Strafproces Decembermoorden pas weer in januari 2017

41
Jaarlijkse Herdenking Decembermoorden in Suriname

PARAMARIBO, 29 nov – Het strafproces rond de Decembermmorden is uitgesteld. Dit heeft de Krijgsraad bekendgemaakt.

De eerstvolgende zitting was uitgeschreven voor dertig november. Volgens de krijgsraad is een van haar leden geveld door ziekte. De eerstvolgende zitting is pas weer in januari 2017.

De krijgsraad moet nog bepalen of het strafproces wordt opgeschort of gewoon doorgaat

Bekijk ook:


41 REACTIES

 1. Hoe ziet de toekomst van verworden misdaadstaat eruit? Simpel, een misdadig arm land waar moord, roof, diefstal, geweld, afpersing en allerlei soorten van misdaden schering en inslag dagelijks zullen toenemen, te beinnen bij de misleidende rovende lijders van het land tot al die oerdomme paars verslaafde paar bedelende luie debielen, idioten, dwazen en zombies. Dadesr en slachtoffers vertegenwoordigen de paarse kleur der misdaad, afkomstig van hun grote lijder. Do ka, het domste en lafste volk van de hele wereld,die alle schijt en paarse pis van hun lijder en trwanten dagelijks vreet vol bedrog en schulden, van lijder tot verslaafde straatzwerver met of zonder titel voor hun naam. In zes jaren tijd is men terug in het jaar 1986. Na soso paarse ka revoachtige wantoestanden sa e go kong.


  Maak melding

 2. Arme rechter, hij deed wat bouta hem had opgedragen te doen.Missie voltooid!!Als de rechters niet ziek zijn dan zijn ze te vergeten te toetsen,wat een goedkope smoesjes allemaal van de rechters!
  Preet Bharara help ons!!


  Maak melding

 3. De rechterlijke macht in suriname is ja knikkers en heeft geen ballen..zijn losers schande voor het land…waar voor zitten ze daar als recht moet uit gesproken zijn ze niet of ziekt…hangen jullie ballen maar in een peperboom hahaha..zielige mensen zijn jullie..BOUTA IS DE MAN,JE kun zeggen wat je wilt…hij is de machtigste man…sari tori..


  Maak melding

 4. Zo zie je wie de baas is in Suriname.Ons land wordt belachelijk gemaakt door deze president die het land helemaal naar de kloten heeft geholpen.Zelf de rechtelijke macht heeft niets te zeggen in het land.Het is toch ongelovig wat er in Suriname aan het gebeuren is.Niemand durft zijn mond open te doen anders word je weer doodgeschoten als in het verleden punt uit.Dit is de schuld van het volk zelf die deze domkop tot president heeft gekozen.Dit land komt nooit meer vooruit onder deze boef die alles steelt van het land.Surinamers zijn allemaal bang voor Bouterse.Ook knappe Surinamers gebruikt hij maar dat is niet zo moeilijk want hij geeft ze geld van het land.In Suriname is alles mogelijk.


  Maak melding

 5. Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Nergens In De Wereld Zijn Militairen In Staat Gebleken Een Land Goed Te Besturen En Het Volk En Land Welvaart, Welzijn En Vooruitgang Te Brengen. Zie De Geschiedenis van Dictaturen, mensenrechten, enz in dictaturen in de wereld.

  Een Mens Is Geen Robot, ofschoon ook die kunnen uitvallen door allerlei oorzaken, heeft een levensduur, waardoor die op dat moment niet actief kan zijn.

  Rechters zijn ook mensen en kunnen ook ziek worden, ja toch?

  Komt Tijd, Komt Raad. Er Kunnen Heel Wat Wijze Besluiten Plaats Vinden In Januari 2017. We Zullen Het Dan Wel Zien, Als Daaruit Komt Wat Het Surinaamse Volk Wil Horen En Zien Gebeuren.

  Geduld Is Een Schone Zaak En Is Soms Heel Belangrijk.

  Alle Kracht Berust In Een Democtrische Rechtsstaat Bij Het Volk. Niemand Staat Boven De Grondwet En Internationale Verdragen, mensenrechten.

  “Surinamers!, Kalmte Zal Uw Redden.”

  Overal Is Het Al Dag, Suriname/rs Bevindt/Bevinden Zich In Diepe Duisternis En Weet/Weten Niet Welke Kant Het/Ze Op Moet/en Gaan.

  Spannend! Mi Taigie!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. Ook al zou het door gaan en wordt Bouterse berecht. Dan wat ? Hij is al ruim boven zijn pensioen, hij heeft meer genoten dan wie dan ook, hij laat zijn nabestaanden nog lang nagenieten.

  De oppositie is laf, zij hebben verzuimd en zijn dus medeplichtig aan onrecht.
  Het volk is gewoon dom, stom en achterlijk om zich te laten leiden door een crimineel. Zij hebben gekozen om in schande te leven. En dat in ons Suriname. SCHANDALIG !!!


  Maak melding

 7. Niemand neemt ons land nog serieus.
  Iedereen schijt bagger voor de man die in ons land president is.
  Praat me niet over onafhankelijke rechtspraak of een democratische republiek.
  Alle rechtsbeginselen in ons land worden met handen en voeten getreden.


  Maak melding

 8. Deze rechters zijn bang. Ze pakken alleen de kruimeldief. Deze rechters hebben hun gezag voor altijd verloren en zullen ook zo herinnert worden in de geschiedenisboeken. Ik denk niet dat hun nageslacht zo herinnert zouden willen worden.

  De al beschimmelde opa , killer, cokesnuiver bouta etc. zorgt nog steeds voor angst en terreur sinds 1980.


  Maak melding

 9. Het Vuur Moet Misdadigers Nader/Flink Aan De Schenen Worden Gelegd.

  Het IJzer Dan Smeden Als Het Heet Is.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 10. Elk mens kan ziek worden ..maar zo frapant en doorzichtig in Suriname.Elke keer als het proces zijn voortgang moet vinden is het een Franchepane.Ik vind het hele rechtssysteem in Suriname een lachertje,ik vind ze zo niet capabel en ongeschikt.Als je voor dit ambt kies heb toch wat ballen,waarom koos je er niet voor onderwijzer te worden.Ik denk dat de 15 mannen toffe mannen waren,mannen met ballen.Wie is opgehaald en niet is dood geschoten is voor “baas”op zijn knieën gegaan en gebedeld voor zijn leven.Daar is niks mis mee,maar die dood zijn hebben hun leven gegeven en zijn niet gezwicht voor terreur.En een paar slappelingen bleven over wat moet er van Suriname worden.Ik geloof ook niet meer in een vervolging,er zal geen rechtsvervolging plaats vinden.Suriname stelt diep teleur…ik heb het respect in mijn land verloren.


  Maak melding

 11. De rechtspraak laat het alweer afweten. Uitstel op uitstel.
  Vandaag is het ook precies 30 jaar geleden dat zwangere vrouwen, babies, kinderen en bejaarden op beestachtige wijze zijn afgeslacht in moiwana. Geen onderzoek, geen vervolging , niets.
  Een samenleving die zulke misdaden ongestraft laat en bovendien de hoofddader met het presidentschap beloond is gedoemd te mislukken.
  Triest!!!


  Maak melding

 12. wat een sla pam pers hebben wij als rechters in ons land..

  waardeloze figuren..

  ze durven echt niets te doen in deze..

  hoe zullen hun collega in het buitenland reageren..

  ze komen vaak in Nederland aanvullende wetten eigen maken bij leren , zullen ze binnen kort weer kome..


  Maak melding

 13. Het is te hopen dat die rechter niet vermoord wordt.

  Van wie is die 552 kg cocaïne die nu weer in beslag is genomen door de politie in Suriname???

  Velen hebben het moeilijk en zelfstandigen raken in problemen door abrupt wetten aan te nemen. Zie b.v die geweldige SRD die een ieder moet gaan omarmen, dit terwijl het nu een waardeloze munt is geworden.

  Ik hoop het beste voor een ieder.


  Maak melding

 14. Welke proces ??deze zal zolang de pres nog leeft, nooit plaats vinden. Er is altijd wat er tussen gaat komen, eindstand 0,0
  en alles is zogenaamd verjaard !!!

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 15. Stel slapjanussen bij elkaar, er zijn mensen die tijdens hun levensreddende behandelingen het presteren om voor een paar uur op hun werk te komen. Dat is respect.
  Je ziek melden voor een belangrijke uitspraak van ongeveer 15 minuten, is weglopen voor je verantwoordelijkheid.


  Maak melding

 16. Allemaal de schuld van de opeenvolgende regeringen van front. Zij hebben toen nagelaten om DDB te vervolgen. Met hulp van de VS was het absoluut mogelijk.
  Alles wat nu met SU e het volk gebeurt is te wijten aan de huidige oppositie. De arme bevolking kreeg ook weinig voor elkaar toen de opposite aan de macht was. Er was geen alternatief. Men stemde vooral tegen de front en niet zo zeer voor de ndp. Exact wat onlangs in de VS is gebeurd. De middenklasse heeft thans ook geen uitweg meer. NL was vroeger de escape maar nu gaat het heel lastig worden door nieuwe regelgeving. Immers Europa zit ook vol met problemen. Zowel de Amerikaanse als de Europese droom lijkt nu tot het verleden te behoren. De diaspora in NL kijken nu uit naar een andere droom. Swietie Sranang ten spijt!!!


  Maak melding

 17. Dat het poedersgilde dit grote risico neemt op verlies van een zo grote partij betekend slechts dat de kans om gepakt te worden in Suriname nihil is.
  Een paar maanden geleden werd een graafmachine gevonden die volgepakt was.
  Heel recent een ambulance met enorm veel Cash.

  Dit is slechts het topje van de Ijsberg. Suriname is weer een narco staat. De in beslag genomen partij zal haar doel wel bereiken. In een arm land kan het bevoegde gezag een dergelijke hoeveelheid niet laten liggen en vernietigen.

  Omwisselen voor PoederSuiker op het moment dat het vernietigd moet worden.


  Maak melding

 18. Als de kuiken spoorloos verdwijnt en een inspecteur van politie op straat dood gevonden wordt dan zou ik als rechter ook buikpijn hebben als ik op de rechter’s stoel moet zitten. Dat is menselijk. Je wacht en hoopt dat er iets heel gauw gebeurt tegen beter weten in.


  Maak melding

 19. Wat een spelletje. De krijgsraad heeft haar standpunt toch al bepaald? De krijgsraad had dat standpunt op die zitting toch alleen maar kenbaar moeten maken? Meer niet op die zitting. Dan maakt het toch niet uit of de een of andere rechter wel of niet aanwezig kan zijn? Vreemde loop der dingen. Geeft mogelijk voeding voor geruchten lijkt me.


  Maak melding

 20. Vervloekt zij het paars oerdom volk die stemden op de moordadige lijder en zijn nationale DOMMEN partij. Het oerdomste volk van het heelal. WahahahaaWo ka, wahahahaahahaha. Zels een mier is wijzer van natura dan hun baas en al zijn oerdomme aanhangers samen. Na wang mpp volk sa lobi misdaad alsook hun lijdsman sa e mek deng ka moro ka, wahahahahahaahahahahaha


  Maak melding

 21. Al moeten we wachten tot de hoofdverdachte in de hel zit en al moet de rechter, die uiteindelijk het vonnis zal uitspreken, nog geboren worden, alle verdachten zullen, al is het postuum, te horen krijgen wat hun straf is, het is allemaal slechts uitstel van executie.


  Maak melding

 22. Rechter is sinds gisteren 29 november 2016 ziek.
  Het proces wordt januari 2017 voorgezet, welke dag? Ik tel 33 dagen tot januari 2017 !!!
  Heeft de rechter griep/koorts? Heeft ze geen griepprik gehaald. Heeft ze 33 dagen nodig om te herstellen????


  Maak melding

 23. Er is aan een Cubaan gevraagd die woonachtig is in Nederland wat hij vond van de dood van Fidel Castro.Deze man heeft laten zien wat het is om trots te zijn op land en volk.Geen enkele negatieve woorden uit zijn mond over Cuba en zijn leiders.Moslims hebben dit ook ze zullen nooit iets slechts zeggen over hun land.Ik hoop dat SURINAMERS een voorbeeld hier aan nemen.Je mag een mening hebben maar blijf ten alle tijden correct.En vergeet niet wanneer Europa wordt aangevallen zullen jullie verlangen naar SWITI Sranan.


  Maak melding

 24. @Mundo, als je als persoon gehersenspoeld wordt doe je wat je opgedragen wordt.
  Je mag trots zijn op wie je bent en ook op je land en cultuur, maar zodra je anders gaat denken ben je ten dode opgeschreven.

  Zie Turkije en Rusland waar de bewoners alleen informatie krijgen over hun land. Censuur speelt hierbij ook een rol. Men weet niet of het juist is wat er vertelt wordt. Deze leiders worden op armen gedragen en alle kindjes die geboren worden zijn al gedoemd om met een dictator te leven.

  Zodra de waarheid aan het licht komt krijg je gelijk een gevecht tussen voor en tegenstanders. Frustraties die naar boven komen bij mensen en zo gaat het verkeerd tot aan de dood toe.


  Maak melding

 25. Alvorens het dossier niet uit Den Haag komt, moet en zal er worden uitgesteld. Als je zulke belangrijke dossiers voor langer dan vijftig jaar verstopt, is het een SIMPELE optelsom: GUILTY! Aardappelen-Republiek?

  Laten de LLBB-ers – LEUGENS, LASTER, BEDROG als BEZETENEN ofwel DUBBELE LeBa’s niet te VROEG juichen.

  Komt er BOVENOP dat de REVOLUTIE van ieder land een INTERNE AANGELEGENHEID betreft.

  Een WAARHEIDSCOMMISSIE als DEVIES!

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 26. De eerstvolgende zitting is pas weer in januari 2017.

  De eerst volgende zitting komt, wanneer de schoft dood is!! Hij gaat niks van merken!!! Jammer!!!!!!


  Maak melding

 27. @Mundo
  Mundo jij ezel snap je dan niet dat de cubaan geen enkele ander lijder heeft gekend dan Castro zelf?!

  Castro was heer en meester voor 60 jaren lang. Die cubaan is opgegroeid en oud geworden zonder een ander als leider meegemaakt te hebben.Dat wensen wij voor ons nakomelingen niet!!Die cubaan moest gevraagd worden waarom hij in Nederland zit en niet in Cuba.!
  Die moereschond zit daar te genieten van alle uitkeringen wat hij in Cuba alleen van kan dromen.Natuurlijk gaat hij geen negatieve dingen zeggen over Cuba hij wil toch niet eindigen als de 15 burgers eerder in Suriname mocht hij met vakantie gaan naar Cuba.De moslim wereld hebben ons niks te vertellen we zien het op de tv. Het zijn een groepje extremisten zoals jij van de ndp,die dood ,haat en verderf veroorzaken en dat zeggen de rest van de moslims ook!
  Zij zijn altijd de eerste slachtoffers die vallen aan de hand van een groepje extremisten!!


  Maak melding

 28. Ray jij met jou ZIEKE GEEST bent de LLBB-er – LEUGENS, LASTER, BEDROG als een BEZETENE ofwel DUBBELE LeBa bij UITSTEK.

  De ‘VLOEK’ heeft jou in z’n BAN. Jij zal BLIJVEN LIEGEN, LASTEREN, BEDRIEGEN als een BEZETENE tot je ERBIJ NEERVALT hier op de site.

  Voor de WAARACHTIGE SURINAMER ben je de LEUGEN zelve, het OP HOL GESLAGEN schepseltje ZONDER ziel.

  Wat ZIELIG, hé!

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 29. @ echte nationalist
  Ja he dit t surinaams rechssysteem stelletje nietsnutters,en dan nog die mpp ddb,suriname je gaat verloren
  //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  DE RECHTER HEEFT HET LAATSTE WOORD,DUS HOU JE KOP,IDIOOT !


  Maak melding

 30. HEB RESPECT VOOR DE RECHTERLIJKE MACHT IDIOTEN,SPUUG NIET IN EEN GLAS WAARUIT JE NOG MOET DRINKEN. DOMBBBBBBBBBBBBBBBOOOOOOOOOOOOOSSSS,..ZIELIGE PAKROS.


  Maak melding

 31. Sublieme set van de rechter, DDB met zijn eigen wapen bevechten…uitstellen tot het moment dat er een ideale gelegenheid is voor berechting…

  Genocide/mensenrechten schending verjaart niet en zal er tot het einde ter tijden, RECHT over gesproken worden…


  Maak melding

 32. Damsco@
  Respect moet je verdienen ,dat krijg je niet ,noem mij zes goede dingen die regering heeft volbracht moet voor jou toch geen probleem zijn,in afwachting van jou reactie.
  En dat glas waar uit je nog moet drinken ,is zeker een gif beker


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.