Stichting 8 December verwerpt idee gedenkwandeling

51

PARAMARIBO, 4 dec – Stichting 8 December en de Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede, zien het nut niet in van een ‘gedenkwandeling’. Ook wordt het idee verworpen om een ‘pad van verzoening’ aan te leggen tussen het monument ter nagedachtenis van de slachtoffers van de 8 decembermoorden in het Fort Zeelandia en het monument van de binnenlandse oorlog.

Het laatste monument is van het comité Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld. Stichting 8 December en de Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede vinden niet dat verzoening nodig is met het comité. “Onze organisaties hebben steeds een norrnale relatie gehad met alle organisaties die zijn opgekomen voor bestraffing van de daders van de tijdens de binnenlandse oorlog gepleegde oorlogsmisdaden.”

Er speelt meer. “Uw comité wordt publiekelijk ondersteund door 8 december moordverdachten en personen, die publiekelijk geprobeerd hebben de nabestaanden te criminaliseren. Op gronden van moreel fatsoen alleen al kan niet van de nabestaanden en ondersteunende organisaties verwacht worden dat zij deelnemen aan voormelde activiteit, te meer daar uw comité zich verzet tegen berechting van de verdachten.”

Bekijk ook:


51 REACTIES

 1. Ik zou ook afstand nemen van dit Comité dat ondersteund wordt door MOORDVERDACHTEN en lieden die zich verzetten tegen BERECHTING.

  Deze gasten zijn gelieerd aan de KUMA GANG.


  Maak melding

 2. Terecht dat ze weigeren om mee te doen.

  Het comité wordt niet alleen ondersteun door mensen die verantwoordelijk zijn voor de decembermoorden en mooiwana maar is een comité die opgericht is door de misdadigers van beide gebeurtenissen.


  Maak melding

 3. De leden van de Anne Frank stichting gaan toch ook niet in op een uitnodiging van holocaust ontkenners en Neo nazi’s om alle slachtoffers en daders van mensenrechtenschendingen in de tweede wereldoorlog begaan, samen te gedenken en herdenken?


  Maak melding

 4. Stichting 8 December en de Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede houden hun aanhangers een worst voor. Ze weten dondersgoed dat het proces zo goed als zeker van de baan is. Niemand zal berecht worden. In plaats daarvan blijven deze rioolratten gevangen zitten in hun haat. Deze ratten staan de eenheid van suriname in de weg. Staatsgevaarlijk bestempelen en voor de komende 10 jaar opbergen in een ondergrondse bunker.


  Maak melding

 5. Een pad van verzoening,zijn ze gek geworden ,je zal voor je daden van jeudig overmoedt moeten bloede, het was geen oorlog maar een strijd van twee machten die er maar op los moorden ,walgelijk ,en dat om aan de macht te komen .berechten dat gaaijes,om te beginnenze hhebben ze suriname in de uit verkoop gezet schandelijk ,denk maar aan goud,bauxit,olie nu ook al zoet water,de lijst woord te lang voor deze oosting,oppositie maak gebruik van uw macht ,u vvertegenwoordigt het volk


  Maak melding

 6. Een pad van verzoening, hoe verzinnen ze het, zeker bedacht door die psychopaat van Hira, dat comitė heeft alleen als doel die 8 december moordenaars, hoofdzakelijk dat gedrocht van Bouterse die tevens de binnenlandse moorden op zijn naam heeft staan, te vrijwaren van strafvervolging.


  Maak melding

 7. Parbo , wat een ontiegelijke laag bij de grondse klootzak ben jij zeg, want eigenlijk noem jij de nabestaanden van de vermoorden rioolratten, alleen om het feit dat ze genoegdoening door berechting van de schuldige(n) willen hebben, gore paarse hufter


  Maak melding

 8. Parbo, de stichting 8 december en de organisatie voor gerechtigheid en vrede hebben geen aanhangers, zij hebben hooguit sympathisanten en die kom je zelfs tegen onder de verdachten, zij willen slechts dat verdachten van meervoudige moord berecht worden, zodat een rechter kan vaststellen of ze schuldig of onschuldig zijn.
  Parbo, ook jij zou je, samen met je baas en Sandew Hira, mogen aansluiten als sympathisant en je mag gerust de NDP blijven aanhangen. Weet jij hoe bevrijdend het zou zijn voor jullie NDPers wanneer een Surinaamse rechter zou bevestigen wat jullie altijd al geloofd hebben, namelijk dat de hoofdverdachte zo onschuldig is als een pas geboren baby.


  Maak melding

 9. @ Parbo,

  Het zijn de moordenaars en de verantwoordelijken van de 8 decembermoorden die de ontwikkeling van Suriname in de weg staan en niet de Stichting 8 December en de Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede.

  Je ziet het. Telkens als de NDP aan de macht komt, glijdt het land de afgrond in. Bouterse die wordt gezien als 1 van de hoofdverdachten kan het land niet leiden. Het is de vloek die deze man met zich meedraagt. Hij mag zich dan bekeerd hebben na alles gedaan te hebben wat is verboden, die vloek kan niet worden uitgewist.
  Het vervelende is dat door de NDP alle Surinamers worden gedupeerd, ook zij die hebben gestemd op de NDP.

  Wat de stichting en de organisatie willen is slechts een eerlijk proces en dat duidelijk wordt wie de daders zijn.
  Ik betwijfel of het nog steeds de bedoeling is om na 34 jaar de daders achter de tralies te krijgen.
  Ook jij zou graag willen weten wie de moordenaar is van iemand die jou heel dierbaar was.
  Elk mens wil dat weten.

  Vroeg of laat zal elke verantwoordelijke voor dit stukje zwarte geschiedenis van Suriname veroordeeld worden.
  Is het niet tijdens hun leven dan zal dat gebeuren als ze ter verantwoording zullen geroepen na hun dood.
  Het kan ook zijn dat degenen die nog in leven zijn, nog een zware weg hebben te gaan tijdens het leven zelf.


  Maak melding

 10. De SURINAAMSE Regering MOET de DOSSIERS met betrekking tot de 8 decembergebeurtenissen voor MINSTENS VIJFTIG JAREN laten plaatsen in een KLUIS waar NIEMAND aan KAN en MAG komen. Dan is dit HYPOCRIET GEZEUR van EEN DEEL van de NABESTAANDEN, VOORGOED althans voor LANGERE TIJD OPGELOST.

  Nederland waar deze Nabestaanden zo PRAT op gaan en dát DEEL van de NABESTAANDEN, hebben NOOIT de TUSSENKOMST van een RECHTER VERZOCHT laat staan GEËIST met betrekking tot de ACHTEROVER GEDRUKTE DOSSIERS.

  De Nederlandse POLITICI, waaronder mensen uit Nederlandse KABINETTEN, met wie deze NABESTAANDEN steeds ZOGENAAMD op 8 december, in onder andere de Moses en Aaron Kerk in Amsterdam als een SOORT ‘ELITE’ om ERBIJ te WILLEN horen de 8 decembergebeurtenissen herdachten, hebben RESPECTLOOS voor de NEUZEN van deze LANDVERRADERS deze DOSSIERS voor MINSTENS ZESTIG JAREN achter “SLOT en GRENDEL” geplaatst.

  Daar heb ik niet eens ÉÉN van deze SCHOOTHONDJES over horen ZEUREN. REDEN waarom? Het zijn LAFAARDS en het BLIJVEN LAFAARDS.

  Daarom MOET de SURINAAMSE REGERING, NOOIT en te NIMMER TOEGEVEN aan deze LANDVERKOPERS en LANDVERRADERS.

  Hun LEF is als die van een SLAAF. Hun EIGEN mensen TERRORISEREN met ONWAARHEDEN, BEDRIEGERIJ, LEUGENS, BEDROG en ga zo maar door.

  Bij elke REVOLUTIE zijn ALLEN VERLIEZERS en ALLEN WINNAARS, tenminste als je jezelf SURINAMER acht.

  Na ZEVENTIG JAREN gaat Nederland met GROTE MOEITE het PROCES met betrekking tot de MISDADEN door NEDERLAND begaan in INDONESIË STARTEN. Nu dat alle nog in het leven zijnde mogelijke GETUIGEN, in de BUURT van de HONDERD jaren oud zijn.

  SARCASTISCHER kun je, je het niet VOORSTELLEN.

  En met deze Nederlandse Regering worden er jaarlijks de 8 decembergebeurtenissen herdacht door de Surinaamse ZOGENAAMDE ‘ELITE’, noem ze GERUST LANDVERRADERS.

  Door BEWIJSLAST te VERDONKEREMANEN door ons KOUDE KIKKERLANDJE, is de ENIGE en LOGISCHE CONCLUSIE: GUILTY!

  Als men deze AFVALLIGEN zo ziet, dan KLINKT het misschien HARD, maar zijn de 8 decembergebeurtenissen een HAAST ONOVERKOMELIJKE INGREEP geweest, waarbij men het zou moeten hebben over TWEE (of meer) SCHULDIGEN en/of TWEE (of meer) ONSCHULDIGEN tegelijk.

  Bij het zetten van STAPPEN of er nou een ‘gedenkwandeling’, GEDENKTEKEN, MONUMENT, enzovoort komt, moet de SURINAAMSE REGERING de ASSEMBLEE raadplegen en niet deze NEOKOLONIALE VERSLAAFDEN. Gewoon een MEERDERHEID zien te verkrijgen in de NATIONALE ASSEMBLEE van SURINAME en dan uitvoeren wat GOED wordt GEACHT.

  Zolang de DOSSIERS in Nederland achter “SLOT en GRENDEL” vertoeven, valt een RECHTVAARDIGE CONCLUSIE met de BESTE WIL van de WERELD omtrent de 8 decembergebeurtenissen, ONMOGELIJK te stellen.

  Nederland POSITIONEERT zichzelf door haar houding volgens elke LOGICA, DUIDELIJK als SCHULDIGE en HOOFDVERDACHTE.

  ERGO bij een REVOLUTIE zijn we ALLEN VERLIEZERS en ALLEN WINNAARS.

  HOLLAND ERKENT BIJGEVOLG de SURINAAMSE REVOLUTIE van 1980.

  Met z’n ALLEN VOORWAARTS GAAN, of we het nou WILLEN of niet. Met z’n ALLEN de RUG VOORGOED RECHTEN is de MEEST PRAGMATISCHE OPLOSSING.

  IF IE LOB’ A OKRO, IE MOES’ FOE LOB’ A SIRIE!

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 11. En daarmee raak je de kern van de discussie. De waterkant kampeerders hebben een selectief geheugen als het gaat om een controversieel onderwerp als de staatsgreep. We weten allemaal dat Nederland een vies spelletje heeft gespeeld. Dossiers die voor 60 jaar achter slot en grendel liggen. Hoezo niks te verbergen. In tussen staan er wel mensen klaar om met het vingertje wijzen. En maar janken in de mozes aaron kerk voor gerechtigheid. Niemand van de zgn nabestaanden die maar vraagt om de dossiers. Zo hypocriet als de pest. Hoogste tijd om deze oude rotzooi te begraven. In Suriname interesseert het niemand wat, alleen een handvol raddraaiers die kabaal willen maken.


  Maak melding

 12. De stichting 8 december en de Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede verdient alle steun.

  De moordenaars gebruiken Hira om hun veroordeling te ontkomen. Vergeving komt van de slachtoffers en niet van de moordenaars onder welke mom dan ook.

  Zij kunnen wel vergiffenis vragen van de slachtoffers. Dat zou goed zijn voor de slachtoffers en de gemeenschap Maar dat doen ze niet.


  Maak melding

 13. Doe het foute ding@
  Over hypocriet gesproken ,dan sta jij voorop , als jij vind dat er maar op los gemoord kan worden omdat er 2 figuren aan macht wilde komen ,wij hebben er van geleerd ,nou jullie nog,
  Wij hebben geleerd van de bullshit die daar plaats vindt.j jullie wisten van de Nederlandse historie wat betreft Indonesië,okk daar waren twee partijen die zich schuldig maakten !moorden.
  Na 1982 deden jullie het dunnetjes over,je wist wat er ging gebeuren,
  en als je historische feiten wil vertellen ,moet je schromen om alles te vertellen,anders wordt je ongeloofwaardig,je doet nu precies eender als wij dus hoezo hypocriet,zand er over,als wij echt van die klootzakken waren was er van Suriname niet veel over sufferd


  Maak melding

 14. GrietjeBie, je hebt een te MOOIE naam (nickname) voor zo’n MENSONTERENDE SCHRIKREACTIE op een DEGELIJK en RECHTVAARDIG STUK.

  Voortaan ben je voor mij niet die GrietjeBiedie maar een TIENGIE FOWRU, zo’n LLBB-er – Laster, Leugen en Bedrog als een Bezetene met de DUBBELE LeBa VLOEK.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 15. Wat denken bouta,do the Wrong thing ,Parbo en de rest van de nog in leven zijnde moordenaars van 1982?
  Geloven ze echt dat ze op wanneer op pad van verzoening zullen begeven dat 15 blije en dolgelukkige zielen ze gaan omhelzen?!
  Hell No!!!!
  Suriname wat gebeurd er met je?!
  Heet het land nog steeds Suriname of zal het worden Land van Verzoening!!
  God help ons,waarom hebt Gij Suriname verlaten en ons achtergelaten met de ndp hyena’s!?


  Maak melding

 16. Schuldigen doen er alles aan om de schuld af te schuiven op anderen.
  Schuldigen zullen altijd hun uiterste best doen om hun handen in onschuld te wassen.
  Schuldigen wijzen altijd met hun wijsvinger naar anderen en staan er niet bij stil dat tegelijkertijd 3 vingers naar hen zelf wijzen.

  Dat er mensen zijn die deze schuldigen met alle macht verdedigen zegt veel over hen zelf, dan over anderen die gerechtigheid en principes hoog in het vaandel hebben.


  Maak melding

 17. @ parbo,damsco en alle slijmmerds op de loonlijst van Bouterses propaganda machine.
  Shame on you, shame on you, shame on you, een miljoen keer.

  Karaktermoord is even erg als letterlijk iemand vermoorden.
  Maar karaktermoord is wreder maar ook erg laf. Lagie moro dagoe noemt men dat.


  Maak melding

 18. Ray, Jiyani jullie zijn de LASTERAARS en GROOTSTE LAFAARDS hier op de site de LLBB-ers – Laster, Leugen en Bedrog als Bezetenen met de DUBBELE LeBa VLOEk als STRAF tot in Lengte van Dagen. Jullie ‘gezicht’ LIJKT op ‘gerechtigheid’.

  Ik ge jullie uit jullie DROOM helpen: LASTER, LEUGEN en BEDROG als BEZETENEN, heeft NIETS van doen met GERECHTIGHEID.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 19. Do the Right thing,

  Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten.
  Maar wederom reageer je alsof ik je heel hard op je ballen hebt getrapt, daarmee geef je aan niet tegen de waarheid te kunnen.
  Jouw leugens zijn snel, maar de echte waarheid heeft nog altijd veel langere benen.


  Maak melding

 20. @Do the wrong thing,
  Wij willen gerechtigheid voor de 15 slachtoffers die op brutale wijze zijn afgemaakt door je baasje!!!
  Als je het eens had geweten hoe je lijder liegt en bedriegt niet te vergeten hoe hij jullie omkoopt….jullie omkopen is niet duur een bordje Gratis BB met R doet wonderen voor hem.

  Gerechtigheid Nu…..
  Straf bouta nu eindelijk,Preet Bharara do the job for us!
  De surinaamse rechters na 1982 gaan bezwijken want zoveel druk van bouta kunnen ze niet weerstaan!!
  Zodra we horen dat de zaak voorgaat weten wij al dat de rechters ziek zullen zijn,dat ze nog moeten toetsen,of gewoon dat ze voor 1 dag onvindbaar zullen zijn!!
  Het zijn bobojantjes en bouta plaatst zijn rechters dan die als dank geen vonnis willen uitspreken en dan zich onbevoegd verklaren.Belachelijk!!


  Maak melding

 21. Parbo@ halve gek dat je bent waarom blijf je niet inhoudelijk bij de zaak waarom wijd je uit naar Nederland heeft Nederland de trekker overgehaald in fort zeelandia dat het niemand zich in Suriname interesse in deze zaak heeft is misschien omdat ze bang zijn

  laat me


  Maak melding

 22. Aldus de man die lijdt aan de Bouterse syndroom. Er gaat geen dag voorbij zonder dat je aan Bouterse denkt low life idiot. Jouw Preet B. kan de pot op. Niemand gaat ons president berechten en zeker niet in Suriname. En als dat wel gebeurd maken we Santo Boma met de grond gelijk. Een nieuwe revolutie is dan op handen. Iedere rechter weet dat. Bouterse heeft gebruik gemaakt van de middelen binnen de grondwet. En daar is niks verkeerds aan. Ray kap met deze onzin. Als de suri’s af willen van Bouterse dan kan dat in 2020 dmv verkiezingen. Tot die tijd je k. smoelwerk houden.


  Maak melding

 23. Parbo@
  De wens is de vader van de gedachten.wat denk je als er werkelijk een democratie komt , dan breekt de pleures uit en dan maar hopen dat een ieder zich kan beheersen,


  Maak melding

 24. @Parbo

  U benaderd het 8 december proces vanuit een machtsdenken en niet vanuit het recht van de mensen resp. slachtoffers.
  U sleept Nederland er bij en net als of zij willens en wetens zaken 60 jaar verborgen houden en daar door schuld trachten te verbergen. Dat is niet zo. Suriname houd haar archief ook gesloten en zolang Suriname haar archief dicht houd kan Nederland haar archief niet openen omdat het dan de vuile was van een “bevriende” natie openbaart.
  Dan wordt Nederland een onbetrouwbare vriend. Dus Parbo zodra de minister van Buitenlandse zaken om het openen van het archief vraagt dan gaat het open.

  U brengt alles terug tot haat van de slachtoffers. U zou het ook kunnen zien dat de slachtoffers in de kou gezet zijn door op volgende regeringen en de falende rechtstaat, zowel in de NDP als Front perioden.

  Deze mensen hebben recht op rechtspraak.

  Parbo u zult toch moeten onder kennen dat Bouterse en zijn mede verdachten er alles aan doen om het proces te ontgaan zonder dat het tot een oordeel komt.
  In een normale wereld ondergaat men de uitspraak van de rechter. Geen uitvoerende macht kan zich daar boven verheffen.


  Maak melding

 25. Jojo zeg nu eens eerlijk Bouterse wordt toch nooit veroordeeld. (Los van de schuld vraag). We kunnen toch beter focussen om er iets van te maken.


  Maak melding

 26. Doe het foute ding@
  Moiwana slaan we voor het gemak over ,Jezus wat een lul ben jij zeg,jij beroept je op een revolutie,krommer moet het niet woorden,er waren twee nachts figuren die om de macht vochten en lustig op los moorden schandalig vrouwen kinderen on gewapende ,triest Go wat een hypocrisie,vergeten nooit,vergeven evenmin, grondwet en mensen rechten zijn geschonden,en wat Indonesië betreft dat is onze verantwoordelijkheid niet die van jullie, mafkees


  Maak melding

 27. Ik hoop dat deze mensen een keer rust zullen vinden ook al zou deze moordenaar Bouterse dood zijn. KARMA zal zijn werk doen.

  Sommige NDP,ers hun vaders zijn niet van dichtbij vermoord. Deze NDP,ers staan achter een van de grootste moordenaar van Suriname.
  Laten zij maar gaan onderzoeken hoe al dat geld van de Staat Suriname verdwenen is onder deze dictator Bouterse.

  Er wordt een weg gemaakt die haast 3x betaald wordt en tot heden is het niet goed afgerond. Vraag aan Boefdraad waarom hij tegenstrijdige antwoorden geeft om geld te gaan lenen. Leugens regeert onder deze regering.

  Geen waarde en normen en dit zegt mij genoeg hoe men door het leven gaat.

  Een stukje info:::

  Henk Aaron heeft de onafhankelijkheid in Suriname gebracht en heeft toen contacten gelegd met Cuba, Venezuela, Engeland en China en NIET Bouterse heeft dit gedaan.

  Vandaag doet Bouterse alsof het door hem komt. Hmmmmm

  Vandaag in Ocer wordt een herdenking gehouden voor Castro, maar vergeet niet dat Bouterse die Cubanen toen het land hadden uitgestuurd.


  Maak melding

 28. Sommigen onder jullie zijn zo bezeten van het Boutasyndroom dat jullie geen scheiding meer kunnen zien tussen recht en onrecht.PARBO EN DO THE RIGHT THING..zouden jullie dit onderwerp (de december moorden)ook zo hebben gezien,bekeken en benadert als je vader een van de 15 mannen was??Ben benieuwd wat jullie antwoord is en niet een hoop fratsen.


  Maak melding

 29. Dat “comité Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld” is niets anders dan een stel paarse, hypocriete ratten betaald door een stel moordenaars die hun straf willen ontlopen.


  Maak melding

 30. @@ Parbo!! Ik denk dat die moordenaars eerder jouw moeder heeft verkracht en vervolgens heeft jou moeder jou gebaard als een ongewenste kind, maar naar mate dat kind ( jij dus) ouder werd, ben je een ongewenste rioolrat en de Stinkende Awarie geworden. Pleeg zelfmoord uit eigen respect!!! en als dat niet doet, wens ik jou de allerergste ziekte toe!! hoop dat je gaat creperen!! Dolle Hond!! Ik hoop dat de slachtoffers ontwaakt en jou komt ophalen!! en misschien ook elke nacht in jou droom komen samen met je baasje!!

  @@ JOJO!1 dat je durft tegen die hufter Parbo nog U te zeggen!!


  Maak melding

 31. We hebben het over mensen die landverraad hebben gepleegd. Deze mensen opereerden voor buitenlandse mogendheden welk Suriname wilden destabiliseren. De revolutie was nodig om de chaos te herstellen. Tijdens revo vallen ook wel eens doden. Goes with the job.


  Maak melding

 32. @Parbo

  Over welke revolutie heb je het??? Je hoort inmiddels te weten dat de revolutie geen revolutie was, maar een ordinaire coup van een stelletje ontevreden sergeanten. Die het volk heeft probeerden wijs te maken dat de regering collectief corrupt was en dat Nederland zich als kolonisator gedroeg.

  Wel nog nooit in de geschiedenis van Suriname heeft de economie van het Land zo veel te verduren gehad als tijdens Bouterse met zijn NDP en heeft de voormalige kolonisator in diezelfde periode geprobeerd zoveel mogelijk diplomatiek afstand te proberen te nemen. Mensen hebben geen verraad gepleegt, Bouterse had deze moorden nodig om het volk naar zijn hand te zetten. Bouterse heeft altijd geprobeerd uit eigen lijfsbehoud het volk wijs te maken dat verraderlijke elementen het land onveilig proberen te maken zonder enige vorm van bewijs hiervoor.

  Wat denk je van het scenario welk Bouterse nu zelf uitlokt, nl. een volgende staatsgreep, maar wel eentje waarvan hij nu zelf slachtoffer van wordt?? Ga je dat dan ook goed praten en zo nee waarom niet??? Of gaan we stellen …Goes with the job.?


  Maak melding

 33. Het collectief geheugen van het Surinaamse volk..

  Een dynastie om tot op het bot met de grond gelijk te maken…een zogenaamde revolutie die ons volk heeft verdeeld en heeft verarmd…

  Hoe anders zou de toekomst van Suriname niet zijn gelopen zonder de sergeanten coup van 25 februari 1980…

  Wat een fucked up volk zijn wij niet geworden met z’n allen…

  Onze verworvenheden van een onafhankelijk Suriname in 1975, onze welvaart, onze toekomst, onze dromen..in 1 nacht in februari 1980 met een paar jachtgeweren weggeschoten…

  …Weg welvaart, weg toekomst en weg dromen van een vreedzaam en tot 25 februari 1980 rijk en vredig volk…

  Suriname is niet meer….


  Maak melding

 34. parbo
  Aldus de man die lijdt aan de Bouterse syndroom.
  Niemand gaat ons president berechten en zeker niet in Suriname. En als dat wel gebeurd maken we Santo Boma met de grond gelijk. Bouterse heeft gebruik gemaakt van de middelen binnen de grondwet. En daar is niks verkeerds aan. .

  zondag 4 december 2016 om 17:37 uur.

  ******************************************************************
  @ Parbo … geen weldenkend Surinamer lijdt aan de Bouterse syndroom … Ray in geen geval … misschien …. FEDI SEISBURG … broer en kameraad van KILER BOUTERSE. By the way … wat is de { lidw. } Bouterse syndroom? ….. d.i ….denk ik …. lijden aan MOORDDADIGHEID.
  Jullie paarse DIEVEN, FRAUDEURS, MOORDENAARS lijden aan de { lidw.} Bouterse syndroom … kan niet anders ………….

  @ Parbo … jou president … the MASTER KILLER … zal nergens anders berecht worden dan in de Rep. Suriname. Na de berechting volgt … EENZAME OPSLUITING … in het nieuw te bouwen ALCATRAZ. Gaan jullie dan Santa Boma met de grond gelijk maken? … dan zijn we in één { 1 } keer verlost van … MASTER KILLER DESIRE DELANO BOUTERSE .. en zijn TRAWANTEN.

  @ Parbo … ” Bouterse heeft gebruik gemaakt van de middelen binnen de grondwet ” … what are you talking about … IDIOT …. stond/staat er in de grondwet dat militairen naar de macht mogen grijpen? Staat/stond in de grondwet dat militairen … weerloze burgers als honden
  { zgn op de vlucht … in de rug } mogen doodschieten?
  Diezelfde grondwet … de zelfde regels … zijn momenteel op jullie paarse DIEVEN, FRAUDEURS, MOORDENAARS, KLEPTOMANEN … van toepassing.

  @ Parbo … let me tell you one thing …. IDIOT … de bedoeling was/is om het INTELLECT uit te schakelen … en dat is jammer genoeg gelukt … zodat jullie paarse DIEVEN vrij spel hebben …. maar … het zal niet lang meer duren.


  Maak melding

 35. Vervloekt zijn moordenaars tot in de derde generatie alsook allen die deze moordenaars aanbidden en vereren van prof, mr, dr., ig awariedomrie tot paars debiele, oerdomme dwaze idiote straatzwerver…wo ka


  Maak melding

 36. 1 , een, wang, one, uno wc worm is miljarden malen wijzer dan al die hersenloze bezeten paarse oerdomme debielen, dwaze, idiote zombies samen. Wo ka, het domste volk op deze aardbol, aanhnagers van het onrecht en onberechte misdadigers, moordenaars en drugbonzen. Na dagu poepe partij.


  Maak melding

 37. Alle ndplee ers zijn als wc wormen die vreten en drinken uit de paarse corru
  pte misdadige gewetenloze, onberechte lijder I ‘m nasty, wo ka, wahahahahahaahahhaahahaha


  Maak melding

 38. @ Parbo
  “Jojo zeg nu eens eerlijk Bouterse wordt toch nooit veroordeeld. (Los van de schuld vraag). We kunnen toch beter focussen om er iets van te maken.”

  Als de rechtsstaat onder graven wordt heb je niets meer om je op te focussen.

  Ik raad u aan het boek “Why Nations fail” vertaald naar “Waarom sommige landen rijk zijn en andere Rijk”.
  Het verschil blijkt te zitten in dat in de echt rijke landen de mensen weten dat ze door een functionerend rechtssysteem beschermd worden.

  Het boek begint met een beschrijving van de plaats Nogalis. met een Texaanse zijde en een Mexicaanse zijde en een hek in het midden. Min of meer de zelfde mensen en een wereld van verschil.

  Parbo in kan uw houding heel goed begrijpen omdat u net als ik moe bent van het gedoe. Er is echter maar een oplossing en dat is de oplossing van het recht en niet die van zand er over. Bij het laatste blijft het altijd smeulen hoe lang het ook duurt.

  Veel mensen aan beide zijden zijn opportunisten. Echter zonder een transparant beeld zal er nooit verzoening kunnen ontstaan op een manier dat er een PUNT achter gezet kan worden.

  Of Bouterse zolang zal leven dat hij ooit gestraft zal worden weet ik niet. Wat voor mij heel duidelijk is dat volgens internationale maatstaven en het Suriaamse recht hij voor de rechter zal moeten verschijnen.
  Voor zij die geloven hoeft dat niet in het hiermaals te zijn.

  Onder tussen houdt Bouterse alle ontwikkeling van het land op omdat niemand die wat wil of die wat kan zaken met Bouterse en vrienden doet


  Maak melding

 39. Schending van mensenrechten is een Internationaal vergrijp. De Nationale Debiele Personen denken dat de MOORDENAAR de dans zal ontlopen, niets is minder waar. Linksom of rechtsom berechting zal volgen.
  Maar, voorstander zijn van verzoenen en vervolgens de mensen waarmee je wil verzoenen PARBO, voor “rioolrat” uitmaken lijkt meer op herhaling van de slachtpartij op 15 onschuldigen. Het zou mij niet verbazen wanneer blijkt dat jij één van de moordenaars bent. Wat een niveau, lijkt op verzoen of ik schiet.


  Maak melding

 40. @Henkes
  De leden van de Anne Frank stichting gaan toch ook niet in op een uitnodiging van holocaust ontkenners en Neo nazi’s om alle slachtoffers en daders van mensenrechtenschendingen in de tweede wereldoorlog begaan, samen te gedenken en herdenken?
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Wat een domme vergelijking zeg .


  Maak melding

 41. Supposed to be about the material I was in search of, thanks a lot! An individual rescued me from the handful on the sides books along with Look for answers for this theme! Because of an individual My partner and i done work with the intostutiin and I can to attend sleeping!


  Maak melding

 42. To me graphic design could potentially be a career pathway for me in the future. I personally love to see all of the different things people have created. I think that creating things on the computer is really interesting and i love to see all of the things created to advertise products in the world.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.