Ex-militair getipt als manager Surinaamse bosautoriteit

41

PARAMARIBO, 30 nov – Voormalig legerofficier Hans Jannasch wordt getipt als de nieuwe manager bij de Stichting Bosbeheer & Bostoezicht, SBB. Het personeel is er niet gerust op, volgens de Ware Tijd. Gevreesd wordt vooral voor ‘nog een avontuur’.

De bosautoriteit is al door een diep dal gegaan van financieel geknoei en ontslagen van managers. Bovenal is er de angst voor politieke invloed als een politieke jaknikker wordt aangesteld. “We willen niet meer in een avontuur belanden. We willen niet iemand met pianohanden”, zegt vakbondsleider Romeo Chin A Loi. Het personeel vindt de huidige situatie al moeilijk genoeg.

Behalve dat er problemen spelen als niet aangepaste lonen, zit SBB ook verlegen om goed bestuur. Bij een specialistische organisatie als de bosautoriteit hoort nu eenmaal kwaliteit aan de top te zitten. Daarom eist het personeel dat er een behoorlijke procedure wordt ingesteld. Onder meer moet een profielschets worden opgesteld voor de manager. Eerst en vooral moet binnen de organisatie worden omgekeken naar kandidaten.

Bekijk ook:


41 REACTIES

 1. Ik zie het al in Nederland gebeuren dat derderangs vakbondsleiders eisen gaan stellen over de invulling van het personeelsbeleid. Hoogste tijd dat er ” no nonsens managers ” worden aangesteld bij de Surinaamse bosautoriteit. Ook de subsidievreters van de vakbond moeten gaan leren dat zij niet de hoogste tonen hebben te zingen maar dat ze ‘op de plaats rust’ horen positie te nemen.


  Maak melding

 2. Tuurlijk RobG, Ik heb alleen Arabisch gestudeerd, maar ga Chinees college geven.
  De studenten mogen niet twijfelen over mijn kennis en les-vaardigheid qua Chinees?
  Misschien dat je zelf niet van ‘de hoge toren’ moet ‘roeptoeteren’, en een pas op de plaats moet maken!


  Maak melding

 3. KENNIS heeft geruimetijd plaatsgemaakt voor kennissen…..

  Zie het resultaat…..

  ironischer kan het niet……intussen wachten de paarse strontvliegen met de ogen dicht wederom op een portie gratis vreten en sophie..


  Maak melding

 4. OH, weer een NDP pop en hij heet Henk Jannasch!!

  Hans Jannasch, die de afgelopen jaren belast was met de beveiliging van president Desi Bouterse, is benoemd tot waarnemend hoofd van de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (CIVD). Dat meldt Starnieuws vanochtend, maandag 4 januari 2016.Maar, ondanks dat antecentenonderzoek en het feit dat Jannasch in 2004 werd veroordeeld, zo bericht Starnieuws, tot 8 jaar gevangenisstraf wegens het mede opzetten van een xtc-laboratorium aan de Henkielaan, wordt Jannasch aangesteld.

  Criminelen zijn van harte welkom bij de Ndp,soort zoekt soort.


  Maak melding

 5. Druglabs worden een feit in het binnenland. Back to the eigthies, zevenmalen driester, wahahaha door oud geworden paarse misdsdigers, de Suribabwaanse maffia. Volk en oerdomme aanhangers e go ka. Narcostaat wordt een feit.


  Maak melding

 6. Zo werkt het in een land waar een dictator aan de macht is.

  -Dit staat geschreven:::::: Bovenal is er de angst voor politieke invloed als een politieke jaknikker wordt aangesteld.
  Bij een specialistische organisatie als de bosautoriteit hoort nu eenmaal kwaliteit aan de top te zitten. Daarom eist het personeel dat er een behoorlijke procedure wordt ingesteld. Onder meer moet een profielschets worden opgesteld voor de manager.

  -Deze mensen hebben groot gelijk en zie nu de kwaliteit van het kader personeel in Suriname. Bouterse heeft meer dan de helft laaggeschoolde mensen in dient genomen en velen zitten nu thuis en ontvangen hun geld.
  Reden:: er is geen plaats voor deze mensen, omdat het ontbreekt aan tafels, stoelen, kennis en vooral computers. Dit alles stond ook nog in de krant en men zou voor een oplossing zoeken die nooit gekomen is.

  1980 toestanden, militaire dictatuur:::::
  Bouterse en aanhang zie ik graag letterlijk hangen aan een tamarindeboom.

  ===Voor Bouterse geld kennissen en NIET kennis en kwaliteit.


  Maak melding

 7. Aanvankelijk had ik me voorgenomen niet meer te reageren op topics die Suriname aangaan, om reden dat het toch verspilling van kostbare tijd en energie is.
  De reactie van @RobG hierboven gelezen hebbende, noopt mij om nog 1 keer van mijn voornemen af te zien.
  RobG, jij hebt het in je posting over de aanstelling van “no nonsens managers” bij de Surinaamse bosautoriteit.
  Mag ik je even in herinnering roepen dat deze meneer Hans Jannasch tot 2003 de grootste xtc-laboratorium in het Caraïbische gebied runde en hiervoor 8 jaar cel kreeg, maar d.m.v. gratie weer vrij kwam toen zijn boezemvriend aan de macht kwam.
  Onlangs in januari 2016 werd hij ook al benoemd tot waarnemend hoofd van CIVD.

  RobG, zijn dat de personen die volgens jou voldoen aan het profiel voor een “no nonsens manager”?
  Kom ons geen shit verkopen hier op deze site.
  Ik vraag me nog altijd af waarom je niet in Suriname zit om jouw bijdrage te leveren aan de uitbuiting en verval van het land en zijn bevolking. Je zal wel passen daarvoor gezien de geneugten die jou ten deel vallen in het land hier aan de Noordzee.
  Wat een meedogenloze hypocriet, huichelaar, schijnheilige faizeeer ben jij.
  Tek yu pototo dan yu sodemieter op.


  Maak melding

 8. Ray
  @RobG
  Is er bij de ndp ook plaats voor Niet criminelen?
  Hebben ze geen post voor jou daar?!

  Ray, correctie mang. Je wilt toch niet zeggen dat iemand:
  die beweerd economie te hebben gestudeerd en ook nog IT vaardigheden heeft opgedaan gedurende 10 jaar in de avonduren en ook no docent is telkens de waarheid verkracht als het aankomt op intellect en kennis en vaardigheden,
  een crimineel is want je geeft zelf aan dat je crimineel moet zijn om binnen de NDP aanwezig te zijn.
  Of was dit niet jou bedoeling?


  Maak melding

 9. Best man for the job….we weten hoe die keuzes van de paarse rattenplaag uitpakken. Dinootje 16 jaar bajes…Hoefdraad het land in het ravijn gestort. Dus deze hersenloze marionet Jannasch met een strafblad hoort precies thuis in dit rijtje.


  Maak melding

 10. @Bigie Sma
  RobG zie ik als stille partner van bouta. RobG is net als bouta.,een crimineel in alles. Mijn vraag is of hij als woordvoerder van de ndp hier te werk is gesteld en of bij het kabinet en Dna geen post voor hem is gereserveerd.
  Liegen ,bedriegen en met geschiedvervalsing komen daarin is RobG zeer goed in vandaar de vraag of er geen post voor hem te vinden is bij de top.


  Maak melding

 11. Ex-militair? Waarom is het in dit verband belangrijk om te vermelden dat hij ooit eens militair is geweest? Hij is toch ook ex-baby, ex-lagere school leerling, de ex van weet ik veel hoeveel sekspartners geweest? Dat hij een ex-drugsproducent en ex-veroordeelde, ex-Santo Boma inwoner is, lijkt mij belangrijker om te weten, voor het Surinaamse volk.


  Maak melding

 12. -Het is allemaal maar wachten wat er gaat gebeuren. Ik lees ook het volgende:::
  dat ook Giovanni Ridley, meer bekend als de schoonzoon van Ramon Abrahams “getipt” is voor die post.
  Ridley is eerder bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) geschorst vanwege corruptieve praktijken.

  ==Hoe meer je corrupt bent hoe hogerop je komt bij deze waardeloze man die ze Bouterse noemen. Zie hier maar de achteruitgang van het land.
  Zie maar hoe die SRD waardeloos is geworden.


  Maak melding

 13. @ ira
  Niet allen corrupt, maar ook een grote crimineel.

  En hoe lager je niveau des te groter de kans dat je hoge post krijgt. Kijk naar de dc’s. De directeuren van de ministeries, ziekenfonds, directeur ziekenhuizen. Te veel om op te noemen


  Maak melding

 14. Jij moet leren je bek te houden. In Holland zijn er geen 3e rangs vakbondsleider. Kijk in de spiegel dan zie je een 3e rangs econoom die er 3cht niks van kan.


  Maak melding

 15. SBB jullie hebben volkomen gelijk. Maar er zijn in Su geen capabele mensen. Misschien is dit weggelegd voor Abrahams. Hij heeft tenminste 2 jaar ULO. Het is nogmaals triest gesteld met su.

  Maar bouta speelt strategie. Hij weet dat zijn dagen zijn geteld en daarom zet hij overal zijn mannetjes neer.
  Maar hij maakt 1 vergissing en dat is dat al deze mannen hun rug voor hem zullen keren als hij ze om steun zal vragen.

  Bouta yu kowro sakasaka, yu sebrefatang, yu dagoe, yu ma piema, yu lelekoe.

  We want you only dead and not alive.


  Maak melding

 16. De Puinhopen Van Jaar Desie Bouterse

  Bouterse heeft alleen maar oog vr smokko mangs op bepaalde positie..

  Waar gaan we naar toe beste mensen.


  Maak melding

 17. Bigi Sma, in de tussentijd dat je onzin over mij loopt te schrijven had je reeds meerdere ICT certificaten kunnen halen. Raadpleeg eens een wijze leraar die jou ogen gaat openen, een persoon die je kan bevrijden van alle onzin en vuil van het Front.

  Ray,

  Ik zei het een keer tegen jou. Een duik in de Ganges gaat je geest verlichten van alle Front-onzin en Front-vuil.Daarnaast gun ik jou een heerlijke ” wassie ” in een brandnetel veld vol bijtende rode mieren.


  Maak melding

 18. Wat een gedoe van de vakbondsleider.
  Ter uwer info de Douane man die lid is van NPS en in de oppositie zit denkt met zijn gespuis als vagebond leider te scoren.
  Romeo als kleine jongeman toen je nog achttien was rende je achter de paarden in de tourtonnelaan.
  Dank zei Refus Nooitmeer die ook Douane was en voorzitter van de bond ben je in de vakbond terecht gekomen.
  Aan hem heb je te danken dat hij je voorgedragen heeft als lid van de nps.
  Concreet heb je alleen stakingen zoals stiptheidsacties georganiseerd.
  Hoop dat je zoals altijd de pers gehaald hebt en hierdoor je imago gestreeld voelt.


  Maak melding

 19. RobG

  Wie is dan wel de sterke no nonsens manager die de regering nu na ik weet niet hoeveel maanden getreuzel gaat benoemen.

  Een ex. drugsdelinquent of de schoonzoon van Abrahams die het magazijn van EBS als zijn prive magazijn zag. of zo’n idioot als Parmessar die na 10 maanden EBS nog geen idee heeft wat de elektricoiteit moet gaan kosten en meld hoeveel de regering nog niet betaald heeft etc.

  Beste RobG NDP managers blinken niet uit. Laat ik een eigen voorbeeld aangeven.

  Toen ik Boerenveen ooit vroeg hoeveel hout er op de Meriam mijn gekapt zou moeten worden was zijn antwoord 50.000 ha.
  Op de vraag wat gaat er met dat hout gebeuren had hij geen antwoord.

  Op de zelfde vraag was het antwoord van Esteban Crespo van Newmont zonder omwegen:
  1. Het mijn oppervlak wordt 4.500 ha waarvan reeds 1.500 ha door porknockers en onze activiteiten gekapt is.
  2. Wij moeten het commercieel interessante hout op vrachtwagens van een lokaal bekende ondernemer laden. U zult wel begrijpen welke.

  De een doet aan droomdenken de ander weet waar over men het heeft.

  Later blijkt uit de MER en SER (environmental en social impact assesement) dat Crespo binnen 10% correct was en de regeringsonderhandelaar 1000% mis zat.


  Maak melding

 20. Het NDP-Slaafje Rob, wil dat de voor Internationale Harddrugshandel veroordeelde NDP-president, voortaan ALLEEN MAAR VOOR HARD-DRUGSHANDEL VEROORDEELDE NDP-PERSONEN, in BELANGRIJKE LEIDINGGEVENDE FUNKTIES BENOEMT !

  De door de NDP FAILLIET gemaakte Surinaamse Staat, gaat steeds VERDER de Financiele AFGROND IN !

  Nu trachten de NDP-MACHTHEBBERS, door dictatoriale paniekmaatregelen, zoveel mogeljk VALUTA in handen te krijgen, ten koste van de Surinaamse burgers en ten koste van het bedrijsleven en van de vernietigde economie !

  GADO, NO FRIGITTI SRANANG nanga A SRANANG-PEOPLE !!

  PS : Zelfs idioten zouden het Surinaamse Volk dit niet aandoen !!!!!!!


  Maak melding

 21. Wat ik hier op wkn zie is dat surineds die geen toegevoegde waarde hebben voor Suriname de alwetende spelen.
  De Surinamers klagen misschien ook maar dan binnenskamers.
  Als ze de straat opgaan dan weten wij dat ze klagen.
  Zolang dat niet gebeurt is er geen paniek.
  De oppositie die klaagt altijd maar dat is een fenomeen van alle oppositie partijen in de wereld.


  Maak melding

 22. Human Resource Management: De juiste persoon op de juiste plaats op het juiste tijdstip.

  HRM team farao al Bouta: de juiste boef op het meest slechte plaats op het meest onmogelijke tijdstip.


  Maak melding

 23. Robg is de moderator van mamjo die hier verder propaars komt ouwehoeren. Bouta betaalt die moddereter van mamjo om ip adressen van zijn regeringhaters naar hem door te sluizen. Je bent gewaarschuwd voor die chimpansee die t beheert.


  Maak melding

 24. @Nirmal Sunil,
  En jij bent de hond koeta van Robg.
  Ik heb ook begrepen dat je vrouw op mamjo zeer actief is.
  Hoop dat ze goed betaald wordt door Robg


  Maak melding

 25. Have fun with robg guys. Hij is terug.

  ddb heeft mensen nodig die hij kan domineren. Hij kan dat omdat hem iets verschildigd is. Een jonge enthousiastische bosbouw ingenieur is te veel gevraagd. Goede vakbond’s actie.


  Maak melding

 26. Jojo,gij leeft nog steeds in een Front-tijdperk. De Surinaamse samenleving is aan het veranderen en gij veranderd niet mee. De diverse overheidsdiensten en semi-overheidsbedrijven plaatsen managers voor nieuwe uitdagingen.Die uitdagingen gaat deze regering niet uit de weg.


  Maak melding

 27. De fronters (voornamelijk surineds) blijven maar hangen in hun haat mantra. De vraag is hebben de inwoners van Suriname daadwerkelijk haat jegens onze president ? Haten ze Bouterse vanwege de revolutie ? Met dat in het achterhoofd en wetende dat Bouterse tot 2 maal toe gekozen is als President kan je maar tot 1 conclusie komen namelijk dat de bevolking Bouterse niet veel verwijt aangaande de revolutie. En als er iets te verwijten valt dan is dat vergeven door het volk. In 2020 valt er weer iets te kiezen tot die tijd zit Bouterse aan de knoppen. Azijnzeiken heeft weinig zin. De surineds hebben meer moeite met Bouterse dan ee Surinamers zelf. Nogmaals deze hfd stuk kunnen we beter afsluiten. De bevolking is er ook klaar mee.


  Maak melding

 28. Meneer Chin A Loi heef juist gehandeld. De komst van de ex-militair aplaudiseren zou een niet critische actie zijn. We hebben meer vakbonds mensen nodig as mr. Chin a loi dan ja-knikkers die op alles ja knikken.Wat moet een veroordeelder crimineel op zo’n post waar hij ook financiele beslissingen moet nemen.

  Robg is terug na de undercouver tv. Have fun with him.


  Maak melding

 29. In Nederland kan elke derde- of vierde- en zelfs vijfde rangs vakbondsleider eisen stellen aan elke invulling van de organisatorische zaken binnen een bedrijf, sterker nog daar voor zit nog veelal een ondernemingsraad waar langs verschillende bedrijfsprocessen moeten gaan.

  Voormalig legerofficier Hans Jannasch is geen ” no nonsens manager ” zoals hier eerder wordt verondersteld door een malloot die erbij wil horen…hij is gewoon simpel weg een recidivist.


  Maak melding

 30. @RobG

  Ik reageer op uw tekst en verwijs naar de management kwaliteiten van de hier en daar genoemde managers en deel met u een eigen ervaring. Ik heb het nergens over front en u begint weer over front en niet willen veranderen en met de tijd mee te willen gaan.

  Ik heb zowel in de front tijd als in de Bouterse tijd geprobeerd iets goeds te doen voor Suriname. Het maakte ons zakelijk gezien niet uit wie regeerde. Wij hebben zelfs een brief waarin de president verzoek aan minister Hok ons plan goed te onderzoeken. Wat er daarna gebeurd is heeft voor ons bewezen dat met deze regering zaken doen geen zin heeft. Men kent de cijfers en de feiten niet.

  Verwijt daarom niet dat ik vastgeroest zit aan het verleden. U heeft eerder last van oogkleppen en een beperkt gezichtsveld en voor ingenomenheid.

  Reageer aub op de inhoud.


  Maak melding

 31. Deze Ex militair moet zones in het bos aanstellen die voor de drugslabaratoria geschikt zijn en zorgen dat daar geen economische activiteit plaatsvind zo alsmijnbouw en tourisme. Hij moet ook idylische plekken gaan scouten waar de nieuwe elite families straks afgelegen landgoeden gaan bouwen, alleen bereikbaar met helikopters van Abrahams. Bos autoriteit wordt een para militaire organisatie waar Dino na zijn straf baas van wordt. Belast met veiligheid van de leidende families. Die hebben dan controle over EBS, goudmijnen, staatsolie, Telesur en de stuwdam. Honderd jaar ellende.


  Maak melding

 32. NDP is bezig om het land NDPdiseren het land gaat dagelijks naar de klote door deze vernietigende partij.
  Wat is er van het land terecht gekomen na 1975?
  Alleen maar een teringzootije. Als je je huis niet kan besturen,wil je een land besturen????
  De energie van de gratis bruine bonen met zoutvlees is allang uitgewerkt, het rest product ligt te rotten in een sceptintank en de gassen hebben de ozonlaag boven Suriname beschadigd !!!!


  Maak melding

 33. hij wordt een makkelijke schiet projectiel in de jungle, alle jagers zullen hem graag in het vizier willen hebben, als blijkt dat hij zelf hout gaat kappen en het verdiende geld in zijn eigen zak verdwijnt


  Maak melding

 34. @Jojo

  [Wij hebben zelfs een brief waarin de president verzoek aan minister Hok ons plan goed te onderzoeken. Wat er daarna gebeurd is heeft voor ons bewezen dat met deze regering zaken doen geen zin heeft. Men kent de cijfers en de feiten niet.]

  Misschien omdat je ook teveel rommelt met cijfers die nauwelijks te controleren zijn. Dat is je handelsmerk inmiddels en kom je in de wereld en vooral in Suriname niet ver mee.


  Maak melding

 35. @ koos
  Dus een veroordeelde drugscrimineel wordt dus manager van de Surinaamse bosautoriteit. Werkelik te zot voor woorden.

  woensdag 30 november 2016 om 13:56 uur.
  //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  HUIL MAAR HARDER IDIOOT,NIEMAND HOORT JOU.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.