Minister bij herdenking bloedbad Moiwana

35

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (m) keert terug van een bezoek aan het Moiwana Monument in Marowijne. Hij wordt geflankeerd door Andre Ajintoena, overlevende van het bloedbad en voorzitter van de in Frans-Guyana gevestigde stichting Moiwana (l) en Winston Lame, voorlichtingsman van het ministerie (r). Dikan woonde dinsdag de dertigste herdenking bij van het bloedbad dat op 29 november 1986 is aangericht in het dorp. De nabestaanden blijven erbij dat de moordenaars bij strafproces moeten worden vervolgd. Getuigen en nabestaanden staan gereed, om indien nodig, onbevreesd verklaringen af te leggen. Bij het bloedbad 30 jaar geleden zijn volgens de officiele cijfers 39 mensen omgekomen toen een legereenheid onder vele van de huidige president Bouterse een zuiveringsactie uitvoerde op zoek naar leden van de rebellengroep Jungle Commando. Overlevenden beweren dat het dodental dichtbij 50 is.moiwana-minro-023-2

Bekijk ook:

35 REACTIES

 1. Minister zijn,van een president,aan wiens handen bloed kleeft,verklaar dat eens.Puur poppenkast.En waarom daar naar toe,als je het zelf eens bent met die vervloekte moordenaar.Deze arme mensen zijn letterlijk als beesten dood geschoten.Frapant is dat een van deze moordenaars,hardjo pradjitno,gewoon een afhaal restaurant runt in amsterdam,geen hond die hem wat zegt of doet.Zo heb je meerderen die hier rondlopen.Surinamers hebben een grote mond,en kunnen weinig.Zie maar de viering van de onafhankelijkheids dag,het meren deel stond weer aan zijn zijde te gillen,maar schreeuwen nadien dat ze het moeilijk hebben.Onbetrouwbare volk.Net ,fidel castro,jaren het volk onder drukt ,en nu huilen en wenen om zijn dood.Nogmaals,bouterse,alsook het hele kabinet zijn niet capabel om een land te regeren,het is wachten op de doodsklap,ondergang.


  Maak melding

 2. Off Topic: Rechtzaak Sapoen Chitan

  Wie Houdt Wie Voor De Gek?

  De VHP, NPS, PL moeten in hoger beroep/kort geding aangeven dat zij met dit vonnis geen genoegen nemen en dat er een andere rechter die onpartijdig is/vrouwe justitia blind is moet oordelen en niet een rechter die door DDB is benoemd zich met dit kortgeding/rechtszaak moet bezig houden. Dat had zij op grond zelf moeten aangeven, het niet te willen doen. Het zou toch duidelijk zijn dat iedereen dan al zou kunnen voorspellen of weten wat het vonnis van haar zou zijn/is.

  Raar dat zij niet tot dat inzicht kon komen. Zij heeft wel lef om zo met het recht/ de rechterlijke macht in een democratische rechtsstaat om te gaan.

  De dief roept heel hard houdt de dief. Iedere Janboerenfluitjes zou dat zijn opgevallen.
  Wie Houd Wie Voor De Gek?

  Deze rechter had zich niet met deze zaak moeten bemoeien, i.v.m. haar broodheer geen schade te willen bezorgen, maar wel de rechterlijke macht, de democratische rechtsstaat, het Surinaamse Volk (inter)nationaal te kijk te zetten. Een pleefiguur slaan.

  Suriname is een bananenlandje.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Dikan heeft namens zijn baas vast moeten zeggen dat het een kwestie was van ‘die gasten of ik’. Met ‘die gasten’ bedoelt hij bejaarden, baby’s en zwangere vrouwen. Wat het Dikan en zijn baas betreft, wordt het na 30 jaar eindelijk tijd om er zand over te strooien, waarom gaat Dikan namens zijn schijnheilige Baas naar Moiwana, terwijl zij beiden er geen moer van menen.


  Maak melding

 4. 1 grote haat serenade hier op waterkant. De fronters kunnen het niet verkroppen dat gedane zaken geen keer meer nemen. Onze president heeft gebruik gemaakt van de wettelijke regels binnen de grondwet. We moeten deze troep achter ons laten en focussen op de toekomst.


  Maak melding

 5. Inderdaad heeft DESI DEZE VERMOORDE-ONSCHULDIGE-MENSEN-GROEP, Srananmans, (TROEP noemt een IDIOOT het) DAAR ACHTERGELATEN in MOIWANA !

  RECHTSSTAAT SRANAN GEKILLED DOOR EEN MAFFIA-BENDE !


  Maak melding

 6. @@ Parbo!! dat je heel erg laag( strontvlieg) was, dat wisten wij allemaal!!! en dat je nu de gevallenen voor troep uitmaakt! kan ik je wel afslachten en de stinkende varkens mee voeren!! Je bent echt lager dan een vuile vieze huichelaar en Paria!! Het enige wat ik je nu kan meegeven is, dat je zelfmoord van mij mag plegen nadat je een glas varkens pis hebt gedronken of je zichzelf verwerpen voor een truck met heel hoge snelheid!!!!!!

  Wees blij dat niet jou families daar zijn omgekomen en begraven!! Ik kan wel op je pissen samen met al die naasten van de gesneuvelden!


  Maak melding

 7. “Parbo,

  Dus de opdrachtgever tot deze moord/slachting zijnde president van Suriname behoeft volgens jou geen verantwoording af te leggen? Gekker moet het niet worden in mooi Suriname met verkeerde regerings mensen.


  Maak melding

 8. AJ zoveel jaar na dato wil men de boel overhoop gooien. Luister Bouterse is nu president. Ten tijde van verkiezingen wist het volk dat Bouterse benoemd zou worden tot president bij evt winst van het Ndp. Het volk is klaar met klaar met die rotzooi. Ze hebben gekozen voor de toekomst en niet voor rechtzaken. Evt berechting betekent ook schoffering richting de stemmers. Deze case is klaar.
  8 dec, moiwana what ever. Het is klaar.
  Er hebben genoeg kansen zich voor gedaan maar Bouterse was ze te slim af.
  Als iemand wilt verwijten dan moet je bij de front regering zijn.


  Maak melding

 9. “vleermuis
  Minister zijn,van een president,aan wiens handen bloed kleeft,verklaar dat eens.Puur poppenkast.En waarom daar naar toe,als je het zelf eens bent met die vervloekte moordenaar.Deze arme mensen zijn letterlijk als beesten dood geschoten.Frapant is dat een van deze moordenaars,hardjo pradjitno,gewoon een afhaal restaurant runt in amsterdam,geen hond die hem wat zegt of doet.Zo heb je meerderen die hier rondlopen.Surinamers hebben een grote mond,en kunnen weinig.Zie maar de viering van de onafhankelijkheids dag,het meren deel stond weer aan zijn zijde te gillen,maar schreeuwen nadien dat ze het moeilijk hebben.Onbetrouwbare volk.Net ,fidel castro,jaren het volk onder drukt ,en nu huilen en wenen om zijn dood.Nogmaals,bouterse,alsook het hele kabinet zijn niet capabel om een land te regeren,het is wachten op de doodsklap,ondergang.”

  @Vleermuis..
  Helemaal eens met je posting.
  Het is een en al triest in Suriname. Figuren zoals Bouterse evenals zijn idool Fidel Castro, zuigen het hele land op en proberen zich zelf als de belichaming van ons vaderland Suriname neer te zetten. Uiteindelijk beroven zij daarmee het volk van Suriname van hun indentiteit en uiteindelijk van hun Nationaliteit.

  Er is niets dat deze Fidel zo groot maakt in de Wereld. Het zijn gewoon een stelletje narcisten die hun volk elke vorm van ontwikkeling ontnemen. Zelf genieten zij bij het leven door onderdrukking van hun eigen volk.

  Neem bijvoorbeeld het artikel “Reactie op de geur van Wilde Rozen” op 28/11/2016 van Eug√®ne van der San, waar hij op denigrerende wijze “de veel belovende jongeman Jurgen Budike” probeert terecht te wijzen. Hij gaat al stuk in de eerste alinea als hij het heeft over “de grote leider Fidel Castro”.
  Nog verder in zijn betoog.”Om inzicht te verkrijgen in wat de politieke leiders precies hebben gedaan in politieke zin sinds 25 november 1987 om de richting van het land te bepalen, moet je op de hoogte zijn van wat de ware bedoeling van de revolutionaire leider was.”…”..de ware politieke leider..”, Eugene van der San is hier zelf de politieke uilskuiken, zoals hij hier andere politieke leiders van beticht. Weet hij dan nog steeds niet dat de coup van Bouterse geen revolutionaire achtergrond had, maar simpel weg een ordinaire coup voor eigen gewin?
  Om zich zelf nog even onsterfelijk belachelijk te maken slaat hij aan eind van zijn betoog de plank helemaal mis…”Omdat wij niet te doen hadden met een Grondwetswijziging in 1987, inderdaad een jonge politicoloog, maar met een fundamenteel nieuw Staatsrechtelijk-systeem voor de Republiek Suriname, was het leiderschap in handen van de man (naam) die vanaf 1980 dagelijks wordt genoemd, hetzij in Suriname of Nederland,…” . “..was het leiderschap in handen van de man(naam) die vanaf 1980 dagelijks wordt genoemd” …”…., laat mij niet lachen van der San, ja in rapporten van interpol en de DEA….leiderschap…

  Sterke politieke leiders hebben nooit hun eigen volk onderdrukt, ter eigen gewin…je kan lullen wat je wil, je hebt het als leider van een volk pas goed gedaan als je voorspoed en ontwikkeling brengt en niet zoals het nu gaat,..armoede en afzeiken van andere tegenstanders…


  Maak melding

 10. Internationaalrechtelijke uitspraken zullen stand houden, NIET het FAILLISSEMENTSREGIEM van opa Desi !

  Binnenkort zal ook het Inter-Amerikaanse Mensenrechtenhof (OAS-Hof) de Nep-Amnestiewet van Opa DESI, VERNIETIGEN !

  NDP zal daar ook weer onderuit willen komen !

  Moro hebi e doro !

  HOE LANG NOG ??????


  Maak melding

 11. @ Parbo … noem je het uitmoorden van weerloze burgers, mannen… vrouwen en kinderen in Moiwana …. ROTZOOI?
  Wat bent een gewetenloze varken … wat mij betreft mag je nu nu … DOOD NEERVALLEN. Niemand en niemand zal er rouwig om zijn …. opgeruimd staat netjes.

  @ Parbo … ” Moiwana is klaar “… NEVER … NOOIT !!!!
  HOOFD MOORDENAAR DESIRE DELANO BOUTERSE zal veroordeeld worden … POSTHUUM { POSTUUM } ??
  Alle volgende regeringen zullen onder druk gezet worden … bet your life !


  Maak melding

 12. @Parbo

  zolang mensen recht kunnen zoeken, het feit is nog niet verjaart en de rechter heeft om wat voor reden dan ook nog geen recht gesproken is de zaak niet afgedaan.

  Het winnen van verkiezingen is geen enkele reden om een individu of een groep hoe groot of hoe klein ook hun recht op rechtspraak te ontnemen.

  Een ieder heeft gelijke rechten in een rechtstaat.


  Maak melding

 13. @Counter,

  Je hebt helemaal gelijk, om te stellen dat er zoveel marrons op deze moordenaar gestemd hebben,dan moet je aan geheugenverlies lijden, of geen hersencellen bezitten.


  Maak melding

 14. Het land verwordt sneller dan gedacht als vele arme Afrikaanse landen. Geregeerd door misdadigers, moordenaars, drugsbonzen en bankrovers. Veel paarse debielen, idioten en zombies van metre tot vuilmisman stemden voor deze ontwikkelingen…….back to the eighties, de een voor een post als minister of driko, het gros der oerdomme paarse ezels en ezelinnen voor gratis eten, drinken en huisje. De laatsten zijn de ka aan het worden en gaan ook roven, stelen als hun lijder, ddb de paarse verderver en vernietiger van het land en oerdom paars volk. Wat een paars dom volk, het domste wezens van het heelal.


  Maak melding

 15. Dit gaat uit naar alle reageerders, omtrend moiwana. Ik geef er niets aan toe. Ik bekijk jullie (ondanks ik ook een Surinamer ben). Dit heeft Moiwana aan bruinswijk te danken. Waar is hij nu? Ik wil hem persoonlijk vermoorden, want na 30 jaren kan ik nog steeds niet vergeten wat ik heb gezien, en gedaan. En waar ik nu ben, is veel meer agresief dan SU.Wie niet weet, weet niet. But bruinswijk MUST DIE, he MUST DIE. HIS TIME IS CLOSE BY.bunsie, als je dit leest, we met eye to eye face to face. Ik breng mijn delegatie in SU, just to murder you djuka boi. yu na wang djuka boi, en dat heeft Bagwandas je duidelijk gemaakt, so DIE djuka boi.


  Maak melding

 16. edgar dikan, kijk uit, en goed ook. ik bestudeer jullie van uit een buitenland, en ik kom bereid , wanneer ik kom. Ik kom voor een als ik kom, bruinswijk bijbegrepen.


  Maak melding

 17. Om verder in te gaan waarom marrons op DDB hebben gestemd. Dikan moet dertig jaar geleden in zijn teenage Jaren zijn. Ik vraag me af of hij heeft moeten vluchten van zijn dorp en of hij onder Brunswijk heeft gevochten. Dat hij bij de ndp is is niet vreemd . NPSers zijn voor wat ook redenen overgestapt naar de ndp. Als marron staat hij bij een monument van een evenement dat zijn baasje verantwoordelijk is als bevelhebber en dat de slachtoffers marrons zijn. Ik weet dat mijn gesneuvelde broer niet hier bij deze actie aanwezig was.Voor de gewone soldaten …….vergeet het maar.


  Maak melding

 18. Laat DDB nu eens open kaarten spelen ten behoeve van de geschiedenis. Wat moet ik mijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen vertellen als ze mij moeilijke vragen gaan stellen. Ik heb besloten om als stopwoord te zeggen AIDS (alles is Desie Schuld). Dus ook zaken die niet door Desie zijn gedaan ga ik aan Desie toeschrijven. Dus Desie vertel de rechter straks de waarheid over al jouw daden. Dit ter voorkoming van het Aidsprobleem.


  Maak melding

 19. Is dit ook een deel van het senario van Sandew Hira?
  De surinamer in het algemeen is niet te vertrouwen.Je weet niet wat je aan ze hebt.Een van de duizenden voorbeelden is Hooghart.


  Maak melding

 20. @ MUL!! op onze posting heeft Parbo de stronvlieg te zeggen!!! Hij mag van mij de tering krijgen!!! Lees ook mijn posting!! dan komt hij wel achter!!!


  Maak melding

 21. Parbo, andere tegenstanders van je baas werden ervan verdacht een coup te willen plegen, daarom werden ze van hun bed gelicht en op de vlucht doodgeschoten. Waar werden de baby’s van Moiwana eigenlijk van verdacht, dat zij het verdienden op een beestachtige wijze afgeslacht te worden en dat het Surinaamse volk dat allemaal gewoon moet vergeten, omdat jij en je moorddadige baas van mening zijn dat hun leven niets en dan ook niets waard was.


  Maak melding

 22. @Parbo
  Jij bent echt de vloek van Afrika in Suriname.
  Begrijp je dan niet dat een Front regering geen rechter is.?!
  Een rechter moet vonnis uitspreken en staf uit delen!
  Venetiaan heeft zich aan regels gehouden en zich niet gaan bemoeien met de rechterlijke macht.Tegenwoordig heb je bouta die rechters en pg’s benoemd en natuurlijk gaan ze als dank aan hem ,geen vonnis tegen hem uitspreken.Anderen die niet benoemd worden door hem of be(Ie)edigd worden door hem worden plotseling ziek of moeten 1 of ander gaan toetsen of verdwijnen spoorloos voor een dag of 2 of bedelen voor een waarheidscommissie zodat zij bespaard blijven.want als boutaatje boos wordt zijn je dagen al geteld en dat weten ze heel goed want enkele collega’s van hun moesten het met hun leven bekostigen eerder in 1982..


  Maak melding

 23. Oerdomme paarse aanhangers als Parbo zijn te vergelijken met drugsverslaafden van het ergste soort, hoe meer men hen waarschuwt, des te meer snuiven, slikken, spuiten en roken zij het verdorven witte spul. Libi a paarsdong sma disi door niet te reageren op zijn paarse wartaal.


  Maak melding

 24. Ik ben vorig jaar bij het monument geweest en geschrokken hoe het er bij ligt, grove schande hoe men het onderhoud, is natuurlijk niet niks wat daar gebeurd is.


  Maak melding

 25. @parbo

  “Onze president heeft gebruik gemaakt van de wettelijke regels binnen de grondwet.”
  Wetten die bouterse voor eigen voordeel in elkaar heeft laten zetten en zelf heeft goed gekeurd.
  Parbo doet alsof God zelf deze wet in elkaar heeft gezet en goedgekeurd. Hoepel toch op.

  “We moeten deze troep achter ons laten en focussen op de toekomst.”
  Ja eigengemaakte fouten, misdaden willen bouterse en meeslijmers het liefst zo snel mogelijk vergeten. Daarom wordt het als troep beschouwd. Hoe gemakkelijk he ?
  Alleen trappen de mensen er niet in.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.