Jaleesa Pigot wil eerste gekleurde Miss Supranational worden

12

Jaleesa Pigot, de nieuwe Miss Tropical Beauties Suriname 2016, vertoeft momenteel in Polen om mee te doen aan de Miss Supranational Verkiezing die vandaag (2 december) wordt gehouden. Haar vurige wens is om ooit de eerste gekleurde Miss Suprational te worden. “Ik ga natuurlijk mijn uiterste best doen om Suriname goed op de kaart te zetten. Ik heb ook de wens om de eerste gekleurde Miss Supranational ooit te worden. Daarvoor heb ik alle steun nodig van de Surinamers over de hele wereld”.

Voordat Jaleesa Pigot aan de Miss Tropical Beauties Suriname verkiezing meedeed, startte ze de ‘Love Yourself Movement’ op Facebook: #loveyourselfmovement. Hier wil ze meer invulling aangeven door na terugkomst een blog te starten. Haar boodschap, ‘Zelfliefde is de sleutel tot succes’. (Foto- Facebook Jaleesa Pigot)

UPDATE: Jaleesa is vrijdagavond een van de top 5 finalisten.

UPDATE 2:

Jaleesa Pigot is tijdens de Miss Supranational verkiezing in Polen op de derde plaats geëindigd. Dit is een topprestatie. Nog nooit is een Surinaamse miss zover doorgedrongen. Pigot is ook uitgeroepen tot Miss Photogenic.

Deze topprestatie heeft Jaleesa volgens Tropical Beauties Suriname te danken aan hard werken en haar charmes. De miss heeft veel ondersteuning gekregen van fans op Facebook. Srinidhi Shetty (24) van India is is gekozen tot Miss Supranational 2016. Zij gaat met 30.000 US dollar naar huis. Op de tweede plaats eindigde Valeria Vespoli van Venezuela.

- Advertentie -

12 REACTIES

 1. Waarom wil ze niet gewoon de eerste Surinaamse Miss Supranational worden? Wat heeft haar kleur te maken met het Contest, het is toch een internationaal Contest? Als men volgens haar de dames discrimineert op basis van hun kleur, dan moet ze niet meedoen met zo’n Contest. En hoe blank zijn Miss India en Miss Sri Lanka eigenlijk in de ogen van racistische blanke Europeanen en blanke racistische Amerikanen?

  Dit gezegd hebbende; ik heb zitten kraken voor mijn Surinaamse Miss en ben heel blij dat zij het zo goed gedaan heeft, ze heeft Suriname positief op de kaart gezet en dat komt de laatste tijd, met de leiding die we nu in Suriname hebben, niet zo vaak voor.

 2. Een Topprestatie!

  Na dit euforie, gelijk een moment van bezining want waarschijnlijk zal de komende 30 jaar dit succes niet meer herhaald worden, wij Suri’s leren simpelweg nooit van een succes, in plaats van de volgende miss te stimuleren door nog betere training en begeleiding te krijgen dus professionalisering in eigen gelederen, stopt het bij ons en blijven we tot oneindigheid kletsen over dit succes. Neem de gouden plak van Anthony Nesty als voorbeeld, ook al weer tig jaar geleden.

 3. Mijn felicitaties in ieder geval !

  Ennnnnnnnn !!!! Volgend jaar mag ze op weg naar de Onafhankelijkheidsviering in de rij plaatsnemen om vervolgens via de met FELROOD BLOED doordrenkte TENGELS van ” Desiderius, de PAARSE GALBAK, een lintje in ontvangst te nemen.

  Trevlig helg ! CHAVÉZ

 4. Wat een geld en tijd verkwisting!!
  Wat leveren al deze hoeplas op voor Suriname!!
  Al de missen en misters ,wat betekenen ze voor Suriname?!

 5. Ik zou het zeker doen hoor mooie dame . Kan je wel zeggen dat het een gok van je leven gaat is . Oost Europa heb ik me twijfels over, daar houden van de Germaans blond met blauwe ogen, of je kans maak gun ik je van harte schatje. Wil je erbij zeggen als een Indiase in de race is kan je beter in Suriname Miss meedoen . Want die Indiase schoonheden horen tot de Indo Germaanse ras. Ding mang i disco wreed ing Europa. Ik zou je op de lijst zetten van een van de mooiste in voordeel van mijn geboorte land hoor.

 6. Gefeliciteerd Su..met jullie hele mooie meid…en al die azijnpissers…gaan jullie maar in de su rivier zeiken!

 7. Henkes. Waar heb je gelezen dat Jaleesa Pigot heeft gezegd dat haar zwarte kleur in het nadeel was.

  Volgens mij zit je het ter plekke te verzinnen.

  Ik rust
  Djamoe

 8. Djamoe, ik heb niet gezegd dat haar zwarte huidskleur een nadeel is, ik vraag me alleen af waarom ze haar kleur moet benadrukken als ze mee wil doen met een internationale miss verkiezing? Het gaat niet om een miss verkiezing voor of alleen witte of alleen zwarte meiden (dan zou het wit of zwart zijn pas een nadeel zijn), ze wil toch niet gekroond worden tot de Gekleurde Miss Supranational, maar tot dé Miss Supranational. Ze zegt dat ze de steun van alle Surinamers nodig heeft om gekozen te worden, wil ze de steun van alle Surinamers of alleen van de Surinamers die toevallig haar kleurtje hebben? Het zou wat moois zijn als onze Mister Suparnational, die toevallig een Surinamer van Javaanse afkomst is, zou verkondigen dat hij de eerste Javaanse Mister Supranational wil worden, als hij dat wil, dan moet hij maar in Indonesië gaan meedingen naar de prijs waar alleen Javanen worden toegelaten en niet in een Internationaal contest. Het zou in principe even belachelijk zijn als je elk willekeurig deel van je uiterlijk zou accentueren en zou zeggen dat je b.v. de eerste miss met blauwe ogen, kroes haar, glad haar, dikke billen, grote borsten, spleetogen, o-benen, pigment verschuiving enz.enz. wil worden, ieder individu is uniek op die manier kan je altijd de eerste ergens in zijn en als je eenmaal de eerste ergens in bent geworden, mogen anderen met dezelfde kenmerken, dan niet meer meedoen?

 9. Obama is ook de eerste zwarte president geweest van de USA. Daar had niemand een punt op. Het gaat bij haar om het doorbreken van het eentonige en niet om racisme.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.