recht van spreken heb jij? De enige farizeeërs bevinden zich in jouw paarse omgeving. Deze ambassadeurs deden hun ambtelijke en morele plicht, meer niet. Maar het woord moreel komt in jouw vocabulaire niet voor. Verdwijn naar Noord-Korea, Kim Jong-un heeft je nodig, vieze saloncummunist!


  Maak melding

 22. Het heel bezorgd knielen van die afgezant riekt naar 24 karats huichel en slat derhalve als een tang op een mager varken.
  Bart van Tussenbroek, Valk, van Haperen om maar enkele namen te noemen.


  Maak melding

 23. Uitkijken voor WOLVEN, JUDASSEN en FARIZEEËRS.

  FBI, (ECHTE) WOLF in SCHAAPSKLEREN en JUDAS zullen je ZEKER NIET onbekend in de oren klinken.

  “Black LIVES MATTER”en I CAN’T BREATHE” zijn geen SLOGANS om mee thuis te komen.

  Dergelijke SCHEPSELS (ambassadeurs), die ONVERBETERLIJKE MASSA-MOORDENAARS vertegenwoordigen, BEHOREN een ‘VERBOD voor het te MOGEN VERSCHIJNEN” te krijgen van ORGANISATOREN en voor een DERGELIJKE bijeenkomst als “ZEER ONGEWENSTE GAST” te worden geclassificeerd.

  Bovendien staan deze FARIZEEËRS alom BEKEND om hun LEEDVERMAAK.

  Dat de organisatoren van de 8 decembergebeurtenissen zich INLATEN met dergelijke VERTEGENWOORDIGERS van MASSA-MOORDENAARS ofwel TERRORISTISCHE regimes, is een GRONDIGE REDEN voor RECHTGEAARDE SURINAMERS om dit soort RESPECTLOZE HERDENKING nimmer SERIEUS te nemen.

  Een land als de VS – VUILE SCHOFTEN, die een CARRIÈRE van MOORD, VERDERF en TERRORISME heeft en DAGELIJKS nog in alle UITHOEKEN van ONZE WERELD, (GRUWELIJKE) MOORDEN BERAAMT en PLEEGT is een GRUWEL voor ieder RECHTSCHAPEN PERSOON tijdens zo´n HERDENKING.

  Er zijn toch genoeg PERSONEN, ORGANISATIES en-of LANDEN die niet OPGEZADELD zitten met ZULK een CRIMINEEL MISDADIG VERLEDEN als de VS – Vieze Staten en een Nederland ANDERZIJDS als ZEER OMSTREDEN in deze affaire 8 decembergebeurtenissen- affaire..

  Het GETUIGT van een GEVOEL van NIHIL RESPECT voor de SLACHTOFFERS en TEGELIJKERTIJD brengt het de MOORDDADIGE INBORST van de ORGANISATOREN van de 8 decembergebeurtenissen aan het LICHT voor het ADOREREN van GRUWELIJKE MISDADIGERS en TERRORISTEN.

  MOORD is ´HET LEVEN´van deze TWEE (2) zichzelf noemende ambassadeurs en hun regimes. De MOORDEN van de één, de ´GROTE broer´ loopt in de MILJOENEN en van de ander ´het JONGERE broertje´ is het de tientallen duizenden RUIMSCHOOTS gepasseerd. GEEN SLECHTE ´GOEDE´ PSEUDO OPVOLGER welteverstaan.

  Als COMPENSATIE voor de GROTE MISLUKKING van het IMPERIALISME, worden deze GELEGENHEDEN door ´GROTE´ broer en z´n ´JONGERE´ broertje GRETIG dan wel met BEIDE HANDEN aangegrepen als `het u welbekende DOEKJE voor het BLOEDEN´.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 24. OPPASSEN voor WOLVEN, JUDASSEN en FARIZEEËRS!

  FBI, ” (ECHTE) WOLF in SCHAAPSKLEREN en JUDAS zullen je ZEKER NIET onbekend in de oren klinken.

  “Black LIVES MATTER”en I CAN’T BREATHE” zijn geen SLOGANS om mee thuis te komen.

  Dergelijke SCHEPSELS (ambassadeurs), die ONVERBETERLIJKE MASSA-MOORDENAARS vertegenwoordigen, BEHOREN een ‘VERBOD voor het te MOGEN VERSCHIJNEN” te krijgen van ORGANISATOREN en voor een DERGELIJKE bijeenkomst als “ZEER ONGEWENSTE GAST” te worden geclassificeerd.

  Bovendien staan deze FARIZEEËRS alom BEKEND om hun LEEDVERMAAK.

  Dat de organisatoren van de 8 decembergebeurtenissen zich INLATEN met dergelijke VERTEGENWOORDIGERS van MASSA-MOORDENAARS ofwel TERRORISTISCHE regimes, is een GRONDIGE REDEN voor RECHTGEAARDE SURINAMERS om dit soort RESPECTLOZE HERDENKING nimmer SERIEUS te nemen.

  Een land als de VS – VUILE SCHOFTEN, die een CARRIÈRE van MOORD, VERDERF en TERRORISME heeft en DAGELIJKS nog in alle UITHOEKEN van ONZE WERELD, (GRUWELIJKE) MOORDEN BERAAMT en PLEEGT is een GRUWEL voor ieder RECHTSCHAPEN PERSOON tijdens zo´n HERDENKING.

  Er zijn toch genoeg PERSONEN, ORGANISATIES en-of LANDEN die niet OPGEZADELD zitten met ZULK een CRIMINEEL MISDADIG VERLEDEN als de VS – Vieze Staten en een Nederland ANDERZIJDS als ZEER OMSTREDEN in deze affaire 8 decembergebeurtenissen- affaire..

  Het GETUIGT van een GEVOEL van NIHIL RESPECT voor de SLACHTOFFERS en TEGELIJKERTIJD brengt het de MOORDDADIGE INBORST van de ORGANISATOREN van de 8 decembergebeurtenissen aan het LICHT voor het ADOREREN van GRUWELIJKE MISDADIGERS en TERRORISTEN.

  MOORD is ´HET LEVEN´van deze TWEE (2) zichzelf noemende ambassadeurs en hun regimes. De MOORDEN van de één, de ´GROTE broer´ loopt in de MILJOENEN en van de ander ´het JONGERE broertje´ is het de tientallen duizenden RUIMSCHOOTS gepasseerd. GEEN SLECHTE ´GOEDE´ PSEUDO OPVOLGER welteverstaan.

  Als COMPENSATIE voor de GROTE MISLUKKING van het IMPERIALISME, worden deze GELEGENHEDEN door ´GROTE´ broer en z´n ´JONGERE´ GRETIG en met BEIDE HANDEN aangegrepen als `het welbekende DOEKJE voor het BLOEDEN´.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 25. DoTheWrongThing, ga snel met DESI, de BANGERIK , met jullie BEWIJZEN tegen de Onschuldige VERMOORDE, ONGEWAPENDE,LANDGENOTEN, naar de Sranan
  K R I J G S-R A A D, en GA DAAR OM STRAFVERMINDERING BEDELEN !!!!

  De NDP-AFLEIDINGSMANOUVRES en de OMKOPING VAN de NEDERLANDER HIRA, WERKEN NIET !

  DE GESCHIEDENIS VAN SRANAN EN DIE VAN JOUW MASSAMOORDBAASJE, ZIJN NIET TE VERVALSEN !!!!

  PS : Vraag NDP-DINO in de USA-bajes over TERRORISME tegen de Staat Sranan !


  Maak melding

 26. “Het is beter in vrede te leven met de veroorzakers van het leed van nabestaanden en slachtoffers uit de militaire periode en de Binnenlandse Oorlog. Een berechting heeft geen zin, her zal niet bijdragen aan de vrede. Dit stelt Humphry Jeroe, voorzitter van het Comité Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld.”

  Draai dit even om Humphry Jeroe…..
  Het Surinaamse volk zal eerder in staat zijn in vrede te leven nadat de veroorzakers van het leed van nabestaanden en slachtoffers uit de militaire periode en de Binnenlandse Oorlog, berecht zijn door een rechtbank…Een berechting zal er eerder toe bijdragen dat de hele Surinaamse samenleving verder in vrede naast elkaar zal kunnen leven..


  Maak melding

 27. Srafu, jij BENT een SLAAF (jou nick-name is wat dat betreft duidelijk) van de VALSE GESCHIEDENIS door de HOLlanders in je BOVENKAMER gestampt, dat er alleen maar KOETERWAALS uit je WAFFEL komt.

  Als LLBB-er die het moet hebben van Laster, Leugen, Bedrog als een Bezetene met de DUBBELE LeBa-vloek kan men jou het in feite niet kwalijk nemen.

  Jou KWAADSPREKERIJ heeft je gemaakt wat je nu bent. Jij en overige LLBB-ers zit in hun KWAADSPREKERIJ GEVANGEN. Jullie hebben de Waterkant-site GEDEVALUEERD tot een KINDERLIJKE LASTER en BEDROG – site vanwege PREUTSE JALOEZIE en ZIEKELIJKE AFGUNST.

  NIETS, maar dan ook NIETS is bij jullie op WAARHEID berust. Los van de LLBB-ers met de DUBBELE LeBa-VLOEK, ONTWIJKT een ieder jullie vanwege jullie KWAADSPREKERIJ en dus WANGEDRAG. De 8 decembergebeurtenissen zien jullie als HOOGTIJDAGEN, waar zelfs de SLACHTOFFERS worden met NAAM en TOENAAM uit hun GRAF gehaald en MISBRUIKT om jullie ORDINAIRE tevens ZIEKELIJKE BEHOEFTEN te BEVREDIGEN.

  De 8 decembergebeurtenissen worden NIET HERDACHT, maar jullie VIEREN het GRAAG met de GROOTSTE MOORDENAARS uit de GESCHIEDENIS van de MENSHEID. Om KOSTE wat KOST, ERBIJ te willen horen?

  Gewoon WALGELIJK!

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 28. Hypocryten die Nederlanders.Laten ze de geheime stukken uit de kast halen om zodoende het strafproces niet te frustreren zoals de machthebbers het in Suriname doen.Weer zo een verhaal van de dief zegt Houd de dief.


  Maak melding

 29. Dit is een stille wenk van Amerika en Nederland over de herdenking december moorden van 1982.Dat is voor mij als Surinamer een goede zaak.Je kunt toch niet straffeloos mensen laten doodschieten.Dat is mijn mening.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.