Expositie i.v.m. herdenking Decembermoorden in Suriname

11

In verband met de 34ste herdenking van de #Decembermoorden op 7 en 8 december 1982 in Suriname, is er maandag een tiendaagse expo geopend in De Hal. Op de foto de Nederlandse ambassadeur Ernst Noorman(r) die tijdens een ronde door de Expo stopt bij het portret van Andre Kamperveen, een van de vijftien slachtoffers van het door militairen aangericht bloedbad in het Fort Zeelandia.

Het thema van de expositie is ‘Luku Den Na Ini Den Ai’ en daarvoor zijn alle vijftien portretten van de slachtoffers op ooghoogte geplaats. De portetten zijn gemaakt door de kunstenaar Kenneth Beeker. De afbeeldingen zijn voorzien van korte levensbeschrijvingen.

8dectent3
De expositie werd geopden door Janine Riedewald, dochter van slachtoffer Harold Riedewald.

8dectent2
Onder de aanwezigen bevonden zich onder meer: pater Tjoenie(l), oud-president van Suriname Ronald Venetiaan(m) en voorzitter Sunil Oemrawsing(r) van de Stichting 8 december 1982.

Bekijk ook:

11 REACTIES

 1. Niemand is in staat de geschiedenis weg te vegen.Ook machthebbers niet.Je kan jezelf amnestie geven en rommelen met wetten maar geschiedenis is geschiedenis.Noone can hide the truth.


  Maak melding

 2. Dit is onze tragische geschiedenis.Hulde aan de slachtoffers,gerechtigheid voor ze gaat komen en wij gaan het meemaken.

  Verboden toegang voor bouta en co!!


  Maak melding

 3. Uit de cartoon wereld kennen we nog Lucky luke, een gast dat sneller schiet dat zijn schaduw. ” een geweldige bestseller “.
  Maar desi bouta ka zegt: als ik iemand op vlucht schiet , dan komen de inslagen van zijkant en van voren op de schedel terecht. ; een geweldige crime seller.!!
  Ik blijf het altijd.😠 zeggen rond deze tijd. En ik mis zo een schilderij in de galerij.
  Het is tijd en zaak dat het kinderlijke arrogantie van den beginne jaren 80 , resoluut afgestraft dienen te worden.
  Het is makkelijk praat, a no mi na deng (ja-maar instelling) te zeggen, als hij ballen heeft vertel de rechter dan de waarheden.
  Waarom de Amnesty wet ??? Schuld gevoel die hem achtervolgd, tijd om te sterven dagoe desi…


  Maak melding

 4. De expositie is op zijn plaats. Allemaal ter ere van de helden van democratie en rechtsstaat.

  Deze expositie is de kracht van het Surinaamse volk tegen de dictatuur.


  Maak melding

 5. Het is BITTERE (Ernst) met deze PLUNDERAAR (Noorman) uit HOLland. Laten de verantwoordelijken van de Expositie alvast nagaan of men niet één of meerdere portretten mist. Het zou NIEMAND VERWONDEREN met zo’n ROVER (Noorman) in de buurt.

  Ik hoop dat deze ROVER in deze zelfde FARIZEEËR’S houding zal staan en ook zo’n Expositie zal helpen SPONSOREN in Indonesië waar ONZE aller BESCHAAFDE HOLland DUIZENDEN Indonesiërs LETTERLIJK en FIGUURLIJK van het leven hebben BEROOFD.

  Daarom wilde deze HARDNEKKIGE (Ernst Noorman) ofwel BLOEDDORSTIGE ROVER zo graag Ambassadeur(tje) komen spelen in Suriname voor zijn ROOFVOLK (NOORMANNEN).

  Deze PERVERSE BLOEDDORSTIGE PLUNDERAAR (lees: Ernst Noorman) maakt zoals verwacht, GRETIG MISBRUIK van de SURINAAMSE GASTVRIJHEID.

  Het zal DAAROM niemand moeten VERWONDEREN als we VANDAAG of MORGEN zouden vernemen dat deze MIDDELEEUWSE INBOORLING zijn GROTE BEHOEFTE OPENLIJK midden op straat in Paramaribo voor u DEPONEERT, over het MISBRUIKEN van de SURINAAMSE GASTVRIJHEID GESPROKEN.

  Zich INLATEN met BINNENLANDSE AANGELEGENHEDEN van SURINAME BEVESTIGT alleen maar de PLUNDERAARS/ROVERS-MENTALITEIT van deze BLOEDDORSTIGE (Ernst) NOORMAN.

  Laten wij het VOORLOPIG houden op: “JONG geleerd, OUD gedaan”.


  Maak melding

 6. Bouterse was ook aanwezig met zijn geest omdat hij eigenhandig mensen heeft laten doodschieten punt uit.Deze man is een vloek in Suriname.Niemand durft wat te zeggen anders worden die ook opgeruimd.Dat is mijn mening als Surinamer.God slaapt niet aan alles komt er een eind.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.