Surinaams bankwezen helpt geldhandel ordenen

17

PARAMARIBO, 1 dec – Het bankwezen is bereid met de overheid samen te werken bij het ordenen van de financiële sector. Dit zegt Jim Bousaid, directeur van de Hakrinbank en voorzitter van de Surinaamse bankiersvereniging. Vooral de handel in harde valuta krijgt meer aandacht. De overheid heeft veel te doen.

Behalve het ordenen van de geldstromen zal de overheid ook aan zichzelf moeten werken. Financieel is loopt een heleboel mank in de publieke sector. De chaos op de valutamarkt kan met inzet van iedereen succesvol worden bestreden, vindt het bankwezen. “Als iedereen zich aan de spelregels houdt, zullen deze maatregelen zeker ordening en stabilisatie brengen”, zegt Bousaid tegenover de Ware Tijd.

De overheid heeft een reeks maatregelen ingevoerd om de chaos te bestrijden. Onder meer komt er meer toezicht op wisselkantoren of cambio’s. Die worden veelal aangewezen als de de bron van het opstuwen van wisselkoersen. “Het bankwezen al meewerken aan de ordening van de valutamarkt”, zegt Bousaid. De overheid zal wel de eigen uitgaven moeten beperken om stabiliteit te kunnen waarborgen.

Bekijk ook:


17 REACTIES

 1. Stel dat ik iets koop en betaal met euro”s , wat gebeurd er dan.
  A diegene houd het zelf , dus komen er geen euro”binnen in Suriname TUSSEN HAAKJES MET SURINAAMS GELD KAN JE NIETS KOPEN IN HET BUITEN LAND. Wat heeft Suriname nodig om in het buitenland te kopen, onder anderen EURO,”s , maar dan moet het wel eerlijk gaan en die Euro”s
  niet in je zak steken.


  Maak melding

 2. Quote: ” de OVERHEID zal wel de eigen UITGAVEN moeten beperken om STABILITEIT te kunnen WAARBORGEN ”

  Nou ! dan zou ik maar beginnen bij de buitenlandse BEDELTOCHTEN c.q. het rondgaan met de PAARSE pet van BIG SPENDER ” Hoefie “, de ( zware) Hijger !

  De DIVERSE rondgangen met de PAARSE pet in den VREEMDE tikken namelijk erg aan op de STAATSKNIP !!!!!

  Ha det så bra ! CHAVÉZ


  Maak melding

 3. @@ Moevan!! ik wil SU absoluut niet onderuithalen hoor! Maar je ziet er toch, hoe er allemaal uitziet? wat de rioolratten van gemaakt hebben!!! wat is nou mooi in Suriname, vraag ik mij af??!! Het mooie van SU hebben de Stinkende en uitgehongerde strontvliegen, verkracht en besmet, het mooie gezicht naar de klote verholpen!! Ben wel vaker in SU (7 mnd per jaar) !! Ik doe mijn ding en alweer, ben ik weg!!! Ben nu bezig met pakketten voor de fam.leden en kindertehuis!!! Ga je naar het binnenland, ben je ook niet op gemak. Noem jij maar iets wat mooi is aldaar!!. en ongestoord ga je ergens na toe!!! Het mooie van SU is allang weggemoffeld!! door de paarse strontvliegen!!

  Je heb hier over minderwaardig! Jawel!! je heb het heel goed gezien!! Suriname is naar de afgrond geduwd wederom door de Paarse strontvliegen en de uitgehongerde en bloed zuigende Vleermuizen!!!!!!

  GOD ZIJ met SU!!! Ik denk dat zelfs GOD SU heeft verlaten, door toedoen van deze roversbendes van DeDiBri!!!


  Maak melding

 4. Na soso las teng, las monie en stank voor dank wat komen gaat. De roofzuchtige ndper’s zijn in staat deze bank naar zijn moer te helpen. Ndp, lijder en oerdomme aanhangers zijn een ware vloek voor land en antipaars volk. Soso hebi, lee, kirie, roof, moord, soso paarse kommer en kwel met dank aan al die paarse debiele dwaze idiote schijters en pissers die stemden voor de paarse vloek des land….didibri. Wo ka, het einde van paarse kommer en kwel is nog lang niet in zicht. Wacht maar af.


  Maak melding

 5. @@ Moevan!! daar heb je wel gelijk in!! het is een prachtig land!! ben geboren en getogen en ken bijna elk millimeter!! Alleen is het heel jammer dat er door de boevenbendes wordt geregeerd en naar de maan wordt geholpen!! Ik ga op mijn knieën en smeken aan GOD of GOD terug wilt komen in SU en Onze SU en ons te helpen ons uit de duisternis te halen en de Duivels verjagen naar de hel!!

  Fijne dag!!


  Maak melding

 6. Wiep-Ding God helpt in wegen dat de mens niet altijd begrijpt. Maar in corruptie zaken lijkt het wel dat hij omgekocht is (Het gaat maar door en door).

  De Hakrin Bank is gedeeltelijk overheids bezit. Ten minste 3 leden van RVC vertegenwoordigd de staat. Ik denk niet dat de maatregelen gaan helpen. De zwarte handelaren van de valuta poppen weer op. In de jaren 80 hebben zij de valuta markt draaiende gehouden.


  Maak melding

 7. @ ALLE KA REDIEMOESOES !

  JULLIE WILLEN GEEN ORDENING,..MAAR CHAOS,JULLIE HOUDEN NIET VAN SURINAME,..DAT BEWIJZEN JULLIE ALTIJD WEER,DAAROM KRIJGEN JULLIE VAN DAMSCO DE WIND VAN VOREN.ZOEKEN JULLIE MAAR JULLIE HEIL BIJ JE VRIENDEN AAN DE NOORDZEE DIE STRUCTUEEL GEMOORD HEBBEN IN INDONESIE,NOG NIET ZO LANG GELEDEN DAAR ZEIKEN JULLIE NIET OVER,…LEES OOK EENS DE KRANT UILSKUIKENS,…//////AMSTERDAM –
  PvdA-minister Koenders (Buitenlandse Zaken) heeft z’n zin. Er komt een grootschalig, door de staat betaald onderzoek naar de Nederlandse wandaden in toenmalig Indië in de periode 1945-1949. De VVD heeft het verzet ertegen laten varen.//////….MAAR DAT DOEN ZIJ ALLEEN OM GOEDE MAATJES TE BLIJVEN MET INDONESIE,DIE KAOLO HUICHELAARS.DUS BEK HOUDEN OLIEBOLLEN.


  Maak melding

 8. @ Sabaku
  Ik ben geen pessimist, maar Suriname is een corrupte criminele staat..Het zit in het DNA van dit volk…
  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  DOMME IDIOOT,.JO .ALLEEN IN SURINAME BESTAAT CORRUPTIE ,..EN NERGENS ANDERS DUS,..LAAT JOU HARSENS EENS NAKIJKEN UILSKUIKEN,ALS JE NIKS TE DOEN HEBT MAAK EEN ACHTERWAARTSE SALTO,EN VAL OP JE DOMME SJMOELWERK..JIJ STAMT UIT HELE DOMME GENEN ZO TE LEZEN…PANNENKOEK.!!!


  Maak melding

 9. @paars sarcasme
  Na soso las teng, las monie en stank voor dank wat komen gaat. De roofzuchtige ndper’s zijn in staat deze bank naar zijn moer te helpen. Ndp, lijder en oerdomme aanhangers zijn een ware vloek voor land en antipaars volk. Soso hebi, lee, kirie, roof, moord, soso paarse kommer en kwel met dank aan al die paarse debiele dwaze idiote schijters en pissers die stemden voor de paarse vloek des land….didibri. Wo ka, het einde van paarse kommer en kwel is nog lang niet in zicht. Wacht maar af.

  donderdag 1 december 2016 om 14:51 uur.
  ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  JOU VURIGE WENS ZAL NIET UITKOMEN,..KARMA O TEK JOE GADO NO E SRIEBIE DJIE OENOE.GIFMENGERS.


  Maak melding

 10. Damsco@
  En 32 jaar na 1949 doen jullie het weer dunnetjes over,dus ook niets geleerd,maar bekijk het nou eens in eigen land,wat is er nou van terecht gekomen,ik durf te te zeggen dat wij er van geleerd hebben .en jullie ook niks, het is terecht dat er een onderzoek komt naar de moord partijen,
  Wij hebben het lef om het te doen ,jullie ook


  Maak melding

 11. Geeft Suriname aan de Nederlanders en nederland aan de Surinamers,ik vondt het wel een goede stelling.

  suriname binnen twee jaar een tweede Dubai, Nederland binnen een a twee jaar zo arm als een kerk rat.kom maar met het comentaar, ik sta er open voor


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.