Surinaamse rechter brandt vingers niet aan parlement

55

PARAMARIBO, 29 nov – Een enorme teleurstelling voor de parlementaire oppositie. De rechter heeft zich onbevoegd verklaard in de rechtszaak tegen parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Het dissident gedrag van parlementariërs Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan is weliswaar een aangelegenheid voor de rechter.

De civiele zaak die de oppositie aanhangig maakte, is toch afgewezen. De rechter vindt dat de parlementsvoorzitter niet kan worden aangeklaagd. De oppositie en vooral de politieke partij Pertjajah Luhur, wilde juist een veroordeling. De twee voormalige leden van Pertjajah Luhur moeten uit het parlement, vindt de oppositie. Van de rechtszaak werd veel verwacht, ook al omdat meerdere rechtszaken in kortgeding niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd.

Maar de rechter stelt met zoveel woorden dat het een zuiver staatsrechtelijk geschil betreft. Het is eenvoudigweg geen burgerlijk geschil. Er zou wel kunnen worden beslist over het wel of niet handhaven van de twee in het parlement. Maar omdat de parlementsvoorzitter niet kan worden aangeklaagd, vallen de gronden weg voor het uitzetten van het duo. De oppositie geeft niet op. Vooral Pertjajah Luhur wil doorgaan tot de twee weg zijn.

Bekijk ook:


55 REACTIES

 1. Wang paarse njang nanga wang paarse pap a njang en dringie. Het paars volk is zwaar verziekt van hoofd tot teen van wetsverachting. Het paars volk gaat sinds 2010 het gelag moeten betalen voor hun oerdomme stomme keuze….een onberechte moordenaar, bij verstek veroordeelde drugsbons wiens zoon voor drugsmokkel opgesloten zit in de VS en staatkasrover. Een verderver van land en volk verdienen die oerdomme paarse debiele, dwazen en paarse idioten als hun misleider die hen doet lijden, te beginnen in ding sakka. Het wordt NOOIT ( 10.000x) goed in verworden misdaadstaat Suribabwe met aan het hoofd een moordenaar. Het land verwordt als Zimbabwe. Letterlijk en figuurlijk wordt het volk op allerlei manieren vermoord en beroofd ook van hun financien. Te beklagen zijn daarom het oerdom tot op hun botten paarsdomme volk en die gewetenloze paarse geldzuchtige elite wolven die deze moordenaar met raad en daad bijstaan, en hun aardse corrupte paarse slijk van deze moordenaar ontvangen, macht en geld afkomstig van de belastingbetaler.. Het paars volk is zwaar ziek van het paarse onrecht. Do ka, wahahahahaha, ze verdienen de jaren tachtig, 7x erger.


  Maak melding

 2. De rechter heeft zojuist
  zijn eigen leven gered en bewezen wat wij al jaren zeggen”ieder voor zichzelf en God voor ons allen”.Justice is blind in Suriname,letterlijk!


  Maak melding

 3. We kunnen concluderen dat de twee verraders beschadigd zijn, dat zij naar mijn mening de eer aan zijn zichzelf moeten houden. Geen één rechtsinstantie in Suriname gaat haar vingers branden aan dit dossier. Er is sprake van een vertrouwensbreuk met de electoraat die nooit meer wordt hersteld. Devies is gewoon opstappen. Zaak speelt nu al maanden en de Surinaamse politiek staat internationaal wederom in haar hemd.


  Maak melding

 4. Zo,nu hebben wij officieel 2 ongewenste ,onbeschaamde ndp parlementariers in het DNA zitten.
  Van de rest van de ndp parlementariers is het berucht dat ze corruptelingen ,criminelen/moordenaars en dagdromers zijn en nu dit….te zielig voor woorden!


  Maak melding

 5. De tijd om de corrigeren, en te vervolgen is nog niet aangebroken. Tijd kent geen genade. Zo onschendbaar men zich waant, wat in Turkije thans plaatsvind zal ook in het geliefde Suriname plaatsvinden als de tijd zich aanmeldt die geen genade kent.


  Maak melding

 6. Krantenkop van vanochtend:
  Zakkenroller heeft in Venezuela geen toekomst

  CARACAS – De inflatie in Venezuela komt dit jaar uit op ongeveer 720 procent. Geld is bijna niets meer waard. Winkeliers tellen de bergen bankbiljetten die klanten op de toonbank deponeren niet meer na, maar wegen de stapel papier om de waarde te bepalen.
  Honderd bolivar, het grootste biljet van de nationale munteenheid, heeft een reële waarde van slechts enkele eurocenten.

  Dit staat Suriname te wachten en de oorzaak:
  Anarchie, de rechterlijke macht die niet durft.
  Heeft de burger niet haar stem uitgebracht om de twee leden niet het woord stelt de rechter met zoveel woorden dat het een zuiver staatsrechtelijk geschil betreft. Het is eenvoudigweg geen burgerlijk geschil.
  Is het niet de burger die haar stem heeft uitgebracht om deze twee personen niet namens hen aan te horen?
  Hoe duidelijk is dit geen burger geschil?
  De rechter schijt dunnetjes voor de coalitie. Misiekaba en Bouva prediken steeds dat Suriname een democratisch land is. Waar en hoe willen zij dat bewijzen?

  Ach ja
  Zo meteen is ook de SRD gelijk aan een Bolivar.
  Vanochtend gelezen dat de olieprijzen weer echt dalende zijn er is oorlog binnen de OPEC.
  Misschien kan Suriname lijdend worden binnen de OPEC of zijn zij geen lid?
  Nog even en dan is het gebeurt.


  Maak melding

 7. De rechter heeft geen zin om in Dubai#2 een tweede Kuiken te worden; voordat je het goed doorhebt wat er gaande is, ben je in het land van de Pikin Ingi Boi spoorloos, voor eeuwig naar de eeuwige jachtvelden vertrokken.


  Maak melding

 8. De rechters in Suriname zijn niet capabel om een strafproces tegen bouta te beginnen.Hun angst kent geen grenzen. Ik hoop echt dat bouta gearresteerd wordt door buitenlanders en berecht wordt door buitenlandse rechters,De surinaamse rechters bezorgen ons meer nachtmerries.


  Maak melding

 9. Als de rechters eens geweten hadden dat de volksvertegenwoordigers door het volk en niet door bouta gekozen worden…..als ze het maar geweten hadden!!
  Ze hebben waarschijnlijk niks van Brazilie geleerd!!


  Maak melding

 10. Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan kunnen door NIEMAND, maar dan ook NIEMAND uit de SURINAAMSE Nationale Assemblee worden gezet. Ze zijn namelijk door het VOLK, het HOOGSTE ORGAAN daar neergezet.

  Toen Charles ‘Oom Challie’ Pahlad, uit de NDP stapte, heeft hij dat op eigen GOEDKEURING gedaan. Ook Noreen Cheung stapte uit de NDP en ging een eenvrouwsfractie vormen. Is Somo of wie dan ook toen naar een of andere Rechter gestapt?

  Somo heeft NIETS te doen en hoort DOMWEG niet thuis in de politiek.

  Het enige VERSCHIL is dat Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan, gelijk na de VERKIEZING van 2015 uit PL zijn gestapt. Deze DREUN heeft Somo als ZWAKZINNIGE nooit kunnen verwerken.

  Bij Charles ‘Oom Challie’ Pahlad en Noreen Cheung vond het pas na vier-en-een-half jaar plaats.

  Uit een partij stappen kent GEEN TERMIJN. Het IS en BLIJFT een DEMOCRATISCH RECHT.

  Er zijn in Suriname genoeg SPEELTUINEN te vinden voor Somo om ‘VRIENDJES’ te maken. Wat dacht u van ONZE befaamde GIJSBERTHA SPEELPLAATS in plaats van de ZOGENAAMDE V-7.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 11. Bouta denkt fidel castro te zijn ,alleen kan hij niet in fidels schaduw staan,in cuba is er goede scholing goede gezondheids zorg ,fidel heeft een universiteits opleiding en bouta ulo dat maakt het verschil,hij is te vergelijken met afrikaanse dictators ,geld coruptie drugs en moorden,
  Je tegen standers uit de weg ruimen,ooggetuigen spoorloos laten , ik niet weten zand er over,geboefte.
  Doe het goede ding , u bedoeld het dictatoriale suriname,is regering maar een dictator maar recht zal zegevieren


  Maak melding

 12. Rechters … die bang zijn recht te spreken … moeten uit principiële overwegingen aftreden { bedanken } … zoniet … oneervol ontslagen worden. Is dit laatste wettelijk niet direct mogelijk … dan moet een nieuwe wet dit wel mogelijk maken. In een democratische rechtstaat moeten rechters zonder aanzien des persoons recht spreken.

  We willen/ moeten geen Turkse toestanden in Suriname … maar sommige rechters … moeten terzijnertijd gearresteerd en berecht worden. Bij hun ambtsaanvaardig hebben ze toch een eed afgelegd? …..welnu !!

  Meriba wordt straks ook vrij gesproken of zegt een rechter: ik ben niet bevoegd recht te spreken. De boeven van EBS, TELESUR, CARIFESTA, NA SCHOOLSE OPVANG, SCHOOLBOEKEN, OW {Abrahams} zullen niet eens gedagvaard worden. Conclusie: het hele O.M kan opgedoekt worden!


  Maak melding

 13. @ To the Right thing …. zou je Somo als politicus willen of kunnen vervangen? … Oelewapper … ZWAKZINNIGE b…..r van Killer Bouterse. Somo heeft fouten gemaakt .. misschien scheve schaatsen gereden ….. ZAND EROVER !!
  ZAND EROVER … dit klinkt toch betekent in je ZWAKZINNIGE MIDAS OREN !!!


  Maak melding

 14. @Do the RIGHT thing!, als jij in een rechte straat zou moeten lopen dan doe je dat ook gewoon. Wat langs de weg gebeurd interesseert jou niet. Dit is wat er nu gebeurd met mensen als jou denkwijze.

  Je geeft voorbeelden die niet samengaan. Simons is onschendbaar, maar weet ook donders goed dat zij fout bezig is. Een snelle wet aannemen om deze twee grapjassen te houden kan zij wel regelen, maar een anti corruptie wet laat nog steeds op zich wachten.
  Dit is ook geen goed voorbeeld voor jongeren die ooit het land moeten overnemen.

  Je mag een ding weten::::onder Bouterse is het een GROTE hel en het land gaat gewoon naar de afgrond.
  Ik ben benieuwd welke argumenten men straks gaat gebruiken waarom het niet goed gaat in Suriname, omdat de olie en goudprijzen blijven dalen.

  Zodra Bouterse die nieuwe wet aanneemt dat hij altijd de baas mag zijn dan staat Suriname als nr 2 naast Venezuela met zijn geweldige SRD. Lees het berichtje van
  @Bigi Sma


  Maak melding

 15. Do the RIGHT thing!

  Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan kunnen door NIEMAND, maar dan ook NIEMAND uit de SURINAAMSE Nationale Assemblee worden gezet. Ze zijn namelijk door het VOLK, het HOOGSTE ORGAAN daar neergezet.

  ==========================================

  Deze 2 volksvertegenwoordigers waren toondertijd lid van de PL. Het volk heeft dus ook ingestemd met de partij programma van de PL en niet die van de NDP. Laat dat wel even duidelijk zijn. Met andere woorden deze 2 volksvertegenwoordigers hebben het vertrouwen beschaamd van de stemmers.


  Maak melding

 16. ZIE MAAR DE RECHTELIJK MACHT IS IN DWALING -ZE HEBBEN GEEN BALLEN SCHANDE ..WETTEN TELLEN NIET MEER OF ZE BEGRIJPEN ‘T NIET…WAAR VOOR ZITTEN ZE DAAR ,ALLEEN VOOR DE KRUIMELS DIEVEN ,HAHAHAHA SARI TORI…


  Maak melding

 17. De NDP is een fascistisch partij. Zij heeft alle kenmerken van het fascisme:

  -racisme. Een voorbeeld hiervan is dat NDP Hindoestanen en Javanen stelselmatig discrimineren. Binnen de NDP zijn zij 3e rangs leden. Ze worden zoetgehouden met nietszeggende baantjes. Tegenspraak wordt niet geduld.

  -Nationalisme. Alles voor je land. Men doet alles voor zijn land om het te verbeteren en groter te maken.

  -antidemocratische opvattingen. Men vindt dat de democratie te veel uit gaat van verstand en te weinig voor gevoel. Ook wordt de mening van het volk niet gevraagd.

  – 1 leider of 1 partij heeft de macht. Andere meningen, ideeën en partijen zijn niet meer toegestaan.

  -Propaganda en censuur. Hierdoor wordt alles gemanipuleerd en de waarheid verborgen gehouden. Hierdoor lijkt alles minder erg en lijkt de leider veel beter en geen dictator. Men krijgt dus een ander beeld van de werkelijkheid.

  -terreur. Iedereen die het niet eens is met de leider of partij wordt uit de weg geruimd. Je wordt ook uit de weg geruimd als je de leider of partij in de weg staat of als de leider of partij je minderwaardig vind. (zoals bij de joden)

  -er wordt veel gebruik gemaakt van angst om macht uit te drukken. Alles wordt gecontroleerd en de gaten gehouden.

  Het is al eerder gezegd “we are back in the eighties”. Volgende stap is introductie communisme.


  Maak melding

 18. Koos, LEER Nederlands LEZEN en in het bijzonder leer SCHRIJVEN. Die ‘andere’ koos, schrijft ondanks z’n FRANCHEPANE vele malen beter.

  mul, jij bent bent een KAW-BAKA-FOETOE en LASTERAAR. mul, vind je deze nick-name niet beter passen: MUIL? Bij jou komt dat beter tot z’n recht. Voor het VERZINNEN van LEUGEN en BEDROG hoeft NIEMAND jou VERDORVEN en ZIEKE GEEST WAKKER te schudden! Het KWADE heeft ALTIJD bij jou PRIORITEIT, evenzo bij vele van jou KOMPANEN hier op de site.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 19. de rechters in sme zijn allen poep-zaken.., ze doen het in hun broek, kunnen niks durven niks,, bang voor hun lijder..

  het enige wat ze goed in zijn, maandelijks hun loon vangen lekker leven in een corrupte land met alle faciliteiten die ze krijgen..,, voor de rest de pot op..


  Maak melding

 20. ach en maar schelden en afgeven op die rechters, terwijl diezelfde helden wel toestaan dat een dictator het mooie Suriname naar de kloten helpt, over ballen gesproken


  Maak melding

 21. ai ze hebben dino bouterse gevonnist!!!!!
  Preet bharara van amerika moesten we hier hebben voor
  sapoenta en chitos en opa drugsverslaafde bouta!!!!
  Suriname is een bacoven republiek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 22. BOUTA is RECHTERHAND geweest van SHAHEED RODGER
  KHAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ME BARRRRRRRRRRRRRRRRR JOEEEEEEEEE!!!!!!
  wat een poepe president waardeloos hebben we sjonge!!!!!1


  Maak melding

 23. RECHTER PREET BHARARA van AMERIKA moet
  BOUTERSE vonnissen tot DOODSTRAF!!!!!!
  DAN IS ER GEEN ARMOEDE MEER IN SURINAME!!!!!!!
  DANG A PROBLEEM DE OPGELOST!!!!!!!
  OPGERUIMD STAAT NETJES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 24. @Do the wrong Thing
  Zo dom dacht tante Dilma van Brazilie ook.
  Nu is ze verleden tijd.

  Heb gelezen dat jou baasje de diktator bouta, afscheid is gaan nemen van grote broer Castro,de dictator van Cuba.Alle nog in leven zijnde diktators zullen daar aanwezig zijn en krokodillen traantjes laten vloeien.De gerespekteerde wereldleiders sturen een afvaardiging want ze willen niet graag gezien worden bij het rouw plechtigheid van een diktator,en natuurlijk gaat bouta je baasje daar als haantje de voorste.Hij wil de garantie dat straks de cubanen om hem gaan rouwen,want de surinamers gaan niet rouwen maar feesten. Rouwen betekent hier niet dat hij perse dood moet gaan ,maar het kan ook betekenen dat hij gestraft wordt en richting santo boma verdwijnt voor eeuwig.


  Maak melding

 25. @Do the wrong thing

  Sapoen en Chitan zitten als camouflage daar. Zogenaamd zitten ze daar namens de oppositie…Wel nee.. die 2 poepejantjes zitten daar om de belangen van de coalitie te behartigen,die 2 ongewenste gasten.!!
  Wat een parlement ….criminelen ,moordenaars,dagdromers,verraders,camouflage poppen…allen in de coalitie…Welkom in derde wereld land Suribabwe!!


  Maak melding

 26. De rechters in Suriname zijn bang voor hun leven en daarom durven ze niets te ondernemen.Bouters haalt zijn geweer te voorschijn dan is alles weer rustig.De rechters in Suriname zijn kleine jongens en meisjes die gestudeerd hebben en Bouterse heeft niet eens een hoge opleiding gehad dus doe hij alleen maar domme dingen om op te vallen.Van de groep van 16 die de coup gepleegd hebben is hij de enige die bepaald wat in het land gebeurt.De rest heeft hij buitenspel gezet.Die durven hun mond niet open te doen alleen Sital zegt af en toe wat maar die is ook bang voor zijn leven.


  Maak melding

 27. Ik denk dat die pseudo-indiaan gewoon weer in beschonken toestand en met een witte neus een telefoontje gepleegd heeft richting Rechterlijke macht met het bekend stopwoordje: “kleingeld”.


  Maak melding

 28. @ Do the Right thing …. JOE- DONG – KAW- BAKA FOETOE … waar je hart vol van is … daar loopt je s…l van over. Waarom wil je de waarheid niet horen … dat jullie NDP’ers { enkele uitzonderingen daar gelaten } DIEVEN, FRAUDEURS, KLEPTOMANEN, LEUGENAARS, MOORDENAARS zijn. En jij …@ Do the Right thing …. bent prominent lid van die bende.

  Jullie moeten onder strenge bewaking gedeporteerd worden naar DUIVELS EILAND. Jullie horen niet in een geciviliseerde samenleving thuis.

  @ Do the Right thing … zolang je op deze site …. de recht geaarde surinamers { dat ben jij in geen geval } blijft beschimpen … zal ik je genadeloos attaqueren.
  I’ll kick your ass !!!

  @ Do the Right thing … jij mag mijn nickname veranderen in muil … no problem …. it doesn’t matter … what’s in a name …. JOE DONG KAW B……E. Mul of muil … ik blijf mezelf … je zult ervan lusten …. GEWIEKSTE PIRAAT !!!!!!!


  Maak melding

 29. Suriname een popen kas ik kijk er niet meer van op . ja is waar een rechter die ziek is , wel nu heel suriname is ziek hoor , en er komt nooit een einde aan , tot een echte op rechte surinamer op staat , een met echte ballen geen boef , maar als mens . groetjes aan alle boefjes in het parlement . doe je best het gaat je goet .


  Maak melding

 30. mul, (lees: MUIL) jij hebt jou NIETSZEGGENDE GROTE MUIL weer opengetrokken als de BEZETENE bij UITSTEK. Je bent één van de LASTER, LEUGEN en BEDROG BEZETENEN – LLBB-ers ofwel DUBBELE LEBA’S die deze site dagelijks VERVUILEN en tegelijkertijd vraag je jezelf ZOGENAAMD af waarom Suriname niet VOORUITKOMT. Wat voor een soort ZELFINGENOMEN SCHEPSEL ben jij die het VOORNAMELIJK van BEDROG moet hebben. In Suriname hebben ze een heel TOEPASSELIJKE naan voor SCHEPSELS als jij: KAW-BAKA-FOETOE.

  Jij bent een MISBRUIKER van het ERGSTE SOORT waar jou DIRECTE OMGEVING van jou HUN NEUS moet OPTREKKEN als je in de BUURT van de ‘NORMALE BESCHAAFDE MENS’ komt. De LUI waarmee jij jou DAGELIJKS mee IDENTIFICEERT hier op de site ZEGT GENOEG over jou ZWAKZINNIGHEID.

  Dat jou NICKNAME ‘mul’ onder andere ZAAGSEL tevens AFVAL betekent zegt genoeg over jou ZIEKELIJKE BOVENKAMER. Het zou te VER gaan om het te hebben over HERSENS in jou geval.

  Je hebt een BOVENKAMER die dag IN, dag UIT zich als STRAF MOÉT bezighouden MET LEUGENS, LASTER en BEDROG als een BEZETENE (LLBB-er) ofwel DUBBELE LEBA vanwege jou RESPECTLOOSHEID voor anderen.

  De RECHTGEAARDE SURINAMERS staan los van de NIET-rechtgeaarde Surinamers en GEESTELIJKE GESTOORDEN als jij PAL achter hun PRESIDENT en hebben het ‘MENSELIJK VERNUFT’ (SCHERPZINNIGHEID) om te ZIEN dat hij het ALS GEEN ANDER meent met SURINAME.

  JIJ als LLBB-er LEUGENS, LASTER en BEDROG BEZETENE ofwel DUBBELE LEBA zal dat NOOIT kunnen ERVAREN, vanwege de ‘VLOEK’ die over jou HEERST. Daar maken VELEN die deze site, WEL een WARM HART TOEDRAGEN, dagelijks KENNIS met jou ‘VLOEK’ en die van jou mede LLBB-ers – LEUGENS, LASTER en BEDROG BEZETENEN.

  Ik BEN ervan OVERTUIGD dat jij je in NUCHTERE TOESTAND zult HERKENNEN in jou DIAGNOSE die je WAKKER zou moeten SCHUDDEN, zo niet is het na deze ULTIEME EYE-OPENER simpelweg het ONVERMINDERD VOORTZETTEN van jou ‘VLOEK’ als ‘DUBBELE LEBA’ tot in LENGTE van DAGEN.

  “GOEDE RAAD is DUUR”.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 31. kijk naar poepejantje recht in sur dan weet je ook dat het geen recht is maar een bazaar van zo heb je me niet . dans en eet lekker net bouta huppel mooi verder met je kop in het zand broer , kom tijd kom raad , maar dan te laat voor de arme , mensen god helpe hen in deze donkere dagen , groetjes , aan die awaries


  Maak melding

 32. @ Do the Right thing …. LLBB-er, LEUGENS, LASTER en BEDROG BEZETENE ofwel DUBBELE LEBA …je vocabulair is zeer beperkt. Je komt niet verder dan DUBBELE LEBA. Waar en wat voor onderwijs heb je genoten?…. onderwijs voor zwakzinnigen? … dan nog … je geeft de leerkrachten die geprobeerd hebben … joe dong boeroekie … wat bij te brengen … schande …. SHAME ON YOU !!

  Do the Right thing … je moet je goed laten onderzoeken door een PSYCHIATER. Je bent goed ziek … THERE IS SOMETHING WRONG WITH YOUR CONSCIENCE.

  Een rein GEWETEN vreest geen aanklacht … maar jullie NDP- DIEVEN, FRAUDEURS, KLEPTOMANEN, LEUGENAARS en MOORDENAARS zijn nu al voor het leven veroordeeld.

  Ik heb een rein GEWETEN … ik heb nooit wie dan ook BESTOLEN, niemand VERMOORD, nooit GEFRAUDEERD, de gemeenschap niet voor GELOGEN.

  Do the Right thing … ” GOEDE RAAD is DUUR ” …. you damn right … LLBB ! Misschien moet je bij de PLATTE BRUG een stevige WASI nemen. Er zijn genoeg ZWERVERS die je daarbij graag willen helpen.

  Do the Right thing …” GOEDE RAAD is DUUR ” … mijn advies is … laat je goed onderzoeken …. want je lijdt aan een niet bij name te noemen SYNDROOM.


  Maak melding

 33. @ Do the RIGHT thing!

  Koos, LEER Nederlands LEZEN en in het bijzonder leer SCHRIJVEN. Die ‘andere’ koos, schrijft ondanks z’n FRANCHEPANE vele malen beter.

  Do the RIGHT thing!

  dinsdag 29 november 2016 om 16:33 uur.

  “””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
  ” GOEDE RAAD is DUUR
  LLBB-er …… lees je posting weer eens goed na …dan zul je het uit je Kakkerlakken hersen halen om meneer Koos te beschuldigen van slecht nederlands lezen en schrijven… loekoe joe djiemie.


  Maak melding

 34. mul – lees:MUIL, voor IMBECIELEN als jij moeten we het SIMPEL houden.

  Jou ‘VLOEK’ als LLBB-er, LEUGENS, LASTER en BEDROG als een BEZETENE ofwel DUBBELE LeBa ben je GEDOEMD voort te zetten. Heel GRAAG met je ZOGENAAMDE ‘onbeperkte’ VOCABULAIRE om jou ‘VLOEK’ des te meer te ONDERSTREPEN. Dit komt ZEKER niet voor in jou VOCABULAIRE hé: KAW-BAKA-FOETOE, dat je bent.

  LIEGEN, LASTEREN, BEDRIEGEN als een BEZETENE dat is jou STRAF en bovenal ‘VLOEK’ mul – lees: MUIL, AFVAL en ZAAGSEL

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 35. Ohm Santi,

  Ik vindt het allemaal zo triest voor woorden, al dat geklaag over de regering Bouterse. Het Surinaamse volk moet de boezem in eigen handen steken. Het is de wet van Karma. Dat zullen jullie niet leuk vinden om te lezen en misschien ook boos worden. Maar wat heeft dat voor zin. Wie had het gedacht dat de regering Bouterse weer aan de macht zou komen. En het zijn juist de klagers die op de regering Bouterse hebben gestemd. Vorige jaar april /mei er kon geen slecht woord gesproken worden over deze paarse regering en Bouta terwijl iedereen wist om wat voor mensen het ging met hun achtergronden. Hoe kan iemand een land regeren als hij zijn eigen kinderen niet een goed voorbeeld kan geven. Die zaten toen al in gevangenis of zijn heel corrupt en niet te spreken over de Bouta zelf (de grootste crimineel) En al dat vriendjes politiek met alle raciale verhoudingen naar kleur en ras. Het gaat niet meer om kennis maar om met wie je vriendjes kunt zijn. Hoe onveilig kan het nog worden, ze vertrouwen elkaar niet eens, hoe kunnen deze mensen dan de veiligheid van het land waarborgen. Niemand doet zijn mond open en die Bouta weet dat. De angst door de december moorden zit er nog diep in . Hoe kan een land nu vooruitgang boeken als ambtenaren geen kennis van zaken hebben, daar is Boute en zijn hang een groot voorbeeld van. De Surinaamse bevolking waaronder ik zelf had ons volk echt heel hoog geacht toen het op de verkiezingen aankwam. Zolang de Surinaamse bevolking blijft kiezen vanuit raciale gedachten en niet instaat is om hun stemrecht uit te brengen naar kandidaten die capabel zijn zal ons land altijd een onderontwikkeld land blijven. Je ziet het resultaat allemaal onder ontwikkelde mensen die de spot drijven met het land, bedelaars op het hoogste niveau. Hun handje ophouden bij andere landen. Met voornaamste land China die aan de top zit, met nog meer schulden en corruptie en straks wordt Suriname met al haar bevolking verkocht aan China of een ander land die al op de loer ligt. Want de omringende landen hebben het allang door dat de intelligentie / kennis en inzicht bij de regering paars nog niet eens met een vergrootglas te vinden is. Wat kun je nu verwachten van een land waar de politiek letterlijk een politieke spelletje is om te lachen . Waar de burgers niet gerespecteerd worden en ook jammer genoeg zich zelf niet respecteren. Srefie densie vieren terwijl het land om geld moet bedelen in het buitenland met als onderpand letterlijk als wat nog van enige waarde is. Er zijn een handje vol Surinamers die echt hard willen werken en waardoor het land nog zijn hoofd bovenwater kan houden. Als deze groep ook nog eens het bijltje erbij neergooit, dan zullen we echt met z.’ allen pilaren. Wie gaat dan voedselpakketten uitdelen aan de hele bevolking van Suriname . De mensen in Nederland zijn het al zat. Lieve mensen al dat geklaag zal uiteindelijk niets opleveren en dat merken we langzamerhand hoop ik toch wel….en een forum om elkaar te bekritiseren en af te maken met allerlei straattaal evenmin. Kunnen we gewoon niet met z’n allen kijken hoe we de regering kunnen laten aftreden. Internet is een goed middel, dat mag blijken. Lang leve de hackers……..die inzicht pogen te geven in de wandelgangen van de corrupte paarsen.. Zimbabwe is een goed voorbeeld van hoe het nog erger kan in Suriname. Dat willen we toch niet met ons landje. Lieve mensen ga nadenken, wat kunnen we nog doen met z’n allen om die paarsen en hun ambtenaren weg te sturen naar de bossen om echt te gaan werken i.p.v. uit hun neus peuteren achter de bureaus. Het zijn er letterlijk te veel, schoonschip en een nieuwe regering op basis van kennis en kwaliteiten en niet om welke ras of kleur. Dat gaat al 41 jaar niet goed. Suriname blijft een onderontwikkeld land zolang wij met ‘z. n allen alleen maar stemmen op eigen volk/ ras. Lieve mensen er is maar een ras en dat is het Menselijke met alle kleuren van de regenboog. Kunnen we voor eens en voortijd ophouden om te stemmen naar kleur en afkomst. Dit nu precies de reden waardoor ons landje letterlijk bankroet is gegaan. We zijn een rijk volk met nog hoog geachte waarden en normen. We tolereren elkaar en kunnen ook zorgzaam en liefdevol zijn, daar ligt onze kracht. Reik elkaar een helpende hand denk na hoe we van deze regering af kunnen komen. Niet met modder naar elkaar gooien via internet. Gebruik deze en andere forums om opbouwend te zijn en kennis uit te wisselen om de regering te laten af te treden en nieuwe verkiezingen te bewerkstellingen. Wij kunnen in eenheid echt veel bereiken voor ons landje. Niet vanuit Raciale gedachten maar vanuit menselijke gedachten en kwaliteiten. Ik geloof nog steeds dat er hoop is we zijn een volk met het zelfde doel voor ogen. Een harmonieus leven waar iedereen gelijke kansen krijgt om zich te mogen ontwikkelen in wijsheid en oprechtheid, niet de arrogantie , zelfverrijking in materie of hoogmoed maar de liefde voor elkaar, in verdraagzaamheid en bovenal in wijsheid zoeken naar oplossingen met alleen oog voor het algemeen belang. Want daar zul je als individu blijven welvaren.
  Ik wens een ieder inspiratie en positieve gedachten toe om samen tot een oplossing te komen bedenk, internet is een krachtig middel, kijk maar naar de hackers. Via sociaal media kun je ook nog steeds opbouwend zijn. Het is niet grappige om elkaar de grond in te trappen. Dat maakt mensen zo negatief. Ik heb ook geen alle wijsheid in pacht maar hoop wel op positieve opbouwende berichten . De uitdaging zit hem juist in iiets negatiefs ombuigen tot iets postiefs. We maken ons allemaal te recht zorgen om ons mooie landje. God zij met ons Suriname, Het goddelijke is in ons aanwezig kunnen we dat uitdragen in actie om van Suriname een Land te maken waar wij met z’n allen U tegen kunnen zeggen en een diepe buiging voor maken. Want Suriname is en blijft een mooi land om haar ongerepte natuur en de schoonheid van het volk dat nog steeds blijft hopen op een wonder die wij met z’n allen kunnen bwerkstellingen. Mijn hartje heb ik echt aan Suriname verpand. Dat zal altijd zo blijven en het maakt mij en vele anderen verdrietig om lijdend te moeten zien hoe enkelen het land te gronde richten.

  Ohm Shaantie
  Gyaan

  God zij met ons Suriname


  Maak melding

 36. @ Do the Right thing

  Een oud hoogleraar { prof.} … nu woonachtig in Washington DC { USA }… is bereid je grondig te onderzoeken
  { kosteloos } en samen { met jou } een behandel trajekt uit te stippelen.

  @ Do the Right thing …. je hebt echt hulp nodig … give it a try … de man is een kei op het gebied van psychiatrie …. believe me ! Ik ben bereid als mediator op te treden … it is up to you !!!!


  Maak melding

 37. DAT IS NU WAT IK HOOR IEMAND VAN EN VOOR HET VOLK . IK HOOP DAT ER NU WAT VAN DE GROND KOMT MET ZEN ALLEN . GOD BLESSING SURINAM . MET EEN NIEUW PARLEMENT VOOR DE GOOD THING. LOBI BOUTA GWE . IN DE NAAM VAN ONS VOLK


  Maak melding

 38. mul, lees: MUIL Jou ‘VLOEK’ als LLBB-er, LEUGENS, LASTER en BEDROG als een BEZETENE ofwel DUBBELE LeBa zal BLIJVEN aanhouden. De LEUGEN regeert in je, TIDE, TAMARA and FOREVER. mul – lees: MUIL, als AFVAL en ZAAGSEL jezelf zien te behelpen.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 39. Wie Houdt Wie Voor De Gek?

  De VHP, NPS, PL moeten in hoger beroep/kort geding aangeven dat zij met dit vonnis geen genoegen nemen en dat er een andere rechter die onpartijdig is/vrouwe justitia blind is moet oordelen en niet een rechter die door DDB is benoemd zich met dit kortgeding/rechtszaak moet bezig houden. Dat had zij op grond zelf moeten aangeven, het niet te willen doen. Het zou toch duidelijk zijn dat iedereen dan al zou kunnen voorspellen of weten wat het vonnis van haar zou zijn/is.

  Raar dat zij niet tot dat inzicht kon komen. Zij heeft wel lef om zo met het recht/ de rechterlijke macht in een democratische rechtsstaat om te gaan.

  De dief roept heel hard houdt de dief. Iedere Janboeren fluitjes zou dat zijn opgevallen.
  Wie Houd Wie Voor De Gek?

  Deze rechter had zich niet met deze zaak moeten bemoeien, i.v.m. haar broodheer geen schade te willen bezorgen, maar wel de rechterlijke macht, de democratische rechtsstaat, het Surinaamse Volk (inter)nationaal te kijk te zetten. Een pleefiguur slaan.

  Suriname is een bananenlandje.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 40. Mister Do the RIGHT thing!

  het wordt echt tijd dat u eens letterlijk Do the right thing eens gaat doen. Waar bent u bang voor. De forum schrijvers bekritiseren schiet je niets mee op. Als je nu eens net zo fel kunt uithalen naar Bouta en aanhang dan wordt je een held van het volk.

  Bezint eer gij iets schrijft . Het is makkelijk om in herhalingen te vervallen en niet iets nieuws en zinnigs te schrijven. Zeker een handlanger van Bouta of meer een na aaper van deze duivel. Je hebt toch een eigen identiteit of bestaat dat alleen maar uit de gedachtengoed van Bouta met als eindresultaat een gedupeerde volk.

  wees gegroet en ik hoop dat juist u tot betere inzichten komt, sta op voor je eigen identiteit en niet dat van een grote schurk/ vernietiger .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.