China schenkt Suriname honderd en vijftien miljoen dollar

54

PARAMARIBO, 25 nov – Suriname krijgt honderd en vijftien miljoen dollar cadeau van China. De schenking moet veertig jaar diplomatieke relaties markeren. Het geld gaat naar enkele projecten, waaronder de bouw van driehonderd en vijftig huizen.

Minister van Financiën Gillmore Hoefdraad en de Chinese ambassadeur, Zhang Jinxiong, hebben twee raamwerkovereenkomsten ondertekend. De tweede overeenkomst is voor de uitvoering van infrastructuurwerken door het Chinese aannemingsbedrijf Dalian. Het bedrijf is al ruim twintig jaar actief bij het herstel en de aanleg van wegen. De bedoeling is dat Dalian verder gaat met financiering uit China.

Hoefdraad zei dat Suriname ingenomen is met de hulp. De verdere ontwikkeling van Suriname wordt zo beter gegarandeerd. De hulp is dez te meer welkom in eze tijd van crisis. Suriname zal zich sneller uit de problemen weten te helpen. Ambassadeur Zhang Jinxiong zei dat de twee landen bewezen hebben dat goede diplomatieke betrekkingen vruchten afwerpen. Er is een goede basis gelegd voor de toekomst.

- Advertentie -

54 REACTIES

 1. Waarom doet China dit? Niet zomaar. Gaan ze weer 1miljoen ha bos ontbossen?

  Wat nog erger is, is dat de schenking in de reet van de criminelen/dieven als boedraaf, killer bouta en zijn paarse bende terecht zal komen.
  Hoe kan het dat China deze criminelen instand houdt?

 2. Wordt Su bevestigd als chinees stemvee in de UN en andere landen meetings? Jammer daar gaat onze onafhankelijkheid!

 3. Het is nog nooit zo geweest ,dat de zon voor niets aan de hemel is gaan schijnen. Gratis bestaat niet. Het heeft zeker financiële gevolgen waar boefdraad zijn handtekening onder gezet heeft.

  Tjee

 4. Suriname als de ultieme bedelstaat…

  Om je dood te schamen.

  Deze schenking is gelijk aan 40 dagen rente vergoeding die Suriname de komende 10 jaar moet betalen naast de honderden miljoenen aflossing

  En Chinezen doen nooit iets voor niets…

 5. Heel veel derde wereldlanden zijn voor honderden jaren een kolonie geweest van vele Europese landen. Wat hebben deze koloniale mogendheden voor deze landen gedaan? Wie durft een goed onderbouwd antwoord te geven op deze vraag?

  De Europese landen hebben de landen gebruikt om er beter van te worden. Honderdduizenden Afrikaanse slaven werden naar de nieuwe wereld getransporteerd om te produceren voor de Europese koloniale mogendheden. In de koloniën hebben ze nauwelijks een goede infrastructuur neergezet. De inwoners van de koloniën hadden niet dezelfde rechten als de inwoners in Europa. Kortom, men keek neer op de mensen in de kolonie. Nu na honderden jaren kolonialisme zien vele ontwikkelingslanden het licht schijnen dankzij de ondersteuning uit China.

 6. Is gewoon een onderhandse lening. Deze lening mag niet de boeken in gaan. Hoefdraad hangt namelijk een gevangenisstraf boven het hoofd, volgens de huidige wet. Het moment dat meer geleend wordt dan wettelijk is toegestaan, moet Hoefdraad de bak in. Op deze manier de boel weer belazerd. Typische paarse oplossing. Iedereen weet dat de chinezen geen cadeautjes weggeven

 7. “Heel veel derde wereldlanden zijn voor honderden jaren een kolonie geweest van vele Europese landen”

  Beide groepen van landen zijn er achter gekomen dat dit niet langer wenselijk is.
  Suriname opteert daarentegen wederom voor de status van derde wereldland, immers zij gaan weer op zoek naar een buitenlandse mogendheid om hen te helpen, te ondersteunen en vervolgens weer op hun rug te gaan liggen en te zeggen:
  Ja, u heeft gelijk, doet u maar wij gaan met alles akkoord, zolang u de leiding heeft, zullen wij gehoorzamen.
  Déja vu?

  Wakker worden! Leer voor jezelf te zorgen.
  Elk jaar is een verloren jaar als je gaat bedelen bij het buitenland.
  Mannen als Hooghard, Hoefdraad zijn geen knip voor de neus waard.
  Zijn hebben niets gepresteerd, en willen niets presteren!

 8. RobG

  Heel veel derde wereldlanden zijn voor honderden jaren een kolonie geweest van vele Europese landen. Wat hebben deze koloniale mogendheden voor deze landen gedaan? Wie durft een goed onderbouwd antwoord te geven op deze vraag?

  De Europese landen hebben de landen gebruikt om er beter van te worden. Honderdduizenden Afrikaanse slaven werden naar de nieuwe wereld getransporteerd om te produceren voor de Europese koloniale mogendheden. In de koloniën hebben ze nauwelijks een goede infrastructuur neergezet. De inwoners van de koloniën hadden niet dezelfde rechten als de inwoners in Europa. Kortom, men keek neer op de mensen in de kolonie. Nu na honderden jaren kolonialisme zien vele ontwikkelingslanden het licht schijnen dankzij de ondersteuning uit China.

  ==============================================

  RobG, onder Nederlands bewind was Suriname één van de rijkste landen van Zuid Amerika. Als Bouterse die coupe niet had gepleegd had Suriname kunnen meeliften op de kennis en kunde van Nederland. De banden zouden hechter zijn dan ooit. Om iedere keer de slavernij troefkaart te spelen is gewoonweg zielig. Vergeet niet dat bepaalde stammen in Afrika actief meegewerkt hebben aan deportatie van slaven. Die stammen hebben daar ook van geprofiteerd.

 9. 115.000.000 Dollars!! en voor 40 jaren!!! hmmm. daar zit wat in!!!
  10.000 Chinezen in Suriname komen en vestigen. 1 kind per paar baren per jaar.
  Kinderen worden ook groot en ze gaan ook trouwen en mooie en gezellige dingen doen, waardoor ook kinderen geboren worden.. Hoeveel wordt het over 40 jaren?? nou ik zal het niet mee maken, maar! in elk geval, Su is dan al de 1e Sudan!!! Alles gaat naar China!! Voor niks gaat de zon op!!! Voor een appel en een ei, wordt SU langzamerhand door verkocht!!!! en de Chinezen blij natuurlijk! Zij wonen als strontvliegen op elkaar in de smog in China!!! Su zien ze ook als een fokland!!

 10. Robg@
  Even google ,dan kun ongeveer uit rekenen hoeveel geld nederland er elk jaar moest doneren om de zaak rond te breien.in sur En wat heeft het u gebracht ,zieken huizen scholen ,bruinzeel air strips.aangelegd door militairen door middel van springstofeen spoor banen naar brownsweg en witti watre goUdmijnen vliegveld zanderij ondersteuning rijstbouw,en andere agrarische sectoren.en wat hebben jullie er mee gedaan ,alles verwaarloost,suikerriet plantage laten verrotten fabriek overwoekert door de bush en zo kan ik nog wel even door gaan.
  Wat surinaamse ogen zien verkloten hun handen.
  Lekker de klok weer driehonderd jaar terug draaien,lekker bezig,,goed in die tijd blijven hangen dan wordt er gelukkiger van robg,ga door met je leven en maak er wat van .
  Maar dat is aan jou ,hoogopgeleid persoon, wel toevertrouwd
  En dat die chinezen 150 miljoen beschikbaar stellen voor projecten dat zal wel,het project zal zijn broekzak vestzak, openbare aan besteding is ook dubieus, het gaat naar een chinees bedrijf dalian of zoiets,personeel wordt gehaald uit tahiti lekker goedkoop.een paar miljoen steekpenningen en zaak is weer rond.

 11. Geld is al doorgesluist naar Zwitserland en Panama.
  Suriname gaat 10.000 chinezen opnemen per jaar!

 12. Staat leent US$ 115 miljoen bij Chinese Bank voor Telesur

  24/11/2016 19:32 – Ivan Cairo
  Staat leent US$ 115 miljoen bij China voor Telesur

  PARAMARIBO – De regering gaat een lening van 115 miljoen US dollar sluiten bij de Export and Import Bank of China ten behoeve van staatstelecombedrijf Telesur. Met het geld gaat de onderneming haar Nationaal Breedbandinternet Plan financieren. Dat zegt president-commissaris bij Telesur, Gardelito Hew A Kee tegen de Ware Tijd. “Niet Telesur gaat het geld lenen bij China. De Staat gaat de lening sluiten en Telesur zal vervolgens het geld bij de Staat lenen”, verduidelijkt hij.

  Hew A Kee benadrukt dat de investeringen nodig zijn, omdat snellere internetverbinding een boost zullen geven aan de economie. De president-commissaris merkt op dat Telesur de afgelopen tien jaar niet heeft geïnvesteerd in haar vast telefoonnetwerk. Vandaar de talrijke problemen met internet. Het systeem loopt al geruime tijd achter op wat internationaal nu gangbaar is. Het Chinese Huawei is de beoogde partner bij het project. Met de uitvoering van het internetverbeteringsplan zullen huishoudens aan wie nu minimaal 2 MB geleverd wordt, op zijn minst 10 MB krijgen.

  “Een hele verbetering met wat er nu is”, zegt Hew A Kee. In een communique die de Raad van Commissarissen intussen heeft uitgegeven wordt het Telesurpersoneel opgeroepen de rust in het bedrijf te bewaren. Hew A Kee stelt daarin dat de rvc “serieuze oneigenlijkheden” heeft geconstateerd die schade kunnen aanrichten aan de positie van de onderneming. De raad was conform Decreet C-38 derhalve verplicht om de minister van Transport, Communicatie en Toerisme te informeren, zodat orde op zaken gesteld kunnen worden. Financieel-directeur Russ Headley is bij de bewindsman voorgedragen voor schorsing

  Er staat dus duidelijk een lening.

 13. 15.000.000 : 350 huizen = us dollar 42.857,142857 per woning… toch tamelijk dure chique wonings kun je dus mee bouwen… inbegrepen materialen en arbeidsloon van alle medewerkers van de fabrieks en bouw werknemers……; cocaïne en snuif inbegrepen.

 14. Ja een lening, maar je weet toch als we niet kunnen terugbetalen hopen we dat ze het ons gaan schenken.
  Maar we zijn een trots land en kunnen best onze zaken zelf regelen daar hebben we niemand voor nodig

  Blijf rustig afwachten.
  Het zal ooit beter worden
  Het is de schuld van de VS, van Nederland, van zwarte piet, van het IMF, van de regering Venetiaan, van de heer Telting enzovoort, maar het is niet onze schuld.

 15. O mijn god SU aan de bedelstaaf. Daar kan men in SU toch niet trots op zijn ? Al 40 jaar onafhankelijk en nog steeds de handen ophouden en de monden door anderen laten voeden. Daar mag je als volk niet trots op zijn. Ik hoop dat door deze schenking minder roofovervallen op Chinese ondernemers zullen plaatsvinden.

 16. RobG,
  Heel veel derde wereldlanden zijn voor honderden jaren een kolonie geweest van vele Europese landen. Wat hebben deze koloniale mogendheden voor deze landen gedaan? Wie durft een goed onderbouwd antwoord te geven op deze vraag?

  Onderbouwing!
  Dankzij de slaven, gehaald uit Afrika, die hard hebben gewerkt hebben zij gezorgd dat o.a. jou voorouders hun bloed zweet en tranen hebben gegeven om jij RobG datgene te geven die je thans hebt o.a.:
  Democratisch denken en vrije meningsuiting
  Geld om in je behoefte te voorzien
  Scholing die je hebt genoten al is het alleen maar de LBO
  Vrije verkeer, gegarandeerd door jou paspoort, naar vele landen dus geen visum nodig
  Kwalitatieve goede voeding waardoor je geen scheurbuik oploopt.
  Een goed dak boven je hoofd en natuurlijk een goed bed
  goed bestek goed eetservies etc

  En dat RobG hebben je voorouders aan meegewerkt om dit alles te hebben dankzij het verplaatsen van de “kleurlingen”naar een ander continent.
  Was dit niet gebeurt dan was je leven gelijk aan dat van de inwoners van het Afrikaans continent.
  Biafra, Ivoorkust, Ghana, etc waar het vinden van voeding en een dak boven je hoofd immense inspanning vergt en dan is het nog de vraag of dit zal lukken.

  Dus aan jou de keuze hoor ga naar je roots en vergeet Europa Nederland in het bijzonder en kijken wat je ervan terechtbrengt.

  Beschijt nooit je eigen hok want anders zal je nog erger stinken dan de stront alleen

 17. Robje misschien kan je nog verder kijken in de geschiedenis. De schuld ligt bij jou Surinaamse regering.

 18. Eerst heeft de BOEROE-ZEEUW-REDI MUSU tezamen met koloniaal Holland, onze Democratie vernietigd !

  Vervolgens DDB-ONDERDRUKKING (gepaard gaande met vernietiging van alle Surinaamse/internationale mensen-rechten), verdere uitbuiting tegengehouden door het Volk !

  NU : poging tot VERKOOP aan de Chinezen voor nieuwe slavernij !

 19. -Een echte econoom zou de geschiedenis van het land Suriname maar eens goed moeten kennen voordat men gaat praten over het koloniale verleden.
  Ik ben het ook niet eens met bepaalde zaken, maar is het niet zo dat de regering van een land zelfs dat geld besteed wat binnenkomt????

  Tijdens de koloniale tijd hebben de Nederlanders toen wel scholen, ziekenhuizen en nog veel meer gebouwd in Suriname.

  China heeft nu een bedrag van $150 miljoen aan Suriname “””geleend”””, maar helaas is er nu een discussie of Telesur nu al verkocht is aan de Chinezen.
  Zie hier maar hoe er gewerkt wordt en Boefdraad komt maar niet met bewijzen in de DNA.

  -Als je kritisch bent, dan ben je tegen deze regering. Alles wat fout gaat moet je goed kunnen praten. Ik vraag mijn af hoe sommige mensen hun gezin opvoeden. Zie maar de zoon van Bouterse waar hij nu beland is. Hij moest ook alles goed praten dat fout is.

  ==In 2016 zouden toch alle problemen opgelost zijn??? Wie kan zich nog herinneren dat Bouterse, Boefdraad, Misiekaba en Abdoel dit aan het volk verteld hadden?????

 20. China of het IMF?
  Welke van deze twee is nu de echte baas van Suriname?
  Want als China doneert gewoon zomaar waarom dan het IMF
  die leningen geeft en geen donaties?

 21. Hout luizen zijn Suriname aan het uithollen . China lacht Suriname uit , ze hebben een Sriba gegooid om een walvis te vangen 150 miljoen $ hmm nu kunnen Surinamers feesten en als ze dronken zijn knagen de hout luizen het land leeg. Wat heeft Suriname in zijn bezit tegenover andere landen die onafhankelijk zijn geworden in 42 jaar? Is Suriname onafhankelijk ? Afhankelijker voor 1974 ? alles moet gekocht worden om het volk te voeden, de rijken daar zijn rijker geworden en de armen armer . Veel mensen wachten op een pakket van families uit Nederland om te kunnen overleven . Onafhankelijk ben je als je kan aantonen dat je alles zelf kan, en dat je geen hout luizen nodig hebt , om je land uit te hollen en de kruimels achter te laten voor het volk die niets te vertellen heeft. Jammer voor een land die zo mooi is ? De laatste keer dat ik daar was 9 jaar geleden met me kinderen, zij me kinderen ben je in deze zielige dorp? Geboren waar alle huizen op een gevangenis lijken met staal beslagen voor Boeven . En de regering doet er niets aan ? Mensen kunnen na 23.00 uur niet meer op straat lopen zielig voor een land . In tussen ben ik met me families 5 keer naar Thailand geweest zelfs de vliegticket is goedkoper en niemand op je zit te loeren om je te roven , je kan alle uren van de nacht op straat lopen is niemand die naar je kijkt. Boeven worden in Thailand halfdood geslagen alle botten worden gebroken als iemand een toerist wat aan doet. Vandaag ga ik terug zitten denken naar 50 jaar terug toen ik Suriname verliet doet pijn , moet denken hoe vol het Boot was met al die mensen op de stijger KNSM het Schip Hercules zal nooit meer in de mooiste land van de wereld meren , nu zullen alleen maar hout luizen meren om het volk uit te zuigen . Als slot nog dit, in mijn tijd ging iedereen iets planten om niet te kopen , is het volk lui geworden ? Of arrogant om te planten , kan ook zijn dat die mensen die als Koelie’s werden gezien nu de 4e sterkste economie van de wereld zijn en 140 miljard euro’s aan wapens hebben uitgegeven om China buiten de deur te houden. Suriname moet zijn volk van 500.000 helpen om een eigen baas te worden in eigen huis en de luizen bijten deur te houden. Hak alle handen af van de boeven en verzoek het volk om ze niet te voeden . Voer de doodstraf in voor roofmoord . Verwelkom mensen uit NL. om een bedrijf op te zetten en niet te verjagen . Bouta deed het goed tijdens het Coup om de boeven van de straat te halen en hun kaollo te breken .Moet weer gebeuren, voed mensen die iets betelend voor een land geen boeven die niets anders weten als stelen roven en vreten .

 22. @ RobG

  “Nu na honderden jaren kolonialisme zien vele ontwikkelingslanden het licht schijnen dankzij de ondersteuning uit China.”

  Leest u aub voor dat China de te veel prijst eerst “The Looting Machine” van Tom Burgis en u zult ongetwijfeld een ander beeld van de Chinese ondersteuning krijgen.

  Dit soort hulp valt onder de catagorie “Sigaar uit eigen doos”. die al 2 maal betaald is voor dat die opgerookt mag worden.

  Wederom wordt er van alles door elkaar gehaald,
  Er wordt voor $ 15 mio 350 huizen cadeau gedaan en voor $ 115.000.000 geleend om Tele Sur te laten moderniseren door Huawei.

  Allereerst zijn het huizen met een verkoopprijs van $ 43.000
  /stuk. Dat Broadhomes dat soort huizen kan realiseren voor pakweg 50% maakt de werkelijke gift heel wat kleiner.

  Deze gift in relatie tot de Tele Sur lening en Dalian IV maakt het een marginale fooi.
  Want op Dalian IV en Tele Sur worden door China enorme marges geboekt. Marges tussen de lening en wat de projecten werkelijk kosten.

  Beste RobG de gift en eventuele lage rente is geheel met elkaar verdisconteerd.

  Aan de andere kant hoe grote idioot is die voorzitter van de RvC van Tele Sur om voor een technologie project een lening met een looptijd van 20 jaar af te sluiten. Men is over 20 jaar nog rente aan het betalen voor apparatuur die al 2 maal gerecycled is.
  Weer zie je alleen korte termijn oplossingen om veel geld te laten rollen en veel later aflossen.

 23. RobG

  ik raad u aan zich een beetje te verdiepen in de echte feitelijke historie van Suriname en van Afrika.

  Mijn dochter woont 6 maanden per jaar op de Serengetti (lokaal). Zij rijdt er zelf rond over verhardingen en bruggen die de Duitsers nog gebouwd hebben van meer dan 100 jaar oud.
  Het land kan ondanks een enorme sociale cohesie en ondanks dat elke bezoeker aan de Serengetti per dag $ 90 voor de toegang moet betalen zich maar heel langszaam verbeteren.

  Verwijt aub niet gemakzuchtig alles aan kolonisatoren die al 50 jaar of langer weg zijn. Kijk eens met nuance naar de zaken en dan ziet u hoeveel er weg vloeit door fraude en corruptie.

 24. Jojo
  Klasse verwoord.
  Nu kijken wat RobG eraan te voegen heeft om het recht praten.
  RobG verkeert is een soort trance dat hem alleen maar zaken laat zien die anno de 20e eeuw alleen achter de sterren zijn waar te nemen.

 25. Singapore, Dubai, Hong Kong, Taiwan is booming.

  Ik ken er nog een paar.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs

 26. LIEVER DE CHINEZEN, IPV HOLLANDERS,..DAAR HEBBEN WIJ GEEN SIKKEPIT AAN.,..ALLEEN NOG DE EZELS,..EN ..BOERIKIES AANBIDDEN NOG DIE KAASKOP BOERENLULLEN,HOE ACHTERLIJK KUN JE NOG ZIJN ALLEEN .UILSKUIKEN RAY,..DOMME HENK MOLENAAR,2016…EN FLAPDROL KOOS ,VAN DE CLUB DER OLIEBOLLEN,DIE HEBBEN HET NOG STEEDS NIET IN DE GATEN.,…ELKE STEUN AAN SURINAME KEUREN JULLIE AF,..MAAR CHINA IS GOED BEZIG,..DUS,..OENO LUL.

 27. @ ,…ALLE…PANNENKOEKEN,…OLIEBOLLEN,..EN ..UILSKUIKENS,…

  RobG,..IS DE..MEEST GESCHOOLDE EN GENUANCEERDE PERSOON OP DEZE SITE,MET EEN DUIDELIJKE UITLEG,..MAAR DAN WORDT HIJ DOOR JULLIE.. (UILSKUIKENS ) VOOR ALLES WAT: DOM,SLECHT, IS UITGEMAAKT,…HALLOOOO…DE OMGEKEERDE WERELD .HET IS DE VERGELIJKING,…UNIVERSITEIT (ROBG),..EN HET ACHTERWERK VAN EEN VARKEN ( HENK MOLENAAR 2016 ..KOOS..RAY). EN CONSORTEN.OENO LOBIE A MANG PUNT UIT…EN DE REDEN IS OMDAT ZE HEM ZIEN ALS BOUTAMANG NDP.er.,,ROBG IS EEN BELEEFDE MAN WAT ZIJN HOUDING TEGENOVER DEZE ANTI SURINAME OLIEBOLLEN BETREFT,MAAAR BIJ DAMSCO KRIJGEN JULLIE DE VOLLE LAAG ALS JULLIE SURINAME,EN DE SURINAAMSE BEVOLKING ZIEKTES HONGER EN ELLENDE TOE WENSEN,KOMEN JULLIE AAN MIJ,DAAROM ZAL IK JULLIE OP MIJN MANIER BOMBELEN BOERIEKIES.ONTHOU DAT MAAR GOED.BEGREPEN ?

 28. @DAMSKO, en laat jouw LEIDER/LIJDER nog een GROOT AANTAL vooraanstaande, ONGEWAPENDE, geschoolde Sranangmang (VOORAL CREOLEN), ZONDER REDEN, op de Vlucht NEERSCHIETEN, dan komen wij nog SNELLER VOORUIT !

  DENG SNESI E BAI A HERI PERNASI SRANANG, TANGI FU DENG CORRUPT-NDP-MISLEIDER !!!

  MORO BIGI FUFURU NO DE INI A GRONTAPU !!!!!

  PS : A VOLK MUS FU VERNIETIG A PAARSE-NDP-NEW- SRAFTENG !!!

 29. 20% verdwijnen in de paarse zakken van baas en paars corrupte elite, zijn lobby kosten etc. Suribabwe na wang pariastaat, begi begi baas e begi, begi begi ook het gros der oerdomme paarse debielen, dwazen, domkoppen, idioten en paria’s. Welkom in Suribabwe, de nieuwe Chinese kolonie.

 30. @snel
  ” Hoe kan het dat China deze criminelen in stand houdt? ”
  Als de VS of Europa landen met een twijfelachtige reputatie niet lusten dan doet China daar wel zaken mee.
  En het klopt China geeft geen miljoenen dollars weg om wat voor redenen dan ook.
  Dat zogenaamde vriendschapskado aan Suriname is gewoon aas om gewoon zelf meer geld voor China binnen te halen.

  Dus een houtconcessie en een vergunning om goud te zoeken krijgen ze hierdoor wel.
  Dus het plunderen en vervuilen van Suriname gaat nog verder met instemming van Bouterse.

 31. heeft iemand de adressen van damsco en rob g ?
  ik heb national geographic een mail gestuurd met de mededeling dat the missing link waarschijnlijk gevonden is.
  zodra ik de verblijfplaats van deze hypothetische voorouders heb , kan ik cashen .
  voor de duidelijkheid het gaat om de link tussen de aap en de mens.

 32. @ pico
  je loopt achter .
  tijdens de afhankelijkheid van suriname , lag suriname op zijn rug en deed alles wat ned voorkauwde.
  nu ligt suriname op zijn buik met zn kont omhoog en word door Surinamers en buitenlanders zwaar achterlangs genomen zonder glijmiddel.
  de anticlimax zal komen als suriname niet aan zijn financiele verplichtingen kan voldoen.
  een ieder kan voorspellen dat er straks stront aan de knikker zit.

 33. NOG MEER ONSCHULDIGE, ONGEWAPENDE CREOLEN . die GESTUDEERD hebben, op de Vlucht doorzeven met je UZI, dan zullen vele jongeren met kennis, REMIGREREN naar SRANANG om het land op te bouwen !!!!!

  KOM OP DESi, Je kan het !!!!!

 34. China met zijn duizenden winkels in Suriname moet het land helpen om zijn eigen detailhandel te redden. logisch.

  Alleen moet het de miljoenenhulp in eigen handen houden i.v.m. de zeer corrupte dieven die nu aan de macht zijn.

 35. @ Damsco
  RobG,..IS DE..MEEST GESCHOOLDE EN GENUANCEERDE PERSOON OP DEZE SITE,MET EEN DUIDELIJKE UITLEG, ….. HET IS DE VERGELIJKING,…UNIVERSITEIT (ROBG),..EN HET ACHTERWERK VAN EEN VARKEN ( HENK MOLENAAR 2016 ..KOOS..RAY). EN CONSORTEN.

  vrijdag 25 november 2016 om 17:15 uur.

  ******************************************************************
  @ Damsco ….” Universiteit { RobG }” …. je bedoelt … RobG mislukkeling van de SPINAZIE UNIVERSITEIT.

  @ Damsco … wat voor opleiding heb jij gehad … laten wij het daar eens over hebben. Weetje nog … je was meester SPIJBELAAR … je hebt niet eens de Coradischool { freubel } doorlopen. Je was en bent te dom, te stom …..
  zelfs het achter end van een ezel is knapper … want die laat rgelmatig …… los. Ga niet pronken met andermans veren. Joe boi Damsco … moet ik je d……l verder lichten? …. it’s up to you …. donkey ass !!!

 36. @@ Damsco!! aan de Dr. Nassielaan heeft Su de hoogste Mahoniebomen!! Jij heb de keus welke jij mag kiezen, je zich zelf op te hangen!!! en jawel, laat jou leraar RobGay jou de weg wijzen hoe het moet!!! Ik doe heel graag een beroep op jou!! a.u.b. neem je baasje Bouta en je soorten ook mee, je hebt dan tenminste gezelschap in de hel!!! Je gaat de geschiedenis in!! Wereld records of Guinee!!

 37. SPRINGPLANK voor CHINEZEN…
  Chinezen komen uit China ! Binnen een mum van tijd krijgen ze de sur.nationaliteit en dan… een visum aanvragen voor USA, Ned. of Car.gebied !! Dat is hun opzet en verder garanderen ze de import uit China van produkten ! Mogen hier ongebreideld kinderen baren en straks de meerderheid hebben in DNA.
  Wo-ka-in Sranang; kijk maar naar de Afrikaanse landen waar ze neerstrijken; niet Afrikanen maar de Chinezen beheersen de economie in die landen (geweldloze overname )

 38. Jojo, ik heb er geen moeite mee dat gij met uw kunstmatig geverfde blauwe ogen kijkt naar de rol van China in Afrika.Ik kijk naar de feiten. Ik kijk naar de diepere achtergronden van de economische uitbuiting van Afrika. De Europeanen beschouwden Afrika als een goedkope leverancier van grondstoffen, goud, diamanten, ijzererts, bauxiet, aardolie, aardgas, koffie, thee, cacao,enz. Zij beschouwden Afrika als het verloren werelddeel. Dankzij de Chinese ondersteuning zien de Europeanen het werelddeel Afrika niet als een verloren werelddeel, maar als een continent met potentie. De modernisering van Afrika neemt toe in een snel tempo. De infrastructuur wordt verbeterd, nieuwe zeehavens en luchthavens worden gebouwd, het onderwijs wordt verbeterd, de middenklasse groeit zeer hard en daarmee de koopkracht van de bevolkingen. Kortom mede dankzij de Chinese ondersteuning en mede omdat de landen een eerlijke prijs krijgen voor hun producten lukt het vele landen uit de armoede spiraal te komen.

 39. Rob, ik vrees dat je het niet door hebt.
  Inderdaad hebben Europese landen (Engeland voorop) en de VS koloniën gehad. Later ook de Japanners en de Russen. Inderdaad is Suriname staatkundig! onafhankelijk geworden

  Suriname is geen kolonie meer?

  Je ziet niet net als alle anderen die beweren dat Su geen kolonie meer is en nooit meer wilt zijn dat;
  een land dat zich volledig overgeeft aan een ander land, waardoor het ander land het voor het zeggen heeft,
  (maar wel een marionettenregering laat functioneren) opteert voor kolonie.
  Het wordt neo-kolonialisme genoemd.
  China is de moderne overheerser en Suriname is spijtig genoeg aan het smeken om weer kolonie te mogen zijn.

  Kolonie in een nieuw jasje

 40. Geef het beestje een ander naam…Dan heet het geen lenen meer, maar schenken, op verzoek van Boefie.

 41. @RobG

  U hoeft mij niets te vertellen over uitbuiting en Afrika en vooral niet de chinezen in Afrika.

  Alle ontwikkeling die er gebracht wordt via Chinese ondernemingen wordt HEEL duur betaald door de Afrikaanse landen en hun bevolking.
  Chinezen durven niet buiten hun compounds te komen zonder stevige bewaking want ze worden gehaat omdat ze alleen maar komen halen.

  Mijn dochter woont vanwege haar PHD studie (UvG) per jaar meer 6 maanden per jaar in Tanzania. Van die tijd zelfs veel tussen de lokale bevolking. Dus vertel mij niets over Afrika.

 42. RobG,mag ik je er op wijzen dat die slaven waar je het zo graag over hebt door hun landgenoten naar de handelaren werden gedreven waarom ga je niet een poosje tegen deze mensen lopen zeiken of is alles wat blank is niet goed is maar waar eventueel wel geld is te halen en in Afrika niet,sukkel kruip je baasje DDB maar in zijn reet,klojo.

 43. RobG is niets meer dan de advocaat van de duivel, een advocaat die alles rechtlult wat krom is, alleen zo jammer dat er weinig zijn die in zijn doorzichtige paars gekleurde lulverhalen trappen en dat bij hem het vermogen ontbreekt om de realiteit te zien en oostindisch doof is voor verstandige woorden, feitelijk een in en in triest figuur

 44. de moderne Chinezen zijn niets anders dan sprinkhanen, ze komen in zwermen vreten het land leeg en laten het kaal en berooid achter

 45. LEVE de NDP-levering en de EXPORT van EXTREEM GROTE HOEVEELHEDEN ONBEWERKT HOUT, aan de Chinese WELDOENERS van Sranang !

  MORO DONG LEKI NDP, NO DE !!!!!

  PS : Je bent als Land totaal FAILLIET gemaakt door NDP, en toch ik LEEN je nog wat GELD, met als onderpand JOUW RIJKDOMMEN (BODEMSCHATTEN zoals Bauxiet, Goud, Mangaan, Zoetwater etc) en ook JOUW STAATSBEDRIJVEN !

  China creeert Africaans-Chinese toestanden in Sranang, met STEUN en HULP van Opa DESI !!

 46. Het doel heiligt alle middelen voor grote Smurf en consorten. En voor China maakt het niet uit wat voor regering er zit, en of er mensenrechtenschendingen plaats vinden, want China bemoeit zich niet met binnenlandse aangelegenheden en in China vinden ze mensenrechten maar flauwekul.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.