Zangeres ‘Jai Jai Sarnaam’ overleden

7

Shirely Sital, zangeres van o.a. het lied Jai Jai Sarnaam (Leve Suriname!) is na een korte maar hevige ziekte op maandag 28 november heengegaan. Zij was ook de voorzangeres van de politiek geëngageerde muziekgroep Opo, die in de jaren ’74 en ’75 een bijzondere rol speelde rond de onafhankelijkheid.

Jai Jai Sarnaam (Leve Suriname!) werd populair op een moment toen de etnische spanningen rond de onafhankelijkheid van Suriname op een onzeker punt waren beland. Er werden van de song meer dan tienduizend exemplaren verkocht. Sital maakte ook deel uit van de studiogroep Awishkaar.

Ondanks haar verdiensten, bleef ze liever op de achtergrond. Zij ondersteunde haar echtgenoot, wijlen Antoon Sang Ajang, in zijn werk als directeur van Ventu Studios (de eerste platenpers in Suriname) en later als directeur van Radio Zon. Antoon, die ook lid was van zowel Opo als Awishkaar, overleed in 2012.

Shirley Sital is 63 jaar geworden. Zij laat vier kinderen en zeven kleinkinderen na. De crematie was op maandag 5 december te Weg naar Zee.(Foto: Shirley Sital en echtgenoot Antoon Sang Ajang)

Bekijk ook:

7 REACTIES

 1. Nog condoleances gewenst aan Fam.en nabestaanden van Mevr.Sital.We zullen U voor altijd missen.Rust zacht.De soevereine staat gaat U lied altijd zeer op prijs stellen.


  Maak melding

 2. Heel jammer!! zij heeft haar bijdrage geleverd en wij zijn dankbaar voor.

  Rust zacht mevrouw Sital. Mijn condoleances aan de achter gebleven families!!


  Maak melding

 3. De manier waarop de onafhankelijkheid van Suriname werd doorgedrukt is triest te noemen, maar de jonge generatie van toen heeft met Jai Jai Sarnaam een zeer positieve rol vervult in onze samenleving. Te midden van etnische polarisatie en geweld bracht Shirley Sital met haar prachtige stem een boodschap waar elke Surinamer trots op was. Het was de stem van de jonge generatie die harmonie koesterde. Op de AMS was dit lied vaker te horen en dat gaf ons toen een trots gevoel. Ook na zoveel jaren krijg ik een warm gevoel als ik het weer hoor.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.