China renoveert hoofdkantoor BuZa Suriname

60

Minister Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken zegt dat China al vier decennia een goede samenwerkingspartner is van Suriname en van het ministerie. De bewindsvrouw zei dat vrijdag bij de overdracht van het door China gerenoveerd hoofdkwartier van het ministerie. Het land is momenteel zelfs de grootste samenwerkingspartner geworden van Suriname. In 2006 werd het hoofdkantoor van BuZa als een geschenk gegeven aan Paramaribo door Beijing. De renovatie is uitgevoerd door WEIHAI International Economic & Technical Cooperative Company.china-buza3
buza2016

Bekijk ook:


60 REACTIES

 1. Niet erg slim om een ministerie van buitenlandse zaken door het buitenland te laten bouwen of te renoveren. zoiets moet je juist heel zorgvuldig aanpakken en het liefst door architecten en aannemers uit je eigen land laten uitvoeren. De reden is om te voorkomen dat er afluister apparatuur in het gebouw verwerkt wordt. Zoiets is moeilijk te traceren omdat ze vaak onzichtbaar zijn voor het oog. Er is tegenwoordig afluisterapparatuur die kleiner zijn dan een munt die in het beton verwerkt kan worden. Het is bekend dat de Amerikaanse ambassade in Suriname, thans bezig zijn om hun eigen gebouw op te zetten in Paramaribo Noord. Hier werken vooral Amerikanen en is de omgeving afgedekt. Het is ook verboden om daar foto’s te maken.


  Maak melding

 2. Een fantastisch cadeau dat binnen 10 jaar uit elkaar valt en al nieuw cadeau gerenoveerd moet worden.

  Heeft men rommel laten bouwen of is het slecht onderhouden of moest de afluister apparatuur vervangen worden.

  Het zal de schuld van Venetiaan wel weer zijn dat het 2de cadeau van China niet beter besteed kon worden.


  Maak melding

 3. Het is toch een prachtig gebaar van de regering van China om aan de Surinaamse gemeenschap te tonen dat zij meer dan Nederland bereid zijn om Suriname te helpen. De ontwikkelingshelden uit Nederland hebben Suriname geen heil gebracht. het Nederlandse bedrijfsleven werd er alleen beter van. Surinaamse bedrijven mochten de kruimels hebben.

  Mijn standpunt kunnen jullie betwisten maar Nederland heeft bijvoorbeeld nog nooit duizend huizen voor de bevolking in Suriname neergezet.terwijl men in Nederland sinds jaar en dag weet dat er in Suriname een grote woningnood heerst. China laat duidelijk merken dat zij de ware vrienden van Suriname zijn omdat zij een deel van hun rijkdom delen met ons vaderland.

  Off topic:
  Mijn stemadvies: Stem op Denk, stem op Sylvana Simons.


  Maak melding

 4. @RobG
  Zodra jij je mond opendoet vliegt er koeterwaals eruit!!
  Ben je vergeten dat je baasje miljarden aan schulden gemaakt heeft bij China en dat zelfs onze nakomelingen voor generaties lang moeten aflossen?! Aaron wilde onafhankelijkheid ,en Nederland reste niks anders dan die te schenken,wat verwacht je nog meer?Dat Nederland huizen moet gaan bouwen voor de surinamers als geschenk. Dan kan ik alleen maar hopen dat we nog afhankelijk waren van Nederland!No spang als de annexatie van Suriname door China een feit is dan gaat China kartonnen huizen voor je bouwen,.Je vervloekte lijder heeft de boel voor Suriname verpest.\
  En stemmen voor Sylvana Simons?!
  Iemand die vecht tegen kinderfeestjes is ziek!!.Laat haar terug komen naar Suriname hoor dan kan ze gaan vechten met Onze Goedoe PA of meedoen met Goedoe pa!


  Maak melding

 5. Na 41 jaar onafhankelijkheid, nog meer afhankelijkheid met dank aan al die oerdomme paarse debielen die tweemaal bouta en paars geboefte de macht hebben gegeven. Nu zijn velen onder hen de ka en schijten en pissen ze dagelijks zich paars, hoe te overleven. Wat een oerdom paarsvolk.


  Maak melding

 6. Deze regering doet heel goed wat buitenlandse betrekkingen betekend. zo kan je het land goed opbouwen.
  Front was gewoon het achteruit gaan van de natie.


  Maak melding

 7. @@Ray 13.36 uur
  Kan je gewoon een ander nick gebruiken en stoppen om nicks van anderen te misbruiken.!? Je wilt de wereld verbeteren,begin bij je zelf


  Maak melding

 8. Jojo, “Noli equi dentes inspicere donati.”

  M.a.w. men moet een gegeven paard niet in de bek kijken, vooral als je niet in staat bent om dit soort werkzaamheden zelf te bekostigen. Gij ziet liever Nederland dit werk uitvoeren in Suriname zodat zij veel afluisterapparatuur in Suriname kunnen plaatsen.


  Maak melding

 9. Zo gedenkt de diktator van Suriname bouta, Fidel Castro,nu wijlen van Cuba,

  De NDP heeft gisteravond een heuse ‘Fidel Night’ gehouden in het partijcentrum Ocer in Paramaribo. Diverse sprekers betuigden hun dank aan ‘el jefe comandante Fidel Castro Ruz’ zoals hij werd aangeduid. Errol Abrahams presenteerde een uitgebreide biografie van de Cubaanse leider.

  Enkelen, zoals Suresh Algoe, minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij en Celsius Waterberg, arts, voorzitter van BEP en coalitielid, zijn Castro dankbaar voor de geboden kansen aan hen en anderen in de wereld om hun dromen waar te maken.

  ‘We bedanken hem voor wat hij heeft betekend voor de wereld en voor Suriname. We zijn God dankbaar dat we hem hebben mogen meemaken. Het is een voorrecht voor elk mens om ooit in contact te zijn getreden met dit aparte individu door God geschapen. En Fidel was apart’, zei Bouterse.

  En de opkomst onder de ocergangers…

  Weinig belangstelling vanuit NDP-achterban voor speciale avond


  Maak melding

 10. Als China bereid is zijn eigen minderheden bv de Oeigoeren en Tibetanen, die in mijn ogen gewoon Chinezen zijn, te terroriseren en uit te moorden, hoeveel waarde moeten we dan hechten aan de liefde van China voor Surinamers, die voor het grootste deel niet op Chinezen lijken? China is alleen bereid iets voor Suriname te doen als zij er zelf beter van worden.


  Maak melding

 11. @RobG

  Jij begrijpt nog steeds niet dat Suri in handen is van de Chinezen. Het land is verkwanseld aan China. Suri staat hetzelfde te wachten als HongKong. Het is slechts een kwestie van tijd en dan rijdt Suri ook rechts!


  Maak melding

 12. Wat valt er af te luisteren?
  Trakteer die die ambtenaren op een portie en ze vertellen alles door. Geef ze 20 usd en ze kopieeren alles voor je.

  deze Lenovatie kost ons weer 1000 paspoorten voor nieuwe verse chinezen. Suriname is binnen 10 jaar Chinaname of Schuliname. Voor wie zijn anders die huizen die ze hier bouwen???


  Maak melding

 13. Volgens RobG moet men een gegeven paard niet in de bek kijken. Dus als je Suriname iets geeft dan mag het best rommel zijn want het is gratis nietwaar.
  Nederland staat er om bekend dat het kwaliteit levert, vandaar dat Suriname daar projecten aanbesteedt. Voor de Nederlandse bedrijven zijn dat overigens maar kruimeltjes, als men daar van zou moeten leven was men al lang failliet.

  RobG verwijt Nederland dat het Suriname geen cadeaus geeft. Waarom zou Nederland dat doen? Suriname is zo ongeveer gedurende haar hele bestaan een kostenpost en een hoofdpijn bezit geweest. God zei dank wilde men onafhankelijk worden en uit blijdschap heeft Nederland nog wat miljarden cadeau gedaan als afscheidsgeschenk.

  Volgens Bouterse en veel van zijn volgelingen is Nederland inmiddels de grootste vijand van Suriname geworden, dagelijks lees ik hier lelijke dingen over de Nederlanders, en dan zou Nederland maar door moeten gaan met Suriname geschenken geven? Suriname was toch onafhankelijk en een van de rijkste landen in de wereld?

  Feitelijk is het zo dat Nederland nog steeds veel hulp geeft op allerlei gebieden, maar dat mag men niet weten van RobG, de public relations man van Bouterse.

  Zoals al door anderen opgemerkt, China geeft geen cadeaus. Alles is uit berekening, maar dat mag men ook niet weten van RobG. Suriname zou zich trouwens moeten schamen dat men niet eens meer in staat is om zelf een kantoorgebouw te renoveren.


  Maak melding

 14. HOE KAN SURINAME ZELFSTANDIG…OVERAL WERD NOG GEBEDELD WAT EEN SCHANDE.EN NOEMT ZICH ZELFS 41 JAAR ONAFHANKELIJK HAHAHA…ZO SLIM IS DE SURINAMERS WEER OOK NIET,OEPS GELUKKIG NIET ALLEMAAL.KAN TOCH NIET ZIJN. Dat BUZA GEBOUWD IS DOOR EEN CHINEES ..HOE SLIM BEN JE EIGENLIJK,MENSEN,MENSEN..SNAP JE NIET DAT BUITENLANDSE MOGENHEDEN KUNNEN APPARATUUR PLAATSEN OM TE AFLUISTEREN O,O, MENSEN SLIM HÉ….HAHAHA


  Maak melding

 15. @ chantal
  Suries kunnen niks zelf bouwen of verbouwen totaal geen kennis van zaken en altijd alles maar verkloten, dus zaken door aannemers laten verrichten is vragen om problemen.
  Laat de chinees maar heeeel su overnemen want de domme suries kunnen helemaal geen ene moer.

  @ robg
  volg al een tijdje de boelshit die je verkondigd heb echt medelijden met jouw en je zielige vertoning hier. Je noemt jezelf een ICT’er maar je bent gewoon een loopjongen die kabels,kapotte beeldschermen en defecte computers vervangt in een bedrijf dus je bent gewoon poepebille en verreweg van wat jij beweerd.
  Nederland niks voor su ooit gedaan!!!!! blijkt maar weer dat je poepebille bent


  Maak melding

 16. Goede Zaak!

  Nu nog goede ITC-equipment/apparaten met Chinese (afluister)programma’s van hun inlichtingen- en geheimedienst in BUZA op bepaalde plaatsen installeren in het gebouw, onder het mom, is een mooi Chinese spelletje, dat goed is voor de lijf en de geest.

  Terwijl DDB en de rovers in diepe slaap zijn als Paramaribo in brand is, zijn zij dag en nacht op de hoogte wat erin bananenlandje aan de gang is.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 17. @RobG, ik reageer niet vaak op jou mening, maar kan jou nu vertellen dat je de geschiedenis van Suriname echt niet kent. Je schrijft maar iets op zonder te onderzoeken of het klopt.

  Ga maar na hoe de huizen er nu uit zien die de Nederlanders toen gebouwd hadden, dit ten opzichte van de Chinezen. Die van de Nederlanders staan er nog en die van de chinezen zijn vele bouwvallige woningen geworden.
  Ga ook even onderzoeken om hoeveel huizen het gaat. Vergeet die nieuwe projecten niet waar er momenteel nog steeds huizen gebouwd worden door de Nederlanders.

  China is over een paar jaren bezit van een van de mijnen dan zal ik zien hoe de Surinamers hierop zullen reageren. Suriname wordt nu gekolonialiseerd door de chinezen en door niemand anders. Hierover klaagt het volk ook maar de regering luistert niet.
  Bouterse laat straks vele schulden achter voor het volk.


  Maak melding

 18. @Passant

  China geeft regelmatig note books cadeau reken maar dat daar software inzit die de moeder computer ongetwijfeld zullen informeren wat er gebeurd.


  Maak melding

 19. RobG

  U heeft geen idee hoe China opereert. China geeft niets cadeau Ik heb enig referentie kader omdat ik in de aannemerij (ooit internationaal) functioneer.

  Hier even het stappen plan.

  1 >> Dalian biedt aan Suriname asfalt werk en woningen aan voor $ 235.000.000
  2 >> Dalian meldt aan EXIM Bank dat de reele prijs $ 135.000.000 is.
  3 >> EXIM Bank biedt Suriname aan een en ander gunstig te financieren.
  4 >> Suriname tekent bij het kruisje.
  5 >> Dalian dient facturen in welke door Suriamers afgetekend worden waar na de factuur door gestuurd wordt naar EXIM bank die aan Dalian in China voor elke termijn factuur van $ 2.350.000 een korting vam $ 1.000.000 aftrekt.
  6 >> Suriname betaalt daar na over het volle pond rente en aflossing.
  7 >> Uit het te veel betaalde kunnen wat giften gefinancierd worden.

  BAM is in Tanzania goedkoper voor meer en grotere Asfalt projecten en de kwaliteit is aanzienlijk beter.

  Rijdt aub eens over de weg naar Albina en u hoeft geen deskundige te zijn om te weten welke delen door MNO Vervat, de lokale aannemer en Chinezen aangebracht zijn.

  De weg naar Atjoni werd al gerepareerd voor dat men klaar was.


  Maak melding

 20. Het niveau van de discussie en het taalgebruik geeft al aan waarom het met de mensen een puinhoop is: zelfs de commentaren getuigen al niet van respect, beleefdheid naar elkaar en gebrek aan taalvaardigheid.


  Maak melding

 21. @RobG(estoord), je advies om op Denk te stemmen geeft al je bedenkelijke geestelijke en morele niveau weer, triest.
  Ira heeft trouwens wel een behoorlijk goed punt, brand gewoon alles af wat Nl in het verleden (op)gebouwd heeft en praktisch heel Suriname ligt zowat plat, weg notering op de werelderfgoedlijst en veel inkomsten uit het “nog” aanwezige toerisme


  Maak melding

 22. @ Chantal,

  Ik denk dat je al een tijdje niet meer buiten bent geweest, of tenminste niet in Suriname….
  De Amerikaanse ambassade is al een paar maanden geleden officieel geopend. Het fotografieverbod stamt uit de tijd dat de hoge muur rond het gebouw nog niet was opgetrokken. Je mag nu uitbundig fotograferen, hoor. En het Amerikaanse personeel bestond hoofdzakelijk uit de uitvoerder en de bouwcoördinatoren. Het uitvoerend personeel bestond voornamelijk uit Surinamers. En afluisteren doen de Amerikanen ONS en niet andersom. Er hangt al enige weken een drone boven Noord.


  Maak melding

 23. China moet die domme kop van de rioolrat gaan renoveren!! dat zal ten goede komen voor alle Surinamers en anderen!! vooral nu de feestdagen voor de deur is!!! en als het kan, met hoge drukreiniger met volle kracht inspuiten en vervolgens met verse varkens stront de kop inmetselen!


  Maak melding

 24. Franchepane, je kletst maar wat uit je vette nek over China. Je kan geen kant op. Zelfs jouw onderbroek komt uit China. Wedden dat je ook geen waardeloze Nederlandse sokken draagt. Probeer dat niet te ontkennen.

  Russian Roulet, je bent en blijft een valse nicht , een geboren miskleun zonder ruggengraat.Je onrijpe verstand valt als een polderpudding uit elkaar. De onderdelen van je hersenen zijn stuk.Laat je hoofd recyclen.

  Hans van den Broek, ga maar lekker door met zwartepiet spelen voor je broodheren.Je bent en blijft een schertsfiguur. Nederland stopt liever tientallen miljarden Euro’s in het corrupte land Oekraïne, dan in Suriname. Ha,ha,ha jij denkt nog steeds dat jij voor hen op de eerste plaats staat. Mooi niet.


  Maak melding

 25. Robg@
  Lampen lul ,weet jij dat er nog steeds oud tris militaire ,in het binnenland land ziekenhuizen en scholen aan het het opknappen zijn ,in dat mooieland waar je zo verliefd op bent ,maar het je geen moer kan schelen dat het onder hun reet verrot.
  Om dat de Surinamer het niet wil doen,en geheel belangeloos,
  Die bakras doe niks voor sur,nee jullie verdommen het om er iets van te maken stelletje sufferts,j e staat er bij en je kijkt er naar ,krijg jij toevallig 2000 srd in de maand overgemaakt van brood heer desi.j e bent niet eens eerlijk tegenover je zelf,


  Maak melding

 26. Haco, mooi gebaar van de oud Tris militairen die in Suriname voor een paar dagen per jaar oude schoolgebouwen of gemeenschapsgebouwen in de binnenlanden gaan opknappen. Ik voel me ook maatschappelijk verantwoordelijk door naast mijn werk ook twee keer per week als vrijwilliger actief te zijn voor de Nederlandse samenleving. Maar ik heb de indruk dat jij mijn betoog niet begrijpt. Ik heb het over de inzet / bijdragen van de Nederlandse regering m.b.t. Suriname. Het volk van Suriname moet men los zien van de regering van het land. De Nederlandse regering zorgt ervoor dat er miljarden Euro’s worden geïnvesteerd in Oekraïne, een van de meest corrupte landen van Europa.Maar begrijp jij waarom ze weld geld stoppen in een totaal corrupt land als Oekraïne? Ik wel……….!


  Maak melding

 27. Rob g zo als De waard is ziet hij zijn gasten..lekker puhh vo jou blijf maar achter je staart rennen pietje van niks..Je bent erg laag van de richel om te weten over onderbroeken van de chinees kun je nagaan waar jij je rotzooi koopt dagelijks word je van alle kanten op je staart getrapt..whaha je kon je niet inhouden he zware verdelgingsmidellen in je bek en oren hebben ze voor je nodig zodat je beter tegen kritiek opgewassen bent kriel haantje 😙


  Maak melding

 28. Sorry hoor ik kan iedereen een beetje volgen en Ben nog wel de domste/lafste van de klas zelfs parbo en wrong thing maar Rob g is echt water naar zee dragen sommige winden draaien elke richting op maar weinig wol kriel haantje


  Maak melding

 29. WAARHEID
  4 december 2016
  Rob.g …..Wat een logica…dagelijks Stromen..Miljoenen…liters..water..naar……zee….OK? What about eb en…vloed..het strooMt. .terug….!!!!! Joe dong boeriki kaw……econ…oom…..hahaha…..lagere school stof..Echt wen DiDiBri adept….


  Maak melding

 30. Surinamers, kijk naar je zelve, en het land waar in jullie wonen. Wat weet je van jezelf? En wat weet je van je land? Onder zoek jezelf, en onder zoek je land. Maakt niet uit wie of wat je bent. LAAT JE NIET UITBUITEN. SURINAME, EN SURINAMERS ZIJN RIJK, AKKOORDING VAN DE WERELSBANK. WIJ ZIJN EEN VAN DE RIJKSTE LANDEN, EN ZIJN NUMMER 1 IN HET CARRIEBIS GEBIED. DE REST HANGT VAN ONZE REGEERDERS AF. EN WE MOETEN BLIJVEN VEIGTEN VOOR ONS LAND, ONS TOEKOMST, EN ONZE NAKOMELINGEN. WIE ZIJN DIE chinezen? AUB, REGEERDERS, VERKOOP HET LAND NIET. LAAT NIEMAND ONS GOUD UIT BRENGEN VOOR MINDER DAN 70%. HOUW ZE BUITEN. MIJN HART BLOED VOOR MIJN RIJKE LAND, EN MIJN ARME LAND GENOTEN. IK MOET EENS DOOD GAAN, EN VOOR LAND EN VOLK, BEN IK BEREID. REGEERDERS, IK HEB JULLIE IN MIJN SCOOP, ZO, WEET WAT JE MET MIJN , ONS LAND , EN BEVOLKING DOET. IK ZAL DIT NIET LIGHT OP NEMEN. IK MOET ALTIJD MET CHINEZEN VECHTEN, EN DAN WORDT IK OOK NOG GEARRESTEERD ALS SURINAMER, EN ALS HET ZO BLIJFT, DAN FUCK YOUR WET. I AM A ANGRY ANGRY SRANANG MANG IN HET BUITENLAND, VAN JULLIE DOMME WETTEN, EN REGELINGEN, MAAR MIE E TANG LOB MIE SRANANG KONDRE.JAMMER VOOR DEGENEN DIE MET EEN LEGE MAAG NAAR BED GAAN, MAAR IK KOM JULLIE HELPEN.


  Maak melding

 31. Ik ben het eens met de eerste blogger Chantal. Waarom de chinezen de gelegenheid geven om afluister apparaten te plaatsen? Overegens zou me niet verbazen dat Suri instructies krijgen van Beijing in zake buitenlandse politiek. Anders zou Suri daar ook een rotzooi van maken.


  Maak melding

 32. houw de chinesen buiten Suriname, want zij die er al in Suriname zijn proberen het land over te nemen, en dan komen er meer? Aub. Verkoop het land niet, geef onze jongeren de kans om verder te gaan. Hoeveel chinesen zijn in het Nationaal Leger van Suriname? Let me know what i did not know, or tell me a lie.


  Maak melding

 33. Af en toe laat RobG merken wie hij feitelijk is. Gewoon het neefje van Sylvana Simons. Lekker in Nederland wonen, profiteren van alle voorzieningen, maar wel Bouterse aanbidden als de grote onfeilbare leider en schelden op Nederland en de Nederlanders. Dat Surinamers moeten pinaren, daar hebben ze hier geen last van, wel lekker die rot Nederlanders pesten omdat ze haten, en Bouterse vereren omdat hij een grote bek heeft over Nederland.
  .
  Geen wonder dat veel Nederlanders zich af gaan vragen wat al die ex-buitenlanders hier toch doen als ze zo de pest hebben aan dit land en zijn bewoners.

  Beste RobG, geef nu maar toe dat jouw salaris betaald wordt door de Surinaamse ambassade en dat je je elke dag weer schaamt om hier al die pompeuze onzin over het beleid van de Surinaamse regering te moeten schrijven. Als je dat allemaal echt zelf gelooft dan ben je dommer dan ik denk dat je bent.
  Dat geeft gewetensconflicten en die ga je afreageren door persoonlijke aanvallen en scheldpartijen met belachelijke beschuldigingen. Begrijp je zelf niet dat daarmee gewoon je zwakte laat zien? Laat dat soort dingen nu maar over aan Parbo en Do the right thing. Die zijn pas echt gestoord.

  Die miljarden voor Oekraïne komen trouwens niet van Nederland maar van de EU en die doen dat uit politieke, respectievelijk zakelijke overwegingen, net zoals China al die aardige dingen doet voor Suriname. Met jouw deskundigheid en diepgaand politiek en economisch inzicht zou je dat toch moeten zien!

  Een gratis tip: Vermeng af en toe wat kritiek in je verdediging van Bouterse, dan wordt het geloofwaardiger.


  Maak melding

 34. @Roy
  WIJ ZIJN EEN VAN DE RIJKSTE LANDEN, EN ZIJN NUMMER 1 IN HET CARRIEBIS GEBIED.

  je bedoelt zeker: We zitten op een gouden bank maar zijn nog steeds bedelaars….


  Maak melding

 35. @Russian roulet
  Rob-g ik kan je niet volgen(jij je zelf waarschijnlijk ook niet) en vind het je ook niet waard om je uit te kafferen

  maandag 5 december 2016 om 15:58 uur.
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  HEY,..DOMME BOERIKIE RUSSIAN ROULET,HOU DIE PISTOOL TEGEN DIE COCOSNOOT VAN JOU AAN,EN PROBEER HET KUNSTJE MAAR UIT,DE KOGEL GAAT GEGARANDEERD GELIJK RAAK ZIJN,,..OMDAT JE LULT,..PANNENKOEK !


  Maak melding

 36. @ Hans van den Broek

  ZO TE ZIE BEN JIJ EEN KAASKOP STANDPLAATS NOORDZEE,..JE LULT OVER SYLVANA SIMONS,OM WAT ???,ZIJ STAAT HAAR MANNETJE,..TEGEN 90 % VAN DE PANNEKOEKEN,..OLIEBOLLEN,EN BOERENKOOL ETENDE RACISTEN .ZIJ HEEFT NOOOIT MENSEN UITGEMAAKT VOOR RACISTEN,DAT IS WAT JULLIE ERVAN MAKEN.ZIJ VINDT NET ALS ALLE ..WELDENKENDE MENSEN ,HET FEEST RACISTISCH…VOLG MAAR HAAR DISCUSSIES OP YOU TUBE,..EZEL….TROUWENS MET BOERENLULLEN GA IK NIET IN DISCUSSIE ZONDE VAN MIJN TIJD, DAMSCO BOMBELT JULLIE ALLEEN MAAR, DAAR ZIJN JULLIE UILSKUIKENS VOOR…ALS DE HOLLANDERS AAN AL DIE LANDEN TERUG MOESTEN BETALEN,WAT ZE GESTOLEN HEBBEN IN HET VERLEDEN,,,DAN WAREN JULLIE STRAATARM EN LIEPEN JULLIE MET ALLEEN NOG MET PAMPERS ROND…..TURKEN ZIJN FOUT,..SURINAMERS ZIJN FOUT,..MAROCCANEN ZIJN FOUT,..ALLEEN DE MENSEN DIE OP JULLIE LIJKEN ZIJN GOED,..HEY..GEDOUT MAN !!!.BEGINNEN JULLIE TERUG TE BETALEN,WAT JE GESTOLEN HEBT..JULLIE ZIJN VERVLOEKT,WAT JE GEZAAID HEB OOGSTEN JULLIE NU IN EUROPA.HA HA TIME WILL TELL…IK WENS JULLIE NOG VEEEL MEER VLUCHTELINGEN TOE…ZO WERKT DE NATUUR !..JULLIE LOT LIGT NU IN HANDEN VAN TURKYE,GEK HE ?.JULLIE WILLEN EEN TE GROTE BROEK AANTREKKEN,,OLIEBOL ..VAN DEN BROEK.


  Maak melding

 37. @ Hans van den Broek
  Af en toe laat RobG merken wie hij feitelijk is. Gewoon het neefje van Sylvana Simons
  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  HANS VAN DEN BROEK !
  MET OPGEHEVEN VINGERTJE,..BLAO BLAO BLAO,..TSJONGE,HOOGGESCHOOLDE DOMMERIK !..VAL ..ROB G ..MAAR NIET AAN, HIJ IS DUIDELIJK EN GENUANCEERDER,DAN JULLIE ALLEMAAL GROTE FLAPDROLLEN DIE TEGEN HEM AANSCHOPPEN,!!


  Maak melding

 38. Wat en raar figuur is die Damsco eigenlijk.

  Schrijft z’n nickname wel normaal, Maar z’n teksten alleen maar in hoofdletters. Denkt daar zeker veel indruk mee te maken. Stoere vent hoor met al dat geblaas op dit Forum. Iedereen huivert nu waarschijnlijk denk ik en kruipt gelijk in z’n schulp terug.
  Ga lekker zo door Damsco. Wordt je serieus genomen denk je?


  Maak melding

 39. Roy, je geeft blijk gezegend te zijn met een onvolwassen mondsetting. Je emotionele bewustzijn wordt sterk beïnvloed door jouw angstige ego. Jouw mentale bewustzijn wordt nog overheerst door concluderend denken, waarbij je onmiddellijk eigen conclusies trekt uit eenzijdige informatie verkregen van een ” ongeloofwaardige dubieuze ” iemand anders. Jouw aversie tegen China wordt niet door iedereen gedeeld. Jij neemt standpunten over van het lager kader, de voetvegen van het Front.

  Overal in de wereld hoopt men binnen de eigen grenzen Chinese bedrijven of Chinese bedrijvigheid binnen te halen. Overal in Europa bouwt men of stelt men bedrijfsterreinen beschikbaar om Chinese bedrijven binnen te halen. Heb je ook wel gehoord van de nieuwe zijderoute die men thans aan het promoten is. Heel veel Europese landen willen graag dat deze zijderoute ook binnen hun grenzen zal lopen. Het brengt geld, ontwikkeling en werkgelegenheid met zich mee. Als werkgelegenheid zich positief ontwikkeld worden mensen blij en tevreden. Werk verschaft inkomen, en geeft voldoening aan mensen. Deze route zal over land door een groot aantal Aziatische en Europese landen lopen.

  Laten we eerlijk ween. Veel buitenlandse ondernemers staan niet in de rij om in Suriname een bedrijf te beginnen. Wat mij betreft zijn de Chinezen (winkeliers, bouwvakers, wegenbouwers, rijst- en groenteboeren, veehouders,enz) welkom in Suriname. Zij geven een opleving aan de economie.

  Mijn stemadvies: Stem op DENK, stem op Sylvana Simons.


  Maak melding

 40. Robg@
  De fantasie gaat met je op de loop.de Oekraïne word door Europa met een zakelijke overeen komst gesteund,en wat de Nederlandse steun aan Suriname betreft, je geloofd toch niet dat wij geld in een bodem loze put gooien ,bij de onafhankelijkheid,is er een berg geld achter gelaten en er staat nog wat enkele miljoenen te wachten maar die komen als je baasje met pensioen is.
  En over corruptie gesproken op welke plaats staat suriname.
  E!n stemmen op denk,wij zijn in staat om zelf na te denken daar,hebben we silvana niet voor nodig.


  Maak melding

 41. Robg@
  Wij Europeanen, houden de Chinezen op afstand ,vanwegen de levering van dubieuze kwaliteit, kijk maar naar de wegen in sur die aangelegd zijn ,bij afronding project wegenbouw ,moest er aan het begin van de weg al weer gerepareerd worden klasse.nog een maal ,je bent horende doof en ziende blind,ga kijken in jou geliefde land hoe zij het naar de klote helpen.
  En ze helpen niet een paar dagen ze geven hun vakantie op om dit te doen ,ook wij zijn verliefd op dit land,zie vorige posting


  Maak melding

 42. Er zijn Surinamers van creoolse afkomst die van plan zijn en zelfs adviseren om op Denk/Sylvana te stemmen.
  Veel van deze creolen hebben echter wel kritiek op Surinamers van hindustaanse afkomst die hebben gestemd of weer van plan zijn te stemmen op de PVV/Geert Wilders.
  Het kan verkeren, typisch creools gedrag. Altijd maar mekkeren over de hindustanen, nooit eerst naar zichzelf kijken.

  Zag recent Prem Radhakisun bij Powned. Hij noemde DENK de zwarte PVV.

  Zelf zie ik ook geen verschil tussen de PVV en DENK, Beide politieke partijen zijn populistisch bezig. Mocht de PVV de komende verkiezing winnen, zal deze partij er niks van bakken. DENK zal zeker de verkiezing niet winnen, maar mocht deze partij toch met 1 of 2 zetels in de tweede kamer komen, dan zijn de Surinamers vergeten en zal deze partij alleen maar voor de belangen van moslims opkomen en voor Turkse zaken.


  Maak melding

 43. @Damsco, damsco, en nogmaals damsco afblijven van dat witte spul, niet goed voor jou aangezien jij een lichte hoofd hebt.
  joe chipie kaba boi.


  Maak melding

 44. @RoBG

  “Veel buitenlandse ondernemers staan niet in de rij om in Suriname een bedrijf te beginnen. ”

  Beste RobG volgens mij bent u slecht geïnformeerd. Chinezen sluiten en gaan terug. Suriname is qua doiing business bijzonder on interessant en de Chinezen die kwamen waren in het algemeen passanten die een paar jaar in Suriname verbleven om zich daarna elders te kunnen vestigen.

  Uw verhaal over de nieuwe zijde route komt ook uit uw grote duim. Het idee dat landen nog zouden kunnen proberen die route binnen hun grenzen te halen geeft aan dat u droomdenkt. De spoorlijn ligt er al en het gaat er nu om hoe men er vracht op krijgt.

  U droomt ook over industrieterreinen om chinezen te lokken. Het betreft slechts de distributie en de chinezen beheersen onder tussen just in time productie ook heel goed zodat ook de magazijnen steeds kleiner worden.

  U geeft steeds meer en weer aan geen idee te hebben hoe de industrie functioneert en hoe handel gedreven wordt.


  Maak melding

 45. 1000 huizen weet je hoeveel er leeg staan ze zijn te duur en vallen uit elkaar.
  Bouterse had er 5 jaar geleden 10000 woningen beloofd voor mindere klasse het zijn er dus 1000 geworden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.