‘Wilders hypocriet over Sylvana en DENK’

65
Geert Wilders PVV

Naar aanleiding van de berichtgeving over de bedreiging en beveiliging van aspirant-politicus Sylvana Simons schreef Geert Wilders op Twitter: ‘Het allerbeste zou natuurlijk zijn als mevrouw Simons tegen zichzelf in bescherming wordt genomen en DENK wordt opgeheven.’ Heel hypocriet, vindt Jesse Klaver deze reactie van Wilders. “Zelf beweren dat je monddood gemaakt wordt, maar tegen een bedreigde collega zeggen dat ze beter kan stoppen. Ongelofelijk!”, aldus de leider van GroenLinks.

De in Suriname geboren Simons zat gisteravond aan tafel bij de VARA-talkshow Pauw waar ze sprak over het racistische filmpje dat over haar werd gemaakt. Aan tafel zaten ook oud-GroenLinks-politicus Tofik Dibi en presentatrice Zarayda Groenhart om over hun eigen ervaring te praten. Presentator Jeroen Pauw haalde de opmerkingen van Geert Wilders erbij. Hypocriet, vonden ook de gasten van het VARA-programma. “Wilders is zelf een voorvechter van vrijheid van meningsuiting, en zou juist voor Sylvana moeten opkomen” aldus de gasten.

Photo credit: andre.m(eye)r.vitali TV West via photopin (license)

Bekijk ook:


65 REACTIES

 1. Nederland is een beetje “Sylvana Moe”.

  Deze Denk-telg heeft de verhoudingen in Nederland door haar arrogante manier het bestempelen van alle Nederlandse blanken als racisten op scherp gezet.

  Lekker bezig Sylvana.


  Maak melding

 2. Wat een voortvarendheid omtrent het oppakken van de maker van de desbetreffende filmpje. Zijn er inmiddels ook al resultaten geboekt bij de vervolgingen en veroordelingen van al diegenen die Wilders op niet mis te verstane wijze met de dood bedreigden op de sociale media ? Ik heb Ascher en Klaver daar nooit over gehoord maar kan het gemist hebben, selectieve ophef en verontwaardiging. Typische reactie van links Nederland.


  Maak melding

 3. Ik denk dat Sylvana geen slecht mens is, ze deed het leuk als BNN maar nu wil ze gelijk staan met Nellie kroes van binnenlandse zaken, of de Koningin van Nederland.
  Je ziet ook dat ze heel erg van aandacht houd.
  Doe gewoon dan komt alles goed.


  Maak melding

 4. Wilders gaat de verkiezingen winnen in maart 2017.
  De polarisatie zal erger worden, je merkt al de polarisatie in de samenleving op alle fronten. Ook op “hoog” niveau wordt Wilders ideologie gekoesterd !!!!!


  Maak melding

 5. Beste Koos,

  Complete hysterie over een walgelijk amateur filmpje.

  Het land is te klein. Is er ooit de rechts een aanslag gepleegd in Nederland?

  Er door guttmenshen en moslims?

  Zullen we een optelsom maken?


  Maak melding

 6. Deporteren die Sylvana en haar Denk gedoe!!Laat ze in Suriname komen en het echte strijd leveren tegen de crimineel bouta!!Ze verpest het leven daar voor vele van haar soortgenoten die zich inmiddels ingeburgerd hebben blij dat ze een tweede thuisland gevonden hebben en nu verpest ze het voor hun.


  Maak melding

 7. Sylvana doet alsof ze een gekozen parlementslid is .ze is gewoon media geil en zoekt weer aandacht . ze weet misschien nog niet dat die Turken haar als zwarte niet moeten .
  misschien denkt ze dat de Surineds op haar gaan stemmen . wat weet zij over politiek ,ja over de zwarte piet en en het afkraken van haar eigen zwarte mannen . ze hoeft ook niet te denken dat de Turken op haar gaan stemmen .

  ik denk dat ze beter politiek kan gaan voeren in Surbabwe .


  Maak melding

 8. Ik vind het ook merkwaardig dat deze loopse Juffer het steeds over racisme en discriminatie in Nederland heeft maar de (etnische) discriminatie en racisme in haar land wegkijkt. Alsof racisme en discriminatie in SU niet voorkomen. Volgens mij is het veel erger dan in Holland !


  Maak melding

 9. Beste Henk,

  Dat is wat jij ervan maakt. Je kan niet ontkennen dat de hele gedachten over zwarte piet gestoeld is uit het koloniale verleden. Een blanke meester en zwarte knecht! Waarom begrijpt je niet dat een volk die jaren onderdrukt is hier aanstoot aan neemt. Men is niet tegen sinterklaas! Al komt de goed heilige man op ezel aan, maar tegen het karakatuur van zwarte piet. Ooit was slaven handel en het houden van slaven een gewone zaak van de wereld. Tot dat er een groepje er tegen ging ageren. Er zijn zelfs oorlogen uitgevochten. De rest is u bekend. Neem een willekeurige land die spreekt haar afschuw uit over deze traditie. Er zijn landen op de wereld met hele rare gewoonten. Daar hebben wij Nederlanders een mening over en zo is het ook met de rol van zwarte piet. Je kan niet vast houden aan ” het is een onschuldige kinderfeest en een Hollandse traditie”. Het is een feest gebasseerd op rasistiche kenmerken. Zelfs ben ik een Hindustaan. Ik ben voor Sinterklaas maar tegen zwarte piet in deze vorm!


  Maak melding

 10. Onvoorstelbaar de reacties hier boven wat een stel proleten zijn jullie van Koos tot Paje.
  Sylvana ga zo door en let niet op de reacties die ik echt niet op waterkant had verwacht.
  Het zegt veel over hun hersen capaciteit dat ze je beschuldigen van dat je alle nederlanders racisten hebt benoemd.
  Wel ik ben een ook een surinamer in nederland en ik zal zeker op DENK stemmen alleen al om het feit dat door social media kenbaar is geworden hoe mensen echt denken over mensen met een andere kleur.
  En daar moet politiek wat aan gedaan worden ze beloven het wel maar er komt geen verandering.
  Vanmorgen nog een Marrokaanse man van 84 jaar geboeid de politie auto in geleid door 4 politie mannen alleen dat hij een verwarde indruk maakte.
  Idereen die negatief over Sylvana denkt wordt wakker.


  Maak melding

 11. vindt verschrikkelijk met die”DENK” van mevrouw simons.
  sranangmans “denk” vooral niet om op haar te stemmen.
  is zo vaak op tv bah.laat haar maar eens goed gaan na denken.zij wordt gebruikt door die collega’s.let maar op!!
  “time will tell”!!!!


  Maak melding

 12. Nederrland heeft rascisme gecreerd, door de slavenhandel. Hoe zou Ned. thans eruit zien met alleen witte mensen??, zij vergeten een ding, en dat is: dat elke bevolkens groep ontstaan is uit …. de zwarte mens. Hoeveel incest zou er thans niet in Ned. zijnzonder andere bevolkingsgroepen??? Laten de werkschuwe nederlanders het vuilste werk gaan opknappen i.p.v dit overv te laten aan de mindere groepen.


  Maak melding

 13. @Henk Molenaar2016,

  Zich antifascist noemende linkse wereldverbeteraars blijken in de praktijk maar al te vaak agressieve en gevaarlijke individuen te zijn die een andere mening niet dulden. En deze linkse mensen incl de moslims schromen niet om geweld te gebruiken. Zie de recente demonstraties in Rotterdam en in het verleden de RaRa, KAFKA, AFKA, RAF, Div. dierenbevrijdings Organisaties, krakers-bewegingen etc etc.

  Ook recent honderden Turken die wapperen met de Turkse vlag op de Erasmus Brug in Rotterdam. Als een Nederlander dat doet dan wordt hij weggezet als nationalist.
  Om maar te zwijgen als een Hollander zoiets flikt in Turkije.
  Overigens liepen Kuzu, Ozturk en Simons ook mee in Rotterdam.

  Geweld zit links in de aderen. En toch lijkt niemand zich daar in Nederland echt zorgen over te maken. Het tekent de linkse houding van de BN-ers, schrijvers, media, maar ook van de politiek en de rechterlijke macht. Dat simpele feit komt hier maar niet tussen de oren. Als je problemen benoemt wordt je snel weggezet rechts extreem.

  Ik blijf erbij dat links Nederland Wilders hebben gecreëerd.
  Jarenlang hebben ze de problemen weggekeken.


  Maak melding

 14. Allen,

  Ik lees al weken allerlei reacties over zwart piet.
  Iedereen geeft aan dat het een kinder feest is, dus waar bemoeien de ouderen zich mee.Helemaal mee eens.
  MAAR kinderen weten ook niet dat het te maken heeft met het slavernij verleden, wat als zwarte piet en sinterklaas morgen een hakenkruis op hun kleding dragen ? de kinderen weten dan ook niet dat dit met de oorlog te maken heeft, en de vervolging van de Joodse bevolking,dus vinden zij dit ook prima ?
  DOE in het belang van de kinderen alle kleuren pieten, dan is het klaar, kinderen vinden verschillende kleuren altijd prima.
  SUCCES.


  Maak melding

 15. @Lalten en zijn domme aanhang

  Sinterklaas en zwarte piet is gewoon een kinderfeest waarbij kinderen plezier maken maar jullie soorten gaan een heleboel rotzooi erachter zoeken die niet bestaan.Als een afrikaan wil vluchten gaat hij vluchten naar 1 of ander westerse land ..Nederland is ook zeer in trek bij ze.Jij en je Sylvana troep moeten het liefst verdwijnen naar NIET DISCRIMINATIE sprookjesland.In de wereld zoals het nu bestaat zal er voor altijd sprake zijn van discriminatie maarjew moetweten hoe ermee om te gaan en niet om hoe meer onrust te veroorzaken.
  Sylvana en haar troep wat doen ze nog in Nederland?Laat hun maar komen en het echte gevecht gaan vechten en Suriname helpen bevrijden uit de bloedige klauwen van bouta ,dan haar hele leven lang te gaan zeiken over Black & White.


  Maak melding

 16. @Eerlijk
  Laat de kinderen hun kinderfeest vieren want zodra ouders zich ermee gaan bemoeien maken ze een complete ramp van alles.
  De kinderen weten dat sinterklaas,de blanke,met zijn zwarte pieten komt,die 2 horen bijelkaar,de kinderen zien geen enkele vorm van discriminatie erin zolang de bittere volwassenen niet in hun hersenen gaan kruipen en hun brainwashen met allerlei nonsens.
  Sjeseesjes toch,


  Maak melding

 17. Van bekrompen monster als geert, kan je geen inlevingsvermogen verwachten. Een bekrompen geest, tot een grote staat verheven, is een waar afgodsbeeld der dwazen.


  Maak melding

 18. Farrakhan,

  Geert Wilders is niet bekrompen. De islam verdient geen respect, maar moet fel worden bestreden als intolerante en fascistische ideologie. En laat Geert Wilders nu de fascistische islam op de korrel nemen. Ik heb daar geen moeite mee.

  Zo lang anders gelovigen niet de kansen krijgen om in islamitische landen om hun geloof te praktiseren ben ik het met Wilders roerend eens. Als je levensmoe bent moet je vooral een kerk gaan bouwen in Saudi Arabië of Iran. Zelfs in Turkije ben je je leven niet zeker. De gemiddelde islamiet ziet een anders gelovige nog minder dan een hond. Over inlevingsvermogen van een islamiet gesproken. In tussen staan ze in de rij om naar westerse landen te emigreren en gebruik te maken van hun faciliteiten. Op dat vlak zijn we niet onrein.

  Dus Farrakhan maak mij de pis niet lauw.


  Maak melding

 19. Sylvana is alles behalve bescheiden. Oma bong takkie, wat lul je over andere normen en waarden, lokoe joe srefi. Wie de wereld wil veranderen moet bij zichzelf beginnen. Na soso aandacht en ijdelheid ie wannie noh.


  Maak melding

 20. @R.Ristie: dus ook jij ontkent dat in SU racisme en discriminatie voorkomt ?Mijn mars voor jou ! Wat jullie en hiermee bedoel ik de zwarten anderen aandoen krijgen jullie dubbel en dwars terugbetaald.


  Maak melding

 21. @Ray, als Surinaamse had Sylvana Simons niets maar dan ook helemaal niets te zoeken bij de Turkse partij DENK! Zij heeft in Nederland alle kansen gekregen om een bekende BNer te worden. Werd regelmatig uitgenodigd om voor de buis te verschijnen en was alom gerespecteerd.
  Wat haar ondergang werd toen zij begon om Zwarte Piet met racisme te vergelijken.

  Daarna, liet zij zich inpalmen door KUZU voor Denk partij als lijstentrekker om stemmen binnen te halen bij de Surinaamse burgers. Dat Erdogan, de dictator van Turkije die meer dan 20,000 mensen de gevangenis in gooide vindt zij normaal evenals het ontkennen van de Armeense genocide.

  Het enige wat zij gemeen heeft met de Turken is hun agressie tegen Nederland. Haar ego heeft haar de das omgedaan en niemand anders.


  Maak melding

 22. Surineds die van plan zijn op Sylvana, dus op de populistische politieke partij DENK te stemmen, zullen bedrogen worden.

  Vanaf het moment dat Sylvana in de DWDD bekendmaakte dat zij de politiek ingaat en zich bij DENK heeft geschaard, heb ik gezegd dat zij gebruikt zal worden voor het belang van de Turken en niet voor dat van de SuriNeds.

  Net zoals ik tegen hindustanen zeg dat ze niet op de PVV moeten stemmen en ook uitleg waarom, zeg ik tegen SuriNeds die van plan zijn op DENK in de persoon van Sylvana te stemmen, eerst goed na te denken.

  Zowel bij de PVV als bij DENK gaat het om het binnenhalen van stemmen, maakt niet van wie. Als ze de stemmen hebben binnengehaald, is het stemvee vergeten en komen de eigen belangen boven tafel.

  Dat Sylvana “gehaat” wordt door vnl. de “witten” moet geen reden zijn dat SuriNeds op haar gaan stemmen.
  Daarmee schiet men het doel voorbij.
  Denk dus eerst heel goed na.


  Maak melding

 23. @ R. Ristie,

  Ik zou eerst kijken naar het land waar je geboren bent.
  Racisme in Suriname is echt niet vreemd.
  Vooral creolen zijn racistisch met name naar hindustanen.
  En het zijn met name creolen samen moslims uit een bepaalde hoek die in Nederland het hardst roepen dat ze worden gediscrimineerd.

  SuriNeds mogen het opnemen voor Marokkanen, andersom zal dat niet gebeuren.

  Van de zomer ben ik door Marokkanen uitgescholden omdat ik hun vraag of ik een hindu ben met ja had beantwoord. Ik zal dat nooit verloochenen.
  Deze moslims staan niet open voor andere geloven en gelovigen.
  Ik heb mijn buik vol van deze ongeleide projectielen.


  Maak melding

 24. Wat zullen de mensen die hun leven hebben geven voor de vrijheid zich bedonderd voelen door de zwarte generatie van nu. Stel losers die nu van gekheid niet weten wat te doen met Hun vrijheid overal wordt gediscrimineerd ook in Afrika. Dus kijk vooruit en hou op met deze onzin discussie. Sylvana Simons negerin met 5 kinderen met blanke mannen,als je zo trots ben waarom geen Kids met zwarte piet.


  Maak melding

 25. Sylvana je wordt bedankt met wat je teweeg hebt gebracht.
  Ik vind dat jij en DENK door slaan.
  Die hele zwarte pieten discussie is to mutch. Je overdrijft het.

  Ik vind het wel erg dat je bedreigd wordt.


  Maak melding

 26. @ Jiyani, over discriminatie. In Su gesproken: degenen die het meest discrimineren zijn de hindostanen. Jullie zijn er meester in om anderen buiten te sluiten.
  Jullie hebben je eigen taal waarmee je de kafri’s ongelimiteerd kunt uitschelden en voor alles en nogwat uitmaken. Jullie doen aan apartheid: eigen scholen, eigen clubs, eigen politieke partij, eigen woonwijken, alles apart van de rest. Alleen als er geld te verdienen valt aan anderen, worden ze je zgn vriend. Huichelachtig zootje


  Maak melding

 27. Niet dat ik een Wilders fan ben maar ik ben het gedoe soms ook meer als zat.In veel heeft dhr.Wilders gelijk.Ik wil niet generaliseren maar kijk maar naar opsporing gezocht alleen.Als je je ergens niet kan aanpassen en gedragen ja rot toch op zegt dhr.Rutte.Duidelijk over en out.En over het bouwen van kerken in islamitische landen ho maar.Geef ze de gelegenheid dan zit Nederland in een oogwenk bezaaid met moskees.Ik heb niets tegen die groep mensen,maar probeer maar eens als Christin een kerk te bouwen in een islamitisch land of je geloof te beleiden.Dan zeg ik Top Wilders…er moet ergens een knop zijn die je kan indrukken als het teveel wordt.Dat is dhr.Wilders in Nederland.Ze mogen hem best beter waarderen om de vele onderwerpen die hij aanroert waar een ander er net zo over denkt maar het niet durft.


  Maak melding

 28. Ray, zijn kinderen op het idee gekomen het Sinterklaas feest in het leven te roepen of waren het volwassenen die dit feest bedacht hebben? Al zouden we 17 miljoen Nederlandse kinderen isoleren op een eiland, omringd door dijken, dan nog zou geen van hen op het idee komen om een witte Sinterklaas met zijn zwarte knecht te bedenken, kom me daarom niet vertellen dat het om een kinderfeest gaat.


  Maak melding

 29. Beste Ray,

  Hoe haal jij in je hoofd om mij voor dom uit te maken? Ken je mij soms? Wat zijn jouw reden van wetenschap om mij zo betitelen?
  Graag een reactie van je!


  Maak melding

 30. @ Surinette,

  Waarom mogen hindustanen geen eigen scholen hebben?
  Het zijn hindu’s die deze school hebben opgericht.
  Waarom mogen er wel christelijke scholen bestaan en geen hindu scholen. Onder welke gemeenschap vind je de meeste hindu’s?
  Dus dat van de hindu scholen is geen discriminatie.
  (Op de hinduschool in Amsterdam zijn de helft van de leerlingen creools. Indien hindustanen discriminerend bezig zijn, zouden geen creoolse leerlingen op die school worden geaccepteerd. Dus eerst goed nadenken, eer je gaat roeptoeteren over eigen scholen van de hindustanen).
  Bovendien bestaan er ook openbare scholen. Op die scholen zitten leerlingen van alle afkomsten, dus ook hindustaanse.

  Wat de hindustaanse taal betreft, dan hadden jullie creolen slim moeten zijn en die taal ook hebben moeten leren.
  Dan hadden jullie de hindustanen in hun eigen taal terug kunnen pakken. Ik beheers het Sranan niet, dus wie weet ben ik wel vaker door creolen in het Sranan uitgescholden, zonder daar weet van te hebben.
  Er komen ook andere talen voor in Suriname, daar hou je je grote mond over, maar als het om hindustanen gaat, dan……

  Je zult altijd wijken tegenkomen waar meer mensen uit een bepaalde gemeenschap wonen dan uit een andere.
  Latour daar wonen toch meer mensen die op jou lijken?
  Zal ik flauw zijn en zeggen dat is discriminatie.

  Hindustanen mogen hun eigen clubs hebben, ik zie daar geen discriminatie in. Gaan jullie creolen naar de clubs van de hindustanen? Neen, maar jullie willen wel dat ze creoolse clubs moeten bezoeken.
  Doen jullie creolen ook niet alles apart?
  Waarom moet elke gemeenschap zich aanpassen aan de creolen en gebeurt dat niet omgekeerd?

  Op deze wereld worden zelfs vijanden vrienden elkaar als het gaat om geld verdienen.

  Creolen willen altijd dat de andere gemeenschappen naar hun pijpen moeten dansen. Jullie vinden dat de creoolse cultuur de Surinaamse cultuur is. Voor andere culturen hebben de meeste creolen geen oog en ook geen respect.

  Breek mij de bek niet open over eigen politieke partijen van andere gemeenschappen.
  Kijk maar de javanen en de boslandcreolen.
  De NPS is zogenaamd een nationale partij maar wie hebben zich overwegend bij die partij aangesloten?

  Je moet niet om de hete brei draaien, dat is pas HUICHELEN!
  Creolen zijn de grootste racisten van Suriname. Ik heb nooit gezegd dat hindustanen niet racistisch zijn, maar vanaf het moment dat mijn voorouders in Suriname waren aangekomen, zijn ze gediscrimineerd.


  Maak melding

 31. Amistad, Amazing Grace en 12 years a slave zijn slechts kleine regels uit een dikke boek over hoe de blanke slavenhandelaren en slavenhouders de negerslaven hadden behandeld. waarom mogen de nakomelingen van deze slaven uit de Americas en het Caribisch zich niet verzetten tegen zwarte Piet. de kroezige pruik, zwart kleuren van het gezicht en de rode lippenstift is toch het goedpraten van dat verleden uit de geschiedenis.


  Maak melding

 32. mevrouw simons wordt door DENK misbruikt om stemmen bij de surinaamse gemeenschap te krijgen. na de verkiezing krijgt ze een mooi brief met kusjes en bloemen met bedankt voor je inzet maar we hebben jou niet meer nodig. en dan…….


  Maak melding

 33. @ Jiyani

  Een moslim die jou uitscheld is geen goede moslim, hij geeft zich uit als moslim ; maar dat is hij niet !
  Meer wil ik niet kwijt, ik wil niet te veel over geloofs – overtuiging praten.

  Jacko


  Maak melding

 34. @ surinette
  je slaat de spijker op zn roestige kop.
  de meeste hindostanen zijn racistisch tot op het bot.
  zelfs over sylvana hebben ze te klagen , terwijl sylvana nog geen woord gerept heeft over hindostanen.
  zwarte piet , werpt volgens de hindostaan geen schaduw op hun…..ze zijn volgens hun grijs wit alles behalve bruin of zwart.
  vraag een hindostaan zoals yijani waarom ze creolen haat en ze zal beginnen met het generaliseren van alle creolen.
  er is geen creool die deugd in hun ogen.
  ik denk dat de meeste hindostanen zichzelf haten vanwege hun lage sociale positie.
  alle hindostanen in suriname zijn afstammelingen van de arme lage kaste hindoes.
  de meesten zo niet allemaal waren donker van huidskleur.
  de connectie arm en zwart staat ze niet aan .
  rijk en wit daarentegen is hun ideaal.
  zelfs een donker getinte hindoestaan zien ze niet staan.
  deze diep gewortelde zelfhaat is voer voor psychologen.
  gelukkig zijn er vele hindostanen die de kaste illusie ontgroeid zijn. huidskleur speelt geen rol meer.
  loop op een warme dag een rondje in suriname .
  tussen 1300hr en 1700hr zal je op straat geen hindostaan zien.
  ze zijn bang om bruin te worden.
  de hindostanen op het strand van zandvoort zijn ook te tellen.
  de meeste hindostaanse vrouwen bleken hun huid en de mannen trouwen liever met een Braziliaanse prostituee dan met een hindustaanse vrouw.
  al het bovenstaande is gebaseerd op eigen waarneming maar heeft geen wetenschappelijke basis.
  doe zelf maar onderzoek in je omgeving en je zal nog meer feiten kunnen toevoegen aan mijn bevindingen.

  wist je trouwens dat de meerderheid van de Indiase bevolking in Amerika voor trump heeft gestemd ?


  Maak melding

 35. @basmatie
  “alle Hindostanen in suriname zijn afstammelingen van de arme lage kaste hindoes”. … heb je een kortsluiting of was je even niet bij zinnen kan gebeuren. 1 ding staat vast jij bent geen Hindostaan maar je gebruik wel basmatie als……….


  Maak melding

 36. @@Surinette!! Wees blij en trots dat de meeste Hindoestanen ook jou taal kan praten en jij andersom niet!!! Dus ga geen domme dingen kakelen of kraaien en ga even goed nadenken waar jij over hebt!!!

  @@ darasingh!! en nu hebben de hindoestanen wel de hoogste positie in SU!! waar ben jij! In de WC hol zeker ! 1 voorbeeld o.a. ,Wie is de procureur generaal van Su ook al weer darasingh??


  Maak melding

 37. Beste Mensen,
  Zoals het woord allochtoon heden ten dage verboden is omdat de koningin en kids allochtonen zijn, zo zal het gedoe van zwarte piet ook ophouden als onze toekomstige koningin op een zwarte valt en mee wil trouwen.
  De tijd zal het leren!!!


  Maak melding

 38. Dit is de wereld op zijn kop. Alleen een hindustaan al jiyani kan zoveel onzin verzinnen. De grootste racisten in Suriname zijn en blijven de hindustanen, je onzin zal zal daar niets aan kunnen veranderen.

  Jij ondankbare secreet, de creolen die die polders onbaatzuchtig ingingen om de hindustaan te scholen, te leren kleden en beschaving bij te brengen. Ga je geschiedenis kennen, in nickerie, saramacca, leidingen, boma kwamen de hindustaanse kindertjes zonder ondergoed of schoeisel naar school en dit zijn spullen die ze van creolen kregen, nu is dit onze dankje wel. Ga maar na hoeveel hindustanen in znederland op wilders stemmen. Racisme en discriminatie is de hindustaan op hun huid geschreven zit in hun dna, al vanaf india met jullie kaste verdeling. Knoop dit goed in je oren joj minderwaardig wezen. Aan de andere racisten ga ik geen woorden vuil maken, dit is wat er van waterkant is verworden een riool.


  Maak melding

 39. Nederland laat nou zijn ware gezicht zien. Trouwens ook USA met de Heil hitler groet. Waar gaan wij naar toe nu als ik alle reacties lees of gaat het om domme achterlijke medeburgers. misschien vergis ik me.


  Maak melding

 40. De oorsprong van het huidige moderne racisme van wit tegen zwart, komt voort uit de ontkenning en bagatelliseren van de witte europese elite dat de zwartemensen(Afrikanen) geen hoge beschaving en cultuur hebben gekend……en dat ze alles hebben gedaan/doen om het te verdraaien,zoals de Zwarte Farao’s van Egypte om de neuzen af te breken van de beelden en sfinxen om niet Zwart te doen lijken…… en via whitewashing,coverup en whitepriveleges om de verdrukking en mentaleslavernij voort kon/kan duren via het onderwijssysteem, socialemedia bij de massa van de ontwetende zwarte bevolking om ze verder te brainwashen en onderdrukken…..maar in het verleden is de Waarheid en oplossing van het heden verborgen…..Want al is de leugen nog zo snel, de Waarheid achterhaalt haar wel , Shalom .


  Maak melding

 41. ALOHA………Hahahahaha……..Die Debiele Wilders wordt bij de a.s. verkiezingen van maart 2017 de Alias Trump van de VS als hij wint.Deze Gekke Wilders is zelf een Haatzaaier en een eerste klas Racist in de Nederlandse Samenleving.
  Er zijn twee soorten Witte Nederlanders in Holland.De Intelligente-en de Domme Massa.De domme Massa schaart nu achter deze Debiele Wilders.Wel,of hij wat gaat bereiken met z,n Stomme en Idiote praatjes tegen de kiezers van hem.Dus Conclusie is ,dat er Racisme groeit bij die kiezers van hem t.w. de Domme Massa.Nog een ding van deze Debiele Wilders weet ik ,dat hij niet beseft,dat de aantal buitenlandse bewoners ook Nederlanders zijn in Holland. Maar zo Dom is hij wel met z,n Warhoofd.CHE!!!!!


  Maak melding

 42. @@ Darasing!! Ik wist, dat je bij mensen hoorde!!! Nu ben ik wel bij gekomen en heb geen handicap meer( ben genezen) en ben nu eindelijk achtergekomen dat je bij de Paarse dikke strontvliegen hoort!!!!


  Maak melding

 43. Kali yuga (the age of darkness), zo zoetjes aan is het tijd dat die geblondeerde Indo (Wilders de zielepoot) een vierkant snorretje laat groeien (maar dan wel blonderen). Mensen trap er niet in. En DENK mag wat mij betreft als lijstduwer voor Erdogan in het door IS bezet gebied gaan fungeren.
  Weg met de populisten en daar hoort niet alléén de MOORDENAAR bij. Alle populisten zijn gladjanussen.


  Maak melding

 44. @ darasingh
  net als de Javaanse en chinese arbeiders in suriname , zijn de eerste hindostanen van arme afkomst geweest .
  behalve jij en jouw fam uit punjab natuurlijk.
  het is safe om te zeggen dat alle creolen in suriname een of meerdere voorouders hebben die als slaaf naar suriname gebracht is .
  ikzelf ben grotendeels van inheemse afkomst.
  het is zelfs safe om te zeggen dat wij de enige echte Surinamers zijn , de rest is import.
  je bent dus te gast in mijn land .
  gedraag je of ga lekker terug naar waar je denkt dat je vandaan komt.
  dit laatste geld niet alleen voor jou.
  neem je president en zn friends and fam gelijk mee.


  Maak melding

 45. Laat mij maar eerst weer reageren op die Surinette.
  Deze vieze vuile racist is een moksipatu zoals ze op het forum zelf heeft bekend gemaakt.
  Zij is Smatje die op het forum zich zeer racistisch heeft uitgelaten over hindustanen.

  Zij heeft zich verraden door de woorden kafri, huichelachtig en de zin: Alleen als er geld te verdienen valt aan anderen, worden ze je zgn vriend te gebruiken.
  Typisch de taal die zij ook gebruikt heeft op het forum.

  Smatje heeft het zichzelf zowel op deze site als op het forum onmogelijk gemaakt door alle racistische postings, dat zij niet meer durft onder de naam Smatje te reageren.
  Wat een laffe meid!!!


  Maak melding

 46. Alle mensen die in Suriname zijn geboren en de Surinaamse nationalitiet bezitten, hebben het recht om in Suriname te wonen.
  Dus wie is Basmati om te zeggen dat iedereen behalve de Indianen te gast zijn in haar/zijn land en dat ze maar moeten teruggaan naar het land waar ze vandaan komen.

  Wanneer in Nederland Geert Wilders hetzelfde zegt dat roept een ieder van buitenlandse afkomst, dus ook de Surineds dat hij discrimineert. Dat hij een racist is.
  Dus Basmati ook jij ben aan het discrimineren. Ook jij bent een racist.

  Voor de goede orde de Indianen zijn ook van elders komen aanwaaien van Noord tot Zuid Amerika.
  Zij waren trouwens niet de eersten die al in de Amerika’s waren, dat waren de Afrikanen. Alleen zijn zij er niet blijven wonen. Ze zijn verder getrokken.
  De Indianen zijn afkomstig uit Azië en er wordt zelfs gezegd/geschreven dat ze mogelijk ook uit India afkomstig kunnen zijn.

  De wereld is van een ieder, dus wat een geouwehoer om mensen te bestempelen als gasten en ze terug te sturen naar hun land van herkomst.


  Maak melding

 47. @ Basmatie en de wereld op zijn kop,

  Weet jij wel hoeveel Afromensen hun huid ook bleken.
  In Amerika maar ook in Afrika gebeurt dat net als bij hindustanen op zeer grote schaal.
  Jij moet echt geen onzin verkondigen dat alleen hindustanen dat doen.

  Kun jij laf als je bent bewijzen dat ik creolen haat.
  Ik maak onderscheid tussen fatsoenlijke en onfatsoenlijke creolen.
  Surinette is een zeer onfatsoenlijke moksipatu geval.
  Op het forum zijn al haar posts te lezen hoe zij hindustanen haat en tot op het bot vernedert.
  Jij geeft die laffe Surinette gelijk, wel basmatie dan ben jij gelijk die meid even laf en racistisch!!!!

  Op deze site zijn er genoeg creolen die zich ontzettend racistisch hebben uitgelaten over hindustanen, waar waren jullie toen met die grote smoel.

  Jij durft te beweren dat alle hindustanen afkomstig zijn uit de lage kasten in India.
  Hoe komen dan de brahmanen in Suriname?
  Wedden dat jij daar geen antwoord op kan geven.

  Je kletst een heleboel onzin net als die warrige de wereld op zijn kop, die komt vertellen dat creolen mijn voorouders hebben gekleed. Dat zij onderwijs hebben gekregen van de creolen. Dat de creolen de polders ingingen en nog meer van dat geblaat. Tuurlijk gingen ze de polders in om leerlingen te werven. Want zonder leerlingen hadden ze geen baan en zonder baan ook geen inkomsten.
  Een enkele creool zal dat onbaatzuchtig hebben gedaan, daar geloof ik in, maar de rest dacht aan hun portemonnee en dat neem ik ze niet kwalijk.
  Moeten de hindustanen daarom de creolen eeuwig dankbaar zijn?
  Wel hoe dankbaar zijn jullie naar de blanken, die jullie hebben gekleed, hebben geschoeid en onderwijs hebben gegeven.
  Of wil die warhoofd vertellen dat zijn voorouders in Afrika al hooggeschoold waren, eer ze als slaven werden behandeld? Wil warhoofd vertellen dat zijn voorouders in Afrika al Nederlands konden spreken?
  Of wil die warhoofd ons wijsmaken dat zijn voorouders altijd schoenen aan hun voeten hebben gehad en nooit op blote voeten hebben gelopen?
  In: Hoe Duur Was de Suiker is te zien hoe een blanke jongeman een slaaf zijn schoenen gaf om aan te doen en te houden. Of is dat een leugen.

  Creolen willen ons doen geloven hoe goed ze zijn geweest voor mijn voorouders, Flikker eens gauw een eind op.
  Tot op de dag van vandaag noemen ze hindustanen nog steeds kuli’s.,dalits, paria’s, terwijl ze zelf geen ne-eger genoemd willen worden.. Dat is pure racisme!

  Zijn de creolen mijn voorouders dankbaar dat ze hen van voedsel hebben voorzien?
  Na de slavernij trokken ze massaal naar de stad. Het waren de javanen en de hindustanen die na de afschaffing van de slavernij hebben gezwoegd op de plantages.

  Alweer een aantal jaren terug heb ik een docu gezien waarin wijlen Andre Loor vertelde dat tijdens de WOII de hindustaanse soldaten terug naar huis werden geroepen.
  Reden: er was een tekort ontstaan aan voedsel en de hindustanen waren heel hard nodig om de voedselvoorraad weer aan te vullen.
  Waarom werden niet de creoolse soldaten teruggeroepen, maar wel de hindustaanse?
  De hindustanen werden door de creolen als voetvolk gezien en behandeld.

  De hindustanen in Nederland die op PVV hebben gestemd, wordt dat kwalijk genomen. Naar de reden waarom ze dat hebben gedaan en mogelijk volgend jaar in maart weer gaan doen, daar wordt niet naar gevraagd.

  Mij zal het niet verbazen dat ook veel creolen over 4 maanden op DENK gaan stemmen, omdat Sylvana namens die partij kandidaat is.
  DENK en PVV zijn 1 pot nat.
  Zullen de creolen dat ook veroordelen?
  Weet zeker van niet.

  Ik blij erbij dat de grootste racisten in Suriname de creolen zijn. De onfatsoenlijke creolen zoals Surinette, Basmatie, Paraman, Pero, Do The Right Thing, Baboen Japi e.a.

  Dat ook hindustanen racistisch bezig zijn, heb ik nooit ontkend, maar op actie volgt reactie.


  Maak melding

 48. @ de wereld op zijn kop,

  Je maakt mij uit voor een minderwaardig wezen.
  Ik heb mij nooit meer of minder gevoeld dan wie dan ook.
  Alleen iemand die arrogant is voelt zich meer dan een ander.
  Jij denkt mij te kunnen beledigen, ik pak je keihard terug:
  jij bent nog minder dan mijn schoenzolen.
  Ik laat mij door niemand beledigen en vooral niet door onfatsoenlijke, onbeschofte en zeer arrogante creolen en moslims. Wat dat betreft hebben creolen en moslims een aantal overeenkomsten met elkaar gemeen.
  Laat ik er vooral bij zeggen: de uitzonderingen buiten beschouwing gelaten.


  Maak melding

 49. @Basmati je bent zelf het product van een bevolkingsgroep die het hardst schreeuwt dat hij/zij wordt gediscrimineerd.In jouw ogen zijn Hindoestanen de grootste racisten en hebben in de VS veel Indiërs op Trump gestemd. Nou en ? Dat is het probleem van de Indiers die in de VS wonen en in dat land op Trump gestemd hebben. Of zijn jou gevallen bekend van in SU wonenden Indiers die op Trump hebben gestemd ? Dan had men in SU inderdaad een probleem. En ach, als het stemgedrag van de Indiers voor jouw soort op discriminatie aanduidt, wat moet ik dan denken van de miljoenen zwarte Amerikanen die ook op Trump hebben gestemd ? Wat te denken van Dennis Rodman en Mike Tyson ? Of van Carson die zelfs een ministerpost aangeboden heeft gekregen ? En van deze Carson is bekend dat hij een Islamhater is en een fundamentalist Christen die het niet zo voor heeft op de zwarte gemeenschap terwijl hij zelfs een nakomeling is van Afrikaanse slaven. Dus Basmati als jij het zo nodig vindt om kritiek op het stemgedrag van Indiërs te hebben, kijk dan eerst naar het stemgedrag van mensen die tot jouw bevolkingsgroep behoort.

  Dan stel jij dat de zwarte gemeenschap voor de Hindoestanen gezorgd heeft door hen met eten , schoeisel en onderwijsmateriaal te helpen. Blijkbaar is die hulp goed besteed want wat intelligentie en ontwikkeling betreft heeft de Hindoestaanse gemeenschap de zwarten voorbijgestreefd. Maar natuurlijk is jouw standpunt gezwam van het laagste soort. Hindoestanen zullen nooit hun handen ophouden.


  Maak melding

 50. Wilders is altijd zo geweest maar hij kost de belastingbetalers per jaar 0ngeveer 10 miljoen maar je hoort niemand daarover praten in Nederland is omdat hij een blanke is punt uit.Al die lul verhalen van Wilders ten spijten.Als Wilders de premier zou worden van Nederland wordt het een ramp voor het land.In het buitenland lachen ze Nederland uit.Zo een idioot moet je niet zo groot maken.Zo introduceer je racisme in het land.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 51. naar de reacties hierboven gelezen te hebben lijken de meeste postenden verhit, vijandig en verkeerd te zijn. maar als een niet Srananman een honkbal knuppels naar deze arena zouden gooien zodat wij elkaar te lijf zouden gaan denk ik dat wij deze zouden weggooien. wij zouden elkaar omhelzen en sorry zeggen. beka unu na Srananman. un lobi makandra fu so langa.


  Maak melding

 52. Forumers@
  Goed bezig ,hakken in het zand ,en de klok 300 jaar terug draaien.
  En dit geld voor alle bevolkings groepen, egotripers.
  Hier op dit forum staat ergens iets over slavenhandel, wie heeft die slaven verkocht aan de handelaren?????.
  Jullie voor ouders misschien.


  Maak melding

 53. Jiyani, u bent er wel een die te snel de verkeerde conclusies trekt. Uit een vorige posting blijkt dat u slechts door een Marokkaan uitgescholden werd vanwege Uw Hindoegeloof (ik ga ervan uit dat u dit incident werkelijk meegemaakt heeft) en vervolgens betrekt u dit discriminerend gedrag op alle Moslims. Komt binnen het Hindoegeloof geen discriminatie voor dan ? Het kastenstelsel dat zo kenmerkend voor het Hindoegeloof is, is door en door racistisch en discriminerend. Wat dat betreft heeft ook het Hindoegeloof veel raakvlakken met Moslims en de creoolse gemeenschap. Ja, gaat u maar lekker op de PVV stemmen want veel Hindoes stemmen al jaren op de PVV maar dan wel schijnheilig het tegendeel beweren. Maar U weet toch ook wat de reactie van (veelal PVV-aanhang) was na het doodschieten van een 17 jarige Hindoestaanse jongen op Hollands Spoor / Den Haag ? De hatelijke opmerkingen waren niet aan te slepen. Dus hou je zoete broodjes maar voor u want ik trap daar niet meer in !!


  Maak melding

 54. Het racisme druipt zo van Jysni haar reacties, en deze dujet eil beweren dat creolen discrimineren, uitgerekend de creool. Jyani spoort voor geen cent


  Maak melding

 55. @ Sabakoe,

  Zelfs een koe van zondag heeft meer hersenen dan jij ooit zal hebben.

  @ Chaos,

  Jouw brein is een en al chaos, vandaar dat je ook als een chaos praat. Jij gaat op DENK stemmen, net zoals jij denkt te weten dat ik op de PVV stem.

  Creolen willen alles kunnen zeggen over anderen maar als ze de rekening gepresenteerd krijgen dan gaan ze heel hard janken.

  Och ja Jiyani is een racist en daarom neemt ze het op voor Sylvana. Er zijn nog meer hindustanen die het voor haar opnemen.

  Zodra creolen zich aangevallen voelen, gaan ze heel hard janken. Of ze roepen rot dan maar op naar India, omdat ze geen weerwoord meer hebben.
  Aannames maken daar zijn ze ook heel sterk in.
  Alles bij elkaar liegen en bedriegen doen ze ook en maar beweren dat wij hindustanen de leugenaars en bedriegers zijn.
  Het ligt aan de zeer onfatsoenlijke, onbeschofte en racistische creolen dat Suriname maar niet vooruit kan komen.

  Aan de fatsoenlijke, beschaafde en niet racistische creolen bied ik mijn excuses aan, want ik weet dat ook zulke creolen bestaan.

  Aan de hindustanen die net als de creolen racistisch bezig zijn, wil ik zeggen hou daar een keer mee op. Hou de eer aan jezelf, laat de creolen in hun eigen vet smoren, zonder over je heen te laten lopen. Geef ze van katoen maar ga niet schelden met lelijke woorden.
  Heb meer dan eens de racistische opmerkingen van zowel creolen als van de hindustanen bekritiseerd.

  Ik blijf het zeggen dat de creolen de grootste racisten zijn in Suriname, uitzonderingen daar gelaten.

  Ik zal opnieuw van me laten horen indien creolen weer racistisch uitlatingen richting hindustanen zullen maken.


  Maak melding

 56. @jiyani, heel veel van wat je zegt, ben ik helemaal eens, afros moeten meer respect hebben voor hindustanen en visa versa…..ze kennen de geschiedenis niet,dat lang geleden India aan OostAfrika vastzat,toen de Aarde één Continent was…..Alle zwarte mensen dus ook zwarte Indiër werden door de Veroveraars als de Romeinen,Europeanen, Perzen,Arabieren en hoge kasten uit India;dalits,yahudi’s,nikkers, kafries genoemd…..en dat ze meer met elkaar gemeen hebben,dan ze denken,het gaat er om, zoals je zegt, onfatsoenlijke mensen en die heb je overal,die racistische gedrag vertonen…..maar meer respect voor hun medemensen moeten tonen,want wij hebben allen rood bloed en zijn bewoners op deze Ene Aardbol, Shalom .


  Maak melding

 57. Jiyani, lekker ongenuanceerd en vooringenomen wel weer die postings van jou over welke bevolkingsgroepen er het meest zouden discrimineren in Suriname.
  Jaren geleden hoorde ik in Nickerie in een cafe al deze mop.
  Een hindoestaan , een javaan en een creool lopen met z’n drieen over een zandweg naar hun werk, na een bepaalde tijd komt een aapje de bomen langs de weg naar beneden en vraagt aan de hindoestaan een mondje water, wat hij krijgt, een poos later en kilometers verder komt het aapje weer naar beneden en geeft de javaan wat water, vlak bij hun werk aangekomen herhaalt het zich weer en nu krijgt de creool de vraag om wat water, waarop deze antwoord nee want ik moet nog de hele dag doen met dit water, de reactie van de aap is,dat is me wat moois, van de hindoestaan en de javaan krijg ik wat water , maar van mijn eigen soortgenoot niets,
  Ook al een mooie poos terug ook in de westelijke polders van Nickerie samen met mijn hindoestaanse vrouw en haar vader aan het onderhandelen met een hindostaanse verkoper over een bouwkavel om een huisje op te zetten, viel de opmerking van de verkoper, ik verkoop niet aan andere rassen, waarop de reactie van min schoonvader en hij dan, een Bakra,? nee dat bedoelde hij niet, maar wel krulharen, en zo heb ik wel meer dingen meegemaakt in de jaren dat ik voornl . in Nickerie voor steeds meerdere weken was, praat me nu niet dat alleen de creolen discrimineren, de hindoestanen kunnen er ook wat van


  Maak melding

 58. Hallo sylvana en je croolse achterban.

  Zwarte vrijdag
  Black friday

  Moeten jullie niet demonstreren.
  Want jullie zien alles als discriminatie.

  Weten jullie waar black friday vandaan komt? Nee
  Op vrijdag ging de zwarte bevolking op koopjes jacht,
  Sylvana succes en maak jezelf nog belachelijker.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.