Oppositie Suriname tegen ‘kerstcadeau’ kabinet

51

PARAMARIBO, 7 dec – Parlementariërs van de VHP, ABOP, Pertjajah Luhur, NPS en DOE zijn boos op de regering. In een brief aan president Desiré Bouterse wordt geprotesteerd tegen een zogenaamd kerstcadeau voor leden van het kabinet. Vicepresident Ashwin Adhin ontkent.

Volgens Adhin betreft het een bedrag om te besteden in verband met kerst. Het geld mag onder meer naar liefdadigheid gaan. Volgens een besluit van de ministerraad krijgen de ministers samen een bedrag van achthonderd en vijftig duizend Surinaamse dollar (ongeveer honderdduizend euro. President en vicepresident krijgen samen tweehonderd duizend Surinaamse dollar (ongeveer vijfentwintig duizend euro).

“Gezien de precaire financieel-economische situatie in het land, is het erg onbehoorlijk en afkeurenswaardig om zich zulke grote bedragen toe te eigenen. Het blijkt dat de regering nog steeds niet is doordrongen van het feit dat de tering naar de nering moet worden gezet”, schrijft de oppositie. De regering moet het besluit onmiddellijk terugdraaien en het geld “aan te wenden voor sectoren waar de nood het hoogst is.”

Bekijk ook:

51 REACTIES

 1. Wat een schande! Zo zie je maar weer dat de baas en zijn trawanten schijt hebben aan het volk. Het Surinaamse volk is voor een cent al te koop. Schaamen jullie je. Ndp piepers, keuren dit zeker ook goed, stelletje gerookte makreelen!!!!!!


  Maak melding

 2. Bouterse en Adhin hebben hun graad in liefdadigheid zeker gehaald aan the Maffia en the Judas University; ze hebben k@ aan alles en iedereen en gaan onverstoorbaar door met het verbrassen van ons belastinggeld.


  Maak melding

 3. AI BOI KONDRE MANG E PINA WREED-DA LUKU FA DEN REGERING NDP…GI SREFI WAN KERST BONUS.EN DEN WROKO MANG E WACHTI SO LANGGA IN SALARIS..
  SOSO KA DEN MANG DIS EDÉ…NDPers…Dis no kang..wiki kondre mang…SARI TORI…..


  Maak melding

 4. NDP heft en legale manier bekendgemaakt.
  Ja , de fronters hebben Jaren miljoenen illegal gegraaid.
  Gajadien heft met overheids materiaal zijn huis gebouwd.
  Overheids middelen waren ook besteed voor renovatie gebouw
  ” stichting Oliefant” met daarin domme oliefanten.


  Maak melding

 5. @@RAY 12.29 uur
  Sodemieter toch op van hier ezel,waarom misbruik je de nicks van anderen?! Ben je bang dat je geen aandacht zal krijgen als je je eigen nick gebruikt?!


  Maak melding

 6. Dat bedoelde Bouta nou met de gouden kerst ; dus mensen sang unu é spang !!!! Hij zorgt goed voor zijn gezin en K@binet, en Adhin moet mee lullen anders, heeft hij een kogel in zijn reet zitten.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 7. Kijk,de ndp bende geniet van onze salarissen en belasting centen. Maar goed de eerstvolgende actie van de surinamers om voor hun salaris te bedelen volgt gauw.Wat een lieve volk die surinamers.De ndpers worden rijker en wij armer en niemand die het erg vind!


  Maak melding

 8. En Bouta zei dat er geen was o no fu mapie.. a ding!!

  De arme bevolking moeten met open mond en lege maag naar hun toe kijken hoe deze rioolratten zich gaan vermaken en genieten!! Ik hoop dat zij tijdens de kerstviering vergiftigd worden!!!


  Maak melding

 9. wha ha ha ha ha ha ha
  goed zo bouta, laat dat achterlijk volkje maar betalen
  wha ha ha ha
  de kerstboodschap is dan ook
  ik wens u hongerige nachten toe
  wha ha ha ha
  goed zo bouta, roof ze leeg, dat achterlijk volk en die incompatibele oppositie
  roof ze leeg, dat is de wet van de natuur
  de zwakke zal de prijs betalen
  ghe he he he


  Maak melding

 10. Hiermee demonstreren de baas der boeven, zijn paarse roverheid overduidelijk hoe ze het met het volk en al die oerdomme paarse dwaze debiele verarmde idioten die op hen hebben gestemd menen. Over oprechtheid gesproken, eerlijkheid, waarheid, gerechtigheid, kortom alles wat te maken heeft met liefde voor uw naaste medemens worden door ndp en lijder anders vertaald. Het is wat het volk verdiend heeft. Ze hebben gelooft in paarse leugens, ze hebben vertrouwd op moordenaars en dieven. Nu verdienen ze het om door hen te worden gekleineerd en beroofd. WO ka wee de valse apostelen en profeten die velen paars hebben misleidt om te stemmen op de paarse verderver van het land. Wee deze leugenaars. Baas en trawanten e zitten op hun tronen, a paars volk e go njang paars kakaklakka ina veld.


  Maak melding

 11. Zo zie je maar weer. De oppositie kan het Front gepeupel van alles wijsmaken. Het hersenloze gepeupel van het Front trapt er telkens weer in. De leugens en verdachtmakingen tegen de regering vliegen je om de oren. Het Front blijft maar leugens en verdachtmakingen produceren.Zij verdraaien de feiten, zij verdraaien de waarheid om de regering in een kwaad daglicht te plaatsen. De oppositie wil het volk als kanonnenvlees op straat krijgen en het volk willen ze opofferen voor hun hebzucht naar macht. Foei toch………!


  Maak melding

 12. Jaja… en nu lekker feesten en daarna weer gaan lenen. Op deze manier wordt ontwikkeling in het land gebracht en de verdiencapaciteit vergroot. Ga zo door


  Maak melding

 13. niet vergeten mensen
  onze volks revolutionair doet het allemaal voor ons
  alleen die vervelende werkende mensen hoor je alleen maar klagen
  de arme ongeschoolde hoor je toch niet klagen
  zij zijn tenminste slim, ze weten dat su ooit een 2e dubai wordt en klagen niet zo veel
  en dan wat als je geen eten hebt, je kan toch zelf tomaten planten en zo mee helpen om een 2e dubai te worden


  Maak melding

 14. Daar heb je chauvinist RobG…met zijn verdediging van ht destructief belijd en verspilling van DiDiBri en co……zels Judas Iskariot Breeveld is wakker geworden….ook voor jou is er hoop RobG……neem als voorbeeld Ludwig van Mulier mt zijn zg SuriPatriotten in de jaren 80…die verdedigde DiDiBrien co met hand en tand vanuit ptata…net zoals jij doet…..maar uiteindelijk is hij tot inkeer gekomen dat het water nr zee dragen is met die megabende van jou idool……dus kom naar su en dan breng ik je naar bijlhoutweg voor een wasi om de schellen v je ogen weg te halen……..offffffff…ben je….gewoon de boel hier aan het opnaaien….en een fatoe te nemen???? spiet kong…..het forum wacht… .


  Maak melding

 15. RobG

  Wel eens van een overheid gehoord die relatiegeschenken uit deelt anders dan de obligate pen, een leuk fles wijn of een stropdas.
  Dat soort zaken staan gewoon op de begroting en hoef je geen extra aandacht aan te geven.

  Het is slechts een voorbeeld van SLECHT informeren en slecht managen zonder rekening te houden met de emoties.
  Natuurlijk gaat de oppositie dat gebruiken. Bouterse deed zelf precies het zelfde.
  Ofwel u meet met 2 maten.

  Beste RobG ik mag aannemen dat u de foto’s van Fidelnight in Ocer ook bestudeert heeft. Slechts zij die goed mee eten of afhankelijk zijn van de NDP waren er.
  Opkomst nog geen 10% van het aantal stoelen. Het gaat wel heel erg snel achter uit. Zelfs op Flora geloven ze de president niet meer.


  Maak melding

 16. Wat klopt er niet in het statement van de oppositie, RobG? De oppositie spreekt van een kerstcadeau en vicepresident Adhin zegt dat het geen cadeau is maar een bedrag wat de regeringsleden aan zichzelf uitkeren vanwege de kerst om te besteden. Bijvoorbeeld aan liefdadigheid (een nieuwe auto mag ook?).
  Mij klinkt het als een cadeau als je zo maar een hoop geld krijgt en aangezien het vanwege de kerst is is het dus een kerstcadeau, hoewel ik het persoonlijk eerder een schaamteloze greep uit de schatkist zou willen noemen.

  Het lijkt er eerlijk gezegd meer op dat de regering het Surinaamse volk weer eens aan het naaien is dan dat de oppositie onzin vertelt.

  Als je beschuldigingen uit, RobG, dan wel graag even er bij zeggen wat er niet klopt en niet zo maar wat roepen. Daar trappen alleen hersenloze onbenullen in.


  Maak melding

 17. Bouterse kan kerstcadeau geven uit dat geld die verdwenen is uit staatskas 1.3 miljard US dollars die onverantwoord is.Je kunt zien dat Bouterse een domkop is.De oppositie heeft gelijk.


  Maak melding

 18. In tussen ligt het sociaal contract dat Bouterse afsloot op het kerkhof. Aan de burgers wordt gevraagd de broekriem aan te halen. Boefraad reist de wereld over om de liquiditeitsproblemen op te lossen met leningen waarover woekerrentes moeten worden betaald MAAR er is wel geld voor kerstgratificatie voor de ministers. Dit is gewoon misdadig.


  Maak melding

 19. Over hypocrieten gesproken! Het waren dezelfde partijen met dezelfde mensen die nu klagen over kerstcadeau hebben zichzelf tijdens de regeerperiode Venetiaan Hectaren Commewijne grond cadeau gegeven. Deze mensen zijn dieven en bedriegers en moeten alle hectaren gronden die ze onder elkaar hebben verdeeld teruggeven.


  Maak melding

 20. Tja, en onder VENITIAAN was SURINAME, NOOIT failliet !

  Onder DESI is de kas LEEG , meer dan TIEN MIILJARD US-dollars in de MIN ! ! !

  Laat opa Desi deze Staatsschuld terugstorten, en ook onze deviezenreserve van RUIM een MILJARD !
  ALLES is volgens Opa D. V E R D A M P T !

  Start met zaken teruggeven ?????????

  PS : Mijn soldatenloontje heeft me tot multi-miljonair gemaakt !!! Dino moest alleen voor wat zakcentjes zorgen !


  Maak melding

 21. lijder Santhoki (lees: SANDOPIE) en de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij, hebben hun KERSTCADEAU sinds aan het BEGIN van het jaar ontvangen, dus MOGEN ze in feite niet KLAGEN.

  U kent het CADEAU nog of niet? Die TWEE (2) ‘VIRTUELE’ Assemblee-zetels van PL – Paé Law. Eén voor de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij en één voor de NPS – Na Poor Sani,

  SOMO (Paé) Law.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 22. Als de regering solidariteit vertoonde met het verarmde volk van Su dan zou ze afzien van de dringie, jang en presierie en het srd 850000 gebruiken om de Medische Zending personeel te betalen of hun samen met Juspol relief te verschaffen.

  Maar nee, ze houden vast aan de bijna 3/4 miljard srds.Eigen belangen gaan voor bij deze paarse regering..


  Maak melding

 23. @@Do the RIGHT thing!! Bouta heeft ook een cadeautje voor jou!! Jij mag op zijn pik zuigen en zijn stront als kerstbroodje smaken!!! en de overige Suries , heeft hij zijn poepie laten ruiken!! wat een lafaard die smiecht! ik hoop dat hij tijdens de feestdagen een hartaanval krijgt!!!

  Tranga lobi sondro moni!!!


  Maak melding

 24. Tja , wat moet Adhin? Als hij niet uitvoert wat opperboef zegt loopt hij de kans om op de vlucht te worden …….
  Een weinig begerenswaardige positie voor de Vice PM.
  ( een positie die hij niet kon weigeren want………zie eerste zin).


  Maak melding

 25. Met andere woorden…1ste steun van IMF jeukte .. nu hebben ze na kunnen denken hoe ze dit legaal konden toe-eigenen…broeders waar zijn jullie ogen laat dit niet gebeuren..de jeugd zal deze aflossing straks moeten dragen…de regering heeft schijt aan jullie oppo foe..stre


  Maak melding

 26. Meneer Adhin en ieder ander had in eerste instantie niet moeten meedoen met die gast.Hij had de positie als vice-president moeten weigeren.Elk verstandig ,weldenkend ,empathisch mens zou het weigeren.Maar ja als de honig pot trekt dan ga je ervoor.Maar please verschuil je niet achter een ander.Doe niet als de president..een ieder pak je zijn eigen verantwoordelijkheid.


  Maak melding

 27. WIEP-DING, VERVLOEKTE-LLBB-er – Lasteraar, Leugenaar, Bedrieger als een Bezetene met de DUBBELE LeBa-VLOEK tot in LENGTE van DAGEN, vanwege KWAADSPREKERIJ.

  Ik ging er vanuit dat jou TWEEDEHANDSE lijder Santhoki (lees: SANDOPIE) met z’n VHP – Valse Hoop op Paé-partij zeer TEVREDEN zou zijn met z’n TWEE (2) VIRTUELE Assemblee-zetels van Paé met z’n PL – Paé Law.

  Dan gaan we ervan uit dat jij een ORGIE regelt dat Paé je (klein) zoontje als PEDOFIEL LEKKER een BEURT geeft en daarna in JOU LEUGENACHTIGE KWAADSPREKERIJ-SMOEL KLAARKOMT terwijl je door jou lijder Santhoki (lees: SANDOPIE) als de ENIGE ECHTE KOELI-FLIKKER in jou ACHTERWERK wordt GEPAKT om jou ‘VROUWELIJKHEID’ als SCHANDKNAAPJE te ONDERHOUDEN.

  WIEP-DING met je DUBBELE LeBa-VLOEK, heb jij de JUISTE nick-name voor die BLAKA-MANGS van NPS – Na Poor Sani, foe BLAKA-MANG WIEP-DING, JOE NANGA JOE (klein) zoon(tje). DENG SCHIJT stuk voor STUK INIE JOE SMOEL nanga TAPOE joe EDÉ. If ie no ab’wan OEMA, ie MOES’ab wan TANTA if SISA, foe deng hor’a KOLAMPOE gie DENG NENGRE MEK’deng WIEP-DING.

  Te SANDOPIE sa WIEP- (D)ING GIE JOE, Na Vene o horie DENG LeBa-FOETOE foe joe. Aksi Rus(t)land foe Ba Poor Sani if ie kan’lenie ing telefoon, foe mek’wang toe ‘SELFIE’gie joe foe Potie INI NA ARCHIEF foe NPS – Na Poor Sani, omdat joe na MORO VERVLOEKTOE BIGIE LeBa. Ie moes’TANG LEE GO DORO, joe VERVLOEKTOE SCHANDKNAAP.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 28. Jojo, gij en de Front aanhang trappen met beide benen in het verkeerd beeld dat de oppositie schetst over deze gelden. Het is je reinste stemmingmakerij of goedkope oppositievoering. Van een zwakke oppositie had ik ook niets anders verwacht. Het niveau van politieke bewijsvoering is helemaal zoek bij de oppositie


  Maak melding

 29. Robg@
  Het is geen zwakke oppositie,ze zijn bang voor lood vergiftiging,tekenend voor jullie democratie(dictatuur).
  Gefeliciteerd met jullie afhankelijkheid


  Maak melding

 30. Beste RobG

  welk verkeerd beeld schetst de oppositie. Die ziet slechts dat er een corruptie gevoelige rare regeling als extraatje zonder echte controle gecreëerd wordt.

  Relatie geschenken zijn bij alle normale overheden gestructureerd geregeld en niet op een dergelijke hap snap wijze.
  De minister heeft sowieso een maandelijkse representatie vergoeding voor dat soort zaken.
  Waarom extra, oncontroleerbaar elkaar voor ruim SRD 1.000.000 kadootjes geven in deze tijd van te korten is niet meer dan een correcte vraag die voor politieke reuring zorgt.

  Zie de cadeautjes die Belfort ooit declareerde voor zijn verjaardag of het feestje van Amofo maar als voorbeelden van gebrek aan controle en ethiek op ministerieel niveau.


  Maak melding

 31. Haco, van een LLBB-er – Laster, Leugen en Bedrog als een Bezetene met de DUBBELE LeBa-VLOEK mag men NIETS ANDERS verwachten. Jij hebt de EEUWIGE STRAF om jezelf te MOETEN ONDERHOUDEN met KWAADSPREKERIJ.

  De BALK in de OGEN van jou MEDE-VERVLOEKTEN zul je NOOIT kunnen WAARNEMEN vanwege jou DUBBELE LeBa-VLOEK. Je BEPAALT jou EIGEN GROOTTE van je DUBBELE LeBa-VLOEK: hoe GROTER jou Laster, Leugen en Bedrog als een Bezetene, des te GROTER jou DUBBELE LeBa-VLOEK. Haco, jij boekt in elk geval ‘VOORUITGANG’ met jou KWAADSPREKERIJ. Vraag het maar aan schepsels uit je ‘nabije omgeving’.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 32. Dat de REGERING Bouterse/Adhin hun KERSTCADEAU meer dan VERDIEND hebben STAAT als een PAAL BOVEN WATER. Suriname is een SOEVEREIN land en laat zich GEEN (MINDERWAARDIGHEID’S) COMPLEX AANPRATEN door GEEN enkele ‘KAW BAKA FOETOE’ NEOKOLONIAAL.

  Deze LAFAARDS doen alsof ALLES zo NETJES en KEURIG aan toe gaat in hun KOUDE (vaak SODOM en GOMORRA) Kikkerlandje, waar ze doorgaans ‘de ONDERKRUIPER himself’ enerzijds uithangen en/of GEEN ENE MOER dagelijks UITSPOKEN dan hun AFKOMST VERLOOCHENEN.

  Om hun UITKERINGEN geen gevaar te laten lopen, MOETEN zij de Nederlander PAAIEN door AF te GEVEN op hun “EIGEN BEVOLKING” waar zij OORSPRONKELIJK, ondanks een UITSLOVERIJ en VREEMDE BOCHTEN toe gerekend worden, door de HOLlander.

  Door KERSTCADEAU’S te verstrekken, BEVESTIGT de SURINAAMSE REGERING, dat haast ALLES GOED op de RAILS is, de LANDVERRADERS en NEOKOLONIALE BEDRIEGERS ten SPIJT.

  REGERING Bouterse/Adhin, PROFICIAT. Moge de ALLERHOOGSTE uw GOEDE WERKEN blijven ZEGENEN.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 33. Hans van de Broek
  Ik denk dat het verschil misschien zit in belastingheffing.
  kerstcadeau is misschien belast, het andere niet,.
  Wellicht valt dit onder onkosten

  Ik kan hier alleen nog om lachen.
  De tijd van stiekem is voorbij.
  Het volk wil namelijk liever openlijk genaaid worden dan er later achter komen wat er gebeurd is.

  Het doet me denken aan de auto, die niet was gekocht voor
  $ 65.000 (?). Het was slechts geleased.


  Maak melding

 34. Zou iemand die volop gebruik maakt van hoofdletters, om zijn respectievelijk haar standpunt kracht bij te zetten,
  gebukt gaan onder een minderwaardigheidscomplex?


  Maak melding

 35. Vaak heeft een vraag betrekking op degene die hem stelt.

  pico, doordat jij zelf je nickname hebt ingekort – de ene keer zing je VALS, de andere keer wat MINDER – en de JUISTE letters (l e t) dus ontbreken, zeg ik: pico(LET) go.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 36. @ papierversnipperaar en figuren als Parbo etc etc

  Berekend met de koers van gisteren

  50.000 tot 75.000 srd aan ministers
  125.000 srd aan VP Adien
  100 srd aan ambtenaren

  50.000 srd => € 6383,41
  75.000 srd => € 9575,12
  125.000 srd => € 15958,53 (diefstal duurt voort)
  100 srd => € 12,76 (een fooi)


  Maak melding

 37. Do the RIGHT thing!

  REGERING Bouterse/Adhin, PROFICIAT. Moge de ALLERHOOGSTE uw GOEDE WERKEN blijven ZEGENEN.

  Do the RIGHT thing!
  ——————————————————————————–

  Regering Bouterse/Adhin …. moge …. MAMMON …. jullie KLEPTOMANEN …. blijvend …. VERBANNEN ….. naar het rijk der ………….. !!!


  Maak melding

 38. To{do}theRight thing … je slaat als een briesende hyena om je heen … kan niet anders … want … KILLER BOUTERSE gaat je OPDONDEREN …. dat weet je net zo goed als ik. Je deugt niet voor een SRD … je bent een PARASIET …. een ONVERZADIGBAAR …….. !!!

  Warning: … wie kaatst moet de bal verwachten ….!!!


  Maak melding

 39. Twee opmerkingen
  1. Hij die reageert op een posting, zonder dat hij of zij bij name wordt genoemd voelt zich aangesproken.!

  2. Ik heb inderdaad toestemming gegeven om mijn voornaam te bezigen., zijnde pico.
  Inderdaad hoort hier als achternaam bij let.
  Dat heb je goed gezien jongen.
  Een mooi klein bescheiden vogeltje, dat ook nog mooi zingt.
  De meeste surinamers opteren liever voor twatwa.
  Een schreeuwlelijk, te vergelijken met de kraai.
  En ja, door sommigen hier wordt inderdaad wat afgekraaid.


  Maak melding

 40. Het is weer jammer dat deze regering haar prioriteiten weer niet op een rij heeft. Een regering hoort geen (kerst) cadeau’s of relatie geschenken of hoe je het ook wil noemen, weg te geven, helemaal niet tijdens een crisis. En deze regering moet het nalaten dit soort verdachtmakingen aan zich te verbinden. Immers deze regering heeft al de schijn tegen zich.
  Wanneer gaan deze mensen begrijpen dat ze mooi weer spelen met geld dat het hele volk toebehoort…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.