‘Monopolie Surinaams water in verkeerde handen’

83

PARAMARIBO, 3 dec – De regering heeft een strategische blunder begaan. Het monopolie over drinkwater in alle Surinaamse rivieren had nooit aan een buitenlandse onderneming mogen worden gegeven. Dit stelt de Raad van Vakcentrales in Suriname, Ravaksur.

Nu heeft de regering het Nederlands-Zwitserse Amazone Resources voor veertig jaar toestemming verleend. Maar hoe zit het dan met de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij? “Het is het enige gespecialiseerde waterbedrijf van de staat. Dus het moet alle concessies krijgen. En als mensen zaken willen komen doen, moet ze daar naar toe”, zegt Ravaksur-voorzitter Robby Berenstein tegenover de Ware Tijd.

Het is het model dat al decennialang werkt voor Staatsolie. Het model uit de jaren tachtig dat moest afrekenen met ‘buitenlandse uitbuiting’. Berenstein komt wonderwel tot dezelfde conclusie als de tegenstanders van uitbuiting toen: “uitverkoop van onze natuurlijke hulpbronnen.” Bovendien zou Suriname geen water mogen exporteren zolang duizenden Surinamers het kostbare goed nog ontberen.

Bekijk ook:


83 REACTIES

 1. Leugen op leugen, liegen en bedriegen en nu blunder op blunder!!

  Deze paarse kakkerlakken en de rioolratten van de jaren 80, gaan de Surinamers straks hun pis laten drinken!!!
  Hopelijk maken de SUUS geen blunder om deze inderdaad te gaan drinken!! Ik merk wel dat er sommigen zijn op deze forum, wier wel gedronken hebben. Dat merk je zo aan hun postings!!!


  Maak melding

 2. Niet te filmen he de opstapelingen jaja haha volk zit zelf zonder water en ze zijn ook nog trots..de lokale bevolking die het op hun manier nog goed hebben er is geen SCHAAMTE om heel het land in verdoemenis te zien gaan


  Maak melding

 3. Falen is de eeuwige mantra van NDP bestuurders. Het wemelt van de incompetentie binnen de partij. Ze willen veel maar ze kunnen niks. Werkelijk alles gaat mis. Olie, Goud, Casave, Cocos, Energie, Water, SLM, Bouw woningen, Zorg etc etc alles wat de paarse roversbende aanraakt is gedoemd om te mislukken. Ben eigenlijk wel benieuwd naar de reacties van de paarse aanhangers want ook dit zal weer bedekt worden met de mantel der liefde.


  Maak melding

 4. Straks gaat Su misschien water moeten terug kopen van de buitenlandse partij!!! Was er dan werkelijk geen Surinaamse ondernemer die dit kon doen….? Volgensmij is er onder de tafel flink geschoven…….anders begrijp ik deze deal niet!!!


  Maak melding

 5. dan rest er maar 1 ding,,,, doodschieten diegenen die hiervoor aansprakelijk is…..er is onderhands geld mee verdiend, u ziet het dat surinamers graag voor geld hun land zelf verkopen…dus nu ook weer……


  Maak melding

 6. De gunning is bij Presidentieel Besluit gedaan. Wie wat heeft gekregen is duidelijk. 40 jaar water exporteren, man man. Er is geen weteschappelijk onderzoek geweest of het wenselijk is, geen inventarisatie van het voorraad water en wat de toekomstige noden van het water zal zijn. Pats boem ja bakra boi je mag water exporteren van al onze rivieren voor 40 jaar. Zelfs de foetoeboi DNA heeft haar toestemming niet gegeven of gehoord in zo verstrekkende overeenkomst.

  We moeten van deze ramp deal af. Met goede wetgeving inclusief een raamwet voor waterhuishouding kunnen we de fout van DDB corrigeren. Verder een Presidentieel besluit kan door een nieuwe president te niet worden gedaan. Een nieuwe president is niet gebonden aan de besluiten van zijn voorganger wel aan de wetten goedgekeurd door de DNA.


  Maak melding

 7. Erg he om zo te beginnen te denken maar begrijp het wel het volk moet massaal opstaan liever te laat dan nooit om zichzelf en land te zegenen


  Maak melding

 8. Deze soort vergunning gun je niet zomaar aan iemand, als er onder de tafel niet aan wordt gewerkt. Het tjoekoe cultuur wordt door de bende van bouta genadeloos geëtaleerd. Het onder tafel vergunning ….


  Maak melding

 9. En wat vind de “Waterkant econoom”, drs Bakba afgestudeerde van de bakba universiteit, de zekere R. G. ??

  Onvoorstelbaar dat zoveel Suries hun ogen en verstand gesloten houden.

  Of heeft die “bakra basie” dan toch gelijk .. “Surinamers zijn dom en lui” ?? !! ??


  Maak melding

 10. Ja dat krijg je ervan als DDB en de rovers niets van de hoed en de rand weten.

  Wat ze wel weten is, oa:
  – andersdenkenden vermoorden,
  – de macht op ondemoctratische manier naar zich toe te trekken en een staatsgreep te plegen,
  – zich zelf te verrijken,
  – mensen omkopen,
  – familieleden, naaste rovers domeingronden/houtgronden, gronden waar goudvoorraden in voorkomen enz te geven,
  – armoede bewust te laten ontstaan bij het totale volk,
  – chaos te creëren,
  – een systeem op te zetten om mensen te onderdrukken, , angstig, monddood, apathisch, amnestiewet te wijzigen, terug roepwet, rechters te benoemen die voor hem werken en niet voor het land en internationale verdragen, enz te maken om zo de macht in handen te blijven houden,
  – enz, enz, enz

  Met DDB en de rovers zal er geen vooruitgang, welvaart en welzijn komen in Suriname, omdat ze geen verstand hebben om plannen te maken en zaken hiervoor te onwikkelen op korte, middellange en lange termijn.

  zie:
  – overeenkomst IAMGOLD,
  -overeenkomst NEWMONT,
  – overeenkomst Nederlands-Zwitserse Amazone Resources voor veertig jaar toestemming is verleend,
  – obliagatielening,
  – leningen bij buitenlandse banken,
  – cassavemeel/teeltfabriek,
  enz, enz.

  Deze gasten zijn daar voor hun enige eigen belangen, oa:
  -niet in SB en andere buitenlandse gevangenissen levenslang opgesloten te worden,
  – zichzelf te verrijken en het volk in armoede te laten leven,
  – alle macht in handen te houden om het volk te onderdrukken, apathisch te maken, enz.

  Sari (His)torie

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 11. Als Surinamers een beetje wereldse kennis opdoen zullen ze erachter komen dat bepaalde gespecialiseerde waterbedrijven over de hele wereld zoetwaterbronnen opkopen en Suriname is daarin geen uitzondering. Zoetwaterbronnnen zijn immers net zo kostbaar als olie.

  Dat Suriname slechte en/of nadelige deals sluit is net zo vreemd als dat het land geregeerd wordt door een veroordeelde drugsdealer en moordenaar van Surinaamse burgers.


  Maak melding

 12. Zelfs het beheren van ons zoetwater gaat hun petje te boven.Wat heb jij dat ik uit mijn huis en haard moet gaan om aan jou lippen te hangen.En te applaudisseren …is voor mij alsof ik mijn ziel verkoop met het volle besef dat ik meer in mijn mars heb.Wat een tering LIJDERS


  Maak melding

 13. Ka Bouta, burgers die nog steeds achter deze caulo staan moeten echt pak slaag krijgen. NDP verkoopt SU beetjes bij beetjes aan buitenlanders. Bijv er komt een bedrijf langs, we willen al het water we betalen je 2 miljoen, caulo gierige mensen tekenen gelijk. Terwijl het misschien miljarden waard is maar nee deze kakkerlakken (slechte keuze zelfs een kakkerlak is meer waard) zien een beetje geld en pakken het. Ze kijken niet naar de toekomst van Suriname alleen naar hun eigen zakken. Suriname is een uniek land maar hoe het nu gaat is het over 20 jaar niks meer waard. Vooral als de jeugd corruptie met de pap lepel gegoten krijgt. Jeugd is de toekomst en caulo bouta en zn hulpjes zullen niet voor altijd blijven leven!


  Maak melding

 14. als dat waterhoofd van boefdraad gebost word dan heeft suriname genoeg rioolwater om alle branden ter wereld te blussen.
  het zou misschien zelfs gefilterd kunnen worden tot drinkwater voor de veeteelt..


  Maak melding

 15. Look Who is talking! Typisch Surinaams om de economische ontwikkeling van het land in de weg te staan De zeer zwakke vakbondsleider Robby Berenstijn moet zich bezighouden met zijn verzwakte vakbonden en hij moet niet bemoeien met het uitgestippelde beleid van de regering.Hij moet niet namens de verzwakte NPS spreken.

  Sinds jaar en dag stromen miljoenen liters Surinaams rivierwater naar de oceaan en de Front-regeringen kwamen niet eens op het idee om deze rijkdom te verkopen.Deze regering onderneemt acties en satan begint te roeren. De macht van Satan is voor een groot deel gebroken, maar de duivel wilt de indruk wekken dat zij macht heeft.De regering moet de woorden van Berenstijn met een korreltje zout nemen.


  Maak melding

 16. Wauwwww misschien zit er toch een slim addertje onder het gras. . mogelijkheid om te herstellen??niet vergeten wetgeving korreltje zout deal op papier is big deal aan gezien ze geen kleine lettertjes lezen of kundig genoeg zijn na rinkel van de kassa


  Maak melding

 17. Helemaal waar.. maar niet vergeten deze schoenmakers houden zich gewoon bij hun leest het zijn en blijven voorbedachte crime over lijken van land en volk dat was hun missie vanaf dag 1


  Maak melding

 18. Het probleem is dat het volk zelf de eerste levens behoeftes nodig heeft dus in dit geval lijkt het op Kat in het nauw men is mede verantwoorlijk voor al het onzichbare leed daarom doet men zo timide het rampen spoed is nog niet zichtbaar(denk ik)


  Maak melding

 19. Juist!!!u ziet al het volk is al apatische niet humaan geen solidair sociaal maatschapplijk lafhartig onderontwikkeld op vele gebieden kortzichtig emotieloos begrijpen niet wat OPBOUWEND kritiek kan leveren geen zelf kennis laat staan mens/wereld kennis WAARHEID Ziet men als aaanval ipv de geestelijke armoe op te heffen door zichzelf en anderen om hun heen te verbeteren ..BEN BANG DAT DE NIEUWE GENERATIE NOG ERGER WORD de appels vallen niet ver van de boom we kunnen elkaar helpen en genezen omdat WE IN verbinding staan met elkaar MAAR ONDER DEZE PAARS onderkruipsels is het water naar zee HET VOLK WIL NIET MASSAAL OPSTAAN ELKAAR DE HAND GEVEN ned su steunen de zaak om de paars gebroed HOOG te houden door Posterijen slm en donaties te leveren Stop dit en u zult zien of paars en Bedrijven geen ander kleur gaan aan nemen en of buiteland niet gaat in grijpen ..slachtoffer gaan altijd vallen om doel te bereiken


  Maak melding

 20. De regering van Suriname heeft mijn zegen om dit initiatief met behulp van buitenlandse ondersteuning tot een succes te maken. Waarom? Omdat Suriname het kader mist om in het buitenland het Surinaams product te promoten. Daarnaast moet de regering de aasgieren van VHP en NPS buiten de deur houden van dit project. De rovers van NPS en VHP gaan dit initiatief omzetten in hun eigen voordeel. Deze ervaring hebben ze in Suriname al jaren opgebouwd met deze twee politieke partijen. Tot in de leiding van vakbonden hebben deze politieke partijen loopjongens rondlopen.


  Maak melding

 21. Gelukkig is het ndp tot in de haarvaten van de Surinaamse samenleving gedrongen. Langzaam maar zeker is het mindset van de gemiddelde Surinamer aan het veranderen. Iedere initiatief om vooruitgang te boeken moeten we met beide handen aangrijpen. Daarom steun ik dit initiatief.


  Maak melding

 22. Over een paar jaar moet Suriname ( zijn eigen ) water kopen en belasting betalen aan een buitenlandse maatschappij.

  Huilen met de pet op.
  Bouta je bent gek geworden door die witte poeder in je neus.

  Paramang. Wat vind jij?

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 23. Ja en ik was vergeten te zeggen dat ik vanavond een open kont actie heb. Iedereen op waterkant mag me kontje komen wiepen voor een kwartje. ( geen srd) staat wagen wijde open dus da na wiep wiep wiep….. Hoereeeeey hihihi


  Maak melding

 24. En weer een gemiste kans voor de surinamers, die zich weer de kaas van het brood laten eten, huur de (buitenlandse) expertise in i.pv. het te verkwanselen, duidelijk weer de vestzak kontzak politiek van een stel corrupte korte termijn denkers, Ad Hoc oplossingen waarmee ze Suriname alleen maar verder de stront in draaien.
  En maar verwijten maken richting kopers, of dat nu Hollanders, Zwitsers, Chinezen etc. zijn. hoeven ze zichzelf geen verwijten te maken, het passieve en initiatiefloze
  volk


  Maak melding

 25. Goed zo jullie hebben goed gedaan suriname rijkdommen zijn in de aanbieding..want na 4 jaren bestaat NDP NIET MEER..
  NOO MONI DÉ FU MEKI..STELLETJE KAKKER LAKEN JULLIE GAAT DE VLOEK VAN SRANAN OOK MEE NEMEN NAAR JULLIE DIERBARE FAMILIE,S..DAT IS DE PRIJST DIE JULLIE MOETEN BETALEN…..SARI TORI..


  Maak melding

 26. Parbo en Rob g, dit strot water stroomt door jullie hoofd heen vandaar dat jull u e net zo dom en achterlijk als je baas bouta. Jullie hebben niks te verliezen! Sari Tori!


  Maak melding

 27. En oh ja, sla dit op , het zal nooit en nooit lukken met dit waterproject. Dit is ook m het domme volk als juliefhebber
  nog dommer te maken en alles te doen geloven.


  Maak melding

 28. Parbo, ik ben het volkomen met je eens dat men elk initiatief van de regering om de economie te ontwikkelen moet ondersteunen. Het moet alleen tot de hersenen van Berenstijn doordringen dat hij zich constructief moet opstellen en dat hij dit initiatief positief dient te benaderen.

  Djamoe denkt toch helder. Dagelijks stromen miljoenen kubiekemeters zoetwater vanuit het achterland naar zee. Dit houdt in dat er veel kapitaal verloren gaat.De regering pakt dit op en we moeten dit initiatief steunen. Het gaat om een Surinaams belang.Dit geeft hoop aan het volk. Omdat dit initiatief van deze regering komt wensen jullie het volk ellende toe. Hoe lager kan men niet zakken om het volk dit toe te wensen. Dit initiatief zou ik in elk geval niet toevertrouwen aan de combinatie VHP en NPS. Deze combinatie is uit op persoonlijk gewin. Het initiatief is in goede handen van de NDP regering.


  Maak melding

 29. Dat zelfde zwitserse bedrijf dat de honderden miljoenen van Bouterse en Abrahams beheert. Zit straks al het water, goud, olie en bos in beheer van Holding BoaB. Suriname in particuliere handen. Boardroom dictatuur.

  Het plan is in de eindfase, daarna maakt het niet uit wie president is. President van Wat?


  Maak melding

 30. Hoewel ik ook een groot voorstander ben van dit nieuw Surinaams exportproduct ‘het blauwe goud’ zoals vers drinkwater ook wordt genoemd, had ik graag gezien dat er ook een Surinaamse waterboard of autoriteit mee participeerde.

  Vers drinkwater heeft zeker een hele goede toekomst als exportproduct voor het land, dus zou er via het ministerie van NH een entiteit moeten worden opgezet die dit allemaal coördineert en controleert.

  Want wie controleert de kwaliteit en ook export volumes van dit exportproduct.
  Amazon resources kan stellen dat de inhoud van de flexibag 2500 cbm is, onderwijl deze 500 of 1000 cuub hoger is.

  De eigenaar van Amazon resources stelde dat de opbrengsten van dit water veel hoger zal zijn voor Suriname dan olie of goud ???
  Waarop baseert hij dit en zijn er al cijfers bekend wat het ons allemaal zal opleveren ?


  Maak melding

 31. Het is wrang dat het drinkwaterprobleem in Suriname niet eerst wordt opgelost, maar wel andere landen daarvan voorzien.

  Lees maar hoe nijpend dit probleem is in Suriname:

  Sampie: Onderwijs stagneert door gebrek aan drinkwater

  03 Dec, 07:56

  loading foto
  previous Vuil water uit de durotanks bij de woningen bestemd voor leerkrachten in Boven Suriname. next

  Jeugdparlementariër Edgar Sampie uit Sipaliwini is er bezorgd over dat leerlingen van verschillende openbare scholen in Boven Suriname geen les krijgen. Leerkrachten en schoolleiders zijn naar de stad gegaan om aandacht te vragen voor het drinkwaterprobleem waarmee zij te maken hebben. De durotanks bij de woningen van de leerkrachten zijn leeg. “Er komt nog alleen een beetje vuil water uit de kraan,” zegt Sampie aan Starnieuws.

  ‘De leerkrachten kunnen niet koken of drinken als zij geen lange afstanden afleggen naar de rivier om water te halen. Daarnaast zijn er leerkrachten die helemaal niet tegen kreek- en rivierwater kunnen. Elk schooljaar wordt er geklaagd over een tekort aan drinkwater in het binnenland in de droge tijd. “Waar blijft de overheid met een duurzame oplossing”, vraagt Sampie. Dit probleem speelt vanaf het begin van het schooljaar. In sommige dorpen zijn de kinderen aan hun lot overgelaten, omdat de leerkrachten naar de stad zijn.

  Naast het drinkwaterprobleem is er al vier maanden lang geen benzine geleverd aan dorpen in het binnenland, waardoor er geen elektriciteit is. Sampie merkt op dat aan het begin van dit schooljaar de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur beloofd had dat hij hard eraan zou werken om een duurzame oplossing te brengen. De jeugdparlementariër zegt tot nu toe hier niets van te hebben gemerkt. Hij hoopt dat de ministers van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Natuurlijke Hulpbronnen, en Regionale Ontwikkeling, samen een duurzame oplossing vinden voor dit probleem. Hij zal deze kwestie vandaag ook aankaarten tijdens de vergadering van het Nationaal Jeugdparlement.

  Bron: Starnieuws


  Maak melding

 32. Rob.g …..Wat een logica…dagelijks Stromen..Miljoenen…liters..water..naar……zee….OK? What about eb en…vloed..het strooMt. .terug….!!!!! Joe dong boeriki kaw……econ…oom…..hahaha…..lagere school stof..Echt wen DiDiBri adept….


  Maak melding

 33. Als er transparantie over alles is en op tafel gelegd wordt dan hoeft er geen probleem te zijn.
  Suriname heeft WEL de buitenlanders nodig te helpen met het water export, omdat er helemaal geen of weinig kennis in het land is.

  Om steeds de front hiervan de schuld te geven noem ik nou een beetje laf, omdat dit niet klopt. Bouterse heeft dat land met alles en nog wat kapot gemaakt dit samen met Wijdenbosch.
  Er was GEEN geld meer dus hoe wil je dat men buitenlanders gaat betalen met het beetje belastinggeld dat binnen komt, dit terwijl het volk moet eten?.
  Onder Venetiaan had het volk tenminste nog eten en hielden zij nog geld over en onder Bouterse is het een hel !!!!.

  Er zijn “sommige” echte economen bij de NDP die maar van alles roepen en toch gaat het niet goed in het land. Men wacht nog steeds op al die projecten.
  Vandaag voelt een van die economen dat er met vuur wordt gespeeld en nu wil hij ook alle bewijstukken zien over al de leningen en wat met dat geld gebeurd is.
  Hij moet oppassen dat hij niet door Bouterse de laan wordt gestuurd.

  Een ding is een feit>>>veel die beloofd is door Bouterse is nog steeds NIET waargemaakt en het geen dat hij doorgevoerd heeft brengt nu alleen maar financiële ellende met zich mee.


  Maak melding

 34. @ parbo

  “Gelukkig is het ndp tot in de haarvaten van de Surinaamse samenleving gedrongen.”

  Daarom stonden er 25 november zo weinig mensen langs de weg in Tamaredjo.
  Daar om keken ze weg toen de president enthousiast rare dingen deed op het podium in Tamaredjo en waren er slechts enkele loyalisten die nog een had wilden van de president.
  Zelfs mensen die vooraan stonden keken de andere kant uit als de president in de buurt kwam.

  Zie youtube.

  Nee Parbo de NDP zit niet meer in haarvaten van de samenleving. De mensen zijn helaas bang voor de klap die ontstaat als het kaartenhuis in elkaar valt.

  Op de Youtube filmpjes kun je de angst in de ogen van de beveiligers van de president zien. Zij weten dat zij moeten vrezen en hopen geen dienst te hebben als het mis gaat.


  Maak melding

 35. ambitie ontbreek bij Surinaamse ondernemers,daarom krijgen Surinaamse ondernemers niets voormekaar,de zogenaamde ondernemers hebben geen goede relaties in het buitenland om het water te exporteren.het is jammer voor Surinaamse ondernemers dat het bijna altijd ten koste van hun ideeën.


  Maak melding

 36. @RobG
  Het is al ongezond om meer dan 1 maal per week vis te eten dat in de Surinaamse rivieren gevangen wordt.
  Zelfs de Indianen aan de bovenloop van rivieren hebben verhoogde kwik concentraties in hun lichaam.

  Wellicht dat de Copename wat schoner is. Kijk verder naar het sediment in het water in de beneden stroom en u zult weten dat er heel wat komt kijken voor dat er water geëxporteerd kan worden.

  Neem aub nota van hoe minister Dodson de MOU met Amazone resources als buiten de orde verklaard heeft omdat er weer eens de verkeerde weg gevolgd is en de deal onvoordelig is voor Suriname.

  Beste RobG u zwetst weer uit uw grote duim.

  Net als bij Newmont betaald Suriname het gelach.

  Zodra aangetoond is dat het werkt verzilvert Amazone resources haar MOU en laats zij het over aan een rechts opvolger.


  Maak melding

 37. Natuurlijk wang mekie jang dé toch, zo gaat dat met zaken doen in Suriname-Suribabwe.
  Rest nog Surinamers in de uitverkoop zetten, en wie weet dat het ook gebeurd.


  Maak melding

 38. En de paarsen noemen de blunders van hun baasje bouita en co meesterzet…hahahahaaaaa..whahahahaaaaaa..
  De mislukkingen door deze regering is ontelbaar!!!
  Het begon al met de illegale coup in 1980,Niemand had gevraagd om een coup maar 16 landverraders geinspireerd door diktatoren ,levend of wijlen,dachten het land over te nemen en de eeuwige heersers te worden.Nu vragen de paarsen aan de rest van de wereld om Dossiers want meneer A NO MIE houdt geen dossiers op na!!
  Wanneer komt dino dossier vrij of gaat pappiehet in zijn graf meenemen?
  De 15 slachtoffers die vielen op 8 Dec 1982,het zijn moedige mensen geweest en bouta had geen tegenstand verwacht,De advocaten die geexecuteerd werden deden gewoon hun job,het was live te volgen op radio Apintie.Ze waren heel goed bezig met de verdediging en moesten het met hun dood bekopen.Bouta maakte ze af op een zeer laffe wijze en kreeg zijn zin,hij bleef achter met een domme massa.te bang om hun mond open te doen .Hij kreeg ook enkele helden vereerders zoal Paramang Parbo,RobG en een paar anderen erbij!!


  Maak melding

 39. Berenstein is een persoon die maar ROEPT, ROEPT, en ROEPT. Gewoon een SCHREEUWLELIJKERD.

  Of is de REGERING Bouterse/ADHIN incluis Minister Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen PRETTIG GESTOORD. Dit gelooft GEEN ENKEL NORMAAL PERSOON.

  Je zou NOOIT MONOPOLIE als die van WATER van je RIVIEREN/LAND, MOGEN geven aan WELKE PERSOON of ONDERNEMER dan ook. Zelfs al betreft het een SURINAAMSE ONDERNEMER.

  Indien dit waar is, mag Bouterse en de nu ZITTENDE REGERING, de EER aan ZICHZELF houden en dus HUN BIEZEN PAKKEN.

  Men zou wel MOGEN EXPLOITEREN, maar NOOIT een MONOPOLIE op welke WIJZE dan ook.

  Zo’n VERHAAL is HAAST ONGELOOFWAARDIG of er mag voor mijn part van alle KANTEN uit alle HOEKEN en GATEN, gelijk worden INGEGREPEN.

  Dit zou een REGELRECHTE GROVE BELEDIGING betekenen aan het ADRES van het SURINAAMSE VOLK.

  Het is dus EVEN AFWACHTEN op de JUISTE INFO. Als het zo is BETREFT het DAADWERKELIJK een STRATEGISCHE BLUNDER, zelfs meer dan DAT.

  HIERVOOR mogen ze ELKE REGERING, PER DIRECT naar HUIS STUREN, zelfs VERJAGEN. Want dan is er IETS GOED MIS.

  Wie een hond wil SLAAN vindt altijd een STOK. Indien dit waar zou zijn, is deze ‘STOK’, MEER dan TERECHT.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 40. Adhin is zeker niet prettig gestoord, maar eerder een iemand met een zieke geest. Je gaat toch geen deel uitmaken van regeringen waarvan de president wordt verdacht van de decembermoorden, waarbij de zus van je vader tot weduwe is gemaakt?


  Maak melding

 41. Het verschil tussen Bouterse en aanhang hun denkwijze en zie maar die van anderen.

  Omdat Castro wist dat hij niet meer geliefd was bij de meerderheid in zijn land had hij besloten dat er geen straten, monumenten, instellingen, parken of andere openbare plekken vernoemd mag worden naar de voormalig leider.
  President Raul Castro komt daarmee tegemoet aan de wens van zijn broer, die na zijn dood een cultstatus rond zijn persoon wilde voorkomen. Daarom heeft hij zich laten cremeren.

  Wat hij wel achter heeft gelaten is het feit dat alles wat met de koloniale tijd te maken heeft nu voor toeristen zijn en hierdoor verdiend dat land ook geld. Alles wordt goed onderhouden.
  Zie maar hoe Bouterse met het koloniaal verleden omgaat dit samen met een paar domme aanhangers.
  Castro heeft zelfs kennis verkocht aan Suriname. Ik ben geen fan van Castro.

  Indonesië heeft altijd gezegd:::samen naar de toekomst kijken en niet steeds naar het koloniaal verleden. Zie maar hoe Indonesië zich tot een rijk land heeft gemaakt.


  Maak melding

 42. @Jiyani
  De surinamers verkopen hun familie morgen nog als bouta hun een post aanbied !En Adhin en Sandew hira deden precies zo.Dan heb je een paar rechters en de PG van Suriname,die zijn allang blij met een post op het kabinet of benoemd worden door bouta al verdienen ze het niet.
  Het gevolg is dat geen enkel rechter een vonnis wil uitspreken of niemand ook niet de PG die zin heeft bouta voor het gerecht te sleuren.Ze zijn allang blij met hun post en daarmee gaan ze niet gokken want ze willen hun post niet opgeven.


  Maak melding

 43. Mensen die hun verstand verliezen als ze geld ruiken.

  Straks gaan ze uit het binnenland vluchten voor de witte overheersers die daar de scepter zwaaien.

  Ze zijn gevlucht voor slavernij nu zijn ze weer slaaf in eigen huis en land.


  Maak melding

 44. paraman de Moiwana killer drinkt veeeeeel water nu en is niet instaat om nonsens te schrijven,straks krijgt hij niks in Santo Boma. Hoe eerder het Moiwana proces begint des te beter,ik zal paraman heel goed ontvangen en verzorgen hihihi.


  Maak melding

 45. @@wiep ding!! hoi valse en neppe wiep ding!! ben je uit je kanker weer uitgekomen?? nou van mij mag weer die zelfde kanker krijgen!!!

  Wiep-Ding!!!!

  Forummees, de valse en neppe wiep-ding is ontwaakt en wel voor korte tijd!! die kan wederom de tering van mij krijgen!!


  Maak melding

 46. Beste Kraboe, wat akelig toch allemaal. Eerst verkopen je voorouders hun broeders en zusters aan de witte man en vandaag verkwanselen ze je erfgoed aan de witte man. Er is in al die honderden jaren niet veel veranderd!

  Eén troost, bijna iedereen in de wereld wil leven in een land dat door de witte man bestuurd wordt, dus wie weet, valt het straks wel mee als heel Suriname weer van de witte man is.


  Maak melding

 47. Ik heb te vaak meegemaakt dat een regering onder Bouterse ons blij maakte met een bij de geboorte al verrotte mus. Ik zal niet alle mislukte plannen en niet vervulde beloften van deze charlatan opnoemen, ik beperk me slechts tot de felicitaties die wij onszelf moesten geven omdat hij in zee was gegaan met het IMF. Ik zal daarom eerst kijken hoeveel deze waterdeal ons zal opleveren voordat ik een oordeel vel. Ik ben, gezien de ervaringen met deze regering, niet optimistisch.


  Maak melding

 48. voor het grootste gedeelte van de bevolking zijn deze berichten ver van hun bed show. ze zijn er nog niet van bewust dat het nog erger gaat worden. wij moeten nog eens 30 tot 40% inleveren. als de politici in je wijk komen om je met liegen en bedriegen om te kopen dan…… als straat honden weg jagen. sla de jang voor 1 keer over.


  Maak melding

 49. @WAARHEID
  “Rob.g …..Wat een logica…dagelijks Stromen..Miljoenen…liters..water..naar……zee….OK? What about eb en…vloed..het strooMt. .terug….!!!!! Joe dong boeriki kaw……econ…oom…..hahaha…..lagere school stof..Echt wen DiDiBri adept….”….Ook dit is een understatement.

  Het is grappig om te zien hoe de zogenaamde nationalisten cq revolutionairen te werk gaan. Aan de ene kant geven ze een hoop af op de kolonisator (of de “witte man”)om vervolgens met die zelfde kolonisator (of de “witte man”) weer in zee te gaan om hun eigen behoefte te vervullen….Dat het volk daar niet doorheen prikt is mij een raadsel…ze kunnen toch niet allemaal zo massaal dom zijn???


  Maak melding

 50. Dus een LOGISCHE GEVOLGTREKKING…….!!!!!

  Mocht het gebeuren dat de WATERZUIVERINGSINSTALLATIE gereed komt in Commewijne, dan zal eerst TOESTEMMING aan de BUITENLANDERS gevraagd moeten worden óf eerst BETAALD moeten worden ALVORENS er maar 1 BEKERTJE rivierwater GEZUIVERD wordt t.g.v. de GEMEENSCHAP !!!!

  De SWM zal dan GÉÉN vinger in de pap ( in dit geval in het WATER) hebben.

  ” Desiderius” ! trek die OVERVOLLE paarse LUIER nou eens een keer uit waarin je al JAREN rondloopt. Misschien dat jij dan HELDER zult gaan DENKEN, ” volkspresidenTJE ” !!!
  Ennnnnnnnn !!!! vergeet NIET aan ” RobG” en KORNUITEN te vragen om HETZELFDE te doen !!!!

  Ha det så bra ! CHAVÉZ


  Maak melding

 51. Sabaku, ik vind het zielig voor figuren als jouw. Gij ziet bepaalde natuurverschijnselen maar de werking ervan begrijpt ge niet. Zo zie je maar weer. Achter het Front staan alleen domme typen als Sabaku. Ik ga je wat les geven over EB en VLOED.

  Per dag kan men twee keer het verschijnsel eb en twee keer aanschouwen. Bij vloed is het water hoog. Bij eb betekent dat het water laag staat en verder weg is van de oever. Soms vallen hele gebieden droog als het eb is.

  Domme ezel Sabaku laat het volgende tot je doordringen. De maan heeft veel te maken met eb en vloed. Je zou het niet verwachten maar zon en maan werken namelijk als magneten op elkaar. De maan trekt het water op aarde naar zich toe. De kant van de aarde die het dichtst bij de maan staat wordt het sterks aangetrokken.Daardoor ontstaat vloed. Aan de andere kant van de aarde is de aantrekking van de maan minimaal. Als het water niet wordt aangetrokken door de maan wordt het eb. De aarde draait langzaam rond, waardoor de maan steeds een ander stuk water naar zich toetrekt.

  Sabaku, jij bent een lichtgewicht.


  Maak melding

 52. Je zou GODVERDOMME bijna geloven dat de reactie van 09:31uur die door ” RobG”, de notoire PAARSE LUIER DRAGER is gegeven, afkomstig is uit pure parate kennis….

  NIKS DAARVAN !!!!!
  Zie ONDER ANDEREN;
  willemwever.kro-ncrv.nl/vraag_antwoord/de-aarde/hoe-werkt-eb-en-vloed

  Als iemand zaken van het internet haalt en HAAST LETTERLIJK opschrijft om op DIE MANIER ” interessant en intelligent over te komen, dan is zo iemand in mijn ogen NAARGEESTIG !!!!!!!!!

  Over een lichtgewicht gesproken….

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 53. @RobG

  U bent ziende blind en horende doof en door ziet niet wat Sabaku u voorhoudt.

  In de Surinaamse rivieren heeft Eb en Vloed heel grote effecten. Het water stroomt niet echt terug maar er ontstaat een stuwing en een reductie in de afvoer.
  Waar men bij Paramaribo vanwege de breedte van de rivier relatief weinig merkt van Eb en Vloed, ervaart men bij Overbridge ongeveer 2 meter tij verschil.

  Her effect is dat naast alle vervuiling die in de benedenloop van de Suriname rivier zich ophoopt dat niemand echt weet waar zout, braak en zoet water echt gescheiden zijn. De Commewijne/ Suriname rivier laten een heel duidelijke scheiding zien (meer en minder sediment).

  Eb en Vloed hebben ook grote invloed op de bevaarbaarheid van de rivieren voor grote schepen. Ter wijl de flextanks in zoutwater minder diep liggen dan in zoet water.

  Het punt beste RobG is dat er een vrijslim (out of the box) idee zonder diepgravend onderzoek (Environmental Social Impact Assesment) een MOU afgesloten is met een marginale onderneming uit Zug (Zwitserland) van een Honorair Consul van Suriname (vriendje van) die niet zelf over de kennis en capaciteit beschikt

  We zien nu reeds het resultaat een externe consultant met kennis van vloeistof terminals en scheepvaart krijgt een fantasie functie bij Amazone Resources bij de eerste test.

  Het rare is dat Amazone resources niet aan de basis voorwaarden voor een concessie voldoet maar wel een MOU heeft met betrekking tot alle zoete water wat de rivieren uitstroomt. Het kan zometeen Suriname haar eigen water gaan verkopen door het in de bovenloop van de Commewijne of de Copename (lijken mij het schoonst) in te nemen en naar Paramaribo en Commewijne te laten drijven.

  RobG
  Ik ben geen tegenstander van dit initiatief maar stel slechts vast dat de uitvoering heel slecht ter hand genomen wordt.

  Zodra de kans zich voordoet zal men eerst de kaders moeten creëren.
  In het onderhavige is dat:
  1. Amazone Resources u wilt water exporteren naar de Caribean. Prima.
  2. Hoeveel water wilt u exporteren (min. – max).
  3. Welk aan deel van de beschikbare hoeveelheid vrij beschikbaar water is dat.
  4. Hoe wilt u dat gaan uitvoeren.
  5. Welke ingrepen zijn daar voor nodig in de ecologische infrastructuur.
  6. Welke bijdrage gaat deze export leveren aan de Surinaamse economie met betrekking tot investeringen, werkgelegenheid, lokale uitgaven en afdrachten aan de overheid.
  7. Welk groeipotentieel bestaat er indien dit traject succesvol zal zijn.
  8. Welke specifieke inbreng wordt verwacht van de overheid (regelgeving) volgens welk tijdpad.

  De regering staat positief en sluit met u een MOU af per specifiek export project.

  Nu is er geen planning en geen project eigenaar en zwetst men maar wat door elkaar heen.


  Maak melding

 54. Jojo, ik denk dat en milieu effecten onderzoek noodzakelijk zal zijn voor met name de drogere perioden. Het is aannemelijk dat men in deze droge perioden de bedrijfsactiviteiten op een lager niveau zal instellen.De overheid moet ervoor waken dat er geen roofbouw plaats zal vinden. Daarnaast ben ik van mening dat er een tweede bedrijf de ruimte moet krijgen om water te exporteren. Milieu onderzoek moet aantonen of dit haalbaar is.

  Elk minuut verdwijnen er miljoenen kubieke meters water naar zee. Ik ben daarom geen voorstander van de ellenlange discussies en procedures die gij voorstaat. Dit soort langdurige beraadslagingen gaan op den duur vervelen en de interesse afzwakken om dit op te pakken.Deze aanpak is van vroeger en is achterhaald.


  Maak melding

 55. RobG gaat mij les geven…whahahahaha…

  Ik ben een lichtgewicht…en toch was jij het die al meerder keren door de mand is gevallen met je zogenaamde universitaire opleiding….wie is er nu een lichtgewicht..

  Ge bent zelf een rare natuurverschijnsel n.l. een megalomanische narcist, die al lang door niemand meer serieus wordt genomen…je postings hier dienen alleen nog maar tot vertier en vermaak..


  Maak melding

 56. Dit is geen nieuws, alles wat deze kliek aanpakt of uitvoert zit vol nepotisme, tjoekoes, criminaliteit en corruptie. Wat is de reden dat dit zonder medeweten van de d.n.a een presidentieel decreet is afgegeven. Verlieslatend SWM, mag geen winsten maken, aangezien er daar geen corruptie kan plaatsvinden.


  Maak melding

 57. Sabaku, ik twijfel aan echt aan jouw capaciteiten om complexe kennis op te verwerven. Jij bent het type dat snel opgeeft. De blunders die je gemaakt hebt over het water in de Surinaamse rivieren zijn onvergeeflijk. Jij bent het prototype van de lichtgewichten die het Front bevolken.Mijn advies? Zwijg over zaken als je niet over de kennis en inzichten beschikt om over te oordelen.Je slaat een flater, een grote blunder. Je bent een loser en een aanfluiting voor het Front.


  Maak melding

 58. Gaytri Lachman heeft net als honderdduizenden landgenoten last van de crisis in Suriname. Ging het bijna een decennium voor de wind, met de laatste jaren zelfs een economische groei van meer dan 4 procent, sinds kort gaat het bergafwaarts. Door een forse daling van grondstofprijzen van vooral van goud en olie – samen goed voor 90 procent van de totale export en een derde van de overheidsinkomsten – daalden de inkomsten uit de export. Bovendien beëindigde het Amerikaanse Alcoa onlangs na bijna honderd jaar zijn activiteiten in de bauxietindustrie, al was die sector voor Suriname de laatste jaren al van minder belang.

  Tegelijkertijd namen de uitgaven van de overheid toe. Zo traden in het jaar voor de verkiezingen in mei vorig jaar, volgens sommige schattingen, bijna achtduizend mensen in dienst van de overheid. En die was al groot, met zo’n 40.000 ambtenaren op een bevolking van 560.000 zielen.

  Ook de invoering van sociale maatregelen zoals verhogingen van kinderbijslag, ouderdomsuitkering en de invoering van een sociaal zekerheidsstelsel kostte de regering veel geld. Het overheidstekort liep volgens officiële cijfers op tot 6 procent van het bruto binnenlands product. Maar het ligt volgens economen mogelijk zelfs rond de 16 procent, omdat veel bedrijven niets of nauwelijks uitbetaald kregen. Toen in november vorig jaar de wisselkoersen op de zwarte markt op hol sloegen, besloot de toenmalige president van de centrale bank Gillmore Hoefdraad tot een devaluatie van de Surinaamse dollar – met 20 procent.

  Verkeerde maatregelen

  In zijn kantoor schudt Sigmund Proeve, directeur van De Surinaamsche Bank (DSB) en voorzitter van de bankiersvereniging, zijn hoofd. „Er zijn een paar verkeerde beslissingen genomen, waarvan ik als econoom zeg: ‘Dat zou anders moeten’.”

  De DSB-directeur wijst op maatregelen van de regering-Bouterse in de tijd dat de economie groeide. Hij noemt de verhoging van pensioenen en de kinderbijslag, en invoering van minimumloon en algemene ziektekostenverzekering. Proeve: „Belangrijke zaken, maar was het de tijd wel? Zou er niet eerst geïnvesteerd moeten worden in onze productiesector, zodat we minder afhankelijk worden van grondstoffen?” Hij noemt landbouw als voorbeeld: „We hebben een perfect klimaat en vruchtbare grond. Er moet alleen geïnvesteerd worden. Nu wordt er vooral uitgegeven.”

  Proeve, die eerder getipt werd voor de post van president van de centrale bank, ziet devaluatie niet als oplossing. „Een devaluatie werkt alleen in een land dat exporteert en waar investeerders al naar toe trekken”, zegt hij.

  „Kijk naar ons buurland Brazilië, dat nu in een vergelijkbare economische crisis zit, maar door daling van hun nationale munt nu wel interessant is voor investeerders.”

  Door de devaluatie zijn ook de prijzen in kledingzaak Senso/Plus van ondernemer en econoom Waddy Sowma, tevens voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES), gestegen. „Onze kleding komt uit het buitenland, en die betaal ik in dollars. Door de devaluatie hebben we alles nu al met 15 procent moeten verhogen. Maar hoever kun je gaan? Straks kopen de mensen niets meer.”

  Sowma en zijn vereniging zagen de crisis al ver voor de verkiezingen aankomen. „Vóór de verkiezingen waarschuwden we over het wanbeleid van de regering, maar toen luisterde niemand. In verkiezingstijd maak je je met zorgwekkende geluiden nu eenmaal niet geliefd”, zegt Sowma.

  Ontevredenheid groeit

  De ontevredenheid onder de bevolking groeit en de eerste demonstranten zijn de straat al op gegaan. Behalve de crisis zijn groeiende corruptie en nepotisme veel Surinamers een doorn in het oog: bevriende partijgenoten en familieleden worden op prominente posities geplaatst en ontvangen riante salarissen.

  De in 2013 na publicaties over corruptie afgetreden minister van Openbare Werken, Ramon Abraham, werd raadsadviseur. Vorige maand benoemde Bouterse, zijn persoonlijke vriend Hans Jannasch tot waarnemend hoofd Veiligheidsdienst (CIVD). Jannasch, net als Bouterse oud- militair, werd in 2004 veroordeeld voor drugshandel, maar kreeg gratie toen Bouterse in 2010 aan de macht kwam. Hij gaf zijn vrouw een betaalde functie binnen het staatsapparaat en zijn dochter, Peggy, werd benoemd tot raadsadviseur bij het kabinet van de president.

  Ondertussen komen corruptie en mismanagement bij staatsbedrijven aan het licht. „Baantjes worden onderling uitgedeeld, en wij kennen niemand bij de overheid, dus wat moet je dan? Werk vinden is heel moeilijk”, zucht Gaytri Lachman bij de uitdeling van voedselpakketten.

  De kans dat het met de toenemende ontevredenheid zover komt als in 1999 toen president Jules Wijdenbosch, partijgenoot van Bouterse, na demonstraties van tienduizenden Surinamers werd gedwongen vervroegde verkiezingen uit te schrijven, lijkt klein. Het huidige protest wordt niet breed gedragen en de oppositie kan nauwelijks op tegen de regerende coalitie.

  Bouterse gaf onlangs op een persconferentie toe dat zijn beleid tekortschoot: „De inkomsten werden niet in de gaten gehouden en de uitgaven waren meer dan de inkomsten. Er zijn fouten gemaakt.” Hij omschreef de situatie waarin Suriname nu verkeert als „pompen of verzuipen”. Inmiddels is ook de hulp ingeroepen van het door Boutere altijd zo fel bekritiseerde Internationaal Monetair Fonds, dat in februari een eerste missie naar Suriname afsloot.


  Maak melding

 59. Yep…alles verkopen aan buitelanders ze zijn landveraders vreselijk lage achterbakse mensen daarom draait het volk zoals de manieren van hun gekozen plundermoordenaar blind voor het goede hebzucht voor het slechte


  Maak melding

 60. @ RobG

  “Daarnaast ben ik van mening dat er een tweede bedrijf de ruimte moet krijgen om water te exporteren.”

  Helaas sluit de MOU andere partijen/ ondernemingen uit. Dat had u kunnen lezen als u zich op de feiten zou concentreren en wat minder aannames doet.

  U geeft correct aan waar Baas B de verkeerde afslag genomen heeft en de vrienden van Amazone Resources een alleen recht dacht toe te spelen.

  Baas B en vrienden doen namelijk eerst iets en legen daarna de ellende op het boordje van het volk.


  Maak melding

 61. Hans, ga toch baantjes zwemmen in de Schuitendiep in Groningen bij een temperatuur van – 8 graden. Het zal me niet verwonderen als jij uit het zelfde hout bent gesneden als de domme ezels WAARHEID en SABAKU. Deze idioten hebben zich onsterfelijk belachelijk gemaakt met hun uitleg over eb of vloed. Ja, ja na so a de.


  Maak melding

 62. RobG(estoord zit ook nog vol waanideeen, waarom zou iemand die in het midden van het land woont naar Groningen, waar hij een 30 jaar geleden gewoont heeft baantjes moeten trekken bij -8 graden, zwaar gestoord die RobG en dat je mij in het rijtje schaart van Waarheid en Sabaku posters die niet de realiteit in Suriname willen ontkennen vind ik helemaal niet erg, gelukkig hoor jij daar niet bij, groninger koekwaus.
  BTW, ik heb Dhr Dr. N. Pras verbonden aan de RUG onlangs nog gesproken, jij was als student economie totaal onbekend bij hem, als donkergekleurd student was je toch wel in zijn herinnering blijven hangen


  Maak melding

 63. RobG
  Sabaku, ik twijfel aan echt aan jouw capaciteiten om complexe kennis op te verwerven. Jij bent het type dat snel opgeeft. De blunders die je gemaakt hebt over het water in de Surinaamse rivieren zijn onvergeeflijk. Jij bent het prototype van de lichtgewichten die het Front bevolken.Mijn advies? Zwijg over zaken als je niet over de kennis en inzichten beschikt om over te oordelen.Je slaat een flater, een grote blunder. Je bent een loser en een aanfluiting voor het Front.

  @RobG
  Ik was zeker niet van plan nog te reageren op je aanmatigende posting….maar gezien de harde feiten dat ik nauwelijks of niet inhoudelijk heb gereageerd op de problematiek rond de water export, daag ik je bij deze uit met bewijzen te komen dat ik blunders en flaters heb gemaakt aangaande dit onderwerp, zoals je dat zelf stelt. Dat je mij en Waarheid uitmaakt voor elzels laat ik voor jou rekening. Heeft te maken met je inlevingsvermogen.
  Het is onmogelijk voor intelligente mensen om een constructieve discussie met jou aan te gaan. Je valt elke keer weer door de maand, zit de hele dag hier op Waterkant je gal te spuien op alles en iedereen die een ander mening is aangedaan. Je weet het ook beter dan iedereen. Ga googlen en dan zie je vanzelf waar je met deze instelling terecht komt.
  Ik heb verder nieuws voor je…ik heb nog nooit in mijn leven een stem uitgebracht in Suriname. Dus kan ik nooit aan een Surinaamse partij gelinkt worden. Maar ook daar ben je te dom voor om dat te beseffen. Ik ben Nederlander van Surinaamse afkomst. Ben al vrij jong geëmigreerd naar het Moederland waar ik iets goed heb opgebouwd. Ik heb geen enkele shit met de Surinaamse politiek. En toch kan ik je met een gezond verstand en met zekerheid vertellen dat noch de NDP noch jij met je garnalen verstand enige kennis heeft van de Surinaamse politiek, economie en al helemaal niet van mensen kennis om het volk van Suriname iets van toegevoegde waarde te bieden. Ik had hoogstwaarschijnlijk je fucking vader kunnen zijn…en het is niet dat je moeder niet wilde, maar eerder dat ik een condoom om had…wie is nu eigenlijk die ezel…

  Je denkt natuurlijk dat je full of jezelf bent…helaas, lees de commentaren eens echt een keer goed, maar dan ook eens een keer echt goed door…..en dan zal je beseffen dat je helemaal en dan ook helemaal niets voorstelt. Je wordt eerder als een waardeloze klucht gezien hier op Waterkant.net. Als je denkt dat jij mij met je onzinnige en niets zeggende postings enigszins hebt geraakt heb je het allemaal niet echt op een rij. Ik denk eerder dat ik je goed op je ziel trap en je daar natuurlijk, gezien je trauma, niet erg goed mee overweg kan, immers je blijft er in persisteren een hoop koeterwaals uit te kramen…

  Be a man en kom eens met concrete bewijzen dat ik in mijn betogen ooit eens een flater of blunder heb gemaakt zoals je stelt…kijk eens zelf in die spiegel en ga je afvragen wie die loser werkelijk is en wie keer op keer de flaters en de blunders begaat…ffing psychopaat..

  Laat mij het nog 1 keer zeggen…je was niets bij de geboorte, je bent niets en helaas je gaat nooit iets worden. Wie is nu echt de echte loser…


  Maak melding

 64. @Hans

  Chapeau, geef hem er van langs…die ffing loser. Hoewel hij is wel onze nar hier op Waterkant.net…hahhaha..

  Wat een waanideeën heeft die RobG….gestudeerd in Groningen….grootheidswaanzin en waanideeën…..


  Maak melding

 65. Typisch……Dàt verkopen wat niet geproduceerd hoeft te worden door hard werken bijvoorbeeld. Serie serie te na dédé, bouterse na oen seriemang. Herie libie té na dédé. We moes serie hir sranang. Triest. Blijf af van de natuur! Achtergesteld klootjesvolk.


  Maak melding

 66. Het land(lees:de natuur) word zwaar misbruikt door de pooiers( lees:regeringsleiders). Als je de aarde niet verzorgt zal er niks op groeien. Owh nee wacht!! Verzorgen is teveel werk! Regeringsleiders zijn volksvertegenwoordigers. Geef niet een gekozen president de schuld. Kijk in de spiegel en hopelijk sla je op je eigen kop; waarom heb ik gestemd op een volksidioot!?


  Maak melding

 67. Russian Roulet
  Ik hoop dat Suriname een soort Albert Winsemius ( de man achter de 1ste president van Singapore) vindt.
  Verder hoop ik dat iemand als Lilian Concalves de kans krijgt iets voor Suriname te doen
  Dan zal ik graag wat voetenwerk gaan doen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.