Surinaamse Luchtvaart Maatschappij mijdt InselAir

16
Surinam Airways - Surinaamse Luchtvaart Maatschappij SLM

PARAMARIBO, 5 dec – De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, brandt de vingers niet aan InselAir. Sinds het Curaçaose luchtvaartbedrijf in financiële problemen raakte, wordt een voorzichtige houding aangenomen. Er is weinig keus.

SLM-directeur Robbi Lachmising zegt tegenover de Times of Suriname geen risico te willen lopen. Surinaamse paasagiers mogen niet de dupe worden van de problemen bij InselAir. Het is ook waarom de SLM hestopt is met het boeken van passagiers voor vluchten met het Curaçaose bedrijf. Eerder gebeurde het wel, omdat de twee vliegmaatschappijen en zogenaamde co-share agreemeent hebben.

Onder de overeenkomst worden onderling passagiers geboekt. Zo werd getracht te voorkomen dat passagiers te veel zouden lijden van vertragingen. Lachmising vindt dat de overeenkomst nu slechts ‘op papier’ bestaat. Er is geen andere keus dan de ontwikkelingen rond InselAir op de voet te volgen. Eerder haakten de KLM en TUIFly al af, toen InselAir steeds vaker vluchten cancelde.

Bekijk ook:

16 REACTIES

 1. Wordt dit nu ook al gebracht als één van de grote verworvenheden van de huidige Surinaamse regering? Natuurlijk doe je geen zaken met een organisatie die zijn financiële verplichtingen niet nakomt, o.a. ook de Surinaamse bus- en boothouders overwegen al een tijd om geen zaken meer te doen met de Surinaamse overheid, omdat die haar financiële verplichtingen naar de ondernemers in Suriname niet nakomt.

  Hoe staat het overigens met de deal die de SLM had met de president? De president betaalde de SLM een bepaald vast bedrag en de SLM was verplicht op elk gewenst tijdstip een vliegtuig beschikbaar te stellen voor de president wanneer hij b.v. weer eens Obiang wilde bezoeken in Equatoriaal Guinee. Dat normaal betalende passagiers daarmee gedupeerd werden, kon de SLM toen niets schelen. Omdat de president laatst moest meeliften naar Cuba met een andere mislukkeling en de Skeer Force One in de hangar bleef staan, terwijl de grote Fidel Castro niet te vergelijken is met Obiang, neem ik aan dat de SLM geen zaken meer doet met de president. Waarom is ook het openbreken van dat contract niet in de media vermeldt en hebben we nooit gelezen ‘Surinaamse Luchtvaart Maatschappij doet geen zaken meer met Zijne Excellentie President Desiré Delano Bouterse’?


  Maak melding

 2. Lezen jullie het bericht nauwkeurig. Er staat niks over de schuld v Suriname. Het bericht gaat over de slechte situatie waarin insel air een curacaose luchtvaartmij. Verkeert.
  Lees beter en reageer dat met verstand. Daarom word de kwaliteit v waterkant comments steeds slechter.


  Maak melding

 3. @N-wientje
  Lees goed en je zal merken dat de surinamers hun vingers niet durven te branden, De rechters die hun vingers niet durven te branden door bepaalde criminelen te vonnissen ,rechters die hun vingers niet durven te branden en de 2 voodoo poppen zitten als 2 heilige boontjes in dna zaal,2 onbeschaamde niet gewenste gasten Chitan en Sapoen ,dit gedrag wordt overgenomen door de doorsnee burger ,de mentaliteit van vingers niet branden is dat de latest fashion misschien?!


  Maak melding

 4. Off topic
  Lees Starnieuws “Venezuela brengt hoge coupures in omloop”.
  Ditzelfde staat Suriname binnen niet al te lange tijd ook te wachten.
  Ik durf die weddenschap met typetjes als Parbo, Damsco, DTRT en RobG wel aan.


  Maak melding

 5. Suriname kan alle kanten op gaan behalve de goede!!! Het is nu maandag en begint al naar de klote te gaan!!

  Off TOPIC!! Mijn dag is wel goed begonnen, na de vertraging van 5,5 uren afgelopen 19 november Par’bo- A’dam. KLM heeft toegezegd, over te gaan tot uitbetalen van de schade(€ 600,– p.p) binnen enkele weken!!!!! ha ha haaa!! Ik hou van vertragingen!!!

  Als iemand schade heeft geleden en ook met deze vertragingen te maken hebben, dan heb ik het juiste adres alwaar zij kunnen aankloppen tegen een betaling van 25%!!!!! NO Cure no pay!!! maar bij deze is het zeker van schade vergoeding!!! Ik gun een ieder!!!


  Maak melding

 6. @@ Russian roulet!! Dan krijg iknu mijn volle kans en overtuigend te zeggen, dat die Hyena mij ook heeft bestolen en bedonderd en dat is 1 reden des te meer, dat ik hem kan en mag uitschelden en uitmaken voor een BOEF!!! Wat een Klootzak he? die smiecht!!!

  Ik dacht slimmer af te zijn, dat hij mij niet kon bedonderen,maar je ziet het nu wel, hoe het gaan kan!!
  a ma pie… mamapie….a Die rioolrat!! Hij moet het hebben van de SurNeds en de Redimusu’s zoals zij daarginds noemen!!


  Maak melding

 7. Inderdaad onder deze bewind kan ik het niet over mijn hart krijgen om de boel daar te steunen heb genoeg geleverd aan geld/goederen/energie zoals zovelen door de jaren heen voorlopig geen verblijf of vakantie su ik boycot ze paars moet maar in eigen zak gaan of iedereen massaal de straat op dan heb ik respect voor ze


  Maak melding

 8. Wist u dat de SLM op zondag geen visum verschaft op schiphol, met het gevolg dat in Paramaribo aangekomen de passagiers worden geconfronteerd met de typisch surinaamse corruptie taferelen. Zo worden mensen schaamteloos door de medewerkers uit de wachtende rij voorgetrokken. Bovendien kost een visum 5 euro duurder dan wanneer het op schiphol verstrekt wordt. Welke instantie gaat hierover? zo gaan wij toch niet om met onze eigen mensen? Het wordt tijd dat de autoriteiten in Suriname dit soort zaken in goede banen moeten leiden. Anders is de vrees dat dit land rechtreeks de afgrond in gaat.


  Maak melding

 9. Ze denken helaas op korte termijn…als inselair met vluchten staakt..dan is Su gevangen in hun eigen politiek beleid…deze monkies denken alleen op korte termijn…zie afrika als een voorbeeld…jullie beginnen er op te lijken…nog 5 jaar…steek je kop maar in de zand…kondre mang get up…!!!


  Maak melding

 10. anomie

  Ik ben benieuwd wat er aan ontvangen visum gelden achterover wordt gedrukt. Want alles wat contant word ontvangen biedt tig mogelijkheden om te frauderen. Denk maar eens aan eigen gemaakte visum’s die worden verkocht ten eigen bate.
  Als er kans wordt gezien een verblijfsvergunning uit te schrijven en daarvoor geld te ontvangen die niet wordt afgedragen is wel qua controle technische standaarden toch iets dat niet mogelijk moet zijn?
  Datum indiening aanvraag en de datum afgifte van de vergunning vastleggen en vergelijken qua tussen liggende tijd en de naam van degene die heeft getekend voor akkoord.


  Maak melding

 11. Het gaat al jaren fout met suriname sinds mijn geboorte ik ben 56 jr dus het begint niet bij bouta..en hou nu op met het bekritiseren.. Als je van Suriname houd dan zet je je schouder eronder…


  Maak melding

 12. de s l m mijdt insel air , wil geen hulp bieden..

  vergeet niet,, dat de s l m zelf een saka poesoe bedrijf is..,, hoe vaak hoor je niet, dat s l m niet verder kan dan op zanderij rond huppelen of op Schiphol..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.