Surinaamse politierekruten betalen voor uniform

40

PARAMARIBO, 24 nov – Rekruten bij het Korps Politie Suriname moeten zelf betalen voor hun uniform en schoeisel. Dit zegt ex-politieman en parlementariër Keshopersad Gangaram Panday (NDP). Bij de politie is dit soort maatregelen ongekend. Het is de meest recente lichting rekruten, honderd man, rauw gezegd.

Iedereen zal in de eigen buidel moeten tasten om zich aan de samenleving te presenteren als aankomend politieagent. De economische crisis in het land laat zich op allerlei manieren merken bij het politiekorps. “Eerder is dit niet het geval geweest. Het is een ongezonde situatie. Dit soort zaken moeten ook tot het verleden gaan behoren”, zegt Gangaram Panday tegenover Dagblad Suriname.

De voormalige buurtmanager beseft dat er geïnvesteerd moet worden in korps en misdaadbestrijding. Maar er is veel meer nodig. “Het maakt niet uit hoeveel geld je erin stopt, de regering zal dit niet alleen kunnen. Oppositie, coalitie, samenleving, buurtorganisaties en beveiligingsbedrijven moeten bijdragen om criminele handelingen op tijd te signaleren, waardoor deze kunnen worden voorkomen.”

Bekijk ook:


40 REACTIES

 1. De paarserovers heeft stadskast leeg geplunderd en de arme rekruten moet eigen buidel tasten wat voor onzin van de NDP. Het hele paarserovers bendes moet op de brandstapel. De regering steelt en de bevolking moet broekriem stakker doen, eigen bundel tasten etcetera. Wanneer wordt de bevolking wakker


  Maak melding

 2. Is het dan zo erg met Suriname. Wat een stelletje regeerders hebben we. Politieagenten en alle anderen van wie de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afgenomen: staken en stuur deze zakken naar huis.


  Maak melding

 3. Laat keshe z’n grote mond houden, hij is toch ook een van de overlopers, die niet om zijn kwaliteiten maar om het grote geld is over gestapt. Hij heeft steeds verkondigd dat het goed gaat, nu komt hij plotseling de messias uithangen. Laat hij zijn schadelossstelling beschikbaarstellen voor de rekruten i.p.v commentaar leveren, dan pas heeft hij iets voorbeeldings gedaan


  Maak melding

 4. Wil je oprotten met je betalen van je eigen uniform.
  Reclame maken voor politie als rekruut .
  Opdoeken korps politie en beveiligers rekruteren.
  Er zijn genoeg beveiligers die zo kunnen instromen en met een gedegen opleiding.
  Keshopersad Gangaram Panday is en blijft een man zonder principes.
  Het enige wat hij goed kan is alcohol zuipen.
  Heeft veel steekpenningen als politie agent genomen.


  Maak melding

 5. Het wordt met de dag slechter, dankzij het corrupte rovend paars wanbeleid olv criminelen. Het verwordt met de dag als in vele arme Afrikaanse landen, waar oerdomme stommelingen kozen voor moordenaars, rovers en dieven als hun leiders. Ook in verworden misdaadstaat kan men spreken van Afrikaanse wantoestanden door de paarse roverheid olv van de grootste aanbeden misdadiger die het land ooit heeft gekend. Wo ka.


  Maak melding

 6. Weer zo´n belachelijk maat regel ; om te beginnen moeten ze geld van DNA leden halveren , ze doen al toch geen flikker daar. Het land glijd steeds verder naar de kloten, ik ben benieuwd wat RobG en andere gasten zoals ; Do the Right thing Damsco Parbo en nog meer imbecielen te zeggen hebben ! Ze leven daar in een omgekeerde wereld, no span moro é doro été, dey fu dey ding é k@ loto.
  Hup ; nog 4 jaar te gaan of misschien, nog voor altijd paars
  blijven want, het gaat super goed onder het paarse bewind !

  Sari tori


  Maak melding

 7. Sarie torie! Nieuwe recruten moeten eigen uniformen kopen. Hoeveel heb je daarvan nodig? Je zweet als ik weet niet wat in de hete tropen zon. Moeten zij ook hun dienst revolver en baton zelf kopen? JusPol kan een aardig bedrag besparen!

  Pe a monie de? Deze regering moet naar huis! Punt!


  Maak melding

 8. Moeten ze soms ook hun politie-identiteitsbewijs of hun wapen zelf betalen?
  Laat ze gewoon in hun burgerkloffie opereren. Zijn ze gelijk under cover.


  Maak melding

 9. ” Surinaamse politierekruten betalen voor uniform ” !

  De ” LATRINE- econoom”, RobG en de rest van het PAARSE KLOOTJESVOLK, die frequent hier op Wkn rondneuzen, zullen uiteraard EUFORISCH zijn na het lezen van dit nieuws.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 10. Lippendienst meer is dit niet. De coalitie is naar de bedrogen kiezers toe met een charmeoffensief begonnen.
  Denk maar aan het zogenaamd niet verhogen van het (geleende) leenplafond bij Tante Sidonia thuis.
  Maar goed mijnheer de ex-buurtmanager, het is een kwestie van prioriteiten. Hoeveel uniformen en schoenen kunnen er gekocht worden met de uitgaven aan de Prado?
  Die mini-ster kan dan gaan lopen, zij moet toch in beweging blijven.


  Maak melding

 11. Beste forum leden,
  Er is geen paniek.
  De pers is op sensatie uit.
  ZE denken zo meer te scoren.
  Woorden worden verdraaid.
  Rekruten hoeven niet zelf voor
  hun uniform te zorgen.
  Het zijn de front aanhang die voor paniek zorgt.
  Wij doen er alles om de toekomstige orde handhavers een gedegen opleiding te geven.
  Het kan niet zo zijn dat ze zelf voor hun uitrusting moeten zorgen.
  De staat garandeert dat de veiligheid van hun onderdanen en die van de surineds gehandhaafd blijft.
  Hieraan wordt niet getornd.
  Wij willen geen toestanden als Turkije en sluiten de kantoren van de pers niet.
  Ook sturen wij geen ambtenaren waarvan wij weten dat ze sabotage plegen weg.
  Wel spreken wij ze aan op hun rechten en plichten.
  De oppositie kan zijn achterban niet mobiliseren vandaar dat allerlei berichten de wereld ingaat.
  Wij Surinamers die in Suriname zijn weten dat wij in het verleden op grote voet geleefd
  hebben.
  Wij hebben nummer gedacht aan de toekomst.
  Wij zullen ervoor zorgen dat de oppositie niet buiten hun boekje gaat


  Maak melding

 12. Goed idee…bonnetjes style.Voor een man recht op een 3 pantalons,4 paar overhemden,6 onderbroeken voor het jaar.Af te halen bij Kirpalani.Wekelijks een bon voor het afhalen van bananen of cassave of rijst en zout ,suiker bij de NDP stand in de buurt met medeneming van je NDP pas.En bij de dichtstbijzijnde Chinees wekelijkse boodschappen pakket hangt af van de samenstelling van je gezin.Ik lig stilletjes te genieten….


  Maak melding

 13. Als het aan de paarse roversbende ligt, lopen de dienstdoende agenten en de rekruten in hun onderbroek!! En dat zelfs proberen de DiDiBries af te nemen!!


  Maak melding

 14. Daar heb je ze weer met hun selectieve verontwaardiging. Wat is er mis mee als in tijden van economische recessie politieagenten hun eigen kleding en schoeisel moeten aanschaffen.Mensen moeten ook offers kunnen brengen om het uniform te kunnen dragen. Ik ken twee piloten van Surinaamse afkomst. De een vliegt bij Easy Jet en de ander bij Ryan Air. Zij moesten zelf betalen voor de vlieguniformen. Ook de cursussen om hun type bevoegdheid ( Airbus 320, Boeing 737 ) te halen moesten zij uit eigen zak betalen. Waar hebben jullie (stelletje Front-runderen) het nou over. We hebben het dan niet over het arme land Suriname, maar over twee luchtvaartbedrijven uit rijke Europese landen.


  Maak melding

 15. Als politieagenten in de toekomst voor hun eigen uitrusting moeten betalen, worden we nooit meer geconfronteerd met het probleem dat ongewapende verdachten in hun voertuig doorzeefd worden door kogels van de politie.


  Maak melding

 16. en daar hebben we de kampioen rechtlullen wat krom is RobG en appels met peren vergelijkt, even googelen leert je dat een piloot bij Easyjet gemiddeld 48000 en bij Ryanair 28000 per jaar verdient wel eventjes (helemaal in verhouding) iets meer verdient dan het schamele hongerloontje van een recruut bij de politie in Suriname, en jij hebt het over runderen, als je het dan toch over vee hebt volgens mij ben jij nog stommer dan het achtereind van een varken


  Maak melding

 17. RobG, jij vergelijkt appels met peren. Jij moet politieagenten niet vergelijken met piloten die in dienst zijn van bedrijven die winst willen maken. Betalen politieagenten in Europese landen voor hun uniform? Surinamers in dienst van particuliere bedrijven betalen volgens mij ook voor een uniform als dat gebruikelijk is in die branche en niemand die daarover zal vallen, overigens krijgen deze werknemers hun uniform vaak ook vergoed, maar het is nog nooit eerder voorgekomen dat politieagenten en militairen, die in dienst zijn van de staat, moeten betalen voor hun uitrusting.


  Maak melding

 18. @ RobG

  Hoeveel stront heb je vandaag verorbert, je praat alles wat krom is recht. Krijgt je zachtjes lekker de schijt man.
  Europese piloten worden gratis opgeleid en krijgen alles wat er bij hoort ! Wanner ga jij je, ophangen aan de hoogste boom die er bestaat idioot

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 19. hahahahaha ai baja wat een onzin dat politie agenten offers moet brengen om hun eigen uitrusting te kopen, het leven is al zo spectaculair duur mensen komen niet uit met het kleine beetje inkomen dat ze krijgen en dan nog eigen uitrusting kopen????????????? ik snap dit niet meer en voor het eerst gelezen en gezien in een land waar politie agenten de rust en orde moet bewaken dat kan alleen in Su jaja mie switie Sranang gaat naar de klote op deze manier


  Maak melding

 20. @rogb: met je apenverstand kan je het natuurlijk niet helpen om appels met peren te vergelijken. Een piloot en een agent zijn niet t zelfde. Piloten zijn in dienst van private company’s, agenten in dienst van de overheid cq. Burgerij die dmv belastingafdracht hun uniformen financieert. Pe a moni dati go? Zeker ini ju blakka g. .llo


  Maak melding

 21. YHet ziet ernaar uit dat alle stoppen zijn doorgeslagen bij de Nationale Debiele Personen. Niet alleen bij RobG(oebbels) maar ook bij Hooghart, zie Apintie TV. Volgens Ronald Hooghart moet het IMF Suriname geld geven en niet lenen.


  Maak melding

 22. RobG
  “Daar heb je ze weer met hun selectieve verontwaardiging. Wat is er mis mee als in tijden van economische recessie politieagenten hun eigen kleding en schoeisel moeten aanschaffen.”

  Daar komt RobG weer…. kampioen recht lullen wat krom is.

  Je bent echt te ziek voor woorden..


  Maak melding

 23. Ik heb deze lichting gezien.
  Ze komen allemaal zo uit het binnenland.
  Leesen en skreifen kaat tranga sijn.
  Allemaal zijn ze verplicht lid van de NsDaP.
  Waarom geeft deze partij ze geen partij uniform.
  Lening nemen bij Equatorial Guinea?


  Maak melding

 24. Mede forumers

  RobG die pretendeert afgestudeerd te zijn als econoom en werkt als docent en tevens in zijn vrije tijd zich heeft onderlegd op IT gebied zullen jullie moeten nemen met het zout der aarde.
  Zelf je kleding betalen is een eis om goed gekleed te gaan aan het werk.
  Maar kleding die zich onderscheidt wie je werkgever is, met logo en of kleur en of what so ever die jou werkgever herkendaar maakt (dus ook voor reclame doeleinden), zal altijd door je werkgever worden betaald omdat werkkleding een netto cash out is voor een werknemer maar voor de werkgever een bedrijfskostenpost waardoor deze bedrijfskosten het bedrijfsresultaat verlagen voor een peanut bedrag,
  Ten tijde van CAO overleg is dit één van de stokpaardjes van bedrijven o.a. Telesur en ABS en SWM spreken over gratis bedrijfskleding.
  Dus laat hem voor hetgeen tussen hemel en aarde te vinden is.

  RobG
  Of het was volle maan en heb je slecht geslapen ofje spoort echt niet met de geleerde intellectuele zaad tussen de oren.

  Om gelijk de vergelijking van mijn vorige posting door te geven:
  Zaad tussen de oren wil zoveel zeggen dat wat op je hals staat gelijk is aan je dick en dat RobG is niet in staat om te denken in gespannen toestand.


  Maak melding

 25. het volk wilde Bouterse . na hem volgt presidente Patty en als Dino vrij is neemt hij over .

  nu klagen ze . kies ding moi . wie niet horen wil moet voelen.

  we gaan vo nog 5 !!!


  Maak melding

 26. Even voor alle duidelijkheid tijdens de regering venitiaan moesten de militairen op detachering zelf zorgen voor hun voeding.Ik vind het ook niet kunnen maar ik denk dat je soms keuzes moet maken.En dit is er 1 van.


  Maak melding

 27. Laten we hopen dat het tijdelijk is. Nederlandse beroeps militairen hebben trouwens een poosje geleden bij schietoefeningen, door gebrek aan kogels, ook zelf “pang pang” moeten roepen.
  Heel genant.


  Maak melding

 28. De Front-runderen denken nog altijd dat de overheid maar alles moet betalen. Mensen die een uniform waardig willen zijn moeten ook een eigen bijdrage leveren om dat uniform te kunnen dragen.Het heeft daarnaast met inlevingsvermogen te maken.

  Mensen moeten begrijpen dat het land een economische crisis doormaakt en dat er van een ieder wordt verwacht offers te brengen. Maar nee hoor…………! Het zijn alweer de de Front-runderen, de allerlaagste patriotten die het land heeft voortgebracht. Zij denken nog steeds dat het geld als “manna” uit de hemel komt vallen. Zo zie je maar weer dat hun geblokkeerde verstand hen in de weg staat.


  Maak melding

 29. Onvoorstelbaar wat een zogenaamde econoom voor een onzin uit kan kraaien, in overheidsdienst je eigen uniform moeten betalen, niet te geloven, die mafkees is nu helemaal het spoor bijster


  Maak melding

 30. “RobG
  De Front-runderen denken nog altijd dat de overheid maar alles moet betalen. Mensen die een uniform waardig willen zijn moeten ook een eigen bijdrage leveren om dat uniform te kunnen dragen.Het heeft daarnaast met inlevingsvermogen te maken.

  Mensen moeten begrijpen dat het land een economische crisis doormaakt en dat er van een ieder wordt verwacht offers te brengen. Maar nee hoor…………! Het zijn alweer de de Front-runderen, de allerlaagste patriotten die het land heeft voortgebracht. Zij denken nog steeds dat het geld als “manna” uit de hemel komt vallen. Zo zie je maar weer dat hun geblokkeerde verstand hen in de weg staat.

  vrijdag 25 november 2016 om 15:07 uur.”

  Aldus RobG(oebbels) tegen de mini-ster Miss Piggy van JusPol. Dus, inleveren die Prado.


  Maak melding

 31. “Mundo
  Even voor alle duidelijkheid tijdens de regering venitiaan moesten de militairen op detachering zelf zorgen voor hun voeding.Ik vind het ook niet kunnen maar ik denk dat je soms keuzes moet maken.En dit is er 1 van.

  vrijdag 25 november 2016 om 13:48 uur.”

  Mundo, even niet vergeten van wie Venitian de toenmalige rommel had overgenomen. Juist ja, van dezelfde prutsers.


  Maak melding

 32. Ik heb er geen verstand van. Ik ben niet zo intelligent als jullie dus vergeef mij, maar als men zijn uniform zelf moet betalen dan is het uniform toch van hem?
  Dit houdt dan toch in dat hij/zij zijn uniform te allen tijde mag dragen. Dus ook buiten werktijden?
  Misschien kunnen ook zij die niet in dienst zijn van de overheid zo’n uniform aanschaffen.

  Dit maakt het erg overzichtelijk voor de bevolking wie ze kunnen aanspreken als agent
  en natuurlijk kan de “agent” een ieder “aanspreken” op haar of zijn gedrag.

  Ik krijg ineens eens brainwave. Ik krijg namelijk een ingeving, dit doet mij denken aan de auto die de minister eiste. ”
  Referend aan de woorden van Rob
  “Wat is er mis mee als in tijden van economische recessie politieagenten hun eigen kleding en schoeisel moeten aanschaffen.Mensen moeten ook offers kunnen brengen om het uniform te kunnen dragen”

  wat is er mis als de minister zelf zijn/haar auto $ 50.000 ? aanschaft.
  Hiervoor hadden behoorlijk wat uniformen voor kunnen worden aangeschaft.
  Selectieve verontwaardiging is dat wat ik jou (nu) verwijt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.