Documentaire over de berging van de Goslar

30

Al vele jaren worden er verschillende gesprekken gevoerd over het bergen van de Goslar in de Suriname rivier. Het schip is een stille getuige van de Tweede Wereldoorlog in Suriname en moet geborgen worden als het land werk wil maken van het ontwikkelen van onder andere de haven. Dit zal binnenkort gebeuren en van deze berging verschijnt er een twee uur durende documentaire getiteld ‘The Raising of the Goslar’.

De Goslar is een Duits koopvaardijschip dat in 1940 tot zinken is gebracht in de Suriname-rivier bij Paramaribo. Het wrak is nooit geborgen en ligt sindsdien op een zandbank in de rivier, waardoor het goed te zien is vanuit de stad. Het schip is een stille getuige van de Tweede Wereldoorlog in Suriname. Sediba NV heeft samen met enkele productiemaatschappijen dit prachtig project ontwikkelt en heeft kunnen bewerkstelligen dat de hele berging de Surinaamse gemeenschap niets kost. Ook de berging van eventueel andere schepen die ze tijdens de documentaire tegen komen zal gratis zijn.

De pre productie van de documentaire, die wereldwijd te zien zal zijn, is reeds gestart en op dit moment worden de puntjes op de i gezet. De verschillende ministeries en parastatale organisaties, te weten TCT, OW en MAS hebben reeds mondeling goedkeuring gegeven en willen meewerken om dit project voor Suriname soepel te laten verlopen. De eerste gesprekken zijn al gevoerd en de vervolgafspraken zijn reeds geboekt. De hele productie zal ongeveer 8 tot 10 maanden duren.

Bekijk ook:


30 REACTIES

 1. … als het land werk WIL maken…..etc.

  Wie wordt er alweer in de maling genomen? Het volk blij maken met een dooie mus. Probeert Bouta met goed nieuws naar buiten te komen. Terwijl er geen moer van klopt.

  Wie gaat dit dan eventueel moeten doen?

  Abrahams met zijn 2-jarige ULO?

  Of een deal sluiten met een buitenlands bedrijf, waarvan 1% voor Su is?

  Bouta pleur op want jullie zijn niet capabel.
  Domme ezels!!!!!!


  Maak melding

 2. Duitsland heeft hier geld voor gereserveerd. Na de oorlod zijn op kosten van Duitsland alle scheepswrakken overal in de wereld geborgen, behalve in…
  Blijkbaar weten ze in Sur niets van of het geld voor de berging is aan Sur hiervoor allang gegeven en is ‘verdampt’.


  Maak melding

 3. Sediba NV heeft samen met enkele productiemaatschappijen dit prachtig project ontwikkelt en heeft kunnen bewerkstelligen dat de hele berging de Surinaamse gemeenschap niets kost.

  Niets is gratis.
  Die schepen varen niet op water.

  De verschillende ministeries en parastatale organisaties, te weten TCT, OW en MAS hebben reeds mondeling goedkeuring gegeven en willen meewerken om dit project voor Suriname soepel te laten verlopen.

  Ze gaan pas hun handtekening zetten wanneer bekend is hoeveel tjoekoe ze gaan krijgen.

  Wordt vervolgd.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 4. Wie of wat is Sebida NV? Het is te hopen dat het geen schuilnaam van de NDP of een subafdeling van OCER is, want dan wordt dit project net zo een luchtkasteel als de diepzeehaven, de brug over de Corantijn, de 18000 woningen, de snelweg met fly-overs naar Zanderij of de spoorbaan van Paramaribo naar Para.


  Maak melding

 5. O waaraan denkt de president van alle Surinamers.
  Als het gebeurt of niet dat zien we dan wel.
  Het feit dat onder leiding van president Bouterse dit zeer Aktueel is vind ik het zelf een medaille waard.
  En nu kijken wat de stront vliegjes ervan vinden.


  Maak melding

 6. Mondeling goedkeuring geven wil nog niet zeggen dat de zaak al rond evenwel is het voorbarig om in dit stadium melding van te maken. Wedden dat wij volgend jaar rond deze tijd nog steeds met dit wrak als uitzicht op de Suriname rivier te kampen hebben?. Surinaamse journalisten moeten nu ophouden om telkens dit soort onzin in de kranten te vermelden , het lijkt alsof er in Suriname continue gedroomd wordt over alles wat los en vast zit.


  Maak melding

 7. Henkes, helemaal eens hoor. Het gaat niets Suriname niets kosten. Straks ga je horen dat de goslar on de weg staat om water te vervoeren naar Barbados. Domme Surinamers wanneer worden jullie nou wakker.


  Maak melding

 8. Sediba nv
  De productie maatschappij gaat hier miljoenen aan verdienen
  Ze kunnen de beelden te pas en te onpas gaan gebruiken bij elke soort film waar schepen in voor komen


  Maak melding

 9. @kolibri
  Henkes, helemaal eens hoor. Het gaat niets Suriname niets kosten. Straks ga je horen dat de goslar on de weg staat om water te vervoeren naar Barbados. Domme Surinamers wanneer worden jullie nou wakker.
  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  KOLIBRI,..HET VOGELTJE MET DE KLEINSTE HERSENEN,..TYPISCH !


  Maak melding

 10. Wat een argwaan. Sowhat als Sediba NV er dik aan verdiend en het probleem oplost zonder dat het de staat Suriname voor of achter de schermen geld kost.

  In Indonesia halen ze illegaal oorlogschepen van de bodem van de Java zee en verdienen aan het schroot. Ofwel de Goslar en de andere schepen op de bodem van de Suriname rivier moeten een makie zijn voor een kraan met een sterke knijper op een ponton.
  Voor de kust van Mauretanie is op die wijze een heel schepen kerkhof van afgedankte vissersscheppen zo opgeruimd.

  Wees blij met het initiatief als het een probleem oplost, voor werk zorgt en de staat geen geld kost.

  Wees aub niet bang dat iemand door eigen initiatief veel geld verdient. Sediba NV heeft haar nek uit gestoken of de kans gezien.


  Maak melding

 11. @JoJo
  Sediba NV heeft haar nek uit gestoken of de kans gezien.

  Geloof je nog in sinterklaas?
  Ik heb het bedrijf opgezocht op Google.
  Er is niets van bekend.
  Kan je mij zeggen wie de eigenaar en de directeur zijn.
  Wie zitten in het bestuur.

  Als jij geen antwoord op deze vragen kan ik jou nooit meer serieus nemen.
  Want ik neem aan dat jij eerst na gaat wat voor bedrijf het is voor dat je er iets positiefs over gaat schrijven.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 12. @@valse Ray 11.39 uur
  Panlo heeft gelijk . Vertel ons waarin hij ongelijk heeft!
  Water export mislukt,staats cassave bedrijf een ramp,naast de andere vele rampen van deze ndp regering!!


  Maak melding

 13. Heel goed idee om de Goslar te Bergen. Onbegrijpelijk dat nooit eerder naar mijn weten werk is gemaakt hiervan. Duitsland zou zeker helpen bij dit vraagstuk en het is echt onbegrijpelijk dat er tot nu toe geen aktie ondernomen is.

  Maar zoals zoveel projecten zal ook dit mislukken. Slechte project management.


  Maak melding

 14. Waarom zijn de meeste van jullie altijd zo negatief??? Vreemd zeg. Ik vraag me af of jullie het wel goed voor hebben met Suriname, want jullie kraken wel bijna alles af.

  Als Sediba NV de Goslar kan laten opbergen en het de Surinaamse Staat geen koper cent kost, maar Sediba NV zelf wel geld aan verdient, vind ik het meer dan prima. Wie weet wat voor werk ze allemaal verzet hebben om dat allemaal voor elkaar te krijgen.

  Wees blij dat het Surinamers zijn die het initiatief genomen hebben om deze zware klus te laten klaren, want als het buitenlanders waren, dan was het wederom moord en brand op dit forum.

  Dames en heren van Sediba NV, dank jullie wel.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamakka)


  Maak melding

 15. @Djamoe

  Het internet verklapt weinig. Er is een adres in Geyersvleit, een CEO en een CFO en enige fantasie van een heel jeugdige die zich webdesigner noemt.

  Of ze fake of serieus zijn is niet mijn issue. Zij proberen iets en steken daar mee hun nek uit, voorwaarde is dat het Suriname geen geld gaat kosten.en dat moet mogelijk zijn als er handel is in het schroot van de Goslar.


  Maak melding

 16. Dan kan de rivier ook gelijk worden uitgebaggerd voor een frisse duik in schoon water.
  De geest van verval en verloedering zal zijn boeltjes pakken en vertrekken.
  Zodat er Afrikaantjes, kottomisies en chinese lantaren bloeien.


  Maak melding

 17. Zodra weldoeners, die in wezen anoniem zijn of je eigenlijk voor hun eigen karretje willen spannen, je proberen wijs te maken dat iets wat ze voor je zullen doen, gratis is, moet je op je hoede zijn. De beroemde spoorbaan zou kinderen en bejaarden ook gratis vervoeren, toen de ‘weldoener’ zijn herverkiezing en daarmee zijn vele privileges w.o. riante salarissen voor hem, zijn vrouw en dochter, veilig waren gesteld, verdween de spoorbaan geluidloos van het toneel en konden de kinderen en bejaarden fluiten naar hun gratis transport.


  Maak melding

 18. Ik heb me weleens laten vertellen dat de Gozlar juist de vaargeul ter plaatse openhoudt. Geen probleem dus… weet de loodsdienst in Suriname vast meer over te vertellen.


  Maak melding

 19. Damsco, die kleine vogel heeft juist alle moois wat jij ooit zou kunnen veroorloven. Ik heb het vermoeden dat je helemaal verloren bent en ook op de zelfde pad gaat als de hele Rovers bende die jij steunt. Ga vooral zo door, je hebt toch niets te verliezen.


  Maak melding

 20. Dit is goed nieuws.
  Sinds ik een kleine jongen was, wil ik dat deze schip weg moet uit rivier.
  Ieder keer als ik het schip zie dan denk ik die moet weg.
  Laatste keer dat ik zag en zo dacht is afgelopen maandag.
  Succes met het bergen.
  Zou mooi zijn als ik betrokken was bij berging.
  Groetjes Somer


  Maak melding

 21. He echte nationalist het volk dat Bouterse gekozen heeft het volk moet zorgen dat Bouterse weg gaat en niemand anders.Maar ja dat wordt moeilijk als de Creoolse bevolking blijft roepen a tranga ma wi tik ING.
  Zolang etnisch denken de boventoon voert en niet rationeel denken in belang van het hele Surinaamse volk en land
  zal het niet beter gaan en worden in Suriname.


  Maak melding

 22. Etnisch denken van de NPS met Arron toen heeft gemaakt dat we zonder tijd voor goede voorbereiding onafhankelijk moesten worden want anders zouden de Hindoestanen wel eens aan de macht komen.De Hindoestanen hebben nooit alleen geprobeerd het land te besturen.
  Denk aan de brede basis politiek van pengel en lachman.
  Voor regering Bouterse had Suriname geen schulden in het buitenland.
  Nu weet het Surinaamse volk niet hoeveel schulden Bouterse heeft gemaakt maar dat het in de honderden miljoenen loopt dat is zeker.
  Dit is pas wan beleid.


  Maak melding

 23. Ik zou graag ook willen dat het slaven schip voor de Marowijne rivier waar in honderden slaven in het diepe zijn gestuurd
  tijdens de koloniale overheersing ook geborgen zal worden dan zal ik echt gerustgesteld zijn


  Maak melding

 24. Vreemd, ik dacht altijd dat de Surinamers zo perfect de Nederlandse taal beheersten. Maar wat ik nu zie, doet mij de haren ten berge rijzen! Wordt er geen Nederlands meer gegeven op de Surinaamse scholen? Mij best, hoor. Maar schrijf dan in Godsnaam in foutloos Engels, in plaats van mijn mooie taal z├│ te verkrachten….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.