Korting Open Universiteit ook voor Surinamers

20

Vorig jaar heeft de Socialistische Partij(SP) in Nederland Kamervragen gesteld over de Kortingsregeling Collegegeld Open Universiteit (KCOU). In een aantal situaties geeft de Open Universiteit (OU) een korting van 50% of 80% op het wettelijk collegegeld aan studenten met een laag inkomen. Er was verwarring of de kortingsregeling ook toegankelijk was voor Surinaamse studenten woonachtig in Suriname.

In antwoord op vragen van SP-Kamerlid Harry van Bommel heeft het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen medegedeeld dat deze kortingsregeling gewoon blijft bestaan. ‘Dat is en blijft het geval’ aldus een woordvoerder van het ministerie van OC & W. En dat geldt ook voor Surinaamse studenten, woonachting in Suriname, indien zij een laag inkomen hebben.

Er komt wel een Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) waardoor de bekostigingswijze van de Open Universiteit wordt aangepast. Een AMvB is een besluit van de regering, waarin wettelijke regels nader worden uitgewerkt. Dit besluit heeft echter geen enkele invloed op de rechten en plichten van studenten aan de OU (ongeacht nationaliteit). Het betreft enkel de wijze van bekostigen van de instelling zelf.

Bekijk ook:

20 REACTIES

 1. Surinamers zijn slim,zo intelligent dat ze graag voor “dom” willen doorgaan.Ze trekken zich zelf naar beneden de zgn krabben mentaliteit.Deze mentaliteit wordt ten alle tijde op zichzelf en medemens toegepast.Er zijn slechts weinigen die zich zelf overstijgen.Hangt ook van hun omgeving af.Waarom lukt het de Surineds wel om boven zich zelf uit te stijgen en doelen te halen in hun leven.En de Surinamers in Suriname zo weinig.En denk je dat het wel zo is ..zijn ze Ndp’r of hebbdn ze hun baas getild.


  Maak melding

 2. @@ Damsco, Paraman, DTRT, RobGay, Parbo en jullie soorten, zijn jullie soms van de aardbodem verdwenen??? Misschien hebben zij daar een plek voor jullie over. Neem je baasje ook mee!!

  Meneer van Bommel, dank u wel!!!


  Maak melding

 3. die van bommel doet meer voor de surinamers dan die zelf verrijkende couppleger
  ik ben geen fan van van bommel maar hier moet ik toch wel zeggen “thanks van bommel”


  Maak melding

 4. Welke arme Suri kan de ingekorte fee betalen. Mischien lukt dat de middenstander de Euros te betalen. 1 op 8 en 77% inflatie. Je moet echt willen studeren.

  Bedankt van Bommel voor het stellen van de vragen.


  Maak melding

 5. B@kr@ en Diana, dat de gemiddelde Nederlander beter geschoold is dan de gemiddelde Surinamer komt niet door verschil in intelligentie, maar door verschil in onderwijs-en scholingsmogelijkheden tussen de twee landen. Zelfs Einstein zou, als hij in Kwamalasamutu geboren en getogen was, geen wereldberoemde wetenschapper zijn geworden,daarom is de kans groter dat Surineds het verder schoppen (letterlijk voor voetballers) dan Surinamers, die in Suriname hun opleiding genieten. Door deze open universiteit hebben Surinamers die het niet breed hebben er een mogelijkheid bij zich te scholen. Of ze daar gebruik van zullen maken moeten we maar afwachten, ook Nederlanders, met alle mogelijkheden, die Nederland biedt, worden niet allemaal Mr, Drs, Dr, Ir, Ing of Prof.


  Maak melding

 6. Wiep-Ding

  @@ Damsco, Paraman, DTRT, RobGay, Parbo en jullie soorten, zijn jullie soms van de aardbodem verdwenen??? Misschien hebben zij daar een plek voor jullie over. Neem je baasje ook mee!!

  Meneer van Bommel, dank u wel!!!

  donderdag 1 december 2016 om 18:27 uur

  ******************************************************************
  Er is zeker een plek voor genoemde ” DONKRATJIES “…
  zo slecht zijn de Hollanders ook weer niet. Maar … een grote MAAR … denkt u dat het zoden aan de dijk zal zetten? Een ” DONKRATJIE ” blijft een ” DONKRATJIE “.
  en gedoemd … lifetime … een ” DONKRATJIE ” te blijven !!!

  Een ander probleem … de ” DONKRASTJIES ” hebben
  de hollanders in het nabije verleden uitgemaakt voor kolonialisten …. neo-kolonialisten of wat dies meer zij.
  Heren ” DOMKRASTJIES “….. kos’ bidji-sma a no noti … ma … bedji bakka.


  Maak melding

 7. mul lees MUIL, als je het open doet komt jou LLBB-er – LASTER LEUGEN BEDROG als een BEZETENE ofwel DUBBELE LeBa ‘gedrag’ AUTOMATISCH bovendrijven evenals SCHIJT dat op water drijft. Ik heb je OOIT medegedeeld dat jij voor STRAF met bovenvermelde ‘VLOEK’ voort zult moeten tot in Lengte van Dagen.

  Dat jij graag een WIG drijft vanwege jou Neo-Koloniale MINDERWAARDIGE gedrag is jou PROBLEEM. INTEGERE VOLWASSEN DENKERS hebben GEEN AAI over hun BOL van WIE dan OOK nodig. Hetgeen voor een ZWAKZINNIGE als jij met z’n ‘VLOEK’ nodig wordt geacht, geldt niet voor RECHTGEAARDE MODERNE SURINAMERS.

  mul lees MUIL, jij als LLBB-er – LASTER LEUGEN BEDROG als een BEZETENE ofwel DUBBELE LeBa hebt vanwege jou ‘VLOEK’ zelf niet door dat Harry van Bommel “een OPEN DEUR intrapt, citaat: ‘Dat is en blijft het geval’ aldus een woordvoerder van het ministerie van OC & W. En dat geldt ook voor Surinaamse studenten, woonachtig in Suriname, indien zij een laag inkomen hebben’.

  De RECHTGEAARDE MODERNE SURINAMER is in tegenstelling tot DUBBELE LeBa’s overigens een KLEURENBLINDE.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 8. Laat statistieken zien van Suri-studenten die na voltooiing terugkeren voor het leveren van hun geinvesteerde bijdrage.
  Bovendien zou het altijd beter zijn als Suries in eigen land een volledige opleiding volgen zonder oversteek naar de voormalige kolonisator. Wat heeft NL daadwerkelijk vóór 1975 structureel neergezet of tot grote bloei heeft gebracht? Nederlanders hebben nooit een sterke band met Suriname gehad terwijl de Suries allerlei NL kutzooi moesten leren. In Holland staat een huis? Of deze onder de brug van Anke Franke? Suries zijn slapende wandelende zombies voor de witmang die hun delfstoffen zowat gratis mag wegdragen.


  Maak melding

 9. @ To (do) the Right thing …. je voelt je weer aangesproken … boi … je hebt een slecht geweten. Probeer eens met jezelf in het reine te komen …. er is nog redding mogelijk.

  @ To (do) the Right thing … over … nederlands lezen en schrijven gesproken … je schrijft een lo KOETERWALS.
  Laat eerst de mensen die … het geschrevene … je voorzeggen { dicteren }… het eerst goed lezen … alvorens je het aan wkn aanbiedt …. want je schrijft een lo …………..

  @ To (do) the Right thing ben je ook nog KLEURENBLIND ? …. goed dat je het zegt … dan houden wij daar rekening mee !

  @ To (do) the Right thing is dus ook …. KLEURENBLIND !
  Naast de PSYCHIATER moet je ook nog op consultatie bij de OOGARTS ??….. krakti …. krakti … krakti !!!!!!!

  @ To (do) the Right thing …. noem je al die NDP BOEVEN, FRAUDEURS, MOORDENAARS en LEUGENAARS …. INTEGERE VOLWASSEN DENKERS ? Noem je jezelf ook een INTEGERE VOLWASSSEN DENKER ??
  Kun jij …TtRt … Uberhaupt denken! …laatstaan … ZELFSTANDIG DENKEN !!!!
  De naam van jou partij spreekt boekdelen: NATIONALE DIEVEN PARTIJ. ( punt, period )


  Maak melding

 10. mul lees MUIL, als je het open doet komt jou LLBB-er – LASTER LEUGEN BEDROG als een BEZETENE ofwel DUBBELE LeBa GEROTZOOI tot uiting.

  Leer (goed) LEZEN, leer (goed) SCHRIJVEN, ondanks dat jij als LLBB-er – LASTER LEUGEN BEDROG als een BEZETENE met gevolg DUBBELE LeBa ‘VLOEK’, dit NIMMER zou kunnen, vanwege het dagelijkse ZONDIGEN (KWAADSPREKEN) in jou dagelijkse ‘leventje’ ben je VERVLOEKT en ziende BLIND.

  Dingen in JUISTE CONTEXT lezen zal je NIMMER lukken. Bespaar jezelf dus deze voor jou GROTE MOEITE.

  Onderhoud jou LLBB-er LASTER, LEUGEN, BEDROG als een BEZETENE ofwel jou DUBBELE LeBa ‘VLOEK’ goed middels jou dagelijkse KWAADSPREKERIJ.

  Je voelt je in jou SODOM en GOMORRA territorium, LETTERLIJK en FIGUURLIJK toch als “een (VIEZE) VIS in het WATER?

  De RECHTGEAARDE MODERNE SURINAMER is in tegenstelling tot DUBBELE LeBa’s, KLEURENBLIND.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 11. @@ Do the RIGHT thing!! ga aub niet in op deze lullootje als de MUL, Mul ey tika lul fu a Paarse strontvliegen. Zulke lolloottjes kikken af op onze reacties!!! Het zijn gewoon blinde molletjes!!! ondergrondse onderkruipsels!!

  Do the RIGHT thing wan bung week-end!! Gado de wi fesi man!!


  Maak melding

 12. @ To { do } the Right thing …. als jij … collega LLBB-er … mij moet leren {goed} lezen en schrijven … dan word ik net zo’n ” DONKRATJIE ” …. als collega LLBB-er … To {do} the Right thing.

  @ To { do } the Right thing …. jij en die paarse schurken zijn … DIEVEN, FRAUDEURS, MOORDENAARS LEUGENAARS. Hoe durf je mij beschuldigen van LASTER LEUGEN BEDROG …. joe boi …. have a heart !!!
  CARIFESTA { Graanoogst } … OW { Abrahams } …. Na Schoolse Opvang { Bouva, Misiekaba, Panka } … School {leer} boeken { Eddy Jozefzoon } … EBS …. Telesur …………

  @ To [ do } the Right thing …. noem je jezelf een … RECHT GEAARDE SURINAMER ? shame on you !!!


  Maak melding

 13. Thanks Nederland,dank je wel voor de vele donaties ,dank je wel voor Dokters zonder grenzen en bedankt voor de korting op0 de universiteit!
  En intussen gaat de lijder van Suriname doen wat het allerbelangrijkste voor hem is en dat is de begrafenis van de andere diktator bijwonen met zijn fake tranenKijk wie hem komt ophalen terwijl het volk pinaart..ja diktator Maduro!!.


  Maak melding

 14. @Do the Wrong thing

  Kijk de studenten die studeren in Nederland menen het .Ze krijgen een korting en daarvoor zijn ze dankbaar,
  Vergelijk de titel van brunsie niet met de titel die deze studenten straks zullen behalen.Hun titel is echt van brunsie en consorten is fake,een lachertje!!


  Maak melding

 15. Toch netjes van NL. Dat ze bereidt zijn om mee te betalen aan de opleiding van Surinamers aan een topuniversiteit. En in SU zitten alleen maar te zeiken over dekolonisatie van de mind. In NL zitten ze te zeiken dat NL rascistisch is. Deze mensen kunnen beter aan hun toekomst werken door te studeren dan alleen als leeghoofden te zeiken over het verleden. En daarom komt een bepaald deel van de Surinamers nooit vooruit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.