Seminar over beheer van afvalwater in Suriname

4

Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) in Suriname heeft onlangs een seminar over het Beheer van Afvalwater georganiseerd in het gebouw van het Institute for Graduate Studies and Research (IGSR). Het doel daarvan was om van gedachten te wisselen met alle actoren over de vergroting van de bewustwording in de gemeenschap als het gaat om het beheer van afvalwater. Het ministerie wil samen met alle belangrijke partners waaronder, het kabinet van de vicepresident en het Water Forum Suriname samenwerken om het beoogd doel te bereiken. Vanwege de omvang van de waterproblematiek, beschouwt NH Integraal waterbeheer als een basisvoorwaarde voor het duurzaam aanwenden van het beschikbare water.water-1

Bekijk ook:


4 REACTIES

 1. De kennis ontbreekt in Suriname ,wat betreft waterhuishouding, dat moet eerst in orde zijn voordat men het afvalwater kan sturen,afvoer kanalen schoonmaken sluizen herstellen dijken verhogen , ter voorkoming van overstroming.en dan gaat u een seminar geven over beheer afval water, interessante gedachte,het land is noch niet eens in staat om huisvuil behoorlijk af té voeren, vandaar de verstopte afvoer kanalen succes


  Maak melding

 2. @ Haco je hebt volkomen gelijk.
  Ik vind het jammer om te zeggen, maar die smerige vieze varkens vervuilen het hele land. De binnenstad is een afval put, kwik vervuiling etc.
  En het zijn alle Surinamers (van alle klassen) die het land vervuilen. En de nieuwkomers doen het zelfde.


  Maak melding

 3. Wat haco zegt is prerequisite voor afval water verwerking. Ook hier moet er geinvesteerd worden. Door de overheid of partikulieren of beide moet het gedaan worden.

  Engeland heeft zijn Thames River weer schoon gekregen door het rioolwater eerst schoon te maken voordat het in de rivier geloosd wordt. Dat kost geld om zo’n water zuiveringsplant op te zetten. Als je rond reist dan zie je zo’n plant in elke moderne stad.

  We hebben schone rivieren nodig vooral in de droge tijd. Zo management van het water is broodnodig. Dat weer kost geld.


  Maak melding

 4. Je hebt rioolwater (1) en je wilt dat zuiveren (2) en je doet dat met een installatie (3). Tel op 1+2+3 en dan krijg je rioolwaterzuiveringsinstallatie. Dat is een lang woord voor RWZI. Doe eens googelen op RWZI en kies dan afbeeldingen en aanschouw waarin Suriname toch zoveel achterloopt. En denk eens na, die installaties zijn gebouwd zonder hulp en ze zijn niet mislukt. Dat zou nieuw zijn voor Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.