Undercover TV: donkere jongens niet welkom in cafés

32

Undercover in Nederland is de laatste jaren een begrip geworden op de Nederlandse televisie. Met de verborgen camera als het perfecte wapen worden allerlei duistere zaken ontmaskerd door Alberto Stegeman en zijn team. Afgelopen week onderzocht Stegeman het deurbeleid van horeca bedrijven. In het programma probeert een testpanel van jongeren met verschillende etnische achtergronden kroegen/cafés in heel Nederland binnen te komen. Alles wordt ondertussen met een verborgen camera gefilmd. Hiervoor gingen drie groepen mannen op pad naar kroegen en cafés: een groep van drie donkere mannen, een groep van drie Marokkaanse mannen en een groep blanke mannen. De de blanke mannen waren overal welkom, de allochtone groepen niet.

In Breda probeerden ze bij vijf kroegen in de stad binnen te komen. De blanke mannen mochten overal zo naar binnen, maar de donkere mannen werden bij alle vijf de kroegen tegengehouden. De Marokkaanse mannen mochten bij twee café’s naar binnen. Ook in het Leidse café De Kroeg en de Haagse cafés Millers en De Paap kwamen jongeren met een donkere of getinte huidskleur niet binnen. Dit terwijl hun blanke leeftijdsgenoten zonder problemen werden toegelaten.

Terugkijken kan hier.

Bekijk ook:

32 REACTIES

 1. Het gaat hier om private ondernemingen die geld willen verdienen zonder gezeur of gedoe. Een ondernemer mag toch ook zelf bepalen wie hij / zij in dienst neemt, dat is zijn goed recht toch. Eea nader toe te lichten hoeft ook niet. Als je ziet hoeveel buitenlanders in aanraking komen met justitie en ongepast gedrag in het nachtleven dan snap je de angst van de horeca ondernemers wel. Bij teveel gezeik in je tent gaat definitief de slot erop met dank aan de overheid. Wie houd wie voor de gek. Natuurlijk gaat zo’n ondernemer geen risico’s nemen.


  Maak melding

 2. Het land, Nederland, is volgens mij ERG aan het VERANDEREN !

  Ik, ” Chavéz ” heb er 16 jaar gewoond. Kwam halverwege de jaren 80 aan en qua het uitgaansleven kan ik zeggen; ” i had the time of my life ” !!!

  OVERAL, maar dan ook OVERAL kwam ik BINNEN !!! Mijn stamkroeg in Rotterdam bijvoorbeeld, was een MOTOR CAFE c.q. Hardrock cafe. Mijn Surinaamse vrienden HUIVERDEN alleen al bij het IDEE om voorbij te lopen zeiden ze tegen mij.

  Bardancings aan de Witte de wit straat, op de Mauritsweg, de Nieuwe binnenweg, discotheek op het Stadhuisplein, Studio 54 naast het Hilton hotel, Baja beach club ( zowel de grote als de kleine ), ik als ECHTE BLAKA BOI ben NOOIT GEWEIGERD !
  Allemaal in de midden jaren ’80 en begin jaren ‘ 90 !!!

  Daarom zeg ik dat er IETS wezenlijks VERANDERD is in het Nederlandse UITGAAANSLEVEN !
  In ieder geval heb IK het HEERLIJK naar MIJN ZIN gehad !!!!!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 3. als je ze binnen laat, kunnen ze niet met poten van de meisjes afblijven
  daarna komt een scheld partij dat ze hoeren zijn
  het gevolg een vecht partij tussen de mannen
  ik heb gewerkt in een bar en heb het zoveel keer mee gemaakt
  de eigenaar besloot toen om een portier neer te zetten
  wij personeel waren heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel blij
  en trouwens waarom willen ze naar andermans feestjes/ bar/ dancing gaan
  ze mogen toch geen alcohol maar toch willen ze naar een bar gaan
  door deze mensen hun gedrag zijn alle donkere mensen de lul
  maar dat is ook de bedoeling van hun, donker tegen wit op zetten


  Maak melding

 4. Ik ben van Surinaamse origine maar ik wil ook geen Mocro’s en Toerkoes in mijn zaak. Altijd gedonder. Wilders wil “minder minder minder” maar ik wil “geen geen geen”. De weinige goede moeten onder de vele slechte lijden. Ze willen het niet horen maar meer dan 65% van de mocro jongens heeft een strafblad en de meiden komen er nu ook aan.


  Maak melding

 5. Hugo Chavéz, wat moeten we nu met jou verhaal, waar is het goed voor dat wij weten dat JIJ in de 80er jaren als echte blaka boi nooit geweigerd bent? In de 70 – 80er jaren woonde ik in Nederland, uit mijzelf bezocht ik nooit dit soort gelegenheden, omdat ik niet tegen de sigarettenrook kon/kan, de weinige keren dat ik met Surinaamse en Nederlandse vrienden zo’n gelegenheid wilde bezoeken, werden de Surinamers geweigerd, daarom ben ik na mijn studie direct weer naar Suriname vertrokken, want dat huichelachtige gedoe van Nederlanders, dat zij zogenaamd niet discrimineren, daar kon/kan ik niet tegen, en ondanks Bouterse en de mindere welvaart in Suriname, heeft geen haar op mijn hoofd er ooit spijt van gehad dat ik uit Nederland ben vertrokken. Van mij mag elke Surinamer die dat wil, in het land van Zwarte Piet en Geert Wilders blijven, ik, Franchepane, wil er voor geen cent in wonen.


  Maak melding

 6. Fuckyouall

  Ik ben zo benieuwd naar de reacties van henkhansenkoos.

  ==============================================

  Marokkanen en Antillianen zijn oververtegenwoordigd in de criminaliteitsstatistieken. In de uitgaansscene zijn deze jongens ook vaak betrokken bij geweldsdelicten. Gemiddeld zijn autochtonen goed voor 88 verdachten op elke 10.000 mensen, allochtonen voor 232.

  Ik kan mij goed voorstellen dat een horeca ondernemer kritisch kijkt naar deze doelgroepen immers je zet je horeca vergunning op het spel. Een goede beveiliger is in staat om nette mensen eruit te plukken en ja daar waar gewerkt wordt vallen er ook spaanders dat valt niet te ontkennen.

  Surinamers die geweigerd worden aan de deur herken ik niet. Sterker nog ik zie genoeg kleurlingen werken in de horeca met name in Amsterdam. (ook als beveiliger).

  Jij zou als horeca ondernemer ook niet anders handelen. Niemand hier op deze forum. Wie beweert van wel liegt dat hij barst. Niemand gaat zijn zaak in de uitverkoop doen voor criminelen.


  Maak melding

 7. @frachepane
  ik leef liever in een land met geert wilders en zwarte piet dan in een land waar een man president is met ongeveer 400 moorden op zijn geweten.
  daaag franchepane, je hoort ook niet in een democratie thuis
  blijf lekker maar bij bouta en zijn 2e dubai


  Maak melding

 8. Vroeger ging ik ook nooit naar die Bakra kroegen en dancings. Bakra’s
  1) zijn of denken dat ze gezellig zijn als ze dronken zijn.
  2) ze kunnen uren ouwehoeren over niets.
  3) het stink naar rook en bier.
  4) de muziek is waardeloos.
  5) maak het licht aan en je ziet dan pas echt hoe de vrouwen eruit zien.

  Waarom maken Surinamer of Mocro’s niet hun eigen uitgangsgelegenheden. Oeps, dan is het binnen de kortste keren kapot door hun eigen rotzooi of gesloten omdat er geschoten is.
  Daarom gewoon gezellig vaak of wekelijks een feeste (met POM) met de familie
  Maak je eigen gezelligheid.


  Maak melding

 9. @niemand mist je,

  Waarom reageer je zo heftig op franchepane. Dat zij?/hij? van Suriname houdt wil niet zeggen dat ze van Bouterse en zijn debiele aanhang houdt. Ik heb ook vele families die ondanks de slechte situatie naar Suriname vertrekken omdat er ook andere zaken en betere dingen zijn dan het financieel of materieel goed hebben in Nederland. Bouterse is geen Suriname en Suriname is geen Bouterse. Franchepane is tenminste dapper omdat te doen en haar keuze te maken.


  Maak melding

 10. dit artikel heeft echt geen nieuws waarde .
  ik en velen met mij zijn bij vele uitgaansgelegenheden geweigerd en dat al sinds de jaren 70.
  het etnische profileren van de politie gaat ook nog steeds door.
  solliciteren met de achternaam jubitana leverde ook niet vaak een succes op.
  u hoort nog van ons , hoor ik ze nog zeggen.
  het is geen geheim dat nederland vol zit met vreemdelingen haters .
  ik denk dat de buitenlanders zich nu moeten gaan beseffen dat ze zich wat positiever moeten profileren.
  ipv rondhangen in de straat ….vrijwilligers werk doen.
  ipv tiener moeder worden …..je diplomas halen .
  ipv demonsteren tegen zwarte piet ….gewoon accepteren dat je in een land woont waar een bepaalde feestdag een racistisch tintje heeft.
  ipv de crime op te zoeken …..de crime proberen te bestrijden.
  ik kan nog wel een uur doorgaan maar volgens mij is het wel duidelijk.
  na 40 jaar in ned gewoond en gewerkt te hebben , w.o . in adam , zdam , alkmaar , hhwaard , utrecht , den haag , almen , zutphen ,en nog een paar plaatsjes in overijsel , kan ik je vertellen dat Nederlanders zo slecht niet zijn.
  sterker nog , de meeste Nederlanders zijn humaner , eerlijker , en oprechter dan de meeste Surinamers.


  Maak melding

 11. @koeparie
  als iemand terug naar zijn eigen land moet (na zijn studie) is dat niet dapper hoor
  hij is gewoon boos en lult gewoon over discriminatie omdat hij weg moest
  laat hij wat gaan doen aan de discriminatie in suriname
  dat is pas dapper


  Maak melding

 12. De uitslag van de verkiezingen in de VS is geen toevalligheid. Dit gaat hier ook gebeuren met Wilders. Bereid jullie je alvast maar voor. Niet leuk, maar een keiharde waarheid.


  Maak melding

 13. Heel Jammer en triest!!! nu snap ik waarom de Surinamers de Hollanders in Suriname doodschieten en beroven!!

  Ik kan het niet anders formuleren!!! Bij speciale aangelegenheden, alwaar zij met zijn velen zitten te genieten een bom neer gooien, is dat een optie voor vergelding?? NEEN ZEG IK!!! MET KLEM! MAAR ZE ZOEKEN HET ZELF!! WAT JE PLANT, DAT GA JE OOK OOGSTEN!!!

  JAMMER, JAMMER EN NOG EENS JAMMER DAT HET ZO MOET GAAN!!! mijn excuses voorde bovenstaande!!


  Maak melding

 14. @wiep ding
  dood schieten? net alsof ik bouta of isis hoor praten
  snap jij dat maar hoor, onschuldige mensen die op vakantie komen beroven en dood schieten
  wat jij plant, is niets anders is dan de dood dus ook jij zal ooit oogsten
  geniet er maar van zolang het nog kan


  Maak melding

 15. Begin dan, als Marokkaan of Surinamer, je eigen kroeg en/of danstent in Nederland. Je zult zien dat je na 3 dagen ook een portier voor de deur hebt gezet met dezelfde instructies. Dat is nu eenmaal de realiteit, en het is : eigen schuld, dikke bult!


  Maak melding

 16. @khan
  ik ben allang een pvv stemmer
  nou en??
  ik zoek altijd de veroorzaker en die krijgt de schuld bij mij
  en wie zal dat nu zijn?
  gaat je niet lukken mi boi
  de woorden racisme en discriminatie hebben geen waarde meer
  ze worden te pas en te onpas gebruikt


  Maak melding

 17. Beste koos, ik snap niet goed waarom jij ingaat op de vraag van Fuckyouall, je weet toch wat zijn Nickname betekent, en verder is hier al door verschillende anderen het antwoord al gegeven waarom in veel horecagelegenheden de toegang van vooral een bepaalde groep de toegang geweigerd word, iemand die daar het de titel racisme aan vastplakt, moet bij zichzelf maar eens te rade gaan hoe dat nu toch zou komen en wat zijn eigen aandeel daarin is


  Maak melding

 18. Ik hoop van harte dat (pvv) de partij voor verderfenis de aanstaande verkiezing wint. dan is het klaar met die enge club. Kabaal maken langs de lijn is makkelijk.

  Wickedness will prevail but only for a little while

  Zo was het vroeger zo is het nu en zo zal het blijven tot aan de dag des oordeels.


  Maak melding

 19. @@ dwaas!! De waarheid komt het hards aan!!!! alleen moet je de kracht hebben om te kunnen vangen/incasseren !! niet leuk he????? Mijn wet is!!!! zolang je leeft, moet je eerlijk en eerlijk en nog eens eerlijk zijn! straks kom je door een poort heen, en je moet je zich legitimeren met eerlijkheid! de vraag is, heb je ooit na je 18 of 20ste gelogen en of of iemand belazerd???

  Ik weet zeker dat jou antwoord NEEN is drol!!

  Ik ben Goud eerlijk en dat zweer ik op mijn dood!! nu jij varken!! die vreten hun eigen soorten ook!!! PFFFFFF!1 Nengre na wan kaolo volk! pe ding de, nooit a ne go bung!!! Ma ding vrouw ab wan mooi puntje! en mi dati ay lob a poenie!!! soso naki!!! fu alla sey!!! ma ding ay puru ka gi mi tu!!!


  Maak melding

 20. Dapper, ik moest helemaal niet terug naar Suriname omdat ik in die tijd de Nederlandse nationaliteit had. Waarom voel jij je door mijn mening aangevallen, als jij in het land van Wilders wil blijven wonen, mag jij dat van mij. Ik wil liever in Suriname wonen, ik zie Bouterse ook niet zitten, maar ondanks Bouterse woon ik duizendmaal liever in Suriname. Suriname is zeker geen paradijs en ook in Suriname hebben we racisme en discriminatie, maar Surinamers zien volgens mij elkaar toch meer als medemens dan de Nederlanders doen met ‘vreemdelingen’.

  Iemand beweerde hier dat Wilders ‘minder, minder Marokkanen’ riep, maar hij zegt zelf ‘geen, geen Turken en Marokkanen’. Het kan aan mij liggen, maar toen ik in Nederland woonde en Nederlanders, in mijn bijzijn, generaliserend afgaven op Molukkers, Turken, Marokkanen, Antillianen, Kaapverdianen, Chinezen enz., dan voelde ik mij ook aangesproken, al zeiden ze er extra bij dat ik een uitzondering was (jij bent niet als andere Surinamers). Zodra je iemand, zonder dat je hem of haar hebt leren kennen, bij voorbaat discrimineert, wil ik ook niets met je te maken hebben.

  Als in Nederland de drie vrienden Trump, Obama en Venetiaan naar een dancing wilden gaan in hun studententijd, dan zouden Obama en Venetiaan niet toegelaten worden, omdat men van tevoren aannam dat zij zonder toestemming aan de meisjes hun pussy gaan zitten, terwijl Trump met open armen zou worden ontvangen. Dat zou in Suriname nooit gebeuren, alle drie studentikoze jongens zouden worden toegelaten en pas als ze zich misdragen hadden zouden zij eruit gezet worden. En na Trump zijn ‘pussy grabbing’ zou men niet zo gek zijn om alle blanke jongens bij voorbaat de toegang te weigeren. En omdat dat in Nederland wel gebeurt met gekleurde jongens en ik, door me netjes te gedragen, daar geen verandering in kan brengen, wil ik er niet wonen. Zo eenvoudig ligt dat bij mij, niets ingewikkelds dus.


  Maak melding

 21. Al die creolen hier die de slavernij zo snel zijn vergeten… Jammer, heel erg jammer, jullie zouden als geen ander moeten weten hoe het voelt gediscrimineerd en geschoffeerd te worden. Maar blijf je vooral wit voelen en wit gedragen, door de echte witte mensen worden jullie nog steeds uitgekotst.


  Maak melding

 22. @basmatie
  ze zeggen wel met de leeftijd komt de wijsheid. ik wil je een compliment geven voor jou beoordeling van het leven. goed, ik kan me zelf in terug herkennen.


  Maak melding

 23. Meer dan 40 jaar geleden werden al laat mij het eufemistisch zeggen, jongens van etnische afkomst met een donkere kleur al geweigerd bij de discotheken in Amsterdam. Al meer dan 40 jaar ben ik een discotheek niet meer binnen gegaan in Amsterdam en de rest van Nederland.
  Mooi voorbeeld vond ik dat: Obama, onze Vene en Donald aan de deur van een Amsterdamse discotheek. Donald mag alleen naar binnen. Onze pussy grabber kan al zijn talenten binnen laten zien en ontplooien. Wordt daarna de deur uitgegooid. Moraal: mogen morgen de blanke jongens de discotheek niet meer binnen??
  Begrijpen ook de anderen waarom men dan voor segregatie kiest? Integratie- assimilatie is een gunfactor in deze maatschappij.
  Denk, en begrijpt men nu waarom Denk onder andere is opgericht. Wij moeten niet meer voor de traditionele blanke partijen meer gaan stemmen. Er is nu ook in de politieke landschap een verrechtsing aan de gang van jewelste. Alle populistische geluiden en partijen vinden nu een bestaansrecht.
  Waar is Hans van Den Broek??


  Maak melding

 24. @roderick
  Jonge geef gewoon toe dat er veel horeca uitbaters gewoon bevoordeelde racisten zijn. En als de burgemeester zo’n zaak sluit dan is er een goede reden voor. Dus bij racisme, overtreden van de drank en of drugs wetgeving etc etc.
  Dus hou op met jou zielige praatjes over het belang van de horecabaas.
  Racisme mag gewoon niet.


  Maak melding

 25. @opdringerig
  Je hebt de klok horen luiden he ?
  En je wilt meepraten dus blah blah je maar wat.
  Hoezo geen alcohol mogen drinken?
  Niet alle zwarte mensen zijn moslim.
  Buitendien de Marokkanen die naar dancings gaan drinken wel alcohol.
  Onder welke steen heb jij al die tijd gewoont ?


  Maak melding

 26. @ Mr. Singh: vraag daarom vandaag nog de OCI kaart aan. Een enkeltje India met z’n allen zie ik wel zitten. Of zijn wij daar nu ook niet meer welkom?! 😉


  Maak melding

 27. Suri bn je komt nier zo over jere,stong baka yu tel i skrifi rommel.inplaats om verder te denkn , wi Sranan sma no i judge vooral hoe het om rasicme gaat.dan hb j het recht om met j vinger naar di mocros te wijzen belachelijk bn je hor iedere rassen met hun plus en min teken he niemand is beter dan een ander.

  Ps weet je wat je Nickname inhoud
  Kangkang Sranan mang zou zichzelf echt niet zo noemen


  Maak melding

 28. @ Mr. Singh: op het aanvraagformulier van de OCI kaart moet je aangeven wie je kent in India. Wat dan als je daar helemaal geen contacten hebt? Wordt de aanvraag dan afgewezen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.